manny-jestem 14.11.15, 13:50 Dzis tylko tacy ludzie sa w stanie ocalic Europe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jenisiej "Argumentum ad hitlerum" nie działa na forum tym. 15.11.15, 00:51 wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję. polski_francuz napisał: Sieg heil! Allahu Akbar! - to brzmi lepiej dla Twojego ucha? Kilka dni temu polecałem Ci żartobliwie Uległość Houellebecqa. Czytałeś? No, ale żarty się skończyły. Ponieważ wolę je od politycznych awantur, więc chwilowo zamilknę. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Bad luck 15.11.15, 07:21 Tym niemniej analogii jest az nadto. A najwieksza z nich to program ekonomiczny polegajacy na nacjonalizacji przemyslu. Wiem z Polski jak to sie konczy: zle. Poza tym Hitler mogl inwestowac w programy panstwowe bo kasa panstwa byla pelna. Francuski skarb panstwa jest zadluzony na ponad 2 000 mld €. Wiec czy to sie podoba na forum czy tez nie, jest przeciwko tej Hitlerowie. Dotyczy to bowiem panstwa w ktorym zyje i przyszlosci mojej corki. No pasaram! PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sprzatac przed swoim progiem 15.11.15, 07:40 I moze jeszcze jedna uwaga. Pisze sam o Polsce i o wyborach politycznych Polakow w sposob "miekki". Co zreszta sam wzieles za niepewnos siebiec. Staram sie zrozumiec co sie dzieje ale nie smialbym nazwac danie wladzy PiSowi" zlym wyborem" czy "falszywa droga". Nie zyje w Polsce i zostawiam tym co w Polsce zyja ten wybor. I dlatego tez odrzucam zupelnie "dobre rady" tworcy tego watku dotyczacych wyborow politycznych Francji. Te tady wynikaja po czesci z niezrozumienia po drugie z zarozumialosci, tak bardzo amerykanskiej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Może jednak przeczytaj tego Houellebecqa. 15.11.15, 14:02 Czytalem. Mozna byloby miec kilka zon na raz. Mam jedna i ona mi w zupelnosci wystarczy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
perla Manny, są sprawdzone sposoby 14.11.15, 15:11 jeden rwandyjski a drugi polski. Rwandyjski polega na tym, że ludzie mający większość w państwie, łapią za maczety i na miejscu zabijają tych z mniejszości. Polski zaś to taki jaki zastosowaliśmy wobec milionów Niemców po 1945 r. Góra 10 minut na spakowanie się i won. Ewentualnie może być jeszcze sposób israelski, gdzie ludzie umieją posługiwać się bronią, a dzieci już w szkole są uczone jak rozpoznać zagrożenie. Choć najwłaściwszym wydaje mi się sposób polski właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Putinie wroc !!! 14.11.15, 18:00 perla napisał: > Polski zaś to taki jaki zastosowaliśmy wobec milionów Niemców po 1945 r. Góra > 10 minut na spakowanie się i won. ... > Choć najwłaściwszym wydaje mi się sposób polski właśnie. Bez ruskich bagnetow? Marzyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Putinie wroc !!! 14.11.15, 18:06 jerycho666 napisała: > Bez ruskich bagnetow? Marzyciel. akurat Rysiu, Niemców wygnaliśmy sami, bez ruskiej pomocy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 kazus Powstania Warszawskiego 14.11.15, 18:42 perla napisał: > akurat Rysiu, Niemców wygnaliśmy sami, bez ruskiej pomocy właśnie. Jakis pamietliwy jestem i wiem, ze sami wiali w zimie 1944 jeszcze przed frontem Armii Berlinga, ktora sama obalila III Rzesze. Zostali naiwni autochtoni. Przed 1939 pisal o nich Wankowicz w "Na tropach Smetka", ze czekali na Polske od 700 lat. Mazurzy pochodzacy z Mazowsza (stad ich nazwa) mieszkaja teraz nad Renem. Wygonienie ich bylo arcy Wielkopolackie. Na terenie na zachod od Generalnej Gubernii sowieci aresztowali do pozostania na miejscu wszystkich Niemcow, ktorzy byli przydatnymi rzenieslnikami, piekarzy, rzeznikow, ... Oni skorzystali z mozliwosci zwiania do NRF jak pojawila sie okazja. Za to "wygnanie" PRL dostal kase od rzadu niemieckiego. Wyglada na to, ze fantazjujesz. Albo zyjesz w rownoleglej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: kazus Powstania Warszawskiego 15.11.15, 12:24 jerycho666 napisała: > Mazurzy pochodzacy z Mazowsza (stad ich nazwa) mieszkaja teraz nad Renem. Mazurzy to faktycznie ex Polacy, którzy dali się totalnie zgermanizować. Poparz sobie Rysiu na mapy poparcia wyborczego. Adolf u Mazurów zdobywał 99% poparcia. > Na terenie na zachod od Generalnej Gubernii sowieci aresztowali do pozostania n > a miejscu wszystkich Niemcow, ktorzy byli przydatnymi rzenieslnikami, piekarzy, > rzeznikow, ... Oni skorzystali z mozliwosci zwiania do NRF jak pojawila sie ok > azja. Za to "wygnanie" PRL dostal kase od rzadu niemieckiego. faktem jest, że część Niemców pozostawiono, szczególnie tych co znali się na uruchomianiu i nadzorowaniu infrastruktury miast. Pod koniec lat 70 tych, śp. Edward przehandlował ich śp. Helmutowi S. za tłuste miliony marek, co było świetnym ruchem biznesowym śp. Edwarda właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg korekta dla zaoszczędzenia czasu 14.11.15, 18:07 perla napisał: > Góra 10 minut na spakowanie się i won. po co rozpakowywać? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Jak mogles zapomniec o Kaczce :O) 15.11.15, 02:09 a na Dudzie tylko on potrafi grac. Taka oddana sobie para, i z dziobkow sobie wyjadajaca, ze az trudno uwierzyc, ze nie sypiali razem.. Ale zarty na bok, gdyz zjednoczona Europa powstala bez udzialu panow ktorych jestes fanem, a nawet im na przekor. Narodowcy nie lubia takich tworow jak UE gdyz przyjazn ze wszystkimi sasiadami, w rozumieniu narodowcow, godzi w interesy narodowe (w Polsce to lowickie kogutki, bigos, katolicyzm, gorzala, oraz ojcowie narodu a nie jakies tam wybierance). Dobre stosunki z sasiadami powoduja urozmaicenie menu, chocby, i Polak zamiast kielbachy zaczyna wpieprzac osmiorniczki, co juz samo w sobie jest wysoce obrzydliwe, przez co antypatriotyczne. Niech wiec moze Europe juz ktos inny ratuje. I niech to tez nie bedzie Kukiz. W toim imieniu ubolewam, ze - z przyczyn prozaicznych - nie mogles dodac Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś