Dodaj do ulubionych

IBM i Holocaust

IP: *.teta.com.pl 12.02.01, 09:05
Na końcu artykułu zamieszczono zdanie: "W ubiegłym roku IBM przekazał nowoczesne komputery i oprogramowanie, aby wspomóc akcję rozdziału niemieckich odszkodowań dla ofiar Holocaustu." Czy wynika z tego, że IBM próbuje ratować swój prestiż, czy też, że wciąż posiada w swoich bazach danych informacje o ofiarach, które gotów był przenieść do nowych systemów?
Obserwuj wątek
    • Gość: pyny Re: IBM i Holocaust IP: *.bonair.com.pl 12.02.01, 09:31
      Pewnie danych już nie mają, ale poczuli pismo nosem i bojąc się fali krytyki uprzedzili fakty i zaprezentowali swoja "dobrą wolę" taka amerykańska bigoteria
    • Gość: zull Re: IBM i Holocaust IP: 1.1.2.4, 195.117.143.* 12.02.01, 09:38
      Zobaczymy, czy przypadkiem na tej aferze IBM jeszcze nie zarobi - coraz więcej piszą i mówia o tej aferze media, dobra linia obrony z lekką skruchą może im przysporzyć jeszcze reklamy.
    • Gość: porter70 Re: IBM i Holocaust IP: *.waw.cdp.pl 12.02.01, 09:55
      na pasie niemieckiego zołnierza było napisane
      got mit uns
      ciekawe co było napisane na tych maszynach IBM
    • Gość: anlukas Re: IBM i Holocaust IP: *.pl 12.02.01, 10:04
      Według mnie jest to kolejny przykład pazerniści
      amerykańskich adwokatów którzy wyszukóją kolejne ofiary,aby wycisnąć następne wielomiliardowe odszkodowanie.
    • Gość: ROBERT Re: IBM i Holocaust IP: *.ipt.aol.com 14.02.01, 07:43
      Nie jestem na biezaco z wdarzeniami w Europie bylbym wdzieczny za poinformowanie mnie o tej nowej "AFERZE" IBM contra holocoust.
      • Gość: anty Re: IBM i Holocaust IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 14.02.01, 10:15
        Ciekawe czy jednym z głównych udziałowców IBM nie był wówczas Żyd ?
    • Gość: anty Re: IBM i Holocaust IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 14.02.01, 11:27
      Ciekawe kto zapłacił autorowi książki za wieloletnie badania i wydanie jej w olbrzymim nakładzie w wielu państwach jednocześnie.
      Wszystkim, którzy po przeczytaniu tej książki są oburzeni postępowaniem IBM radzę aby, gdy zobaczą na płocie napis " dupa ", nie brali tego poważnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka