Dodaj do ulubionych

Zabójcy w imię Republiki

01.04.16, 19:37
De Gaulle, Pompidou, Giscard d’Estaing, Mitterrand, Chirac, Sarkozy, Hollande. Wszyscy mają ręce splamione krwią ludzi, na których wydawali wyroki w obronie interesów Republiki. Każdy z nich mógł przy pomocy jednego rozkazu zapobiec atakowi terrorystycznemu, zmienić losy konkretnego kraju, a nawet całego świata.
wydawnictwofronda.salon24.pl/704273,reportaz-ktory-wstrzasnal-francja
wydawnictwofronda.pl/ksiazki/zabojcy-w-imie-republiki
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Agenci 001 01.04.16, 20:27
      Prezydenci sami nie zabijali. Dawali rozkazy tak jak i ci z Rosji, Stanow czy Chin. Nie sadze, zeby bylo czym sie wstrzasnac.

PF
      • oleg3 Re: Agenci 001 01.04.16, 20:46
        Ja się nie wstrząsam.
        Idzie mi tylko o potraktowanie przez Żabojadów udostępnienia przez Polskę bazy dla przesłuchań CIA. Francuzi raczej nie czytali Sienkiewicza to i nie wiedzą co to jest k a l i z m.
        • polski_francuz Re: Agenci 001 01.04.16, 21:07
          Oleg, oleg, jakas wesz Cie pokasala i szukasz zwady na lewo i na prawo. Idziesz pewnie za przykladem szefuncia, ktory wlasnie dostal Prawda (Markiem) w leb i szlag go trafiasmile

Ja tam francuskich Francuzow dosc lubie. Chociaz mnie czesto wkurzaja. Tyle, ze nie zabijaniem wrogow ale innymi cechami...

PF
          • dicksmith republika zbudowana na zbrodniach 02.04.16, 09:25
            Życzę tej republice jak najgorzej. To co zrobili jest nie do wybaczenia. Już pomijam zgilotynowanie króla i królowej, ale co im wadził 8-letni syn pary królewskiej, piękny chłopczyk (zachowały się jego olejne portrety), nominalny Ludwik XVII, którego rewolucjoniści trzymali przez 2 lata w klatce w ciemnościach, aż zmarł w wieku lat 10-ciu. Republice zbudowanej na takich wartościach to ja pokazuję środkowy palec. Ebał was pies, tricolores.
            • polski_francuz Eh, Aussi, Aussi 02.04.16, 12:09
              Kazdy ma taka historie jaka ma. Aussis urosli z wiezniow korony. Polacy zdradzali jak swinie na rzecz pruskich czy ruskich srebrnikow, Ruscy strzelali w plecy swoich by sie nie cofali...itd,itp.

Walnij se lbem w najblizszy baobab i siem uspokoj.

PF
              • dicksmith Re: Eh, Aussi, Aussi 02.04.16, 23:52
                Polacy zdradzali jak swinie na rzecz pruskich czy ruskich srebrnikow

Oj zdradzali, aż się wywindowali do Brukseli, a teraz donoszą Obamie że PiS strzela do bocianów.
          • oleg3 Re: Agenci 001 02.04.16, 10:07
            PaFie,

w tym wątku nie niczego osobistego, a już na pewno nie ma tam niczego skierowanego do ciebie.

To jest wątek o tym, że duży może więcej. Właściwie wszystko. A mały może oberwać za splunięcie na ulicy. "Duży" to USA, WB, RFN, Francja, Rosja, Chiny. Pewnie jeszcze Izrael, Arabia Saudyjska ... .
            • polski_francuz Re: Agenci 001 02.04.16, 12:04
              Dlatego warto starac sie byc "duzym". W naszym wypadku ekonomicznie. Dorownac Finlandii a potem Szwajcarii. Przez takie okulary patrze na Polske i tak ocenie szefuncia.

Z rezultatow na tej drodze.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka