Dodaj do ulubionych

Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi :O)

10.01.24, 21:39
przez Kaczynskiego.

Szkoda, ze facet ma mala wiedze na ten temat. A moglby miec wieksza gdyby swego czasu nie zaspal.

A tak - kolejna groteska.

--
KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 11.01.24, 03:40
      Decyzja sądu była motywowana politycznie, a więc oni są więźniami politycznymi. Takim samym kryminalistą, jak Kamiński i Wąsik, był rotmistrz Pilecki. Niestety trafił on na prezydenta-kanalię, który odrzucił próśbę o ułaskawienie.
      • benek231 Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi :O) 11.01.24, 07:10
        boomerang napisał:

> Decyzja sądu była motywowana politycznie, a więc oni są więźniami politycznymi.
        **
        Krotko mowiac jesli wyrok sadu jest nie po waszej mysli to sad mial niewlasciwa polityczna motywacje. To nic, ze sad udowodnil tym kanaliom, ze dzialali w zlej wierze i przy pomocy nieuczciwych zabiegow starali sie zrobic osusta z niewinnego czlowieka. To nic, ze na uzytek powyzszego sfalszowali wiele dokumentow, oraz wyprodukowali lipne, byle tylko niewinnego czlowieka wrobic i zniszczyc. To nic, ze w oczywsty sposob, bezwzglednie i brutalnie, naduzyli swej wladzy i w sposob przestepczy starali sie pomoc swej partii oraz Kaczynskiemu w wyeliminowaniu niewygodnego partnera, Leppera, odzierajac go przy tym z czci, godnosci i honoru. Wazne jest tylko to, ze decyzja sadu byla motywowana politycznie.

Czyli gdyby nie byla motywowana politycznie to Wasik z Kaminskim wyszli by z sadu jako wolni ludzie, pomimo udowodnionych przestepstw.

Jak ty mozesz ze soba zyc? No coz, wazne, ze nie masz z tym problemow.

--
        KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
        Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24

• boomerang Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 11.01.24, 08:59
          Pileckiemu też udowodniono przestępstwa, albo Generałowi Nilowi.
    • boomerang Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 11.01.24, 09:07
      Nie mam zaufania do polskich sądów.
      • pikrat Re: Zmiana wladzy 11.01.24, 09:57
        polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
        >
        > " A tak - kolejna groteska."
        >
        > nie powinna sie wiazac ze wsadzaniem bylych ministrow do ciupy. Takie akcje pog
        > lebiaja podzial spoleczenstwa, rozpoczety przez PiS. Od nowych wladz spodziewal
        > bym sie raczej zasypywania okopow.
        >
        > Troche za wczesnie na wnioski, ale uwertura mi niezbyt brzmi.
        >
        > PF
        >

====================
        Miałem ciebie za mądrego człowieka. Rozczarowałeś. sad
        • boomerang Re: Zmiana wladzy 11.01.24, 10:04
          a mnie mile zaskoczył. P_F, bo Tusk nie. Tusk jeszcze niejeden antypolski numer wytnie, bo to parszywa menda.
        • polski_francuz Errare humanum est 11.01.24, 10:36
          pikrat napisał:

" Miałem ciebie za mądrego człowieka. Rozczarowałeś. sad"

Pisze co uwazam. Pewnie sie na polityka nie nadaje.

Pozdro

PF
          • pikrat Re: Errare humanum est 11.01.24, 15:15
            Jasne, mógłbyś jednak napisać gdzie dostrzegasz dysonanse, znaczy ci ci nie brzmi.
            • polski_francuz Re: Errare humanum est 11.01.24, 15:46
              pikrat napisał:

" Jasne, mógłbyś jednak napisać gdzie dostrzegasz dysonanse, znaczy gdzie ci nie brzmi."

Trzebaby odczekac troche i postarac sie o lepsze wytlumaczenie wsadzenia do pierdla. Tak by kazdy: nie tylko sympatyk ale i antypatyk Polski mogl zrozumiec.

PF
              • pikrat Re: Errare humanum est 11.01.24, 17:18
                polski_francuz napisał:

> pikrat napisał:
                >
                > " Jasne, mógłbyś jednak napisać gdzie dostrzegasz dysonanse, znaczy gdzie ci
                > nie brzmi."
                >

>
                > Trzebaby odczekac troche i postarac sie o lepsze wytlumaczenie wsadzenia do pie
                > rdla. Tak by kazdy: nie tylko sympatyk ale i antypatyk Polski mogl zrozumiec.
                >
                > PF

====================
                Materiałów na ten temat w sieci nie brakuje. Gdybyś chciał wiedzieć, ale mam wrażenie, ze chcesz się przypodobać "uciemiężonym" pisowcom. Twoje prawo.
                • polski_francuz Roznica a rozniczka 11.01.24, 19:56
                  pikrat napisał:

"Materiałów na ten temat w sieci nie brakuje. Gdybyś chciał wiedzieć, ale mam wrażenie, ze chcesz się przypodobać "uciemiężonym" pisowcom. Twoje prawo."

Lepiej oskarazc czy zrozumiec? Moim zdaniem zrozumiec. Twoim zdaniem oskarzac. Tu siem roznimy. I to nie jest roznica rozniczkowa...

PF
                • benek231 Pisiory nie sa zbyt trudne do rozszyfrowania :O) 12.01.24, 15:50
                  pikrat napisał:

> Materiałów na ten temat w sieci nie brakuje. Gdybyś chciał wiedzieć, ale mam wr
                  > ażenie, ze chcesz się przypodobać "uciemiężonym" pisowcom. Twoje prawo.
                  **
                  Nie bez powodu napisalem mu niedawno, ze jest pisiorem.

Ale musze tez zaznaczyc, ze jest on pisiorem kulturalnym, co nalezy docenic.

--
                  • polski_francuz Nierownosci... 12.01.24, 16:07
                    benek231 napisał:

"Ale musze tez zaznaczyc, ze jest on pisiorem kulturalnym, co nalezy docenic."

PO-wiec>Pisior kulturalny>Pisiorsmile

PF

• benek231 Pisiory nie sa zbyt trudne do rozszyfrowania :O) 13.01.24, 07:10
                      polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
                      >
                      >
                      > "Ale musze tez zaznaczyc, ze jest on pisiorem kulturalnym, co nalezy docenic
                      > ."

>
                      > PO-wiec>Pisior kulturalny>Pisiorsmile
                      **
                      Przeciez i ty wolisz kulturalnych przeciwnikow.
                      A ponizej odnioslem sie do twojego wpisu, przy czym mialem nadzieje, ze jakos zareagujesz. No i zareagowales. Milczeniem. Podczas gdy pisiory niekulturalny powiedzialby np. "pocaluj mnie w dupe". I ja to doceniam. Bo jestes w tej chamskiej pisiorskiej tluszczy niczym bialy wieloryb.

--
                    • benek231 Pisiory nie sa zbyt trudne do rozszyfrowania :O) 13.01.24, 07:10
                      polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
                      >
                      >
                      > "Ale musze tez zaznaczyc, ze jest on pisiorem kulturalnym, co nalezy docenic
                      > ."

>
                      > PO-wiec>Pisior kulturalny>Pisiorsmile
                      **
                      Przeciez i ty wolisz kulturalnych przeciwnikow.
                      A ponizej odnioslem sie do twojego wpisu, przy czym mialem nadzieje, ze jakos zareagujesz. No i zareagowales. Milczeniem. Podczas gdy pisiory niekulturalny powiedzialby np. "pocaluj mnie w dupe". I ja to doceniam. Bo jestes w tej chamskiej pisiorskiej tluszczy niczym bialy wieloryb.

--
                      • polski_francuz Srodki i cele 13.01.24, 08:54
                        benek231 napisał:

"Przeciez i ty wolisz kulturalnych przeciwnikow. A ponizej odnioslem sie do twojego wpisu, przy czym mialem nadzieje, ze jakos zareagujesz. No i zareagowales. Milczeniem. Podczas gdy pisiory niekulturalny powiedzialby np. "pocaluj mnie w dupe". I ja to doceniam. Bo jestes w tej chamskiej pisiorskiej tluszczy niczym bialy wieloryb."

Fora sa dla mnie miejscem dyskusji. Dyskusji, ktora prowadzi do ustabilizowania pogladow w stosunku do tego co widzimy, czytamy czy przezywamy. A jak sie ten poglad ustabilizuje zalezy od tego kim jestes, co robisz, gdzie zyjesz i co przezyles.

I lepiej te stabilizacje prowadzic bez wielu emocji. Te prowadza dosc rzadko do stabilnych pogladow.

Pozdro

PF
                        • benek231 Wiem, ze najbardziej lubisz o dupie Maryni :O) 14.01.24, 16:55

polski_francuz napisał:

>
                          > Fora sa dla mnie miejscem dyskusji. Dyskusji, ktora prowadzi do ustabilizowania
                          > pogladow w stosunku do tego co widzimy, czytamy czy przezywamy. A jak sie ten
                          > poglad ustabilizuje zalezy od tego kim jestes, co robisz, gdzie zyjesz i co prz
                          > ezyles.
                          >
                          > I lepiej te stabilizacje prowadzic bez wielu emocji. Te prowadza dosc rzadko do
                          > stabilnych pogladow.
                          **
                          Sraty taty, sraty taty. Walnales jak chory w kubel.

--
                          • polski_francuz Poprawka nierownosci 14.01.24, 17:57
                            benek231 napisał:

" Sraty taty, sraty taty. Walnales jak chory w kubel."

PO-wiec kulturalny> PO-wiec>Pisior kulturalny>Pisiorsmile

PF
                            • pikrat Re: Poprawka nierownosci 14.01.24, 20:02
                              Kompromitujesz się, Profesorze. Przed chwilą słuchałem prawdziwego profesora, Wojciecha Sadurskiego, który komentował sytuację w kraju. Szczególnie pod lupę wziął infantylizm prezydenta. To grożenie palcem i krytyka praworządności w wykonaniu pierwszej osoby w państwie byłaby śmieszna gdyby nie była groźna.
                              Nie czujesz klimatów więc sobie odpuść, chyba, że masz potrzeby masochistyczne i lubisz brać w skórę. Wtedy zostań.
                              Ale nie miej pretensji, jeśli będziesz traktowany jak pewien australijski przygłup.
                              • polski_francuz Re: Poprawka nierownosci 14.01.24, 20:18
                                pikrat napisał:

" Kompromitujesz się, Profesorze. Przed chwilą słuchałem prawdziwego profesora, Wojciecha Sadurskiego, który komentował sytuację w kraju. Szczególnie pod lupę wziął infantylizm prezydenta. To grożenie palcem i krytyka praworządności w wykonaniu pierwszej osoby w państwie byłaby śmieszna gdyby nie była groźna."

Kazdy ma swoja specjalnosc. Ja ma tez swoja, ktora jest daleka od nauk politycznych. I lepiej bym nie analizowal tego czy innego polityka. Ale, urodzony w Polsce za komuny, mam swoje poglady. I chcialbym by moc spokojnie wymieniac poglady.

Spokoj jest zawsze przydatny. A zarty pozostaja zartami.

PF
                                • pikrat Re: Poprawka nierownosci 15.01.24, 11:28
                                  Tym bardziej - jeżeli twoja specjalność odbiega od tej, w której się wypowiadasz to warto posłuchać specjalistów. Wzmiankowany profesor Sadurski jest wybitnym autorytetem z ogromnym dorobkiem naukowym i, przynajmniej na mnie, jego wypowiedzi robią ogromne, pozytywne wrażenie. Jego reakcja na " "terror praworządności". Takiego sformułowania użył w niedzielę prezydent Andrzej Duda, odnosząc się do obecnej sytuacji w Polsce. - Myślę, że po ośmiu latach całkowitego bezprawia i budowania takiego ekosystemu instytucji autokratycznych w Polsce, zaczął się proces odbudowywania praworządności. A to może bardzo boli tych, którzy uczestniczyli w niszczeniu państwa prawa - stwierdził adwokat Michał Wawrykiewicz. - To wypowiedź skandaliczna - oceniła krótko prokuratorka Ewa Wrzosek." Wyobrażasz sobie "terror PRAWA" Doktor prawa mówi o terrorze prawa. Zrozumiałbym, gdyby mówił o terrorze bezprawia, ale nie ponieważ do tego bezprawia z całym oddaniem się właczył.. Jak teraz postawić przed sądem pisowskich złodzieji, kiedy będą bromnić ich prokuratorzy postawieni przez Ziobrę a zaklepani przez prezydenta. Tak jest w Polsce aktualnie a wszelkie próby przywrócenia praworządności powodują protesty pisowskich hunwejbinów.

Wybory w Polsce toczyły się pod hasłem przywrócenia praworządności. W tym dziele usunięcie zabetonowanych prokuratorów musi się zmaterializować.

Terror prawa, cóż za beznadziejna wypowiedź. Towarzyszyło jej grożenie palcem...
                                  • boomerang Re: Poprawka nierownosci 15.01.24, 21:14
                                    > "terror praworządności". Takiego sformułowania użył w niedzielę prezydent Andrzej Duda, odnosząc się do obecnej sytuacji w Polsce.

Niezwykle trafnego sformułowania użył. Terror prawa stosowany był niezwykle skutecznie w czasach III Rzeszy, a bywało że i wcześniej.
                              • benek231 On od dawna jest skompromitowany :O) 14.01.24, 22:46
                                pikrat napisał:

> Kompromitujesz się, Profesorze. Przed chwilą słuchałem prawdziwego profesora, W
                                > ojciecha Sadurskiego, który komentował sytuację w kraju.
                                **
                                Niestety nie mam mozliwosci ogladania i sluchania, ale czasem czytuje jego artykuly.

Przypuszczalnie chodzi mu takze o to, ze pisiory licza na to, ze demokratyczne prawo bardziej bedziej troszczylo sie o interesy ich, czyli antydemokratycznego gowna, anizeli o interesy demokratycznego panstwa.

Przy takich sytuacjach puczowych z jakimi macie do czynienia czlowiek zaczyna rozumiec niektore zwycieskie ekipy ktore wyrzynaly przynajmniej przywodztwo swych poprzednikow. Po prostu nie mogli sobie pozwolic na pozostawienie przy zyciu dywersantow, ktorzy beda im szkodzic, utrudniac badz uniemozliwiac rzadzenie.

Na przyklad droga ustawowa zabetonowaly pisiory takiego Prokuratora Krajowego. Wiedzac, ze przez pierwsze 2 lata bedzie on nie do ruszenia dzieki wetom Du*y. Do 2016r. panowal zwyczaj wymiany PK przez nowa ekipe, gdyz chodzi o zaufanie, lojalnosc itp. To musi byc czlowiek z tej samej partii. I wowczas pisiory zerwaly z tym obyczajem przeglosowujac ustawe gwarantujaca nienaruszalnosc PK, dzieki Dudzie. Zmienili zasady gry politycznej w trakcie gry, kiedy dotychczasowy obyczaj zostal wypracowany przez wszystkie sily polityczne i dawal rzadzacym swobode rzadzenia.
                                Przypuszczam, ze Sadurski rekomendowal olanie tej pisowskiej ustawy i "robienie swoje" czyli rzadzenie majace na celu przywrocenie demokracji i konstytucyjnego ladu. Z pominieciem przeszkod typu Barski, ktore sa przeszkodami niezgodnymi z konstytucja gdyz sa antydemokratyczne, oraz/gdyz majace na celu uniemozliwienie przywrocenia demokracji. Tak jak caly ten klero-faszystowski pelzajacy antydemokratyczny zamach stanu. Ktorego architekci i wykonawcy musza poniesc odpowiedzialosc karna.

--
                                • boomerang Re: On od dawna jest skompromitowany :O) 15.01.24, 21:11
                                  > pisiory licza na to, ze demokratyczne prawo bardziej bedziej troszczylo sie o interesy ich, czyli antydemokratycznego gowna, anizeli o interesy demokratycznego panstwa.

Nadmierne spożycie środków na przeczyszczenie rzuciło ci się na mózg.
      • benek231 Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 11.01.24, 17:39
        polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
        >
        > " A tak - kolejna groteska."
        >
        > nie powinna sie wiazac ze wsadzaniem bylych ministrow do ciupy.
        **
        A kto powinien wsadzac ich do ciupy? Przeciez to sa kryminalisci na uslugach poprzedniego rzadu. Dwukrotnie skazani przez sady dwoch instancji czyli prawomocnie skazani. A moze uwazasz, ze nie powino sie wsadzac do ciupy prawomocnie skazanych ministrow-kryminalistow? Bo np sa zdecydowanie lepsi od wszystkich innych kryminalistow(?)

*
        Takie akcje poglebiaja podzial spoleczenstwa, rozpoczety przez PiS. Od nowych wladz spodziewal
        > bym sie raczej zasypywania okopow.
        **
        Czy sadzisz, ze po pisiorach mozna spodziewac sie tego, ze przestana kopac gdy zobacza, ze nowy rzad zasypuje? A jesli tak to na jakiej podstawie tak sadzisz?

--
        • polski_francuz Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 11.01.24, 19:52
          benek231 napisał:

"Przeciez to sa kryminalisci na uslugach poprzedniego rzadu. Dwukrotnie skazani przez sady dwoch instancji czyli prawomocnie skazani. "

Kaminski byl ministrem. I wtracenie ministra do ciupy tuz po wyborach jest moze prawomocne ale polskoslabe. Durnowaty wrzask "winny, winny" powinny zastapic spokojne rozwazania.

PF
          • benek231 Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? :O) 11.01.24, 20:39
            polski_francuz napisał:

> benek231 napisał:
            >>
            > Kaminski byl ministrem. I wtracenie ministra do ciupy tuz po wyborach jest moze
            > prawomocne ale polskoslabe. Durnowaty wrzask "winny, winny" powinny zastapic s
            > pokojne rozwazania.
            **
            Przeciez oni w przestepczy sposob starali sie wyeliminowac z polityki, i zycia publicznego niewinnego czlowieka. Bo nie znalezli na niego hakow wiec postanowili sprokurowac jego przestepcza dzialalnosc a nastepnie zachecic do wziecia lapowki. Czego konsekwencja byloby takze wyladowanie Leppera w wiezieniu - niewinnego czlowieka.
            Czy ty naprawde uwazasz, ze nie powinni byli byc scigani za powyzsze oraz ukarani?
            Wyszlo to po wyborach nie z rozdania Koalicji lecz skutkiem decyzji Sadu, ktory orzekl, ze Du*a moze podetrzec sie tym swoim ulaskawieniem. To orzeczenie Sadu drugiej instancji uruchomilo lawine a zaraz po nim kolejny sad nakazal aresztowanie tych dwoch, oraz osadzenie. To nie Tusk rozgrywal te partie - czegos tu nie zrozumiales.

Takze wskutek decyzji Sadu 2 Instancji panowie utracili poselskie legitymacje i immuntety. Takie jest prawo, ze nie moze byc poslem osoba skazana prawomocnym wyrokiem z oskarzenia publicznego.

A aktualnej wladzy ta sprawa byla i jest bardzo nie na reke gdyz do ogolnej awantury w burdelu doszlo jeszcze jedno ognisko konfliktu. Oni woleliby zmierzyc sie ze sprawa K. i W. za jakies pol roku - gdy juz beda mieli zalatwiony budzet i glowe spokojniejsza niz teraz. Ta sprawa bardzo skomplikowala rzadzacym zycie.

--
            • boomerang Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? :O) 11.01.24, 22:10
              > postanowili sprokurowac jego przestepcza dzialalnosc a nastepnie zachecic do wziecia lapowki.

I co w tym złego że służby odpowiedzialne za walkę z korupcją chciały przetestować "niewinnego człowieka"? Niewinny człowiek nie ulegnie zachętom i nie weźmie łapówki. Swoją drogą to ciekawe czy Lepper by nie wziął tej łapówki, gdyby go jakiś "życzliwy" nie ostrzegł. Ja bym postawił tego "życzliwego" pod sąd, za zdradę tajemnic służbowych.
              • andrzejg Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? :O) 13.01.24, 14:07
                Chłopie, kompromitujesz się.

Wychodzą z Ciebie stalinowskie zapędy ( "niewinny człowiek"). Daj mi człowieka , a paragraf się znajdzie. Cóż zdrożnego w prowokacji?

Idź lepiej polować na kangury.
                • boomerang Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? :O) 15.01.24, 06:52
                  Podobno Kamiński i Wąsik torturowali swoich przeciwników politycznych nie gorzej niż funkcjonariusze UB.
          • bobislaw.borboje Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 21.12.24, 10:12
            polski_francuz napisał:

> Kaminski byl ministrem. I wtracenie ministra do ciupy tuz po wyborach

Powinieneś bardziej postarać się wiedzieć o czym piszesz. "Sąd Rejonowy dla Warszawy Śródmieścia, który w 2015 r. skazał ówczesnych szefów CBA na 3 lata więzienia uznał, że zorganizowali i zrealizowali (wykorzystując dwóch podległych funkcjonariuszy – ich też skazano) prowokację polegającą na „niedozwolonym podżeganiu” do przestępstwa." To wtedy Duda po raz pierwszy złamała konstytucję (trójpodział władzy) uznając że władza wykonawcza może zastąpić ("wyręczyć" jak powiedziała Duda) III władzę.

"Tuż po wyborach" sąd II instancji potwierdził wyrok, zdejmując z Chlora i Wonsika zarzut "podżegania do korupcji" (czym sąd udowodnił swoją bezstronnoć) i potwierdzając pozostałe zarzuty.

O losie obu kryminalistów zdecydował sąd. A Duda nie zdjęła z nich winy, tylko ułaskawiła, co dodatkowo potwierdza ich winę.
            • xiazeluka Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 21.12.24, 11:35
              "o wtedy Duda po raz pierwszy złamała konstytucję (trójpodział władzy) uznając że władza wykonawcza może zastąpić ("wyręczyć" jak powiedziała Duda) III władzę."

Towarzyszu majorze, który artykuł konstytucji został złamany ułaskawieniem z 2015 roku?
              • bobislaw.borboje Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 21.12.24, 20:49
                Art. 10. Nie "ułaskawieniem", tylko uzasadnieniem "ułaskawienia", jakie wybełkotała wówczas Duda.
                • xiazeluka Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 22.12.24, 08:01
                  Akt łaski jest konstytucyjną prerogatywą prezydenta, zatem nie stoi w sprzeczności z art. 10 tutejszej ustawy zasadniczej.
                  • bobislaw.borboje Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 23.12.24, 15:43
                    Przeczytajcie uzasadnienie ułaskawienia tego pajaca sprzed 9 lat, o tym "wyręczaniu władzy sądowniczej przez władzę wykonawczą". Douczcie się trochę.
                    • pijatyka Pyzaty pajac wreszcie... 24.12.24, 10:14

....na wylocie...

• bobislaw.borboje Re: Pyzaty pajac wreszcie... 24.12.24, 11:40
                        iledni.pl/
                    • xiazeluka Re: Czy rozumiesz na czym polega fenomen PiS? 24.12.24, 12:06
                      "Ta sprawa była nieprawdopodobnie niszcząca dla wymiaru sprawiedliwości i jeśli mamy budować dobry obraz wymiaru sprawiedliwości w Polsce, postanowiłem uwolnić wymiar sprawiedliwości od tej sprawy"

Tak brzmi dokładny cytat, towarzyszu majorze, który uprzejmi byliście zafałszować. Nic tu o wyręczaniu nie ma, zresztą akt łaski nie wymaga od prezydenta żadnego uzasadnienia. Te słowa wypowiedział na żywo do dziennikarzy.

Zresztą niezależnie od tego, co wówczas powiedział, prerogatywa ta nie stoi w sprzeczności z konstytucją. Ważny jest fakt jej zastosowania, a nie pozbawione jakiegokolwiek znaczenia formalnego ewentualne uzasadnienie.

Douczcie się bardziej niż trochę, towarzyszu majorze, kompromitujecie naszą neosowiecką rezydenturę w Generalnym Gubernatorstwie.
      • andrzejg Re: Zmiana wladzy 13.01.24, 14:11
        P-Fie.

Ja też chciałbym, aby było pięknie i spokojnie.
        Załóżmy, że Hołownia nic nie robi, policja nie wykonuje wyroków sądu...co pomyślisz o taki rządzie i rządzących?
        Ziobr mówił do Giertycha "jesteście fujary" i taki byłby wydźwięk społeczny.

PiS wierzga i kwiczy , bo wielu czuje w powietrzy zapach procesu. Idą na konfrontację...takie mniejsze Trump(ki)
        • polski_francuz Re: Zmiana wladzy 13.01.24, 15:01
          andrzejg napisał:

" P-Fie.
          Ja też chciałbym, aby było pięknie i spokojnie. Załóżmy, że Hołownia nic nie robi, policja nie wykonuje wyroków sądu...co pomyślisz o taki rządzie i rządzących?"

Pewnie masz racje i widzisz sytuacje z bliska. Moze po kilku latach Tuska i jegzo rzadow, zapanuje troche wiekszy spokoj w decyzjach.

Pozdro

PF
        • boomerang Re: Zmiana wladzy 15.01.24, 06:54
          Efektem działalności Hołowni jest bezhołownia.
    • benek231 Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi :O) 11.01.24, 15:37

> boomerang napisał:
      >
      > > Pileckiemu też udowodniono przestępstwa, albo Generałowi Nilowi.
      >
      > nie kompromituj sie boomerang
      > wszystko co wam nie pasuje to podważacie, nawet się nie zastanawiając, że przeciwko wam wyciągają waszą własną broń tongue_out
      >
      **
      Popatrz Wykrywaczu na moja wymiane z tym osobnikiem, ktorego zazwyczaj olewam, gdyz jest znacznie ponizej poziomu tego forum, a co do klasy to on nawet nie zalapuje sie do ligi podworkowej.
      Oto tresc watku powyzej:

>> boomerang napisał:

> Decyzja sądu była motywowana politycznie, a więc oni są więźniami politycznymi.
      **
      Krotko mowiac jesli wyrok sadu jest nie po waszej mysli to sad mial niewlasciwa polityczna motywacje. To nic, ze sad udowodnil tym kanaliom, ze dzialali w zlej wierze i przy pomocy nieuczciwych zabiegow starali sie zrobic osusta z niewinnego czlowieka. To nic, ze na uzytek powyzszego sfalszowali wiele dokumentow, oraz wyprodukowali lipne, byle tylko niewinnego czlowieka wrobic i zniszczyc. To nic, ze w oczywsty sposob, bezwzglednie i brutalnie, naduzyli swej wladzy i w sposob przestepczy starali sie pomoc swej partii oraz Kaczynskiemu w wyeliminowaniu niewygodnego partnera, Leppera, odzierajac go przy tym z czci, godnosci i honoru. Wazne jest tylko to, ze decyzja sadu byla motywowana politycznie.

Czyli gdyby nie byla motywowana politycznie to Wasik z Kaminskim wyszli by z sadu jako wolni ludzie, pomimo udowodnionych przestepstw.

Jak ty mozesz ze soba zyc? No coz, wazne, ze nie masz z tym problemow. >>

Dalem mu szanse by przyznal sie, ze pieprzy glupoty na poziomie niemytego chama z Dojek Gornych. A ten zamiast odniesc sie do meritum, czyli wyroku dwoch!!! sadow w sprawie Wasika i Kaminskiego, pieprzy mi o Pileckim i Nilu, jakby oni mieli tu cos do rzeczy.

Wczesniej udalem, ze nie widze dokad ten wykolejeniec ma zamiar zmierzac, ale teraz nie moge juz tolerowac stawiania znaku rownosci pomiedzy stalinowskimi sadami, przed ktorymi stawali wymienieni Pilecki i Nil, po biciach, torturach, i psychicznym znecaniu sie, a obecnym Sadem rejnowym i Okregowym ktore skazaly Kaminskiego i Wasika w procesie jedynie podkreslajacym bezstronnosc i profesjonalizm tych sadow. W procesie jawnym, z zaangazowanymi i nieskrepowanymi obroncami, pod okiem wszelkich mozliwych mediow, ktore nie potrafily (nawet jesli chcialy) wykazac stronniczosci o zlej woli sadow.
      A ta pisowska swinia, oraz antydemkratyczne gowno, przyrownuje procesy oczywistych przestepcow kryminalnych do procesow wytaczanych uczciwym ludziom przez krwawy stalinizm. I daj tu takiemu szanse...

--

• boomerang Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 11.01.24, 22:13
        Czuję się Krzyżfobie podbudowany twoją opinią o mnie.
        • benek231 Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi :O) 12.01.24, 08:03
          boomerang napisał:

> Czuję się Krzyżfobie podbudowany twoją opinią o mnie.
          **
          No bo jestes idiota i glupek.

--
          • boomerang Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 12.01.24, 08:28
            Przy tobie blednie każdy oświecony, a co dopiero ja.
    • pijatyka Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 21.12.24, 01:49

Teraz w Budapeszcie.

• bobislaw.borboje Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 21.12.24, 09:57
        W sam czas. Sprawa kryminalistów Wonsika i Chlora zapomniana. "Tortury" wobec księdza Salcesona zdementował sam ksiądz. Pisowi potrzebny męczennik. Romanescu się trafił, więc znowu można wznowić bełkot o "terrorze Tuska i Bodnara".
        • xiazeluka Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 21.12.24, 11:31
          Towarzyszu majorze, przeoczyliście, że demokratyczny rząd Węgier uznał, że w Generalnym Gubernatorstwie polityk opozycji nie może liczyć na uczciwy proces. To jest poważny problem dla gubernatora Herr Tuska i jego Partii Folksdojczy, więc na Waszym miejscu nie bagatelizowałbym tego faktu.
          • bobislaw.borboje Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 21.12.24, 20:53
            xiazeluka napisała:

> demokratyczny rząd Węgier uznał,

Bełkot tego prokremlowskiego "demokratycznego" tworu interesuje mnie w tym samym stopniu, co bełkot prorosyjskiej "opozycji" w Mołdawii.

>
            • xiazeluka Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 22.12.24, 07:59
              No to popełniacie błąd, który wszak podczas szkolenia na kursie FSB jest omawiany. Towarzyszu majorze, Wasz brak kompetencji jest niepokojący. To osłabienie putinowskiej rezydentury w GG. Centrala będzie z Was bardzo niezadowolona.
              • bobislaw.borboje Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 23.12.24, 15:39
                Z przykrością stwierdzam, że brzydko się starzejecie.
                • xiazeluka Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 24.12.24, 12:07
                  To nie ma nic do rzeczy, czyli Waszej niekompetencji, towarzyszu majorze.
      • pijatyka A teraz... 21.01.25, 14:27

....w USA - Trump ułaskawił całą puczystowską hołotę z 6 stycznia.

• boomerang Re: Kryminalisci mianowani wiezniami politycznymi 24.12.24, 03:52
      charakterny ten "benek", wsadził mordę w kubeł i tak trzyma
    • pijatyka Paweł Szopa (RedIsBad) cieszy się... 26.10.25, 21:50

...aktualnie statusem małego świadka koronnego, poinformował prokurator Korneluk wink

• boomerang Re: Paweł Szopa (RedIsBad) cieszy się... 27.10.25, 02:03
        aż mi serce skoczyło do gardła, bo pomyślałem że Krzyżfob sobie o nas przypomniał... a to tylko ty grzebiesz w starych butelkach na strychu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka