Dodaj do ulubionych

rezuni zaczynają....

07.12.14, 12:47
www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/msz-ukrainy-publikuje-mapy-podwazajace-polskosc-przemysla-i-chelma-w-slad-za-nia-ukrainska-ambasada-w-berlinie-mapy
Obserwuj wątek
    • piq pisałem o tym kiedyś,... 07.12.14, 17:21
      ...że Ukraina to Litwa, tylko dużo większa i lepiej uzbrojona, i że trzeba ją trzymać w podległości ekonomicznej i militarnej jako bufor między nami a Rosją, póki nie spokornieje. Bezwarunkowe popieranie Ukrainy byłoby dramatycznym błędem.

Dlatego pochwalałem niemieszanie się Polski w negocjacje między Ukrainą a Rosją póki Ukraińcy oficjalnie nie poproszą. Ukraińcy próbowali się dogadywać nad polską głową z Niemcami i tam szukali oparcia. Na szczęście Niemcy nie są aż tak chętni. Powinniśmy mieć w dupie ambicje Ukraińców, póki nasze własne interesy na wschodniej granicy nie zostaną zabezpieczone. Im dłuższy i nierozstrzygnięty konflikt ukraińsko-rosyjski, tym dla nas, póki co, lepiej.
      • 99venus Re: pisałem o tym kiedyś,... 07.12.14, 17:34
        całkowicie się z tym zgadzam.ja również o tym wielokrotnie pisałem.to państo upadłe a ludność do dzisiejsego dnia nie wyzwoliła się spod wpływu Bandery i praktyk upowskich.
        • piq jest różnica między tym, co ty napisałoś,... 07.12.14, 17:39
          ...a co napisałem ja. W tym sensie, że to, co wydzieliłoś ty, to kalka pojęciowa z rosyjskiej propagandy i takiż język. To, co napisałem ja, jest rozumne i w każdym calu uzasadnione. To taka drobna a zauważalna różnica między nami.
          • 99venus Re: jest różnica między tym, co ty napisałoś,... 08.12.14, 14:46
            w pierwszej chwili nie zauważyłem ale teraz doceniam głębię twoich myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka