Dodaj do ulubionych

Niewiniątka

13.01.16, 17:07
Winna jest oczywiście opozycja.

Będzie I faza procedury kontroli praworządności wobec Polski. KE zakończyła debatę
1. KE uruchomiła procedurę monitorowania praworządności w Polsce
2. Powód? Kontrowersje wokół przyjęcia ustaw o TK oraz radiofonii i telewizji
3. W KE nie było żadnych różnic w sprawie rozpoczęcia procedury
4. Decyzja o zastosowaniu procedury to pierwszy taki przypadek w historii UE

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19468727,komisja-europejska-zaczela-posiedzenie-za-chwile-zajmie-sie.html#MT
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Niewiniątka 13.01.16, 17:13
      Smutna prawda.

wiadomosci.gazeta.pl/cytaty/175170735/Guy+Verhofstadt+o+sytuacji+w+Polsce+%5BCYTAT+DNIA%5D/p#Czolka3Img
    • qwardian Re: Niewiniątka 13.01.16, 17:27

Przynajmniej staje się jednoznaczne kto jest kolaborantem i zaprzedawcą. Zobaczymy, czy Bruksela i Berlin z czarną szarańczą będzie bardziej atrakcyjna dla naszego elektoratu niż Polska.
      • wikul Re: Niewiniątka 13.01.16, 18:11
        Nie chwal się swoja ignorancją bo wstyd.
      • jaceq My mamy swoją własną 13.01.16, 21:32
        czarną szarańczę. Nie wiadomo, która gorsza.
    • andrzejg wobec takiego działania UE 13.01.16, 17:46
      Nie będę wnikał w motywy kierujące urzędnikami UE. Jednak wobec takiego afrontu, rząd polski powinien działać stanowczo i złożyć wniosek o wystąpienie z UE. Nie będą nam tu obcy ingerować w nasze polskie sprawy, a polskich zdrajców działających w obcym interesie znajdziemy i ukarzemy.
      • wikul Re: wobec takiego działania UE 13.01.16, 18:09
        m.welt.de/debatte/kommentare/article150966023/Wem-es-nicht-passt-der-kann-ja-die-EU-verlassen.html
    • qwardian Re: Niewiniątka 13.01.16, 18:12

andrzejg napisał:

> rząd polski powinien działać stanowczo i złożyć wniosek o wystąpienie z UE.

Moneywise, kierując się zyskiem musimy wyczerpać nasze środki unijne, następnie przyjąć Euro, zadłużyć się jak Grecja zakupem broni, zbankrutować, następnie iść na garnuszek Uni i wtedy poważnie rozpatrzyć nasz interes w przedsięwzięciu. Nie wyrzuca się Andrzeju klienta z wypchanym portfelem.
      • andrzejg Re: Niewiniątka 13.01.16, 18:47
        Ja nie piszę o wyrzucaniu. Ja pisze o wystąpieniu.

A.
    • ada08 Tusk mówi, że... 13.01.16, 18:26
      wikul napisał:

> Winna jest oczywiście opozycja.
      >

Czytam zaległą prasę świateczną i wywiad z Tuskiem w Polityce.
      Jedno z pytań:

Polityka - Czy w Europie jest rzeczywiście zaniepokojenie sytuacją w Polsce?

Tusk - Znów trzeba być bardzo ostrożnym w ferowaniu opinii, bo żyjemy w momencie, kiedy w Europie co rusz ktoś szuka kozła ofiarnego, gdyż ma swoje własne problemy. Od pewnego czasu, w opinii części europejskich polityków takim kozłem ofiarnym ma się stać Europa Wschodnia, z Grupą Wyszehradzką na czele. Chodzi tu oczywiście o cały kompleks problemów związanych z imigracją. Staram się temu coraz intensywniej przeciwdziałać, także w sferze publicznej...

Całość w numerze 51/52 Polityki.
      a.

• wikul Re: Tusk mówi, że... 13.01.16, 21:21
        Nie dziwię się Tuskowi, on jest w bardzo delikatnej sytuacji. Pewnie liczy na reelekcję. A reelekcja w UE to bardzo skomplikowany proces gdzie pewnie i obecny polski rząd będzie miał coś do powiedzenie. Ale to wyłącznie moje przypuszczenia.
        • ada08 Re: Tusk mówi, że... 14.01.16, 07:29
          Ja też się nie dziwię Tuskowi, ale z innych powodów niż Ty.
          W cytowanym przeze mnie wywiadzie Tusk wygłasza opinię niepoprawną polit., wyraźnie mówi, że przywódcom UE wcale nie chodzi o to, co się w Polsce dzieje z TK, co robi PiS itp. Chodzi tylko o to, że Polacy głosno deklarują niechęć do przyjęcia imigrantów i za to, a nie za co innego, zostaną przez UE ukarani.

Dziwi mnie, że taka niepoprawna opinia "Prezydenta Europy" nie odbiła się w Europie tzw. szerokim echem. Dlatego myślę, że Tusk w EU nie ma już żadnego znaczenia i o tym wie. I nie liczy na ponowny wybór, dlatego pozwala sobie publicznie na szczerość.
          Ale to wyłącznie moje przypuszczenia smile
          a.
    • benek231 Kilka lat temu wyrazilem tu obawe, :O) 13.01.16, 18:28
      ze Polska bedzie pierwszym krajem ktory zostanie wyrzucony z UE. To bylo za poprzednich rzadow Kaczora. Zrobiliscie wyrazny krok, w tym kierunku.
    • xiazeluka Re: Niewiniątka 13.01.16, 21:19
      4. Decyzja o zastosowaniu procedury to pierwszy taki przypadek w historii UE

Wielkie mecyje. Te bolszewickie praktyki inwigilacyjne towarzystwo z KE uchwaliło sobie w 2014 roku. Ale zwrot "w historii UE" brzmi poważniej od prawdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka