Gość: mayak IP: *.abo.wanadoo.fr 01.05.02, 21:06 telewizja francuska pokazala polskich gornikow w czapkach z pioropuszami w pochodzie Le Pena z komentarzem, ze to suporterzy ze Slaska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolczan Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 21:38 brawo Polsxcy gornicy!!! czerwoni dajcie Zyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remy Do Mayaka IP: *.proxy.aol.com 01.05.02, 23:06 Ty chyba rzeczywiscie jestes majak. Tez ogladalem, ale niczego takiego nie widzialem. Nie bredz czlowieku i nie przynos Polakom wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Do Mayaka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 02.05.02, 06:42 Ja też widziałem polskich górników i ich poparcie dla Le Pena, z tym tylko że we wczorjaszych wiadomościach TV1. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayak Re: Do Mayaka IP: *.abo.wanadoo.fr 02.05.02, 08:56 Telewizor ci sie zablokowal na TF1 ? Gość portalu: Remy napisał(a): > Ty chyba rzeczywiscie jestes majak. Tez ogladalem, ale niczego takiego nie > widzialem. Nie bredz czlowieku i nie przynos Polakom wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 02.05.02, 12:35 Niestety, to jest prawda. Byli górnicy w galowych mundurach i z polską flagą. Był tam ten facet ze związku "Alternatywa" i inni. Wstyd mi było, gdy to oglądałam. I nadal to czuję - wstyd, niesmak, obrzydzenie. Z jakiej racji kilku idiotów występuje pod polską flagą? Kto ich do tego upoważnił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: 217.67.196.* 02.05.02, 13:26 Gość portalu: Emilia napisał(a): > Niestety, to jest prawda. Dlaczego niestety? > Wstyd mi było, gdy to > oglądałam. I nadal to czuję - wstyd, niesmak, obrzydzenie. Z jakiego powodu czuje Pani wstyd? > Z jakiej racji kilku > idiotów występuje pod polską flagą? Kto ich do tego upoważnił? Kto upoważnił Polaków do występowania pod polską flagą? Raczy Pani kiepsko żartować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 04.05.02, 19:41 > > > Z jakiej racji kilku > > idiotów występuje pod polską flagą? Kto ich do tego upoważnił? > > Kto upoważnił Polaków do występowania pod polską flagą? Raczy Pani kiepsko > żartować... to ty raczysz kiepsko żartować. Ale OK uścislę to retoryczne pytanie: kto upoważnił tych kilku dziwaków do noszenia polskiej flagi na profaszystowskiej demonstracji? Inna rzecz, że to jakoś charakterystyczne, że górnicy. Nie chcę urazic żadnego górnika (jest tu jakiś???) ale na takich typów z natury głosują albo bezrobotni, ale robotnicy niżej wykwalifikowani. Co jest kolejnym dowodem na potrzebę edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: 217.67.196.* 06.05.02, 08:32 Gość portalu: Kazek napisał(a): > to ty raczysz kiepsko żartować. Ale OK uścislę to retoryczne pytanie: kto > upoważnił tych kilku dziwaków do noszenia polskiej flagi na profaszystowskiej > demonstracji? Nikt. A kto może mnie upoważnić do noszenia ojczystej flagi za granicą? Czy kibice sportów masowych otrzymują stosowne zezwolenie z Departamentu Wymachiwania Sztandarami za Granicą MSWiA? I po drugie: czy bez łopaty nie można Ci nic włożyć do tego zwapniałego łba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 06.05.02, 20:24 Ja wiem koleś, że ty jesteś szczyt wyedukowania, inteligencji, że o kulturze nie wspomnś, ale myślałem, że wiesz, czym jest pytanie retoryczne. Dyskusje z Tobą byłyby nawet fajne, gdybyś nie zbaczał regularnie z tematu i nie bawił się w jakieś słowne gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: 217.67.196.* 07.05.02, 08:27 Gość portalu: Kazek napisał(a): > Ja wiem koleś, że ty jesteś szczyt wyedukowania, inteligencji, że o kulturze > nie wspomnś, ale myślałem, że wiesz, czym jest pytanie retoryczne. Dyskusje z > Tobą byłyby nawet fajne, gdybyś nie zbaczał regularnie z tematu i nie bawił się > w jakieś słowne gierki. Jak rozumiem, jest to odpowiedź na mój ostatni post w sprawie posługiwania się sztandarami polskimi przez Polaków. To jest, pardon, nie odpowiedź, ale żałosna próba wyjścia z twarzą, całkowicie nieudana zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Do Emilii IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 20:33 To skandal. Niewyobrazalny. Trudno bedzie spojrzec Francuzom w oczy. tego jeszcze nie bylo w historii, zeby Polak popieral faszystow. Polscy gornicy najpierw witali flaga narodowa stalinowcow, a teraz wsciekle faszystowskie psy. Ile my tracimy w opinii tego swiata. Czy wiesz gdzie ma siedzibe ten zwiazek Alternatywa i kto jest jego szefem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do Arnolda IP: 217.67.196.* 06.05.02, 08:36 Gość portalu: Arnold napisał(a): > To skandal. Niewyobrazalny. Trudno bedzie spojrzec Francuzom w oczy. Większy skandalem jest kilku polskich górników od 4,8 mln Francuzów, którzy zagłosowali na Le Pena? No, no, ciekawa obserwacja politologiczno-matematyczna. > tego jeszcze nie bylo w historii, zeby Polak popieral faszystow. "Faszystów", to znaczy kogo? > Polscy gornicy > najpierw witali flaga narodowa stalinowcow, a teraz wsciekle faszystowskie psy. Co to za "psy"? > Ile my tracimy w opinii tego swiata. Świata gówno to obchodzi. Nieco przesadzasz z tym egocentryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi13 Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena 06.05.02, 22:38 Gość portalu: Emilia napisał(a): > Niestety, to jest prawda. Byli górnicy w galowych mundurach i z polską flagą. > Był tam ten facet ze związku "Alternatywa" i inni. Wstyd mi było, gdy to > oglądałam. I nadal to czuję - wstyd, niesmak, obrzydzenie. Z jakiej racji kilku > > idiotów występuje pod polską flagą? Kto ich do tego upoważnił? ================================================= Na śląsku mówią, że kto pracował 10 lat pod ziemią, to już nawet w sądzie nie może zeznawać pod przysięgą, ze względu na swój psychiczny stan zdrowia. No ale nic to. Ważne aby Heidla była zdrowa, a dzieci jak kloce. (Slązacy mnie zrozumieją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulbek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.dcs.ed.ac.uk 02.05.02, 12:58 Nie rozumiem motywacji tych gornikow. Jezeli jakis Polak nie chce pojechac do Francji to moze po prostu nie pojechac, nie musi sie specjalnie starac zeby mu tego zabroniono. Dlaczego u licha mam popierac czlowieka ktory zapowiada ze nie wpusci mnie do swojego kraju? Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena 02.05.02, 13:29 Gość portalu: Pulbek napisał(a): > Nie rozumiem motywacji tych gornikow. Jezeli jakis > Polak nie chce pojechac do Francji to moze po prostu > nie pojechac, nie musi sie specjalnie starac zeby mu > tego zabroniono. > > Dlaczego u licha mam popierac czlowieka ktory zapowiada > ze nie wpusci mnie do swojego kraju? To tylko górnicy. Dla tamtej, szczególnej grupy Twoje wywody są i tak niezrozumiałe. Inne wytłumaczenie jest takie, że ktoś im po prostu za to zapłacił. Myślę, że drogo by go to nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jean Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.client.attbi.com 03.05.02, 04:28 Jestem dumny z polskich gornikow. Vivre Le Pen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.abo.wanadoo.fr 03.05.02, 20:22 Gość portalu: Jean napisał(a): > Jestem dumny z polskich gornikow. > Vivre Le Pen Jasiu, a jak to mialo byc naprawde: VIVRE, czy VIVE, a moze jednak VIRER Le Pen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 20:48 Jasko nauczyl sie francuskiego z Le Penowskich sztandarow. W jego 1-szo majowym pochodzie tylko "vive le Pen" bylo dozwolone. Jasko dodal jeszcze "r", bo mu sie pewnie pomylilo z "virer les étrangers" z nazistowskiego meetingu le Pena. Jasko zrozumie roznice dopiero wtedy, kiedy bedzie musial zbierac manatki i wyjezdzac z Francji, albo wstapic do lepenowskiego gestapo i robic lapanki na Arabow, Wietnamczykow, Hindusow i oczywiscie Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
calipso Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena 04.05.02, 03:10 Gość portalu: Arek napisał(a): > Gość portalu: Jean napisał(a): > > > Jestem dumny z polskich gornikow. > > Vivre Le Pen > > Jasiu, a jak to mialo byc naprawde: VIVRE, czy VIVE, a moze jednak VIRER Le Pen To ostatnie VIRER LE PEN !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 20:37 Bedziesz tez krzyczal "vive le Pen" kiedy cie jego zbiry beda braly za wszarz i kopniakiem wyrzucaly z Francji ? Dobrze by ci sie stalo, nabralbys troche rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlik Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.cpool2.quickclic.net 04.05.02, 02:49 Jestem dumny z naszych chlopcow!!!.Jak jestescie legalnie to nie macie sie czego obawiac,a jak nie to po malu sie pakujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.n.club-internet.fr 04.05.02, 09:19 Gos´c´ portalu: Karlik napisa?(a): > Jestem dumny z naszych chlopcow!!!.Jak jestescie legalnie to nie macie sie > czego obawiac,a jak nie to po malu sie pakujcie. Le Pen uznaje za Francuzow tylko tych, ktorzy sa Francuzami "de souche"-czyli z dziada,pradziada i jeszcze dalej, (nawet jezeli we Francji nie mieszkaja), tzn. ze jezeli zwyciezy to podwazy fakt posiadania obywatelstwa francuskiego wiec pobyt uregulowany nie ma zadnego znaczenia. Najbardziej przerazaja mnie ludzie, ktorzy glosujac na Le Pena sa przekonani, ze on i tak nie wygra, a jezeli wygra to i tak nie bedzie mogl nic zrobic. Wiem, ze ludzkosc potrafi byc glupia, ale az tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.abo.wanadoo.fr 04.05.02, 09:57 Z ta lgalnoscia do konca to nie tak latwo. Ci ktorzy posiadaja carte de resident, tzn karty 10-cio letnie, po uwplywie ich waznosci maja dostac karty roczne, o ktore co roku starac sie trzeba bedzie od nowa, i nie daj boze cos przewinac (mam na mysli takie przewinienia jak nie zaplacenie mandatu, spuznienie sie z oplata podatkow, zatrudnienie kogos na czarno, wynajecie mieszkania, wzglednie porzyjecie do swego kogos bez pobytu...itd,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ouest Do karlika IP: *.ipt.aol.com 04.05.02, 15:00 Nie wiesz chyba wiele na temat pogardy jaka mieli Francuzi dla polskich gornikow w okresie przedwojennym. Moznaby porownac to z pogarda jaka maja obecnie lepenisci dla Arabow.Z Le Penem czasy te z pewnoscia by wrocily. Przeciez jego program, o ile go znasz, zaklada pogarde dla cudzoziemcow - lepsze prace, zasilki rodzinne, mieszkania _ tylko dla Francuzow. Nawet jezeli masz obywatelstwo francuskie nie bylbys pewien jutra. Musialbys w pierwszym rzedzie zrzec sie polskiego, o ile posiadasz podwojne,a potem jeszcze udowodnic, ze jestes godzien francuskiego - dobra znajomosc jezyka i kultury francuskiej oraz sluby oddania wladzy francuskiej (lepenowskiej raczej). Twoja duma z "dziarskich gornikow " jest wg mnie nieswiadoma lepenowskiej grozby dla twojego wlasnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polit Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.02, 14:16 Nie wiem jak po roku 1981 rozdawano mondury gornicze, ale przed 1980 rokiem w zaleznosci od czerwieni charakteru i sumienia stopniowo dostawalo sie ordery potem mondury i szabelki.Sam mialem cos niby do powiedzenia o tych rzeczach przed Barborka w 1981.Kolega nie dostal "Sztandaru Pracy" bo po wojnie jego rodzina byla nazwana kulakami a ja w nagrode dostalem 3 miesieczne wczasy w Zaborzu.Nie zaluje tego bo przynajmniej sekretarze partii uslyszeli co o nich mysle a te blaszki wisza i tak w Czestochowie.A wiec jak widac w Francji pokazali sie tylko towarzysze Millera Stalina i Kwasniewskiego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.abo.wanadoo.fr 04.05.02, 15:55 To tylko chlopcy z Solidarnosci 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polit Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.02, 19:56 Z jednej strony moze jakby nie SOLIDARNOSC to dalej siedzialbys za stolem prezydialnym na zebraniu partyjnym i lizalbys dupe sekretarza aby ci dal talon na kupno zywnosci w kantynie "Domu Partii" Przepraszam innych uczestnikow Forum,ale zawsze bylem uczulony na cwaniaczkow.Polit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.abo.wanadoo.fr 05.05.02, 20:24 Ja nie o SOLIDARNOSCI, lecz o Solidarnosci 80, chyba znasz roznice, ploitruku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remy Re: polscy gornicy w ochodzie Le Pena IP: *.proxy.aol.com 04.05.02, 18:50 Ci biedacy z pochodu nie wiedza jak Francuzi gardili polskimi gornikami w Lotaryngii na przyklad. Maja nadzieje , ze im cos kapnie z lepenowskiego stolu jak kiedys z gierkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal A mnie to wcale nie dziwi... IP: *.sympatico.ca 04.05.02, 19:00 Wystarczy spojrzec co wiele Polakow wypisuje tutaj na temat, np. Zydow lub homoseksualistow. Le Pen, jak kazdy wie, nie lubi emigrantow, Zydow (twierdzi ze nie bylo holokaustu) i homoseksualistow (popiera tylko prawdziwe "Francuskie rrodziny z 2.3 dzieci"). Kogo nienawidzi wiele Polakow, przynajmniej tych co tutaj sie wypowiadaja - Zydow i "pedalow". Tak wiec, mimo ze jest to przykre, ich poparcie Le Pena, nie jest dla mnie szokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Do Rafala IP: *.ipt.aol.com 04.05.02, 19:20 Nie wiedza tez idioci,ze lepenowska Francja nie bylaby ta sama, ktora jest.Koniec zasilkow rodzinnych, koniec doplat do mieszkan, koniec pomocy na edukacje dzieci, moze i koniec pracy (Francuzi maja miec absolutne pierwszenstwo wszedzie). Le Pen nie lubi zadnych cudzoziemcow. Tych naturalizowanych przez lewice oczywiscie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jean Re: Do Rafala IP: *.client.attbi.com 05.05.02, 06:58 No to wreszcie moze by sie polepszylo w tej socjalistycznej Francji gdzie kazdy wyciaga reke po darmowe. Do roboty i precz z doplatami rzadowymi do czegokolwiek i Francja za kilka lat bedzie znowu potega. No i oczywiscie VIVE LE PEN (wielu ludzi myli sie piszac szybko wiec i ja moge) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Do Rafala IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 05.05.02, 20:19 Gość portalu: Jean napisał(a): > No to wreszcie moze by sie polepszylo w tej socjalistycznej Francji gdzie kazdy > > wyciaga reke po darmowe. > Do roboty i precz z doplatami rzadowymi do czegokolwiek i Francja za kilka lat > bedzie znowu potega. > No i oczywiscie VIVE LE PEN (wielu ludzi myli sie piszac szybko wiec i ja moge > ) stary, zastanów sie, dlaczego na lepena glosują bezrobotni i najniżej wykwalifikowani. Taki jestes przeciwny wyciaganiu ręki po cokolwiek darmowe, jak to godzisz z popraciem populisty, ktory do takiego własnie elektoratu startuje? Odpowiedz Link Zgłoś