Dodaj do ulubionych

Dzieciaki wołały na niego "wujo Paweł"

18.01.19, 20:20
Na klatce budynku komunalnego wiszą zdjęcia z sąsiedzkiej wigilii i Wielkanocy. Na zdjęciach uśmiechnięty prezydent. Odwiedzał ich ze trzy razy. Pytał, jak się mieszka. A teraz Ola wiesza na balkonie flagę. I zastanawia się na głos: Skąd ja do tej flagi wezmę czarną wstążkę?
Więcej: weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,24374926,dzieciaki-wolaly-na-niego-wujo-pawel-najnowsza-historia-gdanska.html#s=BoxMMtCzol3

Niedobrze mi się robi! Chyba Cejrowski nawiązał do śmierci Stalina. Proroczo. Redaktorzy GW sięgnęli do rodzinnej tradycji. I niech mi tu nikt nie pieprzy o mowie nienawiści!
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Dzieciaki wołały na niego "wujo Paweł" 19.01.19, 09:50
      Nie za bardzo wiem, kto ten niby Cejrowski. Jakiś telewizyjny guru, chyba, i nawiązał do śmierci Stalina.

Co ma jedno z drugim?

A tekst? Zwyczajnie, laurka - ale nie dla Adamowicza - dla Gdańska. To niesamowite miasto, wiem, drugiego o takiej sile w PL nie ma.

Rozumiem, szanowny Olegu, że czekasz na - wreszcie - chwilę normalności i ujawnień.

Ujawnienia - na ile będą oparte na rzeczywistości, na ile na wymyśleniach?

Granice nie będą ostre. I właśnie obecność tej niejasnej strefy wywoła atak w drugą stronę. A jej funkcjonariusze - no, niedobrze mi się robi. I - warto pamiętać, Smoleńsk nie zasłoni wszystkiego.

Co tam - mowa nienawiści. Będzie mocniej. Archeologia Zła w pełnym rozpędzie.
      • oleg3 Re: Dzieciaki wołały na niego "wujo Paweł" 19.01.19, 09:55
        Tobie nie muszę tego przypominać

poranny.pl/stalin-kochal-dzieci-byl-naukowym-geniuszem-i-ambasadorem-pokoju-na-swiecie/ar/5281072
        • cepekolodziej Re: Dzieciaki wołały na niego "wujo Paweł" 19.01.19, 10:11
          Wiesz, nawet nie zajrzałem.

Dzieci kochał również Mahatma Gandhi. I Pan Jezus. I powoływano się na ich myśli w niezliczonych opracowaniach naukowych.

Kto by nie kochał dzieci, słodkich istotek? Kto nie byłby ambasadorem pokoju na świecie?

A jeśli chodzi Ci o organizację wyrazów żalu, to byłem jej świadkiem po Smoleńsku, i byłem - i nadal jestem świadkiem wykorzystywania energii tego żalu dla osobistych celów.
          • babaobaba Re: Dzieciaki wołały na niego "wujo Paweł" 19.01.19, 10:49
            cepekolodziej napisał:

A jeśli chodzi Ci o organizację wyrazów żalu, to byłem jej świadkiem po Smoleńsku, i byłem - i nadal jestem świadkiem wykorzystywania energii tego żalu dla osobistych celów.
            ======================
            Tylko drobiazg - wtedy to olegowi nie przeszkadzało.Pisowski pierwiastek w tym "logiku", od siedmiu boleści, pozostał.
            Zakłada żałosne wątki by dokuczyć tete. Nie różni się niczym od prostackich hejterów. Gość myśli, że kiedy robi to inteligentnie to intencje nie zostaną odkryte. Myśli..... taki z niego logik. Smród.
            • oleg3 Psy szczekają, karawana idzie dalej 19.01.19, 12:03

• babaobaba Re: Psy szczekają, karawana idzie dalej 19.01.19, 15:13
                Karawana osłów. jedziesz na czele...
                • oleg3 Sztaudynger 19.01.19, 15:59
                  "Ekscelencjo, pozwolisz

Że ci zejdziem z drogi.

Tak do gówna przy drodze

Powiedziały nogi”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka