Dodaj do ulubionych

liberalni = bardziej inteligentni

30.10.18, 12:23
Z cyklu nauka w służbie postępu

Zdaniem psychologa Satoshi Kanazawa liberalni = bardziej inteligentni. Są oni poza wszystkim bardziej pokojowo nastawieni do świata, często mają poglądy feministyczne albo chronią środowisko. Na ogół mają też szersze horyzonty, otwierają się na świat i różne opcje.

www.polityka.pl/galerie/1642229,1,11-cech-charakteryzujacych-ponadprzecietnie-inteligentnych-ludzi.read
Obserwuj wątek
    • superspec Ja tam mam inteligencję w górnych granicach normy 30.10.18, 14:05
      zatem liberałem nie jestem.
      • oleg3 Re: Ja tam mam inteligencję w górnych granicach n 30.10.18, 14:20
        superspec napisał:

> zatem liberałem nie jestem.

To tak ja ja. smile
        • superspec Wysoką mam inteligencję społeczną 30.10.18, 14:59
          Pomyślałem więc trochę nad inteligencją liberałów i może oni za bardzo ufają tej swojej inteligencji takie mędrki z nich. Brak im pokory.
      • kalllka Re: Ja tam mam inteligencję w górnych granicach n 30.10.18, 15:12
        Ciekawe, którym ”testem ”miałeś mierzona inteligencje?
        Żeby być szczera, wlazlam w „naukowy” link w twojej sygnaturce aby sobie pooglądać jak posklejano anarchizm z kapitalizmem i ..twoja choroba psychiczna...
        ..z wierzchu do art. nie można się przyczepić zwłaszcza, ze link skleiles z dwóch zaufanych domen pl. org.ale już powiązane strony..i lista języków to kiepski /polsatowski?/ dowcip. Ale spokojnie- oleg da się złapaćuncertain
    • xiazeluka Re: liberalni = bardziej inteligentni 30.10.18, 14:09
      Czyli brak krytycyzmu, defetyzm, uleganie modom dowodzi inteligencji, i to ponadprzeciętnej. Jakoś trudno to zaobserwować. Ciekawe, jak wypadli by w takich "badaniach" prawdziwi liberałowie, otwarcie nastawieni do świata, mający własne, samodzielnie wypracowane poglądy, tolerancyjni, ceniący różnorodność.
      • oleg3 Re: liberalni = bardziej inteligentni 30.10.18, 14:22
        Wiesz. To wpisuje się w ogólny trend = katastrofa Zachodu. Nauka powoli staje się gałęzią propagandy. A to nauka - ten szczególny wynalazek łacinników - decydowała o przewadze cywilizacyjnej.
        • xiazeluka Re: liberalni = bardziej inteligentni 30.10.18, 14:45
          Nauka już stała się gałęzią propagandy. Nawet nie zauważyliśmy kiedy.
    • maksimum Re: liberalni = bardziej inteligentni 30.10.18, 15:02
      www.facebook.com/photo.php?fbid=2081332281924403&set=a.432258216831826&type=3&theater&ifg=1

a to jest latanie na miotle
    • felusiak1 Re: liberalni = bardziej inteligentni 30.10.18, 22:05
      no przecież jesli wszyscy badacze są lewoliberalami to nie należy dziwić się, ze postrzegają siebie na piedestale.

A tu przykład tej wysokiej inteligencji: www.youtube.com/watch?v=wDYNVH0U3cs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka