Dodaj do ulubionych

Hymn dla konsekwencji

30.06.15, 10:02
Pamietam z ksiazki Kapuscinskiego opis sytuacji politycznej gdzies na Kaukazie. Jeden mowca mowi i wszyscy oklaskuja. Nagle zabiera glos ktos inny i poddaje gwaltownie w watpliwosc to co bylo powiedziane i prezentuje inny program. Wszyscy klaszcza i ruszaja lawa w zupelnie innym kierunku.

A w pracy? Ano w pracy nie lubimy na ogol szefow. Zaczynamy unikac kontaktow z nim powoli wpadamy w czarna depresje i zyc sie nam odechciewa.

A w nauce? Ano kazdy z mial czarna dziure naukowa, ktora za nic nie chciala wejsc do glowy. Dla jednych to byla mechanika plynow (jak np. hel) dla innych kombinatoryka. Ale po jednym czy dwoch dziesiecioleciach i poszukaniu ksiazek w innych jezyka, zaczynam nam wchodzic do glowy prawo Poisseuilla czy widzimy sens w rownaniu Navier-Stokesa.

Konsekwencja pozwala na zrozumienie i zaakceptowania dzialania Jaruzelskiego. Bo dzieki nie mu "nie weszli" i mozna bylo sie jakos samemu starac o rozwiazanie swoich problemow. A ze moze i tak by "nie weszli" to nie ma znaczenia. Sami rozwiazywalismi swoje problemy i o to biegalo. Dzieki konsekwencji ten czy ow zrozumial, ze najlepszym sposobem by nie miec szefa jest stworzyc wlasna firme i szefowac innym. W koncu, nawet niezbyt inteligentni naukowcy, dzieki pracowitosci zrozumieja co trzeba i majac dobra metode naukowa stana sie kreatywni i stworza nowa jakosc w nauce.

A wiec badzmy konsekwentni!

PF
Obserwuj wątek
    • lauriane Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 12:05
      polski_francuz napisał:

>
      > . Sami ro
      > zwiazywalismi swoje problemy i o to biegalo. >
      > > PF
      L. Hehe, "sami"; nielada komik z Ciebie francuzie....
      J.C.
      • polski_francuz Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 12:31
        Moze nie sami ale bardziej sami. Albo samsi (jesli takie slowo istniejesmile

PF
    • perla Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 12:16
      polski_francuz napisał:

> Konsekwencja pozwala na zrozumienie i zaakceptowania dzialania Jaruzelskiego.

i konsekwentnie ze zrozumieniem zwiałeś za granicę na gotowe, akceptując działania Jaruzelskiego właśnie.
      • polski_francuz Slowo wazy 30.06.15, 12:30
        "zwiałeś za granicę"

pasowalo do wielu i o ile pamietam do ciebie wlasnie zanim sie przestraszyles trudnosci i wrociles do Polski. Ja probowalem rosnac profesjonalnie za granica. Probowalem powrotu po 10 latach emigracji. Ale powrot sie nie udal.

Radze wazyc slowa. By oceniac kogos trzeba go znac.

PF
        • perla Re: Slowo wazy 30.06.15, 12:54
          polski_francuz napisał:

> Radze wazyc slowa. By oceniac kogos trzeba go znac.

no tak, dlatego nie pisz, że ja byłem na jakiejś emigracji.
          Przebywałem jakiś czas z powodów prywatnych na Sycylii mając legalnie przedłużaną wizę i informując szkołę w Polsce aby jeszcze poczekali na mnie, zanim mnie skreślą.
          Nigdy nie wystąpiłem o azyl ani o prawo pobytu bo nigdy nie miałem takiego zamiaru.
          W zasadzie nie wyobrażałem sobie życia poza Polską, więc mi tu nie pisz, że przestraszyłem się jakiś trudności, bo trudności zaczęły się po wylądowaniu na Okęciu, gdyż mieszkanie w Polsce za Jaruzelskiego to była jedna wielka trudność.
          Dziś mi już przeszło, ale wtedy nienawidziłem tego gnoja, i gdy czytam o zrozumieniu dla niego, tym bardziej gdy taki głos jest z zagranicy to mnie trochę nerwy biorą właśnie.
          • polski_francuz Litewskie rozwazania 01.07.15, 21:48
            Sam nie wiem czy Ci wierzyc czy nie. Rozsadek mowi mi ze upiekszasz swoj zyciorys dla celow politycznych, chec dobrego wspolzycia mowi mi, ze kazdy ciut upieksza, na co rozsadek podpowiada ze raz nieuczciwy zostanie zawsze nieuczciwym.

Czuje sie z Toba troche tak jakbym od Jarka dostal certyfikat Polskosci, ktory cenie sobie. A ja mysle, ze to malo inteligentny gowniarz, ktory stara sie innymi manipulowac.

No i sam nie wiem.

PF
            • perla Re: Litewskie rozwazania 02.07.15, 13:32
              ale to nie oto chodzi abyś mi wierzył.
              Chodzi o to abyś mi udowodnił, że byłem na emigracji i wróciłem bo niby się czegoś przestraszyłem.
              Ty przyznajesz, że jesteś emigrantem i to jest ok. Natomiast ja zaprzeczam i to też jest ok.
              Naprawdę PF, jeżeli się przebywa na legalnej wizie zagranicą prawie rok, to nie jest żadna emigracja. Emigracja się zaczyna od momentu gdy składasz wniosek o azyl lub prawo pobytu. Ja tylko składałem wniosek o przedłużenie wizy, za który zresztą za każdym razem musiałem zapłacić coś tam. A gdyby mi odmówili przedłużenia to bym od razu wyjechał. Może to i naiwność ale uważałem to za niestosowne wziąć miesięczną wizę w ambasadzie w Warszawie a potem im się zwalić na kark do końca życia.
              Dlatego też, mam sceptyczne zdanie o moralności emigrantów, którzy pojechali na wycieczkę a ostatniego dnia pobiegli na policję za podaniem o azyl. Oczywiście całkowicie w porządku są ci, których komuniści w ten czy inny sposób zmusili do emigracji właśnie.
              • polski_francuz Re: Litewskie rozwazania 02.07.15, 20:36
                "Emigracja się zaczyna od momentu gdy składasz wniosek o azyl lub prawo pobytu"

Niepraktyczne sa twe rozwazania. Dla Polakow z lat 80 i 90 ubieglego wieku trzeba bylo wystepowac o "carte de séjour" we Francji z ktora (o ile pamietam) mozna bylo pracowac. Czy o "Aufenhaltserlaubnis" i "Arbeitserlaubnis" w Niemczech. Ludzie pracujacy na uniwersytetach nie musieli miec prawa do pracy ale musieli miec prawo pobytu. Twoje rozwazania pochodza z Twojego horyzontu: prosic o azyl czy nie prosic. Dla mnie taki wybor nigdy nie powstal. Mialem prawo do pracy w Australii na kilka lat, ale gdybym chcial zostac na stale, to mi powiedziano ze musialbym opuscic Australie i raz jeszcze zlozyc papiery na staly pobyt. I albo by mi dali albo nie. Obecnie mam polski paszport nieprzedluzony. I jak bede chcial przedluzyc moze mi przedluza a moze nie. Z nowym preziem raczej pewnie "nie". Ale jakbym mial Nobla to pewnie "tak". I gdzie tu honor i gdzie tu szacunek dla tych, ktorzy sie Polakami czuja?

" Dlatego też, mam sceptyczne zdanie o moralności emigrantów, którzy pojechali na wycieczkę a ostatniego dnia pobiegli na policję za podaniem o azyl."

Nie mierz wszystkich swoja miara. Nie znam takich emigrantow. Jedyna scena w tym duchu przypomina mi sie z Niemczech, kiedy w Berlinie jak skaladalem wniosek o cos tam w Ausländeramcie widzialem kogos ktory podawal polski paszport ze wstydem. Ten wstyd byl dla mnie znakiem braku honoru. Honoru, ktorego brakowalu wielu Polakom w latach 80-tych, ale ktory jest abecadlem dla byle litewskiego szlachciury.

I Twoje uwagi i teraz i wowczas kiedy chcesz by akademicy zwracali pieniadze za wyksztalcenia sa pozbawianiem honoru. Chcesz mnie pozbawic mojego honoru tak jak Hitler pozbawial honoru Zydow niemieckich pozbawiajac ich obywatelstwa.

Dlatego tez do Twoich rasistowskich procederow z PiSu rodem czuje obrzydzenie i gleboka pogarde.

PF

• ada08 Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 17:14
      polski_francuz napisał:

> Pamietam z ksiazki Kapuscinskiego opis sytuacji politycznej gdzies na Kaukazie.

W której to książce?
      a.
      • polski_francuz Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 17:37
        Imperium

Zdalem?

PF
        • ada08 Re: Hymn dla konsekwencji 01.07.15, 14:04
          polski_francuz napisał:

> Imperium
          >

Chyba Imperium.
          Przyszło mi ono (Imperium) do głowy, ale nie byłam pewna, dlatego zapytałam.
          Mam tę książkę w domu, kiedyś się nią zachwyciłam, tak jak innymi Kapuścińskiego. Potem jednak poczułam się trochę oszukana, gdy sobie zaczęłam uświadamiać, że w tych reportażowych książkach coś za dużo jest beletrystyki jak na reportaż.
          Ale teraz już mi to nie przeszkadza smile Ot, literatura smile
          a.
          • polski_francuz Re: Hymn dla konsekwencji 01.07.15, 14:55
            "Ale teraz już mi to nie przeszkadza smile Ot, literatura smile"

Dokladnie. Taka mala ksiazeczka a mowi TYLE o Rosji: o jej mieszkancach, zwyczajach, fobiach. A ci i tamci chca, zeby wszystko sie zgadzalo.

Rezultat sie zgadza.

Pozdro

PF
    • krates-8 Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 20:44
      jaruzelski nie rozwiązał żadnego problemu
      poza problemem utrzymania się u władzy jak najdłużej
      wilczka byś pochwalił raczej
      dopiero jego reformy można uznać za rozwiązywanie problemów
      (ale tu trudno zobaczyć konsekwencję następców
      którzy starannie i uparcie spychali nas z kursu
      zapoczątkowanego reformami wilczka)
      z powodu jaruzela i betonowych łbów jego kolesi
      straciliśmy 7 lat
      • polski_francuz Re: Hymn dla konsekwencji 30.06.15, 22:18
        Masz pewnie racje. Tyle, ze ja chcialem o konsekwencji i Jaruzel byl tu tylko przykladem i niczym wiecej. Powinienem lepiej przykladu dobierac pewnie.

Pozdro

PF
    • dicksmith Jaruzelski i konsekwencje 01.07.15, 02:19
      Jaruzelski - przyklad to fatalny. Przede wszystkim nie zrobiono mu badan genetycznych na chromosom Y, cialo spalono, ale jest jeszcze szansa ze moze ktos zatrzymal sobie jego osmarkana chusteczke do nosa, jakis plaster z odrobina zaschnietej krwi, cokolwiek co pomoglo by w przyszlosci rozszyfrowac prawdziwa tozsamosc tego bandyty.
      • polski_francuz Re: Jaruzelski i konsekwencje 01.07.15, 22:05
        "Jaruzelski - przyklad to fatalny"

Raczej bolesny. I trzeba kur..a sie do bolesnych rzeczy zabrac. Polska moze byc jak Grecja dzisiaj ale ja tego nie scierpie.

Wole juz dzisiaj pisac.

PF
        • pro100 Re: Jaruzelski i konsekwencje 02.07.15, 13:40
          polski_francuz napisał:

> Polska moze byc
          > jak Grecja dzisiaj ale ja tego nie scierpie.

polska dziś jest dużo gorzej jak grecja. arcykatoliccy władcy mieli metody na takie przypadłości. zorganizowało sie kilka pogromów, generalnie "jude raus", starszyzna sie opłaciła za ujście cało, stare długi skasowane i można było imprezkę zaczynać ab ovo. należy szanować wynalazki przodków.
          • polski_francuz Re: Jaruzelski i konsekwencje 02.07.15, 20:58
            Ile dlugow ma Polska? O ile wiem jakies 50 % PIB a zatem w normie z Maastricht?

PF
            • dicksmith Re: Jaruzelski i konsekwencje 03.07.15, 05:40
              Jesli Grecja wyrzuci swoich obywateli za granice, tak jak uczynila to 3RP, to dlugi Grecji moga zaczac sie zmniejszac, a jak na razie poziom zycia w Grecji, pomimo ciezkiego dlugu, i tak jest wyzszy niz w Polsce. Poki co, Europa powoli dojrzewa - wlasnie Austriacy podpisali petycje zadajaca referendum w sprawie opuszczenia Unii. Jak dobrze pojdzie to na koncu w Unii pozostana tylko Niemcy i Polska sad
              • polski_francuz Re: Jaruzelski i konsekwencje 03.07.15, 07:06
                Varoufakis wlasnie wrocil z Australii do Grecji. I przejal finanse kraju. Moze lepiej byloby, zeby zostal gdzie byl?

PF
                • dicksmith Re: Jaruzelski i konsekwencje 04.07.15, 00:04
                  Varoufakis zna sie na finansach lepiej niz pani Lagarde, dyrektor Miedzynarodowego Funduszu Walutowego, z wyksztalcenia prawniczka.
    • jerycho666 alert konsekwencji 01.07.15, 18:55
      polski_francuz napisał:

> Ano w pracy nie lubimy na ogol szefow. Zaczynamy unikac kontaktow z
      > nim powoli wpadamy w czarna depresje i zyc sie nam odechciewa.

Dobrze, ze wstawiles "na ogol". Miewalem dobrych szefow. Potrafie wiec ocenic i docenic.

> Konsekwencja pozwala na zrozumienie i zaakceptowania dzialania Jaruzelskiego.

Zdziwilem sie, ze odwazyles sie na taka odwage na forum. Pamietaj, ... musisz krakac jak i one. O ile pamietam w 1982 roku w Syrii w miescie Ham jedniego dnia poszlo do piachu 10 tysiecy ludzi. I to byl przyklad wzorowego demokratycznego dzialania. Nie to co podly komunistyczny morderca ktory nadepnal na odcisk dumy narodowej zdebilalym szlachetkom. Odciskow nie darujemy przez wiecznosc i wietrznosc po grochowce.

> Sami rozwiazywalismi swoje problemy i o to biegalo.

Obawiam sie, ze nie rozwiazalismy zadnych problemow ale lud z checia lykal przedstawianie kolejnych klesk jako sukcesow. Paru sie dorobilo. Reszta dorobila sie garba. Realnie i w wielu znaczeniach metaforycznych. Splacac beda nasze prawnuki i ich prawnuki.

> W koncu, nawet niezbyt inteligentni naukowcy

To skutek wprowadzenia na uniwersytety nauk wyzwolonych.

> A wiec badzmy konsekwentni!

Ja na twoim miejscu bym az tak nie straszyl. Lepiej przymykac oczy i udawac durnia. Pokorne ciele dwie matki ssie. Pikujacym lotem nad kukulczym gniazdem.
      • polski_francuz Re: alert konsekwencji 01.07.15, 20:07
        "Miewalem dobrych szefow"

I ja. Jak bylem mlodszy. Teraz mam watpliwosci, jesli nie robia jak im radze. Chociaz moze to jest klasyczny efekt "starzenia sie" lub "dojrzewania".

"Zdziwilem sie, ze odwazyles sie na taka odwage na forum."

Rycho, (moje) zycie w wielu krajach swiata jest jak (Twoja) znajomosc historii. Uczy teorii wzglednosci. Pochlebne slowa slowa o Jaruzelu uslyszalem od kolegi sportowca Niemca, kiedy sie ubieralismy po grze w kosza w polowie lat 80-tych. Bylo to w Sztutgarcie, gdzie byle na uniwerku przez kilka miesiecy. Dlaczego bylem dowiesz sie w koncu jak nazbierasz na podroz do Francji.

"Ja na twoim miejscu bym az tak nie straszyl"

Widzisz, koledzy przyznali mi wazne zawodowe wyroznienie. Ktore wreczali na corocznym naszym spedzie - w Kalifornii te raza. I nie pojechalem tam z oszczednosci ale wyslalem video speech. Na 1 minute zgrubsza. Z czego 30 sekund poswiecilem zaletom konsekwencji. Kolegom niemieckim powiedzialem potem: konswekwencja u was jest oczywista. Ale u Polakow niezawsze. A i Francuzi sa niebyt konsekwentni. A wiec to byl spiew europejski.

Pozdro

PF
        • jerycho666 Re: alert konsekwencji 01.07.15, 20:51
          polski_francuz napisał:

> Teraz mam watpliwosci, jesli nie robia jak im radze.

Czyzbym wyprzedzil cie o kilka dlugosci? Ja ostatnio jestem pewien, ze nie posluchaja mojch rad. Co lepsze nawet nie zapytaja o rade. Potrafie natomiast przewidziec jak sie zawali za pare lat. Beda spiewali, nic sie nie stalo Polacy. Nawet nikt nie pomysli, ze ktos powinien poniesc konsekwencje budowania mostu przez inzyniera dusz.

> moze to jest klasyczny efekt "starzenia sie" lub "dojrzewania".

Wedlug mnie swiat schodzi na psy. Nawet wydaje mi sie, ze wiem kto to planuje i w czyim interesie.

> Pochlebne slowa slowa o Jaruzelu uslyszalem od kolegi

W Bolanda nie mysli sie kategoriami interesu narodowego. Wycieraja sobie gebe czczym patriotyzmem.

> Widzisz, koledzy przyznali mi wazne zawodowe wyroznienie.

Gratuluje.

> "Ja na twoim miejscu bym az tak nie straszyl"
          >
          > Kolegom niemieckim powiedzialem potem: konswekwencja u was jest oczywista.

Ja to jak najbardziej pisalem po niemiecku.

Swiatelko ostrzegawcze dotyczy tego kto na tym zle wyjdzie.
          • polski_francuz Teza, antyteza, synteza 01.07.15, 21:22
            Bede banalny. Konsekwencja w zyciu to troche wieksza gwarancja sukcesu. Konsekwencja z wielu zyc, to sukces Narodu.

Ale jakos nie potrafie tego wytlumaczyc.

PF
            • jerycho666 Re: Teza, antyteza, synteza 02.07.15, 11:38
              polski_francuz napisał:

> z wielu zyc

Tu i teraz mamy nakrecanie spirali nienawisci. Ty nawolujesz do konsekwencji w tej nienawisci. Nie widzi mi sie w tym sukces Narodu ani narodku.

Trzeba ponosic konsekwencje konsekwentnosci albo durnoty. ... przed szkoda i po szkodzie gupi.
              • polski_francuz Re: Teza, antyteza, synteza 02.07.15, 11:55
                Masz racje. Konskwencja sama z siebie jest neutralna i moze sluzyc i dobremu u zlemu. WAzny jest tez cel do ktorego sie konsekwentnie dazy.

Jesli juz przy Jaruzelu zostaniemy to celem bylby zalatwiania wlasnych spraw przez siebie.

PF
                • prudernik ____________Zamulanie brudnych sumień! 02.07.15, 14:12
                  1*
                  Wpadłem tylko na chwilkę.
                  2*
                  Optyka kolegów dyskutantów przypomina mi reakcję jednej pani po 50-ce, którą zagadnąłem przed 3 dniami:
                  - "My z mężem (z pozostałymi polemistami) różnimy się we wszystkim (mamy inne zdania)
                  ale w jednym jesteśmy do siebie podobni - "OBIEMA RĘKAMI PRZECIWKO PiSiorom!"
                  3*
                  Grecja i Polska
                  https://i2.wp.com/blogpublika.com/wp-content/uploads/2015/06/zielone-wyspy.jpg?resize=400%2C359
                  4*
                  Choroba na 'nienawiść do PiSu' jest nieuleczalna. Nie znam ani jednego ozdrowieńca.
                  Taki musi umrzeć jako zarażony i niewyleczony! Nadzieja tylko w zmianie pokoleniowej
                  + ośmieszenie się karykaturalnym błazeństwem PRZEMYSŁU NIENAWIŚCI.
                  5*
                  www.wbc.poznan.pl/dlibra/docmetadata?id=118511&from=publication6*
                  Ostateczne pożegnanie się z wymiennością walut na złoto + zlecenie fizykom przez banksterkę (City i Wall Street) opracowania tzw. "produktów finansowych" do nieuczciwego zarabiania - ...

i to bez wkładu własnego kapitału i niezbędnego wkładu pracy wytwórczej z
                  ukrywanym bandyckim "resetem" narosłych sztucznych zobowiązań z dmuchanych baniek finansowych przy pomocy politycznej kreacji kryzysów gospodarczych i wojen
                  (tj. kryzysów w zdrowych gospodarkach pokojowych państw - kreowanych przez sztuczną nierównowagę = blokadę przepływu finansów)

-... spowodowało absurd ekonomiczny, który jest podtrzymywany globalną korupcją i obłudną propagandą! 1% oligarchów posiada majątek 99% reszty świata!

"W latach 1990-2014 w Stanach Zjednoczonych gromadzono doświadczenia i doskonalono model aktywnej agresji informacyjnej, w którym znajdujemy dwa podstawowe elementy: przekonanie opinii publicznej o konieczności podjęcia działań militarnych oraz demonizowanie przeciwników. Obydwa elementy ściśle ze sobą współgrają, umożliwiając przerzucenie odium agresji na ofiarę agresji. ""

7* Ten patologiczny stan jest możliwy dzięki globalnej INWILIGACJI
                  oraz "zas.rywaniu mózgów" młodzieży na lewackich uczelniach!

Tzw. "projekty polityczne" transmitowane do innych krajów pod postacią Planów Sorosa-Goldmana Sachsa dokonują przewrotów politycznych, np. „kolorowych rewolucji” albo "Transformacji Okr, Stoł." dla łupienia, grabieży, kradziezy i rozpowszechniania korupcji przez zaangażowane dotowane szczodrze podmioty i fundusze w ramach "porozumienia" i „podziału zadań”.

8*
                  Unia Europejska jest finałem tzw. "DŁUGIEGO MARSZU" wykolejeńców i patologicznych wyrodków lewizny Zachodu stłumionej przytomnie w 1968 r. Nie mylić z rewoltą 68 w Polsce Ludowej przeciwko komunie i cenzurze.

9*
                  Konflikt światowy szczególnie w Eurazji i w Afryce toczy się nie między PAŃSTWAMI ani nie między poszczególnymi narodami." ale na rzecz grup interesów gospodarczych wyzutych z wszelkich zasad mafijnych pseudo-elit!

10*
                  "Trwa bezpardonowa wojna informacyjna, mająca na celu piętnowanie i osłabienie moralne wrogów oraz uzasadnienie konieczności uczestnictwa w toczacym się już konflikcie militarnym III WOJNY ŚWIATOWEJ!.
                  Nie nazwana III WŚ kreuje sztuczne konflikty jak i pozorowane "sojusze" między hegemonem i podwładnym
                  (np. USA-Polska)
                  na zasadzie komitywa wilka z zającem.

11*
                  Spętanie kraju przez potężne sieci globalne (zwłaszcza finansowe) cechuje absolutny brak odpowiedzialności za układanie stosunków między narodami!

Oczekiwanie na dobrą wolę przez rządy krajów podporządkowanych interesom wspomnianych sieci globalnych jest naiwne i niebezpieczne.

12*
                  Z tego punktu widzenia Stany Zjednoczone i Unia Europejska nie są zdolne do udzielenia jakichkolwiek realnych gwarancji bezpieczeństwa zwasalizowanym krajom.
                  Dobitnie wskazuje na to casus Grecji.

Jeśli pożyczasz 100 € to odpowiedzialność spada na "winnego" 100 €...

...jeśli pożyczasz 1 mln bezmyślnie to "winnym" 1 mln € jest udzielający pozyczki!

W przypadku Polski i Grecji....niejaki Mosiek Soros i Goldman Sachsa (Sasza) winni ataków na waluty różnych krajów. Goldman kreował fałszywe raporty Grecji a Soros transformację
                  dla "patrioty" Jaruzelskiego..
                  13*
                  scigany w wielu krajach listami gonczymi George Soros. Ten multi miliarder zdobyl swa fortune niszczac waluty pomniejszych, zwykle biednych krajow, ktore nie mialy odpowiedniej sily gospodarczej by oprzec sie przekrentom Sorosa. Dzis ten aferzysta na modle mafii instaluje w roznych krajach "fundacje", ktorych celem jest podwazanie
                  porzadku spolecznego i gospodarczego

14*
                  Dziękuje za uwagę i polecam z góry

antypolskie komentarze "picze".
                  • jerycho666 komuna se nevrati 02.07.15, 16:10
                    prudernik napisał(a):

> Zamulanie brudnych sumień!

Przyzwyczailem sie do twojej = haszystowskiej = pisowskiej podlosci pomawiania mnie o brudne sumienie w sytuacjach gdy wczesniej (nawet wiele lat wczesniej) pisalem ostrzezenia.

Sumienie kazdy z nas ma swoje wlasne. Jedynie niektorym wydaje sie, ze skorumpowali Sedziego Ostatecznego za posrednictwem spowiednikow. Mimo pieniedzy (Zlotego Cielca) i uslug poplecznictwa kazdy ma sie rozliczyc z calosci "w ostatecznosci". Wycierajacy sobie geby nadaremno imieniem Chrystusa sa zupelnie zwyczajnymi Antychrystami.

> 1*
                    > Wpadłem tylko na chwilkę.

Oby nam sie ta chwilka dluzyla.

> "OBIEMA RĘKAMI PRZECIWKO PiSiorom!"

Ja licze, ze brudna robote zrobie cudzymi rekami. Dlatego cenie cudzosc PiSu.

> Grecja i Polska

Budapeszt stanie Atenami w gardle Warszawie. Rozlicze z tej obietnicy wyborczej juz od jesieni.

> + ośmieszenie się karykaturalnym błazeństwem PRZEMYSŁU NIENAWIŚCI.

Ja od lat proponuje ci lustro. Jakies 15 lat temu zwracalem uwage, ze twoje "sluszne dawanie odposu" odwroci sie. Ty nakrecales spirale nienawisci. Nie byles sam, uwazaliscie sie za dobre towarzystwo, wiekszosc. Kwasniewski, rzady SLD, ...

> Ostateczne pożegnanie się z wymiennością walut na złoto

Cytujesz uzupelniajace rozdzialy "Kapitalu" Marksa?

> (tj. kryzysów w zdrowych gospodarkach pokojowych państw - kreowanych przez
                    > sztuczną nierównowagę = blokadę przepływu finansów)

Pamietam dolar u cinkciarzy po 100 zlotych. W banku po 4. Bylem nawet raz w takim banku ale nie mialem odwagi wymienic.

> -... spowodowało absurd ekonomiczny, który jest podtrzymywany globalną
                    > korupcją i obłudną propagandą!

Calkiem zzolkla ta bibula politagitki kompartii z 1980/81 roku. Plan byl splacac dlugi z biezacej produkcji. Produkcja stanela skorumpowana pieniedzmi wierzycieli.

> 1% oligarchów posiada majątek 99% reszty świata!

Za Marksa jeszcze tak nie bylo. Propagandowo mamy znacznie lepiej.

> [i]"W latach 1990-2014 w Stanach Zjednoczonych gromadzono doświadczenia

Wczesniej czytalem, ze od 1970 roku.

> elementy: przekonanie opinii publicznej o konieczności podjęcia działań milita
                    > rnych oraz demonizowanie przeciwników.

Tak komunisci to jarkaczowe Szatany.

> Ten patologiczny stan jest możliwy dzięki globalnej INWILIGACJI
                    > oraz "zas.rywaniu mózgów" młodzieży na lewackich uczelniach!

Katecheza od zlobka sprawia, ze polaczki to najzdrowszy trzon ludzkosci.

> Unia Europejska jest finałem tzw. "DŁUGIEGO MARSZU" wykolejeńców
                    > i patologicznych wyrodków lewizny Zachodu stłumionej przytomnie w 1968 r.

Tym gorzej dla faktow. Proces integracji zaczal sie znacznie wczesniej. Wbrew woli Fuerrera Adolfa. A wola wodza jest dla haszystow swieta.

> Nie mylić z rewoltą 68 w Polsce Ludowej przeciwko komunie i cenzurze.

Nie przeciwko lecz o przywrocenie wlasciwych (sprzed 1956) ryjow do koryta.

> gospodarczych wyzutych z wszelkich zasad mafijnych pseudo-elit!

Ja jestem anarchista fatalista. Na miejsce zlikwidowanej przyjdzie nastepna mafia.

> "Trwa bezpardonowa wojna informacyjna

Ty jestes tego najlepszym przykladem. Bedziesz pierdzial ale sie nie porozumiesz.

> III WOJNY ŚWIATOWEJ!

A co bylo w 1980/81?

> brak odpowiedzialności za układanie stosunków między narodami!

Tutsi i Hutu, ktorzy byli bardziej chrzescianscy?

> Oczekiwanie na dobrą wolę przez rządy krajów podporządkowanych interesom wspomn
                    > ianych sieci globalnych jest naiwne i niebezpieczne.

A co z oczekiwaniem dobrej woli rzadow przez obywateli?

> jakichkolwiek realnych gwarancji bezpieczeństwa zwasalizowanym krajom.

Po to byla deindustrializacja Bolanda aby w COPie zaprzestano produkcji czolgow. Sukces po 1989 roku. Wina komuny. Bo podstepnie oddali wladze.

> ...jeśli pożyczasz 1 mln bezmyślnie to "winnym" 1 mln € jest udzielający
                    > pozyczki!

Miliardy tez pozycza sie rozmyslnie. Panstwo splaca najlepiej bo z podatkow.

> Ten multi miliarder zdobyl swa fortune niszczac waluty pomniejszych

Widze, ze Putin ci placi.

> Dziękuje za uwagę i polecam z góry antypolskie komentarze "picze".

Jakie beda kary za lamanie twojego monopolu na "patriotyzm"?
                    • prudernik Re: komuna se nevrati_ nakłamałeś 02.07.15, 17:24
                      do BULu!
                      Nie jesteś żadną ocenną agencją rejtingową określającą wiarygodość komentów Hasza.

To ja ostrzegałem a nie Ty.
                      Moich rządów trwanie ograniczyłeś do 9% czasu naprawy Polski 1998-2005.

91% win Twoich. Dodając ignoranckie/zdradzieckie psucie tych 9% PC/PiS
                      wychodzi mi 100% winy.
                      • prudernik Re: komuna se nevrati_ nakłamałeś 02.07.15, 17:42
                        19_CZESKI BŁĄD 9_8-2005.
                      • jerycho666 Re: komuna se nevrati_ nakłamałeś 02.07.15, 19:03
                        prudernik napisał(a):

> do BULu!
                        > Nie jesteś żadną ocenną agencją rejtingową określającą wiarygodość komentów Has
                        > za.

Kazdy moze oceniac prywatnie i prywatnie publicznie to oglaszac. Nie potrzebuje do klamania IPNu. Nie zalezy mi na podpieraniu "prawdy" ustawa. Moja prawda sie obroni sama. Ale nie wyzwoli notorycznych ustawowych klamcow.

> To ja ostrzegałem a nie Ty.

99% zgodnosci. Zapomniales? Ja nie pomijam tego 1% roznicy. Wychodzi na moje, a wlasiwie to nie moje lecz zgodne z przekazem Jezusa Chrystusa a nie z falszywkami spowiednikow.

> 91% win Twoich.

To w 100% nie jest moje panstwo. Pisze o tym od poczatku. Nie poczuje sie do winy za wasze zawlaszczenia.

> wychodzi mi 100% winy.

To zapnij rozporek.
                  • polski_francuz Cwaniaku jeden 02.07.15, 20:39
                    "Wpadłem tylko na chwilkę"

Byles na wakacjach pewnie. Moze w Grecji. lepiej opowiedz o Twoich wrazeniech.

Pozdro

PF
                    • prudernik Re: Cwaniaku jeden 03.07.15, 13:20
                      MASZ mnie za durnia?...Byłem wśród NRDowców w Kolbergu (d. wieś Budzistowo, miasto polskie, duńskie, niemieckie, rosyjskie, częściowo francskie - członek zw. Hanzy)...od ub. roku żaden starzec z NRD nie pokazuje już gołych pach i tatuaży ani na plaży ani podczas ćwiczeń w solance.

W Kołobrzegu Niemcy zawsze pokazywali swoją krzyżacko-prusko-hitlerowską butę w 1564 roku cech kowali zagwarantował sobie w statucie, że
                      ludność pochodzenia słowiańskiego nie będzie przyjmowana

niemieccy parlamentarzyści z burmistrzem Berlina Klausem Wowereitem na czele zdecydowali się na obrady w Kołobrzegu za namową Aleksa Lubawińskiego, członka SPD, deputowanego do parlamentu Niemiec i „przyjaciela Kołobrzegu, wyróżnionego przez kołobrzeżan tytułem zasłużonego dla ich miasta”. Niemieckich gości przywitał prezydent Kołobrzegu Janusz Gromek.
                      • dicksmith Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 00:08
                        moze to stad ze burmistrz Berlina Wowereit gustuje w polskich chlopakach
                        • polski_francuz Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 08:02
                          On juz chyba ozeniony, eee, znaczy sie w zwiazku trwalym.

PF
                          • dicksmith Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 09:29
                            na razie wiaze koniec z koncem z Kubickim
                            • polski_francuz Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 11:17
                              Tym Wolfgangiem Kubickim z FDP? No to jest scoop! A serio, to prawda, ze Berlin jest oaza pedalow. Sam mialem awanse od strony rownoplciowych jak tam zylem.

PF
                              • dicksmith Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 22:16
                                obracales sie w wyzszych sferach? www.zimbio.com/photos/Klaus+Wowereit/Joern+Kubicki
                                • polski_francuz Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 22:23
                                  W 1991 roku, podczas pobytu w Berline bylem o kilka krokow przy wyjsciu hotelowym od owczesnego burmistrza Diepgena. Spojrzal na mnie. Obrotow zadnych nie bylo. Poza tym Diegen byl CDU a zatem, pewnie, hetero.

Taki byl moj najblizszy kontakt.

PF
                                  • dicksmith Re: Cwaniaku jeden 04.07.15, 22:58
                                    Mogles zakrecic sie kolo Guido Westerwelle. Zostal pozniej ministrem spraw zagranicznych. Ciekawe czy Niemcy ten pociag do sodomi maja po Krzyzakach?
                      • jerycho666 przede wszystkim wieleckie, pomorskie 04.07.15, 06:28
                        prudernik napisał(a):

> miasto polskie, duńskie, niemieckie, rosyjskie, częściowo francskie - członek zw.
                        > Hanzy)

Ciekawe, ze "polscy" szowinisci nie chca pamietac o swym dziedzictwie kultury Sukow-Dziedzice. Roszczenia terytorialne siegalyby Flensburga pod dunska granica.

Hasz nie chce uwazac mnie za swego z mym obodryckim Heimatem.

Ty Tadeuszku wypierasz sie swego rumunskiego, woloskiego dziedzictwa. Jak chcesz byc Polakiem najprawdziwszym to pokaz, ze jak Bog przykazal jestes rasowym kundlem. Na tym terytorium to oczywista oczywistosc.
                        • polski_francuz Re: przede wszystkim wieleckie, pomorskie 04.07.15, 08:04
                          Nic zlego w kundleniu nie ma. Wloszki, na ten przyklad, sa piekne bedac produktem skrzyzowania europejskich genow z afrykanskimi.

PF
                          • prudernik Re: przede wszystkim wieleckie, pomorskie 04.07.15, 11:26
                            On (R7) nie pisał o rasie ale charakterze.
                            Taki już ma charakter.
                            • prudernik Re: przede wszystkim wieleckie, pomorskie 04.07.15, 11:26
                              Co z

____________Zamulanie brudnych sumień! skasujcie?
                              Odpowiesz?
                              prudernik 02.07.15, 14:12
                            • polski_francuz Re: przede wszystkim wieleckie, pomorskie 04.07.15, 11:36
                              Mnie tylko kobity w glowie, taki charakter nic nie poradziszsmile

PF
                            • jerycho666 niezwykla latwosc pomawiania 04.07.15, 11:48
                              prudernik napisał(a):

> On (R7) nie pisał o rasie ale charakterze.

W tym przypadku pisalem o rasie.

> Taki już ma charakter.

Tak Tadeuszku, mam poglady inne niz ty. A ty tego nie potrafisz potraktowac z chrzescianska Miloscia Blizniego. Musisz ujadac i kasac myslac, ze to ewangelizowanie.
                              • prudernik Re: niezwykla latwosc pomawiania 04.07.15, 11:53
                                pomawiasz przewrotnością
                                • prudernik Re: niezwykla latwosc pomawiania 04.07.15, 11:55
                                  PO rządzi
                                  PiS jest krytykowany
                                  =========================
                                  A ja krytykuję tylko tego kto rządzi. I poczekam z krytyką bo nie potrafię krytykować prognostycznie PiSu jak Wy pod dyktando PO
                                  • jerycho666 Re: niezwykla latwosc pomawiania 04.07.15, 11:59
                                    prudernik napisał(a):

> PO rządzi
                                    > PiS jest krytykowany

Za co innego krytykowac nie mozna? Ty Tadeuszku nie rzadzisz. podobno jestes pantoflarzem. Mimo to jest cie za co krytykowac. Nie pojmujesz jak to w ogole mozliwe.
                                • jerycho666 Re: niezwykla latwosc pomawiania 04.07.15, 11:57
                                  prudernik napisał(a):

> pomawiasz przewrotnością

Nie rozumiem. Cytujesz Kamasutre?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka