qwardian 29.06.16, 08:59 Nie przyszła dzisiaj do poranka TOK FM... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dachs Re: (+) 29.06.16, 12:10 chrześcijanie piszą to raczej tak [i] Ale dobrze choć, że słuchasz TOK FM. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: (+) 29.06.16, 17:43 zabawne, ze właśnie przez emotikony chcesz dzielić / różniczkowac/ dachu Rozważ tylko, ze poslugujac twoim autorytetem od wszystkiego, wikul - wkleja na skróty, po czym wyciąga nieuzasadnione wnioski. [i]- jak wiadomo, należy do grupy bbcod i w ogolnie przyjętym jezyku skrótów precyzuje kompletnie coś innego. Świeczka, która chciałeś postawić pani Paradowskiej /posługując kursywa/ jest raczej wyrazem TWOJEJ obrzędowości pod płaszczykiem chrześcijańskiej;| Odpowiedz Link Zgłoś
dachs O! Jak rację wielką masz kallko. 30.06.16, 10:49 kalllka napisała: > zabawne, ze właśnie przez emotikony chcesz dzielić / różniczkowac/ dachu To byłoby bardzo zabawne, gdybym tylko przez emotikony chciał dzielić / różniczkowac/. W rzeczywistości moją żądza by dzielić / różniczkowac/ rozciąga się na wszystkie dziedziny, i dzielić / różniczkowac/ nie ustanę dopóki mi sił starczy, na każdy dostepny mi sposób. > Rozważ tylko, ze poslugujac twoim autorytetem od wszystkiego, > wikul - wkleja na skróty, po czym wyciąga nieuzasadnione wnioski. Miłe to nawet być autorytetem. Dzięki. Nie wiedziałem. Fakt, że wikul wkleja pod moim autorytetem do wniosków, i to na skróty, jest bolesny i wstyd mi za to. > > [i]- jak wiadomo, należy do grupy bbcod i w ogolnie przyjętym jezyku skrótów pr > ecyzuje kompletnie coś innego. > Świeczka, która chciałeś postawić pani Paradowskiej /posługując kursywa/ jest > raczej wyrazem TWOJEJ obrzędowości pod płaszczykiem chrześcijańskiej;| Trafiłaś mnie celnie. Nie chciałem stawiać niczego kursywą, a już na pewno nie p. Paradowskiej. Nie umniejsza mojej winy nawet krzyczący w oczy fakt, że tej kursywy nie widać, bo zwykły czytelnik forum czyta co widzi, a widzi "obrazek", a nie binarne polecenie dla komputera. Świeczkę można na pewno przedstawić lepiej, ale i ta moja nieudolna próba ma inny wydźwięk niż zastosowany przez Gwardiana "plus" w nawiasach. "Plus" łączy się z czymś pozytywnym i ktoś kto nie zna Gwardiana mógłby pomyśleć, że śmierć Janiny Paradowskiej go uradowała. A płaszczyk obrzędowości chrześcijańskiej, pęka w szwach, gdy ostentacyjnie okazuje się radość z czyjejś śmierci. Stąd moja obrzędowość nie przewiduje okazywania radości nawet pod płaszczykiem. P.S. To jak przedstawić tę świeczkę? P.S. 2 "dachs" to po niemiecku "borsuk" i z dachem ma jeszcze mniej wspólnego niż [i] w zwykłym tekście ma wspólnego z bbcod. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: O! Jak rację wielką masz kallko. 30.06.16, 14:49 Jakze przyjemna atmosferę stworzyłeś, swoją- mnie odpowiedzią,dach'u Człek pod wpływem nietykiety przestaje widzieć rzeczy tak jak je widza normalni, tyle, ze z dachu dzięki za przyjemny prztyczek w nos a propo bb znaczeń; zasłużony. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: O! Jak rację wielką masz kallko. 30.06.16, 17:00 Zapalona świeczuszka symbolizuje pamięć o osobie. Na to za wcześnie, wyraziłem nadzieję, że może jeszcze kiedyś się spotkamy. Ceniłem jej poczucie humoru, zorientowanie w polityce i nienaganną polszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: (+) 29.06.16, 12:55 Zastępowała dzisiaj Piotra Kraśko, bo jej regularny program jest w czwartek. Obok Daniela Passenta najlepsza dziennikarka po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: (+) 30.06.16, 19:41 Niemal. A co? Nadganiam lektury. Ostatnio: Trznadla "Hańba rodzinna", teraz Tyrmanda "Dzienniki 1954". Wszystko o ludziach już odeszłych. Jacykolwiek byli, byli w moim życiu obecni. Nie mam w pamięci przegródki typu śmietnik czy szambo, do wyrzucania wspomnień. Usuwania, typu komputerowego "delete". Panią J. słuchałem zawsze uważnie. Przytomnie inteligentna, niekiedy "nie-słusznie myśląca". W odróżnieniu od "słusznie nie-myślących" babsztylów pokroju niejakiej P. W tym sensie - bez J. moja przestrzeń odbioru rzeczywistości skurczyła się, zmalała. Brak mi jej. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś