Dodaj do ulubionych

z czego ma strach Wasserman ?

IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 14:19
moze to umorzone sledztwo w sprawie pknu w ktorym maczal paluszki? a moze
jeszcze inne sprawy w ktorych broni siebie i kolezkow ?

najpierw zniecheca swiadka od powrotu do kraju
potem prosi o odlozenie obrad do grudnia /jak byl przygotowany na
wczesniejsze i dzisiejsze przesluchanie ?/
potem chce odsunac pelnomocnika choc wie, ze dzieki temu kulczyk zeznawac nie
bedzie
czemu wasserman robi wszystko by kulczyk niezeznawal ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ## Re: z czego ma strach Wasserman ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:20
      Gość portalu: Blong napisał(a):

> moze to umorzone sledztwo w sprawie pknu w ktorym maczal paluszki? a moze
      > jeszcze inne sprawy w ktorych broni siebie i kolezkow ?
      >
      > najpierw zniecheca swiadka od powrotu do kraju
      > potem prosi o odlozenie obrad do grudnia /jak byl przygotowany na
      > wczesniejsze i dzisiejsze przesluchanie ?/
      > potem chce odsunac pelnomocnika choc wie, ze dzieki temu kulczyk zeznawac nie
      > bedzie
      > czemu wasserman robi wszystko by kulczyk niezeznawal ?

Bo Wassermann jest Ojstrach.
      • gini Re: Taak Wasserman jest zly 30.11.04, 14:50
        Nie przeczytal 750 stron, dokumentow, niepelnych na dodatek.
        Blongu, czy Ty naprawde nie widzisz co wyprawia prokuratura?
        Jezeli SLD ma jakies zarzuty przeciw Wassermanowi, to dlaczego jeszcze ,nie
        prowadza przeciw niemu sledztwa?Na co czekali do tej pory?
        Przeciez maja usluznych kapustow i inne , ktore to na przyklad trzymaja
        dokumenty miesiacami zamkniete w szafie.
        • Gość: Blong wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 14:55
          hmm tobie nic sie nie wydaje dziwnego w tym, ze facet najpierw zniecheca
          kulczyka od powrotu do kraju
          chce go 2x przesluchiwac a dzis sie przyzna ze nie ma materialow do tego
          i chce to odlozyc ?
          czemu o tym ze mu brak dokumentow do przesluchania nie informowal wczesniej,
          dzis to odkryl ? czemu usuwa pelnomocnika choc wie, ze bez niego kulczyk
          zeznawac nie bedzie ?
          wszystkie te pytania zrzucisz na prokurature i zupelnie nic dziwnego w jego
          zachowaniu nie widzisz ?
          • Gość: kot Re: wasserman IP: *.am.poznan.pl 30.11.04, 15:00
            Blong
            te twoje odwracanie nie powiem już czego, prowadzi do wniosku, że to Kulczyk
            odmówił zeznań jak miał zeznawac ! a ty tu o dupie Maryni
            • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:02
              prosze o odpowiedz na jedno pytanie, czemu wasserman chcial 2x przesluchiwac
              kulczyka kiedy dzis wniosl o przesuniecie przesluchania na grudzien ?
              • Gość: kot Re: wasserman IP: *.am.poznan.pl 30.11.04, 15:19
                A co mnie obchodzi brat ?
                Mnie obchodzi to , że Kulczyk pono nie mając niczego na sumieniu boi się opini
                publicznej ! ot i wszystko, a nie to co kto chciał lub niechciał
                • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:29
                  tak na marginesie jesli sie nie myle to chodzi o przesluchanie swiadka a nie
                  przestepcy co ma cos na sumieniu

ale wiem ze dzis jest standardem zastraszac swiadka, grozic mu zajmowaniem
                  majatku i traktowac go jak zbrodniarza
                  niech zyje nowe prawo i sprawiedliwosc

jak byl wasserman przygotowany do przesluchania kiedy na samym poczatku wnosi o
                  przesuniecie tego, z jakich zeznan swiadka kulczyka ma strach?
                  • gini Re: wasserman 30.11.04, 15:35

> tak na marginesie jesli sie nie myle to chodzi o przesluchanie swiadka a nie
                    > przestepcy co ma cos na sumieniu

No wlasnie tez sie zastanawiam po co mu ten pelnomocnik.
                    Tyle, ze ten swiadek zeznawal zdaje sie w prokuraturze , a komisja ma prawo
                    wgladu w dokumenty.

>
                    > ale wiem ze dzis jest standardem zastraszac swiadka, grozic mu zajmowaniem
                    > majatku i traktowac go jak zbrodniarza
                    > niech zyje nowe prawo i sprawiedliwosc

Taa strasznie go zastraszyli az sie rozchorowal biedaczek i ze strachu akcje
                    orlena zaczal sprzedawac.
                    >
                    > jak byl wasserman przygotowany do przesluchania kiedy na samym poczatku wnosi
                    o
                    >
                    > przesuniecie tego, z jakich zeznan swiadka kulczyka ma strach?

A rozumiesz to co czytasz?Czy chodzi Ci tylko o to by napisac, ze Wasserman sie
                    boi?
                    Bo chyba ja tlumaczylam kilka razy cois o dokumentach, nie dotarlo?
                    • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:45
                      ach takze praworzadnie swiadkowi ktory jesli ma taka ochote moze miec
                      pelnomocnika to go chcesz zakazac ?

chorowac i sprzedawac wlasny majatek z olbrzymim zyskiem pewnie tez obywatel
                      polski nie moze ?

ja widze ze wasserman od dawna jakos nie ma ochoty przesluchiwac kulczyka
                      grozi mu, prosi o przesuniecie przesluchan
                      co ma do ukrycia, ze go ten kulczyk tak przeraza ?
                      • gini Re: wasserman 30.11.04, 15:53

> ach takze praworzadnie swiadkowi ktory jesli ma taka ochote moze miec
                        > pelnomocnika to go chcesz zakazac ?

Zdaje sie, ze chodzilo konkretnie o Widackiego, ktory jest w cos tam zamieszany.

>
                        > chorowac i sprzedawac wlasny majatek z olbrzymim zyskiem pewnie tez obywatel
                        > polski nie moze ?

Alez ùmoze, moze ale wtedy gdy twierdzi, ze tego majatku nie mial a pozniej go
                        sprzedaje to jakby dziwne troche .
                        Dalej nie zdecydowales czy byl chory czy sie bal Wassermana.

>
                        > ja widze ze wasserman od dawna jakos nie ma ochoty przesluchiwac kulczyka
                        > grozi mu, prosi o przesuniecie przesluchan
                        > co ma do ukrycia, ze go ten kulczyk tak przeraza ?

Gdy Kulczyk sie nie zjawial, a jedynie dawal wywiady, w ktorych krecil nie
                        pisales o strachu pana Kulczyka .

Na temat prokuratury tez nie masz nic do powiedzenia, bo jest sldowka wiec nie
                        wypada jej atakowac....
                        • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 16:01
                          ach widacki ktory ma pelne prawa do tego byc pelnomocnikiem /nikt mu tych praw
                          nie odebral/ sie komisji nie podoba, taka nowa wersja praworzadnosci ?
                          ciekaw jestem co wymysli wasserman nastepnym razem by kulczyk nie zeznawal
                          moze mu sie nie bedzie podobalo, ze kulczyk nie ma blazenskiej czapeczki ?

masz moze jakis dowodzik ze kulczyk sprzedawal majatek ktorego ponoc nie mial ?
                          z tego co wiem byl akcjonariuszem orlenu /5%+/ i sprzedawal swoje akcje
                          mogl byc i chory i sie obawiac wypowiedzi niektorych kretynow
                          tak nie cierpisz kulczyka ze nic nagannego w roznych wypowiedziach i
                          zachowaniach roznych wassermanow nie widzisz
                          twoim zdaniem grozenie swiadkowi, zachecanie go niech nie wraca do polski i
                          opowiadanie ze moze skonczyc jak samobojca w pierdlu sa jak najbardziej
                          praworzadne i godne nasladowania ?

na temat prokuratury sie nie wypowiadam bo nie dotyczy meritum i nie dostalem
                          odpowiedzi od poczatku o co chcial go pytac wasserman przy poprzednim
                          przesluchaniu ze nie mogl zapytac o to dzis i wnosil o przesuniecie sprawy
                  • Gość: kot Re: wasserman IP: *.am.poznan.pl 30.11.04, 15:47
                    Ja się tam opini publicznej nie boję!!!!!!, a już tym bardziej paru łepków z
                    komisji !
                    • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:49
                      ja sie boje tego, ze ktos chce ograniczyc moje prawa na powolanie sobie
                      pelnomocnika
                      • gini Re: wasserman 30.11.04, 15:54

> ja sie boje tego, ze ktos chce ograniczyc moje prawa na powolanie sobie
                        > pelnomocnika

To powolaj sobie pelnoimocnika nie zwiazanego z mafia .Chociaz w kregach SLD
                        trudno o takiego.
                        • 2paco Re: wasserman 30.11.04, 16:03
                          pokaż jakiś dowód, że Widacki ma związki z mafią.
                        • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 16:04
                          ooo juz rzucasz oskarzeniami na czlowieka ktory byl wiceministrem w rzadzie
                          MAZOWIECKIEGO - rozumiem ze to byl rzad komuchow z sld
                          jak narazie widacki moze byc pelnomocnikiem, dlaczego go chcesz pozbawiac jego
                          praw ?
                          twoja wersja praworzadnosci i sprawiedliwosci ?
                      • Gość: kot Re: wasserman IP: *.am.poznan.pl 30.11.04, 16:04
                        Ja tam opini publicznej nie boję się nawet bez pełnomocnika !
                        • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 16:09
                          ja sie boje tych zwolennikow totalitaryzmu ktorzy chca ograniczac moje prawa
                        • terenia.nasweter Re: wasserman 30.11.04, 20:26
                          Gość portalu: kot napisał(a):

> Ja tam opini publicznej nie boję się nawet bez pełnomocnika !
                          Ty pedale !
          • gini Re: wasserman 30.11.04, 15:09

> hmm tobie nic sie nie wydaje dziwnego w tym, ze facet najpierw zniecheca
            > kulczyka od powrotu do kraju

Widac nieskutecznie bo wrocil, i dalej nie zdecydowales czy nie wrocil ze
            strachu czy z powodu choroby.

> chce go 2x przesluchiwac a dzis sie przyzna ze nie ma materialow do tego
            > i chce to odlozyc ?

A skad ma miec materialy?Prokuratura niedosc , ze dostarczyla je pozno w ilosci
            750 stron bo wczoraj to i tak niekompletne, wiec to jest wiana Wassermana?

> czemu o tym ze mu brak dokumentow do przesluchania nie informowal wczesniej,
            > dzis to odkryl ?

Skoro materialy dostarczono mu wczoraj to naturalne, ze odkryl to dzis.

czemu usuwa pelnomocnika choc wie, ze bez niego kulczyk
            > zeznawac nie bedzie ?

Byc moze wlasnie po to by zyskac na czasie Blongu i wyrwac z prokuratury
            wszystkie dokumenty oraz sie z nimi zapoznac i przygotowac do przesluchania .

> wszystkie te pytania zrzucisz na prokurature i zupelnie nic dziwnego w jego
            > zachowaniu nie widzisz ?

A Ty nie widzisz w zachowaniu prokuratury nic dziwnego .To,n ze dostarczyli
            dokumenty wczoraj, ok, to, ze niepelne ok .
            Wszystko jest ok .
            • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:13
              najlepsza obrona to atak, ja pytam o wassermana a ty mi odpowiadasz jak kulczyk
              muchom nozki obrywal
              zajme sie wiec tylko meritum
              ok, takze wczoraj dostal dokumenty to jakie mial przygotowane pytania na
              poprzednie przesluchanie ktore nie doszlo do skutku ?
              ok, wczoraj dostal dokumenty a byl zupelnie pewny ze je cale przestudiuje do
              dzis i dzis bedzie zadawal super swietne pytania a tu ta brzydka prokuratura mu
              wszystko popsula ?
              • gini Re: wasserman 30.11.04, 15:21

> najlepsza obrona to atak, ja pytam o wassermana a ty mi odpowiadasz jak
                kulczyk
                >
                > muchom nozki obrywal
                > zajme sie wiec tylko meritum
                > ok, takze wczoraj dostal dokumenty to jakie mial przygotowane pytania na
                > poprzednie przesluchanie ktore nie doszlo do skutku ?
                >
                A pewien jestes, ze dostal wczoraj dokumenty, to pierwsze, drugie zapominasz,
                ze on na tym przesluchaniu byl, i zapewne podpisal jakis protokul, wiedzial co
                mowil, i wiedzial o co go pytali.

ok, wczoraj dostal dokumenty a byl zupelnie pewny ze je cale przestudiuje do
                > dzis i dzis bedzie zadawal super swietne pytania a tu ta brzydka prokuratura
                mu
                >
                > wszystko popsula ?

A kiedy mial mowic?Wczoraj?Skoro jeszcze nie zapoznal sie z niczym to juz mial
                krzyczec, ze dokumenty sa niekompletne.

Dalej naturalnie nie widzisz nic dziwnego w tym, ze prokuratura na dzien przed
                przesluchaniem dostarcza dokumenty, w koncu mogli je dostarczyc dwa dni pozniej
                albo nie dostarczyc wcale, mogla je jakas pani prokuratorka schowac u siebie w
                szafie.
                A tak sa w porzadku przeciez dali.
                • Gość: Blong Re: wasserman IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:34
                  znow tylko co do meritum
                  napisalas sama jak biedaczek dopiero wczoraj odkryl, ze nie moze pytac o nic
                  kulczyka i musi odlozyc przesluchanie
                  jeszcze przy poprzednim przesluchaniu tego problemu nie mial, wiec czemu dzis
                  nie chcial pytac o to co wtedy a wnosil o odlozenie sprawy ?
        • 2paco do gini: 30.11.04, 15:08
          1. czy gdzieś w ustawie o komisji śledczej jest napisane, że przesłuchać świadkamożna TYLKO JEDEN RAZ? z poprzedniej komisji może pamiętasz, że pani Jakubowska prawie namiot w sali kolumnowej rozbiła, tak często tam gościła - Kulczyk się stawił, trzeba było go przesłuchać a po otrzymaniu nowych dokumentów znów zaprosić.
          2. czy rozumiesz to, że wasserman i 4 innych członków złamali prawo, odmawiając Kulczykowi prawa do posiadania KONKRETNEGO pełnomocnika? żaden przepis nie daje do czegoś takiego nikomu uprawnień. Jeszcze zobaczysz, jak specjaliści (na szczęście nie Wasserman) objadę uchwałę komisji w najbliższych dniach.

co innego, że eksperci faktycznie dali dupy tak koncertowo, że ich pewnie teraz dziury bolą i na nastepne posiedzenie powinni sie stawić z konkretnym zapasem wazeliny, co by uniknąć ponownych boleści.
          • gini Re: do gini: 30.11.04, 15:14
            2paco napisał:

> 1. czy gdzieś w ustawie o komisji śledczej jest napisane, że przesłuchać
            świadk
            > amożna TYLKO JEDEN RAZ? z poprzedniej komisji może pamiętasz, że pani
            Jakubowsk
            > a prawie namiot w sali kolumnowej rozbiła, tak często tam gościła - Kulczyk
            się
            > stawił, trzeba było go przesłuchać a po otrzymaniu nowych dokumentów znów
            zapr
            > osić.
            > 2. czy rozumiesz to, że wasserman i 4 innych członków złamali prawo,
            odmawiając
            > Kulczykowi prawa do posiadania KONKRETNEGO pełnomocnika? żaden przepis nie
            daj
            > e do czegoś takiego nikomu uprawnień. Jeszcze zobaczysz, jak specjaliści (na
            sz
            > częście nie Wasserman) objadę uchwałę komisji w najbliższych dniach.
            >
            > co innego, że eksperci faktycznie dali dupy tak koncertowo, że ich pewnie
            teraz
            > dziury bolą i na nastepne posiedzenie powinni sie stawić z konkretnym
            zapasem
            > wazeliny, co by uniknąć ponownych boleści.
            >

Zaraz zaraz, a bez Widackiego to swiadek Kulczyk nic wydukac nie mogl?Przeciez
            jest tylko swiadkiem a nie oskarzonym, to on rozmawial z Alganowem,
            Siemiatkowskim, i Millerem, a nie Widacki, wiec kto mial odpowiadac, Widacki,
            czy Kulczyk?
            Jak pamietam, to z pelnomocnikami zglosil sie wczesniej jedynie Rywin, ale on
            zdaje sie byl oskarzony, byla tasma mial sie czego bac, a czego boi sie Kulczyk?
            I dlaczego klamie i kreci?
            A, ze klamie i kreci to zadna tajemnica .
            To, ze prokuratura jest na uslugach SLD, to tez zadna tajemnica,ale to jakos
            umyka uwadze obroncom swiadka Kulczyka.
            .
            • 2paco Re: do gini: 30.11.04, 15:19
              Boshe jedyny, ty chyba gini naprawdę nie rozumiesz, że KAŻDY obywatel ma prawo do pełnomocnika (Kulczyk został o tym pouczony PRZEZ KOMISJĘ przed stawieniem się na przesłuchanie) i koniec. Komisja złamała prawo i koniec. a stosunek kogokolwiek z nas do Kulczyka i jego winny/niewinności nie ma najmniejszego znaczenia.
              • gini Re: do gini: 30.11.04, 15:24
                2paco napisał:

> Boshe jedyny, ty chyba gini naprawdę nie rozumiesz, że KAŻDY obywatel ma
                prawo
                > do pełnomocnika (Kulczyk został o tym pouczony PRZEZ KOMISJĘ przed stawieniem
                s
                > ię na przesłuchanie) i koniec. Komisja złamała prawo i koniec. a stosunek
                kogok
                > olwiek z nas do Kulczyka i jego winny/niewinności nie ma najmniejszego
                znaczeni
                > a.
                >

Ja nie wiem czy komisja zlamala prawo, zdaje sie, ze byli tam jacys eksperci,
                ja nie twierdze, ze Kulczyk jest winny, zastanawiam sie tylko, dlaczego klamie,
                i dlaczego nie chce zeznawac.
                W koncu Kulczyk to tylko SWIADEK jeden z wielu .
                • 2paco Re: do gini: 30.11.04, 15:41
                  Kulczykowi ODEBRANO FUNDAMENTALNE PRAWO DO POSIADANI PEŁNOMOCNIKA. to kwestia innych świadków, że sobie takowych nie biorą, bo może ich nie być stać, zresztą to nie jest w ogóle ważne. ważne jest to, że komisja złamała prawo i każdy szanujący się człowiek odmówiłby składania zeznań przed organem, który na oczach całego kraju łamie prawo w żywe oczy (dowiedz się szczegółów na ten temat, w naszej dyskusji ci się przydadzą).
                  a teraz wyobraź sobie, że w relacji na żywo z meczu, w obiektywie kilkunastu kamer, widzowie widzą jak jeden z piłkarzy morduje drugiego. i teraz pytanie - czy sa jakieś wątpliwości, że złamał prawo? chyba jednak nie. a komisja ZŁAMAŁA prawo. ty jednak najwyraxniej nie oddzielasz swoijej niechęci wobec Kulczyka od faktów (a może ich po prostu nie znasz, ale to by się kompromitowało w tej dyskusji, czego bym nie chciał).
                • Gość: qwe GINI IP: 213.199.219.* 30.11.04, 16:32
                  Gini

Wiem, że przekonać Cię do czegokolwiek, co nie jest zgodne z Twoją pokrętną
                  lokiką, jest niemożliwe ale mimo to spróbuje! A więc po kolei!
                  O ile wniosek Wassermana, o przełożenie przesłuchania Kulczyka w celu
                  zapoznania się KŚ z dokumentacją z prokuratury, był w jakimś stopniu zasady
                  (ale upadł!) to zdarzenia które nastąpiły potem, to największy dotychczasowy
                  blamaż komisji! Piszesz że to 750 stron, a ja słyszsałum że większość to same
                  okładki a dokumentów tam prawie nie ma i do tego są niepełne.
                  Ponadto, jak Wasserman przesłuchiwałby Kulczyka w pierwszym terminie? Wtedy
                  rzeczonych dokumentów nie było! Dalej uważasz, że jeżeli ten wniosek przepadł,
                  to zgodnie z zasadą o brzytwie i tonącym, Wasserman (czytaj - prawica) miał
                  prawo zastosować wszelkie możliwe sposoby, nawet ze złamaniem przwa?
                  Kwestionujesz prawo do pełnomocnika, atakujesz "SLD-owską" prokuratorę,
                  autorytatywnie wypowiadasz się o majątku Kulczyka i sposobie jego zaządzania,
                  wszędzie widzisz spisek. Dowodów żadnych nie masz - ale o tym już rozmawialiśmy.
                  I dalej, stwierdzenie:

> Ja nie wiem czy komisja zlamala prawo, zdaje sie, ze byli tam jacys eksperci,

spowodowało, że będę musiał zrewidować moje zdanie o Tobie! Czyżbyś nie
                  widziała i nie słyszała jak ci tzw. eksperci tłumaczyli, że ich ekspertyza
                  dotyczyła możliwości odwołania pełnomocnika tylko w jednym przypadku: kiedy
                  Komisja uzna że pełnomocnik świadkowi jest niepotrebny! W każdym innym
                  przypadku, nawet w takim jak to uzasadniał Wasserman, odwołanie jest
                  bezprawne! Póżniejsze powołanie go na świadka, to czysta i bezprawna
                  manipulacja!
                  Piszesz dalej:

> ja nie twierdze, ze Kulczyk jest winny, zastanawiam sie tylko, dlaczego
                  klamie, i dlaczego nie chce zeznawac.

Ską wiesz że kłamie? Gdzie skłamał? Po co zjawił się przed komisją, jeżeli nie
                  chciał zeznawać?

I na rada koniec! W tej Belgii ruch samochodowy jest dość duży.
                  Uważaj na samochody, bo mając tak zawężony punkt widzenia możesz nawet
                  śmieciarki nie zauważyć!
                  A szkoda by było, bo mimo wsztstko trochę Cię lubię!

• Gość: koko Re: z czego ma strach Wasserman ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:39
      Kolczyk to oczywiscie jeden z wielu swiadkow! Ty tez mozesz byc powolany na
      swiadka. I jak KAZDY!!!obywatel RP masz niezbywalne PRAWO!!! do wyznaczenia
      swojego pelnomocnika!!! I nikt nie ma prawa dyktowac ci kto to ma byc, jesli
      wyznaczony przez ciebie pelnomocnik ma do tego uprawnienia! nabywa sie ich
      uzyskujac tytul magistra prawa! Widacki jest PROFESOREM nauk prawnych i jako
      taki posiada dodatkowo uprawnienia adwokackie, ktorych nie kwestionuje
      jedyny,powolany do takich ocen samorzad adwokacki!
      To co odwalila dzisiaj komisja to oczywiste bezprawie, skandal i
      kompromitacja!!!
      • 2paco Re: z czego ma strach Wasserman ? 30.11.04, 15:42
        co do joty się z tobą zgadzam.
        pzdr!!!
      • Gość: Blong kulczykowi pewnie nie wolno korzystac IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 15:47
        ze swoich praw

jako swiadek tez ma sie bac czy mu nie zabiora majatku i lepiej do polski nie
        wracac, bo moze to skonczyc samobojstwem w pierdlu

prawo i sprawiedliwosc w nowym wydaniu
      • abprall Re: z czego ma strach kluczyk? 30.11.04, 17:09
        ..ale w/g spiczu wassermana, widaki ma i/lub mial wiedze o baraninie ktory
        itd,itd...zatem jest niewiarygodnym i w sprawie kluczyka nieuprawnionym
        pelnomocnikiem. i mimo calej niechęci do wassermana , tu przyznaję mu
        racje.kluczyk, to stary lis ktory wie jak manewrować (kluczyć)w tym szambowym
        akwenie.
        komisja mu to ulatwia , bo jest sklocona i niewiarygodnie niekompetentna.
        zespol ekspertow prawnych - tudzież.
        nerwowosc celinskiego dekonspiruje hipotetyczne glebokie umoczenie
        i "wspolprace" lewicy z kluczykiem.
        resume - ot ,cały katoland.nie ma dziedziny zycia tego spoleczenstwa, ktora nie
        bylaby mowiąc kolokvialnie - zasyfiona.
        • Gość: Blong tak hipotetycznie IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 17:20
          powiedzmy jakis xsinski z komisji mowi ze wasserman mial/ma powiazania z
          baranina, kulczykiem, alganowem itd. itp.
          wykluczyc po takim stwierdzeniu wassermana i wezwac go na swiadka ? smile
          • abprall Re: tak hipotetycznie 30.11.04, 17:26
            jezeli zarzut jest uzasadniony i udokumentowany , to bezwzględnie TAK
            • Gość: Blong Re: tak hipotetycznie IP: *.chello.upc.cz 30.11.04, 17:30
              uzasadnione sa spotkania kulczyka z giertychem o ktorych giertych klamal opinii
              publicznej /nie wiadomo co na nich rozmawiano, ale jesli sie zarzuca kulczykowi
              ze moze byc agentem, to czy nie mozna uznac tej rozmowy za werbowanie czlonka
              komisji na uslugi rosji smile/

u wassermana pojawil sie watek umarzania sprawy orlenu i tez z tym nikt nie ma
              problemu, starczy ze wasserman powie ze to bzdury i wszystko rozwiazane
              ani nie wspomene o celinskim i asystencie
              jakos cala ta komisja smierdzi od lewej do prawej
              • abprall Re: tak hipotetycznie 30.11.04, 19:25
                ..PRZYPADKOWE (zgodnie z opinią miłosciwie panującemu nam prezydenta i samego
                delikwenta gertycha) spotkanie w czestochowie, dyskredyduje obu „dżentelmenów”
                i wydającego taka opinię.....o paulinach nie wspomnę.....nauki pewnie brali w
                banku ambrossiano....nie popełnię błedu, twierdząc, że całe to „towarzystwo”
                pachnie sycylią ...polska nie ma inteligencji z pokoleniowym
                rodowodem...aktualni prominenci prawie wszyscy z awansu partyjno-spolecznego..
                • Gość: Szczery Ojstrach Wassermann ! IP: *.chello.pl 30.11.04, 19:48
                  Oj.
                  • Gość: faNtom Towarzysz Wassermann ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:39
                    Oto zyciarys znanego "prawicowca" Wassermana. W latch 1972-1975 prokurator
                    powiatowy w PRL-u. Jesli ktos byl wtedy prokuratorem to wiadomo ze nalezal do
                    PZPR no i byl oczywiscie "utrwalaczem wladzy ludowej". Od 1975 do 1989 r.
                    Wasserman "zapomnial" co sie z nim dzialo. Pamiec odzyskal dopiero po 1989r.

www.ludzie.pl/osoba.php?id=4029
                  • Gość: Ubogacony Jasio Re: Ojstrach Wassermann ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:14
                    Gość portalu: Szczery napisał(a):

> Oj.

O !!!!!
    • Gość: Blong Re: z czego ma strach Wasserman ? IP: *.chello.upc.cz 01.12.04, 01:24
      jak to mozliwe ze wasserman odkryl, ze widacki nie moze byc pelnomocnikiem
      dopiero po odrzuceniu jego wniosku o odlozenie obrad ?
      czemu widacki stal sie nagle waznym swiadkiem, kiedy sie okazalo, ze go kulczyk
      moze powolac znow ?
      czemu cala ta komisja coraz bardziej stara sie zamotac cala sprawe orlenu ?
      • Gość: Mariusz Re: z czego ma strach Wasserman ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:34

> jak to mozliwe ze wasserman odkryl, ze widacki nie moze byc pelnomocnikiem
        > dopiero po odrzuceniu jego wniosku o odlozenie obrad ?
        > czemu widacki stal sie nagle waznym swiadkiem, kiedy sie okazalo, ze go
        kulczyk
        >
        > moze powolac znow ?
        > czemu cala ta komisja coraz bardziej stara sie zamotac cala sprawe orlenu ?

Ponieważ tak naprawdę to Miodowicz, Wassermann i Macierewicz powinni znaleźć
        się na ławie oskarżonych !
      • 2paco Re: z czego ma strach Wasserman ? 01.12.04, 13:28
        własnie to jest zastanawiające - przecież wasserman mógł obydwa wnioski zgłosić równocześnie, gdy już wiedział że Kulczyk zjawił się z Widackim (tłumaczył się w tv, że nie mógł zgłosić, zanim się nie dowiedział, z kim przyjdzie Kulczyk). świadek stawił się z pełnomocnikiem kilka minut przed dziewiątą, a wniosek o wykluczenie Widackiego padł duuuużo później, jak już przepadł ten o odłożenie przesłuchania. przez te kilka godzin nie mogłem się doczekać, aż wasserman wstanie i ryknie na całą salę: bo ja nie chcę żeby Kulczyk zeznawał. i zacznie tupać.
    • perla czasami i Blong z sensem napisze coś 01.12.04, 13:36
      nie ulega wątpliwości, że sprawa rzeczywiście dziwna jest. Bez względu na
      intencję, Wasseram spowodował, iż świadek przesłuchany nie został. I
      faktycznie, trudno uwierzyć, że to tylko głupota i dyletanctwo posła jest.
      • beemelka Re: czasami i Blong z sensem napisze coś 01.12.04, 14:19
        perla napisał:

> nie ulega wątpliwości, że sprawa rzeczywiście dziwna jest. Bez względu na
        > intencję, Wasseram spowodował, iż świadek przesłuchany nie został. I
        > faktycznie, trudno uwierzyć, że to tylko głupota i dyletanctwo posła jest.
        >

Ja tez zastanawiam sie, jakie byly prawdziwe powody tej akcji. Ale ni e uwazam,
        ze to strach.
    • Gość: ENERGY 52 Re: z czego ma strach Wasserman ? IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 14:16
      Powtórze to co już mówiłem na kilku innych forach w związku z dziwnym
      zachowaniem Zbigniewa Wassermanna.
      Facet ewidentnie czuje respekt przed tym co moze zeznać Kulczyk.
      Moja wersja jest taka, że Roman na Jasnej Górze powołał się również na
      Miodowicza, Macierewicz oraz właśnie Wassermana ( taka akcja prawicy ). Pech
      chciał,że Kulczyk ( nie wykluczam ,że przy pomocy Paulinów, których nieźle
      wspiera ) nagrał przebieg rozmowy, w której Roman zdradza kto jeszcze jest
      inicjatorem spotkania. Sprawa cholernie nie wygodna dla posłów. Natomiast
      wielce prawdopodobna, bowiem nie uważam aby Kulczyk składał donos do
      prokuratury nie będąc w posiadaniu konkretnego dowodu.

Pozdrawiam
      Energy 52
      • Gość: Ojstrach Wasermann Re: z czego ma strach Wasserman ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:26
        Gość portalu: ENERGY 52 napisał(a):

> Powtórze to co już mówiłem na kilku innych forach w związku z dziwnym
        > zachowaniem Zbigniewa Wassermanna.
        > Facet ewidentnie czuje respekt przed tym co moze zeznać Kulczyk.
        > Moja wersja jest taka, że Roman na Jasnej Górze powołał się również na
        > Miodowicza, Macierewicz oraz właśnie Wassermana ( taka akcja prawicy ). Pech
        > chciał,że Kulczyk ( nie wykluczam ,że przy pomocy Paulinów, których nieźle
        > wspiera ) nagrał przebieg rozmowy, w której Roman zdradza kto jeszcze jest
        > inicjatorem spotkania. Sprawa cholernie nie wygodna dla posłów. Natomiast
        > wielce prawdopodobna, bowiem nie uważam aby Kulczyk składał donos do
        > prokuratury nie będąc w posiadaniu konkretnego dowodu.
        >
        > Pozdrawiam
        > Energy 52
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka