igor4.uk
26.03.17, 20:57
List zwyklego Amerykanina:
www.azcentral.com/story/opinion/letters/2017/03/22/russia-russia-russia-enough-already/99516850/
Dla tych,kto nie zna angielskiego,dokonalem tlumacznia.
Pomimo podwojenia kosztow opieki zdrowotnej, ubezpieczen, wzrost do niebios oplat za nauke w uczelnich i federalnego budzetu, podzial kraju w temacie imigracji i problem terroryzmu, Kongres i srodki masowego przekazu obsesyjnie sa zajeci wyborami w 2016 roku.
Ci, ktorzy sa juz w odpowiednim wieku, powinni pamietac film "Casablanca", a tam brzmi takie zdanie: "Jestem po prostu w szoku od tego, ze tutaj graja w gry hazardowe". Czy powinnismy byc zszokowani tym, ze Rosjanie (i, mam nadzieje my), nadal zajmuja sie szpiegostwem?
Nie da sie juz ogladac wieczorne wiadomosci - samo rozczarowanie - mimo powaznych problemow, z ktorymi boryka sie nasz kraj, czwarta wladza, prasa, dazac do utrzymania w ryzach okreslonych politykow, nadlugo zaciela sie na wyborach. Jeszcze bardziej frustrujace jest to, ze Kongres rowniez utknal w przeszlosci.
Przepraszam, Rosja. Mnie nie zbyt obchodzi, co sie dzieje u ciebie. Mnie obchodzi Ameryka. Starcze juz. Czas isc do przodu.
Dorde Cedic, Sedona
Jak widac w Ameryce nie brakuje ludzi,ktore potrafia myslec.