Dodaj do ulubionych

Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem

IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 12:43
Mam już dość nazywania mnie głupkiem, idiotą, sklerotycznym dziadkiem,
starym esbekiem, prymitywnym solidaruchem, ciemnogrodem, katolem, głupim
polaczkiem, durnym komuchem lub b. plugawie przez forumowa tłuszczę i to
pomimo moich apeli o logiczną argumentację w dyskusjach ze mną.
O szacunku nie wspomnę...

Miesiac temu, po jednym z zarzutów o mej rzekomej nieumiejetności patrzenia
- podałem link na test widzenia stereogramów.

Okazało się wtedy, że to oszczercy nic nie widzą. A w ich mniemaniu przecież
tak wnikliwie patrzą.Patrzą ale nie widzą!
Zaczęły się natomiast durne dywagacje, kto wiarygodnie sprawdzi co jest
na stereogramach. Boki zrywać...

Teraz wyczerpała się kolejny raz moja cierpliwość, więc moim krytykom
daję kolejną możliwość, by mogli zmierzyć ze sklerotycznym dziadkiem w
logicznym myśleniu.

www.iqtest.dk/main.swf
Ostrzegam, że po podaniu wyniku IQ zapytam o nry pytan
i reguły jakie zastosowali w rozwiazaniu. Sztuczki nie przejdą!
Pacynki i trolle tez mogą sie wykazać. Zapraszam.
Obserwuj wątek
    • Gość: siedem Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:51
      104 z z czego 20 ostatnich odpowiedzi wybierałem losowo. migrena smile
      • Gość: # Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 12:58
        nie jet źle bo z pewnością odpowiedziałeś na pierwsze 19 prawidłowo.

Szansa na wytypowanie 20 razy 1 z 6 jest znikoma.
        Po wyleczeniu spróbuj jeszcze raz - mozesz mieć blisko 140 tak jak ja.
        • Gość: siedem Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:59
          ale poważnie mi sie głowa meczy, ja tego nie lubie. cierpienie wcale nie
          uszlachetnia.

5040
          • Gość: # cierpienie wcale nie uszlachetnia IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 13:07
            a lenistwo w komforcie braku konfrontacji?

Nie tykam Ciebie.
            Ty się sprawdziłeś pierwszy w rekordowym czasie!
            I tak masz powyżej tłuszczy...

• Gość: # Test zabiera 40 min więc patrząc na rózn czasu pos IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 13:09
              ów będzisz b. trudny do pokonania.
              • alfalfa Re: etam 104 08.12.04, 13:34
                to chyba dają za samo wystartowaniewink 40 minut? nie chciałbym sie tak długo
                nudzić - 28 z groszami i szlus!
                pozdrawiam
                A.
                • hasz0 Przy mniej niż 4 odpowiedziach masz IQ< 79. 08.12.04, 13:38
            • Gość: siedem lenistwo i brak ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:40
              faktycznie degraduja istote ludzką

5040
    • cechatehace Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 08.12.04, 13:14
      Ja się zmierzę z haszem jak wrócę do domu hehehehe
      • Gość: # Nie możesz w pracy? IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 13:18
    • Gość: AndrzejG Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:26
      135
      ale co to daje w polityce?
      • Gość: # Pozwolisz zanim odpowiem, że zapytam IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 13:34
        o 34 i 35 - bo to ostatnie, na jakie musiałes dopowiedzieć by osiagnać aż tak
        nieprawdopodobnie wysoki wynik. Trudność wzrasta z nr pytania.
        Żeby nie psuć zabawy podaj obie reguły na pocztę hasz0@gazeta.pl
        To bombowy wynik...
        • hasz0 Re: Pozwolisz zanim odpowiem, że zapytam(2) 08.12.04, 13:43
          a nawet musiałes poprawnie podać jedno z nast. 36, 37, 38, 39.
          Ciekaw jestem czy ktoś Cię pobije na FA.
          • andrzejg Re: Pozwolisz zanim odpowiem, że zapytam(2) 08.12.04, 13:46
            hasz0 napisał:

> a nawet musiałes poprawnie podać jedno z nast. 36, 37, 38, 39.
            > Ciekaw jestem czy ktoś Cię pobije na FA.

w wolnej chwili jeszcze raz tam zaglądnę i wyslę Ci moje rozwiązania i reguły.
            Myślę ,że te ostatnie miałem błędne.
          • andrzejg Re: Pozwolisz zanim odpowiem, że zapytam(2) 08.12.04, 13:59
            wysłałem
            ciekaw jestem jak odpowiedziałeś na 37

A.
        • Gość: XXL Re: Pozwolisz zanim odpowiem, że zapytam IP: *.tinet / *.tinet.pl 08.12.04, 13:46
          A możesz powiedzieć, gdzie sprawdzić które były poprawne ??
          I gdzie się ten wynik wysyła ???

(121 pkt - ale kurcze przeszkadzali mi i w końcówce strzelałem)
          • Gość: # Re: Pozwolisz zanim odpowiem, że zapytam IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 14:02
            Wynik to przysyłają Tobie a Ty wysyłasz tylko mnie,
            korzystając przy okazji z szansy pochwalenia się (anonimowego zresztą).

Poprawne są te, które wybrałeś na podstawie odkrytej logicznej reguły.
            Poniewaz ja odkryłem prawie wszystkie reguły, możesz wynik (jeśli zapisałeś)
            wysłać na hasz0@gazeta.pl i napiszę, które sa poprawne.
            Reguł na razie nie podam, żeby nie odebrac szansy innym.
    • dachs Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 08.12.04, 14:07
      135, ale nie odpowiedzialem na 36,37 i 39. mam problemy z taka drobnica.
      W kazdym razie zabawa fajna smile

borsuk
      • Gość: # Wyłania sie czołowka intelektu!!!!/nt IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 14:17
        • Gość: # Re: Wyłania sie czołowka intelektu!!!!/nt IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 14:21
          Borsuk przysłał w załączniku
          zrzut ekranu z wynikiem IQ=135
          a AndrzejG prawidłowe reguły.
          Niesamowite z kim ja sie znam osobiście!!!!!!!!!!!!!!
          Z dwoma najlepszymi tuzami intelektu. Na razie.
          A po gebie nie było widac....
          • Gość: siedem musze napisac cos złośliwego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:25
            bo bede sie zle czul przez reszte dnia. wg ostatnich odkryc amerykanskich
            naukowców czlowiek osiaga wyzyne intelektu w wieku 70 lat [o ile jego ciało nie
            choruje]

5040
            • dachs Re: musze napisac cos złośliwego 08.12.04, 14:28
              to juz niedlugo siem wespnem na wyzyny . Nie wiem czy sie cieszyc sad
              • Gość: siedem na pewno nie martwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:32
                bo wg innych odkryc amerykanskich naukowców czas nie istnieje. nie ma osi czasu
                po ktorej poruszamy sie jak paciorki. nasze zmysły sa po prostu zbyt prymitywne
                by to ogarnac. jest tylko czas terazniejszy.

5040
                • dachs no future ? n/t 08.12.04, 14:40
                  • Gość: siedem no niestety, ale.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:44
                    w zamian NO PAST!

5040
                    • karlin Carpe Diem na cmentarzu 08.12.04, 15:35
                      Gość portalu: siedem napisał(a):

> w zamian NO PAST!
                      -------------------------------------------------

Już chyba tylko Past Perfect Continous.

smile
                • Gość: # Re: na pewno nie martwic IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 14:44
                  też to czytałem w doniesieniach z fizyki.
                  Ze czas to wytwór naszej psychiki a nie wielkośc fizyczna.
                  A ciało to drgające struny kwantów energii w 11 skręconych wymiarach czy cóś
                  takiego
                  może cesiek cos lepiej wie...
                  • dachs Re: na pewno nie martwic 08.12.04, 14:49
                    Gość portalu: # napisał(a):
                    > A ciało to drgające struny kwantów energii w 11 skręconych wymiarach czy cóś
                    > takiego

zalezy czyje cialo smile
                    • Gość: siedem Re: na pewno nie martwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:57
                      odkrycia fizyków dowodza prawdomownosci wszelkiej masci mistyków i innych
                      niuejdżowców. "trzeba życ chwila terazniejsza", etc itp. poza tym nawet jesli
                      skompromitujemi 9999999999 przypadków jasnowidzenia wrozek to ten jeden
                      skuteczny i niewyjasniony tez nam potwierdzi nieistnienie czasu.

5040
      • 100krotki Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 08.12.04, 15:07
        dachs napisał:

> 135, ale nie odpowiedzialem na 36,37 i 39. mam problemy z taka drobnica.
        > W kazdym razie zabawa fajna smile
        >
        > borsuk

mój czas skończył sie przy 28 zadaniu z wynikiem 99
        ja jestem z siebie zadowolona smile
        a z męższczyznami w sprawach matematyczno-przestrzennych i tak nigdy nie
        rywalizuję wiedząć, że....
        ktoś tu napisał, ze czad to wymysł ludzkiego umysłu , a ja sobie spokojnie
        analizowałam zad.29 i co?
        przerwało!
        ciekawe która to była struna z tych 11 która mi przerwała zabawę
        • dachs Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 08.12.04, 15:16
          100krotki napisała:
          > ciekawe która to była struna z tych 11 która mi przerwała zabawę

pewnie ta struna najczulsza smile
          • 100krotki Re:borsuku 08.12.04, 15:22
            dachs napisał:

> 100krotki napisała:
            > > ciekawe która to była struna z tych 11 która mi przerwała zabawę
            >
            > pewnie ta struna najczulsza smile

oj!
            od dawna nikt mnie tak mile nie skomplementował smile
            • Gość: # Jesteś Danusiu normalna i o to chodzi. Zawsze wola IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 16:19
              łem kobiety normalne czyli pracowite i czułe.
              Poza 90-110 sa niestety nienormalni.
              • 100krotki Re: Jesteś Danusiu normalna i o to chodzi. Zawsze 08.12.04, 17:08

> łem kobiety normalne czyli pracowite i czułe.
                > Poza 90-110 sa niestety nienormalni.

z tą moją normalnością to jest tak, ze jedynie w co niektórych testach "wpadam"
                w normę smile

a teraz o tych "nienormalnych" czyli tych, którzy w tym teście osiągnęli wynik
                140

Haszu
                jeśli, hipotetycznie rozważając, byłbyś kandydatem na prezydenta lub premiera i
                jako kryterium wyborcze twoje 140IQ byłoby kryterium sprawdzalnym testami i
                dominującym jednocześnie, to jak ja, "normalny wyborca" mam na ciebie głosować
                nie mając do dyspozycji własnego aparatu inteligencji doruwnującemu twojemu
                aparatowi inteligencji?
                przecież ty możesz mną tak zamanipulować, że ja z "normalnego" wyborcy staję
                się wyborcą bezkrytycznym i bezmyślnym w stosunku do twojego "aparatu
                inteligencji"?
                czyż nie tak?
                jeśli do tej pory mojemu rozumowaniu nie masz nic do zarzucenia i temat cię
                interesuje (wszak ten test, to sprawdzian na dojrzałość normalności do
                demokracji z innego wątku) będziemy kontynuować dalej.
                dalej to mnie by interesowało kto niby ma sprawdzać perspektywiczne wizje
                polityczne i gospodarcze tych, którzy ze swoim IQ ponad przeciętnym (czyli te
                wzorcowe 140)zajmą wszystkie miejsca parlamentarne oraz kierownicze w biznesie
                i bankowości.no a jeszcze wczesniej-kto sprawdza przydatnosć perspektywiczną w
                polityce i gospodarce tych co te testy układają

na razie tylko tyle mam pytań
                mam nadzieję, że moje pytania mieszczą się jeszcze w normie pytań wyborcy w
                demokracji
                • Gość: # Re: Jesteś Danusiu normalna i o to chodzi. Zawsze IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 19:30
                  W polityce naukowcy się nie sprawdzają. U nas dużo profesorów a efektów brak.
                  Nie wiem czy jest jakiś ranking prezydentów, premierów czy posłów wg IQ.
                  Borowski miał 137 w tescie TVN ten wierzba... no Rokita sie nie przyznał.
                  Wałęsa, którego nie znoszę za lewą nogę i nocną zmianę, chyba jednak był lepszy
                  od omc mgr.
                  Myslę, że to tak jak emocjonalna i ruchowa - jest też inteligencja przywódcza.
                  To takie rozwijanie myslenia od dziecka, kto by to najlepiej coś za nas (dla
                  nas) zrobił.
                  I wykształca się umiejętność-instynkt doboru ludzi do zadań.
                  Może jest tak, że niedołęga i tłumok dlatego nie ginie...
                  A testy, jak 2Paco pisał, najlepiej pisze życie.
      • pulbek Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 10.12.04, 12:50
        133.

Pulbek.
    • 2paco 115 - nie jest chyba źle 08.12.04, 17:54
      jeśli chcesz się upewnić, Haszu, podaj mi na mejla 2paco@gazeta.pl kontakt do siebie - podeślę mój wynik zapisany w paint big_grin
      momentami paskudny test i cztery odpowiedzi strzelałem, co przy ośmiu możliwych daje małą szansę trafienia big_grin
      • 2paco Re: 115 - nie jest chyba źle 08.12.04, 18:14
        tak się zastanawiam, co zresztą słyszałem z ust ekspertów przy okzaji testów IQ w wyborczej i tego nieszczęsnego na tvn (w zeszłym roku miałem 134, ale wcale mnie to specjalnie nie ucieszyło), na ile doświadczenie w rozwiązywaniu takich testów wpływa na kolejne osiągane wyniki. to był 3 test, jaki w życiu robiłem, więc specjalnie nie mam wyobrażenia na ten temat.
        poza tym mam bardzo zdystansowany stosunek do wszelkich testów IQ czy testów psychologicznych - na jakiej podstawie na przykład psycholodzy wykombinowali, że jeśli człowiek w swojej wyobraźni znajdzie w lesie filiżankę, to co z nią zrobi świadczy o jego stosunku do pieniędzy? ja na przykład bym filiżanki nie chował do kieszeni, bo z nie korzystam z filiżanek, ale pieniądze się mnie trzymają. Albo inny przykład - to jak sobie wyobrażamy zbiornik wodny i jego przejrzystość świadczy o naszym podejściu do seksu - za dużo w tym wszystkim niedomówień i prawdziwe testy psychologiczne to w życiu się przechodzi, a nie na kartce albo na fotelu u psychologa. big_grin
        pzdr!
        • Gość: # Re: 115 - nie jest chyba źle IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 19:10
          Wysłałem Ci pocztę.
          Na temat: życie a test.
          Człowiek nie maszyna a życie nie film.
    • rycho7 Haszu, protestuje 08.12.04, 20:09
      Twoje slowa sa prawda objawiona. Nie jest dopuszczalne "mierzenie" sie z Toba.
      To sa twoje usilowania dzalan ponizej pasa.

Moj wynik to 0. Nie usilowalem nawet wejsc na strone, ktora linkowales.

W zyciu kilka razy musialem "zdawac" testy IQ. Nigdy mi nie podali wyniku, ale
      zawsze sie kwalifikowalem. Mialem wiec zapewne mniej niz szympans (70) bo
      przeciez by zatrudnili szympansa, zamiast wydawac pieniadze na moja pensje.

Mnie zadawala zupelnie ZERO. Wazne abys TY byl zadowolony.
    • januszcz Jestem NORMALNY!!! - Ergebnis 101________n/t 08.12.04, 22:07

• Gość: # DziekiRycho!Rozumiesz kompensacje pisałem o niej/n IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 22:49
    • Gość: Mechanik od F-16 A propos stereogramów, IP: *.client.comcast.net 08.12.04, 23:12
      Przypominam sobie, ze w Konkursie Groszka ubiegłej wiosny pewne prace były w
      postaci stereogramow (np. jeden, na ktorym była gini goła) i z tego powodu
      wynikły pewne awantury, bo niektórzy nie mogli ani w ząb niczego zobaczyć i
      dopatrywali się straszliwych zberezeństw.

Jak sie chwyci,to streogramy oglada sie bez zadnych trudnosci. Mozna tez je
      robic. Jak kiedys, kiedy akurat wszystkei F-16 byly w powietrzu i mialem wolna
      chwile, machnalem sobie programik, ktory produkowal stereogrmay z roznymi
      ksztaltami w postaci PostScriptowego pliku. Ja ja ogladalem przy pomocy
      GhostView, znanego gnu-owskiego programu do do ogladanie plikow postscriptowych
      na ekranie. Ale malo kto to ma, wiec prztwarzalem to na jpeg przy pomocy
      "convert", ktory jest na standardowym wyposazeniu wiekszosci implementacji
      Linuxa (napisac program, ktory produkuje obraz bezposrednio w jpeg-u, to wyzsza
      szkola jazdy, a je nie jestem zawodowiec, tylko amator; ale output w postaci
      postscriptowej to kaszka z mlekiem nawet dla amatora). Po czym juz moglem taki
      stereogram poslac znajoym. Duzo smiechu bylo!
      • Gość: # Re: A propos stereogramów, IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 23:31
        cvs.anu.edu.au/andy/rid2/instruct.html
        • 2paco NIE-SA-MO-WI-TE!!!!!! :))))))))0 09.12.04, 00:14
          nieraz już o tym słyszałem, ale nigdy nie próbowałem smile)) fantastyczna zabawa, a jakie fajne wrażenie jak tem trójwymiarowy kształt się pojawia big_grinDD dzięki za podsunięcie pomysłu na świetny relaks big_grinDD
          • Gość: # ____Jak TO ZROBIĆ SAMEMU samą klawiaturą -----> IP: *.finemedia.pl 09.12.04, 10:02
            cvs.anu.edu.au/andy/sis/ndascii1.txt
            • Gość: # ____Jak TO ZROBIĆ SAMEMU samą klawiaturą ----(2) IP: *.finemedia.pl 09.12.04, 10:05
              Test
              Co widać pod napisem CVS?
              • 2paco Re: ____Jak TO ZROBIĆ SAMEMU samą klawiaturą ---- 09.12.04, 19:09
                www.eyetricks.com/3dstereo50.htm
                na razie nie oglądałem tych tekstowych, bo zbyt mnie pochłonęły te obrazki - link który kwkleiłem jest na razie zdecydowanie najleszy, w ogóle cała strona jest ekstra!!!

www.eyetricks.com/3dstereo.htm
                • 2paco Re: ____Jak TO ZROBIĆ SAMEMU samą klawiaturą ---- 09.12.04, 19:15
                  niezłe - teraz jak spojrzę z daleka to po 2, 3 sekundach widze te figury, a na początku musiałem zbliżać twarz do ekranu i oddalać, żeby nauczyć się oglądać big_grin WIELKIE DZIĘKI za doskonałe narzędzie do zabijania (i marnowania ;D) czasu! smile
        • Gość: # A p. starogermanów, CsGhostView, CS-16 PostCs IP: *.finemedia.pl 10.12.04, 07:13
          groszek.741.com/Wygaszeni/
      • Gość: Mechanik od F-16 STEREOGRAM, NA KTÓRYM JEST GINI GOŁA: IP: 195.187.51.* 09.12.04, 23:08
        groszek.741.com/Konkurs/40-49/Gini.html
        Tu z kolei jest inny znany (swego czasu) forumowicz, swinia137:

groszek.741.com/Konkurs/50-59/swinia137.html
      • Gość: # A pro. starogermanów..F16..Postcs..CsGhostView.gnu IP: *.finemedia.pl 10.12.04, 07:11
        groszek.741.com/Wygaszeni/
        • Gość: Mechanik od F-16 Dzieki za przypomnienie! n/t IP: 195.187.51.* 10.12.04, 11:44
    • Gość: patience Hihi nie chce was rozczarowac... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 00:54
      ale testy mensy troche inaczej wygladaja...smile
      • Gość: # Tzn.? ;-( IP: *.finemedia.pl 09.12.04, 09:11
        • Gość: patience Re: Tzn.? ;-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 11:52
          No dobrze, niech bedzie rozwiniecie, tylko przepraszam za brak terminologii
          fachowej bo nie jestem psychologiem. Chodzi o to, ze pojedynczy czlowiek
          dysponuje zdolnosciami tworczymi zwiazanymi z bardzo roznymi typami wyobrazni,
          wzrokowej, werbalnej, ze zmyslem matematycznym, ktory ponoć jest bardzo blisko
          sluchu muzycznego... Prawidlowy test powinien wiec badac mozliwosci czlowieka
          po uruchomieniu roznych typow wyobrazni. Nikt nie ma tych zdolnosci
          ulozonych "po rowno", na przyklad to widac po poscie 100krotki, ktora napisala
          ze otrzymala bardzo slaby wynik, a tymczasem ona ma dosyc duza wyobraznie
          lingwistyczna i zeby to stwierdzic nie trzeba testu, wystarczy poczytac
          postywink Moim zdaniem ten test powinien miec tytul "czy sie nadaje na
          inzyniera'? Co wcale nie znaczy ze kwestionuje wyniki, w tym sensie, ze jednemu
          lepiej wychodzi kojarzenie figur geometrycznych, innym gorzej. Aczkolwiek
          przypisywanie tak od razu cyferki, to bym miala watpliwosci. Kojarzenie figur
          geometrycznych to nawet nie cala wyobraznia przestrzenna. A testy mensy tym sie
          roznia, ze te zwyczajne tsty sa dla czlowieka mniej wiecej przecietnego, razem
          z 'ekstremami przecietnosci' tj. inteligencja wybitna oraz regionami
          zdecydowanie ponizej poziomu przecietnosci. Geniusz to osobnik ktory sie wymyka
          przecietnosci i te zwykle testy sobie z nim nie radza, bo sie znajduje poza
          skala. Na przyklad moze skonczyc taki test z wynikiem skonczonego debila. No
          wiec testy mensy badaja te rozne typy wyobrazni dokladniej oraz nieco inaczej.
          A wreszcie zadan nie uklada sie w skali trudnosci, w zadnym wypadku, bo to
          zniecheca osobnika badanego do rozwiazywania kolejnych zadan. Np. jesli nie
          rozwiazales zadania numerek 10 to z narastajacym sceptycyzmem co do wlasnych
          mozliwosci podchodzisz do zadania nr. 11, 12, i kolejnych - a to moze powaznie
          zafalszowac wyniki.
          • 100krotki Re: Tzn.? ;-( 09.12.04, 11:58
            patience

z innych testów psychologicznych podanych niedawno przez GW mi wyszło, że
            powinnam wybrać zawód inżyniera właśnie smile
            inżynierem oczywiscie jestem
            po wszystkich egzaminach
            smile
            a że moją specjalnością inżynierską nie jest architektura to ja wiedziałam i
            bez testów smile
            konstruktor byłby ze mnie jednak jeszcze znośny...jak na kobietę smile
            • 7em Pani Pacjentce 09.12.04, 12:04
              Strzeszczenie jej powyzszego postu: "jestem durna ale wy też ponieważ mensa by
              was nie przyjela". to jest bardzo popularna konstrukcja charakterystyczna dla
              istoty ludzkiej. zauwaz droga pani ile to razy w rozmowie 2 ludzi z ktorych
              jeden chwali nie sie czysm przed 1 mozna wylapac cos takiego:
              2-kupilem Vektre full wypas, 3,2 litra, ...
              1-[właściciel skody 105] no tia... ale majbacha to ty nie masz ...

5040

stare jak ten swiat
              my tu na fa wymagamy czegos wiecej

• Gość: patience Re: Oj, kotku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 13:06
                Spisane przez ciebie streszczenie mojego postu byloby dobre, gdyby nie to, ze
                imputowana tresc pochodzi z twojej glowy a nie mojejwink Bardzo brzydko jest
                poprawiac sobie samopoczucie kosztem bliznich, nieprawdaz? Ten watek zaczyna sie
                od postu pelnego samouwielbienia i zachety zeby sprawdzac swoja inteligencje, bo
                autor sprawdzac zamierza. Tak sie poczulsmile))))))) A tymczasem w niczym nie
                ujmując okreslonym (niewątpliwie wysokim) zdolnościom ujawnionym przez autora do
                rozwiązywania tego typu zadan, pozwolilam sobie po prostu pocieszyc osoby,
                ktorym rozwiązanie tego typu zadan przychodzi z większym trudem, zeby nie
                pomyslaly, ze sa mniej inteligentne. Bo w innego rodzaju testach mogloby pojsc
                lepiejsmile)))
                • Gość: siedem znaczy sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:35
                  ze mnie tez pocieszylas. znaczy sie ty jestes taka co robi innym dobrze? prawie
                  ze matka teresa II?

5040
                  • xiazeluka niezupełnie 09.12.04, 15:17
                    P. patience wie, że można zrobić Ci dobrze, ale nie wie, jak to uczynić.
                  • Gość: patience Re: znaczy sie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 16:49
                    robienie komus dobrze to duzo wiecej niz unikanie robienia komus niedobrze...
                    No nie?
                    • xiazeluka też niezupełnie 09.12.04, 16:53
                      Zrobić dobrze żonie jest łatwo (naści 300 PLN na fryzjera), uniknąć zrobienia
                      jej niedobrze jest trudniej - nie ma dobrej odpowiedzi odmownej na żądanie "daj
                      mi na fryzjera"...
                      • Gość: patience Re: też niezupełnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 17:06
                        > Zrobić dobrze żonie jest łatwo (naści 300 PLN na fryzjera), uniknąć zrobienia
                        > jej niedobrze jest trudniej - nie ma dobrej odpowiedzi odmownej na
                        > żądanie "daj mi na fryzjera"...

nie mam żonywink
                • 100krotki Re: Oj, kotku 09.12.04, 15:59
                  Gość portalu: patience napisał(a):

> zeby nie
                  > pomyslaly, ze sa mniej inteligentne. Bo w innego rodzaju testach mogloby pojsc
                  > lepiejsmile)))

ale przecież z założenia ten wątek miał służyć pognębieniu intelektualnemu
                  opozycjonistów #-ka

chyba jednak nikt tu z obecnych nie dał się nabrać na założoną z góry przez #
                  tezę do udowodnienia, biorąc udział w tej zabawie, może poza 2paco

ciekawy jest natomiask pomijalnie mały udział kobiet w tym teście
                  czyżby tylko kobieta psycholka (nick nadany przez Gini jedynej uczestniczce
                  testu )i miała odwagę zmierzyć się swoim intelektem z mężczyznami?
                  a druga od razu przychodzi z instrukcją, że ten test to o inteligencji nie
                  świadczy

no właśnie!
                  czyjej?
                  • Gość: patience Re: Oj, kotku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 16:52
                    > a druga od razu przychodzi z instrukcją, że ten test to o inteligencji nie
                    > świadczy

Raczej, ze to moze nie jest test na inteligencje tylko na okreslony rodzaj
                    zdolnosci?
                    • Gość: siedem Re: Oj, kotku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 08:01
                      > Raczej, ze to moze nie jest test na inteligencje tylko na okreslony rodzaj
                      > zdolnosci?

kojarzenie faktow to jest "sól" inteligencji. ostatnio jedno dziewcze
                      przylapane na manipulacji i klamstwie poczestowało mnie takimi oto słowy: "
                      jestes głupim i przebiegłym mezczyzną"

5040
                      • Gość: AndrzejG Re: Oj, kotku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 08:17
                        > kojarzenie faktow to jest "sól" inteligencji. ostatnio jedno dziewcze
                        > przylapane na manipulacji i klamstwie poczestowało mnie takimi oto słowy: "
                        > jestes głupim i przebiegłym mezczyzną"
                        >
                        > 5040

przeciez to dziewcze prawdę powiedziało
                        przebiegłym ,bo przyłapałeś kobietę
                        głupim ,bo powiedziałeś kobiecie o tym
                        A.
                        • 100krotki Re: Oj, kotku 10.12.04, 08:36
                          Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

>
                          > przeciez to dziewcze prawdę powiedziało
                          > przebiegłym ,bo przyłapałeś kobietę
                          > głupim ,bo powiedziałeś kobiecie o tym
                          > A.

Oj, Andrzejku
                          tyś raczej głubi, bo nieprzebiegły smile

ale nie załamuj rąk
                          takim jak ty w stadle rodzinnym oraz rzemiośle (też rodzinnym)odnoszą sukcesy
                          czego ci w dalszym ciągu zyczę nawet jeśli "sól" inteligencji całej wywietrzeje
                          z Polski
          • Gość: ktos Re: Tzn.? ;-( IP: *.aster.pl 09.12.04, 15:42
            > No dobrze, niech bedzie rozwiniecie, tylko przepraszam za brak terminologii
            > fachowej bo nie jestem psychologiem. Chodzi o to, ze pojedynczy czlowiek
            > dysponuje zdolnosciami tworczymi zwiazanymi z bardzo roznymi typami
            > wyobrazni, wzrokowej, werbalnej, ze zmyslem matematycznym, ktory ponoć jest
            > bardzo blisko sluchu muzycznego... Prawidlowy test powinien wiec badac
            > mozliwosci czlowieka po uruchomieniu roznych typow wyobrazni.

mylisz ogolna zdolnosc do rozwiazywania problemow z czyms, co brzydko nazwe
            interfejsem. test werbalny na przyklad na starcie by zrownal analfabetow z
            malpami, co by bylo oczywiscie wynikiem absurdalnym. a iq bada (ma w zalozeniu
            badac) uniwersalne zdolnosci nie skojarzone z zadna konkretna umiejetnoscia.

> Nikt nie ma tych zdolnosci ulozonych "po rowno", na przyklad to widac po
            > poscie 100krotki, ktora napisala ze otrzymala bardzo slaby wynik, a tymczasem
            > ona ma dosyc duza wyobraznie lingwistyczna

rozne mniej lub bardziej dziwaczne zdolnosci niekoniecznie musza sie jakos miec
            do inteligencji.

> i zeby to stwierdzic nie trzeba testu, wystarczy poczytac
            > postywink Moim zdaniem ten test powinien miec tytul "czy sie nadaje na
            > inzyniera'? Co wcale nie znaczy ze kwestionuje wyniki, w tym sensie, ze
            > jednemu lepiej wychodzi kojarzenie figur geometrycznych, innym gorzej.

nie chodzi o kojarzenie figur, tylko uchwycenie zaleznosci. wg twojej logiki,
            marny kaligrafista nie moglby byc wielkim pisarzem. figury, to tylko sposob
            przekazu.

> Aczkolwiek przypisywanie tak od razu cyferki, to bym miala watpliwosci.
            > Kojarzenie figur geometrycznych to nawet nie cala wyobraznia przestrzenna. A
            > testy mensy tym sie roznia, ze te zwyczajne tsty sa dla czlowieka mniej
            > wiecej przecietnego, razem z 'ekstremami przecietnosci' tj. inteligencja
            > wybitna oraz regionami zdecydowanie ponizej poziomu przecietnosci. Geniusz to
            > osobnik ktory sie wymyka przecietnosci i te zwykle testy sobie z nim nie
            > radza, bo sie znajduje poza skala. Na przyklad moze skonczyc taki test z
            > wynikiem skonczonego debila. No wiec testy mensy badaja te rozne typy
            > wyobrazni dokladniej oraz nieco inaczej.

testy iq to testy iq i kropka. ten test wlasnie taki jest i niewiele sie rozni
            od testow mensy ktore tez maja badac iq a nie cokolwiek innego.

> A wreszcie zadan nie uklada sie w skali trudnosci, w zadnym wypadku, bo to
            > zniecheca osobnika badanego do rozwiazywania kolejnych zadan.

a ten jest? na poczatku owszem, sa latwe, ale pozniej jest roznie.
            • 100krotki Re: co wy tu mi "gębę' dorabiacie !!! 09.12.04, 16:05
              Gość portalu: ktos napisał(a):

> > Nikt nie ma tych zdolnosci ulozonych "po rowno", na przyklad to widac po
              > > poscie 100krotki, ktora napisala ze otrzymala bardzo slaby wynik, a tymcz
              > asem
              > > ona ma dosyc duza wyobraznie lingwistyczna
              >

nie napisałam, że otrzymałam "słaby wynik" bo zanim się przyznałam do
              otrzymanych 99 pkt to już wiedziałam, ze jest to wynik w normie, co Hasz
              potwierdził
              a wasze dalsze dywagacje na temat mojej inteligencji i tak was zaprowadzą na
              manowce, bo ja ją mam taką, że niejeden już zmykał z forum przy pokazaniu
              przeze mnie jedynie jej namiastki
            • 100krotki Re: Tzn.? kto to ten ktoś? 09.12.04, 16:17

> > Nikt nie ma tych zdolnosci ulozonych "po rowno", na przyklad to widac po
              > > poscie 100krotki, ktora napisala ze otrzymala bardzo slaby wynik, a tymcz
              > asem
              > > ona ma dosyc duza wyobraznie lingwistyczna
              >
              > rozne mniej lub bardziej dziwaczne zdolnosci niekoniecznie musza sie jakos
              miec
              > do inteligencji.
              >

chcesz się ze mną zmierzyć na IQ?
              według jakiej metody?
              podważania nie tylko mojej inteligencji sprawdzalnej testowo, ale przede
              wszystkim mojego prawa do jej pokazywania ,jaka by ona nie była na forum
              publicznym?
              ciekawe ktosiu masz kryteria "klasyfikowania" ludzi
              • Gość: ktos ktos, kto cie wyjatkowo lubi IP: *.aster.pl 09.12.04, 17:15

> chcesz się ze mną zmierzyć na IQ?

nie chce. nie smialbym.

> według jakiej metody?
                > podważania nie tylko mojej inteligencji sprawdzalnej testowo, ale przede
                > wszystkim mojego prawa do jej pokazywania ,jaka by ona nie była na forum
                > publicznym?

otoz zgadzam sie z toba calkowicie.

> ciekawe ktosiu masz kryteria "klasyfikowania" ludzi

nikogo nie klasyfikowalem.

napisalem jedynie, ze jedno (lingwistyczne zdolnosci) drugiego (poziom iq) nie
                przesadza i vice versa, co nie znaczy, ze w jakikolwiek sposob oceniam czyjes
                iq.
                • Gość: patience Re: ktos, kto cie wyjatkowo lubi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 17:21
                  heh tak sobie popatrzyłam ktosiu na fragment postu hasza "Mam już dość
                  nazywania mnie głupkiem, idiotą, sklerotycznym dziadkiem, starym esbekiem,
                  prymitywnym solidaruchem, ciemnogrodem, katolem, głupim polaczkiem, durnym
                  komuchem ..." To czego sie on musi nauczyc o zyciu, to to, ze inteligencja,
                  chocby nie wiem jak wysoka, nie ma nic wspolnego z byciem - lub nie -
                  prymitywem, glupim polaczkiem i tak dalej....
            • jenisiej Re: Tzn.? ;-( 09.12.04, 16:22

> mylisz ogolna zdolnosc do rozwiazywania problemow z czyms, co brzydko nazwe
              > interfejsem. test werbalny na przyklad na starcie by zrownal analfabetow z
              > malpami, co by bylo oczywiscie wynikiem absurdalnym. a iq bada (ma w zalozeniu
              > badac) uniwersalne zdolnosci nie skojarzone z zadna konkretna umiejetnoscia.

Mylisz się. IQ ma z założenia mierzyć pewien bukiecik rozmaitych sprawności czy
              potencji. Poszczególne zadania w testach IQ dają się rozbić na kilka kategorii
              (trudno, by było inaczej, skoro tak są budowane z założenia). Takie testy, jak
              ten z konieczności pomijają co najmniej jeden wymiar - właśnie
              pytania "słownikowe".

> rozne mniej lub bardziej dziwaczne zdolnosci niekoniecznie musza sie jakos
              > miec do inteligencji.

A co to jest inteligencja? Aha, to coś, co mierzą testy IQ.
              wink

> testy iq to testy iq i kropka.

Czy to definicja?
              wink

> ten test wlasnie taki jest i niewiele sie rozni
              > od testow mensy ktore tez maja badac iq a nie cokolwiek innego.

Mylisz się. Testy Mensy nie pretendują do "precyzyjnego" pomiaru IQ w całym
              jego zakresie. Ich celem jest w miarę dokładne odsianie górnych 2% populacji i
              koncentrują się na tym progu, a nie na całej skali.
              • gini Re: Ja tam sie juz w zadne testy nie bawie 09.12.04, 16:45
                Jak Danka ma 99 to z gory wiadomo, ze ja - 99

¨Po drugie mnie juz zmierzono inteligencje na pewnym forum prywatnym.

"Jakis czas temu na jednym z forow zamknietych doszlo do dyskusji na temat
                Gini. Mozna wprowadzic taka siedmiostpniowa skale do oceny madrosci/glupoty
                czlowieka:

6-wybitnie madry
                5-bardzo madry
                4-madry
                3-przecietny, ani madry ani glupi
                2-glupi
                1-bardzo glupi
                0-monsrualnie glupi

W zasadzie panowala powszechna zgoda, ze Gini kwalifikuje sie do grupy 0 lub
                1. Zaledwie jedna z osob bioracych udzial w tej dyskusji wyrazila zdanie (ale
                tez z niezbyt wielkim przekonaniem), ze byc moze forum wplynelo na Gini
                korzystnie i z poziomu 1 ona powoli wspina sie na poziom 2. Wiekszosc jednak
                sie z tym absolutnie nie zgodzila."

Szukam teraz tego czlowieka, ktory tak pozytywnie mnie ocenil by mu serdecznie
                podziekowac, i szukam reszty tych z poziomu 6 go bo to pewnie oni mnie oceniali.
                Chcialabym poznac tych wybitnie madrych, bo w koncu trzeba do jakiegos idealu
                dazyc.
                Jak bym poczytala troche tych wybitnie madrych to moze wspielabym sie na ten I
                szy poziom.
                Ujawnijcie sie , dajcie sie ogrzac w cieniu Waszej wybitnej madrosci.
                • 100krotki Re:test na odwzorowanie 10.12.04, 08:09
                  gini napisała:

> Jak Danka ma 99 to z gory wiadomo, ze ja - 99
                  >

to było na 1 roku geometrii wykreślnej i stosowanie odwzorowania
                  kto ten kurs przechodził to wie o czym piszę
                  nie
                  ja tej metody nie stosowałam, bo nie musiałam
                  ale inne baby...nie było ich wtedy wiele, ale jak to baby...szpilki to ich
                  żywioł
                  co widać już w tym prostym teście hasza
              • Gość: ktos Re: Tzn.? ;-( IP: *.aster.pl 09.12.04, 17:35

> Mylisz się. IQ ma z założenia mierzyć pewien bukiecik rozmaitych sprawności
                > czy potencji. Poszczególne zadania w testach IQ dają się rozbić na kilka
                > kategorii (trudno, by było inaczej, skoro tak są budowane z założenia). Takie
                > testy, jak ten z konieczności pomijają co najmniej jeden wymiar - właśnie
                > pytania "słownikowe".

hmm... ta "koniecznosc" wynika wlasnie z tego, ze niewiele da sie na ich
                podstawie wywnioskowac o inteligencji, tak? no wlasnie... w przypadku figor
                jest inaczej, bo pomiar nie zalezy tak bardzo od innych zdolnosci.

> A co to jest inteligencja? Aha, to coś, co mierzą testy IQ.
                > wink

to moj argument!! wink

> > testy iq to testy iq i kropka.
                >
                > Czy to definicja?
                > wink

jedna z mozliwych wink. mowiac powazniej: sa powody, dla ktorych w testach iq nie
                ma testow lingwistycznych.

> Mylisz się. Testy Mensy nie pretendują do "precyzyjnego" pomiaru IQ w całym
                > jego zakresie. Ich celem jest w miarę dokładne odsianie górnych 2% populacji
                > i koncentrują się na tym progu, a nie na całej skali.

tak, zgoda. mialem na mysli nie tyle sale ich trudnosci, co rodzaj (brak literek).
                • jenisiej Mylisz się 09.12.04, 17:42
                  W testach IQ są pytania lingwistyczne. Tu ich nie ma, bo ten test jest
                  przeznaczony dla międzynarodowej publiczności.

pozdro
                  • Gość: ktos Cos sie zmienilo? IP: *.aster.pl 09.12.04, 17:50

kilka (ladnych) lat temu nie bylo. wiem, bo sie im poddawalem.

padam do nozek
                    • jenisiej Zmienia się cały czas 09.12.04, 21:09

> kilka (ladnych) lat temu nie bylo. wiem, bo sie im poddawalem.

Mam wrażenie, że jest trochę inaczej: najpierw raczej były, gdzieś od lat 70-
                      tych część psychologów pod wpływem poprawności politycznej zaczęła tworzyć
                      testy "culture-fair", pewnie coś takiego brałeś. O ile się orientuję, boje
                      trwają, czarodziejskiej różdżki jeszcze nikt nie znalazł, a w praktyce stosuje
                      się kilka różnych narzędzi. Myślę o testach wystandaryzowanych i
                      znormalizowanych, a nie zabawach typu ogólnonarodowych test w TV,
                      psychozabawach w pismach kobiecych czy stronkach w necie.

Może jest na sali psycholog i uzupełni lub mnie poprawi?

> padam do nozek

Nie trzeba, wstawaj.
                      wink
                • Gość: patience heh oczywiscie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 17:45
                  nie chce sie z toba sprzeczac gdyz na pewno jestes wielkim znawca mensy i
                  geniuszy. ponizej masz fragment jej testu wstepnego, w ktorym nie ma pytan
                  zwiazanych z tym, co sie dzieje w osrodkach zwiazanych z mowa, tak jak
                  twierdzisz, tego sie po prostu nie bada, a co dopiero w mensie...wink

Exercise those little, grey cells with these mental calisthenics and see
                  if you can match wits with Mensa. This test consists of questions
                  distributed with two different Mensa pamphlets. Give yourself an one
                  hour time limit on this test.

-
                  • Gość: ktos coz IP: *.aster.pl 09.12.04, 17:54

jestem troszke, widac, zapozniony. widac zmienili filozofie.
                  • Gość: ktos zastanawiam sie... IP: *.aster.pl 09.12.04, 17:57

...jaki zwiazek z pomiarem inteligencji ma zadanie nr 3...
                    • Gość: patience Re: zastanawiam sie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 18:14
                      no, ma. a zreszta w tych testach jest kilka odpowiedzi w zaleznosci od tego,
                      jak kto kombinuje. na przyklad zadanie nr 2 ktore liczby sally lubi. mozliwe
                      odpowiedzi:
                      1. 1600 bo lubi kwadraty
                      2. 1600 bo lubi liczby o nieparzystej sumie cyfr
                      3. 1700 bo lubi liczby w ktorych suma cyfr + ilosc cyfr=12
                      4. 1700 gdyz lubi zera
                      x^4 + 404 * x^3 - 1792800 * x^2 + 32790000 * x - 49572000000
                      5. zadna, gdyz ani jedna ani druga nie sumuje sie w 9, ale za to lubi na
                      przyklad 1800

ilosc odpowiedzi na pyt. 4:

0+1+2+3+4-5+6+7-8-9 | 0-1+2+3-4+5+6+7-8-9 | 0+1-2-3+4+5+6+7-8-9
                      0+1+2+3+4+5-6-7+8-9 | 0-1+2+3+4-5+6-7+8-9 | 0+1-2+3-4+5+6-7+8-9
                      0-1-2-3+4+5+6-7+8-9 | 0+1-2+3+4-5-6+7+8-9 | 0+1+2-3-4+5-6+7+8-9
                      0-1-2+3-4+5-6+7+8-9 | 0-1+2-3-4-5+6+7+8-9 | 0-1+2+3+4+5-6-7-8+9
                      0+1-2+3+4-5+6-7-8+9 | 0+1+2-3-4+5+6-7-8+9 | 0-1-2+3-4+5+6-7-8+9
                      0+1+2-3+4-5-6+7-8+9 | 0-1-2+3+4-5-6+7-8+9 | 0-1+2-3-4+5-6+7-8+9
                      0+1-2-3-4-5+6+7-8+9 | 0+1+2+3-4-5-6-7+8+9 | 0-1+2-3+4-5-6-7+8+9
                      0+1-2-3-4+5-6-7+8+9 | 0-1-2-3-4-5+6-7+8+9 | 0+1 2-3 4+5-6+7+8+9
                      0 1-2 3+4 5+6 7-8 9 | 0+1-2 3+4 5+6 7-8 9 | 0 1+2 3+4-5+6 7-8 9
                      0+1+2 3+4-5+6 7-8 9 | 0-1+2 3-4+5+6 7-8 9 | 0 1+2 3-4 5-6 7+8 9
                      0+1+2 3-4 5-6 7+8 9 | 0 1-2 3-4+5-6 7+8 9 | 0+1-2 3-4+5-6 7+8 9
                      0 1-2-3-4 5+6 7-8-9 | 0+1-2-3-4 5+6 7-8-9 | 0 1+2-3 4+5 6-7-8-9
                      0+1+2-3 4+5 6-7-8-9 | 0-1+2 3+4+5-6-7-8-9 | 0-1 2+3 4-5-6+7-8-9
                      0 1+2+3+4-5+6+7-8-9 | 0 1-2-3+4+5+6+7-8-9 | 0 1+2 3+4 5-6 7+8-9
                      0+1+2 3+4 5-6 7+8-9 | 0 1+2 3-4-5-6-7+8-9 | 0+1+2 3-4-5-6-7+8-9
                      0 1+2+3+4+5-6-7+8-9 | 0 1-2+3-4+5+6-7+8-9 | 0 1-2+3+4-5-6+7+8-9
                      0 1+2-3-4+5-6+7+8-9 | 0-1+2 3+4 5-6 7-8+9 | 0 1-2 3-4 5+6 7-8+9
                      0+1-2 3-4 5+6 7-8+9 | 0-1+2 3-4-5-6-7-8+9 | 0 1-2+3+4-5+6-7-8+9
                      0 1+2-3-4+5+6-7-8+9 | 0 1+2-3+4-5-6+7-8+9 | 0 1-2-3-4-5+6+7-8+9
                      0 1-2 3+4+5+6+7-8+9 | 0+1-2 3+4+5+6+7-8+9 | 0 1+2+3+4 5-6 7+8+9
                      0+1+2+3+4 5-6 7+8+9 | 0 1 2+3 4+5-6 7+8+9 | 0+1 2+3 4+5-6 7+8+9
                      0 1+2+3-4-5-6-7+8+9 | 0 1-2-3-4+5-6-7+8+9 | 0-1-2 3+4+5+6-7+8+9
                      0 1-2+3 4-5 6+7+8+9 | 0+1-2+3 4-5 6+7+8+9 | 0 1 2-3 4+5-6+7+8+9

a na pytanie 3 jest tylko 1 odpowiedz.

• jenisiej Haszu, chętnie Ci wszystko wytłumaczę 09.12.04, 13:43
      Podaj numery pytań, z którymi sobie nie umiesz poradzić, czy też masz
      wątpliwości. I naprawdę nie musisz się tym przejmować - w życiu liczą się
      trochę inne sprawy.

Pozdawiam wątek
      jeni

PS Czy ktoś zna angielski? Mnie napisało coś takiego:
      "Your czlculated IQ is above 145"
      i nie wiem, o co chodzi.
      • jenisiej "calculated" of course - literówka n/t 09.12.04, 13:48

• Gość: patience Re: Haszu, chętnie Ci wszystko wytłumaczę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 17:04
        to znaczy, ze w zakresie badanych zdolnosci twoje zdolnosci wykraczaja poza
        społeczną srednią razem z jej ekstremami. Mozesz byc albo kompletnym debilem (w
        badanym zakresie) albo geniuszem (rowniez w badanym zakresie). Potrzebujesz
        ciekawszysch testow, pod warunkiem wszakze, te to co zrobiles, to w ogole jest
        test na inteligencje wink

PS. A nawiasem mowiac, osobnik o bardzo wysokiej sredniej (w badanych
        zakresach) i tak posiada talenty (w badanych zakresach) nierowno rozlozone,
        totez drugi osobnik o duzo nizszej sredniej moze (w danym zakresie) bez trudu
        wyprzedzic rzeczonego geniusza. Z czego wniosek taki, ze jak osobnik o wysokiej
        średniej zapomni o skromnosci, to go ktos stosunkowo szybko przerobi na glupka.
        • jenisiej Re: Haszu, chętnie Ci wszystko wytłumaczę 09.12.04, 17:10
          Gość portalu: patience napisał(a):

> PS. A nawiasem mowiac, osobnik o bardzo wysokiej sredniej (w badanych
          > zakresach) i tak posiada talenty (w badanych zakresach) nierowno rozlozone,
          > totez drugi osobnik o duzo nizszej sredniej moze (w danym zakresie) bez trudu
          > wyprzedzic rzeczonego geniusza. Z czego wniosek taki, ze jak osobnik o
          > wysokiej średniej zapomni o skromnosci, to go ktos stosunkowo szybko przerobi
          > na glupka.

Hihiwink

Całuskismile
          • Gość: patience Re: Haszu, chętnie Ci wszystko wytłumaczę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 17:15
            całuskismile)))
      • Gość: siedem Re: Haszu, chętnie Ci wszystko wytłumaczę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 07:58
        > PS Czy ktoś zna angielski? Mnie napisało coś takiego:
        > "Your czlculated IQ is above 145"
        > i nie wiem, o co chodzi.

mój inglish translator pisze ze to znaczy "jude raus", ale to mi jakoś z
        germańska brzmi.

5040
    • davout_ Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 09.12.04, 15:50
      17 min. Wynik 105. Trochę leciałem po łebkach.
    • jenisiej Linki dla Hasza i nie tylko 09.12.04, 21:21
      Haszu, jak już skończysz z tą przekąską, polecam danie główne - tylko dla
      smakoszy, hihi:

www.highiqsociety.org/common/iqtests/ultrahigh.htm

A tu przyczynek do rozważań nad korelacją IQ i tzw. inteligencji emocjonalnej -
      chłopcy tłuką się prawie jak my na FA:

www.eskimo.com/~miyaguch/history.html

Pozdrawiam
    • Gość: AndrzejG a teraz powiedz jak maja sie wyniki tego testu do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 08:00
      poglądów politycznych,bo że nie mówi on za wiele o 'kliencie' , to chyba
      wiadomo?
      • Gość: # Re: a teraz powiedz jak maja sie wyniki tego test IP: *.finemedia.pl 10.12.04, 09:43
        Odp.: - nie wiem. Myślę, że nic.

Można przecież być wrażliwym bandytą, głupim naukowcem, wierną ladacznicą
        - to i w polityce trafiają sie po obu stronach inteligentni i głupi.
        Inteligencja bez etyki jest bardziej niebezpieczna niż głupota wyznająca zasady
        moralne. Urban, Sroda Magdalena, Nałęcz czy Celiński przykładem.

Polityka to raczej zdolność do sterowania ludźmi inteligentniejszymi od siebie
        wbrew ich interesom, ukrywając prawdę tak, by uznali, że oddają władzę i
        przywileje mądrzejszym od siebie z korzyścią dla ogółu . Ci zaś sami
        zaspokojają te pragnienia, które oficjalnie i na pokaz potepiają. Afery Rywina
        i Orlenu zdarły maski z nadludzi i ukazały pęczakowe miernoty.
        Zobacz Pęczaka, Neumana, Jakubowską...bez masek tacy jacyś zwyczajnie inni.

Nigdzie Andrzeju przecież nawet nie wspomniałem o korelacji IQ z pogladami
        politycznymi.

Naprawdę chciałem przetestowac pewne moje przypuszczenie - skad sie biorą
        obsceniczne inwektywy na Forum. Nie ukrywam, że zablefowałem ostro i że
        liczyłem również na poznanie drugiej twarzy pacynkarzy manipulatorów.

Zwróć uwagę, że np. artysci i naukowcy uzaleznieni od sponsoringu budzetu
        lub innej formy skoncentrowanego kapitału - wykazuja skłonność do zajadłości,
        zapalczywości i napastliwości w obronie donatorów, zatracając obiektywizm i
        bezstronność. Stąd pewnie plaga socjalistów w Hollywood i na uniwersytetach.
        I lista artystów w obronie Kulczyka.
        Żenująco wypadli wczoraj w TVP5? czy TVN
        Wiedzą, że pokazywanie w filmie dobrych cech bandziora, propagowanie zboczeń,
        swobody obyczajów, walka z nakazami religijnymi, rozpijanie, rozpusta seksualna,
        walka z rodziną itp rozładowuje energie społeczną, która ukierunkowana przez
        moralnych i uczciwych na prawdę odebrałaby by im dobrobyt.

Stąd się biorą dychotomie nazw partii z programem, znajdywanie i propagowanie
        poprawnych słów zastępujących potocznie nazwy przestęstwa:
        ileż słów zastąpiło np łapówkę albo łamanie prawa czy unikanie podatków.

To też rodzaj inteligencji - i o wykrycie takiej mi bardziej chodziło ...
        liczyłem, że w spokojnej atmosferze. I udało się. 1-szy mój wątek bez inwektyw.
        Przy okazji dowiedziałem się prawidłowych odpowiedzi... smile))

Mam i dla Patiente na szybko jedną odp A1,D2,G3,H4,F5,B6,E7,C8 z testu na High
        IQ
        W Mensie startowałem rok temu przypadkiem w dni Nauki obok UWr. zauważyłem, że
        za darmo...
        Niestety obniżyli mi wynik aż o 12 IQ. Jakoś nie znalazłem motywacji do
        zażalenia.
        Komu jeszcze wysłać dobre odpowiedzi?

• 100krotki Re: a teraz powiedz jak maja sie wyniki tego test 10.12.04, 10:41

> Odp.: - nie wiem. Myślę, że nic.
          >
          > Można przecież być wrażliwym bandytą, głupim naukowcem, wierną ladacznicą
          > - to i w polityce trafiają sie po obu stronach inteligentni i głupi.
          > Inteligencja bez etyki jest bardziej niebezpieczna niż głupota wyznająca
          zasady
          >
          > moralne. Urban, Sroda Magdalena, Nałęcz czy Celiński przykładem.
          >

a jednak bez inwektyw się nie obeszło
          jak można było w tym towarzystwie umieścić Magdalenę Środę?
          czy sam fakt iż Pani Środa została ministrem (czy vice-tego nie pamiętam w tej
          karuzeli zmian)wystarcza dla #, by jej inteligencję obedrzeć z etyki?
          o Panach to się nie wypowiadam
          nie w tym wątku testowym badającym jakiś tam poziom jakiegoś tam IQ u jakiejś
          tam płci

> Polityka to raczej zdolność do sterowania ludźmi inteligentniejszymi od
          siebie
          > wbrew ich interesom, ukrywając prawdę tak, by uznali, że oddają władzę i
          > przywileje mądrzejszym od siebie z korzyścią dla ogółu .

to jest stan polskiej polityki
          ale czy polityka jest tylko tym, co napisał # ?
          polityka perspektywiczna jeśli ma być tym co podał #, to perspektywy takiej
          polityki są bardzo krótkie

>Ci zaś sami
          > zaspokojają te pragnienia, które oficjalnie i na pokaz potepiają. Afery
          Rywina
          > i Orlenu zdarły maski z nadludzi i ukazały pęczakowe miernoty.
          > Zobacz Pęczaka, Neumana, Jakubowską...bez masek tacy jacyś zwyczajnie inni.

to tylko dowód, że ci ludzie o polityce mało co wiedzą, poza polityką jak tu
          się najlepiej urządzić, aby jak tu się walnie urządzić się lepiej tam a nie tu

>
          > Nigdzie Andrzeju przecież nawet nie wspomniałem o korelacji IQ z pogladami
          > politycznymi.

ale takie korelacje istnieją

>
          > Naprawdę chciałem przetestowac pewne moje przypuszczenie - skad sie biorą
          > obsceniczne inwektywy na Forum. Nie ukrywam, że zablefowałem ostro i że
          > liczyłem również na poznanie drugiej twarzy pacynkarzy manipulatorów.
          >

druga twarz pacynkarzy po teście (wyrywkowym) na ich IQ?
          chyba # twoja inteligencja wzięła pod uwagę i inteligencję pacynkarzy

> Zwróć uwagę, że np. artysci i naukowcy uzaleznieni od sponsoringu budzetu
          > lub innej formy skoncentrowanego kapitału - wykazuja skłonność do zajadłości,
          > zapalczywości i napastliwości w obronie donatorów, zatracając obiektywizm i
          > bezstronność.

to jest wpisane w zawód bycia artystą
          znaczy się wpisane jest bycie nieobiektywnym i stronniczym, przede wszystkim
          stronniczym egosubiektywnie

>Stąd pewnie plaga socjalistów w Hollywood i na uniwersytetach.
          > I lista artystów w obronie Kulczyka.

nie #
          artyści nie są tacy głupi i wiedzą kto kiedy może im tych pieniędzy dać
          najwięcej
          raz to są socjaliści
          innym razem kapitaliści
          a tak naprawdę to dla artysty mało ważne kto im płaci, aby tylko mogli siebie
          realizować, bo artyści są największymi na świecie egoistami
          co im szkodzi coś tam "twórczego" rzucić i socjalistom aby tylko dobrze za
          ten "ochłap twó rczości" zapłacili

> Żenująco wypadli wczoraj w TVP5? czy TVN
          > Wiedzą, że pokazywanie w filmie dobrych cech bandziora, propagowanie zboczeń,
          > swobody obyczajów, walka z nakazami religijnymi, rozpijanie, rozpusta
          seksualna
          > ,
          > walka z rodziną itp rozładowuje energie społeczną, która ukierunkowana przez
          > moralnych i uczciwych na prawdę odebrałaby by im dobrobyt.

teraz w cenie nie tylko o socjalistów jest "politpoprawność" no to ci pożal się
          boże artyści tworzą za co im się płaci
          czy kiedykolwiek było inaczej?

>
          > Stąd się biorą dychotomie nazw partii z programem, znajdywanie i propagowanie
          > poprawnych słów zastępujących potocznie nazwy przestęstwa:
          > ileż słów zastąpiło np łapówkę albo łamanie prawa czy unikanie podatków.

no i czas wziąć się za nazewnictwo "artystów" od siedmiu boleści biednego ludu

>
          > To też rodzaj inteligencji - i o wykrycie takiej mi bardziej chodziło ...
          > liczyłem, że w spokojnej atmosferze. I udało się. 1-szy mój wątek bez
          inwektyw.
          > Przy okazji dowiedziałem się prawidłowych odpowiedzi... smile))
          >
          > Mam i dla Patiente na szybko jedną odp A1,D2,G3,H4,F5,B6,E7,C8 z testu na
          High
          > IQ

jakbyś tak podał ruchy swojej gry na inteligencję ...ruchem konika szachowego
          po niepłaskiej ziemi to byś mi zaimponował, gdyby ten konik wrócił skąd
          wystartował
          a tak...to tylko kolejna zabawka ćwicząca neurony przed zwapnieniem
          • Gość: # Pani Małgosia jest ministrem RP a nie kobietką.. IP: *.finemedia.pl 10.12.04, 10:56
            Jaka tam znowu inwektywa?
            "domyślna"?

Porządnych forumowych inwektyw mie znasz?
            Nie udawaj coś tam, całkiem ostatnio, czytałem na temat eksmitowania
            ulubionej Gini.
            Tu dopiero byłaś artystką z rozbuchanym egosubiektywizmem wink
            Co Ci się w wypowiedziach Środy tak podoba?

> a jednak bez inwektyw się nie obeszło > jak można było w tym towarzystwie
            umieścić Magdalenę Środę? > czy sam fakt iż Pani Środa została ministrem (czy
            vice-tego nie pamiętam w tej > karuzeli zmian)wystarcza dla #, by jej
            inteligencję obedrzeć z etyki? > o Panach to się nie wypowiadam
            • Gość: AndrzejG Re: Pani Małgosia jest ministrem RP a nie kobietk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:15

Co Ci się w wypowiedziach Środy tak podoba?

"Katolicyzm nie wspiera bezpośrednio ale też nie sprzeciwia się przemocy
              wobec kobiet. Istnieją jednak pośrednie związki, poprzez kulturę, która jest
              silnie oparta na religii."

Cześc Haszu
              Tez uwazam ,że za szybko umiesciłeś Środę w tym 'doborowym' towarzystwie.
              Czyz ona brała udział w jakiejs aferze?Sam udział w rządzie Belki to za mało
              do odsądzania od czci i wiary.Pozwól ,że spytam się : a cóz Ci sie w jej
              wypowiedzi nie podoba?

Ja mam neutralne podejscie do jej wypowiedzi.Ani mnie ziebi,ani grzeje.
              Chciałbym Ci jedynie zwrócić uwage na dominującą role mężczyzny w naszej
              religii.Czy nie sądzisz ,że złe rozumienie tej pozycji moze prowadzić do
              zachowań niepożądanych?Do przemocy?

Czy jej wypowiedź w odniesieniu do islamu bedzie prawidłowa?

"Islam nie wspiera bezpośrednio ale też nie sprzeciwia się przemocy
              wobec kobiet. Istnieją jednak pośrednie związki, poprzez kulturę, która jest
              silnie oparta na religii."

A.
              • Gość: AndrzejG P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:30
                Przypomniałem sobie moją rozmowę z moim gościem zza wschodniej granicy,
                który widział co nieco na tym świecie.Stwierdził on autoratywnie,że nasza
                kultura (tzn europejska) daje kobiecie równorzędną pozycję z mężczyzną,a
                mówił to w porównaniu z kulturami krajów(byłych republik ZSRR),w których
                dominuje islam.Pamiętam reportaż z takiego kraju,gdzie naszą dziennikarke
                oprowadzali po swoim 'królestwie' tylko mężczyźni.Kobiety nie dojrzałeś,
                ale cały czas podkrali oni o własciwym miejscu dla kobiet,pytając na koniec
                wizyty 'i jak?widzi pani ,że u nas nie ma dyskryminacj kobiet.',choć według
                naszych wzorców raziła ona w oczy.

Weź poprawke na Środę.Jako feministka ma inna perspektywę spojrzenia,ale
                ma prawo do swojego zdania.

We wczorajszym programie na TVN z jej udziałem troche rozsmieszyła mnie
                wypowiedź biorącego tam udział księdza.Miał racje mówiąc,że nie sa jedynym
                źródłem słwa płynącego do społeczeństwa.Ocenił moc tego słowa na 2% z ogólnej
                ilości zalewajacej nas informacji.Czy to nie przesada Haszu?Jak trzeba wskazać
                na katolicyzm naszego sołeczeństwa ,to jest 96 % katolików,a jak ktoś wytyka
                wady (w tej chwili pomińmy ich słuszność) to nagle mozliwość oddziaływania
                spada do 2 %?Coś tu jest nie tak Haszu.
                • Gość: # 96% z czego 2% nie grzeszy 2% nie może=100/n IP: *.finemedia.pl 10.12.04, 11:34
                  • Gość: AndrzejG no chyba z ogółu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:38
                    2 % nie grzeszy?
                    Nie ma takich,a jak sa to sa nienormalni

A.
            • 100krotki Re: Pani Małgosia jest ministrem RP a nie kobietk 10.12.04, 11:25

> Jaka tam znowu inwektywa?
              > "domyślna"?

no tak
              domyśla była w postawieniu jej w jednym szeregu z Urbanem

>
              > Porządnych forumowych inwektyw mie znasz?
              > Nie udawaj coś tam, całkiem ostatnio, czytałem na temat eksmitowania
              > ulubionej Gini.
              > Tu dopiero byłaś artystką z rozbuchanym egosubiektywizmem wink

#
              ty też nie udawaj smile
              ale nie!
              przecież to jest niemożliwe!
              nie udawać?
              mając jakieś tam 140pktIQ?
              to by świadczyło (brak umiejętności udawania), że tester się pomylił smile

> Co Ci się w wypowiedziach Środy tak podoba?

czasem słucham dyskusji z jej udziałem
              rzadko się z Panią Środą zgadzam w poglądach, ale to nie przeszkadza abym
              jednak uszanowała jej sposób rozumowania oraz wypowiadania swoich poglądów
              a kiks skrótowo-poglądowy może się każdemu zdarzyć
              tak jak ręka Iwińskiego(też wtedy ministra) na wyższych partiach pośladku
              tłumaczki

• Gość: # Sroda w Niedzielę ranoTV !!! Kiksu nie czytałem/nt IP: *.finemedia.pl 10.12.04, 11:36
    • binxx Re: Możesz się obiektywnie zmierzyć z Haszem 28.04.05, 14:33
      adlaczegobynie?
      • hasz0 _________binxx napisał: "adlaczegobynie" z Haszem? 28.04.05, 18:09
        Proponuje włączyć

wyszukiwarkę z 2001 roku
        z hasłem Kieres

i porównać fakty z dziś ze swoimi opiniami z wtedy na tle haszowych.

Ja wiem a Ty juz nie pamiętasz ośle?

• hasz0 Taki osioł z ciebie ze nie potrafisz znalezc?/nt 28.04.05, 23:58
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka