cepekolodziej 25.03.14, 09:43 Myślałem, że to proszek do prania, albo środek do zabijania karaluchów ("na śmierć!") Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cepekolodziej Re: Azrael 25.03.14, 10:56 Za najdalej 8 lat Azrael wróci do Macierzy Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Azrael 25.03.14, 12:58 wpolityce.pl/wydarzenia/2507-no-no-agresywny-lewicowy-bloger-azrael-doradca-prezydenta-serio-sa-takie-plany A co z tym szpionem? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Nie będę głosować na Platformę Obywatelską.... 25.03.14, 13:17 Znany lewacki bloger Azrael Kubacki został odznaczony przez ministra obrony narodowej Tomasza Siemoniaka (na ) medalem „Za Zasługi dla Obronności Kraju”. Informację o nominacji i wręczeniu odznaczenia potwierdził na swoim profilu na Twitterze sam bloger Azrael Kubacki oraz rzecznik rządu Paweł Graś. Ten ostatni tłumaczył nawet internautom, że nie ma o co się złościć, wszak odznaczenia dostało „jeszcze kilkunastu innych dziennikarzy, którzy zajmują się problematyką obronności państwa”. Paweł Graś wyjaśnił także, że aby odznaczenie otrzymać, „najpierw trzeba mieć zasługi”. Odpowiedz Link Zgłoś
polendwic Re: Nie będę głosować na Platformę Obywatelską... 25.03.14, 22:10 chcesz zeby dzieci nie poszly 1 wrzesnia do szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Kalka wypowiedzi z tutejszego forum... 25.03.14, 13:34 Bloger Azrael po katastrofie smoleńskiej: Dziś, sześć dni po katastrofie samolotu TU-154M z 96 osobami na pokładzie, trzeba sobie jasno powiedzieć; Lecha Kaczyńskiego i jego żony nikt nie zamordował. Nie było żadnego spisku, nie było żadnego zamachu, nikt nie uszkodził klap samolotu, ani nie podłożył w nim bomby, nikt nie rozpylił nad lotniskiem smoleńskim jodku srebra, wywołującego mgłę(tak, tak… i takie teorie są…, nikt nie dobijał rannych. Samolot spadł w wyniku błędy pilotów, zbiegu nieszczęśliwych okoliczności, może nawet z powodu zaniedbań i niedotrzymania procedur. Ale nie w wyniku zbrodni… Śmierć Lecha Kaczyńskiego i dużej części elit polskich była absurdalna. Tragicznie bezsensowna… Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Na świecie nie jest tak 25.03.14, 16:04 źle, jeśli od czasu do czasu głos presstytutek okazuje się głosem rozsądku. W końcu trudno o zarpłatę za czepuchy - nie? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Na świecie nie jest tak 25.03.14, 17:14 SZEŚĆ DNI po, taka akurat wersja stała się obowiązującą w Platformie (sms do działaczy), w mediach i na forach. Mała wzmianka krytyczna na temat toczącego się śledztwa powodowała lawinę bluzg i burzę oskarżeń o uprzedzenia wobec cywilizowanych Rosjan. A więc dzisiaj dowiadujemy się, że wersja sześć dni po, była autorstwa rosyjskiego sxpiona, albo może samej ambasady Federacji Rosyjskiej... DRODZY PAŃSTWO... Odpowiedz Link Zgłoś
piq a co, qwardian, w tej wypowiedzi... 25.03.14, 18:19 ...jest nieprawdą? Ja się mogę podpisać pod tym obydwiema rękami i obydwiema nogami. Protasiuk po prostu rozbił samolot wskutek nieprzestrzegania zasad bezpieczeństwa i własnych uprawnień. W analogicznych sytuacjach pogodowych (np. 22/23 X 2012) na znacznie lepiej wyposażonym Okęciu (z ILS 2 kategorii) nikt się nawet nie zbliżył do lotniska, choć nie było zamknięte (bo nie mogło być). Wszyscy odlecieli na zapasowe. Gdzieś popełniam błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: a co, qwardian, w tej wypowiedzi... 25.03.14, 19:13 Już dawno napisałem, że prawdy nie dowiemy się nigdy, bo została starannie zamieciona pod dywan. Na marginesie nie uszło mi uwagi promowanie Azraela na gazeta.pl jako "reprezentanta" blogerów podczas kiedy na Salonie wśród przytomnie myślących blogerów był on traktowany podobnie jak Krysztopa, czyli jak prowokator... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Kalka wypowiedzi z tutejszego forum... 25.03.14, 19:57 > Dziś, sześć dni po katastrofie samolotu TU-154M z 96 osobami na pokładzie, t > rzeba sobie jasno powiedzieć; Lecha Kaczyńskiego i jego żony nikt nie zamordowa > ł. Nie było żadnego spisku, nie było żadnego zamachu, nikt nie uszkodził klap s > amolotu, ani nie podłożył w nim bomby, nikt nie rozpylił nad lotniskiem smoleńs > kim jodku srebra, wywołującego mgłę(tak, tak… i takie teorie są…, > nikt nie dobijał rannych. Samolot spadł w wyniku błędy pilotów, zbiegu nieszczę > śliwych okoliczności, może nawet z powodu zaniedbań i niedotrzymania procedur. > Ale nie w wyniku zbrodni… Śmierć Lecha Kaczyńskiego i dużej części elit p > olskich była absurdalna. Tragicznie bezsensowna… Bardzo trafna analiza przyczyn katastrofy tutki. Mnie to zajęło dojść do takich wniosków nie 6 dni, ale 7, bo nie jestem tak bystry. I jak dotąd - nic się nie zmieniło, tzn. przez te 4 lata nie doszły żadne przesłanki, by móc sądzić inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Azrael 25.03.14, 18:14 To również pseudonim (a może imię) blogera który czasem pisze rozsądne teksty. Pisowsko- macierewiczowski bełkot Qwardiana potwierdzja w całej pełni. www.azraelk.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Azrael 25.03.14, 19:05 Służba Kontrwywiadu Wojskowego zainteresowała się podejrzanymi kontaktami znanego polskiego blogera z rosyjską ambasadą. Okazuje się, że ministerstwo, z którym oficjalnie współpracował bloger, dostało już oficjalne ostrzeżenie w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Azrael 25.03.14, 20:19 qwardian napisał: > > Służba Kontrwywiadu Wojskowego zainteresowała się podejrzanymi kontaktami zn > anego polskiego blogera z rosyjską ambasadą. Okazuje się, że ministerstwo, z kt > órym oficjalnie współpracował bloger, dostało już oficjalne ostrzeżenie w tej s > prawie > Jak zwykle wklejasz jakieś kłamstwo, bez podania nazwisk i źródeł. Pierdol się głupku ! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Azrael 25.03.14, 22:20 wikul napisał: > qwardian napisał: > Służba Kontrwywiadu Wojskowego zainteresowała się podejrzanymi kontaktami > znanego polskiego blogera z rosyjską ambasadą. Koledze Furtianowi najprawdopodobniej chodziło o znanego blogera, niejakiego Szczura Biurowego. Sam go widziałem, jak kręcił się pod ruską ambasadą 11 listopada, w biały dzień i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Azrael 25.03.14, 19:34 Ja jestem za, a nawet przeciw. A sumując: jako ex-filolog na temat technicznych aspektów katastrof lotniczych się nie wypowiadam. Z zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Azrael 25.03.14, 22:23 Ta katastrofa miała aspekty raczej psychologiczne, a nie techniczne. Jakieś maleńkie filologiczne pewnie też (np. "uchod"). Odpowiedz Link Zgłoś
piq tu nie było technicznych aspektów,... 26.03.14, 11:38 ...najzupełniej sprawny samolot po prostu wleciał w ziemię wskutek serii zaniedbań, przekroczeń i błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: tu nie było technicznych aspektów,... 26.03.14, 12:02 No nie wiem, sami Rossijanie twierdzą, że: Сaмaлеты фирмы ТУ Плoхo держaт выcoтy, Пoтoмy чтo фирмa ТУ выпycкaет хyетy. Odpowiedz Link Zgłoś
polendwic „Za Zasługi dla Obronności Kraju” ? 25.03.14, 22:09 czyzby wojna sie jednak szykowala, a Azrael to nowy kapitan Gornicki? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Azrael 26.03.14, 17:47 niezalezna.pl/53347-grozili-j-kaczynskiemu-i-innym-poslom-do-sadu-trafil-akt-oskarzenia No I dobrze, że się za qutasów wzięli, a co to za sitwa widać na załączonym obrazku. Deklaracja organizacji Ojczyzna księdza prałata Józefa Prądzyńskiego- 1939 rok: ”okazja poprawienia granicy zachodniej zdarza się raz na tysiąc lat, trzeba ją wykorzystać! Odzyskać ziemie macierzyste, oprzeć granicę na Odrze- to są zadania Polaków w tej wojnie." Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jak oni mogli, Kaczyńskiego ? 26.03.14, 18:09 qwardian napisał: > No I dobrze, że się za qutasów wzięli, a co to za sitwa widać na załączonym obrazku. To tak jak by grozili Panu Bogu. Tuskowi & Co wolno zarzucać wszystko, straszyć, oczerniać, obmawiać ale Kaczyńskiemu ? To przecież świętość. Niektórzy już zbierają jego relikwie a w wielu domach ma swoje ołtarzyki. Odpowiedz Link Zgłoś