Dodaj do ulubionych

USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:41
no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów
wyborców polskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kanadol USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 209.183.2.* 19.11.04, 18:44
      Nie tak szybko panie i panowie , po pierwsze trzeba trzymac sie zasady ze jak
      sie przyjezdza do pewnego kraju na wizyte dajmy na 30 dni , to trzeba w tym
      terminie wyjechac a nie zostawac sie na czarno. Gdyby wiekszosc robila tak
      jak trzeba to juz by vis nie bylo ani do Usa ani do Kanady. J to tyle ode
      mnie.
      See ya!
      • Gość: jcc Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: *.client.comcast.net 19.11.04, 19:00
        Gość portalu: Kanadol napisał(a):
        > Nie tak szybko panie i panowie , po pierwsze trzeba trzymac sie zasady ze jak
        > sie przyjezdza do pewnego kraju na wizyte dajmy na 30 dni , to trzeba w tym
        > terminie wyjechac a nie zostawac sie na czarno. Gdyby wiekszosc robila tak
        > jak trzeba to juz by vis nie bylo ani do Usa ani do Kanady.

Dwa problemy z powyzszym rozumowaniem:

1. Etyczny - przyjmuje on zasade zbiorowej odpowiedzialnosci. Niemcy w II
        wojnie swiatowej na tej samej zasadzie rozstrzeliwali 50 Polakow za jednego
        zabitego Niemca.

2. State Dept. nie dziala tak racjonalnie, ze jesli wszycy wracaja to daje wizy
        czy pozwala jechac do Stanow bez wiz. Kontrola pobytu cudzoziemcow z Stanach
        zajmuje sie INS. Zajmuje im okolo 3 lata aby dac informacje do State Dept. jaka
        jest sytuacja z przybyszami z danego kraju.

Z mego osobistego doswiadczenia wynika, ze wizy sa dawane na zasadzie losowej
        czy przypadkowej - urzednik konsulatu w dobrym humorze daje wizy, w zlym nie
        daje. Rodzicom mojej zony odmowiono wiz na odwiedzenie ich corki czyli nas w
        Stanach. Maja oni okolo 60 lat, oboje pracuja. Nie mieli zadnego zamiaru aby
        pracowac w Stanach. Mojej zonie wiele lat temu nie chciano dac wizy aby mnie
        odwiedzila. Na szczescie wziela numer telefonu od tego urzednika,
        zatelefonowalem do niego i wyperswadowalem. Dyskusje ze mna zaczal od tego - a
        dlaczego mial on wierzyc mojej zonie, ze ja jestem w Stanach.
        • antykagan Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA 19.11.04, 19:22
          Gość portalu: jcc napisał(a):

> 1. Etyczny - przyjmuje on zasade zbiorowej odpowiedzialnosci. Niemcy w II
          > wojnie swiatowej na tej samej zasadzie rozstrzeliwali 50 Polakow za jednego
          > zabitego Niemca.
          >

Po przeczytaniu tego porównania mogę tylko stwierdzić, że jesteś żałosnym
          idiotą, a do tego masochistą. Jak możesz wytrzymywac w tym kraju, toz to pewnie
          obóz koncentracyjny?? A tak a propos, czy jak twoja żona przyjechała na wizę
          turystyczną, to wyjechała w przewidzianym czaie czy nielegalnie została?? No
          przyznaj się.
          • Gość: LIBERUM_VETO ! Re: JEDEN PARSZYWY SENATOR PRZECIW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:41
            • Gość: BOLIGLOWA TAK NAPRAWDE ZNIESIENIE WIZ NIE JEST NAM POTRZEBNE IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 01:27
              Amerykanie generalnie uznali argument, ze nie istnieje mozliwosc spelnienia
              warunkow zniesienia wiz przez Polski. Dlatego ten argument w sytuacji gdy
              Polska jest wiarygodnym sojusznikiem Stanow praktycznie nie jest brany pod
              uwage. Do tego dochodzi argument, ze wiecej Polakow wyjezdza z Stanow niz tam
              przyjezdza. Potem uczestniczenie w stukturach Europy...i inne. Republikanie
              respektuja prawa Polski do ruchu wizowego. Demokraci w tej sytuacji trudno
              powiedziec, ze sa naszymy sympatykami. Prawdopodobnie popra incjatywe w
              najblizszym czasie. W dniu dzisiejszym nie ma pilnej potrzeby aby wizy zostaly
              zniesione. Ped do raju alkoholowego jakim sa Stany jest silny. Niech
              wyksztalceni lepiej zostana w kraju.
              • Gość: Andrzej Re: TAK NAPRAWDE ZNIESIENIE WIZ NIE JEST NAM POTR IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 01:46
                ".. nie ma pilnej potrzeby aby wizy zostaly
                zniesione. Ped do raju alkoholowego jakim sa Stany jest silny. Niech
                wyksztalceni lepiej zostana w kraju..." nie wiem , nie pamietam, ale ty jestes
                nabity hahahaha

• andrew_chudzikiewicz nasza prowincjonalna hołota musi ucywilizować się 20.11.04, 10:59
                  Do USA emigruje głównie ludność z prowincji a prowincja jest dzika.
                  Ludzie tez. Póki nie ucywilizują się nikt nie powinien ich przyjmować. Ameryka
                  też jest dzika ale poziom dzikości jest inny.
            • Gość: Samson W odwecie zablokujmy e-mail Senatora Byrda. IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 20.11.04, 04:45
              Proponuje wysylac tysiace e-maili na adres tego palanta, aby sobie nie myslal
              ze z Polakami pojdzie mu tak latwo. Jego e-mail adres:
              byrd.senate.gov/byrd_email.html
          • Gość: Lilka beznadziejna praca w urzedach emigracyjnych US IP: *.mn.rr.com 19.11.04, 21:53
            antykagan, widac, ze w Europie zima przyszla bo coponiektorym mozg przymrozilo.
            I sprawdz w slowniku wyrazow obcych, co znaczy slowo "masochista".
            Poza tym, jak piszesz, ze ktos jest idiota, w tym wypadku jcc, do tego,
            zalosnym, to uzasadnij.
          • Gość: Daliam Fawuke Konsul, Hitler to samo IP: *.client.comcast.net 20.11.04, 06:36
            Rowniez rozbawilo mnie to porownianie: odmowa wydania wizy z rozstrzelaniem
            cywilow w czasie II wojny swiatowej. Te same metody.
            Trafnie zauwazyles, ze tacy ludzie musza miec jakies sklonnosci masochistyczne.
            Dobrowolnie zyc w kraju ktorego juz nie wiele rozni od nazistowkich Niemiec,
            stalinowskiej Rosji - po co?
        • Gość: tedi Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: 192.147.5.* 19.11.04, 20:22
          Glupis, panie jcc - i tyle !

> Dwa problemy z powyzszym rozumowaniem:
          > 1. Etyczny - przyjmuje on zasade zbiorowej odpowiedzialnosci. Niemcy w II
          > wojnie swiatowej na tej samej zasadzie rozstrzeliwali 50 Polakow za jednego
          > zabitego Niemca.
          Powyzsze porownanie w ogole Cie dyskredytuje, a poza tym nie ma zadnego sensu.
          Wlasnie dokladnie chodzi o odpowiedzialnosc zbiorowa, gdyz decyzja ma byc
          podjeta dla zbiorowosci (narodu) a nie dla Janka Kowalskiego, czy Twych tesciow.

> 2. State Dept. nie dziala tak racjonalnie, ze jesli wszycy wracaja to daje
          wizy czy pozwala jechac do Stanow bez wiz.
          A co tu ma State Dept. do rzeczy - on tylko egzekwuje wykonawcza czesc praw i
          ustaw. Gdyby wiec ustawowo zniesiono (Kongres!)wizy dla Polakow, State Dept. by
          sie pewnie ucieszyl - mieli by mniej do roboty, bo pies z kulawa noga juz nie
          chodzilby do ambasady/konsulatu w W-wie i Krakowie. Jedynym
          zmartwieniem "nadzwyczaj kompetentnej" Condi Rice pozostaloby wymozenie na
          polskich wladzach aby te wprowadzily inny typ paszportow, kompatybilny z
          obecnymi przepisami USA.

>Kontrola pobytu cudzoziemcow z Stanach zajmuje sie INS. Zajmuje im okolo 3
          lata aby dac informacje do State Dept. jaka jest sytuacja z przybyszami z
          danego kraju.
          To tez nie ma nic do rzeczy, bo decyzja o ktorej mowimy, to typowa decyzja
          polityczna: na kanwie obietnic wyborczych, lepszego niz zazwyczaj klimatu dla
          Polski no i sluzalczej sluzbie polskiego kontyngentu w Iraku.
          Gdyby wiec byla dobra wola, ustawa moglaby przejsc, bez wzgledu na bazy danych
          w State Dept.
          Po prostu polscy politycy zaryzykowali i ... przegrali z kretesem, wyszlismy
          na "Osla Europy" tak jak to juz dawno przepowiadano.

Przy okazji, nie ma juz takiej organizacji jak INS, obecnie biuro to nazywa
          sie US Citizenship and Immigration Services (USCIS), jak chcesz innych
          pouczac, to przygotuj sie z tematu, kolego.

> Z mego osobistego doswiadczenia wynika, ze wizy sa dawane na zasadzie losowej
          > czy przypadkowej
          A co kogo obchodza Twoje "osobiste doswiadczenia" w temacie ? - dyskusja
          dotyczy ustawy o zniesieniu wiz (ktora, moim zdaniem nie ma zadnych szans od
          poczatku), a nie zachowaniu urzednikow w konsulatach i Twoich pokrzywdzonych
          krewnych
          • Gość: autor a jakis Ty zes kurde madry, tedi IP: *.mn.rr.com 19.11.04, 21:57
            i ile wniosles przykladow rzeczowych do dyskusji, oj,oj!
          • Gość: rece opadaja Re: do Tediego IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 01:31
            widzisz Tedi oni - co niektorzy wyznaja masochizm umyslowy:lubie madrych,ale za
            madrych nie lubie
        • Gość: dari Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.11.04, 21:17
          Miales szczescie, bo mnie szanowna szma...a poinformowala ze P. Konsul rozmawia
          tylko z obywatelami amerykanskimi. Tez chcialem aby zona dostala wize, no nic,
          czekalismy trzy lata i jest jak jest....
          pozdrowienia.
          sa rowni i rowniejsi
        • Gość: Andrzej Re: Beznadziejna praca w konsulatach USA IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 00:49
          Z mego osobistego doswiadczenia wynika, ze wizy sa dawane na zasadzie losowej
          "..czy przypadkowej - urzednik konsulatu w dobrym humorze daje wizy, w zlym nie
          daje. Rodzicom mojej zony odmowiono wiz na odwiedzenie ich corki czyli nas w
          Stanach. Maja oni okolo 60 lat, oboje pracuja. Nie mieli zadnego zamiaru aby
          pracowac w Stanach. Mojej zonie wiele lat temu nie chciano dac wizy aby mnie
          odwiedzila. Na szczescie wziela numer telefonu od tego urzednika,
          zatelefonowalem do niego i wyperswadowalem. Dyskusje ze mna zaczal od tego - a
          dlaczego mial on wierzyc mojej zonie, ze ja jestem w Stanach...", to tak
          naprawde , moze w iraku??? !!!
        • Gość: Marek z dwoch stron barykady, czylli moje doswiadczenia IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 20.11.04, 02:14
          Jesli chodzi o odsetek odmawiania wydania wiz... to zalezy w duzej meirze od
          tego jak konsulat podchodzi do wniosku o wize. I rzeczywiscie moj wniosek jest
          taki, ze urzednikowi pewnie latwiej powiedziec nie, niz wydac wize. Zapewne
          maja jakis sposob sledzenia, ktory z urzednikow wydal najwiecej wiz, na ktore
          ktos zostal nielegalnie i pewnie taki urzedniczyna dostaje raban - wiec latwiej
          powiedziec nie.
          Musze powiedziec, ze moja mama kiedy skladala wniosek o wize i wrocila z
          konsulatu byla roztrzesiona bo potraktowana ja jak jakiegos przestepce, ktory
          za wszelka cene chce sie dostac do tego "cudownego raju" A ona po prostu
          chciala mnie odwiedzic.
          Rzeczywiscie urzednik mial MALE podstawy aby sie obawiac wydania wizy - bo mama
          jest na rencie (nie ma duzego dochodu ...ale ja mialem zaplacic za podorz) no i
          nie ma zadnej rodziny w Polsce (brak trwalych wiezi) ALE chyba urzedniczyna nei
          mial wyobrazni myslac ze schorowana kobieta na rencie inwalidzkiej bedzie sie
          rwala do pozostania w Stanach bez zadnej sensownej opieki lekarskiej w
          przeciwienstwie do tego co ma w Polsce. Oczywiscie mozna polemizowac gdzie
          opieka lekaraska jest lepsza... ale mowie o dostepnosci/kosztach takiej opieki
          w obu krajach.

Z drugiej strony "muru" moge mialem ta "przyjemnosc" widziec jak przesluchiwano
          faceta na granicy w Stanach. W samolocie spotkalem faceta tez z Polski, ktory
          jak sie okazalo nie mowil zupelnie po angielsku. Zaoferowalem sie, ze jesli
          urzednicy imigracyjni sie zgodza moge sluzyc za tlumacza (trasa malo
          uczeszczana przez Polakow). Przesiedzialem na lotnisku dodatkowo dwie godziny,
          bo chcialem byc taki uczynny. Przysluchiwano faceta przez te cale dwie godziny
          i musze powiedziec ze zrobilo mi sie wstyd przed tym Polakiem, jak go
          traktowano ....
          Faceta w rezultacie wpuszczono do Stanow ..... i wtedy nagle okazalo sie, ze to
          co mowil urzednikom imigracyjnym jest zupelna nieprawda i ze intencje tego Pana
          sa zupelnie nieturystyczne. Nagle zorientowalem sie, ze wlasciwie ci urzednicy
          imigracyjni mieli sluszne podejrzenia. Wlasciwie to ten facet mial szczescie,
          bo na miejscu tych urzednikow chyba jednak bym go nie wposcil (nawet tylko na
          podstwie tego co mowil urzednikom.... oraz innych dowodow jakie oni znalezli).
      • Gość: Mills Re: Zglos sie do nas,my wizy mamy IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 19:08
        Chcesz wize?
        napisz do:milld33@yahoo.com
      • Gość: ja Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 20:23
        ale jesteś przuczony! sam na czarno zostałeś? super...mnie tam do tej twojej
        Ameryki nie spieszno.... baw się dobrze a od nas wara!
      • Gość: JAMTU Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 80.51.113.* 19.11.04, 21:27
        Ludzie czy nie macie gdzie jechać?Niech się udławią tymi wizami.Ja nawet jak
        mnie zaproszą to nie skorzystam.
        • Gość: Albercik Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 128.196.88.* 19.11.04, 22:25
          A co, nie znasz ang i sie nie dogadasz? Stany sa piekne, jesli przyjezdzasz jako
          turysta. Dla pracujacyh legalnie (jak ja) - jest OK, duuuuzo rzeczy mozna
          zrobic/zalatwic w tempie, w jakim sie nie snilo polskim biurwom. Ogolnie zycie
          jest latwiejsze niz w Polsce, sa mozliwosci i perspektywy (robie doktorat). Ale,
          z drugiej strony czlowiek jest zawsze obywatelem 3 kategorii (obywatele, green
          card i dopiero wizy) oraz niektorzy amerykanie to naprawde idioci .....
          • Gość: Andrzej Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 01:04
            ".. drugiej strony czlowiek jest zawsze obywatelem 3 kategorii (obywatele, green
            card i dopiero wizy) oraz niektorzy amerykanie to naprawde idioci" jezeli
            amerykanie sa "idioci" dlaczego tam pojechales? a co myslisz o polakach??!!!
        • Gość: Andrzej Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 00:57
          a dlaczego piszecz? bo cie gdzies boli.....
      • Gość: KWIATUSZEK Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dyn.optonline.net 19.11.04, 22:34
        Ginac razem mozna,zyc juz nie?
      • Gość: yoland Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 22:58
        kanadol !!! ciekawa jestem jak ty zostales w kandzie i na jaki okres dostales
        wize do kanady !!!
        jak mozesz to odpowiedz nam prosze !!!
      • Gość: Andrzej Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 20.11.04, 00:43
        "..na wizyte dajmy na 30 dni.." a ludzie z meksyku i z innych panstw na
        poludnie nie musza wizy miec? (hahaha)
    • Gość: Katolik Polski + KONTROLA LOTNISK POWINNA BYC DAMSKA IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 18:45
      SZLAG BY TO TRAFIL !!!JUZ WYBIERALEM SIE DO NJU YORKU.
      MIALEM NADZIEJE,ZE JAKAS AZJATKA "PRZETRZEPIE"MNIE NA LOTNISKU !!!!
      • Gość: Euiropejczyk A ty po co tam! Katoliku Polski, postrachu swiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:40
        cywilizowanego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: haanes Re: KONTROLA LOTNISK POWINNA BYC DAMSKA IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 01:00
        > SZLAG BY TO TRAFIL !!!JUZ WYBIERALEM SIE DO NJU YORKU.
        > MIALEM NADZIEJE,ZE JAKAS AZJATKA "PRZETRZEPIE"MNIE NA LOTNISKU !!!!

smile .... a co trzepnol cie murzym smile
        Musisz predko napisac do pralata Jankowskiego moze przynajmniej on bedzie
        zadowolony z obslugi polskich katolikow ?
    • Gość: hiccup Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 18:49
      > no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów
      > wyborców polskich.

Jasne, tylko ze to DEMOKRACI blokuja ustawe. Nie zauwazyles? Po pierwsze, Bush
      na razie niewiele moze, po drugie - najwyrazniej Kerry bylby pod tym wzgledem
      jeszcze gorszy.
    • histeryx brak potencji to też potencja... 19.11.04, 18:52
      gratuluje skutecznosći...
    • Gość: Katolik Polski + JEST DZISIAJ JAKIES ZYDOWSKIE SWIETO ???? IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 18:56
      Nagle brakuje ludzi z diesiecioma nickami.
      Przepraszam,ze sie pytam !
      Jakos zimno na forum !
      • Gość: Europejczyk katoliku Polski,Polaków nie chcą Amerykanie za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:43
        Antysemityzm!!!!, i nigdy nie zniosą Wiz!!!!!!!!!
        • Gość: Tomek Re: katoliku Polski,Polaków nie chcą Amerykanie IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 19.11.04, 20:19
          Amerykanie tez nie chca zydow, przynajmiej ja nie chce zydow
          • Gość: Europejczyk Ale ty jesteś typowym Polakiem to nie dziwota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:52
            że nie chcesz zydów!!!!!!
            • Gość: PolskiJankes Sen. Robert Byrd to byly czlonek Ku-Klux-Klanu IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 19.11.04, 22:56
          • Gość: Bimbo Ameryka rzadza Zydzi i nienawidza Polakow. IP: 216.217.131.* 19.11.04, 21:42
      • Gość: mak Re: JEST DZISIAJ JAKIES ZYDOWSKIE SWIETO ???? IP: 213.80.57.* 20.11.04, 06:12
        Katolik, ch.. ci na grob zamiast krzyza
    • Gość: Benia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:57
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Z daleka [...] IP: 216.146.64.* 19.11.04, 19:02
    • Gość: Z daleka Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: 216.146.64.* 19.11.04, 19:01
      Widzisz pajacu, dla takich jak ty to wlasnie nie powinno sie znosic wiz.
      Zaslepiony w swojej niecheci do Prezydenta Busha - winisz Jego za to, co sie
      stalo w Senacie.
      Trzeba jednak wrocic do szkoly, bo takich nieukow, ktorzy nawet po polsku nie
      umieja czytac wcale tu nie potrzeba.
      Wyraznie napisano w artykule, ze sprawe przyblokowal (Shame!Shame!Shame!) Byrd,
      ze stanu Wirginia -
      byly czlonek Ku Klux Klanu, ktoremu nadal wydaje sie, ze jest czolowym
      przedstawicielem demokratow, a ktory napewno poleci w nastepnych wyborach, tak
      jak polecieli inni demokraci ostatnio. Wirginia jest republikanska....
      Inna to Diane Feinstein, tez demokratka z Kaliforni. Tez by sie przydalo, zeby
      przegrala nastepne wybory.
      Sprawa wiz napewno wroci w styczniu, kiedy bedzie nowy Senat, w ktorym
      cierpiacy na obstrukcje demokraci beda miec tylko 44 glosy, a progresowi
      republikanie 55 glosow. Co sie odwlecze, to nie uciecze.....
      Troche cierpliwosci.
      • Gość: bobo Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dc.dc.cox.net 20.11.04, 02:06
        Wirginia i Zachodnia Wirginia to dwa rozne stany. prosze nie mylic i nie
        mieszac.
    • Gość: gob Re: Te p. glosowaly przeciez na Kerry IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 19:01
      Te Polskie p. glosowaly przeciez w wiekszosci na Kerry, to niby dlaczego Bush
      ma teraz zajmowac sie ich interesami.To sie nazywa tutaj "Polska glupota"
    • cracovian Co to jest SANTORUM??? 19.11.04, 19:09
      spreadingsantorum.com/
      Geje tak ta fundamentalistyczna szmate zalatwili, ze nawet ma teraz swoje
      nazwisko w slowniku.
    • Gość: edi [...] IP: *.byu.edu 19.11.04, 19:24
      • pie3km Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana 19.11.04, 22:31
        A ja byłęm w USA, wyjechałem zgodnie z ważnością wizy. Kilka lat później w "nagrodę" nie dano mi wizy (były już 10-letnie), potem dostałem wizę dzięki KORUPCJI w amerykańskim systemie wydawania wiz i teraz mam ją już pięć lat i nie jadę. Nawet gdyby otworzyli granice to bynajmniej nie wyjadą wszyscy tak jak nie ywjechali do Niemiec< Francji itd mimo, że koszt wyjezdu jest znacznie mniejszy. Ciekawe jest jak to jest, ze przy tak wnikliwym sprawdzaniu przy wydawaniu wiz wjeżdżają tam bez problemu arabscy teroryści, rosyjska mafia, połudnoiowo amerykańscy bossowie narkotykowi i wszelakiej maści elita kryminalnej swołoczy z całego świata
    • Gość: Katolik Polski + POLACY PO CO JECHAC DO AMERYKI EUROPA STOI OTWOREM IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 19:29
      Dolar jest slaby,euro idzie w gore,bilety lotnicze drozeja !!!
      Nie ma alternatywy!!!
      • Gość: Europejczyk Ale nie dlaCiebie!! nie chcemy Cię tu w Europie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:45
        i Już!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: LongFingerLaryngol Re: POLACY PO CO JECHAC DO AMERYKI EUROPA STOI OT IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 20:22
        A TEN OTWOR NAZYWA SIE ODBYTEM. I TAM WLASNIE NA CIEBIE CZEKAJA.
      • Gość: haanes Re: POLACY PO CO JECHAC DO AMERYKI EUROPA STOI OT IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 01:14
        > Dolar jest slaby,euro idzie w gore,bilety lotnicze drozeja !!!
        > Nie ma alternatywy!!!

Polski katoliku - , zwerbuj paru zdolnych wyksztauconych mlodych Polakow

...sam zostan ty lepiej w Klecholandzie
        idiotow i ciemniakow islamskich juz u nas pod dostatkiem po co nam jeszcze
        katolickie ?
    • Gość: MiG-17 Amerykanscy politycy są głupi IP: 195.117.7.* 19.11.04, 19:31
      Bo i tak już > 9 mln polaków żyje w USA. stanowi to >20% polaków w Polsce.
      Ktory kraj ze świata ma tyle emigrantów w jednym innym kraju?
      i tak Polacy pojadą do innych krajów, i nie chcą by inni do Polski.
      i tak Polacy pojadą do USA, legalnie czy nie, w ten czy inny sposób. Więc
      dlaczego nie znioszą wizy?

• Gość: meerkat Nie, kochasiu! Bez wiz Juz NIE wjedziecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:59
        Burdel na granicach i koszmarny balagan i kosmiczne zaleglosci w INS juz sie po
        malu koncza! Wjezdzac bez wiz, to se mozecie do Burkina Faso, albo Mali, bo to
        Wientamu i Korei Polnocnej TEZ NIE! smile))))))))
        • Gość: Mac Re: Nie, kochasiu! Bez wiz Juz NIE wjedziecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:36
          Oj widze meerkat ze masz kiepskie informacje i to bardzo kiepskie uncertain .Powiem ci
          tylko tyle ze to co dzieje sie w obecnej chwili na granicy meksykanskiej spedza
          sen z powiek nie tylko INS ale takze i FBI .
        • Gość: haanes Re: Nie, kochasiu! Bez wiz Juz NIE wjedziecie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 00:55
          Nieladnie Meeerkat nieladnie !!

Kiedys wpuscili twoja mamusie , bo "ukrzywdzili" ja Mongolowie z repuklik
          radzieckich i jako dowod wystarczylo pokazac twoja gebe.

Teraz nie tylko nie lubisz ziomali twojego tatusia ale i jeszcze bronisz
          dostepu rodaka mamusi szlachcianki ?

Nie boj sie - azbestu starczy dla was wszystkich nawet na twoim uniwersytecie
          na ktorym wykladasz , zarabiasz kupe kasy i podrozujesz po swiecie oprocz
          Nepalu.
    • douglasmclloyd Naucz się czytać palancie 19.11.04, 19:41
      Gość portalu: Drzordrz napisał(a):

> no przecież Bush wygrał już wybory więc już nie potrzebuje tych paru milionów
      > wyborców polskich.

"Jak dowiedział się PAP, sprzeciw wobec ustawy zgłosił jednak demokratyczny
      senator z Zachodniej Wirginii, Robert Byrd"
    • douglasmclloyd Podziękujcie Byrdowi 19.11.04, 19:44
      byrd.senate.gov/byrd_email.html
    • romstar58 Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana 19.11.04, 20:09
      Jak czytasz przyjacielu?. Glosowanie zablokowala kumpelka Kerrego, demokratka.
    • Gość: Tytus Nalozyc wizy na obywateli USA w Polsce IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 20:20
      ... a nie ponizajaco prosic sie Amerykanow, ktorzy genralnie sa raczej
      pozbawieni honoru.

A ze w Polonie troche to uderzy to super. Moze przestanie siedziec na dupie i
      patronizujaco patrzec na rodakow. Moze wtedy sama zacznie lobbowac za
      zniesieniem wiz i w Polsce i w USA.

Bo tak to sie rzygac chce jak sie to czyta.
      • Gość: mee... TAKIE WIZY JUZ ISTNIEJA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:34
        ...a jest nimi konieczne posiadanie paszpory polskiego ...dla obywateli
        amerykanskich polskiego pochodzenia- najdroszy paszport na swiecie
        slyszalem ,ze ponad $ 200 ...dodam jeszcze ,ze oprocz obywateli polskiego
        pochodzenia...ma- lo jaki obywatel amerykanski odwiedza polske...)))
        • Gość: Tytus Sporo sam zanam jankesow co za chlebem do Polski IP: *.ipt.aol.com 19.11.04, 21:23
          jezdza. Byznesmeni - in tez wizy dopieprzyc.

Poza tym osle nie rozumiesz, ze polski paszport to nie wiza. Jak tak prostych
          rzeczy nie rozumiesz to jedz do USA.
          • Gość: mee... Re: Sporo sam zanam jankesow co za chlebem do Pol IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 21:28
            ...wiza nie wiza ...ale chodzi o kase...nie od obcych nacji amerykanskich a od
            polskiej nacji...osle...byzmesmeni to cie raczej olewaja...bo sie poruszaja jak
            vipy...osle...)))
    • Gość: xxx RZYGAC MI SIE CHCE CZYTAJAC WAS!!!!!! IP: *.crowley.pl 19.11.04, 20:21
      Zacznijcie wreszcie mysle o tym by USA inwestowalo w Polsce, a
      nie o tych pie..nych wizach dla roboli spiacych pod mostem.
      Zywkly turysta wize dostanie zawsze!!
      • Gość: Jasiu [...] IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 20:52
        • Gość: wrozka [...] IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 21:01
          • Gość: Jasiu Re: RZYGAC MI SIE CHCE CZYTAJAC WAS!!!!!! IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 21:12
            jestes totalnie glupia(a moze ty to nie ona tylko on, kto wie moze jest z ciebie
            jakis transwestyta, slyszlem ze w USrA jest tego pelno ) i tak nic z tego nidgy
            nie zrozumiesz. dlatego ty mieszkasz gdzies w jakims zadupiu w Kalifornii z dala
            od cywilizacji...
    • Gość: mee... JAK ZWYKLE BLOKUJE...DEMOKRATA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:22
      ...oni sa za wolnoscia i bezwizowym przeplywem ludnosci sojuszniczej...ale
      inaczej...
      • Gość: Rumsfeld Re: SENATOR Byrd BYŁ CZŁONKIEM Klu-Klux-Klan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:20
        Jest z tego powodu, podatny za szantaże, ze strony gości, którzy "coś wiedzą na
        ten temat więcej, niż ogół społeczeństwa" i mają dowody.
        Senator jest narzędziem w rękach szantażystów. Zrobi co każą.
        ...In 1946 Byrd announced that: "The Ku Klux Klan is needed today as never
        before and I am anxious to see its rebirth in West Virginia".
    • Gość: Przemek Naiwna Polsko! IP: *.as.uky.edu 19.11.04, 20:24
      Czy ty Polsko naprawde myslalas iz Bush wam zniesie wizy! Spytajcie sie Saudi
      Arabia jak KOCHAJA USA po wyzzwoelniu ich i Kuwejtu w 1990 .... Ah, jeszce w
      ogole sie ciescei iz Bush wygral, bo kare za to iz sie przeciwko Francji i
      Niemca i Rosji poszlo po ropke, to sie za 4 lata zacznie ... co sie
      odwlecze ... to nie uciecze! A moze by tak troche dyplomacji drugim razem?
      Sporbowac zdyplomatycznie aby meic dobre stosunki z Francja Niemcami i Rosja a
      nie $%$%$ off i sie kumac z bogatym wujkiem z za oceanu! No i co, teraz nici ...
      • Gość: Jacek-t Przemuś, chyba się naćpałeś IP: *.chello.pl 20.11.04, 02:55
        To nie Bush obiecywał, że zniesie wizy dla Polaków. Takie kłamstewka sprzedawał
        w swojej kampanii John Kerry. I kto teraz próbuje nie dopuścić do zniesienia
        wiz - oczywiście koledzy senatora sKerry - pani Feinstein i sklerotyk z Ku-Klux-
        Klanu Robert Byrd. Gdybyś uważnie przeczytał artykuł to byś zauważył, że jest w
        zaznaczone, że wszyscy sentorowie Republikanie popieraja projekt ustawy
        znoszącej wizy dla Polaków
    • Gość: irka z ny Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.client.dsl.net 19.11.04, 20:27
      ..a tylu Polakow glsooswalo tu na demokratycznego kandydata Kerrego, teraz
      widzicie co anprawde demokraci sa warci...!!!
    • Gość: lukasz I bardzo dobrze sie stalo IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 19.11.04, 20:27
      I bardzo dobrze.A pzrypomnijcie sobie kto tak naprawde wyjechal do Stanow?No
      kto?Taka cholota dzieki ktorej Amerykanie opowiadaja dowcipy o tym ze trzeba
      trzech Polakow do wkręcenia żarówki.Jezeli ma ktos wyjezdzac,to tylko Ci
      ktorych ambcja nie sprowadza sie do zarobienia zielonych ,a potem po powrocie
      udawania nie wiadomo kogo.A ja paru takich znam.Możecie sie ze mna zgadzać lub
      nie .Ale zastanowcie sie nad tym.A swoja droga dlaczego Amerykanom ma zalezec
      na polskich turystach.A wam zalezy na turystach z Rumunii w Polsce?
      • Gość: OnnA__ Re: I bardzo dobrze sie stalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:50
        Popieram w 100%.
    • Gość: waldek Re: Wyslij email do senatora ,ktory zablokowal ust IP: 169.207.144.* 19.11.04, 20:35
      byrd.senate.gov/
      Wyslij email do senatora,ktory zablokowal ustawe.
      Odreaguj sie nawet po polsku!
      • Gość: Europejczyk To tym bardziej wiz nie zniosą , bo niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:50
        Dlaczego???
    • Gość: Jasiu Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 20:43
      Wlasnie sie obudzilem. Snilo mi sie, ze przyjechale na wycieczke do USrA bez
      wizysmile Hm...no tak to byl tylko sen.
      • Gość: mee... Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 20:45
        ...zanim zaczniesz obrazac USra...spojz na swoj zapyzialy ...szczecin )))
      • Gość: Gin Re: USA. Sprawa wiz dla Polaków zablokowana IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.04, 20:52
        Gość portalu: Jasiu napisał(a):

> Wlasnie sie obudzilem. Snilo mi sie, ze przyjechale na wycieczke do USrA bez
        > wizysmile Hm...no tak to byl tylko sen.

Jasiek, jest stara zasada, by przed polozeniem sie spac nie obzerac sie, to
        wtedy koszmary nie beda cie meczyc po nocy.
        • Gość: Jasiu [...] IP: *.szczecin.pl / *.devs.futuro.pl 19.11.04, 21:00
    • Gość: Ozzio [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:45
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka