Gość: Drzordrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:41 no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów wyborców polskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kanadol USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 209.183.2.* 19.11.04, 18:44 Nie tak szybko panie i panowie , po pierwsze trzeba trzymac sie zasady ze jak sie przyjezdza do pewnego kraju na wizyte dajmy na 30 dni , to trzeba w tym terminie wyjechac a nie zostawac sie na czarno. Gdyby wiekszosc robila tak jak trzeba to juz by vis nie bylo ani do Usa ani do Kanady. J to tyle ode mnie. See ya! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: *.client.comcast.net 19.11.04, 19:00 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > Nie tak szybko panie i panowie , po pierwsze trzeba trzymac sie zasady ze jak > sie przyjezdza do pewnego kraju na wizyte dajmy na 30 dni , to trzeba w tym > terminie wyjechac a nie zostawac sie na czarno. Gdyby wiekszosc robila tak > jak trzeba to juz by vis nie bylo ani do Usa ani do Kanady. Dwa problemy z powyzszym rozumowaniem: 1. Etyczny - przyjmuje on zasade zbiorowej odpowiedzialnosci. Niemcy w II wojnie swiatowej na tej samej zasadzie rozstrzeliwali 50 Polakow za jednego zabitego Niemca. 2. State Dept. nie dziala tak racjonalnie, ze jesli wszycy wracaja to daje wizy czy pozwala jechac do Stanow bez wiz. Kontrola pobytu cudzoziemcow z Stanach zajmuje sie INS. Zajmuje im okolo 3 lata aby dac informacje do State Dept. jaka jest sytuacja z przybyszami z danego kraju. Z mego osobistego doswiadczenia wynika, ze wizy sa dawane na zasadzie losowej czy przypadkowej - urzednik konsulatu w dobrym humorze daje wizy, w zlym nie daje. Rodzicom mojej zony odmowiono wiz na odwiedzenie ich corki czyli nas w Stanach. Maja oni okolo 60 lat, oboje pracuja. Nie mieli zadnego zamiaru aby pracowac w Stanach. Mojej zonie wiele lat temu nie chciano dac wizy aby mnie odwiedzila. Na szczescie wziela numer telefonu od tego urzednika, zatelefonowalem do niego i wyperswadowalem. Dyskusje ze mna zaczal od tego - a dlaczego mial on wierzyc mojej zonie, ze ja jestem w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA 19.11.04, 19:22 Gość portalu: jcc napisał(a): > 1. Etyczny - przyjmuje on zasade zbiorowej odpowiedzialnosci. Niemcy w II > wojnie swiatowej na tej samej zasadzie rozstrzeliwali 50 Polakow za jednego > zabitego Niemca. > Po przeczytaniu tego porównania mogę tylko stwierdzić, że jesteś żałosnym idiotą, a do tego masochistą. Jak możesz wytrzymywac w tym kraju, toz to pewnie obóz koncentracyjny?? A tak a propos, czy jak twoja żona przyjechała na wizę turystyczną, to wyjechała w przewidzianym czaie czy nielegalnie została?? No przyznaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIBERUM_VETO ! Re: JEDEN PARSZYWY SENATOR PRZECIW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLIGLOWA TAK NAPRAWDE ZNIESIENIE WIZ NIE JEST NAM POTRZEBNE IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 01:27 Amerykanie generalnie uznali argument, ze nie istnieje mozliwosc spelnienia warunkow zniesienia wiz przez Polski. Dlatego ten argument w sytuacji gdy Polska jest wiarygodnym sojusznikiem Stanow praktycznie nie jest brany pod uwage. Do tego dochodzi argument, ze wiecej Polakow wyjezdza z Stanow niz tam przyjezdza. Potem uczestniczenie w stukturach Europy...i inne. Republikanie respektuja prawa Polski do ruchu wizowego. Demokraci w tej sytuacji trudno powiedziec, ze sa naszymy sympatykami. Prawdopodobnie popra incjatywe w najblizszym czasie. W dniu dzisiejszym nie ma pilnej potrzeby aby wizy zostaly zniesione. Ped do raju alkoholowego jakim sa Stany jest silny. Niech wyksztalceni lepiej zostana w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TAK NAPRAWDE ZNIESIENIE WIZ NIE JEST NAM POTR IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 01:46 ".. nie ma pilnej potrzeby aby wizy zostaly zniesione. Ped do raju alkoholowego jakim sa Stany jest silny. Niech wyksztalceni lepiej zostana w kraju..." nie wiem , nie pamietam, ale ty jestes nabity hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_chudzikiewicz nasza prowincjonalna hołota musi ucywilizować się 20.11.04, 10:59 Do USA emigruje głównie ludność z prowincji a prowincja jest dzika. Ludzie tez. Póki nie ucywilizują się nikt nie powinien ich przyjmować. Ameryka też jest dzika ale poziom dzikości jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samson W odwecie zablokujmy e-mail Senatora Byrda. IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 20.11.04, 04:45 Proponuje wysylac tysiace e-maili na adres tego palanta, aby sobie nie myslal ze z Polakami pojdzie mu tak latwo. Jego e-mail adres: byrd.senate.gov/byrd_email.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka beznadziejna praca w urzedach emigracyjnych US IP: *.mn.rr.com 19.11.04, 21:53 antykagan, widac, ze w Europie zima przyszla bo coponiektorym mozg przymrozilo. I sprawdz w slowniku wyrazow obcych, co znaczy slowo "masochista". Poza tym, jak piszesz, ze ktos jest idiota, w tym wypadku jcc, do tego, zalosnym, to uzasadnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daliam Fawuke Konsul, Hitler to samo IP: *.client.comcast.net 20.11.04, 06:36 Rowniez rozbawilo mnie to porownianie: odmowa wydania wizy z rozstrzelaniem cywilow w czasie II wojny swiatowej. Te same metody. Trafnie zauwazyles, ze tacy ludzie musza miec jakies sklonnosci masochistyczne. Dobrowolnie zyc w kraju ktorego juz nie wiele rozni od nazistowkich Niemiec, stalinowskiej Rosji - po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: 192.147.5.* 19.11.04, 20:22 Glupis, panie jcc - i tyle ! > Dwa problemy z powyzszym rozumowaniem: > 1. Etyczny - przyjmuje on zasade zbiorowej odpowiedzialnosci. Niemcy w II > wojnie swiatowej na tej samej zasadzie rozstrzeliwali 50 Polakow za jednego > zabitego Niemca. Powyzsze porownanie w ogole Cie dyskredytuje, a poza tym nie ma zadnego sensu. Wlasnie dokladnie chodzi o odpowiedzialnosc zbiorowa, gdyz decyzja ma byc podjeta dla zbiorowosci (narodu) a nie dla Janka Kowalskiego, czy Twych tesciow. > 2. State Dept. nie dziala tak racjonalnie, ze jesli wszycy wracaja to daje wizy czy pozwala jechac do Stanow bez wiz. A co tu ma State Dept. do rzeczy - on tylko egzekwuje wykonawcza czesc praw i ustaw. Gdyby wiec ustawowo zniesiono (Kongres!)wizy dla Polakow, State Dept. by sie pewnie ucieszyl - mieli by mniej do roboty, bo pies z kulawa noga juz nie chodzilby do ambasady/konsulatu w W-wie i Krakowie. Jedynym zmartwieniem "nadzwyczaj kompetentnej" Condi Rice pozostaloby wymozenie na polskich wladzach aby te wprowadzily inny typ paszportow, kompatybilny z obecnymi przepisami USA. >Kontrola pobytu cudzoziemcow z Stanach zajmuje sie INS. Zajmuje im okolo 3 lata aby dac informacje do State Dept. jaka jest sytuacja z przybyszami z danego kraju. To tez nie ma nic do rzeczy, bo decyzja o ktorej mowimy, to typowa decyzja polityczna: na kanwie obietnic wyborczych, lepszego niz zazwyczaj klimatu dla Polski no i sluzalczej sluzbie polskiego kontyngentu w Iraku. Gdyby wiec byla dobra wola, ustawa moglaby przejsc, bez wzgledu na bazy danych w State Dept. Po prostu polscy politycy zaryzykowali i ... przegrali z kretesem, wyszlismy na "Osla Europy" tak jak to juz dawno przepowiadano. Przy okazji, nie ma juz takiej organizacji jak INS, obecnie biuro to nazywa sie US Citizenship and Immigration Services (USCIS), jak chcesz innych pouczac, to przygotuj sie z tematu, kolego. > Z mego osobistego doswiadczenia wynika, ze wizy sa dawane na zasadzie losowej > czy przypadkowej A co kogo obchodza Twoje "osobiste doswiadczenia" w temacie ? - dyskusja dotyczy ustawy o zniesieniu wiz (ktora, moim zdaniem nie ma zadnych szans od poczatku), a nie zachowaniu urzednikow w konsulatach i Twoich pokrzywdzonych krewnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor a jakis Ty zes kurde madry, tedi IP: *.mn.rr.com 19.11.04, 21:57 i ile wniosles przykladow rzeczowych do dyskusji, oj,oj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rece opadaja Re: do Tediego IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 01:31 widzisz Tedi oni - co niektorzy wyznaja masochizm umyslowy:lubie madrych,ale za madrych nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dari Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.11.04, 21:17 Miales szczescie, bo mnie szanowna szma...a poinformowala ze P. Konsul rozmawia tylko z obywatelami amerykanskimi. Tez chcialem aby zona dostala wize, no nic, czekalismy trzy lata i jest jak jest.... pozdrowienia. sa rowni i rowniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 00:49 Z mego osobistego doswiadczenia wynika, ze wizy sa dawane na zasadzie losowej "..czy przypadkowej - urzednik konsulatu w dobrym humorze daje wizy, w zlym nie daje. Rodzicom mojej zony odmowiono wiz na odwiedzenie ich corki czyli nas w Stanach. Maja oni okolo 60 lat, oboje pracuja. Nie mieli zadnego zamiaru aby pracowac w Stanach. Mojej zonie wiele lat temu nie chciano dac wizy aby mnie odwiedzila. Na szczescie wziela numer telefonu od tego urzednika, zatelefonowalem do niego i wyperswadowalem. Dyskusje ze mna zaczal od tego - a dlaczego mial on wierzyc mojej zonie, ze ja jestem w Stanach...", to tak naprawde , moze w iraku??? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z dwoch stron barykady, czylli moje doswiadczenia IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 20.11.04, 02:14 Jesli chodzi o odsetek odmawiania wydania wiz... to zalezy w duzej meirze od tego jak konsulat podchodzi do wniosku o wize. I rzeczywiscie moj wniosek jest taki, ze urzednikowi pewnie latwiej powiedziec nie, niz wydac wize. Zapewne maja jakis sposob sledzenia, ktory z urzednikow wydal najwiecej wiz, na ktore ktos zostal nielegalnie i pewnie taki urzedniczyna dostaje raban - wiec latwiej powiedziec nie. Musze powiedziec, ze moja mama kiedy skladala wniosek o wize i wrocila z konsulatu byla roztrzesiona bo potraktowana ja jak jakiegos przestepce, ktory za wszelka cene chce sie dostac do tego "cudownego raju" A ona po prostu chciala mnie odwiedzic. Rzeczywiscie urzednik mial MALE podstawy aby sie obawiac wydania wizy - bo mama jest na rencie (nie ma duzego dochodu ...ale ja mialem zaplacic za podorz) no i nie ma zadnej rodziny w Polsce (brak trwalych wiezi) ALE chyba urzedniczyna nei mial wyobrazni myslac ze schorowana kobieta na rencie inwalidzkiej bedzie sie rwala do pozostania w Stanach bez zadnej sensownej opieki lekarskiej w przeciwienstwie do tego co ma w Polsce. Oczywiscie mozna polemizowac gdzie opieka lekaraska jest lepsza... ale mowie o dostepnosci/kosztach takiej opieki w obu krajach. Z drugiej strony "muru" moge mialem ta "przyjemnosc" widziec jak przesluchiwano faceta na granicy w Stanach. W samolocie spotkalem faceta tez z Polski, ktory jak sie okazalo nie mowil zupelnie po angielsku. Zaoferowalem sie, ze jesli urzednicy imigracyjni sie zgodza moge sluzyc za tlumacza (trasa malo uczeszczana przez Polakow). Przesiedzialem na lotnisku dodatkowo dwie godziny, bo chcialem byc taki uczynny. Przysluchiwano faceta przez te cale dwie godziny i musze powiedziec ze zrobilo mi sie wstyd przed tym Polakiem, jak go traktowano .... Faceta w rezultacie wpuszczono do Stanow ..... i wtedy nagle okazalo sie, ze to co mowil urzednikom imigracyjnym jest zupelna nieprawda i ze intencje tego Pana sa zupelnie nieturystyczne. Nagle zorientowalem sie, ze wlasciwie ci urzednicy imigracyjni mieli sluszne podejrzenia. Wlasciwie to ten facet mial szczescie, bo na miejscu tych urzednikow chyba jednak bym go nie wposcil (nawet tylko na podstwie tego co mowil urzednikom.... oraz innych dowodow jakie oni znalezli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mills Re: Zglos sie do nas,my wizy mamy IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 19:08 Chcesz wize? napisz do:milld33@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 20:23 ale jesteś przuczony! sam na czarno zostałeś? super...mnie tam do tej twojej Ameryki nie spieszno.... baw się dobrze a od nas wara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMTU Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 80.51.113.* 19.11.04, 21:27 Ludzie czy nie macie gdzie jechać?Niech się udławią tymi wizami.Ja nawet jak mnie zaproszą to nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 128.196.88.* 19.11.04, 22:25 A co, nie znasz ang i sie nie dogadasz? Stany sa piekne, jesli przyjezdzasz jako turysta. Dla pracujacyh legalnie (jak ja) - jest OK, duuuuzo rzeczy mozna zrobic/zalatwic w tempie, w jakim sie nie snilo polskim biurwom. Ogolnie zycie jest latwiejsze niz w Polsce, sa mozliwosci i perspektywy (robie doktorat). Ale, z drugiej strony czlowiek jest zawsze obywatelem 3 kategorii (obywatele, green card i dopiero wizy) oraz niektorzy amerykanie to naprawde idioci ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 01:04 ".. drugiej strony czlowiek jest zawsze obywatelem 3 kategorii (obywatele, green card i dopiero wizy) oraz niektorzy amerykanie to naprawde idioci" jezeli amerykanie sa "idioci" dlaczego tam pojechales? a co myslisz o polakach??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 00:57 a dlaczego piszecz? bo cie gdzies boli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWIATUSZEK Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dyn.optonline.net 19.11.04, 22:34 Ginac razem mozna,zyc juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoland Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 22:58 kanadol !!! ciekawa jestem jak ty zostales w kandzie i na jaki okres dostales wize do kanady !!! jak mozesz to odpowiedz nam prosze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 00:43 "..na wizyte dajmy na 30 dni.." a ludzie z meksyku i z innych panstw na poludnie nie musza wizy miec? (hahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + KONTROLA LOTNISK POWINNA BYC DAMSKA IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 18:45 SZLAG BY TO TRAFIL !!!JUZ WYBIERALEM SIE DO NJU YORKU. MIALEM NADZIEJE,ZE JAKAS AZJATKA "PRZETRZEPIE"MNIE NA LOTNISKU !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euiropejczyk A ty po co tam! Katoliku Polski, postrachu swiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:40 cywilizowanego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: KONTROLA LOTNISK POWINNA BYC DAMSKA IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 01:00 > SZLAG BY TO TRAFIL !!!JUZ WYBIERALEM SIE DO NJU YORKU. > MIALEM NADZIEJE,ZE JAKAS AZJATKA "PRZETRZEPIE"MNIE NA LOTNISKU !!!! .... a co trzepnol cie murzym Musisz predko napisac do pralata Jankowskiego moze przynajmniej on bedzie zadowolony z obslugi polskich katolikow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiccup Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 18:49 > no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów > wyborców polskich. Jasne, tylko ze to DEMOKRACI blokuja ustawe. Nie zauwazyles? Po pierwsze, Bush na razie niewiele moze, po drugie - najwyrazniej Kerry bylby pod tym wzgledem jeszcze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx brak potencji to też potencja... 19.11.04, 18:52 gratuluje skutecznosći... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + JEST DZISIAJ JAKIES ZYDOWSKIE SWIETO ???? IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 18:56 Nagle brakuje ludzi z diesiecioma nickami. Przepraszam,ze sie pytam ! Jakos zimno na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk katoliku Polski,Polaków nie chcą Amerykanie za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:43 Antysemityzm!!!!, i nigdy nie zniosą Wiz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: katoliku Polski,Polaków nie chcą Amerykanie IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 19.11.04, 20:19 Amerykanie tez nie chca zydow, przynajmiej ja nie chce zydow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Ale ty jesteś typowym Polakiem to nie dziwota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:52 że nie chcesz zydów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiJankes Sen. Robert Byrd to byly czlonek Ku-Klux-Klanu IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 19.11.04, 22:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbo Ameryka rzadza Zydzi i nienawidza Polakow. IP: 216.217.131.* 19.11.04, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: JEST DZISIAJ JAKIES ZYDOWSKIE SWIETO ???? IP: 213.80.57.* 20.11.04, 06:12 Katolik, ch.. ci na grob zamiast krzyza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z daleka [...] IP: 216.146.64.* 19.11.04, 19:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z daleka Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 216.146.64.* 19.11.04, 19:01 Widzisz pajacu, dla takich jak ty to wlasnie nie powinno sie znosic wiz. Zaslepiony w swojej niecheci do Prezydenta Busha - winisz Jego za to, co sie stalo w Senacie. Trzeba jednak wrocic do szkoly, bo takich nieukow, ktorzy nawet po polsku nie umieja czytac wcale tu nie potrzeba. Wyraznie napisano w artykule, ze sprawe przyblokowal (Shame!Shame!Shame!) Byrd, ze stanu Wirginia - byly czlonek Ku Klux Klanu, ktoremu nadal wydaje sie, ze jest czolowym przedstawicielem demokratow, a ktory napewno poleci w nastepnych wyborach, tak jak polecieli inni demokraci ostatnio. Wirginia jest republikanska.... Inna to Diane Feinstein, tez demokratka z Kaliforni. Tez by sie przydalo, zeby przegrala nastepne wybory. Sprawa wiz napewno wroci w styczniu, kiedy bedzie nowy Senat, w ktorym cierpiacy na obstrukcje demokraci beda miec tylko 44 glosy, a progresowi republikanie 55 glosow. Co sie odwlecze, to nie uciecze..... Troche cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dc.dc.cox.net 20.11.04, 02:06 Wirginia i Zachodnia Wirginia to dwa rozne stany. prosze nie mylic i nie mieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gob Re: Te p. glosowaly przeciez na Kerry IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 19:01 Te Polskie p. glosowaly przeciez w wiekszosci na Kerry, to niby dlaczego Bush ma teraz zajmowac sie ich interesami.To sie nazywa tutaj "Polska glupota" Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Co to jest SANTORUM??? 19.11.04, 19:09 spreadingsantorum.com/ Geje tak ta fundamentalistyczna szmate zalatwili, ze nawet ma teraz swoje nazwisko w slowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi [...] IP: *.byu.edu 19.11.04, 19:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pie3km Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana 19.11.04, 22:31 A ja byłęm w USA, wyjechałem zgodnie z ważnością wizy. Kilka lat później w "nagrodę" nie dano mi wizy (były już 10-letnie), potem dostałem wizę dzięki KORUPCJI w amerykańskim systemie wydawania wiz i teraz mam ją już pięć lat i nie jadę. Nawet gdyby otworzyli granice to bynajmniej nie wyjadą wszyscy tak jak nie ywjechali do Niemiec< Francji itd mimo, że koszt wyjezdu jest znacznie mniejszy. Ciekawe jest jak to jest, ze przy tak wnikliwym sprawdzaniu przy wydawaniu wiz wjeżdżają tam bez problemu arabscy teroryści, rosyjska mafia, połudnoiowo amerykańscy bossowie narkotykowi i wszelakiej maści elita kryminalnej swołoczy z całego świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + POLACY PO CO JECHAC DO AMERYKI EUROPA STOI OTWOREM IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 19:29 Dolar jest slaby,euro idzie w gore,bilety lotnicze drozeja !!! Nie ma alternatywy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Ale nie dlaCiebie!! nie chcemy Cię tu w Europie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:45 i Już!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LongFingerLaryngol Re: POLACY PO CO JECHAC DO AMERYKI EUROPA STOI OT IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 20:22 A TEN OTWOR NAZYWA SIE ODBYTEM. I TAM WLASNIE NA CIEBIE CZEKAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: POLACY PO CO JECHAC DO AMERYKI EUROPA STOI OT IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 01:14 > Dolar jest slaby,euro idzie w gore,bilety lotnicze drozeja !!! > Nie ma alternatywy!!! Polski katoliku - , zwerbuj paru zdolnych wyksztauconych mlodych Polakow ...sam zostan ty lepiej w Klecholandzie idiotow i ciemniakow islamskich juz u nas pod dostatkiem po co nam jeszcze katolickie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG-17 Amerykanscy politycy są głupi IP: 195.117.7.* 19.11.04, 19:31 Bo i tak już > 9 mln polaków żyje w USA. stanowi to >20% polaków w Polsce. Ktory kraj ze świata ma tyle emigrantów w jednym innym kraju? i tak Polacy pojadą do innych krajów, i nie chcą by inni do Polski. i tak Polacy pojadą do USA, legalnie czy nie, w ten czy inny sposób. Więc dlaczego nie znioszą wizy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Nie, kochasiu! Bez wiz Juz NIE wjedziecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:59 Burdel na granicach i koszmarny balagan i kosmiczne zaleglosci w INS juz sie po malu koncza! Wjezdzac bez wiz, to se mozecie do Burkina Faso, albo Mali, bo to Wientamu i Korei Polnocnej TEZ NIE! )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Nie, kochasiu! Bez wiz Juz NIE wjedziecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:36 Oj widze meerkat ze masz kiepskie informacje i to bardzo kiepskie .Powiem ci tylko tyle ze to co dzieje sie w obecnej chwili na granicy meksykanskiej spedza sen z powiek nie tylko INS ale takze i FBI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: Nie, kochasiu! Bez wiz Juz NIE wjedziecie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 00:55 Nieladnie Meeerkat nieladnie !! Kiedys wpuscili twoja mamusie , bo "ukrzywdzili" ja Mongolowie z repuklik radzieckich i jako dowod wystarczylo pokazac twoja gebe. Teraz nie tylko nie lubisz ziomali twojego tatusia ale i jeszcze bronisz dostepu rodaka mamusi szlachcianki ? Nie boj sie - azbestu starczy dla was wszystkich nawet na twoim uniwersytecie na ktorym wykladasz , zarabiasz kupe kasy i podrozujesz po swiecie oprocz Nepalu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Naucz się czytać palancie 19.11.04, 19:41 Gość portalu: Drzordrz napisał(a): > no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów > wyborców polskich. "Jak dowiedział się PAP, sprzeciw wobec ustawy zgłosił jednak demokratyczny senator z Zachodniej Wirginii, Robert Byrd" Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Podziękujcie Byrdowi 19.11.04, 19:44 byrd.senate.gov/byrd_email.html Odpowiedz Link Zgłoś
romstar58 Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana 19.11.04, 20:09 Jak czytasz przyjacielu?. Glosowanie zablokowala kumpelka Kerrego, demokratka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Nalozyc wizy na obywateli USA w Polsce IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 20:20 ... a nie ponizajaco prosic sie Amerykanow, ktorzy genralnie sa raczej pozbawieni honoru. A ze w Polonie troche to uderzy to super. Moze przestanie siedziec na dupie i patronizujaco patrzec na rodakow. Moze wtedy sama zacznie lobbowac za zniesieniem wiz i w Polsce i w USA. Bo tak to sie rzygac chce jak sie to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... TAKIE WIZY JUZ ISTNIEJA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:34 ...a jest nimi konieczne posiadanie paszpory polskiego ...dla obywateli amerykanskich polskiego pochodzenia- najdroszy paszport na swiecie slyszalem ,ze ponad $ 200 ...dodam jeszcze ,ze oprocz obywateli polskiego pochodzenia...ma- lo jaki obywatel amerykanski odwiedza polske...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Sporo sam zanam jankesow co za chlebem do Polski IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 21:23 jezdza. Byznesmeni - in tez wizy dopieprzyc. Poza tym osle nie rozumiesz, ze polski paszport to nie wiza. Jak tak prostych rzeczy nie rozumiesz to jedz do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Sporo sam zanam jankesow co za chlebem do Pol IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:28 ...wiza nie wiza ...ale chodzi o kase...nie od obcych nacji amerykanskich a od polskiej nacji...osle...byzmesmeni to cie raczej olewaja...bo sie poruszaja jak vipy...osle...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx RZYGAC MI SIE CHCE CZYTAJAC WAS!!!!!! IP: *.crowley.pl 19.11.04, 20:21 Zacznijcie wreszcie mysle o tym by USA inwestowalo w Polsce, a nie o tych pie..nych wizach dla roboli spiacych pod mostem. Zywkly turysta wize dostanie zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu [...] IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 20:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrozka [...] IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 21:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: RZYGAC MI SIE CHCE CZYTAJAC WAS!!!!!! IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 21:12 jestes totalnie glupia(a moze ty to nie ona tylko on, kto wie moze jest z ciebie jakis transwestyta, slyszlem ze w USrA jest tego pelno ) i tak nic z tego nidgy nie zrozumiesz. dlatego ty mieszkasz gdzies w jakims zadupiu w Kalifornii z dala od cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... JAK ZWYKLE BLOKUJE...DEMOKRATA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:22 ...oni sa za wolnoscia i bezwizowym przeplywem ludnosci sojuszniczej...ale inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumsfeld Re: SENATOR Byrd BYŁ CZŁONKIEM Klu-Klux-Klan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:20 Jest z tego powodu, podatny za szantaże, ze strony gości, którzy "coś wiedzą na ten temat więcej, niż ogół społeczeństwa" i mają dowody. Senator jest narzędziem w rękach szantażystów. Zrobi co każą. ...In 1946 Byrd announced that: "The Ku Klux Klan is needed today as never before and I am anxious to see its rebirth in West Virginia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Naiwna Polsko! IP: *.as.uky.edu 19.11.04, 20:24 Czy ty Polsko naprawde myslalas iz Bush wam zniesie wizy! Spytajcie sie Saudi Arabia jak KOCHAJA USA po wyzzwoelniu ich i Kuwejtu w 1990 .... Ah, jeszce w ogole sie ciescei iz Bush wygral, bo kare za to iz sie przeciwko Francji i Niemca i Rosji poszlo po ropke, to sie za 4 lata zacznie ... co sie odwlecze ... to nie uciecze! A moze by tak troche dyplomacji drugim razem? Sporbowac zdyplomatycznie aby meic dobre stosunki z Francja Niemcami i Rosja a nie $%$%$ off i sie kumac z bogatym wujkiem z za oceanu! No i co, teraz nici ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Przemuś, chyba się naćpałeś IP: *.chello.pl 20.11.04, 02:55 To nie Bush obiecywał, że zniesie wizy dla Polaków. Takie kłamstewka sprzedawał w swojej kampanii John Kerry. I kto teraz próbuje nie dopuścić do zniesienia wiz - oczywiście koledzy senatora sKerry - pani Feinstein i sklerotyk z Ku-Klux- Klanu Robert Byrd. Gdybyś uważnie przeczytał artykuł to byś zauważył, że jest w zaznaczone, że wszyscy sentorowie Republikanie popieraja projekt ustawy znoszącej wizy dla Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka z ny Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.client.dsl.net 19.11.04, 20:27 ..a tylu Polakow glsooswalo tu na demokratycznego kandydata Kerrego, teraz widzicie co anprawde demokraci sa warci...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz I bardzo dobrze sie stalo IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 19.11.04, 20:27 I bardzo dobrze.A pzrypomnijcie sobie kto tak naprawde wyjechal do Stanow?No kto?Taka cholota dzieki ktorej Amerykanie opowiadaja dowcipy o tym ze trzeba trzech Polakow do wkręcenia żarówki.Jezeli ma ktos wyjezdzac,to tylko Ci ktorych ambcja nie sprowadza sie do zarobienia zielonych ,a potem po powrocie udawania nie wiadomo kogo.A ja paru takich znam.Możecie sie ze mna zgadzać lub nie .Ale zastanowcie sie nad tym.A swoja droga dlaczego Amerykanom ma zalezec na polskich turystach.A wam zalezy na turystach z Rumunii w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OnnA__ Re: I bardzo dobrze sie stalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:50 Popieram w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Wyslij email do senatora ,ktory zablokowal ust IP: 169.207.144.* 19.11.04, 20:35 byrd.senate.gov/ Wyslij email do senatora,ktory zablokowal ustawe. Odreaguj sie nawet po polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk To tym bardziej wiz nie zniosą , bo niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:50 Dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 20:43 Wlasnie sie obudzilem. Snilo mi sie, ze przyjechale na wycieczke do USrA bez wizy Hm...no tak to byl tylko sen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:45 ...zanim zaczniesz obrazac USra...spojz na swoj zapyzialy ...szczecin ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 20:52 Gość portalu: Jasiu napisał(a): > Wlasnie sie obudzilem. Snilo mi sie, ze przyjechale na wycieczke do USrA bez > wizy Hm...no tak to byl tylko sen. Jasiek, jest stara zasada, by przed polozeniem sie spac nie obzerac sie, to wtedy koszmary nie beda cie meczyc po nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu [...] IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 21:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozzio [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś