Dodaj do ulubionych

Język nienawiści :(

12.04.11, 19:56
Twierdzę, że po język nienawiści pierwszy wcale nie sięgnął PiS, lecz że sięgnął poń POPiS.
Bo 'postsolidaruchy' (jednym frontem, i bez żadnych zachamowań) zaczęły tego języka używać (ale i do języka sie nie ograniczyły - patrz lustracja, patrz dekomunizacja, patrz stosowanie odpowiedzialności zbiorowej) w stosunku do dawnego systemu, do PZPR, do członków tej partii. A potem, gdy już poziom żółci odpowiednio się w narodzie podniósł, nie dziwota, że zaczął zalewać również tych, którzy tak ochotnie po ten język sięgnęli w pierwszym rzędzie. Tak więc pełowiaki, nie obwiniajcie samego PiS o winy, których jesteście w równym stopniu współwinni!
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 20:00
      >bez żadnych zachamowań)

jeśli już mowa o języku,to wskazana poprawność:-)
      • taziuta Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 20:50
        cookies9 napisała:

> >bez żadnych zachamowań)
        >
        > jeśli już mowa o języku,to wskazana poprawność:-)

Małpuję (obecnego) prezydenta. :)
        /choć przyznam, że ciut z rozpędu/
    • mao111 Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 20:00
      Nie płacz.
      • taziuta Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 20:52
        mao111 napisał:

> Nie płacz.

E, tam. W sumie mi to wisi, co było najpierw, czy durny język nienawiści 'postsolidaruchów', czy PiS-u, w końcu to jeden pies. Taka sobie obserwacja, z mojej strony. ;)
        • etta2 [...] 12.04.11, 20:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • indeed4 :-) 12.04.11, 20:53
      Taziuta rządzi - wczoraj "szczuja" ( szczeżuja + szuja ) , a dziś "poń"!
    • kkuuba11 jezyk nienawiści - dzisiaj: 12.04.11, 21:02
      Kuźniar: Jarosław Kaczyński pójdzie do piekła

Gowin: Kaczyński sam ciągnie PiS w kanał

Siwiec: Kaczyński odgrzewa kotlet w sosie cierpiętniczym

Smolar: Widziałem mściciela, a nie człowieka cierpiącego

Hołdys: Jarosław Kaczyński to ch...!

Wyborcom PO zaleca się pjerdolniecie łbem w ścianę

Czapiński u Lisa: U Jarosława Kaczyńskiego znalazłem ton totalitarny
      • tw_wielgus Re: jezyk nienawiści - dzisiaj: 12.04.11, 21:10
        A gdzie ty tu dostrzegasz chociażby elementy języka nienawiści?
        Kuźniar - według tego pana i podłóg posiadanej przez niego wiedzy teologicznej Jarosław Kaczyński pojdzie do piekła. Być może ma rację, nie będę polemizował bo jestem ateistą.

Gowin - użył metafory którą należy rozumieć w ten sposób, iż Jarosław Kaczyński swoimi agresywnymi wystąpieniami wpływa na spadek notowań swojej partii.

Siwiec - Tu również mamy do czynienia z metaforą człowieka, który oburza się na postępowanie Jarosława Kaczyńskiego, który w tak ważnym dniu nie znalazł czasu na to aby odwiedzić grób brata na Wawelu.

Smolar - podzielił się jedynie swoją refleksją. Ma do tego prawo gdyż jest ona jak najbardziej uzasadniona.

Opinii Hołdysa nie podzielam.

kkuuba11 napisał:

> Kuźniar: Jarosław Kaczyński pójdzie do piekła
        >
        > Gowin: Kaczyński sam ciągnie PiS w kanał
        >
        > Siwiec: Kaczyński odgrzewa kotlet w sosie cierpiętniczym
        >
        > Smolar: Widziałem mściciela, a nie człowieka cierpiącego
        >
        > Hołdys: Jarosław Kaczyński to ch...!
        >
        > Wyborcom PO zaleca się pjerdolniecie łbem w ścianę
        >
        > Czapiński u Lisa: U Jarosława Kaczyńskiego znalazłem ton totalitarny
    • tw_wielgus Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 21:02
      Otóż Szanowny interlokutorze całkowicie się z Tobą nie zgodzę.
      Z języka nienawiści czerpała pełnymi garściami PZPR. Wystarczy przypomnieć jak szczuli społeczeństwo na kułaków rewizjonistów bikiniarzy i innych takich, co im przeszkadzali budować robotniczy raj na ziemi.
      To PZPR wprowadziło język nienawiści do przestrzeni publicznej, z całą pewnością.
      • taziuta Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 21:05
        tw_wielgus napisał:

/.../
        > Z języka nienawiści czerpała pełnymi garściami PZPR.

Chcesz powiedzieć, że POPiS sięga do PZPR-owskich źródeł? Cóż, coś w tym jest. :)
        • tw_wielgus Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 21:16
          Oczywiście, należy szanować tradycję jaka ona by nie była.
          Ale zdaje się, że przy okazji potwierdziłeś moje obserwacje przez, co zaprzeczyłeś swojej pierwotnej tezie.
          Dzięks, wiedziałem, że z roządnym człowiekiem szybko idzie się dogadać.
      • mr.sajgon Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 21:21
        tw_wielgus napisał:

> Otóż Szanowny interlokutorze całkowicie się z Tobą nie zgodzę.
        > Z języka nienawiści czerpała pełnymi garściami PZPR. Wystarczy przypomnieć jak
        > szczuli społeczeństwo na kułaków rewizjonistów bikiniarzy i innych takich, co i
        > m przeszkadzali budować robotniczy raj na ziemi.
        > To PZPR wprowadziło język nienawiści do przestrzeni publicznej, z całą pewności
        > ą

Ale ty to jestes, wiesz nie spodziewalem sie tego po tobie :(
        Jak mozesz oskarzac Jacka Kuronia, Bronislawa Geremka serca nie masz.
        • tw_wielgus Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 21:29
          A co do tego mają Kuroń i Geremek?
          To, że byli w partii? Oni w przeciwieństwie do Taziuty w porę przejrzeli na oczy.
    • martusia_krolowa_polski Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 21:10
      taziuta napisał:

> Twierdzę, że po język nienawiści pierwszy wcale nie sięgnął PiS, lecz że sięgną
      > ł poń POPiS.

Dlaczego kłamiesz jak Kaczyński?
      Owszem zaczał nie PiS nie lecz Porozumienie Centrum, którego prezesem był niejaki J. Kaczyński ( nie wiem czy znasz takiego?)

Kaczyński domagał się zerwania Porozumień Okrągłego Stołu,
      a Unia Wolności w której był również Tusk chciała dotrzymać ustaleń.
      ( Sławne "pacta sunt servanta" Geremka ).
      Wtedy GNIEW pana Prezesa przeniósł się na także na UW..
      Gdyby nie UW i Tuska między innymi, (bo PSL jak zwykle poszłoby za silniejszym)
      pewno od dawna dyndałbyś "jako liść" gdzieś na drzewie, a Twoimi kośćmi
      właśnie zajmowałaby się Temperance Brennan, Angela Montenegro, Zacharias Addy i Jack Hodgins :-)
      • taziuta O jeszcze jedna POPiS-owa postawa... :( 12.04.11, 21:15
        martusia_krolowa_polski napisał:

> taziuta napisał:
        >
        > > Twierdzę, że po język nienawiści pierwszy wcale nie sięgnął PiS, lecz że sięgnął poń
        > > POPiS.

> Dlaczego kłamiesz jak Kaczyński? /.../

Nie rozumiem dlaczego posługujesz się językiem nienawiści, zarzucając mi kłamstwo?
        Ja stawiam jedynie pewną hipotezę, z którą można się zgodzić, lub nie. A co Ty robisz?
        Sięgasz po inwektywę, w stosunku do mnie, zamiast polemiki. Jakie to POPiS-owe...
        • tw_wielgus Re: Tadziu... 12.04.11, 21:19
          Co to jest POPIS? Z raportu Kaczyńskiego o stanie państwa jasno wynika, że ów mityczny twór nie istnieje.
          Nie czytałeś raportu?
        • martusia_krolowa_polski Re: O jeszcze jedna POPiS-owa postawa... :( 12.04.11, 21:29
          taziuta napisał:

> martusia_krolowa_polski napisał:
          >
          > > taziuta napisał:
          > >
          > > > Twierdzę, że po język nienawiści pierwszy wcale nie sięgnął PiS, le
          > cz że sięgnął poń
          > > > POPiS.
          >
          > > Dlaczego kłamiesz jak Kaczyński? /.../
          >
          > Nie rozumiem dlaczego posługujesz się językiem nienawiści, zarzucając mi kłamst
          > wo?

Nie posługuję sie językiem nienawiści bo zarzuciłem ci kłamstwo które
          następnie udokumentowałem i udowodniłem.

Gdybym ci zarzucił ci kłamstwo bez żadnego dowodu (tak jak Ty mi zwłsnie arzucsasz język nienawiści), to wtedy byłby to język nienawiści.

• indeed4 No dobra - to teraz do adremu :-) 12.04.11, 21:21
      > Twierdzę, że po język nienawiści pierwszy wcale nie sięgnął PiS, lecz że sięgnął poń POPiS.

Ale przy okrągłym stole nie było języka nienawiści, a dlaczego? Bo ze strony solidarnościowej rozmowy prowadziła warszawska lewica, czyli późniejsza UW.

Całe "zło" ( lustracja, dekomunizacja etc. ) o którym piszesz, przyszło dużo później, już po śmierci UW - piorunochronu PZPR i komunistów, dobrze kombinuję?
    • mr.sajgon Jezyk sprzedawcy win 12.04.11, 21:28
      taziuta napisał:

> Twierdzę, że po język nienawiści pierwszy wcale nie sięgnął PiS, lecz że sięgną
      > ł poń POPiS.
      > Bo 'postsolidaruchy' (jednym frontem, i bez żadnych zachamowań) zaczęły tego ję
      > zyka używać (ale i do języka sie nie ograniczyły - patrz lustracja, patrz dekom
      > unizacja, patrz stosowanie odpowiedzialności zbiorowej) w stosunku do dawnego s
      > ystemu, do PZPR, do członków tej partii. A potem, gdy już poziom żółci odpowied
      > nio się w narodzie podniósł, nie dziwota, że zaczął zalewać również tych, którz
      > y tak ochotnie po ten język sięgnęli w pierwszym rzędzie. Tak więc pełowiaki, n
      > ie obwiniajcie samego PiS o winy, których jesteście w równym stopniu współwinni
      > !
      >

To on nakrecil spirale nienawisci przy pelnym poparciu Donka i Bronka w stosunku do glowy panstwa prezydenta Lecha Kaczynskiego. I od tego tak naprawde sie zaczelo cos co przekroczylo wszelkie bariery przyzwoitosci.

Dzis nawet oni nie chca miec z nim nic wspolnego.
      • indeed4 Palikot tylko rozkręcił - za to do imentu 12.04.11, 21:37
        prześcigając w tej sztuce o 100 długości mistrza.

Pierwszy nakręcił J. Kaczyński - to jego stała metoda i styl, począwszy od wojny na górze w 1990 roku
        • tw_wielgus Re: Palikot tylko rozkręcił - za to do imentu 12.04.11, 21:43
          Cały pisowski aparat. Nie tylko Kaczyński sympatycy i chociażby publicyści w rodzaju tych co pisują do ND i GP. Przeceniasz Palikota.
          • indeed4 Nie - nie przeceniam. 12.04.11, 21:50
            I jeśli pozwolisz, tak jak większość Polaków zostanę przy tym zdaniu.

politbiuro.gazeta.pl/politbiuro/1,85402,5549220,Sondaz__Wiekszosc_Polakow_nie_zmienila_zdania_o_Palikocie.html

www.tvn24.pl/-1,1660011,0,1,sondaz-palikot-szkodzi-swojemu,wiadomosc.html

• indeed4 . 12.04.11, 21:54
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8501358,Palikot_i_Kaczynski_to_najbardziej_klotliwi_politycy_.html
            • tw_wielgus Re: Nie - nie przeceniam. 12.04.11, 22:03
              Niby dlaczego mam Ci nie pozwolić?
              Uważam jednakże, że Palikot jako broń pijarowska w dużym stopniu zaszkodził również wizerunkowi PO. Także była to broń obusieczna.
    • haen2010 No, ziutek, trochę historii. 12.04.11, 21:28
      Wydaje się, że dwa Kaczory od zawsze byli mistrzami w tej zabawie - warto wspomnieć kukłę Wałęsy. A że później inni, bardziej inteligentni ich załatwili - to mamy, co mamy.

Kaczory to łobuzy, ale koniec żałosny.
      • taziuta Re: No, ziutek, trochę historii. 12.04.11, 21:53
        haen2010 napisał:

> Wydaje się, że dwa Kaczory od zawsze byli mistrzami w tej zabawie - warto wspomnieć
        > kukłę Wałęsy. A że później inni, bardziej inteligentni ich załatwili - to mamy, co mamy.

Fakt, rzeczywiście zaczęło to się jeszcze wcześniej. Pierwsza była chyba 'siekierka' Wałęsy,
        a potem to już poszło...
    • zoil44elwer Re: Język nienawiści :( 12.04.11, 22:06
      IPN miał być Biczem Bożym na komuchów,a okazał sie batem na Solidarność i Krk.Cha cha cha!
      • taziuta Re: Język nienawiści :( 13.04.11, 04:01
        zoil44elwer napisał:

> IPN miał być Biczem Bożym na komuchów,a okazał sie batem na Solidarność i Krk.Cha cha
        > cha!

Chcesz powiedzieć, że Kwaśniewski swoim wetem chciał temu zapobiec? Że przewidział do czego Instytut Pogardy i Nienawiści może doprowadzić? Do takiego zdziczenia sceny politycznej, jakie dzisiaj obserwujemy? ;)
        • zoil44elwer Re: Język nienawiści :( 13.04.11, 05:37
          Nic nie twierdzę,stwierdzam tylko fakt że IPN zdjął aureolę świętości bohaterskiego opozycjonisty znad głowy niejednego bohatyra.
          • zgred-zisko Re: Język nienawiści :( 13.04.11, 05:51
            Oczywiście, ale jednocześnie opluł dziesiątki tysięcy niewinnych ludzi, którzy ani trochę bohaterami zostać nie zamierzali.
            • taziuta Re: Język nienawiści :( 13.04.11, 06:46
              zgred-zisko napisał:

> Oczywiście, ale jednocześnie opluł dziesiątki tysięcy niewinnych ludzi, którzy
              > ani trochę bohaterami zostać nie zamierzali.

No właśnie - pluje i judzi.
              I nie dziwota, że byle żłób sięga potem po takie słowa jak zaprzańcy, itp., kierując je wobec aktualnych przeciwników politycznych. Takie 'postsolidaruchy' wprowadziły zwyczaje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka