Dodaj do ulubionych

Wstępowanie do PiS wymóżdża...

16.10.15, 09:45
Myślałem, że nikt już nie przebije profesor Obżeralskiej, ale gdzie tam...

Czwartek po południu. Podczas posiedzenia komisji kultury i nauki radni zajmują się sprawami nazewnictwa ulic, rond i placów. Swoje propozycje referuje dyrektor GEOPOZ Andrzej Krygier. Są propozycje nazwania ronda imieniem dr Wandy Błeńskiej i nadania jednej z poznańskich ulic nazwy "Brneńska". Tak, by docenić w ten sposób miasto, które jest partnerem Poznania.

Jak nazwać drogę do spalarni odpadów?

W końcu dyrektor Andrzej Krygier proponuje, by nadać jakąś nazwę ulicy prowadzącej do powstającej właśnie w Poznaniu spalarni odpadów. Spalarnia ma działać na poznańskim Karolinie, jej koszt szacowany jest na ponad 720 mln zł.

- Mamy dwie propozycje nazwy dla tej ulicy. Albo "Energetyczna", albo "Do Spalarni" - referuje radnym dyrektor Andrzej Krygier.

Nazwy się podobają. Ale w tym momencie radny PiS prof. Janusz Kapuściński rzuca: - Niech to będzie Oświęcimska!

Cały tekst: poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19031389,oswiecim-i-spalarnia-obrzydliwy-zart-radnego-pis-z-poznania.html#ixzz3oiN2MrUw
=================

Nawet nie chce mi się tego komentować.
Obserwuj wątek
    • jaceq Habilitowany Kapusta nie jest żadnym profesorem, 16.10.15, 13:36
      podobnie jak żarłaczka Pawłowicz, gdyż na czas sprawowania mandatu zawiesił działalność dydaktyczną na AR, a tylko ta ma prawo zatrudniać swoich wykładowców na stanowisku profesora.
      Ogólnie to był bardzo fajny i rozsądny gość i nie przejmowałbym się, że "wyrwał mu się" oświęcimski dowcip. Ja sam dość często opowiadam publicznie tzw. kawały somalijskie, ale ja mogę sobie na to pozwolić, ponieważ jestem nikim i do niczego w życiu nie doszedłem. Zapuszkować może też mnie nie zapuszkują, gdyż na mecze już nie chodzę, z wyjątkiem rugby.
      • pikrat Re: Habilitowany Kapusta nie jest żadnym profesor 16.10.15, 16:38
        Nie znam gościa. Opieram się na doniesieniach prasowych a te nie zostawiają na "dowcipnisiu" suchej nitki. Skojarzenia są jednoznaczne - w Oświęcimiu TEŻ spalano śmieci. Jakaś pani z PiS zarechotała. Komisja Kultury i Nauki, psia ich mać. A poza tym, Jacqu, porządny nie wstąpi do PiS.
        • benek231 Po prostu wyszlo szydlo z worka, i juz :O) 16.10.15, 21:04
          Facet dlugo staral sie by byc politycznie poprawnym ale to gowno zawsze w nim siedzialo. Inaczej nie wyszlo by.
          Mnie nawet na mysl cos podobnego by nie przyszlo, czyli nie mialoby co rzucac sie na jezyk.
          Co do tego pana nie mam wiec najmniejszych watpliwosci kto on zacz.
    • qwardian Re: Wstępowanie do PiS wymóżdża... 16.10.15, 13:57

To precyzyjnie poziom, który sam sobie wyznaczyłeś...
      • pikrat Re: Wstępowanie do PiS wymóżdża... 16.10.15, 16:38
        https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12074897_1474000539575266_5274112447520544719_n.jpg?oh=67a215761e053354f27ed0631ae2c0a3&oe=5686489B
        • ewa8a Re: Wstępowanie do PiS wymóżdża... 16.10.15, 16:53
          Nie wiem, czy dotyczy to Szydło, bo mam podejrzenie, że ona już wcześniej była odmóżdżona, czy też wymóżdżona.
          Zrobiłam sobie nawet sygnaturkę z jej złotej myśli.
          • pikrat Re: Wstępowanie do PiS wymóżdża... 16.10.15, 17:20
            PiS to nie partia, to stan umysłu...

A "elegancja" tej pani, w porównaniu z Kopacz nie powala. Intelekt tym bardziej.
    • benek231 Dziury w mozgu,powyzerane przez kler oraz :O) 16.10.15, 17:38
      wlasnych rodzicow predestynuja czlowieka do popierania takiego PiS i okolic. Po wstapieniu do tej narodowo-socjalistycznej partii faszystowskiej mozna tylko jeszcze bardziej zglupiec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka