Dodaj do ulubionych

kominiarze

12.11.14, 08:20

Nikt nie ma na tyle wyobraźni, żeby przewidzieć, co mogłoby się stać, gdyby wśród stada kominiarzy ukrył się terrorysta?

Wczoraj - ładunek na moście Poniatowskiego, w tym tłoku?

Potrzebny bezwzględny zakaz, od zaraz. Noszenie przy okazji masowych imprez bandyckiego przybrania głowy to nie żaden symbol obywatelskiej wolności.

Zakaz. Kary, surowe, dla naruszających. W razie stawiania oporu - lać pałą i patrzeć, czy równo puchnie.
Obserwuj wątek
    • ciocia_piqa Re: kominiarze 12.11.14, 09:18
      I znów prewencja. Krates będzie zrozpaczonysmile))))

• pro100 tekściory z kół zblizonych do 12.11.14, 10:40
      cepekolodziej napisał:

> Potrzebny bezwzględny zakaz, od zaraz. Noszenie przy okazji masowych imprez ban
      > dyckiego przybrania głowy to nie żaden symbol obywatelskiej wolności.
      >
      > Zakaz. Kary, surowe, dla naruszających. W razie stawiania oporu - lać pałą i pa
      > trzeć, czy równo puchnie.
      >
      krytyki politycznej - zgoda na zakaz kominiarek dla prawicowców, nie ma zgody na zakaz dla lewicowców bo jak focię takiemu lewemu pstryknie np red watch? po czem odróżnić lewego od prawego w kominiarce?
      • sz0k Re: tekściory z kół zblizonych do 13.11.14, 18:18
        pro100 napisał:

> cepekolodziej napisał:
        >
        > > Potrzebny bezwzględny zakaz, od zaraz. Noszenie przy okazji masowych impr
        > ez ban
        > > dyckiego przybrania głowy to nie żaden symbol obywatelskiej wolności.
        > >
        > > Zakaz. Kary, surowe, dla naruszających. W razie stawiania oporu - lać pał
        > ą i pa
        > > trzeć, czy równo puchnie.
        > >
        > krytyki politycznej - zgoda na zakaz kominiarek dla prawicowców, nie ma zgody n
        > a zakaz dla lewicowców bo jak focię takiemu lewemu pstryknie np red watch? po c
        > zem odróżnić lewego od prawego w kominiarce?

Może jedni noszą na lewą a drudzy na prawą stronę?
    • oleg3 Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm policji 13.11.14, 12:14
      cepekolodziej napisał:

> Zakaz. Kary, surowe, dla naruszających. W razie stawiania oporu - lać pałą i
      > patrzeć, czy równo puchnie.

Obywatel może się ubierać jak chce. No prawie. Ubierać się musi. Nie może być goły. A policja niech pracuje. Brednie: policja nie może robić tego co powinna bo ludzie wymyślili kominiarki.
      • cepekolodziej Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 12:23
        Użyję Twojej argumentacyjnej stylistyki.

Obywatel, który "może ubierać się jak chce" [brak przecinka nie mój!] puka do Twojego mieszkania. Nie jest goły. Fakt. Ale nie widzisz jego twarzy.

Wrażenia?
        • oleg3 Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 12:43
          cepekolodziej napisał:

> Użyję Twojej argumentacyjnej stylistyki.
          >
          > Obywatel, który "może ubierać się jak chce" [brak przecinka nie mój!] puka do T
          > wojego mieszkania. Nie jest goły. Fakt. Ale nie widzisz jego twarzy.
          >
          > Wrażenia?

Od razu wiem o co mu chodzi!

Komentarz: populizujesz i demagogizujesz.

• cepekolodziej Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 12:48
            > Komentarz: populizujesz i demagogizujesz.

No - przecież na wstępie zaznaczyłem, że użyję Twojej argumentacyjnej stylistyki?
            • oleg3 Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 12:53
              cepekolodziej napisał:

> No - przecież na wstępie zaznaczyłem, że użyję Twojej argumentacyjnej stylistyk
              > i?

A o co Ci chodzi w sprawie przecinka? Zrobiłem błąd w interpunkcji?
              • cepekolodziej Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 13:05

> może ubierać się jak chce

> Od razu wiem o co mu chodzi!

Zdania podrzędne oddziela się przecinkiem od zdania głównego. Taki przepis.

Zwykłe zaniedbanie, typowe, kiedy pisze się w duchu słuszności, pomijając wymogi legalizmu.

I ja to rozumiem.

smile
                • oleg3 Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 13:37
                  cepekolodziej napisał:

> > może ubierać się jak chce

> > Od razu wiem o co mu chodzi!

> Zdania podrzędne oddziela się przecinkiem od zdania głównego. Taki przepis.

> Zwykłe zaniedbanie, typowe, kiedy pisze się w duchu słuszności, pomijając wymog
                  > i legalizmu.
                  >
                  > I ja to rozumiem.
                  >
                  > smile

Poniżej cytat mojego postu. Bądź łaskaw wskazać miejsce, gdzie brak przecinka.

Cytat
                  Obywatel może się ubierać jak chce. No prawie. Ubierać się musi. Nie może być goły. A policja niech pracuje. Brednie: policja nie może robić tego co powinna bo ludzie wymyślili kominiarki.

• cepekolodziej Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 15:41

Proszę uprzejmie:

Cytat
                    Obywatel może się ubierać [tu] jak chce. No prawie. Ubierać się musi. Nie może być goły. A policja niech pracuje. Brednie: policja nie może robić tego [tu] co powinna [tu] bo ludzie wymyślili kominiarki.

Durnowaty legalista ze mnie. Przekonany, że ma słuszność.

Odzywa się belferstwo, niestety. Wypomina mi to żona:

sad
                    • wikul Za to sąd ocenia profesjonalizm bandziorów 13.11.14, 16:38
                      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16961853,Surowe_wyroki_w_sprawie_zamieszek__Sa_tez_uniewinnienia.html#BoxSlotI3img

Ciekawe gdzie belferstwo widziało profesjonalizm policji. W jakim kraju ? Bo profesjonalizm policji to dla belferstwa oszczędzanie bandytów, chuliganów, kiboli i innych wiplerów.
                      • cepekolodziej Re: Za to sąd ocenia profesjonalizm bandziorów 13.11.14, 18:04

Tu stanowisko belferstwa
                    • oleg3 Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 13.11.14, 16:49
                      OK
                    • oleg3 Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 14.11.14, 09:05
                      cepekolodziej napisał:

> Durnowaty legalista ze mnie. Przekonany, że ma słuszność.
                      > Odzywa się belferstwo, niestety. Wypomina mi to żona:

Tak trzymaj! Nie mam żalu, a nawet jestem wdzięczny. Nie zrozumiałem o co Ci chodzi, bo pisałeś o regule: "Zdania podrzędne oddziela się przecinkiem od zdania głównego. Taki przepis.", a w moim tekście nie było zdań podrzędnych. Były dopowiedzenia i wtrącenia. I tam powinien stać przecinek!
                      • cepekolodziej Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 14.11.14, 10:31

> w moim tekście nie było zdań podrzędnych.

Drogi O.,

nie sprzeczaj się z belfrem -
                        • oleg3 Re: Czyli obywatel płaci za nieprofesjonalizm pol 14.11.14, 10:38
                          > Drogi O.,

> nie sprzeczaj się z belfrem -
            • oleg3 Zbrodnia na rozumie 13.11.14, 13:07
              Zaczynasz Cepie od zakazu noszenia kominiarek na imprezach masowych, a kończysz na wizycie kominiarza w moim domu.

Brzydko się bawisz i tracisz moje zainteresowanie.
              • cepekolodziej Re: Zbrodnia na rozumie 13.11.14, 13:19
                Zacząłeś sam. I tak to jest.

A sprawę zakazu noszenia na imprezach masowych przybrań głowy zakrywających twarze (kominiarki, maski) z całego serca i rozumu --- popieram!

Z oczywistych względów. I nich mi nikt nie wpiera, że taki zakaz to naruszenie swobód obywatelskich.

Chcesz nosić w górach, na nartach, na balu maskowym - proszę bardzo.

Ale kiedy, matole, bierzesz - chcąc się na swój sposób zabawić - do ręki brukowiec, czy mołotówkę i nosisz coś, co zakrywa ci twarz, powinieneś się spodziewać, że siły porządkowe spuszczą ci łomot, i na dobitkę zawleką przed sąd, najlepiej doraźny.

I one to zrobią właśnie w obronie swobód obywatelskich.
                • oleg3 Re: Zbrodnia na rozumie 13.11.14, 13:40
                  cepekolodziej napisał:

> Zacząłeś sam. I tak to jest.
                  >
                  > A sprawę zakazu noszenia na imprezach masowych przybrań głowy zakrywających twa
                  > rze (kominiarki, maski) z całego serca i rozumu --- popieram!
                  >
                  > Z oczywistych względów. I nich mi nikt nie wpiera, że taki zakaz to naruszenie
                  > swobód obywatelskich.
                  >
                  > Chcesz nosić w górach, na nartach, na balu maskowym - proszę bardzo.
                  >
                  > Ale kiedy, matole, bierzesz - chcąc się na swój sposób zabawić - do ręki brukow
                  > iec, czy mołotówkę i nosisz coś, co zakrywa ci twarz, powinieneś się spodziewać
                  > , że siły porządkowe spuszczą ci łomot, i na dobitkę zawleką przed sąd, najlepi
                  > ej doraźny.
                  >
                  > I one to zrobią właśnie w obronie swobód obywatelskich.

Ograniczę się do cytatu. Post otwierający wątek.

Cytat
                  Nikt nie ma na tyle wyobraźni, żeby przewidzieć, co mogłoby się stać, gdyby wśród stada kominiarzy ukrył się terrorysta?

Wczoraj - ładunek na moście Poniatowskiego, w tym tłoku?

Potrzebny bezwzględny zakaz, od zaraz. Noszenie przy okazji masowych imprez bandyckiego przybrania głowy to nie żaden symbol obywatelskiej wolności.

Zakaz. Kary, surowe, dla naruszających. W razie stawiania oporu - lać pałą i patrzeć, czy równo puchnie.

-

• ciocia_piqa Re: Zbrodnia na rozumie 13.11.14, 18:23
                  Mój znajomy jest jeszcze bardziej radykalny, twierdzi, że do zamaskowanych chuliganów powinni strzelać snajperzy. Z broni, a jakże, gwintowanej. Spytałam, czy gdyby wśród tych niegrzecznych chłopców był jego syn, w dalszym ciągu nie zmieniłby zdania, odpowiedział, że nie robiłby wyjątku dla nikogo.

• wikul Re: Zbrodnia na rozumie 13.11.14, 21:10
                    Dziennikarze RN i TV Republika pobici przez uczestników (?) Marszu

Podczas tegorocznego Marszu Niepodległości doszło do dwóch dziwnych incydentów z udziałem dziennikarzy. Przychylni Marszowi reporterzy Ruchu Narodowego i Telewizji Republika zostali zaatakowani przez… narodowców lub osoby, które podszywały się pod uczestników, by zorganizować zadymę. ...

„Co się dzieje! Zostaliśmy obrzuceni butelkami i kamieniami. Myśleli, że jesteśmy TVN-em. (…wink Jest źle” – informuje na Twitterze reporter stacji Bartłomiej Graczak. Dodał, że teraz ekipa TV Republika pracuje „schowana przed butelkami i petardami”. Dziennikarz miał prawie dostać w twarz racą. ...

pikio.pl/dziennikarze-rn-i-tv-republika-zaatakowani-przez-chuliganow/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka