Dodaj do ulubionych

Czy Polacy maja honor?

12.05.17, 10:53
Pamietacie jak Macron wypowiadal sie o Polsce?
- Polski rzad jest zagrozeniem dla Unii;
- Polska zasluguje na sankcje,poniewaz "naruszyla wszystkie zasady Unii";
- U Le Pen w Europie trzy sojusznika: Putin,Orban i Kaczynski.

Po wygranej Macrona wszystko to poszlo w zapomnienie i jestem pewien,ze rzadzace Polska beda "lizac rowa" Macronowi tak samo,jak liza obecnie "rowa" Trumpowi,ktorego uwazali przed wyborami za wcielenie zla.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 11:20
      Nie wstyd ci tak jadzic na polskich forach Wanka? Wzialbys sie do jakiejs uczciwej pracy wreszcie.

PF
      • arceszk Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 11:24
        U kałchoźe ćażko żyć
        Adźin kośić
        Wośem śpić

A kak sonce pripjaczet
        To i hetyj ućaczet
        • rosjaiswiat Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 11:36
          arceszk napisał:

> U kałchoźe ćażko żyć
          > Adźin kośić
          > Wośem śpić
          >
          > A kak sonce pripjaczet
          > To i hetyj ućaczet

Prawdopodobnie chciales cos madrego napisac,ale nie bardzo to u ciebie wyszlo,drogi cepie smile
          • arceszk Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 14:24
            Nic mądrego, akurat pod twój poziom, forumowy kołchoźniku
            • blueelvic2 A jaki jest twoj komentarz ... 12.05.17, 14:29
              na temat watku otwarcia?

Zwykla ciekawosc.
              • arceszk Re: A jaki jest twoj komentarz ... 12.05.17, 16:09
                Moja opinia:

ten, kto pisze o jakichś rowach i lizaniu tychże, to krypto nazi-pedał, w najgorszym razie ruso-pedał
                • rosjaiswiat Ech cepek,cepek 12.05.17, 18:01
                  arceszk napisał:

> Moja opinia:
                  >
                  > ten, kto pisze o jakichś rowach i lizaniu tychże, to krypto nazi-pedał, w najgo
                  > rszym razie ruso-pedał

Ty nie zauwazyles,ze piszac o rowach ,wzialem ich w cudzyslow.Moze warto przypomniec,co to jest:
                  "Cudzysłów – para znaków interpunkcyjnych, służących w języku polskim m.in. do wyodrębniania cytatów, pseudonimów, ironii."
                  W moim przypadku to bylo i ironia i cytat.To ze nie zauwazyles,ze to cytat z twojej "ulubienicy" marynay z mlynu,obecnie maksimum,jeszcze moge zrozumiec,poniewaz oglosiles,ze tego osobnika wygasiles.Ale to,ze nie wyczules ironii,jest dosc trudno wytlumaczyc. Moze wiek? A moze cos innego?

• arceszk Re: Ech cepek,cepek 12.05.17, 18:59
                    Pier-dzielicie, Hipolicie.

Bez cudzysłowu.
                    • rosjaiswiat Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 20:00
                      arceszk napisał:

> Pier-dzielicie, Hipolicie.

Pier-dzielicie to Wy.
                      Co, wstyd przyznac sie,ze wyszedles na "tugoduma"?

p.s. nie myl tugoduma z durniem.

p.p.s.Тугодум - медленно соображающий человек.

• arceszk Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 20:04
                        A ty wyszedłeś na tęgopyta.

Zadowolony? Poza tym: Vyliž si prdel
                        • gini Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 20:31
                          Vyliž si prdel
                          To po kaszubsku?
                          Jak po kaszubsku, to znaczy sie, ze Cep
                          • arceszk Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 20:45
                            po słowiańsku, ale akurat nie po kaszubsku smile
                            • gini Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 20:52
                              www.youtube.com/watch?v=Vah8iXeaKjo
                              • gini Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 20:56
                                pomylilam linki, ten powinien pojsc ale coz posluchaj sobie

www.youtube.com/watch?v=358GbNw9-nY
                                • arceszk Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 21:16
                                  Ja to znam; nie kreskówkę - ale tekścik. To chodzi od pra-czasów.
                                  • gini Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 21:19
                                    Ja sobie wstawilam w google i to mi wyskoczylo, to czeski?
                                    • arceszk Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 21:21
                                      No jo.

No ano.
                                      • gini Re: Nic z tego,moj drogi cepek 12.05.17, 21:30
                                        Ja niekumata w obcych jezykach , wiec prosze usilnie, o specjalne tlumaczenie dla mnie.
                                        Wiem tylko , ze kacap to rzeznik, zgadnij po jakiemu.
                        • rosjaiswiat I nadal nic z tego,moj najdrozszy cepek 12.05.17, 21:03
                          arceszk napisał:

> A ty wyszedłeś na tęgopyta.

Jak to tobie poprawi humor,to mozesz tak uwazac smile

> Zadowolony?

Nie jestes dziwka,zeby zadowoloc mnie smile

>Poza tym: Vyliž si prdel

Jestes zboczony,cepek i masz odpowiednie marzenia smile

• arceszk Re: I nadal nic z tego,moj najdrozszy cepek 12.05.17, 21:11
                            Zacząłeś z ty - z lizaniem rowa. Nie obchodzi mnie, że jakoby cytowałeś.

Zacząłeś. jak typowy ruso-nazi krypto pedał.

I szlus. Vyliž si prdel.
                            • rosjaiswiat Nie zalapales,moj najdrozszy cepek 12.05.17, 21:50
                              arceszk napisał:

> Zacząłeś z ty - z lizaniem rowa. Nie obchodzi mnie, że jakoby cytowałeś.

A mnie malo obchodzi co ciebie obchodzi.Wiec co,cepek,bedziemy licytowac sie kogo mniej obchodzi?

> Zacząłeś. jak typowy ruso-nazi krypto pedał.

Skad masz doswiadczenie w temacie jak zaczynaja typowi ruso-nazi krypto pedaly?

> I szlus. Vyliž si prdel.

O facetach mmowia,ze nie wazno jak zaczynaja,a wazno jak koncza. Ty,cepek,zle skonczyles.A szkoda,wydawalo sie,ze jestes jednym z nie wielu normalnych internautow na forum,a wykazujesz sie typowym dla "prawdziwych polakow" pieniactwem.
                              • gini Re: Nie zalapales,moj najdrozszy cepek 12.05.17, 22:01
                                "O facetach mmowia,ze nie wazno jak zaczynaja,a wazno jak koncza"
                                Lo matko i lojcze, a to po jakiemu, bo juz sie zaczynam gubic na tym forumie.
                                • rosjaiswiat Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 22:07
                                  gini napisała:

> Lo matko i lojcze, a to po jakiemu, bo juz sie zaczynam gubic na tym forumie.

Nie ważne jak mężczyzna zaczyna, ważne jak kończy - czy tak jest lepiej?
                                  • gini Re: Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 22:15
                                    Lepiej, duzo lepiej, wiem nawet, ze autor tych slow, pan Leszek Miller,zle skonczyl biedaczyna)))
                                    • rosjaiswiat Re: Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 22:25
                                      gini napisała:

> Lepiej, duzo lepiej, wiem nawet, ze autor tych slow, pan Leszek Miller,zle skon
                                      > czyl biedaczyna)))

On poswiecil sie,zeby udowodnic racje swoich slow smile
                                      • gini Re: Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 22:30
                                        On poswiecil sie,zeby udowodnic racje swoich slow smile
                                        Znow ci wujek google cos zle przetlumaczyl, "racja swoich slow" to nie po polsku .Zgrzyta jak sie to czyta .

Popracuj nad polskim,, ja robie literowki , bo to moja specjalnosc, ale w twoich wpisach od razu widac ,ze polski nie jest twoim jezykiemm ojczystym.
                                        • rosjaiswiat Re: Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 22:33
                                          gini napisała:

> Znow ci wujek google cos zle przetlumaczyl, "racja swoich slow" to nie po pols
                                          > ku .Zgrzyta jak sie to czyta .

Nie korzystam z wujka googla.

> Popracuj nad polskim,, ja robie literowki , bo to moja specjalnosc, ale w twoic
                                          > h wpisach od razu widac ,ze polski nie jest twoim jezykiemm ojczystym.

Oczywiscie,ze nie jest, i ja tego nigdy nie ukrywalem.
                                          • gini Re: Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 22:37
                                            Jak juz chcesz fonetycznie zapisac wyrazy w jezyku rosyjskim,to staraj sie to robic prawidlowo - i chwatit ( хватит)

Ale tu sie wykazales , pprzyslal cie tu sam Wolodia, zebys nas tu pouczal?

Placi chociaz za wpisy?

Ale zastanowie, sie, czy cie nie wygasic, bo dzieki temu, ze sie udzielam placa ci wierszowke, wiec chba wygasze .
                                            bye
                                            • rosjaiswiat Dzieki,moja najdrozszsza gini 12.05.17, 22:54

Dzieki tobie dzis zarobilem pare kopiejek,za ktore kupie sobie sucharek i przezyje kolejny miesiac smile
                                            • monalisa2016 Re: Kolejna polonistka :-) 12.05.17, 23:00
                                              gini nie wszyscy piszący tu na forum byli szkoleni w polskich szkołach, niektórzy (np. ja) nauczyli sie języka sami przy małej pomocy poza granicami Polski.
                                              Przez to szlifuje się pisanie tu na forum by nie poszedł język w zapomnienie.
                              • arceszk Re: Nie zalapales,moj najdrozszy cepek 12.05.17, 22:16
                                A jakie tam pieniactwo?

Nie znoszę chamskiego werbalnego gnoju. I daję temu wyraz.
                                Na przyszłość nie rozpuszczaj tu jęzora.

To wszystko.

I chwaćit.
                                • rosjaiswiat Re: Nie zalapales,moj najdrozszy cepek 12.05.17, 22:32
                                  arceszk napisał:

> A jakie tam pieniactwo?

Zwykle,jakim wykazujesz sie praktycznie w kazdym watku.

> Nie znoszę chamskiego werbalnego gnoju. I daję temu wyraz.

Ale robisz to w o wiele bardziej chamski sposob,niz ten,kogo starasz sie pouczac.

> Na przyszłość nie rozpuszczaj tu jęzora.

Chyba nie jestes kims na tyle waznym,zeby dawac tu rady.

> To wszystko.

To zbyt duzo,jak na faceta,ktory zle skonczyl smile

> I chwaćit.

Jak juz chcesz fonetycznie zapisac wyrazy w jezyku rosyjskim,to staraj sie to robic prawidlowo - i chwatit ( хватит)
            • rosjaiswiat Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 15:29
              arceszk napisał:

> Nic mądrego, akurat pod twój poziom, forumowy kołchoźniku

He,he - jestes tylko cepem,chociaz i zmieniles nick.Szkoda,dawales nadzieje na to,ze masz troche rozumu..
      • rosjaiswiat Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 11:33
        polski_francuz napisał:

> Nie wstyd ci tak jadzic na polskich forach

Ty,padalec francowaty,w ogole nie masz prawo wypowiadac sie w sprawach wstydu.
        • gini Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 15:12
          Czy Polacy maja honor?

Czy tytul watku dotyczy rzadzacych?Czy Polakow?
          O co w ogole ci biega Wanka?
          • rosjaiswiat Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 15:34
            gini napisała:

> Czy Polacy maja honor?

To tylko pytanie,a nie stwierdzenie.

> Czy tytul watku dotyczy rzadzacych?Czy Polakow?

Tytul dotyczy Polakow,ktorym nigdy "elyty" nie potrafili dorownac.

> O co w ogole ci biega Wanka?

Widzisz li,Grzymislawa,wystarcze chwile zostanowic sie i latwo zrozumiec,ze mnie chodzi o przeklecie Polakow,o czym wspomnialem wyzej.
    • gini Re: Czy Polacy maja honor? 12.05.17, 12:05
      Dobra, dobra, jutro zadzwonie do Maciierewicza, i kaze mu ruszac na Francje!W imie honoru sama sie wybiore do Farancji, i postrzelam z procy do Francuzow, chociaz u nich tam, stan wyjatkowy, wiec mogliby mnie zamknac za terroryzm, wiec chyba zostane w domu.
      • rosjaiswiat Bravo gini! :-) 12.05.17, 12:55
        gini napisała:

> Dobra, dobra, jutro zadzwonie do Maciierewicza, i kaze mu ruszac na Francje!W i
        > mie honoru sama sie wybiore do Farancji, i postrzelam z procy do Francuzow, cho
        > ciaz u nich tam, stan wyjatkowy, wiec mogliby mnie zamknac za terroryzm, wiec c
        > hyba zostane w domu.

Wlasnie na taka odpowiedz liczylem,otwierajac ten - dowcipna i celna,bo jak by ktos uwaznie przeczytal tekst mojego postu,ktorym ja otworzylem ten watek,to zauwazylby,ze w nim nie ma i slowa o Polakach,a tylko o rzadzacych,ktore beda lizac rowy Macronowie,ktory ich zmieszal z blotem,jak i Trumpowi,ktorego oni sami mieszali z blotem przed wyborami.
        • boavista4 Re. P.F. przeczytaj ewangelie Swietego Jana 12.05.17, 13:45
          Gdzie Jezus mowi o synach diabla. Ty jestes jednym z nich.
          Czy Polacy maja honor?
          Maja , ale Nie ci z Pisuaru i PO . Przydaloby sie zeby Polakom wrocil um do glowy, i wyrzucili z hymnu polskiego zwrotki o Napoleonie i Dabrowskim.
          • rosjaiswiat Re: Re. P.F. przeczytaj ewangelie Swietego Jana 12.05.17, 15:39
            boavista4 napisał(a):

> Czy Polacy maja honor?
            > Maja , ale Nie ci z Pisuaru i PO . Przydaloby sie zeby Polakom wrocil um do gl
            > owy, i wyrzucili z hymnu polskiego zwrotki o Napoleonie i Dabrowskim.

Tez tak sadze,ze Polacy maja honor,poniewaz wlasnie takich jest wiekszosz wsrod moich znajomych.
      • blueelvic2 Ukladnie odpowiadasz robiac gleboki unik... 12.05.17, 13:50
        Przeciez polska dyplomacja nie jest swieta krowa, ktorej ruszyc nie mozna...

Czyzbys nie mial wlasnego zdania w tym temacie?

Ps. ocena honoru czlowieka pod kazda szerokoscia geograficzna nie wiaze sie (jak mylnie oceniaja niektorzy) z patriotyzmem i bohaterstwem.
    • blueelvic2 Z definicji honoru juz wynika, ... 12.05.17, 13:36
      ze obecna wladza w Polsce ma wyollbrzymione mniemanie o swojej wartosci i ma w doopie poszanowanie dla uznaych zasad moralnych i spolecznych. Kropka.
      • rosjaiswiat Re: Z definicji honoru juz wynika, ... 12.05.17, 15:37
        blueelvic2 napisał(a):

> ze obecna wladza w Polsce ma wyollbrzymione mniemanie o swojej wartosci i ma w
        > doopie poszanowanie dla uznaych zasad moralnych i spolecznych. Kropka.

Ja surowo oceniam cala "elyte" polska,bo to ona doprowadzala kilkukrotnie Polske ku przepasci.Jak by obecnie sytuacja polityczna na swiecie bylaby inna,to kolejny rozbior Polska mialaby jak w banku.
        • blueelvic2 Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 15:45
          definiuje honor.

Bledne dycyzje nie zawsze wynikaja z posiadania honoru lub jego braku. Sprawa Krymu jest tego najlepszym przykladem.

Odnioslem sie tylko li i wylacznie do watku otwarcia w waskim jego znaczeniu.
          • rosjaiswiat Re: Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 15:59
            blueelvic2 napisał(a):

> definiuje honor.

Bo ja wiem,czy honor ma rozne znaczenie w roznych kulturach.

> Bledne dycyzje nie zawsze wynikaja z posiadania honoru lub jego braku. Sprawa
            > Krymu jest tego najlepszym przykladem.

Sprawa Krymu nie jest sprawa honoru,a tylko sprawa historycznej sprawiedliwosci.

> Odnioslem sie tylko li i wylacznie do watku otwarcia w waskim jego znaczeniu.

Elyty polskie mowili o Trumpie cos takiego: zadne instytucje nie beda w stanie ucywilizowacTrumpa. Bedzie tylko gorzej.
            Czy dzis jest w Polsce ktos na tyle odwazny,zeby powtorzyc te slowa?
            • gini Re: Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 16:20
              Czekam na takiego co ucywilizuje Wolodie Putina , ale chyba sie nie doczekam.
              • rosjaiswiat Re: Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 18:05
                gini napisała:

> Czekam na takiego co ucywilizuje Wolodie Putina , ale chyba sie nie doczekam.

A co to znaczy byc ucywilizowanym?
                Czy wystarcze byc pedalem jak Macron?
                • arceszk Re: Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 21:12

Komentarz pedała.

Ujawnij się, patafianie.
            • qwardian Re: Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 16:33

rosjaiswiat napisał(a):

> Elyty polskie mowili o Trumpie cos takiego: zadne instytucje nie beda w stanie
              > ucywilizowacTrumpa.

Lokalne zdrajczyki to były polskie elity, my Polacy mamy z Trumpem bardzo poważne rzeczy do załatwienia, dlatego Polonia w Ameryce głosowała na niego. Każdy wie, że Trump to nadzieja dla białego człowieka...
              • rosjaiswiat Re: Podejrzewam, ze kazda kultura roznie ... 12.05.17, 18:08
                qwardian napisał:

> Lokalne zdrajczyki to były polskie elity, my Polacy mamy z Trumpem bardzo poważ
                > ne rzeczy do załatwienia, dlatego Polonia w Ameryce głosowała na niego. Każdy w
                > ie, że Trump to nadzieja dla białego człowieka...le

I to wlasnie odroznia Polonie od Polakow z kraju - wy wiecie jak jest naprawde,a Polacy w kraju wiedza tylko tyle,co znajda w papce medialnej,ktora sa karmieni.
      • monalisa2016 Re: Z definicji honoru juz wynika, ... 12.05.17, 22:25
        blueelvic2 napisał(a):

> ze obecna wladza w Polsce ma wyollbrzymione mniemanie o swojej wartosci i ma w
        > doopie poszanowanie dla uznaych zasad moralnych i spolecznych. Kropka.
        ...............................
        Każda władza w mniejszy czy większy sposób charakteryzuje sie tym, szczególnie ta która najdłużej siedzi u steru.
        Co do Polski?
        Polska nie ma szczęścia od przewrotu do dobrych polityków, to co jest, to jest pożal sie Boże obojętnie z jakiej frakcji.
        Zasługujący na szczególną uwagę był tylko jeden Stefan Meller, nieżyjący MSZ za czasów rządu PiS.
    • blueelvic2 Czy wiesz co sie dzieje... 12.05.17, 15:01
      ze swiblowo?
      • rosjaiswiat Re: Czy wiesz co sie dzieje... 12.05.17, 15:37
        blueelvic2 napisał(a):

> ze swiblowo?

Wiem ze zyje,ale szczegolow nie znam.
        • blueelvic2 Mialem z nie dobry uklad.... 13.05.17, 22:30
          Jakbys cos o niej sie dowiedzial daj znak.
          • rosjaiswiat Re: Mialem z nie dobry uklad.... 13.05.17, 22:38
            blueelvic2 napisał(a):

> Jakbys cos o niej sie dowiedzial daj znak.

Jak tylko czegos dowiem sie,od razu dam znac.
    • qwardian Polacy mają pieniądze... 12.05.17, 15:38

Wczoraj odkupiliśmy od Żabojadów cytuję: wszystkie akcje spółki EDF Polska SA, która jest właścicielem przede wszystkich czterech elektrociepłowni - w Krakowie, Gdańsku, Gdyni i w Toruniu, Elektrowni Rybnik oraz sieci dystrybucji ciepła w Toruniu. Polska firma zakupi też wszystkie akcje EDF w spółce ZEC "Kogeneracja" SA, która jest z kolei właścicielem czterech elektrociepłowni - Wrocław, Zielona Góra, Czechnica i Zawidawie - oraz sieci dystrybucji ciepła w Zielonej Górze, Siechnicach i Zawidawiu.
      • rosjaiswiat Re: Polacy mają pieniądze... 12.05.17, 15:50
        qwardian napisał:

>
        > Wczoraj odkupiliśmy od Żabojadów

To na razie umowa wstepna,i z tego co wczesniej czytalem,Zabojady juz od roku staraja sie pozbyc sie swoich udzialow w Polsce.
        "Najlepiej" na tym wyjda akcjonariusze,ktore beda miec z glowy dywidendy w najblizsze trzy lata.
        • blueelvic2 Wspomnial o pieniadzach... 13.05.17, 22:18
          zapominajac o honorze.

• elka-sulzer Re: Polacy mają pieniądze... 12.05.17, 15:52
        Hmmm ... "Polacy maja pieniadze" ...
        Pewnie znow u zyda sie zadluzyli.
        Wykupywanie dobr narodowych za zydzie pieniadze nigdy do niczego dobrego nie prowadzilo.
        • qwardian Re: Polacy mają pieniądze... 12.05.17, 16:08

My się z Żydem dobrze uzupełniamy, bo ciężko pracujemy i on to docenia, w zamian on ma zysk, Ojciec Rydzyk podłączy w Toruniu źródło geotermalne, a my Polacy z naszymi banderowskimi braćmi mamy ciepło w domu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka