wild 25.04.02, 17:23 nie Reichsfuhrerwirtschaftsminister UE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: wole pracować u Amerykanina niż u Niemca... IP: *.tnt4.b2.uunet.de 25.04.02, 18:41 Ani u jednego,ani u drugiego ci nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
wild niewole... 25.04.02, 18:44 Gość portalu: Anka napisał(a): > Ani u jednego,ani u drugiego ci nie wolno. Mamo! a Anka straszy! :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyhawk Ale latwiej i spokojniej... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 18:57 pracowac jest w firmach niemieckich. Uwierz mi Dzikusiu, ci ktorzy zakladaja interesy w Polsce chca widziec w Polakach partnerow. Prawa rynku o tym decyduja, ze bez pracownikow nie ma sukcesu w interesach. I wlasnie Niemcy, chyba najbardziej ze wszystkich nacji, szanuja swoich pracownikow. Uwierz mi, czesto na zapas. Napewno daja stabilizacje. A Amerykanie - hire & fire. Jest tylu jeszcze nie wycisnietych do cna....... Wiem, co mowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wild ja brzydze sie urzedową dyskrymnacją... 25.04.02, 20:08 ktora zakłada ze ze wzgledow narodowosciowych zabrania sie zakladac firmy w dowolnym kraju... Gość portalu: ladyhawk napisał(a): > pracowac jest w firmach niemieckich. Uwierz mi Dzikusiu, ci ktorzy zakladaja > interesy w Polsce chca widziec w Polakach partnerow. Prawa rynku o tym > decyduja, ze bez pracownikow nie ma sukcesu w interesach. I wlasnie Niemcy, > chyba najbardziej ze wszystkich nacji, szanuja swoich pracownikow. Uwierz mi, > czesto na zapas. Napewno daja stabilizacje. A Amerykanie - hire & fire. Jest > tylu jeszcze nie wycisnietych do cna....... Wiem, co mowie. > Pozdrawiam. nie mam obaw! chce miec wybor a nie dyskryminacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: niewole... IP: *.tnt2.b2.uunet.de 26.04.02, 17:53 No co sie tak dziwisz? Polacy nie maja prawa pracowac legalnie w Niemczech i USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus A u mnie byś nie popracował? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 19:04 Jeżeli tak , to proszę CV i krótki opis na czym się znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: A u mnie byś nie popracował? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 19:18 Co to za narodowość "Amerykanin" ? Wild , a może być Afroamerykanin , Indianin albo Amerykanin pochodzenia arabskiego ? P.S . Czyżbyś nie pracował na swoim , jak każdy szanujący się libertarianin ? Odpowiedz Link Zgłoś
wild Re: A u mnie byś nie popracował? 25.04.02, 20:16 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Co to za narodowość "Amerykanin" ? > > Wild , a może być Afroamerykanin , Indianin albo Amerykanin pochodzenia > arabskiego ? moze byc > P.S . Czyżbyś nie pracował na swoim , jak każdy szanujący się libertarianin ? pracuje gdzie chce czy zebrak-asceta jest nieszanujacym sie libertarianinem? na tym polega wolnosc ze ktos lubi kase a ktos inny nielubi kasy i nie ma pretensji do blizniego ze wlasnie nielubi i... nie rzada np. zlodziejskiego zasilku (kult mamony baala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Wredni biedacy okradają Wilda IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 20:20 wild napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Co to za narodowość "Amerykanin" ? > > > > Wild , a może być Afroamerykanin , Indianin albo Amerykanin pochodzenia > > arabskiego ? > > moze byc > > > P.S . Czyżbyś nie pracował na swoim , jak każdy szanujący się libertarian > in ? > > pracuje gdzie chce > > > czy zebrak-asceta jest nieszanujacym sie libertarianinem? > > na tym polega wolnosc ze ktos lubi kase a ktos inny nielubi kasy i nie ma > pretensji do blizniego ze wlasnie nielubi i... nie rzada np. zlodziejskiego > zasilku (kult mamony baala) Odebrać zasiłki biedakom !!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wild ale dobry V.C dobrowolnie im pomoze prawda? 25.04.02, 20:31 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Odebrać zasiłki biedakom !!! ??? orwell? ODDAC tym ktorym zostały skradzione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: ale dobry V.C dobrowolnie im pomoze prawda? IP: 129.93.24.* 25.04.02, 20:40 wild napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Odebrać zasiłki biedakom !!! ??? > > orwell? > > ODDAC tym ktorym zostały skradzione > max, przestan pic, bo sie sciemnia. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Wild odwołuje się do pisarza -socjalisty ... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 20:47 wild napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Odebrać zasiłki biedakom !!! ??? > > orwell? Orwell był socjalistą . Odpowiedz Link Zgłoś
wild 1984 25.04.02, 20:53 Gość portalu: V.C. napisał(a): > wild napisał(a): > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > Odebrać zasiłki biedakom !!! ??? > > > > orwell? > > Orwell był socjalistą . do czasu 1984 wiesz dobrze o co mi chodziło prosiaku! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: 1984 IP: 129.93.24.* 25.04.02, 21:02 wild napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > wild napisał(a): > > > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > > > Odebrać zasiłki biedakom !!! ??? > > > > > > orwell? > > > > Orwell był socjalistą . > > do czasu 1984 wiesz dobrze o co mi chodziło prosiaku! ) > Tylko spoko wild . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus wildziu, a u polskiego kapitalisty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:04 chciałbyś pracować? (powtórka pytania) Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild kapitalista! IP: *.cezar.pl 25.04.02, 21:27 ten wątek to tylko prowokacja nacjonalistyczna ) handelek szpadelek! znam takich co licza tylko pieniadze, licza dni, licza licza licza bo lubia! chca miec spokój itd. PS. to zlezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: kapitalista! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:38 Gość portalu: wild napisał(a): > ten wątek to tylko prowokacja nacjonalistyczna ) > > handelek szpadelek! > > znam takich co licza tylko pieniadze, licza dni, licza licza licza bo lubia! > chca miec spokój itd. > > PS. to zlezy > Ale Amerykańce też liczą . Fakt ,że ten szpadelek do nas nie przyjedzie , ale handelek to juz tak. Andrzej P.S. Postaw warunki na jakich chciałbys pracować Odpowiedz Link Zgłoś
wild Re: kapitaalistaa! 25.04.02, 21:43 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > Postaw warunki na jakich chciałbys pracować branza nieistotna? warunki? hm a bede mieć nieużywany fartuszek? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: kapitaalistaa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:51 wild napisał(a): > Gość portalu: Jondrus napisał(a): > > > Postaw warunki na jakich chciałbys pracować > > branza nieistotna? warunki? hm a bede mieć nieużywany fartuszek? ;] Teraz w modzie jest przekwalifikowanie. Nie ma problemu ,średnie wykształcenie wystarczy , ale lepsze wyższe techniczne. Fartuszek gratis i pranie tego fartuszka też. Szkolenia na koszt firmy i zagniemy Niemca bez pomocy Amerykańca. Andrzej P.S. W watku 'Gospodarka rusza' piszę serio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: wildziu, a u polskiego kapitalisty IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:30 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > chciałbyś pracować? > (powtórka pytania) > Hahaha. Moj Boze. W tych czasach pracodawca wiecej niz raz kieruje swoje oferty do potencjalnego pracownika, nie znajac jego kwalifikacji. Jest jeszcze szansa dla tego swiata. Sa jeszcze ludzie na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wild może zarejestrowac firmę na wyspach kanaryjskich? 25.04.02, 21:32 Gość portalu: pollak napisał(a): > Gość portalu: Jondrus napisał(a): > > > chciałbyś pracować? > > (powtórka pytania) > > > > Hahaha. Moj Boze. W tych czasach pracodawca wiecej niz > raz kieruje swoje oferty do potencjalnego pracownika, nie > znajac jego kwalifikacji. Jest jeszcze szansa dla tego > swiata. Sa jeszcze ludzie na tym swiecie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: może zarejestrowac firmę na wyspach kanaryjskich? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:38 wild napisał(a): > ) No ciesz sie. Znam takich co na taka propozycje by zacalowali monitor nie szczedzac wazeliny w postach dla Andrzeja . Hahaha )) Odpowiedz Link Zgłoś
wild wole mieć Cadillaca niż BMW... 25.04.02, 21:06 www.lowrider.pl/zdjecia/hydraulics/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus A pamiętasz Syrenki?/ntx/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:08 Odpowiedz Link Zgłoś
wild Re: A pamiętasz Syrenki?/ntx/ 25.04.02, 21:12 tam jest dział podobnych obiektów "ufo" tyle że ciut spasionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Coś nie bardzo się kwapisz do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:21 bycia wyzyskanym prze polskiego kapitalistę. Czyżby wyzysk przez Amerykanina był łatwiejszy do strawienia? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
wild nie 25.04.02, 21:29 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > bycia wyzyskanym prze polskiego kapitalistę. > Czyżby wyzysk przez Amerykanina był łatwiejszy do strawienia? > > Andrzej tu chodzi o nacjonalizm europejski spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Promujmy naszych pracodawcow IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:22 wild napisał(a): > nie Reichsfuhrerwirtschaftsminister UE? Mimo iz nie jestem ekonomem to szczerze im wspolczuje (biurokracja, podatki). Mysl o rozwoju firmy, to jeszcze "biegaj po biurach i zalatwiaj". Czy zawsze musimy pracowac u jakiego Amerykanina, Niemca? Owszem, nie widze problemu, jednak powinnismy promowac Polakow. Przeciez jak nie my to kto? Tak mi sie skojarzylo, bo to chyba w nawiazaniu do UE ... Wymaga sie od naszych chodowcow, rolnikow, mleczarzy aby spelniali normy, pewnie zdobywali jakies certyfikaty i inne cuda unijne. Niedawno widzialem w jakis informacjach ze unijne inspekcje przeprowadzaja u nas kontrole i tak sobie pomyslalem, czy nie isnieje obawa, ze moga oni "sprowadzic" jakies choroby. I to nie pomyslalem w sensie zartu czy szczypliwej uwagi, tylko w obawie przed ichniejszymi pryszczycami i innymi wscieklymi krowami. I nie przekonuja mnie ich normy, tylko przekonuje mnie fakt, ze to u nich wybijano masowo zwierzyne w obawie przed chorobami. Czy ktos u nas tego pilnuje? Zebysmy sie nie obudzili... Odpowiedz Link Zgłoś
wild w stanach duzo Polaków prowadzi firmy... 25.04.02, 21:30 tu chodzi o wolną Polske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: w stanach duzo Polaków prowadzi firmy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:35 wild napisał(a): > tu chodzi o wolną Polske Wzruszylem sie max, na prawde Odpowiedz Link Zgłoś
wild Re: w stanach duzo Polaków prowadzi firmy... 25.04.02, 21:40 Gość portalu: pollak napisał(a): > wild napisał(a): > > > tu chodzi o wolną Polske > > Wzruszylem sie max, na prawde > > hihi to tylko iluzja! jak nielegalne prezenty w hipermarketach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: w stanach duzo Polaków prowadzi firmy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:54 wild napisał(a): > hihi to tylko iluzja! jak nielegalne prezenty w hipermarketach Aaa, brak tego bedzie. Chodzi sie po promocjach w super hiper? Nie jestem juz wzruszony. Odpowiedz Link Zgłoś
wild Re: w stanach duzo Polaków prowadzi firmy... 25.04.02, 22:01 Gość portalu: pollak napisał(a): > Nie jestem juz wzruszony. poważnie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: w stanach duzo Polaków prowadzi firmy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 22:03 wild napisał(a): > Gość portalu: pollak napisał(a): > > > Nie jestem juz wzruszony. > > poważnie? ) Co Ty? Sam latam po promocjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Promujmy naszych pracowadcow IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:22 wild napisał(a): > nie Reichsfuhrerwirtschaftsminister UE? Mimo iz nie jestem ekonomem to szczerze im wspolczuje (biurokracja, podatki). Mysl o rozwoju firmy, to jeszcze "biegaj po biurach i zalatwiaj". Czy zawsze musimy pracowac u jakiego Amerykanina, Niemca? Owszem, nie widze problemu, jednak powinnismy promowac Polakow. Przeciez jak nie my to kto? Tak mi sie skojarzylo, bo to chyba w nawiazaniu do UE ... Wymaga sie od naszych chodowcow, rolnikow, mleczarzy aby spelniali normy, pewnie zdobywali jakies certyfikaty i inne cuda unijne. Niedawno widzialem w jakis informacjach ze unijne inspekcje przeprowadzaja u nas kontrole i tak sobie pomyslalem, czy nie isnieje obawa, ze moga oni "sprowadzic" jakies choroby. I to nie pomyslalem w sensie zartu czy szczypliwej uwagi, tylko w obawie przed ichniejszymi pryszczycami i innymi wscieklymi krowami. I nie przekonuja mnie ich normy, tylko przekonuje mnie fakt, ze to u nich wybijano masowo zwierzyne w obawie przed chorobami. Czy ktos u nas tego pilnuje? Zebysmy sie nie obudzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Haha, poszlo dwa razy, kto zauwazy roznice? no txt IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.04.02, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś