Gość: Europejczyk jest mi very, very sorry IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 20:46 my z prawdziwego UE nie potrzbujemy wiz, dlaczego tak sie uparli na Polske, przeciez to kraj nieterrorystyczny, chociaz po ostatnich aferach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... don't mee, sorry IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:49 ...wiz moze i nie potrzebujecie...ale polak wyjezdza za praca przede wszyskim z biedy w kraju...a us do europy pod tym wzgledem dla polakow...to jak raj do piekla...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd Re: don't mee, sorry IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 21:03 no.. masz racje.. niebo...to wjazd do jezuslandu...na kolanach juz w konsulacie...z paszportem w zebach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: don't be, sorry IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:09 ...i te przekladanie paszportow...,ktory okazac...i kolejka z tylu napierajaca...a z tym j -landem to kolego nie przesadzaj...bo mozna go dobrze nazwac inaczej ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okrutny Zygfryd Re: don't be, sorry IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 21:32 hehe..masz racje z tym landem..moze..hmm... Satanland..mysle Ohio i Dakota..idiota...albo..Deepland...no..ten..tego..wymysl cos...szkopski zakuty lbie))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: don't be sorry... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:36 ...ja cie niemcu znam chyba z kas...czy przypadkiem nie z wrogich ...okopow )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okrutny Zygfryd Re: don't be sorry... IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 21:43 z normandii..jakos..tego..przezylem..tego..jak mu tam...John Ryan..czy Forrest Gump..noo..jak tam pogoda w nyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: don't be sorry... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:48 ...no wlasnie...sztywny niemcu z normadii...nieudacznie nasladujacy...noo ,krotki rekawek dzisiaj i slonce ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okrutny Zygfryd Re: don't be sorry... IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 21:53 hehe, ..ten..cieplo masz..u mnie ..tzn u nas..europejczykow..sniega kupa..zimna dupa....no trzym sie i wisz ...tego za..4..lata bedzie ..lepiej..popatrz se na: sorryeverybody.com/gallery/1/ takie...soooory....czytaj biblie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: don't be sorry... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 22:03 ...mee, wie okrutny ,ze czekacie na nowa ere...czytaj; przywodzce...)))...bo sie juz troche sypiecie...a na tyle jestescie dzisiaj dorosli ...,ze z francja i rosja...zwojujecie swiat wspolnie )))...a pozniej po waszej klesce wspolnej...znow bedzie troche spokoju...i tak w kolko...dopoki dopoty isnieje usa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okrutny Zygfryd Re: don't be sorry... IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 22:15 eee..tam.tutaj...redukujemy...likwidujemy..tych..terminatorow..szwarcnegrow...od brudnej roboty sa....ci..tego..tzn......inni....ewolucyjnie..czemu sie ewolucja cofnela w uza....do sredniowiecza..tego...kup se zelazna zbroje .... prosty jankeski...tego..intelektualisto)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: don't be sorry... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 22:18 ...no tak, w sumie tak...jestes coraz lepszy...bez kometarza i odbioru ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbo Utrzymac wizy bo wzrosna ceny biletow na samolot. IP: 216.217.131.* 19.11.04, 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Fine przyjaciele Polakow; Feinstein i Byrd ... IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 20:50 prawdziwi 'demokraci,'wszystko jasne. To ci sami od obstukcji w przjeciu do NATO. Nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cholera Re: Fine przyjaciele Polakow; Feinstein i Byrd .. IP: *.los-angeles-14-15rs.ca.dial-access.att.net 20.11.04, 04:58 Janek, musisz pamietac, ze obie wymienione osoby, bedac senatorami USA, musza przede wszystkim byc lojalnymi wzgledem swego kraju (a takimi te wlasnie osoby akurat sa; powiedzmy sobie WZGLEDNIE lojalnymi - akurat tak sie sklada, ze tak pan Byrd jak i pani Feinstein sa, jak na senatorow USA, wzglednie porzadnymi ludzmi [i nie staram sie tu wslizgnac sie do d... Zydom]. Inni w tej instytucji, sa znacznie wiekszymi dranmi. Dlatego nie powinno sie automatycznie wieszac na nich psow, ze niekoniecznie ida po linii polskiej. W koncu, z Polska nie maja nic wspolnego. To tak, jakby jeden z polskich senatorow stawial interes Ameryki przed interesem Polski - jak byscie wowczas sie do niego odnosili? (wiem, ze takich w Kraju jest mnostwo - sprzedawczykow - moze dlatego w Kraju jest nieustajaca bryndza a na rzad sie ciagle pomstuje. A w Kanadzie tez wybiera sie tych ludzi, ktorzy przede wszystkim beda mieli na uwadze interesy swych wyborcow, a nie np. interesy Madagaskaru. A moze sie myle? Troszke wiecej obiektywizmu, Panowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Warto było angażowac się w Iraku? IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 20:51 Tylko straty, żaden zysk dla Polaków, a wyszliśmy na okupantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... DEMOKRACI BRONIA SIE PRZED...BOLSZEWIKAMI IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:55 ...taki jaki macie rzad tak was traktuja...pozatym demokraci -us sie boja uznania rzadu bolszewickiego polskiego za demokratyczny bo to latwo obalic taka teorie przez republikanow...a pozatym sie zlizaja kolejne wybory ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... janek , janek... O janek... ucz sie ucz ))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 20.11.04, 01:11 ...bo jestes na poziomie zejscia z drzewa...tu nawet ci ...CANADA ...nie pomogla...chamie )))...WIEC SAMI WIDZICIE ...,nie miejsce pobytu ... A CZLOWIEK SIE LICZY...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek No prosze jaki egzaltowany i wyuczony inteligencik IP: *.qc.sympatico.ca 20.11.04, 01:22 Ty to nawet jeszcze nie jestes na poziomie zeby wejsc na drzewo i ciagle ryjesz pod ziemia, mee...mee.mee.......mee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky SUPER!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:58 Oczyma wyobrazni juz widzialem te kolejki Ziutkow lub Kaziow emigrujacych za kazdym dolcem do usa bez podstawowej znajomosci jezyka i realiow. A tak przynajmniej maja szanse zrobic cos dla swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Z bYDGOSZCZY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:04 Wielka szkoda ze tak sie stalo. Cały czas ma sie uczucie ze nadal jest to kraj niedostepny a dlaczego przeciez my tez tam mamy rodziny i czasami calymi latami nie mozemy do nich jechac bo samo pojscie do konsulatu po wize jest dla nas wielkim upokorzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alosza Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 21:11 Gość portalu: OLA napisał(a): > Wielka szkoda ze tak sie stalo. Cały czas ma sie uczucie ze nadal jest > to kraj niedostepny a dlaczego przeciez my tez tam mamy rodziny i czasami > calymi latami nie mozemy do nich jechac bo samo pojscie do konsulatu po wize > jest dla nas wielkim upokorzeniem. Jesli dla Ciebie pojscie do konsulatu jest takim upokorzeniem, to moze i dobrze ze tej wizy nie dostajesz, bo wyobraz sobie jakim upokorzeniem dla amerykanskiej rodziny byloby goszczenie ciebie w ich domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 21:15 i znowu kogos obrazasz osle z Kalifornii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SurfingUSA Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 21:23 Jasiek- nie mozna kogos obrazic piszac o nim najprawdziwsza prawde. Jak tobie po tym co tu wypisujesz powiem zes glupi, to i tak bedzie to dla ciebie komplement, a nie zadna obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira27 Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.client.insightBB.com 19.11.04, 21:54 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ct Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.proxy.aol.com 20.11.04, 04:26 >my tez tam mamy rodziny i czasami > calymi latami nie mozemy do nich jechac a rodzina z tamtad nie moze odwiedzic was w Polsce?? nie za bardzo, hhmm, ze co ?? Aaaa- "turysci" z wycieczki w 1985 roku. To sporo tlumaczy. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West Virginia Qu.. mac, Polacy i po co tu chcecie przyjezdzac? IP: 216.217.131.* 19.11.04, 21:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.aster.pl 19.11.04, 21:28 Przeciez tu jest napisane , ze to demokraci zablokowali te inicjatywe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NARESCIE CELINKA POJELA SENDO... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:32 ... a ciemna masa sie rozpisuje ...nie wiadomo o czym placze i skomle...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Moze i pojela ale nie do konca :-( IP: *.qc.sympatico.ca 20.11.04, 00:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysmiewaczek Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 19.11.04, 21:35 O czym Tu durniu piszesz? Przeciez wlasnie republikanie byli murem za tym, zeby Polacy mogli wjezdzac do USA bez wiz! Zablokowala po raz pierwszy ten projekt ustawy ta idiotka z Kalifornii, wielka demokratka odziwnym nazwisku, a nie z partii Busha, osle jeden. A drugi raz teraz wlasnie znowu wielki demokrata, a nie "czlowiek Busha" Ty cymbale! Nie rozumiesz, co czytasz. Do tej pory nie uzywalem wobec nikogo inwektyw, ale jak czytam wypociny takiego pierwotniaka jak Ty, to mnie krew zalewa.A sprawa jest w ogole bardzo, ale to bardzo trudna, bo nasi kochani rodacy zachowuja sie w wiekszosci fatalnie i tym wlasnie podcinaja galaz, na ktorej przeciez siedza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: USA- ach ci demokraci... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:39 ...ona sie wtedy nacpala i miala stosunek z wieloma i na glosowaniu byla wkrwiona...musiala jakos odreagowac...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.flint01.mi.comcast.net 20.11.04, 00:08 Latwo glosowac ZA wiedzac ze zawsze znajdzie sie taki ktory zaglosuje PRZECIW. Na odwyrtke tych PRZECIW moglobyc wiecej a nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Amerykanie potrafią być uprzejmi w konsulatach. IP: *.osk.enformatic.pl 19.11.04, 21:36 Tak się złożyło, że nie ja chciałem wyjechać do USA, ale USA chciało żebym ja przyjechał. Pracownicy konsulatu potrafią być uprzejmi i działać szybko. Mimo wszystko zrezygnowałem z wyjazdu. Bardzo złe wrażenie zrobiło na mnie traktowanie innych Polaków przez konsulików. Problem nie polega na wizach lub ich braku, ale na cywilizowanych warunkach obsługi interesantów. Nie przeszkadza mi konieczność uzyskania wizy, ale idiotyzmem jest staranie się o nią pół roku przed planowanym wyjazdem. USA mogłyby lepiej zorganizować służby konsularne na terenie Polski, ale widać im nie zależy. Wiele mogliby się nauczyć np. od służb konsularnych i granicznych RPA. Może to przypadek, ale gdy pewnego dnia miałem okazję obserwować pracę polskiego konsulatu we Lwowie byłem mile zaskoczony sprawną obsługą obywateli Ukrainy. Na dodatek biedną Polskę stać by Ukraińcom wizy dawać za darmo(i bardzo dobrze!) a bogata Ameryka żąda od Polaków 100$ za odmowę. No cóż... Moim zdaniem za 2-3 lata problem umrze śmiercią naturalną. Ledwo pół roku jesteśmy w Unii Europejskiej a już Brytyjczycy chwalą sobie polskich pracowników, namawiają innych do skrócenia zakazu pracy dla Polaków. A przecież do niedawna Wielka Brytania zaciekle "broniła swoich granic". Strach ma wielkie oczy. Na zakończenie: zauważam w tego typu dyskusjach szczególną agresję w stosunku do Polski "Ameryków" w pierwszym pokoleniu i Niemców spod Radomska. Zawsze wtedy przypomina mi się tekst Pawlaka do Kargula "Won z mojej Ameryki!". Mój dziadek obywatelstwo USA otrzymał w 1904r. (podczas swojego drugiego przyjazdu do Ameryki), ale wrócił do wolnej Polski w 1924 roku. Trochę więc amerykańskiego dobrobytu wam zbudował drogie tubajfory z 1984 roku. Nie pyskujcie więc, bo to brzydko sr@ć w swoje gniazdo azbestowi biznesmeni. Pozdrawiam zdrowych psychicznie rodaków w USA. P.S. Jestem jednym z tych, którzy statystykę poprawiają. W 1986 roku byłem w USA tak jak deklarowałem: 2 miesiące. Wystarczy. Może Polska jest przaśna, głupia i biedna, ale to moja ojczyzna. Wkurza mnie, że politycy jeszcze ją prostytuują, ale w Polsce (w przeciwieństwie do USA) idioci są w odwrocie. Pozostało tylko wrzucić bombę w szambo wymiaru sprawiedliwości i można zacząć normalnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla smierdziel [...] IP: *.client.comcast.net 19.11.04, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: consigliere Re: Amerykanie potrafią być uprzejmi w konsulatac IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.11.04, 22:14 masz mój podpis, z obu rąk. Problem tylko w tym co po tej bombie. Gdzie znaleźć prawników którzy prawo stosowali by, a nie interpretowali. Jeśli założyć głęboko utopijnie że tacy tu istnieją, to problemy z wizami, wyjazdami czy ogólnie podróżowaniem szybko by zniknęły. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Polskie sądownictwo wymaga reformy. IP: *.osk.enformatic.pl 20.11.04, 11:02 Dzięki za wsparcie. Problem sądownictwa nie polega na znalezieniu uczciwych prawników. Takie działanie byłoby idealizmem. Trzeba natomiast zrozumieć, że to środowisko nie jest w stanie oczyścić się samo. Jest w nim ogrom wspaniałych uczciwych prawników, ale też duża grupa nieudaczników, arogantów i zwykłych łajdaków. Ich postawa zaraża całą korporację, a każda "zewnętrzna" próba wskazywania smrodu nasila syndrom "oblężonej twierdzy". Zmiana wymaga rzetelnej dyskusji, np. o obowiązkowej jawności postępowań dyscyplinarnych, krótkich ustawowych terminach tych postępowań, kadencyjności, bezwzględnej kontradyktoryjności sporów cywilnych (z nielicznymi! wyjątkami). Ot, kilka wątków. Scieków nie można przykrywać tabu "niezawisłości". W hitlerowskiej III Rzeszy prawo formalne było szanowane i co z tego (oczywiście porównanie jest przerysowane, ale chodzi o zasadę i schematy myślowe). Miejsce tych uwag jest trochę dziwne, ale tego brakuje mi w Polsce żeby problem zarobkowej emigracji do USA umarł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jman Business is Business IP: 5.6.1D* / 198.96.180.* 19.11.04, 21:44 "...Wizy dla Polaków miałyby być zniesione w uznaniu sojuszniczej pomocy wojskowej, udzielanej Ameryce przez Polskę w Iraku..." Zanim sie dupe nadstawi to sie bierze pieniadze, a nie sie ja daje i potem sie pyte ile sie za to dostanie w ramach 'sojuszniczej pomocy'. Tego sie jeszcze Polsa musi dlugo uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly polak [...] IP: *.client.comcast.net 19.11.04, 21:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... byly BANAN DO ...BANANOW IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 22:24 ...ja juz nie jestem bylym bananem...jestem ...skorka od banana wy pijacy i k...)))...zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.sfu.ca / *.sfu.ca 19.11.04, 21:52 no i dobrze, przynajmnie to polskie chamstwo nie bedzie sie tak rozpleniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla scierwa!!! popieram polacy to chamy pierwszej wody IP: *.client.comcast.net 19.11.04, 22:01 polak to najprymitywnieszy czlekopodobny na swiecie, po za tym pijak zlodziej i po prostu glupi. zaden nie chlce emigrowac, bo to za ciezko i jezyk trzeba znac, ale praca na czarno to tak, pozyje jak szczur ale za to bedzie szpanowal wsrod glupich rodakow w polsce. nie dla scierwa, nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniś [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: popieram polacy to chamy pierwszej wody IP: *.client.comcast.net 20.11.04, 04:51 Gratulacje!!! Znakomicie nauczyles sie pisac po polsku!!!! Czyzby "Polish second language"????? A moze sie myle, moze ty takze jestes stupid Polish son of the bitch i to jest tylko twoja autobiografia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Ty nie Polak, ty to jakis hybryd... IP: *.qc.sympatico.ca 20.11.04, 05:55 skrzyzowanie osla z glizda. Odpowiedz Link Zgłoś
america WIZY BEDA JESZCZE 25 LAT. TYLE CZASU 19.11.04, 22:05 zajmie Polsce dojscie do grupy "normalnych" krajow. Jezeli rodakow bawia zludzenia o ich zniesieniu? zycze wiec przyjemnej zabawy na dlugi czas. Rozwiazanie jest proste. Przestac wyjezdzac do USA na iles lat a jezeli juz to wracac na czas to znaczy po kilku tygodniach. Nie ma turystow na swiecie ktorzy podrozuja np 5 miesiecy po USA, nawet ze Szwajcarii. Natomiast jest masa takich z biednej Polski. Amerykanie nie sa glupcami. Jezeli oczekujecie na super traktowanie za pobyt w Iraku to lepiej wycofajcie sie bo takich jak Polska jest wiecej a wizy potrzebuja. Kiedy ludzie w Polsce zrozumieja ze nie sa nikim innym jak jednym z 200+ krajow na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: WIZY BEDA JESZCZE 25 LAT. TYLE CZASU IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 20.11.04, 04:34 Zgadza sie Polacy zamiast olewac takie sprawy jak wkoncu tylko wizy turystyczne wychodza na glupkow wobec swiata. america napisał: > zajmie Polsce dojscie do grupy "normalnych" krajow. Jezeli rodakow bawia > zludzenia o ich zniesieniu? zycze wiec przyjemnej zabawy na dlugi czas. > Rozwiazanie jest proste. Przestac wyjezdzac do USA na iles lat a jezeli juz to > wracac na czas to znaczy po kilku tygodniach. Nie ma turystow na swiecie ktorzy > podrozuja np 5 miesiecy po USA, nawet ze Szwajcarii. Natomiast jest masa takich > z biednej Polski. > Amerykanie nie sa glupcami. > Jezeli oczekujecie na super traktowanie za pobyt w Iraku to lepiej wycofajcie > sie bo takich jak Polska jest wiecej a wizy potrzebuja. > > Kiedy ludzie w Polsce zrozumieja ze nie sa nikim innym jak jednym z 200+ krajow > na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniś Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:06 Stany od dawna nie sa mitem wolności, kraju równych szans, stany i Kupa jaką jest Bush Niedorozwój są niczym. Hak im w smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 19.11.04, 22:13 Uważam, że w związku z takim obrotem sprawy należy niezwłocznie wycofać polskie wojska z Iraku. Daliśmy się wmanewrować w nieswoją, brudną, bezsensowną wojnę. Hiszpanie już poszli po rozum do głowy, nawet Ukraińcy przejrzeli na oczy. Amerykanie po raz kolejny nas oszukują, a my dla nich narażamy zdrowie i życie naszych obywateli. W ogóle zabawna i infantylna jest ta nieodwzajemniona miłość Polaków do Stanów Zjednoczonych. A tak nawiasem mówiąc amerykanie prowadzą dziwną politykę ograniczając wjazd Polakom, pozwalają na nieskrępowane przebywanie innych nacji. Niczego ich nie nauczył 11 wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA S.B. Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.nyc.rr.com 19.11.04, 22:13 Tak jest.Bush nie potrzebuje polskich glosow w wyborach ,nie dlatego ,ze je wygral ,ale dlatego ,ze Polacy majacy obywatelstwo amerykanskie ,wlasciwie nie biara udzialu w wyborach. Taka juz nasza natura. A my ,ktorzy mieszkamy w USA wcale nie chcemy zniesienia wiz.Jwsli ktos nie wie dlaczego ,niech przyjedzie na Greenpoint. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBBY Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.107.7.182.ptr.us.xo.net 19.11.04, 22:13 PALANCIE drzordrzu, "przeczytaj uwaznie" i nigdy nie staraj sie o wize. Takich jak ty tu nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tensi Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:39 Wiecie co? Jest wiele innych pięknych krajów do których można pojechać. Niech się Amerykanie pocałują w dupę ze swoimi wizami! Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_online Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana 19.11.04, 22:45 Gość portalu: Drzordrz napisał(a): > no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów > wyborców polskich. Polacy nie glosowali na Busha, tak wiec nie byli potrzebni ani przed ani po wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.hrl.com 19.11.04, 23:38 dlaczego ludzie pisza takie inwektywy , obrazaja kazdego, madrego Polaka lub glupiego Amerykanina, wizy maja np Grecja czy Izrael i nikt nie robi z tego takiego halasu jak rodacy Polacy,Amerykanie jak i Polacy nie chca byc obrazani i wyzywani, prosze bardzo wprowadzic wizy dla Amerykanow w ramach retorsji, z tym ze jezeli chodzi o koszty to wznowienie polskiego paszportu kosztuje rowniez okolo 200 dolarow, a wyrobienie nowego jest spraw trwajaca pare miesiecy i rowniez koszt spory.Ale naprawde wiecej kultury w dyskusji Odsylam ludzi do wywiadu z konsulem w ambasadzie USA w Wawie, tam mozna sie czegos dowiedziec co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoza Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 23:34 Nie lubię USA i nie mam specjalnej ochoty ich bronić... ale przepraszam bardzo, dlaczego Polacy mają być lepsi? Jak wizy dla wszystkich, to bez wyjątków. Chyba jednak komuś u nas szczególnie doskwiera to, że Polacy mieliby być postawieni na równi z jakimiś brudasami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoska Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 207.34.47.* 19.11.04, 23:36 co to za pierdoly sa...od jakiegos czasu sledze ten watek w Gazecie i zastanawiam sie, po co o tym piszecie w taki sposob, jakby to mialo kiedylolwiek realne szanse dojsc do skutku...po co sie tak tym ekscytujecie, to az zenujace...Nie jestescie lepsi od Superexpresu, opowiadajacego o UFO w Kabatach... Bush czy nie Bush, to nie ma znaczenia, kazdy kto mieszka w USA wie o co chodzi. Uwazam ,ze to straszny obciach ze strony Gazety robic Bialostoczczanom wode z mozgu.... obciach do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.tampabay.rr.com 19.11.04, 23:40 Ty baranie nie wiesz ,ze republikanie sa za zniesieniem wiz a ustawa zostala zablokowana przez demokratow.Bush jest republikanskim prezydentem,Twoja wypowiedz nie ma sensu. Nie wiesz kto jest kto. Odpowiedz Link Zgłoś