szczurbiurowy 29.11.04, 07:20 Niedługo będą zakłady. Ja daję drugie 25% - LPR. SLD na progu wyborczym, SDPl już nie , PSL też wyleci, PiS na poziomie 13% no i Lepper jakieś 10-12% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maruda Rewelacja IP: *.gdynia.mm.pl 29.11.04, 08:15 PiS, Samoobrona i LPR są o krok od uzyskania większości w hipotetycznym parlamencie. Kaczyński - premier, Lepper - minister finansów, Giertych - minister spraw wewn. Szefem KRRiT zostanie najpewniej o. Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Rewelacja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.04, 09:35 Giertych powinien zostać ministrem prawdy! M. Odpowiedz Link Zgłoś
aska-polka babcie beda oficerami BOR;) 29.11.04, 09:40 > Szefem KRRiT zostanie najpewniej o. Rydzyk. a babcie beda oficerami BOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: babcie beda oficerami BOR;) IP: *.chello.pl 29.11.04, 19:48 boisz sie rzadow prawicy, bo masz krew na rekach morderco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: TO JEST SONDAŻ MANIPULOWANY! Nieprawda ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 21:39 "Stłucz Pan termometr - nie bedziesz Pan miał gorączki", przestaniesz bredzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndyk3RzP Re: Rewelacja IP: 209.135.109.* 29.11.04, 10:29 Faktycznie, wydaje się coraz bardziej prawdopodobne, że ten nowy rząd będą w stanie utworzyć 4 partie: PiS z LPR-em, PSL-em i Samoobroną... bez Platformy Obywatelskiej!! Zauważ, że z taką ewentualnością liczy się poważnie PiS. Jarosław Kaczyński w niedawnym wywiadzie dla Polityki "Prawo i pięść" powiedział: "nie jest oczywiste, że będziemy razem [z PO] rządzili". Nawet, gdyby Samoobrona do tej koalicji (PIS-LPR-PSL) też nie weszła, a tylko zobowiązała się popierać ją od ustawy do ustawy - to i tak opozycja PO z SLD i SDPL (zaledwie 32-34% głosów) niewiele mogłaby wskórać (niektóre inicjatywy tego rządu chyba i Platforma by popierała?). Najgorsze jednak, co można sobie wyobrazić - to rząd z Platformą w roli głównej... To byłby prawdziwy kociokwik. I za 4 lata powrót towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasasyn Re: Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:58 Teoretycznie koalicja PiS-LPR-PSL jest możliwa ale moim zdaniem PSL się jednak nie załapie [tym razem] na sejmowe ławy, poza tym PiS chyba nie będzie potrafiła utrzymać tej koalicji (jeżeli w ogóle powstanie). PiS ma niezwykłą skłonność do torpedowania wszelkich porozumień i układów, zawsze potrafią znaleźć coś co powoduje konflikt. Myślę, że PiS najlepiej sprawdziłoby się w przypadku gdyby nie musiało układać się z nikim.. Istnieje duże prawdopodobieństwo że po wyborach zwycięskie partie mimo swych populistycznych zapowiedzi rewizji III RP złagodzą swe poglądy i zaczną robić to co robiła do tej pory większa cześć ekip rządzących, zaczną ciułać swoje, postulaty i hasła wyborcze odejdą w zapomnienie. Społeczeństwo będzie czekać na cud ale wybór znów okaże się, niestety, ciężką pomyłką. Znów będzie rozczarowanie, komisje śledcze, rozliczenia. Potem nadzieje i puste słowa. Politykom brak charyzmy by cokolwiek zmienić w tym kraju. Konieczny jest bodziec, który zmusi ludzi do zmiany sposobu myślenia. Najchętniej wymieniłbym cały sejm na ludzi młodych, bez żadnych politycznych naleciałości, którzy chcą wspólnie szukać najlepszych sposobów by rozwijać kraj, w którym żyjemy. Bo ta pleśń która nami rządzi lub podaje się za opozycję do niczego dobrego nas nie doprowadzi. Zawsze grzebią w przeszłości, potrafią wyszukać 1000 powodów przeciw każdej rozsądnej decyzji, za to buble prawne przychodzą im niesamowicie łatwo. To ludzi z tamtej epoki, którzy nie potrafią współdziałać żeby osiągnąć 'coś' dobrego dla ogółu, widzą tylko czubek swojego nosa i zaczynają działać (nieudolnie) gdy wiedzą że zbliżają się wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knipser Re: Rewelacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:04 Panie MARUDA, samo napisanie tego krótkiego tekstu, na pewno sprawiło panu ból. Czy może być coś gorszego, od tego co pan zasugerował. Jest to dla mnie i mojej rodziny najczarniejszy sceniariusz. Mam czyste sumienie, niezmiennie od lat oddawałem swój głos na UNIE PRACY szkoda tylko, że nasi dziennikarze robią tej partii tyle złego. Oby do unii nie chciał wrócić, jej demontażysta niejaki "bugaj" Panie Maruda, nie prorokuj już więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Rewelacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 22:11 nie porownuj baranie Kaczynskiego do Lepera ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domix Re: Jedna czwarta Polaków chce głosować na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 08:52 PO- 27%, PiS- 20%, SLD- 8% LPR, Samoobrona po 10%, PSL- 5% reszta poniżej progu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: Jedna czwarta Polaków chce głosować na PO IP: *.wroc.pl 29.11.04, 09:31 po - 30% pis - 20% lpr - 15% so - 10% upr - 5% psl - 4,9% sld - 4,9% sdpl - 4,9% uw - 4,999% i reszta parę głosów marzenia.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Hmm kiedys bym sie ucieszyl... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:59 Zawsze sympatyzowalem z PO, ostatnio na nich glosowalem, podoba mi sie Rokita i to jeszcze z czasow gdy sie zastanawial nad wejsciem do tworzonej PO ale ostatnie pomysly PO wydaja sie z sufitu: takie jak likwidacja TV publicznej, prawie likwidacja KRRiT, podatek liniowy (de facto zmniejszenie podatku poslom i biznesmenom...), nicea albo smierc, kolesiostwo nie gorsze od SLD (warszawka) i wiele innych. Szkoda bo chyba nie bede mial teraz na kogo zaglosowac. D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Hmm kiedys bym sie ucieszyl... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.04, 10:16 Ja też. Ale popatrzmy na to troche inaczej. Po pierwsze odmowa udziału w wyborach obniża próg wyborczy. Innymi słowy, aby zostać wybranym potrzeba mniej głosów. Im mniejsza frekfencja wyborcza, tym większe szanse mają ugrupowania skrajne. J.K.Mikke powiedział kiedyś, że woli głosować na łobuza, niż na idiotę. Nie jestem jego fanem, ale coś w tym jest. Bo łobuz czasem może coś zrobić pożytecznego, a idiota nigdy. Głupota jest ponadto nieuleczalna. PO. Hmm. Kluczem do naszych problemów jest gospodarka. Co z tego, ze wybierzemy uczciwego człowieka, jak ma on "księzycowe" poglądy ekonomiczne. Takim przykładem jest prezydent Szczecina pan Jurczyk, którego osobistej uczciwości nie mam podstaw kwestionować. Ale szkodzi miastu. Wybór partii o zdrowych poglądach ekonomicznych, nawet jeżeli jej działacze budzą zastrzeżenia, daje mimo wszystko lepsze szanse niż wybór nawet najuczciwszych polityków, o których z góry wiadomo, że rozwalą gospodarkę. Biorąc pod uwagę starą zasadę, że "polityka nie ma serca, ma tylko głowę" chyba nie mam wyboru i będę głosował na PO. Nie mam złudzen co do tego, że będą idealni, ale może przynamniej no dokonają szkód nieodwracalnych. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Bardzo sensowny post ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_liczcie_naMNIE Re: KTO ODDA GŁOS NA SKOMPROMITOWANE PO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 21:44 Przecież jak się widzi tego Tuska w TV, to człowiekowi się niedobrze robi. Albo przypomnijmy oślizłego Płażyńskiego, albo innych niedobitków Mumii Wolności, którzy sie skryli w PO i myślą, że to czapka niewidka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Zabrać, zabrać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:20 > podatek liniowy (de facto zmniejszenie podatku poslom > i biznesmenom...) I to jest właśnie to co najbardziej boli polaczka : ktoś ma więcej. PO proponujac więc de facto obniżkę podatków dla przedsiębiorców uderza w godność (raczej honorek) polaczynki i jego poczucie tzw. sprawiedliwości (te żołądki i takie tam..). No bo jak to tak, żeby ktoś miał więcej ? Toż to panie hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Poczytajcie sobie w necie o przekrętach ludziPO IP: *.bielsko.msk.pl 29.11.04, 10:02 Wiem, że ten sondaz nie jest wiarygodny, ale gdybyscie chcieli czasami faktycznie zagłosować na PO, przedtem sprawdzcie sobie nazwiska osób z PO choćby w internecie. Proponuje na początek prześledzić aferę FOZZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMDowiec Re: Poczytajcie sobie w necie o przekrętach ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:31 FOZZ co afera ludzi z SDPR a nie z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: Poczytajcie sobie w necie o przekrętach ludzi IP: *.bielsko.msk.pl 29.11.04, 16:34 a np. Andrzej olechowski? .... zamieszany zreszta w niejedną aferę....m.in. prywatyzacja Fiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midsumer Re:głosuję na samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:28 samoobrona będzie 22%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falanga1 Magoo ma racje, Lewandowski ,Olechowski itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:48 Magoo ma racje ,Lewandowski, Olechowski itp. to tacy sami złodzieje jak czerwona braderka. Pozamieniają sie tylko stołkami i nic sie nie zmieni.Czerwony czy "liberał" , jeden pies. LPR musi przejąć ster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Magoo ma racje, Lewandowski ,Olechowski itp. IP: *.acn.waw.pl 29.11.04, 21:59 Jak taki idiota funkcjonuje na tym smutnym świecie?! L (ustracja) P(obożność) R (ydzykostwo) - to chyba rzeczywiście najlepsza partia do chwycenia za stery !! i wbicia statku POLONIA w najgłębszy rów w oceanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Magoo ma racje, Lewandowski ,Olechowski itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:12 Oby Cię żywcem pogrzebano, co Ty przewidujesz, oddając swój głos ja lpr dajesz głos przeciwko POLSCE. Niech Cię cholero .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Trzy czwarte Polaków nie chcą żadnej partii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:14 SITWOKRACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto_da_wiecej? Re: NAJGORSZA PARTIA? WYBÓR POMIĘDZY SLD, PO i UW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś