perla ale jaki on niby "nasz"? 11.07.14, 13:06 to jest Niemiec nie tylko z wyboru ale i z krwi. Urodził się na terenach poniemieckich, w Polsce w sumie mieszkał 3 lata jako dziecko, jego ojczystym językiem jest niemiecki. Do Niemiec pojechał jako przesiedleniec a nie jako uciekinier polityczny czy ekonomiczny. Jego jedyne "nasz" to to, że nie zrzekł się polskiego obywatelstwa oraz, że dość poprawnie mówi po polsku. Ale nie róbmy z Niemca Polaka, tym bardziej gdy popatrzy się jaką koszulkę wybrał właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Blitzkrieg 08.07.14, 23:34 Przyjemnie oglądać brazylijskie flaki rozsmarowane równo na trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Blitzkrieg 09.07.14, 00:05 jaceq napisał: > Przyjemnie oglądać brazylijskie flaki rozsmarowane równo na trawie. > Mike Hammer, Private Eye Mickey Spillane'a: "Niektórzy twierdzą, że jestem psychopatą. Może i mają rację. Bo lubię patrzeć na flaki łysego pułkownika KGB rozpryskujące się po ścianie pod uderzeniami kul z mojego thompsona". Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Blitzkrieg 09.07.14, 13:35 jaceq napisał: > Przyjemnie oglądać brazylijskie flaki rozsmarowane równo na trawie. Jakoś nie potrafiłem znaleźć w sobie współczucia po tej egzykucji. Raczej drobny żal że nie było 9 : 0 (a moglo być). Odnosiłem wrażenie że Niemcy w pewnym momencie przestraszyli się lania które sprawiją Brazylijczykom i trochę (mimo woli) odpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Blitzkrieg 10.07.14, 13:29 jaceq napisał: > Przyjemnie oglądać brazylijskie flaki rozsmarowane równo na trawie. Grunt to zdrowe, sportowe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Blitzkrieg 10.07.14, 17:13 jaceq napisał: > Przyjemnie oglądać brazylijskie flaki rozsmarowane równo na trawie. A co by było gdyby nie pofolgowali ? Moje podejrzenia sie potwierdziły. Mats Hummels przyznał w rozmowie z "Mirrorem", że w przerwie półfinałowego meczu z Brazylią niemieccy kadrowicze ustalili, że spróbują nie upokarzać podopiecznych Luiza Felipe Scolariego. - Ważne jest, by okazywać rywalowi szacunek i nie prezentować jakichś "magicznych" zagrań czy czegoś w tym stylu - powiedział obrońca finalistów mundialu. www.sport.pl/mundial2014/1,137769,16300156,Brazylia___Niemcy__Hummels__Nie_chcielismy_upokorzyc.html#BoxSportTxt Odpowiedz Link Zgłoś
piq byłaby dwucyfrówka jak nic, bo Brazylia... 10.07.14, 19:37 ...grała na poziomie polskiej 1 ligi. Tak beznadziejnej gry nie widziałem na tym poziomie od dziesiątek lat. Przypomniałem sobie mimowolnie 8-0 Polska-Haiti w 1974 roku. 3/4 meczu Niemcy grali gierkę treningową, ćwiczyli różne warianty obrony itd. A i tak 2. połowę wygrali 2-1. Najbardziej się uśmiałem, gdy w 90 minucie Niemcy się rozstąpili i stanęli, żeby Brazylijczycy mogli strzelić jedną bramkę. Interwencja Boatenga była dla picu w odległości 2 metrów od Oscara, zamiast w odległości 2 cm. Każdy, kto kiedyś grał w piłkę, to widział - po prostu pozwolili rozmyślnie tę budę strzelić. Tak się kończy holowanie na siłę przez FIFA do półfinału. Podobno jakaś Brazyliijska 15-latka się zabiła po tym meczu. Blatter ma ją, sukinsyn, na sumieniu. Gdyby Brazylia odpadła jeszcze w grupie, byłoby im, w sensie kibicom, znacznie łatwiej. Nawiasem mówiąc - wspominając na koncept Niemców, żeby Brazylijczyków nie upokarzać - Brazylijczycy w odwrotnej sytuacji używaliby sobie na całego. Robiliby sztuczki, miny i podskoki, drwiąc z przeciwnika. To w końcu synowie narodu telenowel, zwłaszcza w wywrotkach na polu karnym. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Blitzkrieg 09.07.14, 08:00 E tam, powinni zaśpiewać nada aconteceu brasileira (lub jakoś tak) i rozejść się do domów, na małą caipirinha Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Blitzkrieg 09.07.14, 13:39 Nie wiem dlaczego ale byłem dziwnie spokojny że Niemcy wygrają. I nie dlatego że zgodnie z twierdzeniem Linekera, wszyscy grają... Po pietnastu minutach maiałem pewność że Niemcy wygrają wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś