Dodaj do ulubionych

Aquanet to niszowe getto wrogów polskości

02.06.15, 13:41
nieświadomych tego faktu, albo tłumiących podświadomie tę ewentualność z IRRACJONALNEGO strachu, jaki wpajają im od lat postkomusze media, stosujace UBckie metody propagandowe w obronie swoich interesów.

Trudno mi jest uwierzyć, że nie wiedzą o tym jak bardzo szkodzą swoim rodakom, w imię spokoju i utrzymania stanu który jak im się wydaje będzie trwał długi czas bez zmian ale te 15 lat nie pozostawiaja złudzeń. Egoizm który stał się fundamentem liberałów
został usprawiedliwiony politycznie a afery i korupcja jak uczy ostatnie 8 lat mogą wcale nie oburzać a wręćz przeciwnie być motorem do rechotu z oburzonych.

To swoiste doświadczenie, bardzo przykre osobiście, o tyle mi się przydało, że przedtem naiwnie sądziłem, że medialne metody UBeckiej propagandy wykluczania połowy narodu a może więcej - są tak prostackie i przejrzyste, że nie zadziałają na ludzi wykształconych

ale po co mi ta wiedza w 70 roku życia?

============
@Autor
Warto jeszcze dodać, że pojawiają się oznaki nienawistnej nagonki w rodzaju tej sprzed 10-u lat, względem Prezydenta L. Kaczyńskiego, kiedy tylko został wybrany. Celują w tym media polskojęzyczne w tym TVP.
Dopóki to medium z nazwy publiczne, o dużej dostępności i zasięgu, nie ulegnie przeobrażeniom, będzie b. trudno.
Liczenie na rozpad i podziały w PO, prezentowane przez wielu blogerów i publicystów jest b. naiwne . Istnieje coś takiego jak solidarność mafijna i dla obrony swoich portfeli i kont ta mafia gotowa jest zniszczyć do końca polską państwowość i rozpłynąć się w unijnej przestrzeni.
Za czasów Piłsudskiego dla takich ludzi był przewidziany internat jako kwarantanna polityczna.
Są to ludzie bezideowi wyalienowani całkowicie za społeczeństwa. Posłowie i senatorowie tej formacji mieli dziesiątki okazji żeby odciąć się od szkodliwych decyzji swojego kierownictwa, ale niestety w głosowaniach zawsze poparli każde świństwo i niegodziwość.
9999911:15
753469
więcej Odpowiedz
@Autor
Ja tam niczego nie oczekuję ,ciesze się tylko ,że swoim głosem pozwoliłem sobie dołożyć cegiełkę do obalenia obłudników i oszustów .
NOO11:18@Autor
Warto jeszcze dodać, że pojawiają się oznaki nienawistnej nagonki w rodzaju tej sprzed 10-u lat, względem Prezydenta L. Kaczyńskiego, kiedy tylko został wybrany. Celują w tym media polskojęzyczne w tym TVP.
Dopóki to medium z nazwy publiczne, o dużej dostępności i zasięgu, nie ulegnie przeobrażeniom, będzie b. trudno.
Liczenie na rozpad i podziały w PO, prezentowane przez wielu blogerów i publicystów jest b. naiwne . Istnieje coś takiego jak solidarność mafijna i dla obrony swoich portfeli i kont ta mafia gotowa jest zniszczyć do końca polską państwowość i rozpłynąć się w unijnej przestrzeni.
Za czasów Piłsudskiego dla takich ludzi był przewidziany internat jako kwarantanna polityczna.
Są to ludzie bezideowi wyalienowani całkowicie za społeczeństwa. Posłowie i senatorowie tej formacji mieli dziesiątki okazji żeby odciąć się od szkodliwych decyzji swojego kierownictwa, ale niestety w głosowaniach zawsze poparli każde świństwo i niegodziwość.
9999911:15
753469
więcej Odpowiedz
@Autor
Ja tam niczego nie oczekuję ,ciesze się tylko ,że swoim głosem pozwoliłem sobie dołożyć cegiełkę do obalenia obłudników i oszustów .
NOO11:18
od.nowa.salon24.pl/652324,czego-oczekuje-od-nowego-prezydenta
Obserwuj wątek
    • jerycho666 zmasowany odwet 02.06.15, 18:51
      prudernik napisał(a):

> Trudno mi jest uwierzyć, że nie wiedzą o tym jak bardzo szkodzą swoim rodakom

Ja chce rodakom szkodzic wiecej niz oni szkodza mi.
      Trudno mi jest uwierzyć, że rodacy nie wiedzą o tym jak bardzo szkodzą mi.

Wybieram ta sama strategie jakiej uzywali oni, im gorzej tym lepiej. Dlatego glosowalem na Dude.

> naiwnie sądziłem, że medialne metody UBeckiej propagandy wykluczania
      > połowy narodu a może więcej - są tak prostackie i przejrzyste, że nie zadziałaja
      > na ludzi wykształconych

Ludzie to kupia.

> Istnieje coś takiego jak solidarność mafijna i dla obrony
      > swoich portfeli i kont ta mafia gotowa jest zniszczyć do końca polską państwow
      > ość i rozpłynąć się w unijnej przestrzeni.

Wyznanie Wolaka? Wprost przeciwnie.

Jednak cie Haszu nie rozumiem. Chrystus wam tak dobrze radzil. Ale ty sluchasz spowiednika.
      • prudernik Re: zmasowany odwet 02.06.15, 22:15
        Wolak miałby się rozpłynąć w unijnej przestrzeni? Po zlikwidowaniu Polski?
        Głosując na Dudę nie mścisz się tylko robisz prezent sobie a przy okazji i Lemingom wbrrew ich woli.
        Chrystus radził gonić lichwiarzy tak jak Orban i PiS.
        • jerycho666 diagnozowanie Hasza 03.06.15, 06:54
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,157808917,157823722,diagnozowanie_Hasza.html#p157823722
          prudernik napisał(a):

> Wolak miałby się rozpłynąć w unijnej przestrzeni? Po zlikwidowaniu Polski?

Zlikwidowanie Polski to powrot do granic z 1913 roku. Ci po torunskiej stronie granicy rozplyna sie w Junii, ci od wschodu z ZBIRze.

> Głosując na Dudę nie mścisz się tylko robisz prezent sobie a przy okazji i Lemi
          > ngom wbrrew ich woli.

Z tych samych obietnic wyborczych czerpiemy inne nadzieje. Ja licze na rozwalenie finansow kamieniokupy i wariant grecki.

> Chrystus radził gonić lichwiarzy tak jak Orban i PiS.

To nie jedyne co radzil Chrystus. Ponoc dostrzegasz wybiorczosc g.wna.
          Kto z lichwiarzem wojuje ten od krzyza ginie. Wlasnie tak zemszcze sie na polaczkach.
          • prudernik Re: diagnozowanie Hasza 03.06.15, 11:25
            Ja licze na rozwalenie finansow kamieniokupy i wariant grecki.
            Wariant grecki realizowała ekipa Po/PSL
            czego efektem Ch. D. i K.K. odsunięto w czasie tragedie grecką na wybory kradzieżą OFE

Na PiS nie licz bo zrealizuje co obiecuje strategię anty PO = Orbana.
            • jerycho666 Re: diagnozowanie Hasza 03.06.15, 12:31
              prudernik napisał(a):

> Na PiS nie licz bo zrealizuje co obiecuje strategię anty PO = Orbana.

Wlasnie na to licze. A takze na to, ze ty i cala reszta nie pojmie skutkow.
              • prudernik diagnoz. R7_ty i cala reszta nie pojęła skutków/nt 03.06.15, 12:47
      • prudernik Re: zmasowany odwet 03.06.15, 08:19
        Ja chce rodakom szkodzic wiecej niz oni szkodza mi.

I TO CAŁA STRATEGIA NOWYCH LIBERAŁÓW .
        • jerycho666 Re: zmasowany odwet 03.06.15, 12:32
          prudernik napisał(a):

> Ja chce rodakom szkodzic wiecej niz oni szkodza mi.
          >
          > I TO CAŁA STRATEGIA NOWYCH LIBERAŁÓW .

Akcja wywoluje reakcje. I tak postepuje nakrecanie spirali nienawisci, odwetu, atomizacji.
    • piq nikt cię tu, palancie, nie trzyma,... 02.06.15, 23:56
      ...możesz odejść, jak się nie podoba.
      • andrzejg Haszu, pamiętasz Giwi ? 03.06.15, 07:57
        piq napisał:

> ...możesz odejść, jak się nie podoba.

Oj uwiera Cię, uwiera to forum. Coś mi sis wydaje, że chętnie działałbyś z nią ręka w rękę.

Powiedz mi Tadek tak szczerze. Dlaczego nie udzielasz się na forum Ojca Rydzyka?

• prudernik Re: Haszu, pamiętasz Giwi ? 03.06.15, 08:18
          Pamiętam nick...o co chodzi? Nie rozumiem.
          A to pytanie jest bez sensu:

Albowiem odpowiedzi na nie udzieliłem Ci uprzedzająco wcześniej w tytule
          notki o Getcie GW ze starym zatęchniętym, duszącym i zapleśniałym smrodkiem, jakim się nawzajem odurzacie wzajemnym potakiwaniem:

- "Schowali Kaczora...schowali Antka...znowu smoleńska mgła...będą budować poniki...
          wyaresztują...rozwalą Polskę....napadną na Niemcy albo na Rosję....oni są gotowi wyjść z Unii...znowu nie będziemy podziwiani za uległość i naiwność przez obcych...patrz jak nam tu urządzi Duda Budapeszt...zatrzymają młodych nazistów w kraju wyleczą starych...
          gdzie sobie urządzimy nasz obiecany raj?

Szczupak zapewnia w stawie zdrowie karpiom.
          • andrzejg Re: Haszu, pamiętasz Giwi ? 03.06.15, 08:41
            Giwi to moderatorka z przeszłości, czyli taki komunistyczny cenzor.
            Podaj jej rękę.

A.
            • prudernik Re: Haszu, pamiętasz Giwi ? 03.06.15, 09:18
              Jesteś zakłamany do absurdu. Odreagowujesz swoje popieranie postkomunistów obelgami w stronę kogoś, kto był antykomunistą, jest antykomunistą i będzie antykomunistą. Kto był wychowany w rodzinie , którą komunizm gnębił, kto nigdy nie dał się zwieść, namówić, otumanić propagandzie komunistycznej, kto był przez komunistów tępiony i wyzyskiwany ale mówił im to prosto w oczy nawet w sytuacjach szantażów i straszenia. Kto nigdy nie poszedł na współpracę i zawsze honorowo rezygnował z korzyści
              jakimi chcieli mnie przeciągnąć jako fachowca na ich stronę. Opisywałem szczerze te sytuacje ale tak jak przemysł pogardy Tuska odwrócił prawdę w oszczerstwa tak wielu z Aquanetu przenicowało sytuacje na opak. Tę taktykę zastosowałeś właśnie teraz.
              PO powstało z UW której pierwszym prezesem był PZPRowiec z Biura Politycznego KC
              aż do 1989 r a założycielem PO był TW SB PZPR. Zliczyć takich w PO nie sposób Święcicki, Rosati, Śledzińska-Katarasińska od mediów w KRTT, Kudrycka, Ćwiąkalski,
              Kochan, Mieczysław Augustyn, Gintowt-Dziewałtowski, Ciemniak, Kaczmarek, Nałęcz...a w oddziałach jak muchy do lepu..
              To kolejna "odnowa" PZPR po UD, UW Palikocie a teraz Petru pełne sloganów o „wolnym rynku”, "poparcie społeczne" "nowe twarze' "obywatelskość", ""powiew świeżości i nowości", „ludzie wykształceni i kompetentni”, banialuki o niczym takie powtórki tez plenum KC PZPR.

W PiSie mówi się o konkretach, o ludziach, leczeniu, zatrudnieniu, emigracji, o bolączkach, o pracy, o podatkach, o emeryturach, o energetyce, o lasach, o aferach, stratach i marnowaniu funduszy, o prywacie, o liczbach i faktach nie o slaganach mydlących oczy typu" PiS to komuchy, „widmo PiS-u wisi nad Polską"

To niszowe Forum jest właśnie dla takich jak Ty,
              którzy się nawzajem podtrzymują na duchu okłamując nawzajem, ze to PiSiory są komuchami a PO na którą głosują jak odurzeni i to od 10 lat bez cienia refleksji i wbrew ujawnianym faktom, aferom "taśmom".....- Trzymasz z przemalowanym komunistami i ich kolesiami jakby ze zbawieniem własnej duszy a gadasz co innego.

Posłuchaj "taśm" ...tam jest prawda o tym że elita
              jaką wybrałeś i nadal popierasz to
              najgorsza zwyrodniała hołota, porozumiewająca się bez świadków językiem rynsztoka nie uznająca żadnych żadnych zasad

Belka co z Sikorskim spiskowali przeciwko demokracji i Konstytucji...ma być znowu kolejne 6 lat szwindlem Kopaczowej?

A facecik co do dziś nie zna się na licznikach km w swoich autach i nie chce zapłacić za wino
              ma nadal stanowić prawo? Puknij sie w pusty łeb zamiast pisać bzdury w które sam nie wierzysz.
              Komu Ty chcesz oddać Polskę w śliskie ręce...
              • andrzejg Re: Haszu, pamiętasz Giwi ? 03.06.15, 09:49
                prudernik napisał(a):

> To niszowe Forum jest właśnie dla takich jak Ty,

To co tu robisz?
                Przeszkadza Ci, że grupa ludzi rozmawia sobie bez zacietrzewienia?

Idź na forum Rydzyka i tak sie spełniaj

A.
                • prudernik Re: Haszu, pamiętasz Giwi ? 03.06.15, 10:49
                  o co tu robisz?
                  Przeszkadza Ci, że grupa ludzi rozmawia sobie bez zacietrzewienia?

TO JA OPISUJĘ BEZ ZACIETRZEWIENIA jak jest a spotyka mnie za to wypędzanie, oczernianie, wyzwiska i poniżanie!

Ja się tu nie spełniam głupolu tylko prostuję szybko i skutecznie zanim nadążycie je fałszować wszystkie kłamstwa - na wypadek gdyby jakiś niezorientowany tu wszedł nieopacznie i uwierzył krętaczom i prześladowcom potem poszedł głosować na PO albo Petru.

Jeśli wszyscy obiecacie mi, ze nie będziecie się rozgrzeszać z głosownia na likwidatorów Polski
                  jeśli nie będziecie więcej już jak dotąd poniżać PiSiorów" -
                  to odpoczneicie ode mnie

Tylko Was dwu z PiQiem jeszcze tego nie zrozumiało.
            • prudernik Podaj rękę Balcerowiczowi..z PZPR. 03.06.15, 09:40
              gdansk.gosc.pl/komentarze/pokaz/619326
              • andrzejg z Balcerowiczem nie mam problemu 03.06.15, 09:46
                i co?

Tak będziemy sie przemawiac?

Jak tam z Kryże z PZPR
                nie wspominając o koniaczkach z członkami PZPR
                • prudernik Re: z Balcerowiczem nie mam problemu 03.06.15, 10:29
                  : z Balcerowiczem nie mam problemu ALE POLSKA MA!

Nie szukam tutaj zwady. Ale nie odpuszczę nigdy PONIŻANIA MNIE KŁAMSTWAMI w celu pozyskania poklasku bo przecież nie racji, którą trzeba wykazać dowodem a nie pomówieniem.
                  Kryże?...Masz krótką pamięć?...mam szukać wątków sprzed dwu tygodni?
                  To też przykład "grochu o ścianę" w polemice z "gettem" zamkniętym na fakty.

Odróżnij dwie różne sytuacje i tę samą postawę:

Wezwania na SB - niepoddanie się szantażowi = cena: osobista strata!
                  Paszport dla mnie od pracodawcy załatwiony przez pracodawcę (koniak)
                  - moja rezygnacja z talonu na Fiat125 = cena: osobista strata!
                  P.S.
                  Piłem z okazji uruchomienia urządzeń po testach zarówno z bezpartyjnymi fachowcami jak i z członkami PZPR, dyrektorami, kierownikami a prywatnie b. często z kolegami ze studiów nawet z ministrami - tak samo w Polsce jak za granicą.

Załącznik dla Twojej amnezji polityczno-polemicznej w kolejnym komentarzu
                  • andrzejg piłeś z członkami PZPR 03.06.15, 10:42
                    to nie wypominaj innym, że nie przeszkadza mu była przynalezność PZPR (taki Balcerowicz), bo jak piłes z komuchami, to wtedy tez Ci to nie przeszkadzało.

Bojownikiem o "wolnośc" stałeś się w nowej Polsce

A.
                    • prudernik Re: piłeś z członkami PZPR 03.06.15, 10:56
                      > to nie wypominaj innym, że nie przeszkadza mu była przynalezność PZPR (taki Bal
                      > cerowicz), bo jak piłes z komuchami, to wtedy tez Ci to nie przeszkadzało.
                      >
                      > Bojownikiem o "wolnośc" stałeś się w nowej Polsce

Co Ty tu mi pieprzysz o "przeszkadzaniu bycia ( przynależności PZPR taki Balcerowicz)"
                      i mieszasz to "piłes z komuchami"?

LOGIKA NA POZIOMIE przedszkola?

to picie spowodowało LIKWIDOWANIE SZANS Polakom? Czy czyny przemalowanych PZPRowców, którzy nie nawrócili się jak Kryże, ale nadal robili to samo w innych maskach na które dajesz się wciąż nabierać?? Pójdziesz głosować na Petru?
                      • andrzejg Re: piłeś z członkami PZPR 03.06.15, 11:18
                        prudernik napisał(a):

>
                        > to picie spowodowało LIKWIDOWANIE SZANS Polakom? Czy czyny przemalowanych PZPRo
                        > wców, którzy nie nawrócili się jak Kryże, ale nadal robili to samo w innych mas
                        > kach na które dajesz się wciąż nabierać??

Nie wiem co tam robiłes i dlaczego cieszyłeś się u komuchów takimi względami.
                        Powiem Ci po koleżeńsku. Duzo tracisz przez te wstawki typu 'członek PZPR', bo sam nie jestes bez grzechu. Czep się samego Balcerowicza jako takiego, bo kryterium przynalezności do PZPR uwalił sam Kaczyński biorąc do rządu takich własnie ludzi.

To tyle. Nudzisz juz mnie.

A.

• prudernik Re: piłeś z członkami PZPR 03.06.15, 11:22
                          Duzo tracisz przez te wstawki typu 'członek PZPR', bo
                          > sam nie jestes bez grzechu. Czep się samego Balcerowicza jako takiego, bo kryte
                          > rium przynalezności do PZPR uwalił sam Kaczyński biorąc do rządu takich własnie
                          > ludzi.

Nie potrafisz sobie poradzić uczciwie z dwoma problemami?
                          1*
                          Przeszłość PZPR/SB/WSI ODKREŚLMY GRUBĄ kreską?
                          2*
                          Dajmy szansę na poprawę każdemu?
                          • jerycho666 uczciwosc Hasza 03.06.15, 12:46
                            prudernik napisał(a):

> Nie potrafisz sobie poradzić uczciwie z dwoma problemami?

Co oznacza znak zapytania w powyzszym zdaniu?
                            Ja od lat oczekuje od Hasza uczciwosci aby jawnie w pelni przedstawil swoje stanowisko. Bez niedomowien, ze swiadomym, jawnym przedstawieniem konsekwencji. Z wyjasnieniem jak slowa maja byc zamienione w czyny.

> 1*
                            > Przeszłość PZPR/SB/WSI ODKREŚLMY GRUBĄ kreską?

Mazowiecki lgal jak bura suka? Czekal tylko az zdadza bron?

> 2*
                            > Dajmy szansę na poprawę każdemu?

Co oznacza poprawa? Katolicyzacje, zmiane pogladow, zdrade samego siebie?
                            • prudernik Re: uczciwosc Hasza a uczciwość jego oponentów 03.06.15, 12:55
                              To skreśl znaki zapytania

ZAPRASZAM an 18:15 do TV TRWAM Antoni i kupa fachowców z lotnictwa
                              o śmigłowcach
                              ROZMOWY NIEDOKOŃCZONE
                              potem w RM o 21:30 c.d.
                              P.S.
                              Wczoraj an spacerze wieczornym na uliczce obok mojej uliczki zagadnąłem panią o kotka czy nie spadnie
                              okazała się b. miłą Panią Barbarą, przyniosła mi zdjęcia Lublina, zaproszenie na 6 czerwca
                              z okazji uczczenia Jej Ojca
                              UCIEKŁA Z MATKĄ w l.50 nie za chlebem ale aby uratować swoje życie w swoim kraju!

pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Leonowicz
                            • prudernik Re: uczciwosc Hasza 03.06.15, 13:00
                              1*
                              Darowanie win (gr.kreską) nie oznacza awansu na sędziego dla swoich b. ofiar.
                              2*
                              Mazowiecki lgal jak bura suka? Czekal tylko az zdadza bron?
                              TAK. ŁGAŁ JAK Z NUT. WYTRĄCIŁ BROŃ BY NASTĘPCY MOGLI WDROŻYĆ USTWĘ
                              O BRATNIE POMOC przeciwko Polakom z 2. strony Polski.

3*
                              Co oznacza poprawa? Katolicyzacje, zmiane pogladow, zdrade samego siebie?
                              DEKALOG z V. VII i VIII
                              zmianę zdrajcy an patriotę
                              = zdrada samego siebie z PRLu
                              • jerycho666 Re: uczciwosc Hasza 03.06.15, 13:06
                                prudernik napisał(a):

> DEKALOG z V. VII i VIII

Nie chce mi sie sprawdzac. Napisz otwartym tekstem. Zdradzam zone czy jej kota?

> zmianę zdrajcy an patriotę
                                > = zdrada samego siebie z PRLu

Czyli jednak chodzenie na twoim pasku. Masz Haszu bolszewickie poglady. I nie jest to obelga lecz proba adekwatnego okreslenia. Wykluczasz porozumienie (zgnily kompromis), jatrzysz, chcesz konfrontacji.
                  • hymenos Kłamstwa i manipulacje Hasza! 03.06.15, 12:31
                    prudernik napisał(a):

> Nie szukam tutaj zwady. Ale nie odpuszczę nigdy PONIŻANIA MNIE K
                    > ŁAMSTWAMI
                    w celu pozyskania poklasku bo przecież nie racji, którą t
                    > rzeba wykazać dowodem a nie pomówieniem.

> Kryże? Załącznik dla Twojej amnezji polityczno-polemicznej w kolejnym komentarzu

Kryże jest synem mordercy sądowego wydającego wyroki śmierci między innymi w znanej większości sprawie dotyczącej afery mięsnej w PRL. Co wyniósł A. Kryże z domu teoretycznie Haszowi nie powinno być obojętne, praktycznie nawet o tym się nie zająknął.

Hasz napisał:
                    Kryże był wtedy sędzią Sądu Rejonowego w Warszawie i ZMNIEJSZYŁ MU WYROK z kilku lat na kilka tygodni! POdziękowaliście Kryżemu za to?
                    Co jest kłamstwem. W rzeczywistości trzej oskarżeni zostali ukarani przez kolegium orzekające, które nie miało możliwości wydawania wieloletnich wyroków skazujących. Chodziło o areszt 3 miesięczny, który to sędzia Kryże zmniejszył Komorowskiemu ale już utrzymał w mocy dla Czumy.

Ponadto w IPN ślimaczy się śledztwo w sprawie nadużyć przy wydawaniu owych wyroków przez sąd.

W związku z tym rodzą się pytania o szczerość Hasza w obronie polskości i na czyich usługach był sędzia A. Kryże wyrokując w sprawie Komorowskiego czy później w sprawie Żemka i Chim? Kto stoi za ślimaczeniem się śledztwa w IPN w sprawie, która bezpośrednio dotyczy sędziego A. Kryże?
                    • prudernik ale przeprosił! I zmniejszył a zasądził! I potem 03.06.15, 12:45
                      JUŻ NIE WYDAWAŁ WYROKÓW!
                      KŁAMSTWEM było przypisywanie mu wysługiwanie się KATOM POLSKI w stanie wojennym w którym NIE WYDAWAŁ WYROKÓW!

I TO JEST DOWÓD POPRAWY
                      Sam manipulujesz istotą sprawy a wymiar kary to drugorzędna sprawa.

Błąd = lata miesiace tygodnie po 30 latach to bzdet a nie manipulacja.
                      KARAŁ W STANIE WOJENNYM?_ODP:____ N_I_E!
                      O Czumie nic nie pisałem ani o ojcu Kryże. Manipulancie!

Kryże był wtedy sędzią Sądu Rejonowego w Warszawie i ZMNIEJSZYŁ MU WYROK z kilku lat na kilka tygodni! POdziękowaliście Kryżemu za to?

Co jest kłamstwem. W rzeczywistości trzej oskarżeni zostali ukarani przez kolegium orzekające, które nie miało możliwości wydawania wieloletnich wyroków skazujących. Chodziło o areszt 3 miesięczny, który to sędzia Kryże zmniejszył Komorowskiemu ale już utrzymał w mocy dla Czumy.
                      • prudernik I zmniejszył a NIE zasądził! I już nie błądził/nt 03.06.15, 12:46
                      • hymenos Niepotrzebnie się pogrążasz. 03.06.15, 12:59
                        prudernik napisał(a):

> JUŻ NIE WYDAWAŁ WYROKÓW!
                        > KŁAMSTWEM było przypisywanie mu wysługiwani
                        > e się KATOM POLSKI w stanie wojennym
                        w którym NIE WYDAWAŁ WYROKÓW!

Fragment życiorysu:
                        Andrzej Kryże od 1970 roku do 1974 roku był aplikantem i asesorem w okręgu Sądu Wojewódzkiego dla Warszawy. W listopadzie 1974 roku został sędzią warszawskiego sądu powiatowego, a w maju 1975 roku arbitrem w Głównej Komisji Arbitrażowej. W latach 1977 - 1983 był sędzią warszawskiego sądu rejonowego. Od czerwca 1983 roku, przez ponad rok był sędzią i prezesem sądu rejonowego w Pruszkowie. Od września 1984 roku był sędzią sądu wojewódzkiego (później okręgowego) w Warszawie. Do marca 1990 roku był także przewodniczącym Wydziału IV Karnego tego sądu.

>
                        > I TO JEST DOWÓD POPRAWY
                        > Sam manipulujesz istotą sprawy a wymiar kary to drugorzędna sprawa.

Którą Ty sam podniosłeś do kategorii pierwszorzędnej.

>
                        > Błąd = lata miesiace tygodnie po 30 latach to bzdet a nie manipulacja.
                        > KARAŁ W STANIE WOJENNYM?_ODP:____ N_I_E!
                        > O Czumie nic nie pisałem ani o ojcu Kryże. Manipulancie!

Oczywiście, że lata a nie miesiące to manipulacja. O Czumie nic nie pisałeś, co znowu jest manipulacją mająca na celu przedstawienie Kryżego jako obrońcy bojowników o wolność i polskość, tymczasem to nie była reguła a jednostkowy przypadek, na dodatek w dokładnie tej samej sprawie.

Oczywiście, pochodzenie A. Kryże Hasz skrzętnie i wstydliwie pomija, podobnie jak inne pytania.
                • prudernik z Balcer. z PZPR nie masz -z PiS ma problem z Kryż 03.06.15, 10:40
                  prudernik napisał(a):

> ________CO DO NICH MACIE?_____
                  >
                  > Wojciechowski!
                  >
                  Poseł Unijny - któremu zamordowaliście dwóch pracowników biura w
                  łodzi podłym judzeniem. Jeszcze wam za mało zbrodni? nadal judzicie?
                  Aż Go zamordują?

Wiecie ilu osobom pomógł?
                  Tym których Wasza > wybrana mafia sposponsorowała, ograbiła albo wykończyła?

>
                  > W PRLu 50 samobójstw
                  > Za waszych rządów aż 5500 albo 6000!

> Obejrzyjcie programy Jaworowicz.

>
                  > Kryże
                  >
                  > CytatJan Rokita zaatakował w niedzielę w Radiu ZET piątkową nominację sędziego Andrzeja Kryżego na wiceministra sprawiedliwości Rokicie chodziło o wyrok, który
                  Kryże wydał na uczestników manifestacji niepodległościowej - w tym
                  Bronisława Komorowskiego, dziś jednego z liderów Platformy Obywatelskiej. Było to jednak w styczniu 1980 r., przed stanem wojennym.

W piątek w TVN 24 Kryże przeprosił Komorowskiego i innych
                  uczestników tego procesu. Dodał, że nie orzekał potem w procesach
                  politycznych. Rzeczywiście jego nazwiska nie spotyka się w
                  procesach politycznych tam
                  tych lat. Nie ma go na
                  liście spraw obserwowanych przez Komitet Helsiński
                  .

I WIĘCEJ MI SKLEROTYKU NIE PRZYTACZAJ PORÓWNANIA tow. Balcerowicza który nic nie zrozumiał i NIE PRZEPROSIŁ
                  do Kryże...patrz wyżej.

link
                  forum.gazeta.pl/forum/w,13,157755224,,_Tete_Wojciechowski_AG_Kryze_.html?v=2
                  • andrzejg wojuj sobie dalej Tadziu 03.06.15, 10:44
                    Proszę Cie jedynie, abys za często nie wycierał sobie gęby moim nickiem
                    Od czasu, do czasu, co byś świra kompletnego nie dostał

Cześć.

A.
                    • prudernik nie ja zacząłem ani nie ja Cię poszczypuję 03.06.15, 11:11
                      tylko reaguję na Twoje zaczepki i popieranie moich wrogów

forum.gazeta.pl/forum/w,13,157814812,157825776,Re_A_coz_dziwnego_w_tym_Drogi_Andrzeju_ze_.html
                      • prudernik Wycireracie sobie moim nickiem Gęby Raz PO Raz 03.06.15, 11:18
                        forum.gazeta.pl/forum/w,13,157814812,157825776,Re_A_coz_dziwnego_w_tym_Drogi_Andrzeju_ze_.html

ABSURD DO SZÓSTEJ POtęgi:
                        "Wytrzymacie nawet gdyby Hasz rządził!"

Gdyby Hasz rządził
                        - śmigłowce zamówione byłyby w Polsce i nie zwalniano by konstruktorów i inżynierów
                        w Świdniku i Mielcu setkami czy tysiącami, za montownie francuskich śmigłowców w Łodzi
                        gdzie uczelnie kształcą inżynierów "szmaciaków" od tapicerki helikopterowej

bo jak mówi ten od Bula z dziecinną buzią idzie o 2 lata a za 2 lata będzie wojna

nie byłoby wszystkiego tego co na "taśmach" ani stadionów droższych 3 do 6 krotnie dla mafii FIFA bez bieżni.

Nie byłoby autostrad 200 mln za 1 km a ni Kena z Barbie jako szefów gospodarki.
                        I Tuska pierwszego emigranta za chlebem
      • prudernik Re: nikt cię tu, palancie, nie trzyma,... 03.06.15, 08:05
        Dziękuję za przyznanie mi 100% racji PiQ. Zachowujesz się jak Petru:
        Był w najwyższych władzach rozwalających Polskę, ma dziś na sztandarach Balcerowicza, broni korporacji BŚ i MFW oraz banksterów - dojących zdychającą Polskę - ale zamiast się przyznać, przeprosić
        PC, PiS i ich wyborców (krytyków tego jawnego oszustwa) i odejść:

Stawia się w roli zbawiciela i atakuje swoich krytyków w tym OiS i jego wyborców!
        Coś nie tak masz z klepkami.

https://www.maziarz.pl/o/galeria/38/Opuszczona_Stocznia_Gdanska/

Klękaj i przepraszaj a nie wygrażaj piąstkami komuś kto ci dobrze doradza.
        • prudernik Re: nikt cię tu, palancie, nie trzyma,... 03.06.15, 08:07
          https://www.maziarz.pl/galerie/stocznia_gdanska/large/stocznia_gdansk_28.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka