Dodaj do ulubionych

Kto wczoraj wygrał?

14.12.16, 09:33
Ustalono może, po której stronie stało ZOMO?

Obserwuj wątek
    • igor4.uk Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 09:44
      Putin smile
      • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 09:58
        Uzasadnij.
        • igor4.uk Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 10:32
          oleg3 napisał:

> Uzasadnij.

A co tu uzasadniac?Zawsze,gdy Polacy bija sie miedzy soba,korzysta na tym trzecia strona.
          Dzis PiS i PO nie walcza o przyszlosc Polski,a tylko o dostep do koryta,a Polske maja gleboko w rzyci... Wiec kto wygrywa w tej walce? Dzis tylko Putin jest wstanie wykorzystywac cudze bledy,reszta europejskich politykow sa na tyle durne,ze nie sa zdolne do niczego.
          • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 10:40
            > A co tu uzasadniac?
            Nie wszyscy mają bezpośredni dostęp do twoich myśli.

>Zawsze,gdy Polacy bija sie miedzy soba,korzysta na tym trzecia strona

Nie zauważyłem, by Polacy bili się między sobą. Mają różne interesy, opinie i podejmują różne decyzje polityczne. To zupełnie normalne. Nienormalne jest utrzymywanie sztucznej jedności.
            • igor4.uk Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 10:48
              oleg3 napisał:

> Nie zauważyłem, by Polacy bili się między sobą.

Bic sie,to nie znaczy walic po gebach.
              • monalisa2016 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 14:01
                igor4.uk napisał(a):

> Bic sie,to nie znaczy walic po gebach.
                ................................
                Własnie!

Kto wczoraj wygrał? > tytuł wątka.
                Wygrała polityczno-medialna propaganda latająca do usług innym, przegranymi są Polacy którzy najpierw nie poszli do wyborów, a teraz dają sie wykorzystywać by obalić rząd który sami wybrali w wolnych demokratycznych wyborach, ot hipokryzja. smile
                Po jednej (KOD) i drugiej stronie (PiS) zanik demokracji co jest wykorzystywane dla podziału i skłóceniu społeczeństwa ale tego statystyczny Polak zrozumieć nie chce.

Podzielone, skłócone społeczeństwa łatwiej sie wykorzystuje dla zewnętrznych interesów.

• piq oczywiste, oleg, że Polacy biją się między sobą,.. 14.12.16, 16:47
              ...podziały potrafią przebiegać w poprzek rodzin i kuzyna Zenka nie wolno sadzać koło kuzyna Zdziska, a przy rodzinnym stole poruszać jakichkolwiek spraw publicznych. Posiadanie różnych interesów jest racjonalne, a mamy do czynienia z wrzeniem opartym w większej części na czystych emocjach, umiejętnie rozgrywanych przez różne grupy w rozmaitych interesach. Uważam, że największy podział - smoleński - jest dziełem rosyjskiej agentury w ramach wojny behawioralnej z Polską.

Bardziej nienormalne od utrzymywania sztucznej jedności jest utrzymywanie bezrozumnego podziału. Podziały bezrozumne są najgłupsze i najbardziej szkodliwe.
              • oleg3 Re: oczywiste, oleg, że Polacy biją się między so 14.12.16, 16:55
                > mamy do czynienia z wrzeniem opartym w większej części na czystych emocjach
                Oczywiście.

Nie oznacza to jednak, że Polacy biją się między sobą. Bić, to się bili Irlandczycy (potomkowie katolików) z Irlandczykami (potomkami protestantów). Polacy się kłócą.
                • piq niewiele brakuje, oleg,... 14.12.16, 17:15
                  ...bardzo niewiele. Znam przypadek rodziców, z których ojciec jest legendą opozycji jeszcze z początku lat 1970tych oraz ich syna, w stanie wojennym w FMW, a w wolnej Polsce znakomitego oficera służb - którzy niemal nie rozmawiają ze sobą z przyczyny podziału Polaków. To już nie są żarty.
                  • oleg3 Re: niewiele brakuje, oleg,... 14.12.16, 17:25
                    Popatrz na to inaczej. Od czasu przejęcia władzy przez PiS nie odnotowano* przypadku przemocy w przestrzeni polityczno-publicznej. Obawiałem się, że wczoraj to się zmieni, ale chyba nie było żadnego incydentu. A opozycja potrzebuje męczennika. I nic ... . Wnioskuję więc, że wcześniejsze ekscesy to głównie dzieło służb tajnych i ściśle tajnych. W tym jakiś plan wysadzenia Sejmu. Udało się spalić budę pod rosyjską ambasadą.

• monalisa2016 Re: oczywiste, oleg, że Polacy biją się między so 14.12.16, 18:32
                piq napisał:

> ...podziały potrafią przebiegać w poprzek rodzin i kuzyna Zenka nie wolno sadza
                > ć koło kuzyna Zdziska, a przy rodzinnym stole poruszać jakichkolwiek spraw publ
                > icznych. Posiadanie różnych interesów jest racjonalne, a mamy do czynienia z wr
                > zeniem opartym w większej części na czystych emocjach, umiejętnie rozgrywanych
                > przez różne grupy w rozmaitych interesach. Uważam, że największy podział - smol
                > eński - jest dziełem rosyjskiej agentury w ramach wojny behawioralnej z Polską.
                >
                > Bardziej nienormalne od utrzymywania sztucznej jedności jest utrzymywanie bezro
                > zumnego podziału. Podziały bezrozumne są najgłupsze i najbardziej szkodliwe.
                ......................................
                Polska ma tańczyć pod dyktando Brukseli jak i rozkazów NATO, przez to KOD ma poparcie Brukseli z finansami Sorosa, PiS jest wykorzystywane przez NATO + pentagon (zbyt broni przez Stany) przeciw Rosji ale dla przeciętnego zjadacza chleba w Polsce ciężki orzech do zgryzienia by cos z tego zrozumieć.
                Dlaczego nie wyjaśniono dotychczas sprawy Roberta Greya to znaczy jego roli w MSZ tylko zamieciono ją pod dywan i żaden polityk ani obywatel nie upomina się o więcej jasności?

• czuk1 Re: oczywiste, oleg, że Polacy biją się między so 14.12.16, 20:16
                  Monalisa napisał/a:
                  >Polska ma tańczyć pod dyktando Brukseli jak i rozkazów NATO,
                  Podpucha?! W jakim celu. Polska ma stosować się do zobowiązań przyjętych w Traktacie UE i do konstytucji własnej. Podobnie jest z rozkazami NATO. O jakim tu tańcu piszesz!!!!!

> przez to KOD ma poparcie Brukseli z finansami Sorosa,
                  Jak Bruksela ma nie popierać KOD-cji ? Przecież , zarówno PE jak i KOD mają wspólny cel
                  • marynazmlyna Dlaczego nie wyjasniono sprawy R.Grey'a? 15.12.16, 01:10
                    czuk1 napisał:

> No i na koniec, dla złagodzenia tego co wcześniej napisane.... krytyka - dl
                    > aczego nie wyjaśniono sprawy Greya. .....właśnie, więcej jasności...

Sprawa z daleka pachnie czosnkiem i cebula.
                    Tatus krawiec z miasta Lodzi wyjechal do USA a synalek podazyl pozniej i od razu zaczal od zmiany nazwiska.Niemal wszyscy zydzi tak robia.
                    Skonczyl studia z filozofii i socjologii czyli tak jakby zadnych nie skonczyl i wzial sie za polityke,tak jak Zdradek. Obaj polubili PO a ta ich szybko awansowala,bo wiadomo wszystki9m od lat ze PO nie ma zupelnie kadr.
                    No wiec przyszedl PIS i chloptys dostal kopa i nie ma to nic wspolnego z tym,ze pracowal do rzadu USA.
                    • czuk1 Re: Dlaczego nie wyjasniono sprawy R.Grey'a? 15.12.16, 09:51
                      marynazmlyna napisał(a): No wiec przyszedl PIS i chloptys dostal kopa i nie ma to nic wspolnego z tym,ze pracowal do rzadu USA.
                      .... no i okej.
    • oleg3 Według policji 14.12.16, 10:21
      Szef MSWiA powiedział też, że w demonstracji Komitetu Obrony Demokracji we wtorek w Warszawie, według policji, wzięło udział 5 tys. osób, a nie - jak zapowiadali organizatorzy - 30 tys. Według Błaszczaka była to "klęska frekwencyjna".

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/polska/news-blaszczak-uporzadkowanie-dzialan-opozycji-ma-byc-oparte-o-pa,nId,2321845#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
      • igor4.uk Re: Według policji 14.12.16, 10:36
        oleg3 napisał:

> Szef MSWiA powiedział też, że w demonstracji Komitetu Obrony Demokracji

Nie jestem zwolennikiem PiS,ale smiesza mnie przyglupy,ktore twierdza,ze trzeba bronic Polske przez dyktatura.POpaparnce zapomnieli,ze PiS wygrala wybory,a z tego wynika,ze wiekszosc Polakow za PiSiorkow Kaczynskiego zaglosowala.Wiec przed kim POpaprance chca bronic demokracje? Przed wiekszoscoa Polakow? Goowno prawda - Oni chca miec koryto na wlasnosc,i nic wiecej.
    • perla to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 11:02
      dziś o 5 rano przejrzałem portale telewizyjne i ogólny obraz taki jest, że Polska płonie podpalona przez wstrętnego Kaczora, który chce władzy, a 500+ jest gorsze od stanu wojennego bo dla 500+ Polki rodzą dzieci a następnie uśmiercają te dzieci rzutem o ścianę.
      Rządowe stacje nadają podobnie, tyle, że w drugą stronę.
      Ale najbardziej mnie dziwią dziennikarze. Bo morze ludzi mówi do kamery np. - to co wyprawia PiS to się w głowie nie mieści, to gorsze od bolszewizmu. Przecież naturalnym jest zapytanie wtedy co robi ten PiS takiego.
      Ale jakoś dziennikarze nie zadają tego pytania właśnie.
      • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 11:08
        Demokracja medialna w pełnej krasie. Wkrótce dowiemy się co o tym sądzą "dziewuchy w Gwinei" i mamy program na 24h/doba.
      • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 11:50
        perla napisał:

> Przecież naturalnym jest zapytanie wtedy co robi ten PiS takiego.

Odpowiedź zależy od wrażliwości.
        Mnie np. bardziej od 500+, czy awantury o TK przeszkadza skrajna bezczelność pisiactwa.
        No, nie lubię jakoś, gdy mi się tak straszliwie na chama odwraca pojęcia i na Frasyniuka, czy Niesiołowskiego woła "komuch".
        Nie zawsze zgadzam się z Wałęsą, ale naprawdę nie można wytykać mu Bolka mając w swoich szeregach najpierw Kryżego, a teraz Piotrowicza.
        Ja wtedy w Polsce byłem, wiem co kto robił i dlatego dziś, kierując się moja wrażliwością, gdybym miał np. podejrzenia wobec legendy Solidarności o brzydkie zachowania, zaprosiłbym tę legendę do prokuratury. Bo ja wiem, że legenda by przyszła. Oni też to wiedzą, ale wolą zachowywać się jak KGB
        Naprawdę nie może zarzucać jakaś pani od babskiej prasy braku warsztaty Wojciechowi Mannowi (ja za nim nie przepadam), a już zupełnie kuriozalne jest zdanie, że za długo pracuje.
        O nędzy mianowania nowego dyrektora stadniny już nie wspomnę.
        Ja rozumiem, że każdy namaszczony przez Kaczora dupek, musi zgnoić i obrzydzić swojego poprzednika, gdyż poza przekonaniem o własnej doskonałości rzadko coś konkretnego reprezentuje.
        To z rzeczy małych.
        A z rzeczy większych, to chciałbym, żeby Macierewicz, jak już musi te biedną Polskę rozbrajać, wytłumaczył się choćby z tłumaczenia raportu o WSI na rosyjski. Pewnie stały za tym szlachetne przesłanki - chętnie bym je poznał.
        To tak na bardzo szybkiego chybcika było.
        • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 11:56
          Borsuku, to są d u p e r e l e.

Opozycja krzyczy, że w tym kraju żyć nie można. Dyktatura, faszyzm i granty przestały wpływać na konto. Czy kogoś może porwać do demonstrowania na mrozie przeciw niesłusznej nominacji dyrektora stadniny?

Polska PiS niczym zasadniczo nie różni się od Polski PO. Wystarczy wyłączyć telewizję. smile
          • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 12:12
            oleg3 napisał:

> Borsuku, to są d u p e r e l e.

To nie są duperele.
            To są wprawdzie tylko jednostkowe objawy stosunku Kaczora do reszty Polaków, ale w sumie dają obraz rozwarstwienia Polaków na gnojonych i gnojących.
            Olegu, czy Ty naprawdę nie widzisz, że oni nie po Piniora o szóstej rano przyszli, ale po symbol kogoś, kto inaczej myśli?
            Nie chodzi by ukarać, ale by zgnoić.
            Oczywiście, lubić można różne rzeczy, nawet władzę, która gnoi.
            Osobiście wolałbym, aby PiS wprowadzał swoje pomysły, w bardziej cywilizowany sposób.
            • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 12:35
              dachs napisał:

> Olegu, czy Ty naprawdę nie widzisz, że oni nie po Piniora o szóstej rano przyszli, ale po symbol kogoś, kto inaczej myśli?

O ile wiem to sąd - do rozprawy - uwolnił ten symbol. A pewien dziennikarz - symbol michnikowszyzny - raczył stwierdzić, że nie zgadza się z konstytucyjną zasadą równości obywateli wobec prawa. Nie od rzeczy będzie przypomnieć, że to pełowskie CBA i niezależny od kaczora prokurator generalny zainteresowali się nieszablonową działalnością symbolu. Pomyśl lepiej - jaki był stan spraw i umysłów za tuskizmu-kopaczyzmu skoro legenda została zamieszana w taką sprawę. Bo ktoś chyba te pieniądze brał? Nawet jeżeli legenda nigdy się tym nie interesowała to klimat był.
              • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 13:40
                oleg3 napisał:

> O ile wiem to sąd - do rozprawy - uwolnił ten symbol. A pewien dziennikarz - sy
                > mbol michnikowszyzny - raczył stwierdzić, że nie zgadza się z konstytucyjną zas
                > adą równości obywateli wobec prawa. Nie od rzeczy będzie przypomnieć, że to peł
                > owskie CBA i niezależny od kaczora prokurator generalny zainteresowali się nies
                > zablonową działalnością symbolu. Pomyśl lepiej - jaki był stan spraw i umysłów
                > za tuskizmu-kopaczyzmu skoro legenda została zamieszana w taką sprawę. Bo ktoś
                > chyba te pieniądze brał? Nawet jeżeli legenda nigdy się tym nie interesowała to
                > klimat był.

Sprecyzuj: "zamieszana"
                • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 13:51
                  > Sprecyzuj: "zamieszana"
                  wyborcza.pl/7,75398,21054016,toksyczny-cien-piniora-kim-jest-jaroslaw-w.html
                  Powszechna jest opinia, że powodem kłopotów Józefa Piniora jest trwająca od lat znajomość z Jarosławem W. Kim on jest?
                  • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 14:03
                    Taki komentarz.

Sprawa J. Piniora to wręcz modelowy przykład jak winno działać "państwo prawa". Do CBA docierają jakieś informacje o korupcyjnych powiązaniach senatora r z ą d z ą c e j partii. Nie przeszkadza to w zgromadzeniu dowodów i skierowaniu sprawy do prokuratury. Po zmianie władzy w wyniku wyborów sprawa jest kontynuowana. Zatrzymany - były już senator - staje przed sądem, który orzeka, że nie zachodzi obawa matactwa i pozwala mu odpowiadać z wolnej stopy. Nagle - była już władza, a obecna opozycja - robi z byłego senatora i legendy Solidarności ofiarę pisowskich siepaczy.

Takie czasy. Rozum śpi, budzą się upiory.
                    • dachs Pozornie prawda 14.12.16, 14:22
                      oleg3 napisał:

> Po zmianie władzy w wyniku wyborów sprawa jest kontynuowana.
                      > Zatrzymany - były już senator - staje przed sądem, który orzeka, że nie zach
                      > odzi obawa matactwa i pozwala mu odpowiadać z wolnej stopy. Nagle - była już wł
                      > adza, a obecna opozycja - robi z byłego senatora i legendy Solidarności ofiarę
                      > pisowskich siepaczy.

W państwie prawa, już średnio rozgarnięty prokurator wie, kogo należy skuwać o szóstej rano, a kogo wystarczy zaprosić
                      • oleg3 Re: Pozornie prawda 14.12.16, 14:47
                        dachs napisał:

> W państwie prawa, już średnio rozgarnięty prokurator wie, kogo należy skuwać o
                        > szóstej rano, a kogo wystarczy zaprosić

No to III RP nigdy nie była państwem prawa. Plujesz Borsuku na ulubionych łżeliberałow z peło.
                        • dachs Re: Pozornie prawda 14.12.16, 20:00
                          oleg3 napisał:

> No to III RP nigdy nie była państwem prawa. Plujesz Borsuku na ulubionych łżeli
                          > berałow z peło.

Wprawdzie nie przypominam sobie porannych napadów na opozycjonistów, ale może, może.
                          I to jest powód, żeby robić to samo?
        • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 12:09
          dachs napisał:

> A z rzeczy większych, to chciałbym, żeby Macierewicz, jak już musi te biedną Po
          > lskę rozbrajać, wytłumaczył się choćby z tłumaczenia raportu o WSI na rosyjski.

Przypuszczasz Borsuku, że GRU chciało zaoszczędzić na tłumaczach?
          • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 13:38
            oleg3 napisał:

> Przypuszczasz Borsuku, że GRU chciało zaoszczędzić na tłumaczach?

Nie sądzę. GRU ma taki budżet, że i na ministra ją stać.
            • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 13:42
              Przyjmijmy Borsuku, że hipoteza o sowieckiej agenturze na najwyższych szczytach władzy (bez nazwisk - z ostrożności procesowej) jest prawdziwa. Co w takim razie robiły przez 8 lat tajne służby twojej ukochanej formacji? Komu one służyły?
              • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 14:18
                oleg3 napisał:

> Przyjmijmy Borsuku, że hipoteza o sowieckiej agenturze na najwyższych szczytach
                > władzy (bez nazwisk - z ostrożności procesowej) jest prawdziwa. Co w takim raz
                > ie robiły przez 8 lat tajne służby twojej ukochanej formacji? Komu one służyły?

Ja myślę, że one były nieudolne. I to jest największa wina poprzedniej formacji. Nieudolność.
                Z drugiej strony nie jestem zagorzałym zwolennikiem sprawności, dla samej sprawności.
                Na razie widzę tylko, że w sposób niezwykle sprawny udało się PiS owi wmówić młodym ludziom, że Bartoszewski był zdrajcą, Frasyniuk komunistą, Wałęsa ubekiem, a Piotrowicz z Kaczyńskim obalili Sowiety.
                I Ty to łykasz?
                • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 14:39
                  > I Ty to łykasz?

Zapomniałeś Borsuku o Krzywonos. To bohaterka pełowskiej wersji historii Solidarności. Potrzeba jest odrobina dystansu. Styropian odgrywa w III RP rolę I Brygady Legionów za sanacji. I tak samo cały czas trwa poprawianie historii. Ci z ostatnich szeregów, po osiągnięciu po 20 latach pozycji politycznej, życzą sobie awansu do szeregu pierwszego. I tyle.
                  • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 17:50
                    oleg3 napisał:

> Zapomniałeś Borsuku o Krzywonos. To bohaterka pełowskiej wersji historii Solida
                    > rności.

Bez przesady z tą bohaterskością. Może i niezasłużenie zbiera laury, ale bohaterami są inni, Borusewicz, Frasyniuk, Pinior, Wałęsa i wielu innych. Sporo ich, tych pradziwych.

> Styropian odgrywa w III RP rolę I Brygady Legionów za sanacji.

Nie zaprzeczę.

> Ci z ostatnich szeregów, po osiągnięciu po 20 latach pozycji politycznej, życzą sobie
                    > awansu do szeregu pierwszego. I tyle.

I tu kluczowe pytanie, dlaczego byli w ostatnich szeregach?
                    • oleg3 Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 18:02
                      dachs napisał:

> I tu kluczowe pytanie, dlaczego byli w ostatnich szeregach?

Powodów jest mnóstwo. Jeżeli pominiemy wiek(czas) i doświadczenie najistotniejsza jest zmiana warunków funkcjonowania. Czas walki (rewolucji) premiuje inne cechy niż czas budowy (organizacji). Frasyniuk - niechże będzie przykładem - świetnie nadawał się na przywódcę strajku, jako szef partii został zapamiętany w roli boksera. Mam nadzieję, że taka impresja wystarczy. Oczywiście możemy analizować tych co ukradli księżyc ... .
                      • dachs Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 19:57
                        oleg3 napisał:

> Powodów jest mnóstwo. Jeżeli pominiemy wiek(czas) i doświadczenie najistotniejs
                        > za jest zmiana warunków funkcjonowania. Czas walki (rewolucji) premiuje inne ce
                        > chy niż czas budowy (organizacji).

Zmieniłeś sprytnie temat. To co napisałeś nie ulega dyskusji. Ale ni o tochodzi
                        Ja wcale nie walczę o to, żeby oni teraz rządzili. Ale Ci z ostatnich rzędów *) mogliby ich teraz przynajmniej nie szkalować i nie zohydzać

*) tych z ostatnich rzędów ZOMO biło mniej.
                        • t_ete Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 23:18
                          dachs napisał:

> Ale Ci z ostatnich rzędów *)
                          > mogliby ich teraz przynajmniej nie szkalować i nie zohydzać

Mogliby. Ale na to trzeba pewnej klasy. Dystansu do siebie. Dojrzalosci.
                          Ja widze wylacznie kompleksy.

> *) tych z ostatnich rzędów ZOMO biło mniej.

Lub wcale. I wyglada na to, ze to jest straszna trauma.
                          Trzeba udowodnic, ze tych innych ZOMO w ogole nie bilo a jesli juz to na niby - bo to byli koledzy.

tete
                • xiazeluka Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 15.12.16, 06:49
                  "Wałęsa ubekiem"

Akurat w tym przypadku nie ma potrzeby niczego wmawiać.
              • piq dzisiaj tawariszcz Macierewicz oznajmił,... 14.12.16, 17:01
                ...że przesuwa batalion najlepszych polskich czołgów liniowych w zakres zasięgu "iskanderów" spod Królewca.

Po to jednostki pancerne stoją na zachodzie Polski, żeby się ich nie dało szybko udziubać bronią rakietową o zasięgu operacyjnym w miejscu koncentracji (czyli dyslokacji czasu pokoju), a lotnictwo żeby musiało przelecieć przez prawie całą Polskę w poprzek.

Ja się nie boję powiedzieć wprost: tawariszcz Macierewicz jest moim zdaniem rosyjskim agentem. Na procesie chętnie przedstawię publicznie swoje racje.

Agentura wpływu jest niemożliwa do wyłapania, oleg, bo postępuje w zasadzie zgodnie z prawem, swoją działalność uzasadniając szaleństwem, niekompetencją lub głupotą. W wypadku z pewnością niemal 100% Macierewicza mamy z tym właśnie do czynienia.
                • oleg3 Re: dzisiaj tawariszcz Macierewicz oznajmił,... 14.12.16, 17:11
                  Skoro można nazywać JK i AM rosyjskim agentem, to można DT nazywać agentem niemieckim. Kręcimy się wkoło i jest wesoło.
                  • piq mam dość konkretne argumenty... 14.12.16, 17:20
                    ...przemawiające za agenturalnością Jara Kaczyńskiego i Antona Macierewicza. Chętnie bym kiedyś usłyszał w odpowiedzi argumenty na rzecz niemieckiej agenturalności Donka. Ale to nie jest temat na ten wątek, w którym jest przecież o czym innym.
                    • oleg3 Re: mam dość konkretne argumenty... 14.12.16, 17:31
                      Toż agenturalności wpływu nie da się udowodnić.

Cytat
                      Agentura wpływu jest niemożliwa do wyłapania, oleg, bo postępuje w zasadzie zgodnie z prawem, swoją działalność uzasadniając szaleństwem, niekompetencją lub głupotą.
                      • piq napisałem argumenty... 14.12.16, 20:41
                        ...a nie dowody.
      • t_ete Re: to zależy jaką telewizję obejrzysz 14.12.16, 11:54
        perla napisał:

> Ale jakoś dziennikarze nie zadają tego pytania właśnie.

Nie ma czasu. Informacje leca jak lawina. Nawet proby wypytania politykow (roznych stron) koncza sie tym - ze owi politycy rzucaja haslami. Ludzie te hasla powtarzaja.

Zle, ze na haslach sie konczy, zle, ze to wszystko jest tak powierzchowne, chwilami bezkrytyczne. Przypomina sms-y wystukane w emocjach, i zwrotne sms-y wystukane z podobna pasja. Dotyczy to wszystkich politycznych stron.

Ogladam TVN24 - ale dokladnie to widze.

Tesknie do czasow - gdy sporne politycznie strony cechowal choc minimalny szacunek do 'przeciwnika'. Bylo tak przeciez. Zdarzaly sie 'nawalanki' - ale nie na taka skale. Teraz przypomina to zapasy w blocie. Albo niektore rozmowy na aqua wink

tete

• qwardian Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 12:45
      Polska wygrała, bo SB-ecy z komuchami i solidaruchami nawołują, żeby precz komuną nie wspominając, co chcą zrobić komuchem. A gdyby tam się jakiś Arab wmieszał to by lanie dostał od każdego kolegialnie. Polska na tle Europy jest szczęśliwym miejscem, nawet u Hitlera czerwoni tak się nie chowali w dziuplach jak u Kaczyńskiego...
      • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 12:59
        No nie wiem czy czerwoni chowają się po dziuplach. To była pierwsza w III RP demonstracja sbeków. Kaczor rozgrywa opozycję jak dzieci we mgle. Symbolem walki o demokrację został piewca stanu wojennego płk Mazguła. A KOD-owcy stali ramię w ramię z funkcjonariuszami prlowskiej tajnej policji.
        • t_ete Oleg ... 14.12.16, 14:21
          oleg3 napisał:

> No nie wiem czy czerwoni chowają się po dziuplach. To była pierwsza w III RP de
          > monstracja sbeków. Kaczor rozgrywa opozycję jak dzieci we mgle. Symbolem walki
          > o demokrację został piewca stanu wojennego płk Mazguła. A KOD-owcy stali ramię
          > w ramię z funkcjonariuszami prlowskiej tajnej policji.

Chcesz powiedziec, ze ja - poniewaz sprzyjam KOD-owi - jestem esbekiem/zona esbeka/corka (wybacz Ojcze) esbeka ? Czy calkiem odszedles od zmyslow Olegu ???

Mazgula nie jest piewca stanu wojennego, nie jest tez esbekiem. I akurat on - nie jest 'symbolem walki o demokracje' - no chyba, ze w wyobrazni tych, ktorzy KOD-u nie trawia i z rozkosza snuja takie wizje. Jest jednym z uczestnikow - wsrod ludzi o czasem roznych pogladach - w tym o bardzo bogatej nieraz przeszlosci opozycyjnej.

Nie zamierzam wprowadzac na piedestaly porucznikow LWP (takich jak Mazgula), ktorzy dowodzili ochrona obiektow w stanie wojennym - ale czy Ty przypadkiem nie przesadzasz .............. ? Byly w stanie wojennym gorsze postaci i uczynki niz szeregowe wojsko i jego zachowanie wobec ludnosci cywilnej.... no chyba, ze jestes zbyt mlody - by to pamietac ? Jak ludzie odnosili sie do zolnierzy 13 grudnia i pozniej - pisalam w innym watku. Masz jakies sobiste doswiadczenia ?
          Widzialam pare tekstow prawicowych blogerow i dyskusje pod nimi - okraszone zdjeciami 'polewaczki' na majowych demonstracjach w 1982 (na takiej demonstracji wialam przed ZOMO przez plot smile z pomoca chlopakow sie udalo). No faktycznie. 'Wiele' to ma wspolnego z Mazgula i 13 grudnia 1981... ale jakze ulatwia ...

A co do wypowiedzi (fatalnej) Mazguly - daj Boze, zeby kazdy polityk tak gorliwie tlumaczyl sie z niezrecznych/fatalnych wypowiedzi. Czesciej slysze jak ida w zaparte.

tete

• oleg3 Re: Oleg ... 14.12.16, 14:31
            Tete mogłabyś na spokojnie przeczytać to co napisałem. Emocjonalny szantaż jest zupełnie bez sensu. Nie napisałem, że jesteś esbekiem/zona esbeka/corka. Napisałem, że esbecy po raz pierwszy w III RP demonstrowali. Demonstrowali z KODem, czasem w oddzielnym marszu pracowników Służby Bezpieczeństwa.
          • marynazmlyna Re: Oleg ... 14.12.16, 16:16
            t_ete napisała:

> Chcesz powiedziec, ze ja - poniewaz sprzyjam KOD-owi - jestem esbekiem/zona esb
            > eka/corka (wybacz Ojcze) esbeka ? Czy calkiem odszedles od zmyslow Olegu ???

Jestes taka troche niedorobiona jak Michnik.
            • t_ete Re: Oleg ... 14.12.16, 19:01
              marynazmlyna napisał(a):

> Jestes taka troche niedorobiona jak Michnik.

Marynazmlyna powala blyskotliwoscia. Obezwladnila mnie.

tete
      • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 13:07
        qwardian napisał:
        > nawet u Hitlera czerwoni tak się nie chowali w dziuplach jak u Kaczyńskiego...

Sęk w tym Qwardianie, że czerwoni w 1934-1937 zmieniali sztandar KPD na sztandar NSPAD i maszerowali pododdziałami, w latach 1945-1948 zmieniali sztandar NSDAP na SED. Nie było fundamentalnych różnic programowych.
        • wikul Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 15:47
          Nie po to Kaczynski zmienił kilkakrotnie wierchuszkę policji by ta podawała obiektywne dane. Kolejny raz się kompromituje. Warszawiacy doskonale wiedzą mniej więcej ilu ludzi może zmieści się między rondem de Gaulle'a a Nowogrodzką. A PiS w ostatniej chwili zrezygnowało z marszu by uniknąć porównań.

www.youtube.com/watch?v=93UEdRytSCY
          Ale tych długowiecznych ubeków jest w całej Polsce i na świecie, ho, ho!

www.strajkobywatelski.pl/strajki-w-polsce/
          P.S. Zastanawiam się do jakiego stopnia trzeba spisieć żeby po stronie opozycji dostrzegać ubeków a nie widzieć szeroko pojętego świata kultury (pisarzy, aktorów, reżyserów itp.). Wolacy nawet hymn mieli nagrany w przeciwieństwie do drugiej strony która całkiem zgrabie zaśpiewała kilka zwrotek a'capella.
          • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 15:57
            Opozycja wstydzi się sbeków? Odcina się od nich?
            Nieważne co ja o tym sądzę. Ważne, że jarkacz wpuścił KOD w ślepy zaułek. Można wręcz podejrzewać, że Kijowski jest tajnym agentem Prezesa.

Co do liczb. Podaj swoje i odwal się ode mnie. Cytowałem, podałem źródło i tyle. Hanka pewnie poda 50 tys. Wszyscy wiedzą, że to polityka nie matematyka. Swoi mnożą się w oczach.
            • wikul Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 16:22
              oleg3 napisał:

> Opozycja wstydzi się sbeków? Odcina się od nich?

Zacytuję Majewskiego:
              To dziś mnie śmieszy od ucha do ucha,
              Że PiS uwielbia swojego komucha,
              Jak komuch u innych: krzyki lustracje,
              I modne bardzo dezubekizacje.
              ......................................................
              Jak ząb cie boli i gnije w głąb,
              To wyrwij go sobie a nie z innych gąb!

> Nieważne co ja o tym sądzę. Ważne, że jarkacz wpuścił KOD w ślepy zaułek.

A kto się ciebie pyta co ty o tym sądzisz i po co ta irytacja? Założyłeś wątek to spodziewaj się różnych opinii.
              Tak, tak, Jarkacz wpuścił KOD w ślepy zaułek robiąc z Piotrowicza twarz PiS-u. Bujasz gdzieś w pisowskim kosmosie. Zresztą, nie ty jeden.
              • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 16:28
                > A kto się ciebie pyta co ty o tym sądzisz i po co ta irytacja?
                Po co otwierasz dziób pełowska katarynko? Jak cię nie interesuje moja opinia to zajmij się kserowaniem.
                • wikul Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 17:05
                  oleg3 napisał:

> > A kto się ciebie pyta co ty o tym sądzisz i po co ta irytacja?
                  > Po co otwierasz dziób pełowska katarynko? Jak cię nie interesuje moja opinia t
                  > o zajmij się kserowaniem.

Nie ma nic piękniejszego na tym forum niż zirytowany pisowski bufon zakochany w swoim wodzu. Idź kroić konfetti.
          • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 16:15
            wikul napisał:

> www.strajkobywatelski.pl/strajki-w-polsce/

Ty prawdopodobnie nie odróżniasz wydarzenia na fejsie od zdarzenia w realu. Nic mnie nie obchodzą jakieś wezwania do demonstrowania dobę po. Jest jakaś synteza czy płaczliwie przykrywasz totalną klęskę kodziarzy atakiem na landknechta?
            • wikul Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 17:00
              oleg3 napisał:

> wikul napisał:

> Jest jakaś synteza czy płaczliwie przykrywasz totalną klęskę kodziarzy atakiem na
              > landknechta?

Gdybyś był trochę bardziej bystry a wściekłość nie zalewała ci oczu zauważył byś że nikt cię nie atakuje tylko stara się otworzyć ci oczy. Ale jak widać to daremny trud skoro nawert Borsuk, piq czy xluka nie są w stanie cię przekonać.
              P.S. Pewnie z powodu tej totalnej klęski twój idol chce "cywilizować" opozycję. Mówicie bardzo podobnym językiem a ten wątek ostatecznie obnażył twoje przywiązanie do PiS.
              Żegnam ozięble!
              • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 17:13
                Dostałeś już SMSa o wczorajszym zwycięstwie czy dalej odsyłasz do wydarzenia na fejsie z wczorajszą datą realizacji?
                • wikul Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 17:18
                  Nie ścigaj się z Suskim, idź kroić konfetti.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/537904,wpadka-posla-suskiego-na-komisji-ds-amber-gold-caryca-katarzyna-prosze-podac-jej-nazwisko.html
                  • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 17:29
                    Dawaj więcej Wikul. Nie musisz selekcjonować gotowców. Wklejaj po kolei. Nawet 2-3 w jeden post. Nie musisz też odpowiadać na pytanie czy KOD wczoraj wygrał czy się ośmieszył.
              • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 17:54
                wikul napisał:

> ten wątek ostatecznie obnażył twoje przywiązanie do PiS.

Zacytuję ci , co dziś do ciebie napisałem i przegapiłeś.

Cytat
                Nie wiem jak perła, ale ja popieram PiS. Popierałem PO i jeszcze parę innych "sił politycznych". Choćby Kukiza czy JKM. Popieram w niektórych sprawach, w innych jestem krytyczny. Ty nie jesteś w stanie tego pojąć, bo oddałeś duszę peło i nie masz szansy dowiedzenia się na czym polega popieranie. Otóż - mój ty demokrato - na tym polega proces polityczny w systemach uważających się za demokratyczne.
                • wikul Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 18:02
                  Powoli docierają informacje o demonstracjach w innych miastach.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Manifestacje-KOD-w-35-rocznice-stanu-wojennego-w-calym-kraju,wid,18638882,wiadomosc.html?ticaid=118432
                  • oleg3 Re: Kto wczoraj wygrał? 14.12.16, 18:17
                    Szału nie ma. Warszawa:
                    - organizatorzy 30 tys.
                    - miasto 25 tys.
                    - policja 5 tys.

Przypuszczam, że 10 tys. będzie najlepszą estymacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka