Dodaj do ulubionych

Niech Pani spróbuje seksu

05.08.17, 20:26
Nie jeden raz spotkałem się z podobnymi wypowiedziami do upierdliwych i chamskich bab. Często była to wypowiedź w stylu " Pani to dawno nikt nie przeleciał" ... w zasadzie wypowiedź Owsiaka wpisuje się w klimat, ale odpowiedzią powinno być danie w pysk, albo równie mocna riposta dotycząca cech męskich pyskacza.

Ale kroki prawne, które zapowiada Beata Mazurek? Toż śmiech na sali. Co będzie musiała udowodnić Pawłowicz? To że używa i ta potwarz ją obraziła, albo że nie używa i doszło do ujawnienia istotnych danych osobowych?

W sumie to chodzi o coś całkiem innego. Chodzi o zastraszenia społeczeństwa, aby lepiej trzymało mordy w kubeł.

A,
Obserwuj wątek
    • wkkr Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 20:45
      Takie rzeczy to sobie można pomyśleć ale mówić? I to na masowej imprezie?
      Owsiak powinien ją natychmiast przeprosić.
      • maksimum Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 20:50
        wkkr napisał:

> Takie rzeczy to sobie można pomyśleć ale mówić? I to na masowej imprezie?
        > Owsiak powinien ją natychmiast przeprosić.

Za pozno.
        Sprawa trafi do sadu. Zaplaci kilkadziesiat tysiecy to...moze zmadrzeje.
        Same przeprosiny to za malo.
        Trzeba chamow uderzyc po kieszeni.
        Mam nadzieje,ze zazada wiecej niz 40 tys od chama Lisa.
        • wkkr Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 20:57
          Nie trafi. Ostatnia rzeczą jakiej potrzebuje ta pisowska szczekaczka to publiczne roztrząsanie jej życia seksualnego.
          PS
          No chyba że oskarżą go o zamach na funkcjonariusza publicznego.
          • arceszk Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 21:04
            A tam.

Po kanaliach - już wszystkiego można się spodziewać, wszystko dozwolone.

Może już to przytaczałem, ale - niech tam:

Ksiądz, spowiada: A Michalina to do ZMP, do Partii należy? Ona: Ależ broń mnie Panie Boże, proszę księdza proboszcza. Ledwie mnie mama do kur.wów puściłą!
            • wikul Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 02:06
              arceszk napisał:

> Po kanaliach - już wszystkiego można się spodziewać, wszystko dozwolone.

Mona wszystkich zwyzywac, zelzyc, zwymylac "bez trybu", ale zeby proponowac seks, to sie nadaje do sadu.

• andrzejg Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 21:10
            Ja tam bym wsadzał za określenie "funkcjonariusz publiczny" wobec kobiety.
            "Publiczny" tak się źle kojarzy...

A.
          • pijatyka Sprawa za życzenia udanego życia seksualnego? 06.08.17, 02:32

PiSdactwo już ze szczętem pojebało ;-D

Teraz będą kombinować jak się cichcem wycofać z gromkich zapowiedzi "kroków prawnych" - zanim wszyscy adwokaci zabiją ich śmiechem LOL
          • wikul Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 15:18
            wkkr napisał:

> Nie trafi. Ostatnia rzeczą jakiej potrzebuje ta pisowska szczekaczka to publicz
            > ne roztrząsanie jej życia seksualnego.
            > PS
            > No chyba że oskarżą go o zamach na funkcjonariusza publicznego.

Zadziałało? zadziałało, przestała drzeć mordę? przestała.

„ W ogóle nie będę tego komentowała publicznie, ale podejmę odpowiednie kroki prawne. Nie będę z panem Owsiakiem przez media rozmawiała, są inne procedury. To już pani Mazurek zapowiedziała. Nie mam zamiaru się z nim wdawać w pyskówki i odpowiadać ”
            - powiedziała w rozmowie z "Super Expressem".
          • benek231 Re: Niech Pani spróbuje seksu 08.08.17, 20:43
            wkkr napisał:

> Nie trafi. Ostatnia rzeczą jakiej potrzebuje ta pisowska szczekaczka to publicz
            > ne roztrząsanie jej życia seksualnego.
            Pelna zgoda. Tylko nie rozumiem dlaczego media opozycyjne nie robia tego. Prawicowcy nie maja najmniejszych problemow z zagladaniem ludziom w krok, z wchodzeniem im do lozek. A ja jestem zwolennikiem odplacania pieknym za nadobne. Jak taki prawicowiec nie dostanie w ryja, taka sama palka, to nigdy nie zrozumie, ze nie powinien byl jej uzywac. Identycznie jest z ta holota w Stanach. Takze uwazaja, ze im wiecej wolno.
        • marbor1 Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 14:04
          >Same przeprosiny to za malo.
          Trzeba chamow uderzyc po kieszeni.

No cóż chamskie powiedzenie ugodziło super chamkę.
    • maksimum Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 20:45
      andrzejg napisał:

> Nie jeden raz spotkałem się z podobnymi wypowiedziami do upierdliwych i chamski
      > ch bab. Często była to wypowiedź w stylu " Pani to dawno nikt nie przeleciał" .
      > .. w zasadzie wypowiedź Owsiaka wpisuje się w klimat, ale odpowiedzią powinno b
      > yć danie w pysk, albo równie mocna riposta dotycząca cech męskich pyskacza.

Tak bylo za komuny i postkomuny a niezauwazyles,ze PIS wprowadza Polske w poczet krajow cywilizowanych gdzie na chamskie odzywki ani danie w pysk nie ma miejsca.
      Tak samo jak zawiasy za wielomilionowe wyludzanie VAT to jest zagrywka sadowa prosto z komuny.

> Ale kroki prawne, które zapowiada Beata Mazurek? Toż śmiech na sali. Co będzie
      > musiała udowodnić Pawłowicz? To że używa i ta potwarz ją obraziła, albo że nie
      > używa i doszło do ujawnienia istotnych danych osobowych?

Pawlowicz niczego nie musi udowadniac,wszystko jest nagrane i Owsiak sie tego nie wypiera i to wystarcza na skazanie go za obrazanie urzednika panstwowego.

> W sumie to chodzi o coś całkiem innego. Chodzi o zastraszenia społeczeństwa, ab
      > y lepiej trzymało mordy w kubeł.

Komuna wychowala chamskie spoleczenstwo,a PIS chce to spoleczenstwo cywilizowac do standardow zachodnich i najlepiej do tego nadaja sie sady a nie samosady.

Pewno tez uwazasz,ze zawiasy za wielomilionowe wyludzanie VAT to tez normalny wyrok,bo PO takie serwowalo.
      • qwardian Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 20:56
        Sześć wątków w minutę to jest dopiero biegunka na forum, które cieszyło się reputacją. A co z szacunkiem wobec pozostałych, kolego ..
        • maksimum Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 05:11
          qwardian napisał:

> Sześć wątków w minutę to jest dopiero biegunka na forum, które cieszyło się rep
          > utacją. A co z szacunkiem wobec pozostałych, kolego ..

Ktos ci zabrania pisac wiecej?
      • marbor1 Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 14:09
        >Komuna wychowala chamskie spoleczenstwo

No cóż PiS jest spadkobierczynią tego chamskiego społeczeństwa, co doświadczamy niemal na każdym kroku.
    • qwardian Re: Niech Pani spróbuje seksu 05.08.17, 20:49
      Strasznie wszyscy wokół delikatni. Łapska won od Magdy Ogórek, prezesie TVP Kurski, przynajmniej słyszę mniej komentarzy od senatora obojga nazwisk...
      • boavista4 Re: ten Owsiak mi sie podoba 05.08.17, 22:34
        zaspiewa
        Ja pani zatkam dziure, na skraju alej i tak dalej. Owsiak jest przyjacielem prymasa, wiec dostanie blogoslawienstwo Franciszka, bedzie mogl do nieba takze, do poekla ma juyz protekcje Adama Belzebuba.
    • lont12 do sądu z tym Owsikiem 06.08.17, 01:10
      oskarżyć go o stręczycielstwo
    • benek231 Widac, ze kobita niewyzyta. Owsiak dostrzegl :O) 06.08.17, 04:33
      jedynie te jej slabosc.

Kiedys wyzywala sie w zucie mlotem, kula, i przy wyscigowym kopaniu dolow. Teraz tyle energii z niej paruje, ze nawet zima lata z wachlarzem. No po prostu gorac w niej taki jak w pannie Honoracie. Z tym tylko, ze tamta takze za chlopami byla.
    • gini Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 10:45
      Jak cie wnerwi zona, to jej zaproponuj zeby sprobowala seksu grupowego , bedziesz mial spokoj w domu.
      • andrzejg Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 20:12
        Być może to są propozycje Twojego małzonka.
        U mnie nie ma potrzeby proponowanie czegokolwiek.
        • gini Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 20:38
          No nie mow mi, ze w zyciu, nie poklociles sie z zona, zwracam ci jedynie uwage, na fakt, ze pochwalasz zwykle chamstwo, cwoka .

Gdyby ktos z PIS w ten sposob potraktowal Srode, czy inne Kazie Szczuke, to dopieto byscie wyli.
          • andrzejg Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 21:06
            Odsyłam do wypowiedzi superintelektualistki Panny Krysi. Po prostu tryskają kulturą.

Chama na chamkę.
            • wikul Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 23:16
              andrzejg napisał:

> Odsyłam do wypowiedzi superintelektualistki Panny Krysi. Po prostu tryskają kul
              > turą.

... i od dłuższego czasu drugiego pisowskiego superchama Tarczyńskiego.

wyborcza.pl/7,75398,22200305,dominik-tarczynski-z-pis-o-maderskiej-bieliznie-poslanki-nowoczesnej.html#BoxGWImg
              wyborcza.pl/7,75398,22117159,w-sejmie-szczekal-hukal-jak-sowa-przemawial-po-angielsku.html
              wyborcza.pl/7,128956,21999217,dominik-tarczynski-pistolecik-jaroslawa-kaczynskiego.html
              Do tego można dłożyć pół klubu PiS na czele z Kaczyńskim i Brudzińskim
    • babaobaba Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 14:38
      "Sfiksowałyście, boście chłopa dawno nie miały! Chłopa wam trzeba." - To cytat z "Sexmisji", filmu bądź co bądź, kręconego dość dawno temu, ale trzeba przyznać, że wiedza na temat związku pewnych zachowań kobiecych z nieuprawianiem seksu znana już była wtedy, kiedy kręcono ten film, ja twierdzę, że znana była jeszcze wcześniej. Pani Krysia słynie zarówno z niestandardowych zachowań jak i z jeszcze gorszych wypowiedzi. Domaganie się szacunku od osoby, która nie raz była przez ta panią publicznie szkalowana jest domaganiem się na wyrost. Zachowanie Pani Krysi nie licuje z godnością posła, z godnością profesora i z godnością katoliczki. Nie usprawiedliwiają jej nawet zewnętrzne objawy klimakterium. Czy coś usprawiedliwia Owsiaka... może zmęczenie? Jednak gdyby zważyć na szali sprawiedliwości dobre uczynki dla kraju, które są dziełem Owsiaka z dobrymi uczynkami Pani Pawłowicz to nie mam wątpliwości, że Owsiak jest nie do pobicia, no... ewentualnie do zwymyślania smile
      • wikul Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 21:41
        babaobaba napisał:

> "Sfiksowałyście, boście chłopa dawno nie miały! Chłopa wam trzeba." - To cytat
        > z "Sexmisji", filmu bądź co bądź, kręconego dość dawno temu, ale trzeba przyzna
        > ć, że wiedza na temat związku pewnych zachowań kobiecych z nieuprawianiem seksu
        > znana już była wtedy, kiedy kręcono ten film, ...

Teraz takiego "seksistowskiego" tekstu by nie puścili. Wtedy polityczna poprawność dopiero pączkowała.
        • babaobaba Re: Niech Pani spróbuje seksu 09.08.17, 14:06
          Pisowców pp nie obowiązuje, przeciwnie - im więcej chamstwa i buty w wypowiedziach tym wyższe noty u kurdupla. Ale odpłać tą samą monetą - sąd. Trzeba opozycję i lud niepisowski napełnić strachem.

• benek231 Re: Niech Pani spróbuje seksu :O) 09.08.17, 17:55
            Przez jakis czas 'polityczna poprawnosc', jak glosi sama nazwa, dotyczyla zjawisk ze swiata polityki, badz ocierajacych sie. Pozniej nazywano pp wszystko co tylko bylo wygodniej, choc chamstwo, czy seksizm, mialy juz swoje nazwy i byly napietnowane bez wzgledu na to czy politycznie byly poprawne. W efekcie znajdowal kazdy burak piekne usprawiedliwienie dla wlasnego buractwa, bo to nie on lecz ta 'polityczna poprawnosc'. On byl w porzadku twierdzac, ze np. "kobiety mysla macicami", bo przypieprzaja sie do niego o to tylko z powodu politycznej (nie) poprawnosci. Dzieki czemu znajdowal szerokie zrozumienie, oraz poparcie.
    • arceszk Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 16:53
      Selfie -
      • boavista4 Re: Niech Pani spróbuje seksu 06.08.17, 17:38
        www.cda.pl/video/1512692e2/vfilm
    • benek231 Owsiak jest wprawdzie osoba publiczna, ale :O) 06.08.17, 17:38
      raczej jako satyryk i organizator wielkich imprez, anizeli profesor savoir viwre, czyli wiecej mu wolno.
      Panna Krysia, natomiast, nie jest niewinna i nikomu nie wadzaca panienka, lecz politykiem i to politykiem bardzo mordziastym, oraz nie przebierajacym w slowach. Panna Krysia wielokrotnie zaprezentowala sie jako bazarowa przekupa, burak, oraz chamka, czyli jej osobista godnosc jest ze swej chamskiej natury znacznie bardziej gruboskorna niz godnosc normalnej kobiety.

Ponadto w Polsce obowiazuje jeszcze wolnosc slowa, a w przypadku wykorzystywania jej w stosunku do politykow moze ona byc wyposazona w nieco mniej hamulcow niz w innych przypadkach. Z drugiej strony politycy, wlasnie z racji uprawianej profesji, musza byc wyposazeni w skore znacznie grubsza niz inni obywatele. Wlasnie po to by lepiej mogli znosic krytyke Kowalskiego - jaka by ona nie byla.

W przeszlosci bardzo wraziwi na krytyke byli ludzie zwiazani z wladza komunistyczna. Zupenie jak dzisiejsze srodowisko Pisiackie. W trosce o swe delikatne skory postarali sie nawet o takie zastraszenie spoleczenstwa by chetnych do krytyki raczej nie bylo. I o to samo staraja sie teraz klero-faszysci.

• boavista4 Re: Owsiaka Woodstock 06.08.17, 19:26
        polskaracja.com/szok-na-woodstocku-przerwano-glowny-koncert-artysci-mocno-wkurzeni/
      • marynazmlyna Re: Owsiak jest wprawdzie osoba publiczna, ale :O 06.08.17, 19:28
        benek231 napisał:

> Panna Krysia wielokrotnie zaprezentowala sie jako bazarowa przekupa, burak,
        > oraz chamka, czyli jej osobista godnosc jest ze swej chamskiej natury znacznie
        > bardziej gruboskorna niz godnosc normalnej kobiety.

co ci znowu dolega
      • andrzejg Re: Owsiak jest wprawdzie osoba publiczna, ale :O 06.08.17, 20:37
        Też myślę,że chodzi o zastraszenie. Nawet kosztem honoru Panny Krysi.
        • benek231 Re: Owsiak jest wprawdzie osoba publiczna, ale :O 06.08.17, 20:44
          andrzejg napisał:

> Też myślę,że chodzi o zastraszenie. Nawet kosztem honoru Panny Krysi.
          Jakiego honoru - o czym Ty mowisz?

Gdyby Pawlowicz wiedziala co to jest honor to nie zachowywalaby sie (w przeszlosci) jak ostatnia chamka. Honor wiaze sie z osobista delikatnoscia i wrazliwoscia. A co mozna powiedziec o delikatnosci baby obzerajacej sie na posiedzeniu Sejmu(?)

"Głos zabrała też rzeczniczka PiS Beata Mazurek, która zapowiedziała "kroki prawne" w obronie posłanki."

Najwyrazniej panna Krysia nie poczula, iz jest obrazona. No wiec ta druga szantrapa uznala, ze to "obrazenie" musi jej i innym jakos wrobic.
          • andrzejg Re: Owsiak jest wprawdzie osoba publiczna, ale :O 06.08.17, 20:48
            O tym właśnie piszę. W jej obronę wtrąciła się Mazurek.
            Spójz na problem z punktu widzenia typowego pisiaka. Panna Krysia ma HONOR.
            Wystąpienia Mazurek pokazuje,że będą drżyć temat nie zważając na ów honor.
          • babaobaba Re: Owsiak jest wprawdzie osoba publiczna, ale :O 06.08.17, 20:51
            Tak, Panie Benku. Jak z tym polemizować? smile Wysłałbym te wszystkie piękne pisowskie panie do Ojca Gużyńskiego na pokutę.
            • benek231 Oczywiscie, ze szkoda roz gdy plonie las :O 07.08.17, 08:10
              i np. pani Kublik stara sie o tych rozach pamietac, oraz przypominac o ich pieknie. - zalowac ich gdy gina.
              I ja nie mam nic przeciwko temu, gdyz takze uwielbiam roze. Tylko co z tego kiedy ten las jednak plonie.

Ponizej Bartosz Wielinski pisze:

"Gdybyśmy żyli w normalnym kraju bez zastrzeżeń, zgodziłbym się z Agnieszką Kublik, która wzywa: Jurku, przeproś.
              Ale Polska od półtora roku pod wieloma względami nie jest normalnym państwem."

Uwazam podobnie. Owszem bardzo fajnie by bylo i przyjemnie gdyby wszyscy byli dla siebie mili i uprzejmi, oraz nie obrazali sie nawzajem, na kazdym kroku. Nieporozumieniem jest jednak ustanawianie kategorycznych zakazow i nakazow oglady bez wzgledu na okolicznosci.

Zazwyczaj nie siega sie po fizyczna przemoc w stosunku do innych, niemniej niezbyt rozsadne jest totalne wyrzeczenie sie przemocy. Bo czasem nalezy sie bronic i dac komus w ryja. Pewnie, ze nie jest to ladne oraz kulturalne, niemniej czasem bywa skuteczne.
              Bezsprzecznie jest to w sumie przykre doswiadczenie, nie tylko dla tego ktory oberwal, bo i nic to przyjemnego naruszyc swoje wlasne zasady. Nawet w przymusowej sytuacji.

Zatem, raz jeszcze, to dobrze gdy mamy w poblizu kogos przypominajacego o tym co ladne badz niewskazane, niemniej nigdzie nie jest napisane, ze nie mamy w tym wzgledzie wyboru, ze wszystkimi tego konsekwencjami, oczywiscie.
    • andrzejg Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 06.08.17, 20:34
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22199709,owsiak-nie-cofne-slow-o-pawlowicz-za-daleko-wybiegacie-interpretujac.html#MT2
      czyli śmiech na całą Polskę
      • gini Re: Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 06.08.17, 20:36
        Sluchaj, niech nie cofa, przegral juz jedna sprawe ze zwyklym blogerem dziadyga .
        • babaobaba Re: Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 06.08.17, 20:44
          Dziadyga? - piszesz. Ty, przy nim nie zasługujesz nawet na nazwanie cię idiotką. Jesteś brudem, który przypadkiem, po Woodstoku znalazł pod paznokciem palucha jego lewej nogi.

A ten bloger dał doopy jak ty teraz:

gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20330533,bloger-przegral-proces-z-owsiakiem-ma-nie-tylko-przeprosic.html

• babaobaba Re: Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 06.08.17, 20:47
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20330533,bloger-przegral-proces-z-owsiakiem-ma-nie-tylko-przeprosic.html

Aktywny, mam nadzieję, link.
        • andrzejg Re: Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 06.08.17, 21:08
          ot kultura.

Spróbuj seksu gini
          • qwardian Re: Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 07.08.17, 00:09

andrzejg napisał:

> Spróbuj seksu gini

Andrzeju, przy pełnej zgodzie w sprawie przeprosin, kajania się i fałszywych gestów, zostało powiedziane. Koniec. Ale jednak seks odgrywa kluczową rolę w naszym życiu osobistym i w kwestii podtrzymania gatunku ludzkiego. To nie jest język jaki ktokolwiek z nas zaproponowałby kobiecie. Nie jestem poetą, ale sformułowanie, wykochaj się, byłoby bardziej na miejscu..
        • wikul Re: Owsiak nie wcofa się ze swoich słów 07.08.17, 15:13
          gini napisała:

> Sluchaj, niech nie cofa, przegral juz jedna sprawe ze zwyklym blogerem dziadyga

Nie kłam, notoryczna kłamczucho.

wiadomosci.wp.pl/bloger-matka-kurka-przegral-kolejny-proces-juz-wplacil-pieniadze-na-wosp-i-opublikowal-przeprosiny-6106901832894593a
    • benek231 Glos Agnieszki Kublik :O) 06.08.17, 22:20
      Agnieszka Kublik

Bardzo nieprzepiękne słowa Jurka Owsiaka o Krystynie Pawłowicz
      06 sierpnia 2017 | 13:54

Ale czy ta wypowiedź poseł w jakikolwiek sposób Owsiaka usprawiedliwia? Albo czy w ogóle to, że poseł Pawłowicz często używa języka wulgarnego i chamskiego, upoważnia do tego, by i do niej tak przemawiać?

Bo co z tego, że niedawno, podczas posiedzenia sejmowej komisji sprawiedliwości i praw człowieka, krzyczała do opozycji: „Zamknijcie mordy, tak jak prezes powiedział! Zdradzieckie mordy. Nawet teraz nie potraficie się grzecznie zachować”?

I co z tego, że parę lat o „Marszu Szmat”, proteście przeciwko stygmatyzacji ofiar przemocy seksualnej, mówiła tak: „Ulica nie należy do dzi..., ku..., alfonsów i tak dalej. (...) Te baby... po prostu szmaty”?

I co z tego, że nazywa flagę Unii Europejskiej „unijną szmatą”, która zresztą kojarzy jej się z czymś „złym i brudnym dla Polski”?

I co z tego, że o związkach partnerskich mówi, iż „społeczeństwo nie może fundować słodkiego życia nietrwałym, jałowym związkom osób, z których nie ma żadnego pożytku, tylko ze względu na łączącą ich więź seksualną”?

I co z tego, że na swoim koncie na Facebooku naurągała rzecznikowi praw obywatelskich Adamowi Bodnarowi: „Wściekła, podburzona przez lewacką,antydemokratyczną opozycję chuliganeria naruszała prawa obywatelskie i LUDZKIE obywateli-posłów,wulgarnie ich lżąc,szturchając i poniżając,uniemożliwiając odwiedzenie grobów,poruszanie się. RPO,pan Adam Bodnar milczał wtedy,bo bojówki atakujące obywateli=polskich POSŁÓW,działały z podburzenia lewackiej,antydemokratycznej opozycji,jego,tj. Rzecznika ideowego środowiska. Dziś pan Bodnar, demoralizując Polaków,nadużywa z powodu osobistych, politycznych sympatii swej funkcji, i broni 'swojej' lewackiej chuliganerii przed OCZYWISTĄ i KONIECZNĄ odpowiedzialnością, pokazując przy tym swą lewacką stronniczość i niekompetencję prawną. Prawo ma być równe dla wszystkich obywateli.Chronić KAŻDEGO zaatakowanego,też polskiego posła i żądać odpowiedzialności KAŻDEGO,też lewackiego sprawcy,bliskiego ideowo panu Rzecznikowi. A gdzie się pochowały 'feministki',kolejne obrończynie obywatelek-kobiet? Aaaa,zapomniałam,że one są tylko od obrony nieodpowiedzialności za korzystanie z ich macic,obrony jakichś praw 'reprodukcyjnych', itp. zwierzęcopodobnych wynalazków” [pisownia oryginalna]?

I co z tego, że tak szydziła z transpłciowej posłanki Ruchu Palikota Anny Grodzkiej: „W jednej audycji w radiu byliśmy razem i on udowadniał, że jest kobietą. No jaka pani?! No twarz boksera! To nie jest tak, że jak się człowiek nażre hormonów i zrobi sobie operację, to staje się kobietą. (...) Co ją/jego najbardziej denerwowało? Że w kiblach nie ma haczyków na torebki damskie. Cha, cha, cha"?

I co z tego, że tam kpiła z prezydenta Bronisława Komorowskiego? „Nie wyróżnia się niczym oprócz gaf, nie umie pisać, nie umie czytać, nie umie się zachować, dlatego zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo, podśmiewając się, popiera go, to taki swój chłop”?

I co z tego, że o gender mówiła tak: „Za nazwą, której nikt nie rozumie, pokolenie ’68 chce zmienić wszystkie rządzące prawa naturalne na zasadzie 'hulaj dusza, piekła nie ma'. Jest to zasada, w której każdy ustala, czy jest kobietą, czy mężczyzną. Może to doprowadzić nawet do związków intergenetycznych, typu związek człowieka z małpą. (...) Gender doprowadzić może także do tego, że gatunek ludzki zginie, bo skoro dwóm mężczyznom będzie lepiej ze sobą albo dwóm kobietom, a potem zwierzętom z ludźmi”?

I co z tego, że tak ocenia potrzebę ustawy o związkach partnerskich: „Homoseksualizm trzeba leczyć, a nie uchwalać przepisy. Jak ktoś jest pieskiem albo kotkiem, to nie pisze się ustawy”?

I co z tego, że podczas debaty o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej do posła SLD Marka Balta rzuciła: „Spie...j!” (co zostało odnotowane w sejmowym stenogramie)?

I co z tego? Tylko tyle, że sama jest taka jak jej język. Chyba nie trzeba tego nazywać, prawda? I tacy sami są ci wszyscy, którzy jej na to pozwalają.

Parę lat temu poseł Pawłowicz chwaliła się, że prezes Kaczyński powiedział jej, że koniec z poprawnością polityczną. – Niech żyje wolność słowa! Nie ukarze mnie żadna komisja sejmowa, bo w każdej mamy większość. Marszałek Kuchciński też nie, bo się boi prezesa. A pan prezes mi pozwolił – przyznała.

Szczytem hipokryzji w tej sytuacji opublikowane m.in. na Twitterze oświadczenie Beaty Mazurek: „W związku ze skandaliczną wypowiedzią Jerzego Owsiaka na temat posłanki Krystyny Pawłowicz informuję, że podejmiemy kroki prawne chroniące dobre imię naszej koleżanki. Nie ma zgody, by tolerować chamskie wypowiedzi J. Owsiaka i pozwalać na zezwierzęcenie obyczajów. Prostacki atak na kobietę, profesora, byłego członka Trybunału Stanu, członka Krajowej Rady Sądownictwa i posła na Sejm RP jest nie do zaakceptowania".

Na Twitterze Mazurek ćwierkała też: „J. Owsiak w paskudny sposób obraził posłankę Pawłowicz i przy okazji wszystkie kobiety. To zwykłe chamstwo. Inaczej się tego nazwać nie da".

Gdyby Mazurek naprawdę tak myślała, podobne oświadczenia musiałaby pichcić po prawie każdym publicznym wystąpieniu poseł Pawłowicz. Lista tych, których obraziła, nie ma końca.

Ale co z tego? I tak Jurek Owsiak nie powinien był tak się odezwać. Seks poseł Pawłowicz to nie jego sprawa. To było bardzo nieprzepiękne.

Jurek, po prostu przeproś.
    • benek231 Glos Bartosza Wielinskiego :O) 06.08.17, 22:25
      Jarosław Kaczyński i jego akolici przez lata mogli obrażać bezkarnie. Teraz na krytyków będą nasyłać sądy?

Jerzy Owsiak zagalopował się, proponując posłance PiS Krystynie Pawłowicz, by odkryła uroki seksu. Gdybyśmy żyli w normalnym kraju, zgodziłbym się z Agnieszką Kublik, która wzywa: Jurku, przeproś. Ale Polska nie jest już normalnym krajem.

Jerzy Owsiak, twórca Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, zagalopował się, proponując posłance PiS Krystynie Pawłowicz, by odkryła uroki seksu. Życie intymne obcych ludzi to nie jego sprawa. Robienie tego typu uwag starszej kobiecie jest, delikatnie mówiąc, nieeleganckie. Gdybyśmy żyli w normalnym kraju bez zastrzeżeń, zgodziłbym się z Agnieszką Kublik, która wzywa: Jurku, przeproś.

Ale Polska od półtora roku pod wieloma względami nie jest normalnym państwem. Hejt i obelgi stały się w naszym kraju narzędziem, po które rządząca partia sięga codziennie, by robić politykę. Tu nie chodzi o samą Pawłowicz, która pięć lat temu podczas debaty sejmowej kazała posłowi SPD „spier…ć”, czy o obnoszącego się ze swoją wiarą posła Dominika Tarczyńskiego, który publicznie nazwał bydlakiem Lecha Wałęsę i wyraził chęć pobicia go, czy posła Piotra Pyzika, który pokazywał opozycji podczas obrad środkowy palec. Przykład i zarazem przyzwolenie idą z samej góry. Obelgami miota Jarosław Kaczyński, który znaczną część polskiego społeczeństwa nazwał gorszym sortem, współpracownikami Gestapo, elementem animalnym czy ludźmi chorymi psychicznie. W zeszłym miesiącu stojąc na sejmowej mównicy, wprowadził do języka pojęcie „mord zdradzieckich” i nazwał przeciwników „kanaliami”.

PiS instytucję publicznej debaty z pełną premedytacją – proszę wybaczyć mi internetowy żargon – postanowił zaorać. Dlatego nie widzę potrzeby, by Owsiak przepraszał Pawłowicz. W tej sytuacji oburzają mnie nie jego nieeleganckie słowa, a reakcja Beaty Mazurek, rzeczniczki Prawa i Sprawiedliwości, która broniąc Pawłowicz, zapowiada kroki prawne przeciwko Owsiakowi. Partia, której zwolennicy w mediach społecznościowych na okrągło hejtują inaczej myślących, której parlamentarzyści i ministrowie sięgają po obraźliwe zwroty, robi z siebie ofiarę hejtu i wzywa na pomoc sądy. Hucpa to zbyt łagodne określenie tego postępowania.

Sprawa ma jednak szersze tło. Z zapowiedzi Mazurek wynika bowiem, że PiS zamierza pójść szlakiem wytyczonym przez ministra obrony Antoniego Macierewicza. Gdy dziennikarz Tomasz Piątek opublikował książkę o jego podejrzanych powiązaniach z Rosją, Macierewicz nasłał na niego prokuraturę, zarzucając mu stosowanie przemocy lub groźby wobec funkcjonariusza publicznego i publiczne znieważanie konstytucyjnego organu państwa. Dziennikarzowi grożą nawet trzy lata więzienia.

Inna taktykę obrał prokurator Bogdan Święczkowski. Radca prawny prokuratury wysłał autorom krytycznych publikacji - Ewie Ivanowej i Wojciechowi Czuchnowskiemu - wezwanie do wpłaty 60 tys. zł na konto jednej z fundacji. Uznał, że ich teksty godzą w autorytet ważnego organu, jakim jest prokurator Święczkowski.

W kontekście zapowiedzianego przez PiS przejęcia pełnej kontroli nad sądownictwem (wszystko wskazuje na to, że weta prezydenta wobec ustaw o KRS i Sądzie Najwyższym tylko to opóźnią) takie działania polityków PiS wobec krytyków partii muszą niepokoić. Jeśli bowiem w sprawie krytycznej wobec ministra PiS książki czy polemiki z posłanką PiS akt oskarżenia spisze pisowski prokurator, a wyrok wyda wybrany przez partię sędzia, to trudno w takiej sytuacji będzie mówić o jakiejkolwiek praworządności. Polskie sądy staną się narzędziem do walki z politycznymi przeciwnikami. Cofniemy się do lat 80. XX w.

A zwolennicy PiS będą dalej bezkarni: w mediach społecznościowych, na paskach TVP Info i na sejmowej sali obrad.

wyborcza.pl/7,75968,22200272,jaroslaw-kaczynski-i-jego-akolici-przez-lata-mogli-obrazac-bezkarnie.html
      • lont12 aleś ty oczytany 06.08.17, 23:38
        pisarze pierwszego sorta z najwyższej półki
    • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 00:34
      andrzejg napisał:

>" Pani to dawno nikt nie przeleciał" .
      > .. w zasadzie wypowiedź Owsiaka wpisuje się w klimat, ale odpowiedzią powinno b
      > yć danie w pysk, albo równie mocna riposta dotycząca cech męskich pyskacza.

Wydaje mi sie, ze wypowiedz Owsiaka byla jednak subtelniejsza od " Pani to dawno nikt nie przeleciał".

Niby propozycja Jurka z woodstockowej sceny by pani Pawlowicz 'sprobowala seksu' nie jest niczym zlym. Bo seks przeciez nie jest niczym zlym. Mowa o osobie dojrzalej a nie jakiejs nieletniej. Pani Pawlowicz zdarzalo sie wczesniej poruszac tematy 'okoloseksualne' w sposob dosc prostacki, nawet wulgarny. Nie powinna byc szczegolnie dotknieta ale ...

Jednak nie. Nawet wobec osoby prymitywnej, prostackiej, wulgarnej ... nie.

Z drugiej strony : podobno politycy powinni miec 'gruba skore' a nie obrazac sie na wszystko. Tymczasem to politycy rzadzacej partii obrazaja kogo popadnie. Bo moga.
      Kibicuje im zadowolony elektorat.

tete

• xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 11:32
        No to "jednak nie" czy "z drugiej strony"?

Brakuje Mła wpisu polskiego_pajaca, zawsze będącego w awangardzie słownego podziwu dla kobiet i rycerskiego obrońcy ich czci przed chamami.
        • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 12:06
          xiazeluka napisała:

> No to "jednak nie" czy "z drugiej strony"?
          >
          > Brakuje Mła wpisu polskiego_pajaca, zawsze będącego w awangardzie słownego podz
          > iwu dla kobiet i rycerskiego obrońcy ich czci przed chamami.

Tak jak napisalam. Jednak nie.
          Tak jak napisalam. Brakuje mi krytycznych reakcji kol/kol politykow - gdy inni politycy nie hamuja jezyka. Ubolewam nad 'kalizmem'. Nad usprawiedliwianiem wypowiedzi wulgarnych, podlych, chamskich. I nad netowym rechotem zadowolenia, ktory uklada sie zgodnie z politycznymi sympatiami/antypatiami.
          'Dopiec do zywego' mozna bez chamskich odzywek. To jest pewna sztuka. Mam wrazenie, ze w zaniku.

tete
          • xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 14:17
            Brawo, tete. Nareszcie zauważyłaś symetrię. Dlaczego nie chciałaś Mła słuchać, kiedy na ten brak symetrii wskazywał?
            • xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 14:18
              Errata: ...kiedy na tę symetrię wskazywał?
            • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 20:27
              xiazeluka napisała:

> Brawo, tete. Nareszcie zauważyłaś symetrię. Dlaczego nie chciałaś Mła słuchać,
              > kiedy na ten brak symetrii wskazywał?

O jakiej symetrii - czy braku symetrii - piszesz ? Nie bardzo rozumiem.
              Chodzi o zawody kto wygra w chamskich wypowiedziach w necie ? O 'plemienny podzial', w ktorym broni sie 'swoich' i atakuje 'wrogow' ?

tete

• xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 08.08.17, 20:50
                Chodzi o to, co zawsze - jedni drudzy sobie używają, a Wy widzicie używanie tylko jednych. Mła Wam wielokrotnie wskazywał, że chamstwo jest powszechne, a nie tylko pisiackie/Pełowskie. Bez "seksistowskiej" wypowiedzi Owsika nadal byś tkwiła w ciemnościach?
                • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 08.08.17, 22:06
                  xiazeluka napisała:

> Chodzi o to, co zawsze - jedni drudzy sobie używają, a Wy widzicie używanie tyl
                  > ko jednych. Mła Wam wielokrotnie wskazywał, że chamstwo jest powszechne, a nie
                  > tylko pisiackie/Pełowskie. Bez "seksistowskiej" wypowiedzi Owsika nadal byś tkw
                  > iła w ciemnościach?

Wy ? To znaczy - kto ?
                  Nie dziele ludzi, staram sie ich traktowac bez uprzedzen. Staram sie przedstawiac swoje racje bez personalnych wycieczek. I co ? Czy mnie to chroni przed chamskimi atakami ? Oczywiscie - nie. Nie 'odpowiadam pieknym za nadobne' - i co to zmienia ? Nic.
                  Wyglada na to, ze taka 'bezbronnosc' jest godna pogardy.Taka .... 'pieknoduchowsko-zalosna'. Az sie prosi - zeby przywalic ...

Chamstwo doczekalo sie uznania. Weszlo do 'normalnego' jezyka dyskusji. Juz nie szokuje, nie zenuje. Bezrefleksyjne, bezwstydne, prymitywne do bolu zebow...

Ale wg. Xiecia - i jesli dobrze pamietam - takze Piqa - w watku o 'jezyku stosowanym' na forum/w necie - mowiac oglednie - wysmialiscie mnie i wykpiliscie.

Powiada Xiaze - ze 'jedni i drudzy sobie uzywaja' ... ja sobie nie uzywam.

tete

• xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 10.08.17, 09:26
                    Wy - to znaczy antypisiackie perfumowane towarzystwo, które podbiło swoje pieczęcie pod niniejszym wątkiem wpisami zaczepno-odpornymi ("noooo, nieładnie trochę, ALE"). Kiedy JKM powiedział o kobietach coś, co było faktem, a nie wyzwiskiem, reakcje były jednoznaczne, bez żadnego pardonu. Dlatego właśnie Mła wezwał polskiego_pajaca do zajęcia teraz stanowiska, oczekując wymyślnych wygibasów dialektycznych.

Mła nie ma problemu z grubymi wypowiedziami, gdyby Mła sie przejmował nieczystościami, które stale wylewają się spod małorolnych wąsisk Kretyna52, to już dawno dostałby apopleksji. Mła wielokrotnie wyśmiewał mimozowatość i ciotowatość polityków oraz celebrytów, ciągle udających zdumienie wobec tzw. hejtu i biegających ze szlochem na skargę do sądu. Jeśli chce się być na świeczniku, należy być przygotowanym na "hejt", jeśli wykonuje się publicznie jakąś akcję, trzeba spodziewać się reakcji.

Dlatego gburowata odzywka Owsika jest doprawdy nieważna. Podobnie jak zapalczywe, bandowe teksty Pawłowicz. Bagno bąbelkuje i tyle. Ludzie kulturalni nie przejmują się tym, ani nie biorą bagna w obronę dlatego, że w tym bagnie taplają sie żaby, które się uznaje za swoje.

Chodzi o coś innego, coś, co kolejny raz ujawniło się w tym wątku. O uwarunkowane ideologicznymi sympatiami niezauważanie symetrii. Wy - w sensie wielogłowe stado o pełowskim skrzywieniu mentalnym - jesteście hipokrytami. Nie dlatego, że popieracie i tłumaczycie z dziwnych zachowań swoje żaby, lecz dlatego, że popierając i tłumacząc je wykluczacie z zasięgu imaginacji racje drugiej strony (a często i fakty). Dlatego, że kieruje Wami hipokryzja, zgodnie z którą Wasza żaba może utopić nie-Waszą żabę i to jest śmieszne, a nie-Wasza żaba, jak kopnie Waszą żabę, to jest wrogiem ludzkości.

Mła nie oczekuje 100-procentowego obiektywizmu, bo o taki trudno (Mła, co może wydać się dziwne i szokujące, również nie jest ideałem w tym względzie). Mła oczekuje, że ludzie, którzy zapluwają się przywoływaniem wartości, przyzwoitości, "lepszości" swojej wobec ciemnej pisiackiej masy januszów i grażyn, że ludzie ci zachowają uczciwość w ocenach. Na razie, poza nabzdyczenie i zakłamanie nie wychodzicie. To nie grube słowa są problemem, tete. Problem jest inny.
                    • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 11.08.17, 23:44
                      xiazeluka napisała:

> Wy - to znaczy antypisiackie perfumowane towarzystwo, które podbiło swoje piecz
                      > ęcie pod niniejszym wątkiem wpisami zaczepno-odpornymi ("noooo, nieładnie troch
                      > ę, ALE"). Kiedy JKM powiedział o kobietach coś, co było faktem, a nie wyzwiskie
                      > m, reakcje były jednoznaczne, bez żadnego pardonu. Dlatego właśnie Mła wezwał p
                      > olskiego_pajaca do zajęcia teraz stanowiska, oczekując wymyślnych wygibasów dia
                      > lektycznych.

Xiaze wpisuje mnie do grupy - i odpowiada 'hurtem' - zamiast zwyczajnie odnosic sie do tego co napisalam. Po co w ogole ?

> Mła nie ma problemu z grubymi wypowiedziami, gdyby Mła sie przejmował nieczysto
                      > ściami, które stale wylewają się spod małorolnych wąsisk Kretyna52, to już dawn
                      > o dostałby apopleksji.

A ja mam problem z nieczystosciam. Najwyrazniej jakos radze sobie z tym - skoro zagladam na forum. Ale sie nie uodpornilam.

> Ludzie kulturalni nie przejmują się tym, ani nie biorą bagna w obronę dlatego, że w tym bagnie taplają sie żaby, które się uznaje za swoje.

A Xiaze mysli, ze siedzi sobie na kepie wystajacej z bagna i czyni obserwacje ? wink

> Chodzi o coś innego, coś, co kolejny raz ujawniło się w tym wątku. O uwarunkowa
                      > ne ideologicznymi sympatiami niezauważanie symetrii. Wy - w sensie wielogłowe s
                      > tado o pełowskim skrzywieniu mentalnym - jesteście hipokrytami. Nie dlatego, że
                      > popieracie i tłumaczycie z dziwnych zachowań swoje żaby, lecz dlatego, że popi
                      > erając i tłumacząc je wykluczacie z zasięgu imaginacji racje drugiej strony (a
                      > często i fakty). Dlatego, że kieruje Wami hipokryzja, zgodnie z którą Wasza żab
                      > a może utopić nie-Waszą żabę i to jest śmieszne, a nie-Wasza żaba, jak kopnie W
                      > aszą żabę, to jest wrogiem ludzkości.

Xiaze ma swoja zabe. I ta zaba jest pod pewna ochrona.
                      Ja pewnie takze mam jakas swoja zabe, ktora chetnie bym usprawiedliwila gdy zaba 'wtopi' ale bez przesady. Sa granice. 'Kalizm' mnie wkurza.
                      Prawdopodobnie nie nadaje sie do walk plemiennych.

> Mła nie oczekuje 100-procentowego obiektywizmu, bo o taki trudno (Mła, co może
                      > wydać się dziwne i szokujące, również nie jest ideałem w tym względzie). Mła oc
                      > zekuje, że ludzie, którzy zapluwają się przywoływaniem wartości, przyzwoitości,
                      > "lepszości" swojej wobec ciemnej pisiackiej masy januszów i grażyn, że ludzie
                      > ci zachowają uczciwość w ocenach. Na razie, poza nabzdyczenie i zakłamanie nie
                      > wychodzicie. To nie grube słowa są problemem, tete. Problem jest inny.

No i znow. Masa slow - ale czy do mnie ?
                      Zapluwam sie ?
                      Pisze o 'ciemnej pisiackiej masie' ?
                      Nabzdyczam sie ?
                      Dworuje sobie z 'januszow i grazyn' ?

Przeciez nie.

Grube slowa sa wyrazem emocji. Tak to rozumiem. Ale rozkreca sie to w bardzo niebezpiecznym kierunku. I nie chodzi mi wylacznie o forum.

tete
                • wikul Symetria pięści i nosa 09.08.17, 11:56
                  Wart Pac pałaca. Obóz rządzący i opozycja w gruncie rzeczy niewiele się różnią, stanowią nawzajem swe lustrzane odbicia - twierdzą publicyści PiS-owskiej prawicy i neosocjalistycznej lewicy. Używają odmiennych sformułowań, ale istota ich przekazu jest w tym punkcie podobna. ...

wyborcza.pl/1,75968,20627336,symetria-piesci-i-nosa.html
                • babaobaba Re: Niech Pani spróbuje seksu 09.08.17, 14:22
                  No, bywa jeszcze chamstwo korwinowskie i wcale nie gorsze kukizowskie.

xiazeluka napisała:
      • gini Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 14:13
        Tecia moze ty sprobuj seksu przestaniesz bzdury pisac.
        • babaobaba Re: Niech Pani spróbuje seksu 07.08.17, 20:29
          Ty już od dawna piszesz bzdury, pewnie już żaden Arab cię nie chce: wiszący brzuch, gęba pomarszczona a z pod klawiatury rynsztok. Niestety znaleźć dla ciebie amatora to jak wygrać w totolotka. Zostaje sexshop a najlepiej wypier....j z tego forum PS. Już nie piszesz, że Owsiak przegrał z Kurką, tumanie? A od tete sie odstosunkuj, nie sięgasz do Jej stóp, Śmierdziucho.
          • xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 08.08.17, 20:52
            Pełowski dżentelmen demonstruje wyższą kulturę. Już rozumiesz tete, w czym rzecz?
            • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 08.08.17, 22:11
              xiazeluka napisała:

> Pełowski dżentelmen demonstruje wyższą kulturę. Już rozumiesz tete, w czym rzec
              > z?

A Ty rozumiesz dlaczego Gini tak zareagowala na moja wypowiedz w sprawie Jurka Owsiaka ?

tete
              • babaobaba Re: Niech Pani spróbuje seksu 09.08.17, 14:16
                On nie zrozumie. Nie pamięta biblijnego oko za oko, ząb za ząb. To znaczy pamięta, ale zasadę tą Zauważ, że stosuje tylko wobec swoich nieustępliwych dyskutantów. Ja jestem niesamowicie spokojnym człowiekiem, no nie znoszę głupoty. Głupoty, która wymądrza się i nie szanuje innych, Dla takich mam tylko "dobre słowo". Wiem Tete, że nie jestem z Twojej bajki ale jakoś to będzie smile Zauważ, że Ania na mnie się nie obraża - udaje, że ma mnie wyłączonego (ale to nie jest prawda) by nie polemizować. Niestety ona chyba nie zdaje sobie sprawy ze swoich braków. Ataki na Ciebie leczą jej kompleksy. To jedyna jej obrona.
                • t_ete Re: Niech Pani spróbuje seksu 09.08.17, 21:47
                  babaobaba napisał:

> Wiem Tete, że nie jestem z Twojej bajki ale jakoś to będzie smile

Swiat nie sklada sie z ludzi, ktorzy sa z 'jednej bajki'. Ciekawie jest gdy spotykaja sie ludzie z 'roznych bajek' i potrafia z soba rozmawiac. Ale to jest mozliwe tylko wtedy - gdy tego chca.
                  To sie zdarza. Gdy uda sie 'furie' odlozyc na bok smile i zbudowac jakas kladke. Choc czasem wydaje sie, ze ludzie nadaja z roznych planet, swiatow rownoleglych itd. ... to wierze, ze to jednak mozliwe. Znaczy - ta kladka, niech i waska ale jednak.
                  Ale gdy brak woli ...

tete

ps. Adorno znakomicie opisal to z czym sie aktualnie 'zmagamy'.
                  • babaobaba Re: Niech Pani spróbuje seksu 09.08.17, 22:20
                    Wierzę Ci na słowo, tete. Nie lubię taplać się w filozoficznych rozważaniach. smile
                • xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 10.08.17, 09:29
                  "Ja jestem niesamowicie spokojnym człowiekiem, no nie znoszę głupoty. "

Nie lubisz swojego drugiego imienia???
              • xiazeluka Re: Niech Pani spróbuje seksu 10.08.17, 09:28
                Mła nie pisze o Brukselce, lecz o tym wyciętym z tektury dżentelmenie.
    • wikul Burza w szklance wody 07.08.17, 14:32
      Od dawna a szczególnie od dwóch lat Owsiak jest nieustannie grilowany, obrażany i lżony. Spotykały go absurdalne zarzuty przed którymi musiał tłumaczyć się przed sądem. Z tego co wiem wszystkie sprawy wygrał.
      W końcu obrzydliwy agresywny baboch doczekał się dowcipnej reakcji. I co ? Politycznie poprawny światek, wyjątkowo wyrozumiały na wybryki babocha itp.pisowskich gnid, Owsiaka chce z linczować. Wymaga od niego katolickiego heroizmu by na policzek odpowiadał nadstawianiem drugiego policzka. Nic z tego nie rozumiem.
      Chamstwu w życiu należy przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom.
      • wikul Symetria 07.08.17, 14:51
        www.facebook.com/photo.php?fbid=1096755363794508&set=a.167359693400751.40925.100003801655098&type=3&theater
        • wikul Re: Symetria 09.08.17, 14:35
          ... Kłamstwa w PiS-owskiej propagandzie łatwo zdemaskować. Owszem, Sejm poprzedniej kadencji bezprawnie wybrał dwóch sędziów, ale sam Trybunał orzekł, że było to sprzeczne z konstytucją. Owszem, Marek Rosiak został zamordowany, ale nikt z ówczesnego obozu władzy nie rozgrzeszał jego zabójcy, tak jak liderzy PiS-u rozgrzeszają dziś faszystowskich bojówkarzy, ośmielając ich do dalszych napaści. Zabójca Rosiaka odsiaduje dożywocie, a agresorzy z Gdańska chodzą z dumnie podniesionymi głowami. Wbrew temu, co twierdzi medialny adwokat faszystów Piotr Semka, gdański pogrzeb ofiar komunistycznych represji nie był "demonstracją prawicy", lecz uroczystością państwową, w której miał prawo uczestniczyć każdy obywatel. A nacjonaliści oczywiście "włażą", by użyć sformułowania Semki, na marsze KOD-u - ale nikt ich tam nie atakuje. Co najwyżej manifestujący gwiżdżą i pukają się w głowy. Ale tylko w swoje.

Tak więc, szanowni "razemowcy" i szanowni PiS-owcy, nie wmawiajcie nam, że polski konflikt ma charakter symetryczny. Nie ma żadnej symetrii. Nie ma dwóch takich samych plemion, nie ma Paca i pałaca.

Po jednej stronie mamy tych, którzy bronią państwa prawa i zasad współczesnej cywilizacji zachodniej - tolerancji, poszanowania praw obywatelskich, szacunku dla mniejszości, przestrzegania konstytucji - a po drugiej są ci, którzy zasady te próbują zastąpić prawem pięści. Którzy uważają, że jeśli ktoś się z nimi nie zgadza, to powinien dostać po ryju. Taki model ustrojowy nam oferują. ...

wyborcza.pl/1,75968,20627336,symetria-piesci-i-nosa.html
      • xiazeluka Re: Burza w szklance wody 07.08.17, 15:28
        "doczekał się dowcipnej reakcji"

Wielowieyska i Sroczyński nie mają najwyraźniej poczucia humoru:
        www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,22201199,wielowieyska-zbulwersowana-slowami-owsiaka-skroczynski-ostro.html#BoxNewsLink&a=66&c=96
        • wikul Re: Burza w szklance wody 07.08.17, 17:44
          xiazeluka napisała:

> "doczekał się dowcipnej reakcji"
          >
          > Wielowieyska i Sroczyński nie mają najwyraźniej poczucia humoru

Wielowiejska ma poczucie humoru ale w tym wypadku nie zgadzam się z jej opinią a Sroczyński to wieczny malkontent, ponurak i mitoman.
          P.S. Określenie "seksistowski" do mnie nie przemawia. Jest niejasne i stosowane instrumentalnie
        • wikul Re: Burza w szklance wody 07.08.17, 17:49
          xiazeluka napisała:

> "doczekał się dowcipnej reakcji"

Już po zamieszczeniu odpowiedzi przeczytałem post dachs'a który jak zwykle dowcipnie, obszernie i trafnie podsumował to zdarzenie.
          • benek231 Dlaczego upieszczasz tego s k u r w y s y n a? :O) 07.08.17, 18:08
            Kretyn to jest plynne gowno w ludzkiej skorze ktorego obecnosci nie powinno sie tolerowac.

To antydemokratyczne gowno, ktore - jak na gowno przystalo - jest przy okazji, rasista, mizoginem, homofobem, antysemita, wrogiem UE, zamordysta. , i jest z siebie dumny.
            A Ty nie jestes przeciez kobieta, wiec nie powinienes miec wychowawczych zapedow. I to w stosunku do kogos kto swymi cechami przekreslil samego siebie jako mozliwy czlonek spoleczenstwa, ktore nie jest nazistowskie.

Rozumiem, ze w interesie takiego Szkopa lezy troska o dobre samopoczucie tego zamordystycznego scieku tym forum. Ale Ty...?
            • wikul Re: Dlaczego upieszczasz tego s k u r w y s y n a 07.08.17, 19:09
              benek231 napisał:

> Kretyn to jest plynne gowno w ludzkiej skorze ktorego obecnosci nie powinno sie
              > tolerowac.

Znamy się jak łyse konie. Jak ktoś mnie traktuje normalnie to nie widzę powodu by się z nim wdawać w niepotrzebne wojny.
              • benek231 Dlaczego upieszczasz tego s k u r w y s y n a? :O) 07.08.17, 20:34
                wikul napisał:

> benek231 napisał:
                >
                Kretyn to jest plynne gowno w ludzkiej skorze ktorego obecnosci nie powinno sie tolerowac.
                *
                > Znamy się jak łyse konie. Jak ktoś mnie traktuje normalnie to nie widzę powodu
                > by się z nim wdawać w niepotrzebne wojny.
                Nie mialem najmniejszego zamiaru namawiac Ciebie do wojny z Kretynem.

Skutkiem tolerowania indywiduow o zamordystycznych ciagotach, mizoginow, naziolkow, antydemokratow, narodowcow, wrogow UE, rasistow, antysemitow - czy to malo jak na jednego Kretyna? - jest rozmnazanie sie podobnych mu kreatur, gdyz te przekonane sa, ze nie ma nic niewlasciwego w byciu wlasnie takimi.
                W efekcie rosna zastepy ONRowcow, Falangistow, Korwiszonkow, neo_naziolkow, pisiakow, i podobnego smiecia - bo nikt nie dal im kopa w dupe, bo to kuzyn, wujek, ciocia, sasiad, kolega z wojska, forumowy kompan do milej konwersacji na tematy "inne" i mniej drazliwe.

A pozniej dziwisz sie jak to sie dzieje, ze to czarnoszczecinne bydlo coraz bardziej zawlaszcza teren.
                • xiazeluka Re: Dlaczego upieszczasz tego s k u r w y s y n a 08.08.17, 20:54
                  Lepsze ideowe bydło od oportunisty, który przyjmuje ordery od klero-faszystów. No i nosi obciachowe wąsiska.
    • dachs Wróg publiczny nr jeden 07.08.17, 16:21

Oto wróg wrogów poprawności politycznej zachował się tak niepoprawnie politycznie, że nawet feministki zgłupiały i nie zauważyły, ze to Owsiak, a nie - dajmy na to - taki Suski.
      Zawyły ze zgrozy, że mężczyzna radzi kobiecie spróbować seksu.
      Feministki oburzają się słusznie, bo takie rady to mogą dawać tylko one – feministki, przez stulecia krzywdzone w dziedzinie, w której mężczyznom było wolno więcej niż im, a dziś kobiety z nich wyzwolone, zalety dobrego seksu doceniające i swobodną seksualność propagujące.
      Jeszcze nie bardzo wiedzą, jak uniknąć przy tym udziału mężczyzny, ale prace nad tym trwają.
      Już są na tym etapie, że o seksie z kobietą wolno mówić tylko kobiecie.

Cała reszta postempactwa uprawia schizofrenie stosowaną, polegającą na tym, że ludzie głoszący programowo radość z seksu nie tylko odmawiają tej radości politycznym przeciwnikom, ale reagują alergicznie na nieśmiałą próbę sugestii, że ktoś z przeciwnego obozu mógłby mieć przyjemność.
      To prawda, że pisiorom udało się zawłaszczyć Powstanie Warszawskie, Solidarność, Żołnierzy Wyklętych, nawet żałobę po ofiarach smoleńskich, ale uważam, że retorsja lewicy w postaci zawłaszczenia seksu tylko dla przedstawicieli obozu postępu jest zbyt daleko posunięta. To już zahacza o politykę genetyczną. Niby, że dzieci p. Pawłowicz będą obciążone jej poglądami?
      Żałosne.

Nie bardzo zrozumiałe jest natomiast oburzenie pisiorstwa.
      W końcu niepoprawność polityczną wyhaftowali sobie na sztandarach (co jest jedyną pozytywną stroną tej formacji) i takie wypowiedzi jak Owsiaka powinny być jak najbardziej w ich duchu.
      Z drugiej strony niebezpieczny jest każdy kto podważa ich uzurpację do niepoprawności politycznej. Pawłowicz niepoprawna politycznie być może, Piotrowicz musi, a Owsiakowi wara.
      Ale jest jeszcze inna rzecz.
      PiS chce sobie prawdopodobnie wyhodować własną, konkurencyjną, niepokalaną dziewicę.
      A że kłopoty PiS-u z kadrami są znane nie od dziś, o kandydatki trudno, więc padło na Pawłowicz Toruńską. A tu Owsiak takie rzeczy. A jak ją przekona? Planu B nie ma.

Interesujące jest też, jak pisiorstwo zamyśla sformułować akt oskarżenia. Bo ze słów Owsiaka wynika obraz p. Pawłowicz, jako kobiety cnotliwej, wstrzemięźliwej i sprawom obywatelskim swoje życie osobiste poświęcającej. Pochwała zatem, niż przygana raczej.
      Emila Plater to przy niej pikuś. Jak postawić o to zarzut obrazy?
      Chyba, że dla PiS-u sama myśl o tym że p.Pawłowicz mogłaby znaleźć w „tym“ przyjemność jest obraźliwa.
      Ale tu Owsiak zachował się przytomnie i określił to jako terapię. Lekarstwo smakować nie musi, ma pomóc. I pani Pawłowicz może spokojnie zażywać.

I tu jest jedyny punkt, w którym mogę mieć do Owsiaka pretensję.
      Skoro uważa seks za terapię, powinien sam zająć się leczeniem pacjentki
      Panie Owsiak, dobry terapeuta leczy osobiście, a nie zwala robotę na przypadkowych przechodniów.
      • qwardian Re: Wróg publiczny nr jeden 07.08.17, 16:41

Gdybym był sędzią dowaliłbym pisim grzywnę za frywolne oskarżenia, bo system zawali się pod ciężarem takich absurdów. W ogóle gdzie są protestujący w obronie wolności słowa i wyrażania opinii, to jest fundament naszej konstytucji i jego łamanie nikogo nie rusza...
        • babaobaba Re: Wróg publiczny nr jeden 07.08.17, 20:41
          Przecież "nasza" konstytucja jest do doopy to po co się na nią powołujesz?

• oleg3 Re: Wróg publiczny nr jeden 07.08.17, 20:54
        Jak by tego nie komentować Borsuku, to Owsiak zagrał marketingowo po chamsku.Takie czasy. Zauważ, że nikt nie mówi o zarzutach Pawłowicz ani o przebiegu Przystanku. Wszystko przykryte.
        • dachs Re: Wróg publiczny nr jeden 07.08.17, 22:25
          oleg3 napisał:

> Jak by tego nie komentować Borsuku, to Owsiak zagrał marketingowo po chamsku.Ta
          > kie czasy. Zauważ, że nikt nie mówi o zarzutach Pawłowicz ani o przebiegu Przys
          > tanku. Wszystko przykryte.

Owsiak zagrał tak, jak się teraz gra. Poczekajmy aż wytrenuje w sobie brutalność Pawłowicz, to dopiero nas zadziwi.
          Nie wiem o jakich zarzutach Pawłowicz mówisz.
          Co do przebiegu, to starałem się złożyć Ci statystykę przestępstw na Woodstock na przestrzeni ostatnich lat.
          Już 6 lat zebrałem, gdy trafiłem na ten artykuł.
          On wprawdzie z zeszłego roku, ale podoba mi się podejście autora do tematu.
          Powinno być bardzo zbliżone do Twojego: fakty, liczby, logika, zero histerii.
    • benek231 Moj wpis na TOKFM, pod Wielowieyska :O) 07.08.17, 21:18
      Kobiety to nawet kwiatkiem nie wolno uderzyc, mentalnosc, lezy u podstaw "rozumowania" krytykow Owsiaka, wlacznie z pania Wielowieyska (ktora lubie i szanuje).
      Wypowiedz Owsiaka mozna by uznac za seksistowska, gdyby to samo w odniesieniu do mezczyzny mozna bylo uznac za seksistowskie. A, ze nie mozna wiec cala ta seksistowska konstrukcja nie trzyma sie kupy. Ponadto nie wszystko co niemile musi zaraz byc seksistowskie.

Nieladnie jest tez powiedziec glupiemu, ze jest glupi, a czlowiek delikatny nie dopusci sie czegos podobnego. Bo czlowiek delikatny i kulturalny na tym wlasnie polega - co jest OK. Problemy zaczynaja sie gdy - ja np. teraz - czlowiek delikatny zapragnie narzucic swe standardy delikatnosci wszystkim wokol, i wymagac od nich odpowiedniego postepowania. Wtedy w zadnym przypadku nie mozna by glupiemu powiedziec, ze jest glupi. Pomimo tego, ze czasem nawet nalezy.

Zgadza sie nie bylo to nazbyt delikatne stwierdzenie, ze strony Owsiaka, ktory byc moze takze w stosunku do Pawlowicz powinien pozostac elegancki. Byc moze. Bo to jest kwestia indywidualnych oczekiwan, przy czym ja nie mam takowych. No i moja wrodzona delikatnosc nie pozwala mi na branie pod but kogos kto nie powiedzial nic az tak strasznego by zasluzyc sobie na przeczolgiwanie.

Troche wiecej dystansu, prosze oburzonych pan. I nieco mniej wychowawczych zapedow.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,22201199,wielowieyska-zbulwersowana-slowami-owsiaka-skroczynski-ostro.html?v=1&pId=45808375&send-a=1#opinion45808375
      • wikul Oburzonym feministkom ... i nie tylko 07.08.17, 21:58
        ... podrzucam materiał do oburzania.

pikio.pl/tarczynski-znowu-szaleje-fantazjuje-o-bieliznie-poslanki-nowoczesnej/#
        • andrzejg Owsiak przeprosił 07.08.17, 22:01
          tym samym pokazał klasę.

Teraz kolej na Pawłowicz, Panią profesor.
          Przeprosi za swoje bluzgi?
          • t_ete Ciesze sie, Jurek mnie nie zawiodl 07.08.17, 22:42
            andrzejg napisał:

> tym samym pokazał klasę.
            >
            > Teraz kolej na Pawłowicz, Panią profesor.
            > Przeprosi za swoje bluzgi?

Choc jego wypowiedz to naprawde 'subtelnosc' w porownaniu do 'maderskiej bielizny' w wykonaniu 'Jenota'.
            Ale od tych, ktorych cenie - chcialabym najlepszego. I ciesze sie, ze Jurek Owsiak przeprosil.

Wydaje mi sie, ze pani Pawlowicz nie uwaza by miala za cokolwiek przepraszac. Gdyby bylo inaczej - natknelibysmy sie wczesniej na slady refleksji. Refleksja... bylaby pewnie oznaka slabosci ? A rewolucjonisci musza byc twardzi wink

tete

• t_ete dodam jeszcze 07.08.17, 23:13
              t_ete napisała:

> Ale od tych, ktorych cenie - chcialabym najlepszego. I ciesze sie, ze Jurek Ows
              > iak przeprosil.

Dodam jeszcze, ze zrobil to w pieknym stylu. Zyczliwie.

tete

• benek231 Re: Oburzonym feministkom ... i nie tylko 07.08.17, 22:10
          A co one beda marnowac czas i zdrowie na tego Tarczynskiego, skoro na niego to nie dziala(?) Takze feministki lubia odnosic sukcesy.
    • benek231 Jeszcze inna krytyka Owsiaka :O) 09.08.17, 14:36
      Joanna Hebda

Nie ma uzasadnienia dla tarzania się z PiS w seksistowskim błocie. Polemika z Ewą Wanat
      08 sierpnia 2017 | 20:59

Próby obrony wypowiedzi Jerzego Owsiaka świadczą o tym, że seksizm i rubaszne podejście do seksualności kobiet tak głęboko wniknęły w codzienność polskiej debaty publicznej, że nawet ich nie zauważamy.
      Joanna Hebda (1989) - anglistka i kulturoznawczyni, specjalizuje się w problematyce reprezentacji mniejszości w mediach. Współpracowała m.in. z „Res Publicą Nową” i portalem Gikz.

Jerzy Owsiak doradził posłance Krystynie Pawłowicz, by „spróbowała seksu”, a w obronę wzięła go Ewa Wanat, która w wywiadzie dla „Wysokich Obcasów” powiedziała, że uważa nazywanie wypowiedzi Owsiaka seksistowską za przesadę. Według Wanat wypowiedź nie jest seksistowska, ponieważ Owsiak nie użył sformułowania „niedorżnięta baba”.

To prawda - użył sformułowania elegantszego, mniej wulgarnego, ale sens pozostał ten sam: posłanka Pawłowicz jest agresywna, wydaje się sfrustrowana, więc brakuje jej seksu.

Inni obrońcy Owsiaka pytają, czy gdyby powiedział to o Jarosławie Kaczyńskim, to nie byłby to seksizm. Odpowiedź brzmi: byłby, bo uważanie mężczyzn za funkcjonujących tylko dzięki regularnemu współżyciu jest takim samym patriarchalnym stereotypem jak wszelkie „żarciki” dotyczące seksualności i rozrodczości kobiet.
      Nimfomanka - niewydymka
      Aktywność seksualna i rodzinna kobiet jest regulowana ostrzej niż mężczyzn. Jeśli uprawiamy za dużo seksu – jesteśmy „dziwkami” i „nimfomankami”. Jak za mało – jesteśmy „cnotkami-niewydymkami” albo strasznymi, sfrustrowanymi babami.

Kiedy mamy zły humor – zbliża nam się okres. Jeśli mamy rodzinę i dzieci - nazywa się nas mało ambitnymi mamuśkami, a kiedy odstawiamy latorośle do przedszkola albo pod opiekę niani i idziemy zająć się pracą zawodową – jesteśmy wyrodnymi matkami.

Jednak zostanie 'starą panną' to najgorsze, co może spotkać kobietę – na pewno coś z 'tą dupą' jest nie tak, skoro żaden facet jej nie chciał

W literaturze kobiety uchylające się od małżeństwa i wypełnienia swojego „biologicznego przeznaczenia” (pojęcie z „Opowieści podręcznej”) to wiedźmy i wariatki. Ich miejsce jest na strychu (jak w „Jane Eyre”) lub na stosie. Nie w centrum społeczeństwa.

Mądrości drugiej świeżości
      Wanat powiada tak: przecież tu chodzi o to, jak posłanka Pawłowicz się zachowuje, a nie o to, żeby jej zaglądać do sypialni. Problem w tym, że atakując posłankę za jej zachowanie, Owsiak ordynarnie zajrzał do jej sypialni.

Nie tylko zajrzał. Początkowo, odmawiając przeprosin za tę wypowiedź, szef WOŚP przywołał swoje doświadczenie psychoterapeutyczne sprzed kilku dekad. Próbował legitymizować swoją „diagnozę” i poradę dotyczącą „terapii”, czym obnażył, jak mało wie o zawodzie psychoterapeuty.

'Terapii seksem' nie stosuje się od kilkudziesięciu lat. To wymysł archaicznej psychoanalizy freudowskiej, której kluczowe tezy zostały skompromitowane przez naukę w ciągu ostatniego wieku
      Po drugie, diagnoza osoby publicznej jedynie na podstawie jej medialnych wypowiedzi jest sprzeczna z etyką zawodową psychologów i psychiatrów.

Argument podwójnie sprzeczny
      Ewa Wanat, która prowadzi audycje o seksie oraz napisała o nim książkę, opisując wpływ frustracji seksualnych na politykę, zapomina, jak bardzo ludzka seksualność jest różna: są osoby aseksualne, a libido różni się między ludźmi, zmienia wraz z wiekiem i porą roku. Są również osoby, które w wyniku traumy mają psychiczną blokadę przed seksem.

To sprawy delikatne, prywatne i wnikanie w nie jest czystym chamstwem – sprzecznym z duchem tolerancji i otwartości, do których odwołują się i Ewa Wanat, i Jerzy Owsiak.

Najdziwniejszy jest jednak moment, gdy Ewa Wanat przywołuje „kołtuństwo” po obu stronach sceny politycznej, które pojawia się w momencie poruszenia publicznie tematu seksu, i apeluje o to, by nie schodzić do poziomu dyskursu pani Pawłowicz, po czym – w tej samej wypowiedzi – nazywa hipokryzją oburzenie wypowiedzią Owsiaka, co uzasadnia tym, że Krystyna Pawłowicz nie wypowiada się kulturalnie o swoich adwersarzach.

Ta wypowiedź jest zwyczajnie sprzeczna – nie wiadomo, czy zdaniem Ewy Wanat nie powinniśmy schodzić na ten poziom, czy możemy schodzić, ale pod warunkiem, że w ten sposób obrażamy osobę, która wcześniej obrażała innych.

Ubłocone autorytety
      Postępując tak, jak postąpił twórca Przystanku Woodstock, narażamy się na ściągnięcie poziomu debaty publicznej na samo dno – dno, na którym chamstwo i seksizm przystoją wszystkim, niezależnie od deklarowanej przynależności politycznej.

Widać było to w dyskusji pod jego oświadczeniem na Facebooku, gdzie kobietom, które krytykowały wypowiedź Owsiaka. jego obrońcy wylali na głowy wiadra seksistowskich pomyj
      Sam zainteresowany powinien rozumieć, że jego wypowiedzi mają wielki wpływ na tysiące podziwiających go osób, i choćby z tego powodu uważać na to, co mówi. Nie chodzi o to, ze każdą wypowiedź ma mieć starannie zanalizowaną i spisaną na kartce. Chodzi o to, że gdy już coś palnie, to niech potrafi przeprosić inaczej niż przyciskany w TVN 24.

Nie mogę się zgodzić na propozycję Ewy Wanat, by nie reagować na seksizm czy homofobię, gdy są skierowane w naszych oponentów. W ten sposób dajemy przyzwolenie, by taki dyskurs osiadł w naszej zbiorowej świadomości jako norma. Jako kontrpropozycję proponuję Michelle Obamę, która mówiła, by „iść wysoko, kiedy oni idą nisko”.

wyborcza.pl/osiemdziewiec/7,159012,22208841,nie-ma-uzasadnienia-dla-tarzania-sie-z-pis-w-seksistowskim-blocie.html
      • t_ete Kropka nad 'i' 09.08.17, 21:52
        benek231 napisał:

>Jako kontrpropozycję proponuję Michelle Obamę, która mówiła, by „iść wysoko, kiedy oni id
        > ą nisko”.

Tak.

tete
        • benek231 Re: Kropka nad 'i' 09.08.17, 23:11
          Generalnie nie mam nic przeciwko temu co proponuje pani Hebda. Potrafie jednak odroznic wypowiedz Owsiaka od niego samego. A zostal on wziety pod but jakby ojca i matke komus zabil, a nie tylko probowal byc zlosliwy w stosunku do Pawlowicz, chamki i szantrapy, ktora nie ma najmniejszych problemow z zagladaniem innym w majtki. Zatem bez przesady, moze, gdyz wprawdzie zasluzyl sobie Owsiak na zwrocenie mu uwagi, ale zdecydowanie nie jest to wystarczajaco dobry powod by go glanowac.

Jako osoba publiczna powinien byl Owsiak bardziej uwazac na to co mowi. Chocby dlatego by nie szkodzic swojemu byznesowi. Czy „iść wysoko, kiedy oni idą nisko”? Dlaczego nie... Ale gdy juz to slowo, co "jaskolka wylecialo", grzmotnelo Owsiaka w leb ogromna nadwaga, to moze reszte nalezaloby pozostawic jemu samemu. Liczac na to, ze zmadrzeje po szkodzie.

A przy nim chocby czesc z tych ktorzy chcieliby seksistowskie dobre czasy zatrzymac w miejscu.
          • t_ete Re: Kropka nad 'i' 09.08.17, 23:44
            benek231 napisał:

> Zatem bez przesady, moze, gdyz wprawdzie zasluzyl sobie Owsiak na z
            > wrocenie mu uwagi, ale zdecydowanie nie jest to wystarczajaco dobry powod by go
            > glanowac.

Alez ja go nie glanuje. Jego wypowiedz byla dla mnie 'zgrzytem'. Poniewaz nie wszystko co sie zadzieje na woodstockowej scenie - zabrzmi tak samo - poza nia.

> Jako osoba publiczna powinien byl Owsiak bardziej uwazac na to co mowi. Chocby
            > dlatego by nie szkodzic swojemu byznesowi.

Nazwij to byznesem - jesli chcesz. Ja mysle, ze to jednak misja - po tylu latach Wielkiej Orkiestry ... noblesse oblige.

Czy „iść wysoko, kiedy oni idą nisko
            > ”? Dlaczego nie...

Byc soba - mam nadzieje.

tete
            • benek231 Re: Kropka nad 'i' 10.08.17, 00:36
              t_ete napisała:

Alez ja go nie glanuje.
              Wiem. To nie bylo do Ciebie.

Byznes, misja - niech bedzie, ze misja. Czyli tym bardziej powinien nie byc niemily dla kogokolwiek. Bo to niedobrze dla misji.
              Ja moge sobie pozwolic, ale ja nie jestem osoba publiczna, przy czym nawet gdy zbluzgam to nie mam tendencji do seksistowskich wycieczek. Przyznaje, ze nie jest to ladne, ale czasem bywam zmuszany.

A skoro juz tu jestesmy to uwazam, iz przydaloby sie nieco naciskow na te Pawlowicz, czyli - w przeciwienstwie do Hebdy - nie mam nic przeciwko zagladaniu do jej lozka. Dla zasady. Oraz aby poczula jak moze byc komus gdy ona sama to robi. Przydalby sie jakis satyryk, ktory rozegralby ja publicznie tak jak ona potraktowala te Grodzka. Nie kazdy moze pozwolic sobie wylacznie na wysokie loty. Czasem trzeba sie znizyc do poziomu danej osoby, by przydzwonic jej w leb. Inaczej nie zadziala.
              • wikul Zaskakujące życzenia dla K.Pawłowicz w Sosnowcu 10.08.17, 17:43
                Na wiadukcie znajdującym się pomiędzy Sosnowcem a Dąbrową Górniczą pojawiły się zaskakujące życzenia dla posłanki Krystyny Pawłowicz. To nawiązanie do wypowiedzi Jurka Owsiaka podczas 23. Przystanku Woodstock. ...

www.wprost.pl/kraj/10069664/Zaskakujace-zyczenia-dla-Krystyny-Pawlowicz-na-Slasku-To-nawiazanie-do-slow-Jurka-Owsiaka.html

To już żyje własnym życiem.
              • wikul Re: Kropka nad 'i' 14.08.17, 22:35
                www.facebook.com/photo.php?fbid=1274923212634457&set=gm.1205328292932766&type=3&theater

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka