Dodaj do ulubionych

Najmilsi !!!!

14.01.05, 23:04
mamy kolejny element do tworzonej tu przez kogos definicji antysemityzmu.
Kolejny wazny punkt.
Jezeli nie lubisz agresywnych feministek. Jezeli w sredniowiecznej i
odrodzeniowej sztuce dostrzegasz subtelny erotyzm i piekno cielesne...
Jestes antysemita!!!!!!!!!!!!! smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19459935&a=19468007
Obserwuj wątek
    • tomek.giebultowicz Biedronko, z innej beczki, jesli pozwolisz: 14.01.05, 23:16
      (a) czemu na mnie krzyczysz za moje wypowiedzi w watku Jacka # dotyczacego
      przeludnienia? Nie moge sie doprawdy dopatrzec niczego konfliktowego w moich
      wypowiedziach.
      (b) Skad znasz prof. Ratajczyka? Zdaje sie, ze mi juz mowilas, ale wybacz... ten
      przeklety Alzheimer....

(c) Jesli znasz prof. Ratajczyka, to musisz w takim razie rowniez znac prof.
      Skoczylasa, tego bez reki.
      • biedronka24 C) jest zupelnie nielogiczne 15.01.05, 00:26
        zgadnij czemu.
        Moge podac analogiczne twierdzenie:

´Jezeli lubisz warzywa to powinienes tez lubic pomarancze´
        Lubie warzywa i lubie pomarancze. Niestety nie udalo ci sie.

Znow spudlowales. I co ja mam z toba zrobic?

Wyszedles jednak na eskimosa. Duma sukcesu cie zaslepila. No coz. Tak bywa wink
        • tomek.giebultowicz Dobrze, Biedroko. A moglabys jeszcze raz powie- 15.01.05, 00:32
          dziec? Tylko, czy za tym razem moglabys byc taka kochana i mowic do rzeczy?

Ja jestem za glupi, zeby rozszywfrowywac Twoje przekazy informacji a la Pytia
          Delfijska. Miej litosc nad glupkiem.
          • tomek.giebultowicz Czekaj, zaczynam kojarzyc. Jesli nie znasz Skoczy- 15.01.05, 00:35
            lasa, to po prostu nie po UW jestes, ino najprawdopodobniej po SGGW. Bardzo
            zacna uczelnia. Siostra konczyla.
            • biedronka24 ha, ha, 15.01.05, 00:41
              no pudluj dalej.
              przeciez napisalam ze lubie i warzywa i pomarancze wink
              • biedronka24 a teraz epilog Tomku. Ty nie znasz p. Ratajczyka 15.01.05, 00:45
                choc twierdziles inaczej.
                Ja nie lubie klamcow. Po prostu.
                • tomek.giebultowicz Re: a teraz epilog Tomku. Ty nie znasz p. Ratajcz 15.01.05, 00:50
                  Chyba sie szaleju najadlas, Biedronko. Nawet w gazecie o tym jest, ze ja znam
                  prof. Ratajczyka! Dosc starej gazecie, wprawdzie, ale zawsze mozna pojsc do
                  biblioteki o odnalezc ten egzemplarz.
                  • biedronka24 I co tam jest w tej gazecie? 15.01.05, 00:54
                    ze jest z UW? wink
                    • tomek.giebultowicz Re: I co tam jest w tej gazecie? 15.01.05, 01:05
                      W tej gazecie jest krotka notatka o rozdaniu nagrod laureatom XII OF, ktora to
                      ceremonia odbyla sie w Ministerstwie Oswiaty przy ul. Szucha na poczatku czerwca
                      1963. No i tam sa wymienione nazwiska laureatow i ich nauczycieli.
                      • tomek.giebultowicz No i jeszcze zapomnialem - mam swiadectwo matu- 15.01.05, 01:09
                        ralne z podpisem prof. Ratajczyka! Podpisal sie tam jako czlonek komisji. No
                        chyba musial znac ludzi, ktorzy zdawali? Za moich czasow komisja sie skladala z
                        tych samych osob, ktore nas uczyly.
                        • biedronka24 no to swiadectwo chyba masz pod reka? 15.01.05, 01:20
                          ale mniejsza o to.
                          Potrafisz napisac w jakim byl wtedy wieku- co pamietasz? Czy tylko to co
                          ´zainkasowal´? to osobliwa pamiec o takim czlowieku. To nikomu nie zaszkodzi i
                          nie bede musiala wgladac w czyjes dokumenty- co mnie z kolei tak znow nie
                          interesuje. Nawet jesli sa zabytkowe.
                          • tomek.giebultowicz Re: no to swiadectwo chyba masz pod reka? 15.01.05, 01:41
                            Po coz mialbym wozic swiadectwo maturalne do Ameryki? Tylko dyplomy akademickie
                            mialy jakiekolwiek znaczenie.

Jak przyszedlem do Reytana w 1959 roku, to psor Ratajczyk mial tak na oko ze 35
                            lat. Oczywiscie kilkunatoletni wyrostek nie ma wprawy w okreslaniu wieku po
                            wygladzie, wiec blad moze byc spory. Psor mial tendencje do lysienia, juz wtedy
                            mial dosc "wysokie czolo", jak to sie elegancko mowi, ze by nie powiedziec, ze
                            ktos jest lysy. Az do roku 1963 pozostawal kawalerem. Opowiadal, ze przez jakis
                            czas tuz po wojnie pracowal jako asystent prof. Kapuscinskiego (to byl profesor
                            akademicki, nie licealny) na AM, ale nie mogl tego kontynuowac, bo nie zrobil w
                            pore magisterium i przeszedl do szkolnictwa. Za moch czasow w Reytanie wciaz
                            jeszcze magistra nie mial, bo tego wciaz nie wymagano. Kiedy magisterium stalo
                            sie wymogiem, to zrobil, ale nie w Warszawie. Psor mial z jakiegos powodu silna
                            awersje do Hozej, czyli Wydzialu Fizyki UW.

No co jeszcze moge powiedzic? Byl swietnym nauczycielem i kochalismy go
                            wszyscy.Mial przemile pogodne usposobienie, lubil od czasu do czasu zadowcipkowac.

czy Pani Prokurator teraz mi wierzy?
                            • biedronka24 no dobrze 15.01.05, 02:09
                              tej awersji do Hozej to juz za moich czasow chyba nie bylo. Nie pamietam. Jestem
                              niewatpliwie troche z innego pokolenia. No i jak sam mowiles nie koedukacyjnej
                              szkoly. Ja znalam ja juz zupelnie inna, choc ludzie i atmosfera mogla byc
                              podobna. No ale bylysmy w niej jeszcze my- dziewczyny.
                              Teraz znow mlodsi ode mnie ludzie bawia sie w wulgaryzmy. Moje pokolenie i
                              srodowisko raczej ich nie lubilo i nie lubi dotad. Przepraszam za sledztwo - ale
                              sam te dyskusje sprowokowales. Zmykam bo pozno.
                      • biedronka24 No coz. To troche dawne czasy 15.01.05, 01:16
                        Ministerstwo Oswiaty dalej jest na Szucha. Ale nadal w tym co piszesz nie widze
                        nawet czastki tego zostaloby w tobie gdybys byl jego uczniem. Zbyt duzy kontrast
                        tomku. Napisz cos jeszcze co pamietasz o nim i przeslij te dokumenty, albo
                        cokolwiek poza slowami jak znajdziesz. Jesli jestes oczywiscie zainteresowany
                        tym by wierzono, ze to co mowisz jest prawda. Poki co ja w to nadal bardzo
                        powatpiewam. A to przyjemne nie jest w jakiejkolwiek dyskusji.
                  • tomek.giebultowicz Re: a teraz epilog Tomku. Ty nie znasz p. Ratajcz 15.01.05, 01:01
                    Psor Ratajczyk nawet zainkasowal za mnie nagrode w wysokosci tysiac zlotych
                    (owczesnych). Jak by mogl zainkasowac, gdyby on mnie nie znal, a ja jego?

Poza tym, chyba mam jakies dokumenty z pieczeciasmi, na ktorych jak byk (bykk
                    nawet!) napisane jest: Tomasz G., uczen prof. Jerzego Ratajczyka. Tylko to
                    wszystko jest w Warszawie. Nie moge natychmiast pokazac.
                    • biedronka24 nie trzeba pieczeci tomku 15.01.05, 01:06
                      dla mnie wszystko jasne. Nie mowiac juz o tym ze na papierach nie moglo byc tak
                      jak napisales bo nie byl profesorem wink
                      Dobranoc. Idz lepiej spac.
                      Ja ma dosc - szczerze.
                      • tomek.giebultowicz Kobito, profesorami tytulowalismy zwyczajowo na- 15.01.05, 01:19
                        szych nauczycieli w liceum. A jak masz watpliwosci, to mozesz zajrzec na Web do
                        strony rejtaniackiej i sprawdzic, ze ja jak byk figuruje tam jako absolwent z
                        roku 1963. Mozesz, oczywiscie, miec watpliwosci, ze Ratajczyk nie uczyl mnie
                        fizyki, tylko ktos inny - bylo jeszcze dwoch innych fizykow, prof. Urbanski i
                        jeden taki mlodzszy, ktorego nazwisko mi wylecialo z glowy, ale sobie przypomne,
                        bo pozniej pracowalismy razem w Komitecie Glownym Olimpiady Fizycznej - juz mam!
                        Gutkiewicz.
                        Ale mozesz to sprawdzic, bo wystarczy np. zadzwonic albo napisac e-mail do
                        ktoregos innego kolegi wymienionego razem ze mna w tym spisie.

• biedronka24 skorzystales z czyjegos imienia i nazwiska na 15.01.05, 01:27
                          stronie? Ja nie mam zamiaru tu nikogo sprawdzac. Posadzales mnie juz o
                          zastraszanie wtedy gdy uderzyl mnie twoj brak szacunku do samego siebie wyrazony
                          w uzywanych wulgaryzmach. Jesli bede pisac maile - albo dzwonic to wybacz- do
                          swoich szkolnych kolegow i nie udawaj, ze spodziewasz sie ze cos takiego bym
                          zrobila.
                          Co chciales wobec tego od prof. Skoczylasa i co to mialo do rzeczy?
                          w jaki sposob logicznie powiazales te osoby? I po co?
                          • tomek.giebultowicz BIEDRONKO, prof. SKOCZYLAS jest bardzo znana po- 15.01.05, 02:39
                            stacia na Wydziele Biologii Uniwersytetu Warszawskiego i musi go znac kazdy, kto
                            ten wydzial konczyl w okresie ostatnich 40 lat. Ja po prostu myslalem, ze Ty
                            jestes po bioplogi na UW. Skoro okazalo sie, ze nie po UW, to strzelilem z SGGW.
                            Strzelanie to moje hobby, mam 4 karabiny w domu, dwa ruskie i dla rownowagi dwa
                            Mausery.
          • biedronka24 A dlaczego mam ci mowic? 15.01.05, 00:40
            Ja nie mowie ludziom tego co chca uslyszec tylko prawde. I wtedy kiedy uwazam to
            za celowe. Poza tym z tymi - ktorzy wyznaja inne zasady- nie bardzo widze sens
            takowej dyskusji. Ja juz wiem ze krecisz. Jesli ci powiem, w ktorym miejscu
            zrobiles blad tym razem to coz to da?
            To w koncu informacja istotna dla mnie... Pomagac ci w podobnym procederze w
            stosunku do innych - na przyszlosc nie zamierzam. Sprytny jestes, ale nie madry.
            To spora roznica. A co dla mnie najistotniejsze. Nieuczciwy.
            • tomek.giebultowicz Re: A dlaczego mam ci mowic? 15.01.05, 00:53
              biedronka24 napisała:

> Ja nie mowie

Tak, Biedronko droga, zauwazylem, zauwazylem. Od pewnego czasu istotnie
              przestalas mowic, a zaczelas belkotac. Ale ja cierpliwie czekam z nadzieja, ze
              przejdzie.
              • biedronka24 No coz- spodziewalam sie 15.01.05, 00:56
                na nic innego cie nie stac.
                Mozesz tylko grzebac po necie, i stad twoja wiedza jest jednak tak ograniczona.
                A jak sie potkniesz to przechodzisz do wycieczek osobistych. Zreszta - zalosnych...
    • Gość: silesius funkulo A tak wogole to pani Anna1964 to jakis autorytet IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:19
      w kwestii antysemityzmu jest. Ze mnie na szczescie zdjela to odiumsmile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19465655&a=19467782
      A przy okazji okazalo sie, ze antysemici to raczej pismienne bydlakismile
      • tomek.giebultowicz Re: A tak wogole to pani Anna1964 to jakis autory 14.01.05, 23:40
        No tak, bo napisales "wyszlem na antysemite". Chodzilo Ci oczywiscie o SZCZUCIE
        antysemity psem rasy wyzel, wiec powinno bylo byc "wyzlem na antysemite".
        Pisanie "sz" w miejscu, gdzie powinno byc "z" z kropka to czesty blad, np.
        bardzo czesto widzi sie niewlasciwa pisownie, meszczyzna zamiaszt mezczyzna.

Pani Anna1964 miala swieta racje. Na przyszlosc najlepiej zmien rase psa na
        taka, ktora jest mniej podatna na bledy ortograficzne. Np. na ogara, jamnika,
        buldoga.
        • Gość: silesius funkulo Re: A tak wogole to pani Anna1964 to jakis autory IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:40
          Niestety p. Tomku, panskie skojarzenia zoologiczne sa nietrafione, a to z tej
          prostej przyczyny, ze mimo, iz antysemityzmy, filosemityzmy i inne rasistowskie
          izmy sa obce moim pogladom, moja wiara w czlowieka tak niezachwiana jeszcze
          jest, ze szczuc blizniego jakimikolwiek bestiami nie zamierzam.
          • Gość: . Poszczuj owczarka. NIEMIECKIEGO. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.01.05, 02:27
            pardon, ale obaj dzisiaj bredzicie...
      • Gość: patience Re: A tak wogole to pani Anna1964 to jakis autory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 23:51
        Za to sam na siebie nalozyles odium czlowieka wychowanego w demokracji tak
        zwanej. Inni sie wola do tego nie przyznawacwink
        • Gość: silesius funkulo Re: A tak wogole to pani Anna1964 to jakis autory IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:19
          > Za to sam na siebie nalozyles odium czlowieka wychowanego w demokracji tak
          > zwanej. Inni sie wola do tego nie przyznawacwink

No masz. Tak to jest jak czlowiek w chwili slabosci zdobywa sie na odrobine
          d***kratycznej szczerosciwink
    • Gość: patience biedronko cytujesz post ani komentujacej post atp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 23:37
      ...ktoremu feministki, subtelny erotyzm oraz piekno cielesne skojarzuly sie z
      koniecznoscia zlozenia forumowiczowi (ktory o tym pisze) propozycji, aby sie
      wyniosl do Judei. Tak poza tym to wszystko sie zgadza. Zycze zdrowia.
      • tomek.giebultowicz Patience, Biedronka jest bardzo trudna osoba do 14.01.05, 23:43
        dyskutowania z.

(jak Ci sie podobuje moja skladnia czyli syntaks?).

Musisz Biedronke traktowac wyrozumiale.
        • tomek.giebultowicz Ona na mnie krzyka! 14.01.05, 23:43

• Gość: patience Re: Ona na mnie krzyka! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 23:47
            na mnie nikt nie krzyka. Mnie sie boja.

Poza tym mysle ze po prostu cos tam nie doczytala, zdarza siewink
            • tomek.giebultowicz Re: Ona na mnie krzyka! 14.01.05, 23:51
              No bo Ty jestes z tych bab, co gdzie diabel nie moze, to takie wlasnie posyla.
              A ja naleze do plci, ktora jest, wedle wszelkich ROZSADNYCH kryteriow, ta
              slabsza plcia (pcia), a nie tom silniejszom. Howgh!(i Amen tez dodam na wsjakij
              pozarnyj sluczaj).
      • biedronka24 wysylal tam milosnikow ´otwarcia´ sztuki na 15.01.05, 00:36
        ´erotyzm´ ponoc w sztuce sredniowiecznej oraz wspolczesnej polskiej nieobecny.
        A jego post przeczytalam po art. na temat sprawy adopcji przez homoseksualistow
        w Izraelu...
        Wydaje sie wiec, ze ow Pan cokolwiek niestosownie - ale przeciez logicznej rady
        udzielil....
        Izrael tez otwarcie idzie ku nowemu. I coz- moze komus niekoniecznie podobac sie
        ten pomysl i przyklad....
        Ja jestem kobieta wiec wybacz- nie boje sie ciebie. Conajwyzej chetnie pogadam.
        Zdrowia zycz tomciowi bo mu sie uczelnie z liceami pomylily...
        • Gość: gg Re: wysylal tam milosnikow ´otwarcia´ sztuki na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:32
          Biedronko, masz chyba cos nierowno pod sufitem.Fakt owady nie maja za duzo
          rozomku.
          • biedronka24 rozomku nie maja. Maja rozum. Swoj wlasny 15.01.05, 01:34
            i zupelnie im wystarcza. Np do genialnej orientacji przestrzennej.
            Ale niestety musialbys o ten szczegol dopytac tego pana tam na gorze...Moze sie
            kogos ze swojego otoczenia zapyta i wtedy cie poinformuje wink
            • Gość: gg Re: rozomku nie maja. Maja rozum. Swoj wlasny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:37
              Nie ma sensu pytac, autorytety zbedne,to sie samo rzuca w oczy.pa!
              • biedronka24 prace naukowe ci sie w oczy same rzucaja? 15.01.05, 01:39
                no to powiedz mi jak sie to robi wink.
                Tez bym tak chciala...
                Pa....
                • Gość: silesius funkulo Nie prace, a autorytety. IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:43
                  A tyle sie mowi o ich deficyciesmile
    • Gość: siedem bardzo na temat jest film IP: *.idea.pl 15.01.05, 01:09
      "bóg jest wielki a ja malutka". szkoda ze u nas tak nie ma jak we francji, ze
      mozna troche z judków powyszydzac, z ich manipulatorstwa. tytulowa bohaterka
      wiaze sie z pejsakiem-ateista, utracjuszem ktory przypomina sobie o swoich
      sprezynkach wtedy gdy nazwie sie go np "draniem" otwiera
      parasolke "antysemityzm".

5040
      • Gość: . Polakom to nie wyjdzie - brak francuskiej finezji. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.01.05, 02:38
        Tak w seksie, jak i w dowcipie...Wyjdzie przasne chamstwo: chedozenie (by nie
        uzyc prawdziwie polskiego slowa!) i antysemityzm.
    • Gość: . Biedronko, z jeszcze innej beczki: czy twoi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.01.05, 02:36
      ukochani Krauts juz ci kazali przeprosic sie za Kampanie Wrzesniowa? Ze o
      zamachu na Kutrzere nie wspomne... A wszystkiemu temu, rzecz jasna, Zydzi
      winni!!!
      To a propos dzisiejszych super alogicznych wypowiedzi twoich ukochanych "nie-
      antysemitow" z FS: wiesz, stranger, krystian71 i reszta pogrobowcow dziadka-
      Giertycha i wujaszka-Hitlera...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka