Dodaj do ulubionych

Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej Trum

30.12.16, 18:54
Polityk, najwiekszy bohater Zimnej Wojny bo to on tworzyl polityke zagraniczna dostapil zaszczytu byc doradca Trumpa.
Jak wiemy z retoryki Trumpa, Chiny beda szczegolnie na celowinku(Trump to podkresla bardzo wyraznie) za ich polityke ekonomiczna i polityczna w stosunku do USA. Wini Chiny za degrengolade ekonomiczna w USA i za ich obrone ineresow chinskich na Morzu Chinskim
jako wroga interesowi USA. Oczywiscie ze interesy USA to najwazniejsze w swiecie..
Co ma robic Kissinger w tym wszystkim to doradzac Trumpowi jak popsuc dobre stosunki Rosji z Chinami czyli jak zwykle po rzydowsku sklocic bo dziel i rzadz jest zawsze aktualne dla Rzydkow.
Putin ma tak wielkie parcie na szukanie przyjazni z zachodem ze mu to przyslania oczy polityczne i sie znowu obudzi z reka w nocniku.
Putin chce byc z zachodem, jest powiazany ukladami ekonomicznymi i nawet sobie nie zdaje sprawy tak jak i kazdy Rosjanin ze bedac czescia zachodu znaczy zyc wedlug zasad ustalonych przez Waszyngton gdzie tylko USA moze prowadzic niezalezna polityke w calym zachodnim swiecie nie mowiac juz o polityce z Rosja.
Obserwuj wątek
    • igor4.uk Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 30.12.16, 19:15
      starywro-bel napisał(a):

> Polityk, najwiekszy bohater Zimnej Wojny bo to on tworzyl polityke zagraniczna
      > dostapil zaszczytu byc doradca Trumpa.

Doskanaly wybor Trumpa.On wybral prawdziwego realpolityka na swojego doradce.To dodaje mnie optymizmu.
      Ale przesadzasz z zaslugami Kissingera w Zimnej Wojnie, wieksze ma Brzezinski.

> Jak wiemy z retoryki Trumpa, Chiny beda szczegolnie na celowinku(Trump to podkr
      > esla bardzo wyraznie) za ich polityke ekonomiczna i polityczna w stosunku do US
      > A. Wini Chiny za degrengolade ekonomiczna w USA i za ich obrone ineresow chinsk
      > ich na Morzu Chinskim
      > jako wroga interesowi USA. Oczywiscie ze interesy USA to najwazniejsze w swieci
      > e..

To jest korzystne dla Rosji,poniewaz w tej sytuacji od pozycji Rosji bedzie bardzo duzo zalezec.

> Co ma robic Kissinger w tym wszystkim to doradzac Trumpowi jak popsuc dobre sto
      > sunki Rosji z Chinami czyli jak zwykle po rzydowsku sklocic bo dziel i rzadz je
      > st zawsze aktualne dla Rzydkow.

Kissinger powraca do swojej doktryny,w ktorej USA i ZSRR mieli byc sojusznikami.

> Putin ma tak wielkie parcie na szukanie przyjazni z zachodem ze mu to przyslan
      > ia oczy polityczne i sie znowu obudzi z reka w nocniku.

Putin musi zachowac sie jak linoskoczek w trakcie wichury.I wiemy dobrze on to potrafi i wlasnie dlatego jego wrogowie budza sie z reka w nocniku,a nie on.

> Putin chce byc z zachodem, jest powiazany ukladami ekonomicznymi i nawet sobie
      > nie zdaje sprawy tak jak i kazdy Rosjanin ze bedac czescia zachodu znaczy zyc w
      > edlug zasad ustalonych przez Waszyngton gdzie tylko USA moze prowadzic niezalez
      > na polityke w calym zachodnim swiecie nie mowiac juz o polityce z Rosja.

Rosja chce miec dobre stosunki i z zachodem i ze wschodem i Rosja nigdy nie bedzie czescia czegos,poniewaz ona sama jest osobnym swiatem,czescia ktorego moga byc inni.
      • starywro-bel Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 30.12.16, 20:02
        Chyba zdajsz sobie sprawe ze mimo ze Trump byl wybrany prezydentem to neokonserwatysci maja duza dominacje w tworzeniu polityki zewnetrznej jak i wewnetrznej USA. Ich dedykacja aby USA bylo ciagle hegemonia i jedno tylko Imperium jest silne jak nigdy, tym silniejsze bedzie bo im Trump zaklada sypanie piachu w szprychy.
        Neokony maja decydujacy wplyw na polityke w duzej czesci CIA, w Deparmencie Stanu i w Pntagonie. Wszystkie te instytucje zyja z warmongers biznesu. Neokony maja tez wielki wplyw na media, uniwersytety zwlaszcza z fakultem polityki zagranicznej i wogole polityki, maja wplyw na roznego rodzaju fundusze harytatywne(Soros) i przedewszystkim w Council on Foreign Relations.
        Aby polityka byla inna w stosunku do Rosji wiele by trzeba bylo zmienic, na to nie ma juz wplywu Trump i nie bedzie mial a to co wyborcy chcieli wybierajac go juz dosc duzo sie rozplyneto w przestrzeni olewania wyborcow.
        Ja jestem stary wrobel i z reka w nocniku sie juz dosc dawno nie budze.
        • igor4.uk Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 30.12.16, 20:10
          starywro-bel napisał(a):

> Chyba zdajsz sobie sprawe ze mimo ze Trump byl wybrany prezydentem to neokonser
          > watysci maja duza dominacje w tworzeniu polityki zewnetrznej jak i wewnetrznej
          > USA. Ich dedykacja aby USA bylo ciagle hegemonia i jedno tylko Imperium jest si
          > lne jak nigdy, tym silniejsze bedzie bo im Trump zaklada sypanie piachu w szpry
          > chy.

Na pewno Trumpowi nie bedzie lekko.Tak samo nie bylo Putinowi,gdy on objal wladze w Rosji.Wydawalo sie,ze on nie potrafi pokonac ta rzydowska swolocz,ktora ponoszyla sie po Moskwie.Ale malymi kroczkami jemu to udalo sie,a przeciez Putin nie mial wtedy zadnego sojusznika na swiecie.Trump ma lepiej,bo za sojusznika moze miec Rosje,o ile podejmie walke z rzydkami.

> Neokony maja decydujacy wplyw na polityke w duzej czesci CIA, w Deparmencie Sta
          > nu i w Pntagonie.

Jak by w rzeczywistosci tak bylo,to Trump nie wygralby wybory.Jestem pewien ze jego wspiera duza czesc Pentagonu i rozne sluzbe specjalne.Bo ci,kto kierowal Obama,prowadzili Ameryke i swiat ku przepasci.

Wszystkie te instytucje zyja z warmongers biznesu. Neokony ma
          > ja tez wielki wplyw na media, uniwersytety zwlaszcza z fakultem polityki zagran
          > icznej i wogole polityki, maja wplyw na roznego rodzaju fundusze harytatywne(So
          > ros) i przedewszystkim w Council on Foreign Relations.

To jest oczywiste.

> Aby polityka byla inna w stosunku do Rosji wiele by trzeba bylo zmienic, na to
          > nie ma juz wplywu Trump i nie bedzie mial a to co wyborcy chcieli wybierajac go
          > juz dosc duzo sie rozplyneto w przestrzeni olewania wyborcow.
          > Ja jestem stary wrobel i z reka w nocniku sie juz dosc dawno nie budze.

Sam Trump nic nie zrobi,ale on nie jest sam,bo w USA zaden czlowiek,bez wsparcia,nie ma szans wygrac wyborow.
    • eva15 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 30.12.16, 21:40
      starywro-bel napisał(a):

> Putin chce byc z zachodem, jest powiazany ukladami ekonomicznymi i nawet sobie
      > nie zdaje sprawy tak jak i kazdy Rosjanin ze bedac czescia zachodu znaczy zyc w
      > edlug zasad ustalonych przez Waszyngton
      gdzie tylko USA moze prowadzic niezalez
      > na polityke w calym zachodnim swiecie nie mowiac juz o polityce z Rosja.

Serio uważasz, że Putin to taki przygłup, że nie wie tego, co oczywiste? Wg mnie cała walka Putina z Zachodem, a raczej Zachodu z Putinem polega na tym, że Putin owszem chce i potrzebuje współpracy z Zachodme ale jako partner, nie jako wasal. Gdyby się podporządkował, USA kochały by go jak Jelcyna czy Gorbiego, w ogóle nie byłoby żadnych problemów, a Rosja chcwalona by była za demokrację.
      • starywro-bel Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 30.12.16, 21:52
        Oczywiscie ze on chce jako partner ale zachod ma swoja teorie i jak widac praktyke na czym ma polegac parnterstwo. No oczywisce zeby go kochaly jako Jelcyna ale za to co chce robic go nienawidza
        serdecznie. Putin musi byc na warunkach zachonich a nie na swoich. Za chec bycia na warunkach swoich bedzie slono placil, jak tym Tu-154 nad Morzem Czarnym ostatnio.
        • eva15 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 00:22
          No i oto cały czas chodzi, nie mam z czym polemizować. Jak tylko piszę, że Putin durniem nie jest i to wszystko wie co Vigil.
          • monalisa2016 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 00:29
            Niemiecki tekst
            n8waechter.info/2016/12/paul-craig-roberts-was-hat-henry-kissinger-vor/

angielski tekst:
            www.paulcraigroberts.org/2016/12/28/what-is-henry-kissinger-up-to-paul-craig-roberts/
            • eva15 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 00:41
              Dzięk. Przy okazji widzę, że Vigil używa w swej rgumentacji wypowiedzi Craiga Robertsa , bez podawania źródłasmile.
              • monalisa2016 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 00:49
                Przez to podałam wam dwie wersje, w prawdzie chciałam zrobić to wcześniej ale czas nie pozwolił mi na to, a teraz jestem bez wielkiej ochoty na pisanie (müde) przez to gołe linki.
              • starywro-bel Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 01:08
                Napewno jestem pod jakas sugestywna teoria Robersa, czytam go regularnie. On sie wylamal z establiszmentu a byl w aministracji Regana. Mozna by go bylo z kretesem potepiac bo sluzul ideologii,, Regan nazywal Zwiazek Sowiecki "Imperium Zla" no ale Putin tez byl namaszczony do polityki w KGB.
                Mysle ze to jest klutnia w rodzinie.
                • eva15 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 01:18
                  Kłótnia, Vigil, kłótnia. Twoja polszczyzna przyprawia mnie czasem o ból zębów i utrudnia mi koncentrację na sednie sprawy smile. Nie wiem, do jakich szkół w Polsce chodziłeś, ale musiały być bardzo marne, albo mocno łapówkarskie/przekupne, jeśli dały ci maturęsmile.
                  • starywro-bel Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 01:57
                    ewa moje szkoly nie byly marne. Ja jesem niechluja. Moja polszczyzna wynika w duzej mierze z pospiechu. Postaram sie czytac co naisalem i klikac na 'wyslij'. Dzieki za zwrocenie mi uwagi.
                    Jak zwykle pozdrawiam i zycze szczescia, zdrowia i duzo radosci w Nowym Roku.
                    • boavista4 Re: Vigil ma racje 31.12.16, 02:14
                      Ja tez lapie sie czasem na glupotach , ktore odnajduje w moim pisaniu. Czasami sam jestem autorem tych bykow, innym razem moj I-pod zmienia pisownie welug swojego agielskiego spellingu, nie wiem jak wylaczyc automatyczna korekte, sam sie spiesze, a potem sie dziwie.
                      • boavista4 Re: Kto to jest Henry ? 31.12.16, 02:22
                        w jego wieku nie wiele juz mu zostalo zdrowego roszadku, poprostu starosc nie radosc. Jako czlowiek bardzo stary , mmoze byc bardzo wredny, wywierac na otoczenie nacisk, z kolei otoczenie moze go poprostu cyganic I robic swoja robote. Pytanie, kim sa jego doradcy, ktorych on firmuje I do ktorych ma zaufanie. Nie sadze zeby Kissinger byl przyjacielem Polski, czy Europy, napewno byl szara eminencja Nixona, doprowadzil do zmniejszenia wladzy prezydennta, do wplywow AIPACu. Jako doradca Trumpa bedzie robil to samo.
                        • monalisa2016 Re: Kto to jest Henry ? 31.12.16, 13:37
                          boavista4 Trump nie potrzebuje Henrego do kontaktu z tą organizacją, on ma bezpośredni "drut" do niej przez zięcia.
                          Tu chodzi o politykę wschodnią.
                          Obama miał do tego słynnego Zbiga o rusofobicznym nienawistnym nastawieniu, jak ta polityka wyglądała sami wiemy.
                          Trump zatrudnił sobie umiarkowanego doradcę w tej sprawie.
                          Jak będzie wyglądała wschodnia polityka Trumpa, wiemy tylko na podstawie wyborczej-agendy jedno: kierunek USA > Rosja, kierunek USA > Chiny, kierunek USA > Iran, reszta jest jeszcze niewiadoma ale nie oznacza ze wyborcza-agenda będzie realizowana.

Jaka polityka będzie realizowana w stosunku do Unii, tez nie wiemy, wiemy jedno ze unijne kierownictwo nie jest w smaku Trumpa, wcale się temu nie dziwię.

A teraz same "rodzynki" które w zasadzie powinny obudzić z letargu świat co chce zrobić najgorszy w historii Stanów odchodzący prezydent:

www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/29065-Obama-soll-Atomraketen-die-Leine-legen.html

jeden z niebieskich linków z artykułu by uświadomić sobie do kogo i od kogo zależne są "zabawki" A + B w Stanach sad(((((((
                          www.discoverthenetworks.org/printgroupProfile.asp?grpid=7156

Czym jest: Pflugscharen Fonds
                          en.wikipedia.org/wiki/Ploughshares_Fund

Czy tu nie dostaje sie zimnego potu na plecach jak pomyśli sie o takich rzeczach jak i o zamiarze pana O?
                    • eva15 Re: Henry Kissinger doradca polityki zagranicznej 31.12.16, 12:00
                      Również pozdrawiam i życzę dobrego nadchodzącego roku.

Uwagi językowe robię bez złośliwości, po prostu uważam, że język jest zewnętrzną wizytówką człowieka, warto o nią dbać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka