30.12.16, 05:14
www.youtube.com/watch?v=2vNBLdVjb3c
Kolej na Idlib. Pogonic talatajstwo az padnie z wycienczenia.

jeznach.neon24.pl/post/136016,kolej-na-idlib
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Aleppo 30.12.16, 07:01

www.youtube.com/watch?v=BShUBZJHy0s
      Optymistyczny akcent na Nowy Rok.... szkoda, że polskie rządowe media tego nie pokazują.
      Chwała Syryjczykom,że przetrwali. Uznanie dla Prezydenta Asada i Rosji , że zwyciężyli. Życzenia by w 2017 roku w Syrii zapanował pokój, by odbyły się wybory.
      Pytania pozostają:
      - czy potrzebne były ofiary ponad 200 tysięcy ludzi i miliony uchodźców ?
      - dlaczego przez 6 lat Prezydent Syrii Asad toczył krwawą wojnę z Syryjczykami ?
      • marynazmlyna Re: Aleppo 30.12.16, 07:25
        czuk1 napisał:

> Chwała Syryjczykom,że przetrwali. Uznanie dla Prezydenta Asada i Rosji , że zwyciężyli.

Terrorysci i dyktatura zwyciezyly.

> Życzenia by w 2017 roku w Syrii zapanował pokój, by odbyły się wybory.

Chory psychicznie jestes?
        Jakie wybory?
        We wszystkich wyborach w jakich Assad brak udzial NIGDY nie mial oponenta.
        To sa takie same wybory jak w Polsce za komuny i teraz w Rosji.
        Kto bedzie prezydebtem? Albo Miedwiediew albo Putin.
        Kto bedzie premierem? Albo Miedwiediew albo Putin.

> Pytania pozostają:
        > - czy potrzebne były ofiary ponad 200 tysięcy ludzi i miliony uchodźców ?
        > - dlaczego przez 6 lat Prezydent Syrii Asad toczył krwawą wojnę z Syryjczykami ?

Bo nie chcial ich do wladzy dopuscic.
        On jest takim samym dyktatorem jak jego ojciec.
        Ojciec byl dyktatorem 30 lat az do zdychu,a Assad juz jest dyktatorem przez 16 lat i tez chce byc dyktatorem az do zdychu.

Niestety masz nierowno pod sufitem jak reszta lewakow tu piszacych.
      • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 07:34
        "dlaczego przez 6 lat Prezydent Syrii Asad toczył krwawą wojnę z Syryjczykami"

Ty podly chamie.
        • czuk1 Re: Aleppo 30.12.16, 08:49
          starywro-bel napisał(a):
          Ty podly chamie.

Wpis poniżej bruku, niegodny jest odpowiedzi. Można by zastosować jedynie analogiczną odpowiedź. Wróbla (jeszcze) ruskiego odstrzelić się nie da.

PS.Polemista się znalazł. A gdzie na to stwierdzenie jakieś argumenty ?!!
          Nie ma ich, ale zastosowane zostały tu ,w "dyskusji" pkt.7,12,30,32. z wykazu niedozwolonych metod erystycznych prowadzenia polemik.
          Polecam ..... dla przypomnienia, doskonalenia fachowości staremu wróblowi
          ..... lub (lepiej)zmiany osobowości. pl.wikipedia.org/wiki/Erystyka#Metody_erystyczne_.28wed.C5.82ug_Schopenhauera.29
          Na tym forum długo podskakiwał nie będziesz.
          .......jak mówi benek231. Tu jest polska mównica.... nie, dla wrogów Polski.
      • xiazeluka Re: Aleppo 30.12.16, 08:46
        "dlaczego przez 6 lat Prezydent Syrii Asad toczył krwawą wojnę z Syryjczykami ?"

A dlaczego przez 6 lat terroryści toczyli krwawą wojnę z prezydentem Assadem?
        • igor4.uk Re: Aleppo 30.12.16, 10:04
          xiazeluka napisała:

> A dlaczego przez 6 lat terroryści toczyli krwawą wojnę z prezydentem Assadem?

A to niespodzianka,Mla czasami zadaje sensowne pytania.Ale nie oczekuj od czuka tak samo wyczerpujaca odpowiedz,jaka dostalas ode mnie.....
        • czuk1 Re: Aleppo 30.12.16, 19:52
          Terroryści ? Czy powstańcy ?! )-:
        • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 20:05
          To mu chcialem napisac ale zauwazylem ze nie ma sensu. Dostal tylko 3 slowa.
          Dzieki luka za napisanie prawdy.
        • czuk1 Re: Aleppo 30.12.16, 20:06
          xiazeluka napisał: > A dlaczego przez 6 lat terroryści
          Terroryści wykonują zamachy. Sam piszesz , że ...\ toczyli krwawą wojnę z prezydentem Assadem?" A jeśli tak, nie byli to terroryści lecz powstańcy/partyzanci/buntownicy syryjscy. Tym bardziej należało doprowadzić do pokoju w Syrii , nawet kosztem ustąpienia Prezydenta . A już absolutnie Prezydent nie powinien on dopuścić do takich zbrodni i exodusu .

• igor4.uk Re: Aleppo 30.12.16, 10:09
      starywro-bel napisał(a):

> Kolej na Idlib. Pogonic talatajstwo az padnie z wycienczenia.

Najpierw Palmira,chociaz ona nie ma takiego znaczenia militarnego,jak Idlib,ale ma duze znaczenie polityczne,w celach propagandowych.
      • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 20:08
        Pogonienie tego talatajstwa finansowanego przez USA bedzie tym co ja nazywam super riposta na wydalenie dyplomatow rosyjskich prze buraka z BD.
        Ale na to trzeba troche czasu wiec zaczekam tez troche co to zrobi Putin.
        • igor4.uk Re: Aleppo 30.12.16, 20:15
          starywro-bel napisał(a):

> Pogonienie tego talatajstwa finansowanego przez USA bedzie tym co ja nazywam su
          > per riposta na wydalenie dyplomatow rosyjskich prze buraka z BD.

To tatalajstwo Rosja goni juz od dluzszego czasu i to nie ma nic z wybrykami przyglupa-Obamy z ostatnich dni. Talalajstwo trzeba gnac,zeby Syryjczykom zylo sie lepiej,zeby oni nareszcie zaznali pokoj.

> Ale na to trzeba troche czasu wiec zaczekam tez troche co to zrobi Putin.

I widzisz,vigil,ty w ogole nie jestes poinformowany o tym,co Putin robi.Czy cos zlyszales o porozumieniu Rosja-Turcja-Iran?
          U was co,zupelna cisza?
          • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 20:24
            Rosja-Turcja-Iran- tak slyszales a ty juz zakladasz inaczej.
            To nareszcie mozna dac Putinowi plus. Mogl tak dawno juz robic. Ale mowi sie ze lepiej pozno nic wcale ale ludzie niewinni dalej ginal. Ja bym Turcji absolutnie ale to absolutnie nie wierzyl. Dobranie Turcji do tej konferencji to policzek dla USA i NATO, ale tylko pozorny bo Turcja gra na dwie srony, kto da wiecej. Zamiast Turcji mogl Putin poprosic Chiny. Bo Chiny sa tez globalnym decydentem i maja z USrancami na pienku.
            • igor4.uk Re: Aleppo 30.12.16, 20:26
              starywro-bel napisał(a):

> Rosja-Turcja-Iran- tak slyszales a ty juz zakladasz inaczej.

A co wiesz o tym porozumieniu?
              • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 21:07
                Duzo wiem igor. Po kiego chooya bo juz inaczej nie mozna tego skwitowac syryjski rzad pewnie za namowa Rosji postanowil zawierac jakies zawieszenie broni z siedmioma ugrupowaniami terrorystyvznymi finansowanymi prze USA i monarchie sunicke?
                Mowilem i dalej mowie ze zbrodniarzami sie nie negocjuje, zbrodniarzy sie osadza i wykonuje wyroki. Zbrodniarze ci beda dalej zabijac i niszczyc a rozejm uzyja do przeszeregowania sie.
                To ze USA zostaly poinformowane ze sie moga przylaczyc do pokojowego oswiadczenia w Astanie po zaprzysiezeniu Trumpa i konsultowaniu sie z Arabią Saudyjską, Irakiem, Jordanią, Katarem i ONZ to tak jakby pytac sie zlodzieja i zbrodniarza co jest lepsze czy pokoj czy wojna.
                To juz nie wystarczylo aby sie konsultowac z Chinami, Iranem, Turcja(dla zrobienia z NATO czlonka zdrajcy)ale trzeba sie pytac tych wyzej zbrodniarzy jak im sie podoba zaprojektowany pokoj bo przecierz nie zaprowadzony.
                • igor4.uk Re: Aleppo 30.12.16, 21:52
                  Kiedys Putina krytykowal kazdy,komu bylo nie len,za jego proby pokojowego zakonczenia wojny w Czeczenii.Kazde zawieszenie broni konczylo sie tym,ze bylo zrywane i to bylo powodem krytyki Putina.Tylko nikt z krytykujacych nie zauwazal tego,ze po kazdym takim zrywaniu zawieszenia broni,walczacych z armia federalnym bylo coraz mniej,az w koncu ci,kto walczyl z armia rosyjska,zaczeli walczyc z tymi,kto nie przestrzegal zawieszenia broni.W ten sposob Putin pozyskal mnostwo sojusznikow wsrod Czeczenow i dzis Czeczenia jest najbardziej spokojna republika federalna na Kaukazie.
                  Pamietasz,jak wszyscy krytykowali Putina za to,ze podpisuje jakies porozumienia ze Stanami odnosnie zawieszenia broni w Aleppo.Takich porozumien bylo kilka,az nareszcie,w ciagu pare tygodnie,Aleppo zostalo wyzwolone.
                  Mnie zawsze dziwia ludzi,ktore krytykuja dzialania tych,komu nie dorastaja do piet.

Do obecnego zawieszenia broni przystapilo 7 duzych ugrupowan,liczacych ca 60 000 ludzi.Czy ty zdajesz sobie sprawe jak to jest potezna sila,i jak wiele wsrod nich jest Syryjczykow,ktore w rozny sposob dolaczyli do tych ugrupowan? czy zdajesz sobie sprawe z tego,jak duzo syryjskich zolnierze musi zginac,zeby pokonac ta sile? A przeciez sa jeszcze islamuski z ISIS i inne ugrupowania,ktore nie dolaczyli sie do zawieszenia broni.I ci beda niszczeni. Jest wprawie pewnym to,ze nie wszysci,kto zobowiazal sie przestrzegac rozejm,tego rozejmu bedzie przestrzegac,ale jest pewnym to,ze ilosc wojujacych z legalnym rzadem Asada zmniejszy sie.I o to w tym wszystkim chodzi.
                  Generalnie dzis Putin moze pochwali sie tym,ze jemu udalo sie to,co nie udalo sie Ameryce - oddzielic umiarkowanych od nieumiarkowanych.Ci wszysci,co przestrzegaja zawieszenie broni,sa umiarkowanymi i moga zyc,reszta bedzie zabita.
                  Dlaczego wazna jest rola Turcji w tym wszystkim?
                  Turcja jest czlonkiem NATO i jest uznawana za kraj,ktory wspiera "umiarkowana opozycje",czyli w tej grze sluzy Putinowi za przykrycie - o ile Turcja uznaje,ze "umiarkowani" przestrzegaja zawieszenia,to znaczy reszta nie sa "umiarkowani" i ich mozna bombardowac.
                  Co do Chin,o ktorych ty wspomniales wyzej.
                  Czy tobie nie przyszlo do glowy to,ze Chiny w zaden sposob nie beda mieszac sie do tej sprawy?Owszem,wesprza Rosje w ONZ,byc moze nawet wysla kilka ton pomocy humanitarnej,ale nie na nic wiecej nie licz,to nie jest w zonie ich interesow.Oni nie moga poradzic sobie z wlasnymi problemami,gdzie im brac sie za cudze.

Vigil,ja jasno wyrazilem swoje stanowisko i to co wiem.Nie probuj ze mna polemizowac,bo mnie to nie jest potrzebne.Ty mnie nie przekonasz,jak i ja ciebie.Wiec po prostu uznaj,ze ja mam inne stanowisko,ktore ty juz znasz.OK?
                  • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 21:58
                    A przeciez sa jeszcze islamuski z ISIS i inne ugrupowania,ktore nie dolaczyli sie do zawieszenia broni.I ci beda niszczeni. Jest wprawie pewnym to,ze nie wszysci,kto zobowiazal sie przestrzegac rozejm,tego rozejmu bedzie przestrzegac,ale jest pewnym to,ze ilosc wojujacych z legalnym rzadem Asada zmniejszy sie.I o to w tym wszystkim chodzi.
                    -------------------------------------------------------------------
                    Oj naiwny, naiwny. Ty jeszcze nie znasz dokladnie co potrafia sponsorzy roznych wojen domowych? Dla nich pokoj to najwiekszy wrog.
                    Tu trzeba zastosowac prawo Hammurabiego bo innego wyjscie nie ma. Oko za oko, zab za zab.
                    Jak masz takich fanatykow ktorzy gina z radosci za islam to ty oczekujesz ze beda honorowac co Putin ustalil z Turcja i Iranem?

Jeszcze raz pisze bo nie dociera ze zbrodniarzami sie nie rozmawia a jak sie rozmawia to sie im daje forum do obrony za swe zbrodnie i daje mu sie inteligence do dalycz dzialan.

Jest o wiele trudniej zaprowadzic i utrzymac pokoj, to rzecz oczywista ale karmic zbrodniarzy tym ze sie ich traktuje jako partnerow do pokoju to zwykle naiwne zboczenstwo.
                • eva15 Re: Aleppo 30.12.16, 21:52
                  Problem w tym, że USA wzorem brytyjskich imperialnych doświadczeń planują stworzyć rząd syryjski na emigracji - jedyny słuszny, demokratyczny, reprezentujący naródsmile
                  Takie rządy nie zawsze się udają i nie zawsze są skuteczne (vide rząd polski w Londynie) ale czasem jednak się udają a wtedy są zaczynem do następnych, niekończących się rozrób. Bliski Wschód jest na to szczególnie podatny...

Tak więc Rosja o tyle ma rację, że chce wciągnąć USA w pokojowy proces w Syrii, to zwiąże USA ręce. Ty chyba jesteś trochę naiwny wierząc, że koalicja rosyjska BEZ udziału USA/Zachodu może zagwarantować stały pokój w Syrii.
                  Tak - czasem musisz pertraktować ze zbrodniarzem, bo posadzenie go przy stole obrad to jedyna szansa, by przestał mordować.
                  • starywro-bel Re: Aleppo 30.12.16, 22:02
                    a jaki to pokoj zagwarantowala USA z koalicja z Rosja? Taki ze mamy nie konczace sie wojny domowe bo USA chodzi o to zeby te wojny byly nie konczace sie a wy naiwniacy wierzycie ze o pokoj im chodzi. W krajach teraz gdzie USA rzadzi marionetkami dalej sa wojny domowe a nie pokoj, pokoj byl jak sie USA nie wropowadzilo tam z proxy najemnikami do zburzenia wlasnie pokoju.
                    Jak Putin wierzy w to ze on przy pomocy USA zaprowadzi pokoj to on jest najwiekszy naiwniak pod sloncem.
                    • eva15 Re: Aleppo 30.12.16, 22:18
                      Chyba nie zrozumiałeś, o co chodzi. Chodzi o wprowadzenie pokoju na rosyjskich warunkach (vide obecne zawieszenie broni i planowana na styczeń konferencja w Astanie) i późniejsze dołączenie do tego Amis.
                      Rosjanie ustalają, via fakty na polu bitwy, jak ma wyglądać pokój w Syrii i zapraszają USA do rozmów. Dotychczas zawsze było odwrotnie.
                      Diabli tylko wiedzą, czy dawny ulubieniec Igora - Obama - nie wykręci przed tym jeszcze jednego numeru.
                  • eva15 Vigil, generalnie mam wrażenie, że 30.12.16, 22:09
                    Vigil, generalnie mam wrażenie, że przykładasz do polityki rosyjskiej miarkę moralności żywcem z moralności chrześcijańskiej Cerkwi lub KK. Dobro jest dobrem, zło złem, podziały są jasne i zło należy zwalczać.
                    Tymczasem polityka nie powinna być odokładnym dbiciem poglądów etycznych monastyrów czy kościołów. Ona jest brudna, trudna, zawiła, przebiegła i podstępna. I jeśli oczekujesz, by Rosja kierowała się w polityce tylko moralnymi wartościami, to oczekujesz od Rosji samobójstwa. Inni tego nie robią.

Niemcom Zach. Anglosasi zlamali kręgosłów tak skutecznie, że ci nieszczęśnicy teraz w ramach udowadniania swej moralności i odżegnywania się od nazizmu dają się zniszczyć dzikim hordom z Afryki.
                    Tak więc - kierowanie się moralnością w polityce może stać się narodowym nieszczęściem i samobójstwem.
                    • starywro-bel Re: Vigil, generalnie mam wrażenie, że 30.12.16, 22:21
                      A czym sie kierowal Putin jak otoczyl milosciwie dyplomatow amerykanskich w Rosji jzapraszajac ich do spedzenie swiat jak najszczesliwiej w Rosji jako wyraz czego?
                      Ja juz napisalem gdzies tam ze za to tez Putin beknie bo powinien byl wywalic tyle samo amerykanskich dyplomatow podkreslajac dokladnie przy tym ze to jest reakcja na Buraka z BD decyzje. Trump jeszcze nie zostal prezydentem na urzedzie i Putin mogl to zrobic wlasnie bez ogrodek.
                      Jak pisze, ten appeasment do USA bedzie go juz niedlugo uwieral z piety.
                      • eva15 Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 22:57
                        Przypisuję sobie talent wyławianie w morzu internetowego bełkotu tego, co ważne. Mam jakieś specjalne czułki na to i nie dam sobie tego talentu odmówić smile

Kilka lat temu przeczytałam wypowiedź Putina o judo. Jak wiadomo - w judo Putin ma czarny pas i jest mistrzem, ale dla mnie nie o tym rzecz:

Putin powiedział, że judo (cytuję circa z pamięci) nauczyło go wiele dla uprawiania polityki.

Najważniejszą umiejętnością jest, jak orzekł (powtarzam - cytuję z pamięci) nie to, jak uderzyć/załatwić przeciwnika, lecz jak się umiejętnie uchylić, by on rozpędzony walnął ręką (ramieniem) w ścianę i sam doznał krzywdy.
                        • starywro-bel Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:03
                          No wiec nauczyl sie uchylac, to prawda, USrael tez uderza w sciane i dostaje krzywdy ale jeszcze nie takiej aby na warunkach Putina przyznac sie do porazki a wygranej Putina. To rychlo nie nastapi chocby nawet w Astanie Putin dominowal.
                          Tu chodzi o odzyskanie jecynowskiej Rosji a to jest wojna o wielkie trofeum. Usrael posieci miliony najemnikow aby te wojne co najmniej prowadzic i nawet wygrac.
                          Rosja nie ma takich najemnikow a szkoda. Rosja musi poswiecac swoj narod.
                          • eva15 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:12
                            Rosja poświęci swój naród, jak zwykle dopiero wtedy, gdy zostanie na swym terytorium zaatakowana. A na to NIKT się nie odważy.
                            Dziś wojny z Rosja toczą się w krajach trzecich, całkiem jak za czasów ZSRR, I jak za tamtych czasów również i dzisiejsza Rosja może wynająć najemników. To tylko kwestia czasu.
                        • eva15 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:05
                          Gdzież czytałam, że starożytni Chińczycy mówili, iż największym sukcesem jest siedzenie na brzegu rzeki i obserwowanie jak płyną po niej ciała (zwalczająch się) wrogów.
                          Myślę, że starsi i mądrzejsi nauczyli się sporo od starożytnych Chińczyków. Niestety dla Zachodu - Putin także.
                          • eva15 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:21
                            Mówiąc krótko - Putin, mimo coraz brutalniejszych prowokacji i ofiar, staje z zimną krwią na głowie, by nie dać wciągnąć się do wojny. Niech inne ciała płyną nurtem (zachodniej) rzeki.....
                          • starywro-bel Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:23
                            Tak, bo starsi i madrzejsi maja Talmud gdzie bog jest tam sprawiedliwy bo msciwy. Oni maja blisko do Islamu wiec wojna trwa o supremacje nad swiatem i do tego wlasnie uzywaja tych trzecich ktorzy splywaja gesto rzekami zabarwionymi na czerwono. I to jest wykladnia geopolityki.
                            • eva15 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:29
                              Noo, a dzisiejsze Ruskie nie chcą spływać na czerwono. Putin ma tyle zimnej krwi, że może doprowadzić planistów spływania na czerwono do szału. Stąd pewno te różne zamachy.
                              Ale i tak nic z tego - Putin spokojny jak jakiś Buddasmile))
                              • starywro-bel Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:34
                                Tak spokony ale jak napisalas na swoim watku Rosja placi wysoka cene nawet i tu gdzie Putin spokojny jak Budda. Chyba wie ze cena ta bedzie rosla i rosla bo zachod nie ryzykuje wlasciwie niczym, nawet ich zolnierze to tylko mieso armatnie, ale Rosja ma duzo do stracenia.
                                • eva15 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 30.12.16, 23:51
                                  tarywro-bel napisał(a):

> Tak spokony ale jak napisalas na swoim watku Rosja placi wysoka cene nawet i tu
                                  > gdzie Putin spokojny jak Budda.

Jestem przekonana, że Putin wie, że nie ma nic za darmo. Mimo to zachowuje zimną krew, bo zna reguły gry.
                                  Mnie jednak dziwi jedno:
                                  Rosja jest praktycznie w Syrii stanie wojny z zachodnimi "partnerami". Jeśli nawet wypadek z samolotem był rzeczywiście tylko wypadkiem, to MIMO to ja pytam - jak można w tak napiętęj sytuacji geopolitycznej i po poprzednich wypadkach wysłać całą ikonę rosyjskiej kultury jednym samolotem??? NO JAK?
                                  Ja tego nie pojmuję.

Jan Kiepura NIGDY nie latał jednym samolotem ze swoją żoną Martą Eggert, bo oboje uważali, że w razie czego, choć jedno z nich przeżyje i wychowa dzieci. A to były czasy pokoju...

Chyba wie ze cena ta bedzie rosla i rosla bo z
                                  > achod nie ryzykuje wlasciwie niczym, nawet ich zolnierze to tylko mieso armatni
                                  > e, ale Rosja ma duzo do stracenia.

Oczywiście, że i Zachód ryzykuje. Aktualnie w Syrii Zachód wygląda jak d.pa zza krzaka. Kupę kasy wydał i CO? Swiat patrzy a tu taka poruta...

Inna rzecz, że jestem przekonana, że Zachód znów coś wymyśli... Już sam pomysł z rządem syryjskim na emigracji jest trucizną.
                                  • starywro-bel Re: Vigil, ja mam talent:-)) 31.12.16, 00:55
                                    to MIMO to ja pytam - jak można w tak napiętęj sytuacji geopolitycznej i po poprzednich wypadkach wysłać całą ikonę rosyjskiej kultury jednym samolotem??? NO JAK?

--napisalem to igorowi zaraz jak tylko zalozyl watek o tej tragedii. NO JAK?
                                    Ja tego tez nie pojmuję.

Jan Kiepura NIGDY nie latał jednym samolotem ze swoją żoną Martą Eggert, bo oboje uważali, że w razie czego, choć jedno z nich przeżyje i wychowa dzieci. A to były czasy pokoju...
                                    --Dalem ten sam przyklad z maszym znajomymi ktorzy tez nigdy razem nie latali. Igor sie nie ustosunkowal do tych uwag.

Chyba wie ze cena ta bedzie rosla i rosla bo z
                                    > achod nie ryzykuje wlasciwie niczym, nawet ich zolnierze to tylko mieso armatni
                                    > e, ale Rosja ma duzo do stracenia.

Oczywiście, że i Zachód ryzykuje. Aktualnie w Syrii Zachód wygląda jak d.pa zza krzaka. Kupę kasy wydał i CO? Swiat patrzy a tu taka poruta...
                                    ---zachodowi oczywiscie chodzi o zrobienie rzadu marionetkowego ale maja zawsze plan B-jak sie nie da wstawic szybko to zniszczyc kraj doszczetnie-i zniszczyli. I beda dalej niszczyc az osiagnal cel. Trudno ale to czeka Syryjczykow. chyba ze sie dadza podzielic jak Wietnam i Korea.

Inna rzecz, że jestem przekonana, że Zachód znów coś wymyśli... Już sam pomysł z rządem syryjskim na emigracji jest trucizną.
                                    --Tak, dokladnie. Ten set back bedzie pomszczony nastepnymi ich pomyslami. Znowu ucierpi narod syryjski. Antagonizacja islamistow to super zabawa dla neokonsow i oni wiedza ze czas pracuje dla nich, juz tyle dekad.
                                    • boavista4 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 31.12.16, 01:05
                                      ja sadze, diabel nie spi, I dopoki sie diabla nie poskromi , dopoty beda wojny. sadze rowniez, nastepnym niepokojem na swiecie bedzie Polska I Europa. Dlatego diabel ma bron nuklearna.
                                      • starywro-bel Re: Vigil, ja mam talent:-)) 31.12.16, 01:12
                                        Jak to mawia SM. Wojny nie bedzie ale walka o pokoj taka ze nie pozostanie kamien na kamieniu.
                                    • monalisa2016 Re: Vigil, ja mam talent:-)) 31.12.16, 01:12
                                      jeszcze trzy tygodnie do 20.01.16 ale parcie do zemsty, do wojny jest wielkie
                                      themillenniumreport.com/2016/12/why-the-ruling-elites-now-choose-women-to-start-wars/

a teraz Aleppo, Syria i zachodnie media oczami katolickiej zakonnicy z Argentyny która wróciła po 6 latach z tego kierunku
                                      unser-mitteleuropa.com/2016/12/30/christliche-nonne-nach-rueckkehr-aus-aleppo-westmedien-luegen-ueber-realitaeten-in-syrien/

Christliche Nonne nach Rückkehr aus Aleppo: Westmedien lügen über Realitäten in Syrien / Katolicka zakonnica po powrocie z Aleppo: Media Zachodnia kłamią na temat realiów w Syrii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka