Gość: . Powinienes podpisac abo co... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.09.04, 02:51 Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: PRL-owskie mordy z podpisami 14.09.04, 07:41 cs137 napisał: > PRL-owskie_mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PRL-owskie mordy z podpisami IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.09.04, 08:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domix Re: PRL-owskie mordy z podpisami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 08:41 Mordy z sennych koszmarów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # To naukowiec z USA po przegranej polemice z hasz0 IP: *.finemedia.pl 14.09.04, 09:13 Własnie tak argumentowałeś w kilku watkach. Atakiem personalnym po przegranej polemice. Teraz posunąłes się do podłosci - udowadniając niezdolnosć przyznania racji i okazania szacunku, jaki ja Ci na poczatku okazywałem. Nie odpusciłem ci wlasnie po to bys odkrył swą naturę PODŁEGO OSZCZERCY i zastosował wypróbowana na FA metodę - zarzucajac mi to z czym całe życie walczyłem. Nie spodziewaj sie, że ktoś potraktuje cie honorowo i okaże szacunek. Jestes szmatą, która sama sie zabrudziła. Gnij jako OSZCZERCA w kącie tego watku, który sam załozyłeś - głupku na włąsna sromotę. Nie zamierzam pisac by go skasowano. ---------------------------------------- cs137 napisał: ) Ofensywa bolszewicka ("pażar wajny", wg. ichniejszej nomenklatury) została w ) 1920 roku wygaszona prez Marszałka Piłsudskiego, innych czołowych dowódców WP ) (np. gen. Władysława Sikorskiego), Sztab Generalny WP, i w ogóle przez ) polskiego żołnierza. Nie rozmawiając ale z ceesem na jego życzenie (wyj.poniżej) muszę jednak prostować dalsze błędy, wynikające jak to sam udowodnił z czwartorzędowego poziomu zadufania. Byłby sie poduczył nawet na Forum z obszernej dyskusji bodaj Saszy z Luką, trwajacej bodaj miesiąc o bitwie warszawskiej i jej roli. Ale jak się samemu unosi na 4-poziomowe piedestały i wycina nicki... Otóz koncząc dygresje o naturze ludzkiej cesa wypada jednak wrócic do niej przy okazji Piłsudskiego. Bowiem bitwę Warszawska rozpoczął rezygnując 12.08.1920 listem do premiera Witosa ze stanowiska Wodza Naczelnego i Naczelnika Panstwa i wyjechał do żydowskiej przyjaciółki do Nowego Sącza. Gen. Tadeusz Rozwadowski jako Szef Sztabu 13 i 14.08 z Sikorskim przygotował ideę manewru obrony w V Armii w Modlinie, gdzie udał się z gen. Weygandem i nast. spotkał sie z Hallerem d-ca I Armii. 15.08.1920 odbyła się decydująca bitwa. 17.08 Piłsudski wraca od kochanicy z Nowego Sacza i obejmuje dowodzenie. W podziece Pilsudski przyczynił się do jego szybkiej smierci po rocznym areszcie ( gen. Zagórskiego spotkał podobny los). Weygand nalegał na wariant obrony za Wisłą co przyniosło by kleskę. Premier Witos obawiając się paniki dymisji nie ogłosił. Przypomina to "dowodzenie" przez Stalina po ataku Hitlera czy w mniejszej skali dowodzenie obrona Westerplatte. Aha im mocniejszy zloty (absurd ekonomii) tym deficyt handlu Polski wiekszy i tym wiecej ma cees waluty za 1 zł! Ale to jednoczesnie paskudna przyczyna zamarcia produkcji w Polsce. Dla fizyka to za trudne - a łatwo mu przychodzi wywyższanie 4-poziomowe . ____________________________________________________________________________ Cs137 )#-a: Polska, jak zapoewne wiesz, sprzedaje za granice mniej, niz importuje. Innymi slowy, kazdzy srednio-statystyczny obywaltel RP przynosi panstwu ilestam deficytu. My, Polacy mieszkajacy za granica i zasilajacy ludzi w Kraju gotowka, robimy zatem dobra robote. Zmniejszamy deficyt, spowodowany waszym "zyciem ponad stan". Na tym chcialbym zakonczyc wszelkie rozmowy z Toba. Staram sie rozmawiac tylko z dobrymi Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Hahahahaha! Hasz na haszu.... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.09.04, 09:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Hahahahaha! Hasz na haszu....az trzy "."? IP: *.finemedia.pl 14.09.04, 09:26 Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 [...] 14.09.04, 09:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Ja w ogóle z jakims Haszem polemizowałem? 14.09.04, 09:33 Pierwsze słyszę. Hasz, jak wiadomo, powoduje u ludzi halucynacje. Widocznie komuś się wyhalucynowało, że polemizował z jakimś Cees-em. Ja tam odpowiedzialności za to, co ten wyhalucynowany "Cees" powedział, nie zamierzam brać na siebie. A co do "przegranej", to ja natychmiast mogę się przyznać do jednej, dwóch, trzech... Do N... Mnie w najmniejszym stopniu nigdy nie zależało, zeby cos tutaj "wygrywać". Natury gracza jestem całkowicie pozbawiony... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Ja w ogóle z jakims Haszem polemizowałem? 14.09.04, 09:38 pewnie, ze nei polemizowales tylko czosnie pierdziales bo to jedyne co potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Ja w ogóle z jakims Haszem polemizowałem? 14.09.04, 09:47 wesoly3 napisał: > pewnie, ze nei polemizowales > tylko czosnie pierdziales > bo to jedyne co potrafisz Oj, nieporadnie Waćpanu po polsku się pisze, nieporadnie! To zrozumiałe... Tyle lat w kibucu! Wesołower, nie krępuj się, pisz w Yiddysz! Ja jutro może w mieście jakiegoś tłumacza znajdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Ja w ogóle z jakims Haszem polemizowałem? IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 14.09.04, 10:18 cs 137! Znowu rum, czyli też inne ingardiencje... A buźki faktycznie fatalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Ja w ogóle z jakims Haszem polemizowałem? IP: *.finemedia.pl 14.09.04, 09:40 Tylko zdrowia! Ale jako OSZCZERCA w kącie tego watku, który sam załozyłeś - głupku, na własną sromotę. Nie zamierzam pisac by go skasowano, bo jak na życzenie - piszesz w nim nastepne kompromitacje - sam sie tępisz - czy jeszcze ktos z toba procz własnych pacynek polemizuje? Podobno mnie juz nie czytasz? Napisałeś: "My, Polacy mieszkajacy za granica i zasilajacy ludzi w Kraju gotowka, robimy zatem dobra robote. Zmniejszamy deficyt, spowodowany waszym "zyciem ponad stan". Na tym chcialbym zakonczyc wszelkie rozmowy z Toba. Staram sie rozmawiac tylko z dobrymi Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
danek4 Re: PRL-owskie mordy 14.09.04, 09:56 ceesie czegóż to nie uczyni znawca nawet Horacego w orginale, aby rozbawić gawiedź dawniej to się nazywał kuglarz? czyżbyś był dumny jako humanista z "pochówku" nieżywego wroga na Psim Polu? albo bawił cię widok "ekzekucji niewiernych" przez niektórych wyznawców Allacha? dziwne zakrętasy robi w psychice znajomość wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: PRL-owskie mordy - do Danki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:43 Danka, ciemna babo, czy nie wyczuwasz kpiny, prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
danek4 Re: PRL-owskie mordy - do Danki 16.09.04, 08:18 Gość portalu: Wampir napisał(a): > Danka, ciemna babo, czy nie wyczuwasz kpiny, prowokacji. wyczuwam ale wyczuwam także nieporządane skutki takiej kpiny Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: PRL-owskie mordy 15.09.04, 21:22 danek4 napisała: > ceesie > > czegóż to nie uczyni znawca nawet Horacego w orginale, aby rozbawić gawiedź > dawniej to się nazywał kuglarz? > czyżbyś był dumny jako humanista z "pochówku" nieżywego wroga na Psim Polu? > albo bawił cię widok "ekzekucji niewiernych" przez niektórych wyznawców Allacha > ? > dziwne zakrętasy robi w psychice znajomość wiedzy Danusiu, Pomysł umieszczenia watku "PRL-owskie mordy" nasunął mi się, kiedy ktoś niedługo przedtem zamieścił wątek, w tytule którego użył słow "Mordy w PRL-u". Przypomniała mi sie wtedy historia, którą słyszałem od ojca kolegi w czasie studiów. Uczyłem się z tym kolegą wieczorami u niego w domu, a ten ojciec był uroczym gawędziazem i często robilismy sobie przerwę, by go "podbechtać" do opowiadania róznych ciekawych historii. Tata kolegi studiował i odbywał staż medyczny w Warszawie krótko przed wojną, wiec wiele z jego relacji dotyczyło tamtego okresu. Razu pewnego opowiedział o tym, jak to periodycznie, w ramach nagonki na Żydów, wybuchały oskazenia o tzw. "mordy rytualne". Kiedyś jedno satyryczne czasopismo zamieściło rysunek, z który był świetnym komentarzem do tych nagonek i z którego bardzo śmiano sie w Warszawie. Rysunek przedstawiał oblicza kilku Żydów w ortodoksyjnych nakryciach głowy, z ortodoksyjnym zarostem i ponadto o wybitnie mało przystojnych rysach twarzy. Podpis pod rysunkiem brzmiał właśnie: "Mordy rytualne". Zadnego zamysłu w moim poscie nie było, zapewniam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: PRL-owskie mordy - pocieszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:33 Pocieszam Cię. "Fachowcy" mówią, że kobiety są lepszymi kierowcami... jeszcze w niejedno przyjdzie nam nie wierzyć. W damską inteligencję (spryt to co innego) nigdy nie uwierzę. Hmm, wyjątki potwierdzają regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
danek4 Re: PRL-owskie mordy 16.09.04, 08:23 cs137 napisał: > > Kiedyś jedno satyryczne czasopismo zamieściło rysunek, z który był świetnym > komentarzem do tych nagonek i z którego bardzo śmiano sie w Warszawie. Rysunek > przedstawiał oblicza kilku Żydów w ortodoksyjnych nakryciach głowy, z > ortodoksyjnym zarostem i ponadto o wybitnie mało przystojnych rysach twarzy. > Podpis pod rysunkiem brzmiał właśnie: "Mordy rytualne". > > Zadnego zamysłu w moim poscie nie było, zapewniam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: PRL-owskie mordy - Ty Radioaktywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:40 Ty Radioaktywny - lubię Cię też za skrótowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx50 Re: PRL-owskie mordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 05:46 Tylko 12 przez pół wieku. Pierwszych mord II Reczpospolitej przez kilkanaście lat zbierze się 10 razy tyle.Nikt chyba nie potrafi wszystkich wymienić i opisać. cs137 z nostalgią chyba wspomina tamte lata.Każde dziecko wiedziało kto rządzi. Teraz trzeba by było w podstawówce stworzyć nowy przedmiot: Nasi władcy i co parę miesięcy aktualizować podręcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: PRL-owskie mordy 16.09.04, 10:52 Gość portalu: cx50 napisał(a): > Tylko 12 przez pół wieku. > Pierwszych mord II Reczpospolitej przez kilkanaście lat zbierze się 10 razy tyl > e.Nikt chyba nie potrafi wszystkich wymienić i opisać. Oczywiście, racja. Ale skąd wziąć te wszystkie wizerunki? Ja natknałem sie na Webie na portal bodajże www.polskaludowa.pl, czy coś w tym rodzaju, no i tyle mogłem skopiować, co tam było. Dodatkowym ograniczeniem było, że skomponowanie takiego "zbiorowego listu gończego" z pojedynczych fotografii wymaga trochę czasu, a ja w końcu mam też inne zajęcia. Stąd więc ograniczyłem sie tylko do tuzina. > cs137 z nostalgią chyba wspomina tamte lata.Każde dziecko wiedziało kto rządzi. Z nostalgią... owszem, ale nostalgia dotyczy tylko tego, że byłem młody. Dla młodego i zdrowego swiat jest zawsze piekny. Gdybym wtedy miał swobode wyboru, to pewnie bym sobie wybrał panów o innych obliczach na szefów mojego kraju. Ale mogłem w tej sprawie zdziałać tyle, co każdy inny obywatel PRL-u, czyli nic. Odpowiedz Link Zgłoś
danek4 Re: PRL-owskie mordy 16.09.04, 11:09 cs137 napisał: > Gdybym wtedy miał swobode wyboru, to pewnie bym sobie wybrał panów o innych > obliczach na szefów mojego kraju. Ale mogłem w tej sprawie zdziałać tyle, co > każdy inny obywatel PRL-u, czyli nic. > > ceesie ach to złudzenie, że młodość jest piękniejsza, bo ...przeminęła )) a co do mord my tu od 15 lat możemy sobie wybierać jakie chcemy a mamy ich widoku dość jeszcze szybciej niż czas kadencji na ich widok takim to sposobem mordy szybciej się starzeją niż nasza młodość Odpowiedz Link Zgłoś