Dodaj do ulubionych

Sądzenie sędziego

10.09.15, 12:26
Głowa państwa zwyczajowo i formalnie ma prawo łaski. Może uznać, że ten i ten za to i to jest objęty aktem łaski co uwalnia go od kary.

Maciej Dobrowolski siedzi od 40 miesięcy. Blisko 60 rozpraw nie wystarczyło, by orzec o jego winie lub niewinności. A prezydent RP może poprosić o wyjaśnienia.
Cytat
Wyjaśnień w tej sprawie od prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości zażądał prezydent Andrzej Duda.

Osobiste poręczenie za Maćka napisali Hirek Wrona oraz Marek Sierocki. Podobnie zrobili między innymi Zbigniew Boniek, wszyscy piłkarze oraz prezesi Legii Warszawa, a także Artur Boruc, bramkarz polskiej kadry narodowej, Jakub Bednaruk, trener reprezentacji Polski juniorów w siatkówce, bokser Andrzej Fonfara, trener Pogoni Szczecin Czesław Michniewicz, Kazik Staszewski i Muniek Staszczyk oraz politycy, a wśród nich: Andrzej Rozenek, Ryszard Kalisz, Roman Kosecki, Bartosz Kownacki i Przemysław Wipler.
Obserwuj wątek
    • jerycho666 Ja jestem bandyta 10.09.15, 12:53
      oleg3 napisał:

> Maciej Dobrowolski siedzi od 40 miesięcy.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,158626352,158675411,w_kamieniokupie_moze_byc_lepiej_.html?wv.x=2
      Nie watpie, ze reszta kamieniokupnikow to tez bandyci. Jezeli sa niewinni to moga sie nie bac swej glupoty.
    • andrzejg i jak? 10.09.15, 20:36
      Duda znów się uda!
      ?
      • oleg3 Re: i jak? 11.09.15, 07:52
        andrzejg napisał:

> Duda znów się uda!
        > ?

Mnie Andrzeju w tym przypadku interesuje los obywatela przetrzymywanego bez sądu. Nie prowadzę kampanii prezydenckiej. Gdzieś musi być błąd systemowy, na który wskazałem. Pewnie sądzisz, że ciebie to nie może spotkać, bo nie jesteś kibolem.
        • andrzejg Re: i jak? 11.09.15, 09:03
          oleg3 napisał:

> Mnie Andrzeju w tym przypadku interesuje los obywatela przetrzymywanego bez sąd
          > u. Nie prowadzę kampanii prezydenckiej. Gdzieś musi być błąd systemowy, na któr
          > y wskazałem. Pewnie sądzisz, że ciebie to nie może spotkać, bo nie jesteś kibol
          > em.
          >

PiS kibolami stoi, to gość pewnie wyjdzie. Do tej pory sądziłem, że mnie to raczej nie spotka, ale po jesieni będę pełen obaw.

A.
          • andrzejg ale mam nadzieję, że PiS zlikwiduje lukę 11.09.15, 09:04
            i nie będzie skwapliwie korzystał z przetartej drogi
          • pro100 paradne! 11.09.15, 09:08

andrzejg napisał:

> oleg3 napisał:
            >
            > > Mnie Andrzeju w tym przypadku interesuje los obywatela przetrzymywanego b
            > ez sąd
            > > u. Nie prowadzę kampanii prezydenckiej. Gdzieś musi być błąd systemowy, n
            > a któr
            > > y wskazałem. Pewnie sądzisz, że ciebie to nie może spotkać, bo nie jesteś
            > kibol
            > > em.
            > >
            >
            > PiS kibolami stoi, to gość pewnie wyjdzie. Do tej pory sądziłem, że mnie to rac
            > zej nie spotka, ale po jesieni będę pełen obaw.
            >
            > A.

za peło trzymają 40 mcy bez postawienia zarzutów a ag bedzie się bał od października jak peło przerżnie koncertowo. szachista korespondencyjny?
            • andrzejg Re: paradne! 11.09.15, 09:18
              pro100 napisał:
              > za peło trzymają 40 mcy bez postawienia zarzutów a ag bedzie się bał od paździe
              > rnika jak peło przerżnie koncertowo. szachista korespondencyjny?

Widzę, że przekaz jest czytelny

A.
              • pro100 Re: paradne! 11.09.15, 09:26
                andrzejg napisał:

> pro100 napisał:
                > > za peło trzymają 40 mcy bez postawienia zarzutów a ag bedzie się bał od p
                > aździe
                > > rnika jak peło przerżnie koncertowo. szachista korespondencyjny?
                >
                > Widzę, że przekaz jest czytelny
                >
                >
                > A.
                masz błąd w założeniach. albo peło dla ciebie anioły a pis sku...syny, albo szachista jw. (opinię siedzącego banalnie 40 miechów zlewasz?)
                • andrzejg Re: paradne! 11.09.15, 09:56
                  pro100 napisał:

> masz błąd w założeniach. albo peło dla ciebie anioły a pis sku...syny, albo sza
                  > chista jw. (opinię siedzącego banalnie 40 miechów zlewasz?)

peło to sku...syny, a pis jeszcze większe, stąd spodziewam się tego czego Ty się nawet nie domyślasz.

Zrobiłeś coś w sprawie siedzącego 40 miesięcy? Dopisałeś się chociaż do prominentnej listy?

A.
                  • pro100 Re: paradne! 11.09.15, 10:51
                    andrzejg napisał:

>
                    > peło to sku...syny, a pis jeszcze większe, stąd spodziewam się tego czego Ty si
                    > ę nawet nie domyślasz.

???????? uchyl rąbka przewidywań. czasy idą takie, że potrzebne bedą jak najwieksze sku...syny w polskim interesie. peło wystawiając chodzącą zygzakiem na front zrobiło jej wielka krzywdę i po raz kolejny udowodniło, że jedynie do okradanie kurników się nadaje. z łunijowstąpienia z 2004 został ino ajn rajh, ajn folk, ajn szulc. rozpad na kalifat brukselski i resztę wydaje się przesądzony.
                    • andrzejg Re: paradne! 11.09.15, 13:15
                      oby okazali się suku...ami nie tylko dla swojego społeczeństwa
                      Doświadczenie mówi inaczej. Poprzednio krzyk był wielki, telefony do nadbliźniaka i w końcu podpisany traktat z podkulonym ogonem.
                      • pro100 Re: paradne! 11.09.15, 19:04
                        andrzejg napisał:

> oby okazali się suku...ami nie tylko dla swojego społeczeństwa
                        > Doświadczenie mówi inaczej. Poprzednio krzyk był wielki, telefony do nadbliźnia
                        > ka i w końcu podpisany traktat z podkulonym ogonem.

ciekawym użytych szantaży. u klausa w czechach pedofila z pe nagrali i puścili dla publiki
    • perla ale co robić? 11.09.15, 13:43
      może system anglosaski, czyli ława przysięgłych?
      Może też maksymalny czas aresztu bez zarzutów to 6 miesięcy?
      No i powszechne wybory na szefów sędziów i prokuratorów w danym okręgu.
      To nie jest takie trudne do zrobienia, jak i nie jest trudne zrobienie ustawy o komornikach, tak aby nie mogli zabierać pieniędzy czy ruchomości komu popadnie.
      Kandydatka Ogórek miała rację, cały wymiar sprawiedliwości do wymiany jest.
      A PO w odpowiedzi wywaliło z list posłankę Lidię Staroń, która realnie walczyła z przekrętami w wymiarze sprawiedliwości właśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka