Dodaj do ulubionych

Strachy na lachy

13.09.15, 13:11
Ci Syryjczycy, Irańczycy, Irakijczycy itp. którzy chcieli się ulokować w Polsce już to zrobili. Niewielka ilość potencjalnych kandydatów do osiedlenia w Polsce zrobi to na pewno, niezależnie od wrzasków Gowinów itp."myślicieli".
Wszyscy inni ciągną na Zachód i nikt ich od tego nie odwiedzie. I bardzo dobrze.
Obserwuj wątek
    • perla Re: Strachy na lachy 13.09.15, 13:42
      wikul napisał:

> Niewielka ilość potencjalnych kandydatów do osiedlenia w Polsc
      > e zrobi to na pewno, niezależnie od wrzasków Gowinów itp."myślicieli".

a co wrzeszczy Gowin? Ciekaw jestem.

> Wszyscy inni ciągną na Zachód i nikt ich od tego nie odwiedzie.

no proszę, czyli to migranci rządzą a nie kraje Europy właśnie.

• wikul Re: Strachy na lachy 13.09.15, 13:59
        perla napisał:

> a co wrzeszczy Gowin? Ciekaw jestem.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18804967,gowin-o-przyjeciu-muzulmanskich-uchodzcow-nie-mamy-zapraszac.html?lokale=local#BoxNewsImg
        > no proszę, czyli to migranci rządzą a nie kraje Europy właśnie.

Miałeś wątpliwości? Żadne ogr. paszportowe, mury, ogrodzenia itp. nie przeszkodziły Polakom w emigracji na Zachód. Zapewne wiesz co się dzieje na pograniczu amerykańsko-meksykańskim czy kubańskim.

• perla Re: Strachy na lachy 13.09.15, 14:09
          wikul napisał:

> Miałeś wątpliwości? Żadne ogr. paszportowe, mury, ogrodzenia itp. nie przeszkod
          > ziły Polakom w emigracji na Zachód.

ale te ograniczenia poważnie ograniczyły skalę zjawiska

> Zapewne wiesz co się dzieje na pograniczu
          > amerykańsko-meksykańskim czy kubańskim.

to Kuba z kimś graniczy właśnie?
          • wikul Re: Strachy na lachy 13.09.15, 19:10
            perla napisał:

> to Kuba z kimś graniczy właśnie?

Z terytorium USA. Nie wiedziałeś? Chociaż ja pisząc ten post miałem na myśli "granicę" morską i jej brawurowe pokonywanie przez mieszkańców Kuby. Zresztą, wszystkie metody są dobre jeżeli prowadzą do celu.

pl.wikipedia.org/wiki/Naval_Station_Guantanamo_Bay
            krotkapilka.pl/artykul,ucieczka_za_lepszym_zyciem,877
    • andrzejg jesteś niekonsekwentny 13.09.15, 13:53
      wikul napisał:

> Ci Syryjczycy, Irańczycy, Irakijczycy itp. którzy chcieli się ulokować w Polsce
      > już to zrobili. Niewielka ilość potencjalnych kandydatów do osiedlenia w Polsc
      > e zrobi to na pewno, niezależnie od wrzasków Gowinów itp."myślicieli".
      > Wszyscy inni ciągną na Zachód i nikt ich od tego nie odwiedzie. I bardzo dobrze
      > .

To jesteś za przyjęciem imigrantów (wrzeski Gowina), czy przeciw(i bardzo dobrze, że jadą na zachód)?
      • wikul Re: jesteś niekonsekwentny 13.09.15, 14:05
        andrzejg napisał:

> To jesteś za przyjęciem imigrantów (wrzeski Gowina), czy przeciw(i bardzo dobrz
        > e, że jadą na zachód)?

To pozorna sprzeczność ale z przyjemnością wyjaśnię moje stanowisko.
        Jestem przeciwny imigracji masowej, na siłę, ale nie przeszkadza mi imigracja umiarkowana która zresztą ciągle się odbywa niezauważana na co dzień.
        P.S. Jestem przeciwny wszelkim skrajnościom.
        • qwardian Re: jesteś niekonsekwentny 13.09.15, 14:56

To są bzdury, miliard ludzi zamiast w biedzie chce mieszkać w dobrobycie, tylko że powodem biedy są oni sami i ta imigracja skończy się z dniem kiedy wyginie ostatni biały człowiek, bo skończy się papu i wygaśnie ostatni ciepły piecyk. Zero tolerancji dla kaffir, oni muszą żyć w ciepłym, bo bez białego człowieka zamienią się w sopel lodu.

Poza tym oni dostali swoją szansę wykorzystać miłosierdzie białego człowieka, który zawiózł im cywilizację, kolonizując. Nie wykorzystali jej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka