Dodaj do ulubionych

Donald chce spotkac sie z Kimem

01.05.17, 19:35
I twierdzi,ze to bedzie dla niego zaszczytem:

“If it would be appropriate for me to meet with him, I would absolutely, I would be honored to do it,”

www.bloomberg.com/politics/articles/2017-05-01/trump-says-he-d-meet-with-north-korea-s-kim-if-situation-s-right
A wczesniej Trump zaprosil Duterte do Bialego Domu,wlasnie tego,ktory obrzucil goownem Stany,i dokonal zwrotu ku Pekinowi i Moskwie.

Z tego wynika,ze Stany zaczynaja traktowac powaznie tylko tych,kto ma ich w doopie smile

Obserwuj wątek
    • starywro-bel Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 19:41

"Z tego wynika,ze Stany zaczynaja traktowac powaznie tylko tych,kto ma ich w doopie"

Nareszcie stworzyles madre zdanie. Kim ma jaja wieksze nawet od Putina.

Polska jest typowym przykladem tego jak ja Stany olewaja za to ze im wchodzi w arse bez mydla.
      • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 19:44
        starywro-bel napisał(a):

> Nareszcie stworzyles madre zdanie. Kim ma jaja wieksze nawet od Putina.

A ty chyba nigdy nie potrafisz napisac cos madrego.

• starywro-bel Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 19:49
          Kim ma wieksze jaja niz Putin.
          • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 20:32
            starywro-bel napisał(a):

> Kim ma wieksze jaja niz Putin.

Kim jest pionkiem w rekach innych. Byc moze on,jak i niektorze glupki,uwazaja to inacze,ale to nie znaczy,ze Kim ma duze jaja.On ich ma takiego rozmiaru,na jaki pozwola Putin i Jinping.

p.s. czy ty grasz w szachy?
            • starywro-bel Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 21:20
              hehehehehehe, Putin mu pozwala. To jak juz przesadzi to Putin mu zrobi nuk czy naszczuje Chiny?
              Wy macie cos z politykierowanie zwichniete. Kim ma jaja wieksze niz Putin to jest fakt. Nie ugial sie pod presja USraela jeszcze a Putin prowadzi dalej apeasment polityke czyli czesciowo wchodzi w arse zachodowi a czesciowo Erdoganowi. To juz Erdokan ma wieksze jaja od Putina.
    • rosjaiswiat Duterte nie ma czasu dla Trumpa 01.05.17, 20:55
      Philippines' Duterte on Trump's White House invitation: 'I'm tied up'

thehill.com/policy/international/331356-duterte-on-trumps-white-house-invitation-im-tied-up
      "Jestem zajety. Nie moge zlozyc konkretnej obietnice. Musze pojechac do Rosji. Musze pojechac do Izraela"
      • monalisa2016 Re: Duterte nie ma czasu dla Trumpa 01.05.17, 21:08
        Dziennikarz z Finlandii Mika Mäkeläinen nakręcił wideo z Północnej Korei, wideo w artykule:
        de.sputniknews.com/panorama/20170430315578247-video-nordkorea-einzigartig/

Donald określa Kima jako "richtiges Schlitzohr"
        de.sputniknews.com/politik/20170430315579807-richtiges-schlitzohr-trump-ueber-kim-jong-un/

Dla Rosjaiswiat
        www.duden.de/suchen/englisch/Er%20ist%20ein%20richtiges%20Schlitzohr

Google tłumaczy mi na j. polski richtiges Schlitzohr jako prawdziwy dran co nie zgadza sie z znaczeniem tego określenia w j. niemieckim.

richtiges = prawidłowy
        Schlitzohr = człowiek cwany
        • rosjaiswiat Re: Duterte nie ma czasu dla Trumpa 01.05.17, 21:24
          monalisa2016 napisał(a):

> Dla Rosjaiswiat

Ja ten wywiad sluchalem w oryginale:

www.cbsnews.com/videos/president-trump-an-interview-on-his-first-100-days-in-office
          W rzeczywistosci Trump powiedzial dokladnie to:
          "So obviously, hes a pretty smart cookie".
          • monalisa2016 Re: Duterte nie ma czasu dla Trumpa 01.05.17, 21:45
            Głupim na pewno nie jest jak go robią zachodnie media ale dziwakiem niestety tak, dowód widea z Korei.
    • starywro-bel Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 21:38
      Jakby Kim sie spotkal z Trumpem oddalby grunt swoj ktory dobrze strzeze. Ja stracilbym do niego respekt wogole.
      Mam nadzieje ze pokaze Trumpowie srodkowy palec.
      • monalisa2016 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 21:48
        Zyczę sobie tego spotkania w dodatku w Północnej Korei: Donald > Kim, będzie ciekawie. smile, smile
        • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 22:21
          monalisa2016 napisał(a):

> Zyczę sobie tego spotkania w dodatku w Północnej Korei: Donald > Kim, będzi
          > e ciekawie. smile, smile

To rzeczywiscie bylby ciekawy widok.A jak by Trump zlozyl wieniec przy mauzoleum Kim Ir Sena,to nic wiecej nie trzeba byloby sobie zyczyc smile
          • monalisa2016 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 22:34
            Porozmawiali by jak swój z swoim i byłaby sprawa zakończona, o ile przypominam sobie to Kim jest wychowankiem amerykańskich uczelni.
            • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 22:43
              monalisa2016 napisał(a):

> Porozmawiali by jak swój z swoim i byłaby sprawa zakończona, o ile przypominam
              > sobie to Kim jest wychowankiem amerykańskich uczelni.

On uczyl sie,jak twierdzi poludniowokorejski wywiad,w Szwajcarii pod wymyslonym nazwiskiem.
              • monalisa2016 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 22:54
                Gdzieś kiedyś czytałam na jego temat ponieważ ta ekscentryczna osobowość interesowała mnie, tam było wyraźnie napisane ze kończył amerykańskie uniwersytety, o nazwę już mnie nie pytaj, było to dawno temu.
                • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 23:14
                  monalisa2016 napisał(a):

> Gdzieś kiedyś czytałam na jego temat ponieważ ta ekscentryczna osobowość intere
                  > sowała mnie, tam było wyraźnie napisane ze kończył amerykańskie uniwersytety, o
                  > nazwę już mnie nie pytaj, było to dawno temu.

Nie mam zamiaru pytac o nazwe amerykanskiego uniwesytetu,do ktorego rzekomo chodzil Kim. On uczyl sie w Szwajcarii,a nie w Stanach. Byc moze cos Tobie pomylilo sie.
            • boavista4 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 22:46
              Mogliby sie rowniez wymienic fryzurami, a gdyby Tiffany wyszla za Kima to byliby jedna rodzina.
              • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 23:16
                boavista4 napisał(a):

> Mogliby sie rowniez wymienic fryzurami, a gdyby Tiffany wyszla za Kima to bylib
                > y jedna rodzina.

Juz wymienili sie smile

https://img.politonline.ru/preview/article/0/6/1/22890061_four.jpeg
                • starywro-bel Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 23:22
                  A jak wygladalby Kim ze strzecha? Masz?
                  • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 23:29
                    starywro-bel napisał(a):

> A jak wygladalby Kim ze strzecha? Masz?

https://rentv.cdnvideo.ru/sites/default/files/styles/640x360/public/field/image/2016/20/collageerht.jpg?itok=MrC_i4a7
    • monalisa2016 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 23:53
      Igor otworzyłam Washington Post, otworzyłam tez Die Welt z roku 2009 i pare innych i co widzę, słowo w słowo w jednym po angielsku w drugim po niemiecku to samo, co to oznacza? Ktos napisał jako pierwszy historyjkę a inni przejmują te ja jeden do jednego bez sprawdzenia czy dochodzenia prawdy używając te same nazwiska, miejscowości ale żaden nie wie czy chodziło własnie o Kim Jong-un czy o inna osobę. Na Wiki nie ma co polegać. Wiem ze czytałam dawno, kiedy nie pamiętam ze kończył amerykańskie uniwersytety, o Szwajcarii piszą ze niby to on ale sie tam uczył ale nie w wyższych szkołach.
      • monalisa2016 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 01.05.17, 23:55
        jak chaotycznie napisałam teraz to widze, mam nadzieje ze zrozumiesz.
        • rosjaiswiat Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 02.05.17, 00:10
          monalisa2016 napisał(a):

> jak chaotycznie napisałam teraz to widze, mam nadzieje ze zrozumiesz.

Zrozumialem,nie martw sie.

Mam dla ciebie link.Wrzuc na tlumacza:
          lenta.ru/articles/2015/04/27/kimsdolcevita/
          W tym tekscie napisano wszystko o tym,gdzie uczyli sie u mieszkali za granica dzieci przywodcow Korei Polnocnej.
          • monalisa2016 Re: Donald chce spotkac sie z Kimem 02.05.17, 00:30
            Z tymi nazwiskami trudno sie połapać.
            W artykule nie ma nic o latach szkolnych, tylko o powiązaniach jak i podróżach poszczególnych członków rodziny.

Gute Nacht, spadam.
    • eva15 Czemu Trump tak się zachowuje? 02.05.17, 00:34
      Przecież to proste:
      chodzi o to, by odbić Rosji (i Chinom) aktualnych i/lub potencjalnych sojuszników. Oba te kraje (zwłaszcza Rosję) należy izolować.

Podobnie USA zachowują się w stosunku do Turcji, która im też nieźle fika, USA znoszą to ze stoickim spokojem. Od karcenia Turcji jest EUsmile.

Gdyby Polska miała rozum i zaczęła kokietować Moskwę, USA natychmiast zaczęłby Polskę szanować i doceniać.
    • rosjaiswiat Zeby nie otwierac nowego watku 02.05.17, 09:31
      Dzis Trump i Putin przeprowadza rozmowe telefoniczna,z inicjatywy Donalda.
      Jak dla kogo,a dla mnie to jest sygnalem,ze Trumpowi nie zbyt dobrze idzie polityka wewnetrzna,i dlatego on jest tak aktywny na arenie miedzynarodowej.Co wyjdzie z tej nadaktywnosci Donalda na razie mowic za wczesnie,ale faktem jest,ze jego dzialania stali byc bardziej wywazonymi.Wyglada na to,ze Donald Trump sie uczy.
      Coz,pozywiom uwidzim,jak mawiaja Rosjanie smile
      • monalisa2016 Re: Zeby nie otwierac nowego watku 02.05.17, 12:33
        Rozmowa Trump > Putin odbędzie sie po rozmowie z Putina z Merkel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka