Dodaj do ulubionych

Wiosna nadchodzi

12.02.19, 07:46
Noce co prawda sa zimne ale temperatury w dzien osiagna w tym tygodniu 14°C. Pokazaly sie tez klucze bocianow, ktore przeciez czuje najlepiej kiedy mozna wracac. Czy bociany wiedza gdzie osiasc?

Trzeba przyznac, ze Wiosna zawitala tez do Polski. I jej prorok, chociaz lubi mezczyzn, niektorych z nich chce wsadzic do ciupy za lamanie konstytucji. W tym polityka, ktory kieruje z tylnego siedzenia.

Moge tylko powiedzie, ze juz najwyzszy czas na troche sloncasmile.

PF
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 08:43
      Biedroń jest jak ta brzytwa, której chwyta się tonący. Rezultat znany.
    • qwardian Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 09:07
      Widziałem bociana odzianego w żółtą kamizelkę, połykającego makaron..
      • kalllka Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 09:18
        Bociany nie jedzą makaronu qw zwłaszcza tutejsze choć francuz za szpakami karmionego się uważa i sprzedał to przekonanie, ekhm.,
        Za to na Tadziu zawsze można liczyć
        gdy mailem nie może to forum pomorze
        • boomerang Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 09:24
          Nie tyle jedzą co połykają. Makrelą też nie pogardzą.
          • qwardian Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 09:35
            Bo mają długi dziób i szyję..
            • kalllka Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 09:58
              Kluski wyszły z mody a ze mod był młody
              to mu haszem zaprawili i znowu puścili
              Do dzisiaj kazdy połyka aż mu grdyka drga
              Żaden nie wie gdzie <zerodzien>
            • polski_francuz Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 09:59
              Albo dlugi dziub albo dlug austraicki w srebrnikach.

(PF)
              • polski_francuz Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 10:01
                austraicki=austriacki

(PF)
      • oleg3 Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 10:46
        qwardian napisał:

> Widziałem bociana odzianego w żółtą kamizelkę, połykającego makaron..
        Bingo!
    • qwardian Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 11:20

Wiosna nadchodzi, socjalistyczna mer Paryża walczy z wynajmującymi mieszkania przez Airbnb.

www.rp.pl/Biznes/302119969-Paryz-walczy-z-Airbnb-Rekordowa-kara-za-nielegalny-wynajem.html
      W Paryżu są tysiące nielegalnych imigrantów, którzy palą samochody w weekendy, setki monopolistów hotelowych, którzy rąbią turystów na miliony, a ona ściga biedaków, którym właśnie zaświeciło słoneczko.
      • polski_francuz Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 14:32
        W Paryzu trzebaby pare wiez. Brakuje tylko Judasza i srebrnikow.

(PF)
    • benek231 Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 16:14
      >>
      Zlikwidujemy nauczanie religii, opodatkujemy tacę, zlikwidujemy fundusz kościelny. Mam to policzone, mogę podać wszystkie kwoty po kolei. 35 miliardów złotych - tyle będzie kosztował mój program. PO, która mnie krytykuje za te 35 miliardów, przedstawiła w ostatnich dniach swoje propozycje, które kosztują 50 miliardów
      - mówił Biedroń w "Kropce nad i". Jak wyliczył, jego partia zaoszczędzi środki na realizację swoich postulatów między innymi dzięki wycofaniu ze szkół lekcji religii, "opodatkowaniu tacy" czy zlikwidowaniu funduszu kościelnego. 

Biedroń: Kaczyński i Duda powinni stanąć przed Trybunałem Stanu >>
      **
      I za samo wygloszenie powyzszego glosowalbym na Biedronia, pomimo jego niewatpliwego populizmu. Bo w koncu jakis kadydat z jakiejs partii mowi o tym o czym nalezy mowic, oraz chce zrobic cos co bezwzglednie zrobic nalezy.
      • babaobaba Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 16:26
        I tak mu dopomóż Bóg. Modlę się o Polskę nowoczesną i jest w niej tak jak chciałby Biedroń. Jestem pewien, że znajdą się prawdziwi kapłani, którzy poprą Biedronia w jego dziele. Kapłani, którzy juz od lat twierdzą, ze Polski Kościół odszedł od Jezusa, że odszczepieńców Bogiem jest mamona. Tacy kapłani są potrzebni Polsce.
        • polski_francuz Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 19:36
          Nie smiem sie o wierze katolickiej wyrazac. Od spirytualizmu mam kolezanke malzonke. Co do roli kosciola, to go tworza ludzie. I ci ludzie maja ludzkie wady i, w szczegolnosci, wsrod ksiezy jest troche duzo ambitnych politykow i troche duzo pedofilow.

Czy Wiosniak ze Slupska temu da rade? Dobrze, ze przynajmniej o tym mowi. Czuje sie powiew wiosennej swiezosci.

PF
          • babaobaba Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 21:45
            Nie wiem jak będzie. Marzę o upadku pisowskiej ośmiornicy. Wierzyć się nie chce by bez udziału Boga było to możliwe. Ufamy Ci Panie.
      • boomerang Re: Wiosna nadchodzi 13.02.19, 08:19
        zgadzam się z tobą że Biedroń pomoże związać koniec mężczyźnie z mężczyzną
    • superspec Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 16:32
      wpolityce.pl/m/polityka/433555-program-partii-biedronia-to-koszt-przynajmniej-200-mld-zl
      • polski_francuz Re: Wiosna nadchodzi 12.02.19, 19:38
        Masz racje. Dobry kandydat wiosennej odnowy. Ale ekonomista kiepski.

PF
        • boomerang "Dobry kandydat wiosennej odnowy" 12.02.19, 21:43
          dobry na wiosenne Mardi Gras dla wykształciuchów, a ciemnogród tego nie kupi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka