Dodaj do ulubionych

Debata. 18:30

09.10.23, 17:18
Kto jeszcze planuje oglądać spektakl tylko częściowo, reżyserowany?
Obserwuj wątek
    • zdravko_vypic mało zmieni, jeśli w ogóle cokolwiek,... 09.10.23, 17:33
      ...bo wątpię, żeby niezdecydowani zgromadzili się tłumnie przed tiwi oglądać to gówno. Raczej poczytają potem omówienia w internecie. Dla mnie bez znaczenia, bo zakazałem sobie pod karą śmierci głosowania na PiS i PO (jedno zło).
      • oleg3 Re: mało zmieni, jeśli w ogóle cokolwiek,... 09.10.23, 17:38
        Pewnie niczego nie zmieni, a nuż. Dlatego poświęcę godzinkę.
    • oleg3 Na gorąco 09.10.23, 19:37
      Tusk ostatni, Schlezwig-Holszatajn przedostatnia. Niezły Hołownia i Maj. Najlepsi Morawiecki i Bosak.
      • sz0k Re: Na gorąco 09.10.23, 20:33
        oleg3 napisał:

> Tusk ostatni, Schlezwig-Holszatajn przedostatnia. Niezły Hołownia i Maj. Najlep
        > si Morawiecki i Bosak.

A z Polska Jest Jedna ktoś był czy media nadal rżną głupa i udają, że ta partia nie istnieje i nie ma listy ogólnokrajowej?
        • oleg3 Re: Na gorąco 09.10.23, 20:49
          Uczestnicy

Szymon Hołownia z Koalicyjnego Komitetu Wyborczego Trzecia Droga (Polska 2050 Szymona Hołowni i PSL);
          Joanna Scheuring-Wielgus z KN Nowa Lewica;
          Krzysztof Bosak z Konfederacji Wolność i Niepodległość;
          Donald Tusk z Koalicyjnego Komitetu Wyborczego Koalicja Obywatelska (PO, .N, iPL);
          Krzysztof Maj z Komitetu Wyborczego Bezpartyjni Samorządowcy,
          Mateusz Morawiecki z KW Prawo i Sprawiedliwość
          • sz0k Re: Na gorąco 09.10.23, 20:59
            oleg3 napisał:

> Uczestnicy
            >
            > Szymon Hołownia z Koalicyjnego Komitetu Wyborczego Trzecia Droga (Polska 2050 S
            > zymona Hołowni i PSL);
            > Joanna Scheuring-Wielgus z KN Nowa Lewica;
            > Krzysztof Bosak z Konfederacji Wolność i Niepodległość;
            > Donald Tusk z Koalicyjnego Komitetu Wyborczego Koalicja Obywatelska (PO, .N, iP
            > L);
            > Krzysztof Maj z Komitetu Wyborczego Bezpartyjni Samorządowcy,
            > Mateusz Morawiecki z KW Prawo i Sprawiedliwość

Czyli rżną głupa... chciałem już głosować na Konfę, a teraz mam second thoughts...
            • sz0k Re: Na gorąco 09.10.23, 21:03
              sz0k napisał:

> Czyli rżną głupa... chciałem już głosować na Konfę, a teraz mam second thoughts
              > ...

Cyrk zwany demokracją:
              www.rp.pl/polityka/art39238661-pech-rafala-piecha-polska-jest-jedna-wykluczona-z-debaty-w-tvp
    • zdravko_vypic nie oglądałem, ale czytam, że PO i PiS... 09.10.23, 20:54
      ...dały ciała. Wygrali ci, którzy mieli cokolwiek do powiedzenia. I dobrze, wolę debatę między Scheuring-Wielgus a Bosakiem, a nawet Hołownią, niż pierdolenie tych dwóch pajaców z PO-PiSu.

Jak dzisiaj widać na świecie, ostre podziały przez pół i systemy dwupartyjne kończą się ostrymi kryzysami politycznymi i słabnięciem nawet potężnych państw. Więc lepiej, żeby tak u nas nie było.
      • polski_francuz Mowic a robic 09.10.23, 22:10
        zdravko_vypic napisał:

" Jak dzisiaj widać na świecie, ostre podziały przez pół i systemy dwupartyjne kończą się ostrymi kryzysami politycznymi i słabnięciem nawet potężnych państw. Więc lepiej, żeby tak u nas nie było."

Pewnie, ze w profilu polityka umiejetnosc debatowania z innymi gra pewna role. Ale najwazniejsze jest to jak rzadzi gdy rzadzi. Czy to mozna z debaty przewidziec? Trudno powiedziec.

PF
      • institoris2 Re: nie oglądałem, ale czytam, że PO i PiS... 10.10.23, 13:14
        zdravko_vypic napisał:

> ...dały ciała. Wygrali ci, którzy mieli cokolwiek do powiedzenia. I dobrze, wol
        > ę debatę między Scheuring-Wielgus a Bosakiem, a nawet Hołownią, niż pierdolenie
        > tych dwóch pajaców z PO-PiSu.
        >
        > Jak dzisiaj widać na świecie, ostre podziały przez pół i systemy dwupartyjne ko
        > ńczą się ostrymi kryzysami politycznymi i słabnięciem nawet potężnych państw. W
        > ięc lepiej, żeby tak u nas nie było.

Katastrofe w Polsce mamy juz od dawna, a POPiS jedzie na tym podziale juz od 20 lat.
        Jedyna sensowna perspektywa, to doprowadzic do takiej sytuacji, ze te dwie bratnie partyjki zmuszone beda utworzyc wspolny rzad.
    • sz0k latarnik wyborczy 10.10.23, 18:20
      Cóż w moim wypadku niewiele się zmienia:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka