Dodaj do ulubionych

ONR to partia przyszłości

19.12.16, 07:16
qwardian 3 godziny temu Oceniono 2 razy -2
ONR to partia przyszłości, młodego pokolenia, które potrafi rozwiązać otacząjące nas problemy.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21137954,onr-w-radiu-zet-publicysci-oburzeni-to-schylek-dobrej-audycji.html#BoxNewsLinkZ19

=======================================================
qwardian
Najpierw trafiłem na twój prymitywny, o podłożu antysemickim atak na gazeta.pl.
Uznałem to za qriozum. Nawet tego sobie nie zalinkowałem.
Teraz taki kwiatek.
Ja mam tylko jedno pytanie, czy ty znasz tezy programowe ONR?
Obserwuj wątek
    • xiazeluka Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 08:33
      "Deklaracja programowa ONR:

Młode pokolenie Polek i Polaków zrzeszone w ONR i przekonane o słuszności obranej drogi ku Wielkiej Polsce, które dąży do urzeczywistnienia tej idei poprzez pracę wychowawczo-ideową pośród całego Narodu, postanawia za swój ideowy fundament przyjąć:

1. Cywilizacyjną spuściznę Narodu Polskiego, którą na przestrzeni wieków stała się synteza pierwiastków rdzennie polskich i kresowych, splecionych harmonijnie, opartych na wspólnej idei państwowo-narodowej i dobrowolnie osiągniętej jedności języka.

2. Odrzucenie demokracji liberalnej jako reżimu wrogiego Cywilizacji Europejskiej, który za miernik prawdy przyjmuje wolę większości kierującej się najczęściej niskimi pobudkami. Tym samym opowiadamy się przeciwko wszelkim formom totalitaryzmów(komunizm, narodowy socjalizm, faszyzm), jako systemom obcym Polskiej tradycji.

3. Oparcie pojęć Sprawiedliwości, Moralności, Sumienia i Honoru na doktrynie Chrześcijaństwa jako religii objawionej, a przez to wykluczenie oświeceniowej ideologii praw człowieka, które stały się świeckim wyznaniem i źródłem mnożących się absurdalnych roszczeń społeczeństw, a w szczególności tzw. dyskryminowanych mniejszości.

4. Opowiedzenie się za koncepcją Narodu organicznego i hierarchicznie zorganizowanego, w przeciwieństwie do zmitologizowanego dziś egalitaryzmu, który przyniósł rozkład tradycyjnych wspólnot i naturalnego porządku.

5. Zwrócenie rodzinie, jako najcenniejszej części narodowej wspólnoty, jej podstawowych praw i wyłączności w decydowaniu o wychowaniu jej najmłodszych członków, które są obecnie zawłaszczane przez system socjal-liberalny usiłujący zrównać związek kobiety i mężczyzny z parą homoseksualną.

6. Ułożenie stosunków z innymi nacjami wyłącznie poprzez prymat interesów Narodu i Państwa Polskiego, a nie państw obcych, międzynarodowych zrzeszeń i organizacji.

7. Sprzeciw wobec narzucenia przez rządy panujące na terenie Unii Europejskiej i jej członków modelu społeczeństw multikulturowych, jako z gruntu fałszywego i niebezpiecznego."

No i co?
      • benek231 Hitlerka Kretyna intymnych stosunkow z mamusia:O) 19.12.16, 08:44
        efekty. Czyli poszukiwania meskosci w przynaleznosci do hajlujacych niedouczonych i niedopieszczonych idiotow z ONR. Ozesz ty glupkowaty zboczencu - siroto boza ty.
        • xiazeluka Re: Hitlerka Kretyna intymnych stosunkow z mamusi 19.12.16, 09:18
          Kretyn zachowuje się jak wsiowy burek - kiedy widzi kogoś na końcu ulicy, to szczeka.
      • wkkr Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 11:04
        Ja to znam i dla mnie jest to program przerażający, wręcz orwellowski.
        Tezy tu przytoczone świadczą o tym ze ONR jest partia faszystowską.
        • perla Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 11:13
          wkkr napisał:

> Tezy tu przytoczone świadczą o tym ze ONR jest partia faszystowską.

tezy przytaczane tu przez ciebie świadczą o tym, że jesteś nasiąknięty myślą faszystowską właśnie.
        • xiazeluka Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 11:23
          A które "tezy" konkretnie świadczą o faszyzmie? Co w nich jest "orwellowskiego"? Co Cię tak w nich wystraszyło?
      • cepekolodziej Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 12:49
        > No i co?

I nic. Z faktu, że guano zawsze na wierzch wypływa, nie wynika nic. Prócz odczuwanej przez niektórych satysfakcji - z machania flagami i nieustannego przywoływania niejakiego Bonapartego - jako wzoru zwycięskiego bohatera.
        • cepekolodziej Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 13:10
          poprawka:

Z faktu, że guano zawsze na wierzch wypływa, nie wynika nic - prócz objawienia się guana na powierzchni. Prócz odczuwanej przez niektórych satysfakcji - z machania flagami i nieustannego przywoływania niejakiego Bonapartego - jako wzoru zwycięskiego bohatera.
          • xiazeluka Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 13:16
            "No i co" odnosiło się "Ja mam tylko jedno pytanie, czy ty znasz tezy programowe ONR?"

Nie wtrącaj się, bo zostaniesz odesłany do stolika dla dzieci.
            • cepekolodziej Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 13:31

Na drugi raz, zamiast przyjmować pozę nauczycielki z pierwszj klasy podstawówki, zastanów się nad konstrukcją własnej wypowiedzi.

Owo "No i co", wyrażone na zakończenie owej wyliczanki, posiadało wyraźnie triumfalistyczny podźwięk.
              • xiazeluka Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 13:59
                Tak, "No i co " zakończone znakiem zapytania ma rzeczywiście wyraźny triumfalistyczny wydźwięk. Ciekawe tylko, co właściwie miało triumfować.

Na drugi raz, zamiast przyjmować pozę nauczycielki z pierwszej klasy podstawówki, zastanów się nad sensem własnej wypowiedzi.

A teraz marsz do oślej ławki.
                • cepekolodziej Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 14:12
                  Fajne.

Mła jest zachwycone. A tła?
                  • xiazeluka Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 14:18
                    Już wyszedłeś na przygłupa. W jakim ciągniesz tę kompromitację?
                    • cepekolodziej Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 19:57
                      > wyszedłeś

Tfu, ja wyszłem - no przecież!

Naucz się polskiego, młatole!
                      • xiazeluka Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 22:42
                        Wpadłeś w obrotowe drzwi? Zaciągnij ręczny i ponów próbę.
    • oleg3 Abstrakt 19.12.16, 12:45
      Rzeczywiście Diana niesprawiedliwie usunęła cię z forum. Faszyzm i antysemityzm wyczuwasz lepiej niż Seweryn Blumsztajn. Niestety! Tej historycznej krzywdy już nie da się naprawić.

• benek231 ONR to banda niedorobionych glupkow :O) 19.12.16, 18:26
      ktorej czlonkami sa nasz Kretyn oraz Matolek, dla ktorych najwieksza atrakcja tej organizacji jest oferowana mozliwosc defilowania w mundurach, oraz hajlowania. To kwestia konstrukcji psychicznej, charakteru, czy osobowosci. Jeden z moich klegow z dziecinstwa od malego przepadal za defilowaniem, no i teraz jest (emerytowanym juz) oficeram WP. Inny mial mniej szczescia bo choc jako chlopak zapisal sie do MSR to pozniej zostal jedynie ormowcem, gdyz zabraklo mu edukacji.

To, ze ONR jest organizacja faszyzujaca widac pierwszy rzut oka i bez wglebiania sie w te ich papiery programowe. To ich zamilowanie do mundurow i defilad mowi samo za siebie. I te ich tepe ogolone lby, marsze z pochodniami, hajlowanie...

Ktos bardziej wyedukowany doradzil im aby w deklaracji programowej wywiedli sobie socjalizm z katoickiej doktryny spolecznej, a nie z Mein Kampf, na przyklad - za bardzo obciachowe. W knsekwencji juz w samej deklaracji przyznaja sie do narodowego-socjalizmu, obwieszczajac jednym tchem, ze odrzucaja totalitaryzmy z narodowym-socjalizmem na czele, majac na mysli tamten totalitaryzm od wujka Adolfa. Bo oczywiscie ich wlasny totalitaryzm jest jak najbardziej OK. Odrzucaja takze demokracje, egalitaryzm, prawa czowieka, przy czym najchetniej widzieliby rzady w rekach jednego Wodza, kierujacego "hierarchicznie zorganizowanym spoleczenstwem".

A te tutaj faszystowskie qrwy maja jeszcze czelnosc usilowac wmawiac ci, ze ONR z faszyzmem nie ma nic wspolnego.
    • qwardian Re: ONR to partia przyszłości 19.12.16, 22:27

ONR to partia przyszłości i ostatnia nasza nadzieja...
    • benek231 Pragna zlikwidowac prawa czlowieka, ochrone :O) 20.12.16, 09:23
      mniejszosci, praktykowanie egalitaryzmu... No i oczywiscie pragna zlikwidowac demokracje.

A ja przypominam o tym, gdyz te ponure antydemokratyczne typki z naszego forum to koledzy i przyjacioly Szkopa, ktorego gdzies wcielo - gdy cos sie dzieje to Szkop rutynowo na nartach. Bardzo ciekawy to przyklad zadeklarowanego tu demokraty, ktory wszystkich przyjaciol ma wsrod czarnoszczecinnej braci wyjacej wrecz do zamordyzmu - wsrod ONRowsow, PiSiakow, faszystow, naziolkow, i im podobnego gowna, z ktorym szanujacy sie czlowiek nie bedzie sie zadawal, w obawie, ze cos podlapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka