Dodaj do ulubionych

Miller boi się debaty

IP: *.qdnet.pl 03.09.01, 18:12
Leszek Miller odrzucił propozycję debaty telewizyjnej z A. Olechowskim pod
pretekstem, że musi spotykać się z ludźmi i nie ma na nią czasu.
W normalnym kraju, wierzący w swoje przekonania i program polityczny lider
partii chciałby zademonstrować publicznie, że jest lepszy. A. Kwaśniewski też
apeluję o debatę merytoryczną. Unik Millera mówi wszystko, ten facet poprostu
stchórzył, bo nie ma nic do powiedzenia.
Obserwuj wątek
    • eliot Re: Miller boi się debaty 03.09.01, 18:17
      Gość portalu: Cezary napisał(a):

> Leszek Miller odrzucił propozycję debaty telewizyjnej z A. Olechowskim pod
      > pretekstem, że musi spotykać się z ludźmi i nie ma na nią czasu.

Przyjmie w swoim czasie i na swoich warunkach. Jest zbyt cwany by sie dac wrobic.
      Pryjdzie odpowiednia pora to bedzie przygotowany i bedzie brylowal i skrzyl sie
      dowcipem. Telewizyjna debata to konkurs pieknosci a nie merytoryczna dyskusja.
      W kampanii wyborczej trzeba tylko powtarzac kilka prosych sloganow. Jesli trafnie
      wybrane to wystarczy.Szczegolnie, gdy przeciwnik (np. AWS-P) sam sie podklada
      wlasna glupota.
      Eliot
      • Gość: Cezary Re: Miller boi się debaty IP: *.qdnet.pl 03.09.01, 18:22
        eliot napisał(a):

> Gość portalu: Cezary napisał(a):
        >
        > > Leszek Miller odrzucił propozycję debaty telewizyjnej z A. Olechowskim pod
        >
        > > pretekstem, że musi spotykać się z ludźmi i nie ma na nią czasu.
        >
        > Przyjmie w swoim czasie i na swoich warunkach. Jest zbyt cwany by sie dac wrobi
        > c.
        > Pryjdzie odpowiednia pora to bedzie przygotowany i bedzie brylowal i skrzyl sie
        >
        > dowcipem. Telewizyjna debata to konkurs pieknosci a nie merytoryczna dyskusja.
        > W kampanii wyborczej trzeba tylko powtarzac kilka prosych sloganow. Jesli trafn
        > ie
        > wybrane to wystarczy.Szczegolnie, gdy przeciwnik (np. AWS-P) sam sie podklada
        > wlasna glupota.
        > Eliot

Jeśli o mnie chodzi, to "dowcipy" p. Millera mnie nie śmieszą. Są żenujące.W
        każdym razie nie wyobrażam, abym mógł przebywać w takim
        towarzystwie.A "przygotować się" miał czas conajmniej 20 lat.
        • eliot Re: Miller boi się debaty 04.09.01, 15:51
          >
          > Jeśli o mnie chodzi, to "dowcipy" p. Millera mnie nie śmieszą. Są żenujące.W
          > każdym razie nie wyobrażam, abym mógł przebywać w takim
          > towarzystwie.A "przygotować się" miał czas conajmniej 20 lat.

Mnie tez nie smiesza. Stwierdzam tylko fakty. To on dyktuje warunki i moze sobie
          takiego Olechowskiego olac z dowolnego boku. I tak bedzie mial aplauz.
          Na przygotowanie sie kazdy ma tyle czasu ile polityka sie zajmuje

Eliot

• Gość: Jędrek Miller boi się debaty . Ma powody .. się bać . IP: *.optimus.waw.pl 03.09.01, 22:16
        eliot napisał(a):

> Przyjmie ( debatę ) w swoim czasie i na swoich warunkach.
        J : niestety koleś mylisz się . Twój guru Miller ( elektryk z żyrardowa ,
        całe jego wykształcenie to szkoła partyjna ) stchórzył i nie stawi czoła
        Olechowskiemu ,gdyż ustępuje mu jako lider pod każdym względem , zarówno
        ogłady ,wykształcenia , prezencji jak i umiejętności prezentowania swoich racji .
        Audycje wyborcze są jedynymi na 4 lata programami nie sterowanymi przez
        socjotechników z TVP , dla Millera występ na żywo bez życzliwych dziennikarzy
        tylko oko w oko z niewygodnym rywalem to zbyt duże ryzyko , mogła by wyjść na jaw
        jego płytkość i mizeria intelektualna. No i prezencja : Olechowski - gość na
        poziomie , wysoki ,przystojny , wizualnie typ "męża stanu " lub "szefa
        korporacji" vs. Miller - mały , siwy kurdupel ze skrzeczącym głosem ,wizualnie
        typ " suwnicowego " lub " szkoleniowca bhp"

Jest zbyt cwany by sie dac wrobić
        Pryjdzie odpowiednia pora to bedzie przygotowany i bedzie brylowal i skrzyl sie
        dowcipem. Telewizyjna debata to konkurs pieknosci a nie merytoryczna dyskusja.

J : powyżej własnie wytłumaczyłem Ci że w tym konkursie piękności Miller może
        najwyżej robić za żabę - na tle Olechowskiego
        Ja wbrew temu co twierdzisz oczekiwałbym jednak merytorycznej dyskusji .
        Takiej debaty unikał Kwas ( w 2000 r. ) teraz swoich rywali boi się Miller.
        Pamiętają doświadczenia Wałęsy z 1995 r. który przegrał przez durny występ w TVP.
        Miller pewnie nie ma szans przegrać , ale mógłby stracić z 5-10 % gdyby wypadł żle
        w takiej debacie i byłby to sygnał dla narodu że nie taki piękny i mądry ten
        "czerwony książe" jak go malują.
        i ten "lider " ma być premierem rządu RP .zgroza .

• Gość: jurek1 Re: Miller boi się debaty . Ma powody .. się bać . IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 23:12
          Masz wiele racji, ale tą żabę chce ucałować ok. 50% wyborców licząc na cudowną
          przemianę w księcia. Musiał się naród mocno w.....ć skoro woli żabę od
          pięknego "Księcia" Maryjana.

Pozdrawiam
        • Gość: JA Re: Miller boi się debaty . Ma powody .. się bać . IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 09:46
          Gość portalu: Jędrek napisał(a):

> eliot napisał(a):
          >
          >
          > > Przyjmie ( debatę ) w swoim czasie i na swoich warunkach.
          > J : niestety koleś mylisz się . Twój guru Miller ( elektryk z żyrardowa ,
          > całe jego wykształcenie to szkoła partyjna ) stchórzył i nie stawi czoła
          > Olechowskiemu ,gdyż ustępuje mu jako lider pod każdym względem , zarówno
          > ogłady ,wykształcenia , prezencji jak i umiejętności prezentowania swoich racji
          > .
          > Audycje wyborcze są jedynymi na 4 lata programami nie sterowanymi przez
          > socjotechników z TVP , dla Millera występ na żywo bez życzliwych dziennikarzy
          > tylko oko w oko z niewygodnym rywalem to zbyt duże ryzyko , mogła by wyjść na j
          > aw
          > jego płytkość i mizeria intelektualna. No i prezencja : Olechowski - gość na
          > poziomie , wysoki ,przystojny , wizualnie typ "męża stanu " lub "szefa
          > korporacji" vs. Miller - mały , siwy kurdupel ze skrzeczącym głosem ,wizualnie
          >
          > typ " suwnicowego " lub " szkoleniowca bhp"
          >
          > Jest zbyt cwany by sie dac wrobić
          > Pryjdzie odpowiednia pora to bedzie przygotowany i bedzie brylowal i skrzyl sie
          > dowcipem. Telewizyjna debata to konkurs pieknosci a nie merytoryczna dyskusja.
          >
          > J : powyżej własnie wytłumaczyłem Ci że w tym konkursie piękności Miller może
          > najwyżej robić za żabę - na tle Olechowskiego
          > Ja wbrew temu co twierdzisz oczekiwałbym jednak merytorycznej dyskusji .
          > Takiej debaty unikał Kwas ( w 2000 r. ) teraz swoich rywali boi się Miller.
          > Pamiętają doświadczenia Wałęsy z 1995 r. który przegrał przez durny występ w TV
          > P.
          > Miller pewnie nie ma szans przegrać , ale mógłby stracić z 5-10 % gdyby wypadł
          > żle
          > w takiej debacie i byłby to sygnał dla narodu że nie taki piękny i mądry ten
          > "czerwony książe" jak go malują.
          > i ten "lider " ma być premierem rządu RP .zgroza .
          >
          >
          >
          Jędruś .
          Konkurs piękności to nie na tej stronie.
          Nie interesują mnie Twoje preferencje seksualne - ale Ty mylisz politykę z DUPĄ.
          Wejdź na stronę ,, Kochający inaczej "
          Pozdrawiam
          JA

• eliot Re: Miller boi się debaty . Ma powody .. się bać . 05.09.01, 08:56
          Gość portalu: Jędrek napisał(a):

Twój guru Miller ( elektryk z żyrardowa ,
          > całe jego wykształcenie to szkoła partyjna ) stchórzył i nie stawi czoła
          > Olechowskiemu ,gdyż ustępuje mu jako lider pod każdym względem , zarówno
          > ogłady ,wykształcenia , prezencji jak i umiejętności prezentowania swoich racji
          > .

Miller nie jest akurat moim guru. Wiec dyskutuj z faktami a nie ze swoimi
          urojeniami, chociaz rozumiem, ze z tym drugim latwiej..
          Wyksztalcenie w polityce nie jest sprawa pierwszoplanowa. Pan Premier, jak pewnie
          wiesz jest profesorem i nie zmienia to faktu, ze jest politycznym idiota.
          Jesli zas chodzi o prezencje to faktycznie jest wazniejsza (dla przecietnego
          wyborcy) niz program. Ale tylko do pewnego stopnia. Sa do dzis babcie, ktore
          wspominaja: Moscicki, panie, to byl prezydent! Ten to wygladal na prezydenta. Nie
          zmienia to faktu, ze tez byl politycznym idiota i za takiego uwazal go Pilsudski,
          ktory go na to stanowisko "wstawil".
          Debata telewizyjna, to konkurs pieknosci w sensie przenosnym. Gdyby bylo inaczej
          to kazda ze stron wystawialaby co mlodsze i ladniejsze kandydatki przy rurze...
          Zadna debata telewizyjna nie bedzie "merytoryczna" bo nikt by tego nie ogladal.
          Juz Adolf H. zauwazyl, ze publicznosci trzeba przedstawiac i stale powtarzac
          kilka chwytliwych sloganow, tak by je zapamietala. Dyskusja merytorczyna bylaby
          zrozumiala moze dla paru tysiecy ludzi w Polsce. Upragniony elektorat szybciutko
          by przelaczyl na jakies tam Amazonki, czy Big Brother.
          Miller jest statym wyga politycznym i to wszystko wie. Jak sobie znajdzie sposob
          i temat (lub znajda mu jego doradcy) na osmieszenie i zdyskredytowanie
          Olechowskiego to sie z nim spotka. I tyle.Jesli chcesz realnie oceniac
          rzeczywistosc to swoje sympatie, lub antypatie zostaw w domu.
          Inaczej patrzysz przez pryzmat swoich fobii i wypisujesz nam tu swoje
          obrzydzenie. A co chciales go za zone???

Eliot

• Gość: jędrek debata należy się widzom. IP: *.optimus.waw.pl 06.09.01, 02:01
            żonęjuż mam ,jedna mi wystarczy. natomiast w kampanii wyborczej chcę usłyszeć
            jak różni kandydaci odpowiadają również na niewygodne pytania ,nie tylko te
            podsunięte od dyspozycyjnych propagandzistów. taką rolę mogła by spełnić
            debata gdzie Miller pojedynkował by się merytorycznie Z
            Olechowskim ,Kalinowskim,kaczyńskim ,lepperem . wniosło by to trochę
            dynamiki ,ożywienia i rzeczywistej treści w kampanię ,na razie jest
            mdło ,cukierkowo ,wyborcy są zbywani ogólnikowymi psuedoprogramami.
            gdzie szanowny kolego masz okazję się przekonać jaki naprawdę jest twój
            kandydat ? wszystko co widzisz w tvp jest doskonale oszlifowane z gaf i
            potknięć tudzież durnych wypowiedzi.tylko w kampanii wyborczej program w formie
            debaty na żywo mógłby nam pokazać prawdziwe oblicze w/w bossów polityki.
            dlatego uważam że debata należy się wyborcom , bo wybory są przede wszystkim
            dla nas , a nie dla polityków.
            • eliot Re: debata należy się widzom. 06.09.01, 11:14
              Gość portalu: jędrek napisał(a):

> żonęjuż mam ,jedna mi wystarczy. natomiast w kampanii wyborczej chcę usłyszeć
              > jak różni kandydaci odpowiadają również na niewygodne pytania ,nie tylko te
              > podsunięte od dyspozycyjnych propagandzistów. taką rolę mogła by spełnić
              > debata gdzie Miller pojedynkował by się merytorycznie Z
              > Olechowskim ,Kalinowskim,kaczyńskim ,lepperem

Ja sie nie kloce z Toba o to czy taka debata sia nam nalezy czy nie. Ja tylko
              tlumacze, ze Miller jako stary wyjadacz doskonale wie, ze moze takie zaproszenia
              lekkce sobie wazyc. Nie zmniejszy mu to elektoratu. Prawdziwej debaty o jakiej
              piszesz byloby w stanie wysluchac i zrozumiec moze kilkadziesiat tysiecy ludzi.
              Chyba, ze masz na mysli przerzucanie sie gladkimi sloganami (jak np. Clinton i
              Bush)a widzowie za pomoca idiotele glosuja ktory z kandydatow wydaje im sie
              piekniejszy. Prawdziwa dyskusja w telewizyjnej debacie jest niemizliwa. Miller to
              wie i Olechowski tez. Olechowski liczy na wspomniany juz przeze mnie "efekt
              Moscickiego" bo taki wywolal w wyborach prezydenckich, a na taki nie moze liczyc
              wygladajacy jak rozdeptana zaba Miller. Wiec olewa Olechowskiego z dowolnego boku
              bo i tak nie zmniejszy mu to elektoratu. Natomiast debata, jako konkurs pieknosci
              moze zmniejszyc. Miller, wiec jak widzisz nie jest idiota tylko dziala
              racionalnie. Oczywiscie ze swojego punku widzenia. Jego wyborcami nie jest pare
              tysiecy dobrze wyksztalconych i orientujacych sie w roznych sprawach Polakow
              tylko miliony slabo wyksztalconych ogladaczy telewizyjnych tok-szolow, czy
              reality-szolow. A tym debata M-O wisi zdechla nacia od pietruszki.
              Oni chca by im bylo dobrze i by ktos to zrobil (za nich). I Leszek M. narazie
              przekonal ich, ze to on jest tym zbawca. Ot Salvator Patriae!

Eliot
    • Gość: rafal Re: Miller boi się debaty IP: 157.25.121.* 03.09.01, 18:24

> Leszek Miller odrzucił propozycję debaty telewizyjnej z A. Olechowskim pod
      > pretekstem, że musi spotykać się z ludźmi i nie ma na nią czasu.
      > W normalnym kraju, wierzący w swoje przekonania i program polityczny lider
      > partii chciałby zademonstrować publicznie, że jest lepszy. A. Kwaśniewski też
      > apeluję o debatę merytoryczną. Unik Millera mówi wszystko, ten facet poprostu
      > stchórzył, bo nie ma nic do powiedzenia.

a o czym ma mówić, skoro nic nie wie??? łatwiej jest bić pianę wyborczą na
      wiecach i składać obietnice bez pokrycia... w debacie trzeba by powiedzieć coś
      konkretnego, a tego odkąd powstała SdRP i jej córka SLD jeszcze nie usłyczałem od
      tych panów... usłyszałem za to obietnice Kwaska z poprzedniej
      kampanii: "mieszkania dla młodych"... jak się te obietnice sprawdziły każdy wie...
      • Gość: Carmina Re: Miller boi się debaty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 18:28
        Panowie, przecież on juz tłumaczył, że nie ważne jak się zaczyna. Wartość
        Millera oceniać należy po tym jak kończy - tu nalezy wstawić obleśny uśmiech
        małego gigolo...
        • Gość: jajacek Re: Miller boi się debaty IP: *.kabel.telenet.be 03.09.01, 20:04
          A z kim ma debatowac?
          SLD 47%
          PO 13%
          nie widze przeciwnikasmile)))
          • Gość: Cezary Re: Miller boi się debaty IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.09.01, 20:23
            Gość portalu: jajacek napisał(a):

> A z kim ma debatowac?
            > SLD 47%
            > PO 13%
            > nie widze przeciwnikasmile)))

Ale to byłaby prawdziwa uczta duchowa przed telewizorem i możliwość rozwoju
            intelektualnego, dzięki nieprzebranej mądrości lidera SLD.
          • Gość: jurek1 DO Jajacka IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 23:15
            Sorry Jacku

SLD 50%
            PO 12%
            PSL 12%
            AWSP 8%
            PiS 8%

info z dnia dzisiejszego. Boję się, że jeszcze dwa tygodnie i chłopcy z SLD
            będą mogli wszystko. Więc po co maja dyskutować z przeciwnikami, którzy już
            leżą.

Pozdrawiam
          • Gość: rafal Re: Miller boi się debaty do jajacka IP: 157.25.121.* 04.09.01, 11:33

> A z kim ma debatowac?
            > SLD 47%
            > PO 13%
            > nie widze przeciwnikasmile)))

Stary, do tej pory uważałem Cię za inteligentengo człowieka.... ale jak Ty możesz
            pisac takie głupoty???? Co ma poparcie do merytorycznej debaty??? Nie rozumiesz,
            że wynik SLD to EFEKT TELEWIZYJNEJ MANIPULACJI TVP???? a może po takiej debacie
            byłoby SLD 25% PO 25%????
            Tylko głupek boi się merytorycznej dyskusji... albo ktoś, kto nie ma niczego do
            powiedzenia...
            prezentujesz sposób myślenia kolektywu PZPR, po co z kimś rozmawiać skoro reszta
            się nie liczy??? a wynik narysujemy sobie w każdych wyborach sami...
            pomyśl lepiej... Polska to nie Belgia

pozdr.
            • Gość: jajacek Re: Rafal IP: *.kabel.telenet.be 04.09.01, 16:30
              Gość portalu: rafal napisał(a):

>
              > > A z kim ma debatowac?
              > > SLD 47%
              > > PO 13%
              > > nie widze przeciwnikasmile)))
              >
              > Stary, do tej pory uważałem Cię za inteligentengo człowieka.... ale jak Ty może
              > sz
              > pisac takie głupoty???? Co ma poparcie do merytorycznej debaty??? Nie rozumiesz
              > ,
              > że wynik SLD to EFEKT TELEWIZYJNEJ MANIPULACJI TVP???? a może po takiej debacie
              >
              > byłoby SLD 25% PO 25%????
              > Tylko głupek boi się merytorycznej dyskusji... albo ktoś, kto nie ma niczego do
              >
              > powiedzenia...
              > prezentujesz sposób myślenia kolektywu PZPR, po co z kimś rozmawiać skoro reszt
              > a
              > się nie liczy??? a wynik narysujemy sobie w każdych wyborach sami...
              > pomyśl lepiej... Polska to nie Belgia
              >
              > pozdr.

Niestety zapomialem o minkach!
              Chodzilo mi o tok myslenia Milera.
              Ten czlowiek jest mistrzem socjotechniki,i ma na pewno sztab doradcow!
              On nie mosi narazie spotykac sie w debatach TV przy takim poparciu,po co
              ryzykowac!
              A Olechowski chce cos uszarpac z tych 50% SLD
              Napewno inaczej by bylo gdyby roznica wynosla+/- 10%
        • Gość: JA Re: Miller boi się debaty IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 10:02
          Gość portalu: Carmina napisał(a):

> Panowie, przecież on juz tłumaczył, że nie ważne jak się zaczyna. Wartość
          > Millera oceniać należy po tym jak kończy - tu nalezy wstawić obleśny uśmiech
          > małego gigolo...

Carminko , czyżby zawód miłosny ?Ja też czasami reaguje tylko obleśnym
          uśmiechem , na zaloty obleśnej dziewuchy , i na dodatek głupiej .
          JA

• Gość: JA Re: tylko głupi głupio piszę IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 09:58

> Gość portalu: Cezary napisał(a):
        >
        > > Leszek Miller odrzucił propozycję debaty telewizyjnej z A. Olechowskim pod
        >
        > > pretekstem, że musi spotykać się z ludźmi i nie ma na nią czasu.
        > > W normalnym kraju, wierzący w swoje przekonania i program polityczny lider
        >
        > > partii chciałby zademonstrować publicznie, że jest lepszy. A. Kwaśniewski
        > też
        > > apeluję o debatę merytoryczną. Unik Millera mówi wszystko, ten facet popro
        > stu
        > > stchórzył, bo nie ma nic do powiedzenia.
        >
        > a o czym ma mówić, skoro nic nie wie??? łatwiej jest bić pianę wyborczą na
        > wiecach i składać obietnice bez pokrycia... w debacie trzeba by powiedzieć coś
        > konkretnego, a tego odkąd powstała SdRP i jej córka SLD jeszcze nie usłyczałem
        > od
        > tych panów... usłyszałem za to obietnice Kwaska z poprzedniej
        > kampanii: "mieszkania dla młodych"... jak się te obietnice sprawdziły każdy wie
        > ...

O RAFAŁKU I NIE TYLKO.

Tylko mądry , mądrze pisze.
        Więc Rafałku - szanuj ciszę .

JA
        • Gość: rafal Re: tylko głupi głupio piszę do JA IP: 157.25.121.* 04.09.01, 11:42

> > a o czym ma mówić, skoro nic nie wie??? łatwiej jest bić pianę wyborczą na
          >
          > > wiecach i składać obietnice bez pokrycia... w debacie trzeba by powiedzieć
          > coś
          > > konkretnego, a tego odkąd powstała SdRP i jej córka SLD jeszcze nie usłycz
          > ałem
          > > od
          > > tych panów... usłyszałem za to obietnice Kwaska z poprzedniej
          > > kampanii: "mieszkania dla młodych"... jak się te obietnice sprawdziły każd
          > y wie
          > > ...
          >
          > O RAFAŁKU I NIE TYLKO.
          >
          > Tylko mądry , mądrze pisze.
          > Więc Rafałku - szanuj ciszę .
          >
          > JA

widzę, że masz tyyyyyle do powiedzenia, co Twój pupilek Lesiu... szkoda Twojego
          zachodu PUSTOSŁOWIEM nic nie wskórasz...
          a wierszyki opowiadaj swojej pannie, w polityce są zbędne, ważne są argumenty,
          KTÓRYCH ANI TY ANI TWÓJ LESIU NIE MACIE... więc Z CZYM DO LUDZI?
    • Gość: Lechu A co to takiego zaszczytnego ta debata z Olechowskim ? IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 03.09.01, 22:47
      Niech Olechowski debatuje lepiej z Lepperem. Obaj są siebie warci.
      • Gość: JA Re: A co to takiego zaszczytnego ta debata z Olechowskim ? IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 10:04
        Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Niech Olechowski debatuje lepiej z Lepperem. Obaj są siebie warci.

Brawo Lechu - krótko , ale treściwie !
        JA

• Gość: rafal Re: A co to takiego zaszczytnego ta debata z Olechowskim ? IP: 157.25.121.* 04.09.01, 11:48
        Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Niech Olechowski debatuje lepiej z Lepperem. Obaj są siebie warci.

mmmm ależ jesteś z siebie zadowolony co???? i nic więcej nie masz do dodania???
        jak Miller po zawodówce ma rozmawiać z doktorem ekonomii??? ty pewnie, byś się z
        Millerem dogadał... ale człowiek choć trochę intelignetny ma z tym problemy, żeby
        zrozumieć MYŚLI waszego pupilka
    • Gość: Vist __ Olechowski_______chce__ się__podciągnąć_____ na__Millerze?___ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 23:24

Miller nie ma powodu dyskutować z każdym cieniasem.

Jak % poparcia dla SLD spadnie o 40, wtedy mogą gadać.

Dziś Olechowski niech sobie pogada z Kaczyńskim.

V.___________________________
    • Gość: Józek Re: Miller boi się debaty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.09.01, 00:03
      Absulutnie się nie dziwię:
      Po pierwsze: stan na dzisiaj 52 do 12 %
      Po drugie byłby to czas stracony, jedyny punkt programu o którym
      słychać to 15% podatek liniowy na którym traciłoby 95% podatników
      (z piewszego przedziału) oraz likwidacja wszystkich ulg.
      Tak że popieram LM.
      • Gość: luka Re: Miller boi się debaty IP: 213.77.91.* 04.09.01, 09:14
        Gość portalu: Józek napisał(a):

> Po drugie byłby to czas stracony, jedyny punkt programu o którym
        > słychać to 15% podatek liniowy na którym traciłoby 95% podatników
        > (z piewszego przedziału) oraz likwidacja wszystkich ulg.
        > Tak że popieram LM.

Ciekawe, czy będziesz go popierał w przyszłym roku, jak zaciśnie Ci pasa na talii
        i odbierze ulgi bez rekompensaty w postaci podatku liniowego (a pewnie zamrozi
        jeszcze progi).
        • Gość: JA Re: do Luki IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 10:10
          Co Ty tam gadasz o przyszłym roku .Jasnowidz mile widziany w AWSP.
          Lepiej sobie przeczytaj propozycje budżetowe Twoich matołów - a to się dzieje
          tu i teraz , czyli w rzeczywistych warunkach.
          Oj Luka , Luka , taki dorosły chłopak , a bawi się we wróża .
          JA
          • Gość: luka Re: do JA IP: 213.77.91.* 04.09.01, 10:16
            Gość portalu: JA napisał(a):

> Co Ty tam gadasz o przyszłym roku .Jasnowidz mile widziany w AWSP.
            > Lepiej sobie przeczytaj propozycje budżetowe Twoich matołów - a to się dzieje
            > tu i teraz , czyli w rzeczywistych warunkach.
            > Oj Luka , Luka , taki dorosły chłopak , a bawi się we wróża .

JA, przyjacielu, szczerze obawiam się, że mam lepsze zdolności wróżbiarskie od
            Ciebie. Trafiasz kulą w płot, pomawiając mnie o sympatię do tych złodziei z
            AWSLD, natomiast ja najprawdopodobniej będę miał rację - przeczytaj sobie co
            pisze np. Rosati w dzisiejszej Rzeczpospolitej.
            I spróbuj odpowiedzieć na pytanie - jak towarzysz Miller załata dziurę w
            budżecie? Oczywiście naszymi pieniędzmi (podwyżki VAT i akcyzy, zamrożenie progów
            podatkowych i likwidacja ulg, podatek importowy). Ponawiam pytanie - będziesz go
            w przyszłym roku popierał, jeżeli szlugi będą kosztować 10 zł za paczkę, a VAT w
            budownictwie sięgnie horrendalnej wysokości 22%?
            Oj, JA, JA, rozumiem, że zdziecinniałym lewicowcom wszystko łatwo przychodzi (a
            najłatwiej - wydawanie cudzych pieniędzy), ale postaraj się dorosnąć.

• Gość: JA Re: do JA IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 11:47
              Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: JA napisał(a):
              >
              > > Co Ty tam gadasz o przyszłym roku .Jasnowidz mile widziany w AWSP.
              > > Lepiej sobie przeczytaj propozycje budżetowe Twoich matołów - a to się dzi
              > eje
              > > tu i teraz , czyli w rzeczywistych warunkach.
              > > Oj Luka , Luka , taki dorosły chłopak , a bawi się we wróża .
              >
              > JA, przyjacielu, szczerze obawiam się, że mam lepsze zdolności wróżbiarskie od
              > Ciebie. Trafiasz kulą w płot, pomawiając mnie o sympatię do tych złodziei z
              > AWSLD, natomiast ja najprawdopodobniej będę miał rację - przeczytaj sobie co
              > pisze np. Rosati w dzisiejszej Rzeczpospolitej.
              > I spróbuj odpowiedzieć na pytanie - jak towarzysz Miller załata dziurę w
              > budżecie? Oczywiście naszymi pieniędzmi (podwyżki VAT i akcyzy, zamrożenie prog
              > ów
              > podatkowych i likwidacja ulg, podatek importowy). Ponawiam pytanie - będziesz g
              > o
              > w przyszłym roku popierał, jeżeli szlugi będą kosztować 10 zł za paczkę, a VAT
              > w
              > budownictwie sięgnie horrendalnej wysokości 22%?
              > Oj, JA, JA, rozumiem, że zdziecinniałym lewicowcom wszystko łatwo przychodzi (a
              >
              > najłatwiej - wydawanie cudzych pieniędzy), ale postaraj się dorosnąć.

Miły Luko.
              Chciałbym się zaliczać do grona Twoich przyjaciół , ale podejżewam , że w słowie
              tym zawarłeś jednak ,, krztę " obłudy - ale miło mi , żwe dałes mi takie fory.
              Drogi Luko . Nic mi nie wmawiaj , ja / JA / nigdy nie mówiłem o tym , że mam
              JAKIEKOLWIEK ,, talenta wróżbiarskie " , więc nie możesz Ty ich mieć większych
              odemnie .Miło mi , że nareszcie odżegnujesz się od złodziei z AWS , ale po co
              dodajesz SLD ? Przeciez o nich można /jako antagonistach / pisać oddzielnie -
              niezależnie od tego jakie masz o nich zdanie .Teraz przy 50 % poparciu to każda
              wsza chce się do nich przyczepić - a nie myśl , że ich tymi słowami bronię i
              popieram - moje poglądy lewicowe nie mają nic wspólnego z udzielaniem poparcia
              SLD .
              Ty się Luka baw w astrologa i to Twoja sprawa . Ja / JA / jestem twardo
              umocowany w rzeczywistości i o tym mogę dyskutować .
              Niezaprzeczalną sprawą jest , że dziura budżetowa wynosi 90 mld. zł i tą dziurę
              spowodoweali przedstawiciele polskiej praweicy niezaleznie od tego za jaką
              zasłoną dzisiaj się ukrywają .
              Prawdą jest , że to wszystko naprawiać będzioe musiała partia zwana SLD . Nie
              trzeba być Luką , aby to przewidzieć . Prawdą jest , że nie pokryją tego
              wszystkiego co zniszczyła polska prawica / na czele z AWS+UW/ bracia
              amerykanie ...To wszystko będzie niestety odbywało się Twoim i moim kosztem , i
              na to nie ma rady !!! Pragnę tylko , aby już więcej po nikim nie trzeba było w
              przyszłości poprawiać !!!
              Papierosów aktualnie nie palę , i to nie z oszczędności pieniędzy - ale dla
              zdrowia . Polecam seans w elektrostymulacji - tylko 50 zł, a dosyć skuteczne przy
              znikomej pomocy nałoga .
              Może i jestem dziecinny , ale te Twoje i moje pieniądze roztrwonili ty złodzieje
              z AWs / tak to Ty to napisałeś / i pogodzenie sie z tym nie przychodzi mi łatwo ,
              ale nie ma innego wyjścia .Myśmy dali na to przyzwolenie w 1997 r i my / TYLKO
              MY /musimy ponosić tego konsekwencje !!!
              Oni / te nieudaczniki z AWS+ UW/- roztrwonili NASZE pieniądze / nie cudze /, i my
              musimy to wszystko z naszych pieniędzy pokryć .
              Problem w tym , by zgodnie z ,, Polak mądry po szkodzie " , więcej nie wybierać
              tak głupich i pazernych aferzystów
              Miło mi z Tobą rozmawiac .
              Niedorosły zdziecinniały lewicowiec .
              JA
              >

• Gość: luka Re: do JA IP: 213.77.91.* 04.09.01, 12:41

> Chciałbym się zaliczać do grona Twoich przyjaciół , ale podejżewam , że w słowi
                > e
                > tym zawarłeś jednak ,, krztę " obłudy - ale miło mi , żwe dałes mi takie fory.

Obłudy??? Nazywajmy to raczej familiarnością...

> Drogi Luko . Nic mi nie wmawiaj , ja / JA / nigdy nie mówiłem o tym , że mam
                > JAKIEKOLWIEK ,, talenta wróżbiarskie " , więc nie możesz Ty ich mieć większych
                > odemnie.

Przykro mi, ale z okoliczności, iż Ty nie masz talentów jasnowidzkich wcale nie
                wynika, że i ja ich nie mam.

> Miło mi , że nareszcie odżegnujesz się od złodziei z AWS,

Nareszcie??? A kiedy ja się z tą hołotą identyfikowałem?

> ale po co
                > dodajesz SLD ? Przeciez o nich można /jako antagonistach / pisać oddzielnie -
                > niezależnie od tego jakie masz o nich zdanie .

Dlatego, że to jedna wielka banda - popatrz na wspólne zdanie nt. kapitulacji
                przed eurobiurokratami z Brukseli czy ostentacyjnym lekceważeniu zdania
                społeczeństwa w kwestii zarobków naszych władców czy kary śmierci. AWSLD - to w
                skrócie określenie tego sojuszu ponad podziałami.

> Teraz przy 50 % poparciu to każda
                > wsza chce się do nich przyczepić - a nie myśl , że ich tymi słowami bronię i
                > popieram - moje poglądy lewicowe nie mają nic wspólnego z udzielaniem poparcia
                > SLD .

Co dowodzi, że zdajesz sobie sprawę z faktu, iż ta szajka zamierza się dorwać do
                koryta dla własnych korzyści.

> Niezaprzeczalną sprawą jest , że dziura budżetowa wynosi 90 mld. zł i tą dziurę
                > spowodoweali przedstawiciele polskiej praweicy niezaleznie od tego za jaką
                > zasłoną dzisiaj się ukrywają .

Jak wczoraj wykazał na TVN jakiś człowiek ze szczęśliwie odchodzącej w niebyt UW,
                SLD głosowała za ustawami, które obciążają budżet kwotą 19 mld zł. Pomijając
                głupotę włodarzy z AWS, SLD również przyczyniło się do tego stanu - ostatnio
                nawet oni przyznali, że akcyza na papierosy jest zbyt duża. Mądry lewak po
                szkodzie - podwyższają podatki i naiwnie się dziwią, że coraz mniej kasy wpływa
                do budżetu. Pewnie - lepiej kupić taniej u Ruskich. Niech nasi bracia Słowanie
                sobie dorobią.

> Prawdą jest , że to wszystko naprawiać będzioe musiała partia zwana SLD . Nie
                > trzeba być Luką , aby to przewidzieć . Prawdą jest , że nie pokryją tego
                > wszystkiego co zniszczyła polska prawica / na czele z AWS+UW/ bracia
                > amerykanie ...To wszystko będzie niestety odbywało się Twoim i moim kosztem , i
                > na to nie ma rady !!! Pragnę tylko , aby już więcej po nikim nie trzeba było w
                > przyszłości poprawiać !!!

Jak już wspominałem wyżej, SLD jest współodpowiedzialne za ten stan rzeczy. Nie
                przypominam sobie, by jakoś szczególnie protestowali podczas podnoszenia podatków
                pod dyktando Mumii Europejskiej. Nawiasem pisząc AWSLDUW łże, że Bruksela domaga
                się podniesienia VAT do 22% - domaga się podniesienia tego podatku do
                minimum "tylko" 15%. No, ale nasi chłopcy uwielbiają wybiegać przed orkiestrę.

> Papierosów aktualnie nie palę , i to nie z oszczędności pieniędzy - ale dla
                > zdrowia . Polecam seans w elektrostymulacji - tylko 50 zł, a dosyć skuteczne pr
                > zy znikomej pomocy nałoga .

A kto powiedział, że palę? Dałem Ci tylko najświeższy przykład, który wyczytałem
                na Onecie. Możemy omówić ceny benzyny - o co zakład, że wkrótce paliwo zdrożeje?

> Może i jestem dziecinny , ale te Twoje i moje pieniądze roztrwonili ty złodziej
                > e
                > z AWs / tak to Ty to napisałeś / i pogodzenie sie z tym nie przychodzi mi łatwo
                > ale nie ma innego wyjścia .Myśmy dali na to przyzwolenie w 1997 r i my / TYLKO
                > MY /musimy ponosić tego konsekwencje !!!

Ja im nie dałem przyzwolenia - nie głosowałem na nich, gdyż spodziewałem się
                podobnego scenariusza. A jak roztrwonili, to sami powinni oddać, a nie okradać
                mnie po raz kolejny. Nie wiedzą co zrobić? To niech wreszcie obniżą podatki -
                chyba każdy widzi, że np. podwyższona akcyza na auto spowodowała załamanie rynku.

> Oni / te nieudaczniki z AWS+ UW/- roztrwonili NASZE pieniądze / nie cudze /, i
                > my musimy to wszystko z naszych pieniędzy pokryć .

Od września okradać mnie będą towarzysze z SLD, niezależnie od tego, czy byłaby
                dziura czy nie. Czerwoni wszak poparli pomysł finansowania partii politycznych z
                naszych kieszeni.

> Problem w tym , by zgodnie z ,, Polak mądry po szkodzie " , więcej nie wybierać
                > tak głupich i pazernych aferzystów

Zgoda! Zagłosujmy więc wspólnie na UPR - w przeciwieństwie do "pazernych
                aferzystów" z AWSLD mają czyste ręce.

> Miło mi z Tobą rozmawiac .

Mi również,
                luka
                • Gość: JA Re: do JA IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 05.09.01, 14:41
                  Miło mi Luka Ciebie słyszec .
                  Nie musiałes , mi oświadczać o bliskim Twoim związku z UPR . JA ty poprostu
                  wiedziałem . Trochę / mówiąc szczerze / , nieszczerze naciągnąłem Cię na
                  głębsza wypowiedź , ale miało to ten dobry walor , że inni poznali ,, krztę "
                  poglądów sympatyka ? UPR na teraxniejszość .
                  Powiem Ci jedno . Bardzo cenię wypowiedzi P. JKM , czytam je tam gdzie tylko są
                  one dostępne , ale ... Jest tylko jedno ale , ja / JA / jestem realistą mocno
                  osadzonym w dzisiejszej rzeczywistości i aczkolwiek Wasze wypowiedzi są składne
                  i bardzo logiczne ,ale tylko pod jednym warunkiem , że będą odniesione do wyspy
                  zwanej UTOPIA .JA / ja / , żyję tu i teraz i tu i taraz trzeba być tak
                  skutecznym , aby swoje pomysły wprowadzac w życie . A co robi UPR ?! UPR w
                  ostatnim 10 -leciu skutecznie pozbawiło się wpływu na politykę
                  Polski ...Powiesz wina władz ...Pamiętaj cel uświęca środki , a nie marzenia .
                  Wygłup JKM w Sejmie RP kosztował swego czasu ,wyrzuceniem UPR poza parlament -
                  zobacz już te popaprańcy z AWS / jak mawiał pewien uczeń POM-u w Popowie /
                  byli mądrzejsi i czegos takiego nie zaryzykowali , tylko wypuścili w maliny
                  JKM. Przykro mi to pisać tyymbardziej , że jak na początku zaznaczyłem JKM jako
                  felietonista jest moim idolem i wcale sie tego nie wstydzę . Czy tego nie można
                  było przewidziec ?!Pamiętaj Luka - liczy się skuteczność .
                  Może , w przyszłości znajdzie sie taka wyspa Utopia ... Ale ja juz tego nie
                  dożyję .
                  Lubię Cie Luka i Twój punkt widzenia jest mi bliski ...ale ja wracam na ziemię .
                  Tu w szarej rzeczywistości niestety musze wybierac / bez względu na miłość /
                  lepszych , bo ja z tego żyje .
                  Pozdrawiam
                  JA
                  • Gość: luka Re: do JA IP: 213.77.91.* 05.09.01, 15:10

> Jest tylko jedno ale , ja / JA / jestem realistą mocno
                    > osadzonym w dzisiejszej rzeczywistości i aczkolwiek Wasze wypowiedzi są składne
                    > i bardzo logiczne ,ale tylko pod jednym warunkiem , że będą odniesione do wyspy
                    > zwanej UTOPIA .

Teza niesprawdzalna - UPR nie była u władzy, więc na razie nie sposób przesądzać,
                    czy zdatne do realizacji. Poza tym, nasza, za przeproszeniem, klasa polityczna
                    jest opóźniona do uprowców o jakieś 10 lat - dopiero w tym roku przyznali, że
                    niektóre podatki są "za wysokie". Rewelacja! A ja wiem to od 1989 r....

> JA / ja / , żyję tu i teraz i tu i taraz trzeba być tak
                    > skutecznym , aby swoje pomysły wprowadzac w życie . A co robi UPR ?! UPR w
                    > ostatnim 10 -leciu skutecznie pozbawiło się wpływu na politykę
                    > Polski

"Się"? A zmowa milczenia wokół tej partii w mediach to też wina UPR?

> Pamiętaj cel uświęca środki , a nie marzenia .

Nie zgadzam się. Cel uświęcał środki komunistom i nazistom: rezultat - 160 mln
                    trupów i nic poza tym.

> Wygłup JKM w Sejmie RP kosztował swego czasu ,wyrzuceniem UPR poza parlament -

Przepraszam, co masz na myśli?
                    O ile dobrze pamiętam, to bezpośrednim powodem było niepoparcie rządu uwniarzy;
                    ci mędrcy pomylili się w rachunkach i pozbawiając się poparcia 4 posłów UPR
                    stracili władzę, a w konsekwencji Wałęsa rozpędził całe to towarzystwo.
                    UPR domagała się paru drobiazgów typu zapenienia rządu, że nie będzie układał
                    budżetu państwa z degficytem. Co Ci przypomina, co ci przypomina, postulat
                    znajomy ten...?

> zobacz już te popaprańcy z AWS / jak mawiał pewien uczeń POM-u w Popowie /
                    > byli mądrzejsi i czegos takiego nie zaryzykowali , tylko wypuścili w maliny
                    > JKM.

Tutaj to już supełnie nie kumam, o co Ci chodzi.

> Pamiętaj Luka - liczy się skuteczność .

Jasne. Nasi władcy skutecznie ulokowali się u żłobu i kradną na potęgę. Też mi
                    wzór do naśladowania!

> Może , w przyszłości znajdzie sie taka wyspa Utopia ... Ale ja juz tego nie
                    > dożyję .

Niech żywi nie tracą nadziei...

Pozdrawiam

• Gość: JA Re: do JA IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 06.09.01, 07:50

>
                      > > Jest tylko jedno ale , ja / JA / jestem realistą mocno
                      > > osadzonym w dzisiejszej rzeczywistości i aczkolwiek Wasze wypowiedzi są sk
                      > ładne
                      > > i bardzo logiczne ,ale tylko pod jednym warunkiem , że będą odniesione do
                      > wyspy
                      > > zwanej UTOPIA .
                      >
                      > Teza niesprawdzalna - UPR nie była u władzy, więc na razie nie sposób przesądza
                      > ć,
                      > czy zdatne do realizacji. Poza tym, nasza, za przeproszeniem, klasa polityczna
                      > jest opóźniona do uprowców o jakieś 10 lat - dopiero w tym roku przyznali, że
                      > niektóre podatki są "za wysokie". Rewelacja! A ja wiem to od 1989 r....
                      >
                      > > JA / ja / , żyję tu i teraz i tu i taraz trzeba być tak
                      > > skutecznym , aby swoje pomysły wprowadzac w życie . A co robi UPR ?! UPR w
                      >
                      > > ostatnim 10 -leciu skutecznie pozbawiło się wpływu na politykę
                      > > Polski
                      >
                      > "Się"? A zmowa milczenia wokół tej partii w mediach to też wina UPR?
                      >
                      > > Pamiętaj cel uświęca środki , a nie marzenia .
                      >
                      > Nie zgadzam się. Cel uświęcał środki komunistom i nazistom: rezultat - 160 mln
                      > trupów i nic poza tym.
                      >
                      > > Wygłup JKM w Sejmie RP kosztował swego czasu ,wyrzuceniem UPR poza parlame
                      > nt -
                      >
                      > Przepraszam, co masz na myśli?
                      > O ile dobrze pamiętam, to bezpośrednim powodem było niepoparcie rządu uwniarzy;
                      >
                      > ci mędrcy pomylili się w rachunkach i pozbawiając się poparcia 4 posłów UPR
                      > stracili władzę, a w konsekwencji Wałęsa rozpędził całe to towarzystwo.
                      > UPR domagała się paru drobiazgów typu zapenienia rządu, że nie będzie układał
                      > budżetu państwa z degficytem. Co Ci przypomina, co ci przypomina, postulat
                      > znajomy ten...?
                      >
                      > > zobacz już te popaprańcy z AWS / jak mawiał pewien uczeń POM-u w Popowie
                      > /
                      > > byli mądrzejsi i czegos takiego nie zaryzykowali , tylko wypuścili w malin
                      > y
                      > > JKM.
                      >
                      > Tutaj to już supełnie nie kumam, o co Ci chodzi.
                      >
                      > > Pamiętaj Luka - liczy się skuteczność .
                      >
                      > Jasne. Nasi władcy skutecznie ulokowali się u żłobu i kradną na potęgę. Też mi
                      > wzór do naśladowania!
                      >
                      > > Może , w przyszłości znajdzie sie taka wyspa Utopia ... Ale ja juz tego ni
                      > e
                      > > dożyję .
                      >
                      > Niech żywi nie tracą nadziei...
                      >
                      > Pozdrawiam
                      >
                      Luka .
                      Pamiętaj . JA / ja / o lekkich poglądach lewicowych / nie ma to nic wspólnego z
                      SLD i niektórymi lewakami / , nigdy nie byłem fanem SLD - chociaz część
                      zdziecinniałych fanów AWS próbuje mi to wmówić .JA / ja jestem przeciw tej
                      bandzie / fajnie to określiłeś / z AWSP , UW ....
                      Z UPR łączy mnie wiele , a szczególnie UTOPIA .
                      Dlatego nieskuteczność UPR i brak alternatywnie skutecznej partii bliskiej
                      poglądom utopistów , jestem za powolnym eliminowaniem każdego zła , a że AWSP
                      jest NAJGORSZY Z NAJGORSZYCH więc w dyskusji zaczynam od niego .
                      Luka , Ty nic nie piszesz o sobie , o Luce umocowanum w dzisiejszej
                      rzeczywistości , Ty ciągle marzysz . Może to wynika z Twoich umiejętności
                      wróżbiarskich . Może coś zaserwujesz dla mnie .
                      Ja oczekuje na Lukę XXI w..
                      Luka . Poruszanie się na obrzeżach polityki , czyli w tak zwanym niebycie
                      politycznym , jest gorszą wadą , niz ... Skoro chcesz byc realistą / UP
                      Realnej / , weź sobie do serca bardzo mądrom maxyme ,, NIEOBECNI NIE MAJĄ
                      RACJI "- jeżeli nie to będę nazywał Wasza partię , którą darze umiarkowaną
                      sympatją UP Nierealnej .
                      Piszesz o przewadze 10 -letniej politykóqw UPR , nad pozostała klasą polityczną .
                      A gdzie logika . Inni istnieja , a UPR w niebycie ! Cyżby mrówka połknęła
                      słonia ???!!!
                      Logika . Piszesz , że ci złodzieje przeliczyli się i pozbawili poparcia 4 posłów
                      UPR .Luka !!! To UPR - popierało złodziei !!!!!!!/ przeczytaj swój jeden z
                      pierwszych postów gdzie piszesz o złodziejach i bandzie , i ten dzisiejszy o
                      pozbawieniu sie przez rządzących 4 gł. poparcia posłów UPR/ .
                      Luka . Myślę , że jesteś w dalszym ciągu oddany idei jaka przyświecała podczas
                      zjazdu założycielskiego UPR , i to cenię . Ale nie cenię tego co czasami
                      wypisujesz , a co prawdopodobnie wynika z drenażu Twojego mózgu przez Waszych
                      oświeconych .
                      Luka bądź samodzielny w swoich myślach i bron swoich ideii , to może sie kiedyś
                      razem spotkamy , na wyspie zwanej Utopia , gdzie będzie je można wdrażac ...Ale
                      to raczej juz po naszej śmierci .
                      Łącze pozdrowienia z sympatją do podlądów Luki ,a daleki od ich akceoptacji w
                      świecie rzeczywistym .
                      JA

• Gość: luka Re: do JA IP: 213.77.91.* 06.09.01, 09:44

> Luka , Ty nic nie piszesz o sobie , o Luce umocowanum w dzisiejszej
                        > rzeczywistości , Ty ciągle marzysz . Może to wynika z Twoich umiejętności
                        > wróżbiarskich . Może coś zaserwujesz dla mnie .
                        > Ja oczekuje na Lukę XXI w.

Komputer to produkt zeszłego wieku, leseferyzm jest jeszcze wcześniejszy. Jestem
                        przeciwnikiem poprawiania na gorsze, nawet jeśli jest to czynność nowoczesna i
                        postępowa - wolę stare, sprawdzone metody.

> Luka . Poruszanie się na obrzeżach polityki , czyli w tak zwanym niebycie
                        > politycznym , jest gorszą wadą , niz ... Skoro chcesz byc realistą / UP
                        > Realnej / , weź sobie do serca bardzo mądrom maxyme ,, NIEOBECNI NIE MAJĄ
                        > RACJI "- jeżeli nie to będę nazywał Wasza partię , którą darze umiarkowaną
                        > sympatją UP Nierealnej .

Jest to niebyt wynikający ze zmowy mediów, polegającej na milczeniu lub
                        ośmieszaniu tej partii. Swego czasu głośna była sprawa dr Ratajczyka, którego za
                        niewinność ciągano po sądach i wyrzucono z pracy. "Najwyższy Czas!" przedrukował
                        inkryminowany fragment z książki p. Ratajczaka, łamiąc w ten sposób rozmyślnie
                        kretyńskie przepisy o zakazie negowania holocaustu - i co? Cisza... Żaden
                        donosiciel z niezwykle czujnej GW czy innej Trybuny Ludu nie doniósł na nich do
                        prokuratury. Co musi zrobić JKM, aby dostać się na pierwsze strony gazet? Dostać
                        nożem w brzuch. Kiedy 10 lat temu wspominał o konieczności zlikwidowania deficytu
                        budżetowego, nikt go nie słuchał, ale wszyscy się głupkowato z niego śmiali.

> Piszesz o przewadze 10 -letniej politykóqw UPR , nad pozostała klasą polityczną
                        > .
                        > A gdzie logika . Inni istnieja , a UPR w niebycie ! Cyżby mrówka połknęła
                        > słonia ???!!!

UPR istnieje nieprzerwanie od 12 lat, mimo różnych zawirowań. Popatrz na ROAD-UD-
                        UW - rozpada się na naszych oczach... A gdzie się podziały potężne swego czasu
                        KPN, PC czy ROP? Szczezły w swarach - a UPR istnieje.

> Logika . Piszesz , że ci złodzieje przeliczyli się i pozbawili poparcia 4 posłó
                        > w
                        > UPR .Luka !!! To UPR - popierało złodziei !!!!!!!/ przeczytaj swój jeden z
                        > pierwszych postów gdzie piszesz o złodziejach i bandzie , i ten dzisiejszy o
                        > pozbawieniu sie przez rządzących 4 gł. poparcia posłów UPR/ .

Wybacz, nie rozumiem, o co Ci chodzi.

> Luka . Myślę , że jesteś w dalszym ciągu oddany idei jaka przyświecała podczas
                        > zjazdu założycielskiego UPR , i to cenię . Ale nie cenię tego co czasami
                        > wypisujesz , a co prawdopodobnie wynika z drenażu Twojego mózgu przez Waszych
                        > oświeconych .

Nie jestem na tyle zuchwały (jak tyu na przykład), by uważać, że wszystko co
                        piszę będzie docenione przez innych.

> Luka bądź samodzielny w swoich myślach i bron swoich ideii , to może sie kiedyś
                        > razem spotkamy , na wyspie zwanej Utopia , gdzie będzie je można wdrażac ...Ale
                        > to raczej juz po naszej śmierci .

Niekoniecznie. Słyszałeś o nowych pomysłach libertariańskich, typu "Statek
                        Wolności"?

> Łącze pozdrowienia z sympatją do podlądów Luki ,a daleki od ich akceoptacji w
                        > świecie rzeczywistym .

Z reakcyjnym, wstecznym pozdrowieniem,
                        luka
                        • Gość: JA Re: do JA IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 06.09.01, 10:55

>
                          > > Luka , Ty nic nie piszesz o sobie , o Luce umocowanum w dzisiejszej
                          > > rzeczywistości , Ty ciągle marzysz . Może to wynika z Twoich umiejętności
                          > > wróżbiarskich . Może coś zaserwujesz dla mnie .
                          > > Ja oczekuje na Lukę XXI w.
                          >
                          > Komputer to produkt zeszłego wieku, leseferyzm jest jeszcze wcześniejszy. Jeste
                          > m
                          > przeciwnikiem poprawiania na gorsze, nawet jeśli jest to czynność nowoczesna i
                          > postępowa - wolę stare, sprawdzone metody.
                          >
                          > > Luka . Poruszanie się na obrzeżach polityki , czyli w tak zwanym niebycie
                          > > politycznym , jest gorszą wadą , niz ... Skoro chcesz byc realistą / UP
                          > > Realnej / , weź sobie do serca bardzo mądrom maxyme ,, NIEOBECNI NIE MAJĄ
                          >
                          > > RACJI "- jeżeli nie to będę nazywał Wasza partię , którą darze umiarkowaną
                          >
                          > > sympatją UP Nierealnej .
                          >
                          > Jest to niebyt wynikający ze zmowy mediów, polegającej na milczeniu lub
                          > ośmieszaniu tej partii. Swego czasu głośna była sprawa dr Ratajczyka, którego z
                          > a
                          > niewinność ciągano po sądach i wyrzucono z pracy. "Najwyższy Czas!" przedrukowa
                          > ł
                          > inkryminowany fragment z książki p. Ratajczaka, łamiąc w ten sposób rozmyślnie
                          > kretyńskie przepisy o zakazie negowania holocaustu - i co? Cisza... Żaden
                          > donosiciel z niezwykle czujnej GW czy innej Trybuny Ludu nie doniósł na nich do
                          >
                          > prokuratury. Co musi zrobić JKM, aby dostać się na pierwsze strony gazet? Dosta
                          > ć
                          > nożem w brzuch. Kiedy 10 lat temu wspominał o konieczności zlikwidowania deficy
                          > tu
                          > budżetowego, nikt go nie słuchał, ale wszyscy się głupkowato z niego śmiali.
                          >
                          > > Piszesz o przewadze 10 -letniej politykóqw UPR , nad pozostała klasą polit
                          > yczną
                          > > .
                          > > A gdzie logika . Inni istnieja , a UPR w niebycie ! Cyżby mrówka połknęła
                          >
                          > > słonia ???!!!
                          >
                          > UPR istnieje nieprzerwanie od 12 lat, mimo różnych zawirowań. Popatrz na ROAD-U
                          > D-
                          > UW - rozpada się na naszych oczach... A gdzie się podziały potężne swego czasu
                          > KPN, PC czy ROP? Szczezły w swarach - a UPR istnieje.
                          >
                          > > Logika . Piszesz , że ci złodzieje przeliczyli się i pozbawili poparcia 4
                          > posłó
                          > > w
                          > > UPR .Luka !!! To UPR - popierało złodziei !!!!!!!/ przeczytaj swój jeden z
                          >
                          > > pierwszych postów gdzie piszesz o złodziejach i bandzie , i ten dzisiejszy
                          > o
                          > > pozbawieniu sie przez rządzących 4 gł. poparcia posłów UPR/ .
                          >
                          > Wybacz, nie rozumiem, o co Ci chodzi.
                          >
                          > > Luka . Myślę , że jesteś w dalszym ciągu oddany idei jaka przyświecała pod
                          > czas
                          > > zjazdu założycielskiego UPR , i to cenię . Ale nie cenię tego co czasami
                          > > wypisujesz , a co prawdopodobnie wynika z drenażu Twojego mózgu przez Wasz
                          > ych
                          > > oświeconych .
                          >
                          > Nie jestem na tyle zuchwały (jak tyu na przykład), by uważać, że wszystko co
                          > piszę będzie docenione przez innych.
                          >
                          > > Luka bądź samodzielny w swoich myślach i bron swoich ideii , to może sie k
                          > iedyś
                          > > razem spotkamy , na wyspie zwanej Utopia , gdzie będzie je można wdrażac .
                          > ..Ale
                          > > to raczej juz po naszej śmierci .
                          >
                          > Niekoniecznie. Słyszałeś o nowych pomysłach libertariańskich, typu "Statek
                          > Wolności"?
                          >
                          > > Łącze pozdrowienia z sympatją do podlądów Luki ,a daleki od ich akceoptac
                          > ji w
                          > > świecie rzeczywistym .
                          >
                          > Z reakcyjnym, wstecznym pozdrowieniem,
                          > luka

Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny , spontaniczny ... Ty
                          jesteś przyczajony , zamknięty w sobie , widzącego w każdym swojego wroga .
                          Pisz o sdprawach UPR w sposób normalny , bez patosu , ale i też bez powoływania
                          sie na JKM jako mesjasza . Pisałem Ci już raz , że JA tego pana bardzo lubi i
                          chetnie go czytuje , ale to za mało aby każde słowo JKM brać za słowo mesjasza .
                          Luka Ty popadasz w przesadną podejżliwością . Ty moją rozmowę z Tobą poddajesz
                          tak drobiazgowej analizie , że aż się boję z tobą rozmawiać . Ty niedługo
                          powiesz , że JA to Ty - ale przecież nie o to chodzi w dyskusji .
                          Zobacz co by się stało gdybym i ja /Ja / poddał ten tekst tak szczegółowej
                          analizie - to wszystko stałoby się nieczytelne i upierdliwe do bólu .
                          Trochę boję się Twojego zachowania , które zbliżone jest do zachowania sejmowego
                          idioty p. Niesiołowskiego . On tak jak i Ty - kiedy temat mu niewygodny to on nic
                          nie rozumie , nic nie słyszał , nic nie czytał ....
                          Luka . Miałeś mi tak coś osobiście wywróżyć na przyszłość /pisałeś , że posiadasz
                          takie zdolności /- i co ?!
                          Kilkanaście lat temu na arenie politycznej zaistniał rózny folklor polityczny , i
                          jako , że to był folklor wielu z nich już nie ma i wielu w najbliższej czsie też
                          nie będzie .
                          Przy takim podejściu do sprawy , jaki prezentują Twoi przywódcy / a Ty to
                          powielasz / , nie wróżę / zstrzeganm że to taki zwrot , a nie jasnowidzenie /
                          większych perspektyw dla UPR na arenie politycznej , mimo sympati jaką was darze .
                          Miałem / początek lat 90 / kolegę UPEEROWCA , ale on się też zawiódł .On chciał
                          istnieć , a nie być w marzeniach .
                          A teraz troche prawdy .
                          Skoro tak genialna partia / z takimi genialnymi szefami/ nie potrafiła sobie
                          poradzic z takim folklorem jak AWs , PiS , Po , ZCHN ...to może tylko świadczyc o
                          tym , że UPR jeszcze nie dorósł do poziomu tego folkloru . Trudno by było Ci
                          udowodnić tezę , że logicznym jest powiedzenie : - ,, stawiam na JA 100: 1 w jego
                          walce bokserskiej z Tysonem " .I na nic nie zda się zwalanie winy na zmowę
                          medii ...taka postawa świadczy o braku dorosłości i powagi .
                          To wczoraj ten przygłup Docent Karol powiedział , ja jako szef rządu , czujer sie
                          odpowiedzialny za to co rząd zrobił " . A co on myślał do cholery , że
                          odpowiedzialność za jego idiotyzmy wezmą trolle .Więc po co ja zwalac na media .
                          Liczy się niepodważalna skuteczność , a polega ona na na przekonaniu do własnych
                          haseł społeczeństwa , poradzeniu sobie z mediami ... a nie liczenie na to , że
                          sie zaistnieje na pierwszych stronach z powodu wbicia noża w brzuch przez
                          rozżalonego zięcia .
                          Napisałem bardzo krytycznie , co wcale nie znaczy , że nie będę korzystał z
                          niektórych mądrości JKM , ale tylko tych które dadzą się zastosowac w świecie
                          REALNYM .
                          Przypominam , od teraz nie będę brał udziału w tzw. ,, analitycznej dyskusji ".
                          Liczę na Lukę otwartego .
                          Pozdrawiam normalnie
                          JA

• Gość: luka Re: do JA IP: 213.77.91.* 06.09.01, 15:31

> Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny ,

Sugerujesz, że jestem nienormalny?

> spontaniczny ... Ty
                            > jesteś przyczajony , zamknięty w sobie , widzącego w każdym swojego wroga .

Nie w każdym. I nie taki znowu zamknięty - widać, że nie czytałeś wielu moich
                            postów.

> Pisz o sdprawach UPR w sposób normalny , bez patosu , ale i też bez powoływania
                            > sie na JKM jako mesjasza . Pisałem Ci już raz , że JA tego pana bardzo lubi i
                            > chetnie go czytuje , ale to za mało aby każde słowo JKM brać za słowo mesjasza
                            > .

"Mesjasz" to złe słowo. Ten gość uczy nieszablonowego myślenia, abstrakcyjnego,
                            prowokującego intelekt do wysiłku.
                            A tak między nami - od JKM wolę Michalkiewicza.

> Luka Ty popadasz w przesadną podejżliwością . Ty moją rozmowę z Tobą poddajesz
                            > tak drobiazgowej analizie , że aż się boję z tobą rozmawiać .

Ojej, wszyscy się mnie boją. Zabiłem albo co najmniej spoliczkowałem juz tutaj
                            kogoś?
                            Nie wiem, dlaczego uważasz, że jestem podejrzliwy - zwykle zarzuca mi się coś
                            przeciwnego.
                            Co do analizy - mam Cię zbywać ogólnikami?

> Zobacz co by się stało gdybym i ja /Ja / poddał ten tekst tak szczegółowej
                            > analizie - to wszystko stałoby się nieczytelne i upierdliwe do bólu .

Ustalanie szczegółów wpływa na lepsze zrozumienie dyskutantów - ile razy doszło
                            na forum do waśni, bo jeden opacznie zrozumiał myśl drugiego.

> Trochę boję się Twojego zachowania , które zbliżone jest do zachowania sejmoweg
                            > o
                            > idioty p. Niesiołowskiego . On tak jak i Ty - kiedy temat mu niewygodny to on n
                            > ic nie rozumie , nic nie słyszał , nic nie czytał ....

No, teraz to przeczysz sam sobie - zarzucasz mi zbyt "szczegółową analizę", a
                            następnie prośbę o szczegóły nazywasz udawaniem głupiego a la Niesiołoski.
                            Nieładnie.

> Luka . Miałeś mi tak coś osobiście wywróżyć na przyszłość /pisałeś , że posiada
                            > sz takie zdolności /- i co ?!

W ciągu najbliższego roku staniesz się biedniejszy, ograniczysz wydatki, choć
                            nadal będziesz wisiał godzinami na Internecie; w okolicach maja poczujesz, że
                            coraz częściej (mimo wszystko) masz dobry humor; latem wygrasz w totka sporo
                            pieniędzy, ale uważaj na przejściach dla pieszych - słyszę pisk opon i głuche
                            uderzenie.

> Przy takim podejściu do sprawy , jaki prezentują Twoi przywódcy / a Ty to
                            > powielasz / , nie wróżę / zstrzeganm że to taki zwrot , a nie jasnowidzenie
                            > /
                            > większych perspektyw dla UPR na arenie politycznej , mimo sympati jaką was darz
                            > e .

Poczekajmy do wyborów. Jeżeli kilku posłów UPR dostanie się do Sejmu, publikatory
                            będą zmuszone zaobserwować ich obecność. A obecność w mediach to połowa sukcesu.

> Miałem / początek lat 90 / kolegę UPEEROWCA , ale on się też zawiódł .On chcia
                            > ł istnieć , a nie być w marzeniach .

To samo można powiedzieć o znakomitym pisarzu sf Rafale Ziemkiewiczu - zwęszył
                            karierę w AWS i zdradził UPR...

> Skoro tak genialna partia / z takimi genialnymi szefami/ nie potrafiła sobie
                            > poradzic z takim folklorem jak AWs , PiS , Po , ZCHN ...to może tylko świadczyc
                            > o
                            > tym , że UPR jeszcze nie dorósł do poziomu tego folkloru . Trudno by było Ci
                            > udowodnić tezę , że logicznym jest powiedzenie : - ,, stawiam na JA 100: 1 w je
                            > go
                            > walce bokserskiej z Tysonem " .I na nic nie zda się zwalanie winy na zmowę
                            > medii ...taka postawa świadczy o braku dorosłości i powagi .

Mój drogi, kogo poprzesz w wyborach - uśmiechniętego od ucha do ucha człowieka w
                            czerwonym krawacie, obiecującym złote góry, czy jąkającego się paralityka,
                            straszącego hasłem "chcącemu nie dzieje się krzywda"?
                            Mam nadzieję, że UPR nie dorośnie do tego skompromitowanego folkloru AWSLDUWPSL -
                            niech złodziejstwo będzie poza ich możliwościami.

> To wczoraj ten przygłup Docent Karol powiedział , ja jako szef rządu , czujer s
                            > ie
                            > odpowiedzialny za to co rząd zrobił " . A co on myślał do cholery , że
                            > odpowiedzialność za jego idiotyzmy wezmą trolle .Więc po co ja zwalac na media
                            > .

Widzisz, różnica jest taka, że on może sobie gadać w telewizorze do woli, a nawet
                            zażądać czasu antenowego - JKM (o innych upeerowcach nie wspominając) pokażą co
                            najwyżej w krzywym zwierciadle.

> Liczy się niepodważalna skuteczność , a polega ona na na przekonaniu do własnyc
                            > h
                            > haseł społeczeństwa , poradzeniu sobie z mediami ... a nie liczenie na to , że
                            > sie zaistnieje na pierwszych stronach z powodu wbicia noża w brzuch przez
                            > rozżalonego zięcia .

Najlepszą skuteczność osiąga się kłamiąc. To kwestia osobistych walorów moralnych.
                            A do mediów dostał się tylko dlatego, iż wiadomo było, że wielu
                            ćwierćinteligentów będzie miało używanie w stylu "harakiri", "nie umie jeść
                            sztućcami" itd.

> Napisałem bardzo krytycznie , co wcale nie znaczy , że nie będę korzystał z
                            > niektórych mądrości JKM , ale tylko tych które dadzą się zastosowac w świecie
                            > REALNYM .

A które się nie dadzą? Pytam z ciekawości.

> Przypominam , od teraz nie będę brał udziału w tzw. ,, analitycznej dyskusji ".
                            > Liczę na Lukę otwartego .

Przykro mi, ale skręcanie sznurka z piasku słów uznaję za czynność zbędną.

Pozdrawiam nienormalnie, jak wskazałeś w inwokacji
                            • Gość: luka Re: do JA - uzupełnienie IP: 213.77.91.* 06.09.01, 15:35
                              A propos normalności - jak życzysz sobie pogadać ze mną ot, tak sobie, to
                              umówmy się kiedyś na piwo.
                              • Gość: JA Re: do JA - uzupełnienie IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 07.09.01, 08:01

> A propos normalności - jak życzysz sobie pogadać ze mną ot, tak sobie, to
                                > umówmy się kiedyś na piwo.

No , nareszcie . Luka , jest normalnym Luką .I o to mi chodziło . Z zaproszenia
                                chętnie skorzystam , ale czy to możliwe przy odległościach i konieczności
                                świadczenia pracy ?
                            • Gość: JA Re: do JA IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 07.09.01, 07:58

>
                              > > Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny ,
                              >
                              > Sugerujesz, że jestem nienormalny?

Chyba źle mnie zrozumiałeś ... Nie ,Ty to ordynarnie zamanipulowałeś - wyrwałeś z
                              kontekstu . Oj , nie ładnie Luka - UPR-owiec i manipulator !W zdaniu ,, ...fajny
                              jest Luka , idiota to Jaś ..." wcale nie znzaczy ,, ...Luka , idiota... " . To
                              jest zagranie godne Niesiołowskiego !
                              >
                              > > spontaniczny ... Ty
                              > > jesteś przyczajony , zamknięty w sobie , widzącego w każdym swojego wroga
                              > .
                              >
                              > Nie w każdym. I nie taki znowu zamknięty - widać, że nie czytałeś wielu moich
                              > postów.

Czytam i odczytuje ciągle to samo . Mam znajomego J.W Skrobisza / UPR / , on nie
                              posiada tej Twojej megalofobii.
                              >
                              > > Pisz o sdprawach UPR w sposób normalny , bez patosu , ale i też bez powoły
                              > wania
                              > > sie na JKM jako mesjasza . Pisałem Ci już raz , że JA tego pana bardzo lu
                              > bi i
                              > > chetnie go czytuje , ale to za mało aby każde słowo JKM brać za słowo mesj
                              > asza
                              > > .
                              >
                              > "Mesjasz" to złe słowo. Ten gość uczy nieszablonowego myślenia, abstrakcyjnego,
                              >
                              > prowokującego intelekt do wysiłku.
                              > A tak między nami - od JKM wolę Michalkiewicza.

Michalkiewicza nie czytuje , wole JKM .Takie abstrakcje , można prowadzić w
                              instytutach doświadczalnych , polityka nie znosi doświadczeń i prowizorki . A
                              jakie słowo jest dobre ?
                              >
                              > > Luka Ty popadasz w przesadną podejżliwością . Ty moją rozmowę z Tobą podda
                              > jesz
                              > > tak drobiazgowej analizie , że aż się boję z tobą rozmawiać .
                              >
                              > Ojej, wszyscy się mnie boją. Zabiłem albo co najmniej spoliczkowałem juz tutaj
                              > kogoś?
                              > Nie wiem, dlaczego uważasz, że jestem podejrzliwy - zwykle zarzuca mi się coś
                              > przeciwnego.
                              > Co do analizy - mam Cię zbywać ogólnikami?

Bez przesady Luka . Twoja ,, wielkość " mnie na pewno nie przeraża i nie
                              zauważyłem żeby ktoś się Ciebie przestraszył . Tu okazujesz swoją megalomanie -
                              a to już snobizm .
                              Za docenienie mnie jako dyskutanta , dziękuje .
                              >
                              > > Zobacz co by się stało gdybym i ja /Ja / poddał ten tekst tak szczegółowej
                              >
                              > > analizie - to wszystko stałoby się nieczytelne i upierdliwe do bólu .
                              >
                              > Ustalanie szczegółów

Można ustalac bez drobienia

wpływa na lepsze zrozumienie dyskutantów
                              Ja Ciebie rozumię bez tego .
                              - ile razy doszło
                              >
                              > na forum do waśni,

Ze mna nie .

bo jeden opacznie zrozumiał myśl drugiego.
                              Ja Ciebie rozumie i bez szczególowej analizy tekstu
                              >
                              > > Trochę boję się Twojego zachowania , które zbliżone jest do zachowania sej
                              > moweg
                              > > o
                              > > idioty p. Niesiołowskiego . On tak jak i Ty - kiedy temat mu niewygodny to
                              > on n
                              > > ic nie rozumie , nic nie słyszał , nic nie czytał ....
                              >
                              > No, teraz to przeczysz sam sobie
                              Nigdy sobie nie przeczyłem
                              - zarzucasz mi zbyt "szczegółową analizę",
                              nie zarzucam , a prosze o coś bardziej przyjaznego .
                              a
                              > następnie prośbę o szczegóły nazywasz udawaniem głupiego a la Niesiołoski.
                              > Nieładnie.
                              Wiedziałem , że wiesz o co chodzi tylko udajesz .To była taka ,,przerzutnia" jak
                              by powiedział geniusz Popowa .
                              >
                              > > Luka . Miałeś mi tak coś osobiście wywróżyć na przyszłość /pisałeś , że po
                              > siada
                              > > sz takie zdolności /- i co ?!
                              >
                              > W ciągu najbliższego roku staniesz się biedniejszy,
                              Tego nie lubie .
                              ograniczysz wydatki,
                              Tego też .
                              choć
                              > nadal będziesz wisiał godzinami na Internecie;
                              To lubię .
                              w okolicach maja poczujesz, że
                              > coraz częściej (mimo wszystko) masz dobry humor
                              Humor dobry / U mnie to stan ciągły !
                              ; latem wygrasz w totka sporo
                              > pieniędzy,
                              Pod koniec wiosny zacznę grac w totka.
                              ale uważaj na przejściach dla pieszych - słyszę pisk opon i głuche
                              > uderzenie.
                              To nie miłe , ale czy można się tego ustrzec ?
                              >
                              > > Przy takim podejściu do sprawy , jaki prezentują Twoi przywódcy / a Ty to
                              > > powielasz / , nie wróżę / zstrzeganm że to taki zwrot , a nie jasnowidz
                              > enie
                              > > /
                              > > większych perspektyw dla UPR na arenie politycznej , mimo sympati jaką was
                              > darz
                              > > e .
                              >
                              > Poczekajmy do wyborów.
                              A co UPR startuje w wyborach ?
                              Jeżeli kilku posłów UPR dostanie się do Sejmu,
                              Jeśli się dostaną to jako wasale PO . By nie być obraźliwym , a dobrze
                              zrozumianym - wasal to takie ,, gówno przylepione do statku , które krzyczy , ,,
                              zobaczcie jak pieknie płynę ".
                              Plujesz na AWS i UW , a jednocześnie godzisz się na to,by na klęczkach się przed
                              nimi korzyc / Płażyński - AWs , Tusk - UW . Podac więcej przykładów ?!/.
                              Oj , Luka . Analityk , a brak logiki .
                              publikato
                              > ry
                              > będą zmuszone zaobserwować ich obecność.
                              Oby nie z takim skutkiem jak poprzednio .
                              A obecność w mediach to połowa sukcesu
                              Połowa sukcesu to za mało . Chyba nie krzykniesz trzymając samą kierownicę w
                              ręcę - ,, ludzie mam samochód "
                              > .
                              >
                              > > Miałem / początek lat 90 / kolegę UPEEROWCA , ale on się też zawiódł .On
                              > chcia
                              > > ł istnieć , a nie być w marzeniach .
                              >
                              > To samo można powiedzieć o znakomitym pisarzu sf Rafale Ziemkiewiczu - zwęszył
                              > karierę w AWS i zdradził UPR...
                              Mnie Ziemkiewicz nie interesuje . / nawet go nie znam . Taka to znakomitość !/.
                              To Wy poszliście do PO na klęczkach . Do Po w której znaleźli się typowi zdrajcy
                              AWS , UW ...To z Waszej strony już nie zdrada - TO KARŁOWATOŚĆ .
                              >
                              > > Skoro tak genialna partia / z takimi genialnymi szefami/ nie potrafiła sob
                              > ie
                              > > poradzic z takim folklorem jak AWs , PiS , Po , ZCHN ...to może tylko świa
                              > dczyc
                              > > o
                              > > tym , że UPR jeszcze nie dorósł do poziomu tego folkloru . Trudno by było
                              > Ci
                              > > udowodnić tezę , że logicznym jest powiedzenie : - ,, stawiam na JA 100: 1
                              > w je
                              > > go
                              > > walce bokserskiej z Tysonem " .I na nic nie zda się zwalanie winy na zmowę
                              >
                              > > medii ...taka postawa świadczy o braku dorosłości i powagi .
                              >
                              > Mój drogi, kogo poprzesz w wyborach
                              Ja / JA / nikogo nie poprę . JA / ja / zagłosuję przeciwko prawicy , a
                              szczególnie przeciwko AWS .
                              - uśmiechniętego od ucha do ucha człowieka
                              Nie rozumię o kogo chodzi ?
                              > w
                              > czerwonym krawacie,
                              Lubię czerwony kolor / niebieski też / i podobno mi w nim do twarzy .
                              obiecującym złote góry, czy jąkającego się paralityka,
                              > straszącego hasłem "chcącemu nie dzieje się krzywda"?
                              Też nie wiem o kogo chodzi , czyżby o JKM .On to mówi wejdziemy do NAFTA i
                              będzie druga ameryka . Czy o to Ci chodziło ?
                              > Mam nadzieję, że UPR nie dorośnie do tego skompromitowanego folkloru AWSLDUWPSL
                              Patrząc REALNIE , JA / ja / też tak myślę !!!
                              > -
                              > niech złodziejstwo będzie poza ich możliwościami.
                              To hasło cenię !!!!Prosze o wykonanie !!!!
                              >
                              > > To wczoraj ten przygłup Docent Karol powiedział , ja jako szef rządu , czu
                              > jer s
                              > > ie
                              > > odpowiedzialny za to co rząd zrobił " . A co on myślał do cholery , że
                              > > odpowiedzialność za jego idiotyzmy wezmą trolle .Więc po co ja zwalac na m
                              > edia
                              > > .
                              >
                              > Widzisz, różnica jest taka, że on może sobie gadać w telewizorze do woli, a naw
                              > et
                              > zażądać czasu antenowego - JKM (o innych upeerowcach nie wspominając) pokażą co
                              >
                              > najwyżej w krzywym zwierciadle.
                              Ja kiedyś nieopatrznie kupiłem lustro dające krzywe odbicie ...wyrzuciłem je i
                              kupiłem nowe . Teraz widzę się naturalnie .
                              >
                              > > Liczy się niepodważalna skuteczność ,
                              O to chodzi , o to chodzi !!! Cały czas Ci to tułmacze , z brakiem zrozumienia z
                              Twojej strony .
                              a polega ona na na przekonaniu do wł
                              > asnyc
                              > > h
                              > > haseł sp
                              • Gość: luka Re: do JA IP: 217.67.196.* 07.09.01, 10:32

> > > Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny ,

> Chyba źle mnie zrozumiałeś ... Nie ,Ty to ordynarnie zamanipulowałeś - wyrwałeś
                                > z
                                > kontekstu . Oj , nie ładnie Luka - UPR-owiec i manipulator !W zdaniu ,, ...fajn
                                > y
                                > jest Luka , idiota to Jaś ..." wcale nie znzaczy ,, ...Luka , idiota... " . To
                                > jest zagranie godne Niesiołowskiego !

Zdanie brzmiało: "Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny".
                                Obie części tego zdania odnoszą się do mnie, a nie dwu różnych osób. "Iks jest
                                porządny, ale nudny" - czyli mowa o uczciwym zrzędzie, a nie o Jezusie Chrystusie
                                i Krzysztofie Zanussim.
                                I daj mi spokój z tym Niesiołowskim - znowu mnie ten spec od motyli wczoraj
                                rozdrażnił.

> Czytam i odczytuje ciągle to samo . Mam znajomego J.W Skrobisza / UPR / , on ni
                                > e posiada tej Twojej megalofobii.

"Ciągle to samo" dobrze o mnie świadczy - nie zmieniam co chwila poglądów. Aże
                                Pan poseł (przekaż, proszę, pozdrowienia) nie jest megalofobem (?!) - coż to za
                                bolszewicka supozycja w rodzaju "wszyscy mamy te same żołądki"?

> Michalkiewicza nie czytuje , wole JKM .Takie abstrakcje , można prowadzić w
                                > instytutach doświadczalnych , polityka nie znosi doświadczeń i prowizorki . A
                                > jakie słowo jest dobre ?

Pisałem o nieszablonowym mysleniu, a nie polityce.
                                Dobrym słowem byłoby powiedzmy "latarnik".

> Bez przesady Luka . Twoja ,, wielkość " mnie na pewno nie przeraża i nie
                                > zauważyłem żeby ktoś się Ciebie przestraszył . Tu okazujesz swoją megalomanie
                                > - a to już snobizm .

Taki np. Al oblewa się zimnym potem, kiedy ze mną dyskutuje, Pani Maja uznała
                                mnie za zagrożenie dla ludzkości, a za komuny cenzura uznała, że godzę w
                                sojusze...
                                Pewność siebie i wiara we własne umiejętności to megalomania/snobizm?

> bo jeden opacznie zrozumiał myśl drugiego.
                                > Ja Ciebie rozumie i bez szczególowej analizy tekstu

Oj, czy to aby nie megalomania?

> Wiedziałem , że wiesz o co chodzi tylko udajesz .To była taka ,,przerzutnia" ja
                                > k by powiedział geniusz Popowa .

Rzucenie na szalę autorytetu Popowa zmusza mnie do sromotnej kapitulacji.

> > W ciągu najbliższego roku staniesz się biedniejszy,
                                > Tego nie lubie .

Niestety, nie bedziesz miał na to wpływu, nawet jeśli zagłosujesz na UPR.

> ograniczysz wydatki,
                                > Tego też .

Konsekwencja powyższego...

>> choć nadal będziesz wisiał godzinami na Internecie;
                                > To lubię .

Zadowoleni ludzie żyją dłużej.

> w okolicach maja poczujesz, że
                                > > coraz częściej (mimo wszystko) masz dobry humor
                                > Humor dobry / U mnie to stan ciągły !

Będziesz miał nieco zepsuty zaciskaniem pasa (a tego przecież nie lubisz), ale
                                właśnie w maju humor odzyskasz!

> > ; latem wygrasz w totka sporo pieniędzy,
                                > Pod koniec wiosny zacznę grac w totka.

Słusznie, zapobiegliwa postawa.

> ale uważaj na przejściach dla pieszych - słyszę pisk opon i głuche
                                > > uderzenie.
                                > To nie miłe , ale czy można się tego ustrzec ?

Oczywiście. Jak wygrasz tę kasę w lotto i będziesz wracał do domu, to nie wpatruj
                                się cielęcym wzrokiem w czek, tylko rozglądaj na boki.

> > Poczekajmy do wyborów.
                                > A co UPR startuje w wyborach ?

Startuje, z ostatnich miejsc na listach PO do sejmu oraz jako samodzielny komitet
                                do Senatu (z wyjątkiem JKM, który jest w bloku Senat 2001).

> Jeśli się dostaną to jako wasale PO . By nie być obraźliwym , a dobrze
                                > zrozumianym - wasal to takie ,, gówno przylepione do statku , które krzyczy , ,
                                > , zobaczcie jak pieknie płynę ".

Błędne skojarzenie. PO to trampolina.

> Plujesz na AWS i UW , a jednocześnie godzisz się na to,by na klęczkach się prze
                                > d nimi korzyc / Płażyński - AWs , Tusk - UW . Podac więcej przykładów ?!/.
                                > Oj , Luka . Analityk , a brak logiki .

Jak mawiał towarzysz Lenin: "Kupimy od kapitalistów sznurek, na którym ich
                                następnie powiesimy".
                                Domagałeś się skuteczności od UPR - czyż nie jest to właśnie pragmatyczne
                                podejście?

> Połowa sukcesu to za mało . Chyba nie krzykniesz trzymając samą kierownicę w
                                > ręcę - ,, ludzie mam samochód "
                                > > .

Ta połowa to zakończona sukcesem gra wstępna. Zadowoleni bedą chcieli dalszego
                                ciągu.

> Mnie Ziemkiewicz nie interesuje . / nawet go nie znam . Taka to znakomitość !/.

Twoja niewiedza nie świadczy źle o Ziemkiewiczu, ale o Tobie - tak samo jakby
                                ktoś powiedział "Herbert? Nie słyszałem; cóż to za znakomitość?".

> To Wy poszliście do PO na klęczkach . Do Po w której znaleźli się typowi zdrajc
                                > y AWS , UW ...To z Waszej strony już nie zdrada - TO KARŁOWATOŚĆ .

Ojej, a cały czas perorujesz o skuteczności w polityce i uświęcaniu celów przez
                                środki. Widzisz - jednak często sobie przeczysz.

> Ja / JA / nikogo nie poprę . JA / ja / zagłosuję przeciwko prawicy , a
                                > szczególnie przeciwko AWS .

Zatem będzie to głos na "nie". Na złość mamie odmrożę sobie uszy.

> - uśmiechniętego od ucha do ucha człowieka w czerwonym krawacie,
                                > obiecującym złote góry, czy jąkającego się paralityka,
                                > > straszącego hasłem "chcącemu nie dzieje się krzywda"?

To proste: głupcy głosują na szwindlarzy, którzy obiecują gruszki na wierzbie, a
                                boja się poprzeć osobę, którą codziennie widzą w lustrze - czy każdego ranka
                                czekasz na dyrektywy z UE pt. "Jak bezpiecznie się ogolić" i następnie
                                kombinujesz, jak by tu naciągnąć kogoś na pieniądze, czy też uczciwie zarabiasz
                                sam na siebie i utrzymujesz rodzinę?

> Też nie wiem o kogo chodzi , czyżby o JKM .On to mówi wejdziemy do NAFTA i
                                > będzie druga ameryka . Czy o to Ci chodziło ?

O co mi chodziło - vide wyżej.
                                A NAFTA - to korzystniejsze rozwiązanie od Mumii Europejskiej.

> > niech złodziejstwo będzie poza ich możliwościami.
                                > To hasło cenię !!!!Prosze o wykonanie !!!!

Zu befehl, Herr Ich.
                                • Gość: JA Re: do JA IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 07.09.01, 13:11

>
                                  > > > > Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny ,
                                  >
                                  > > Chyba źle mnie zrozumiałeś ... Nie ,Ty to ordynarnie zamanipulowałeś - wyr
                                  > wałeś
                                  > > z
                                  > > kontekstu . Oj , nie ładnie Luka - UPR-owiec i manipulator !W zdaniu ,, ..
                                  > .fajn
                                  > > y
                                  > > jest Luka , idiota to Jaś ..." wcale nie znzaczy ,, ...Luka , idiota... "
                                  > . To
                                  > > jest zagranie godne Niesiołowskiego !
                                  >
                                  > Zdanie brzmiało: "Luka ja Cię naprawde bardzo lubię , ale stań się normalny".
                                  > Obie części tego zdania odnoszą się do mnie, a nie dwu różnych osób. "Iks jest
                                  > porządny, ale nudny" - czyli mowa o uczciwym zrzędzie, a nie o Jezusie Chrystus
                                  > ie
                                  > i Krzysztofie Zanussim.
                                  > I daj mi spokój z tym Niesiołowskim - znowu mnie ten spec od motyli wczoraj
                                  > rozdrażnił.
                                  Mnie też .
                                  >
                                  > > Czytam i odczytuje ciągle to samo . Mam znajomego J.W Skrobisza / UPR / ,
                                  > on ni
                                  > > e posiada tej Twojej megalofobii.
                                  >
                                  > "Ciągle to samo" dobrze o mnie świadczy - nie zmieniam co chwila poglądów. Aże
                                  > Pan poseł (przekaż, proszę, pozdrowienia) nie jest megalofobem (?!) - coż to za
                                  >
                                  > bolszewicka supozycja w rodzaju "wszyscy mamy te same żołądki"?
                                  Janek S. - już nie jest posłem , aktualnie kandyduje z listy PO . Kiedyś z nim
                                  pracowałem .
                                  >
                                  > > Michalkiewicza nie czytuje , wole JKM .Takie abstrakcje , można prowadzić
                                  > w
                                  > > instytutach doświadczalnych , polityka nie znosi doświadczeń i prowizorki
                                  > . A
                                  > > jakie słowo jest dobre ?
                                  >
                                  > Pisałem o nieszablonowym mysleniu, a nie polityce.
                                  > Dobrym słowem byłoby powiedzmy "latarnik".
                                  O ile pamiętam , latarnik umarł w samotności - jeżeli o to chodzi to zgoda .
                                  >
                                  > > Bez przesady Luka . Twoja ,, wielkość " mnie na pewno nie przeraża i nie
                                  > > zauważyłem żeby ktoś się Ciebie przestraszył . Tu okazujesz swoją megalom
                                  > anie
                                  > > - a to już snobizm .
                                  >
                                  > Taki np. Al oblewa się zimnym potem, kiedy ze mną dyskutuje, Pani Maja uznała
                                  > mnie za zagrożenie dla ludzkości, a za komuny cenzura uznała, że godzę w
                                  > sojusze...
                                  > Pewność siebie i wiara we własne umiejętności to megalomania/snobizm?
                                  Oj , oj , oj - a jednak megaloman . Zobacz ja jestem całkiem chłodny i nie
                                  spocony . A Pani Maii - nie znam - czy to też źle o mnie świadczy ?
                                  >
                                  > > bo jeden opacznie zrozumiał myśl drugiego.
                                  > > Ja Ciebie rozumie i bez szczególowej analizy tekstu
                                  >
                                  > Oj, czy to aby nie megalomania?
                                  Nie ! To zwykły REALIZM ., bez konieczności używania dodatku w stylu Unia
                                  Polityki...
                                  >
                                  > > Wiedziałem , że wiesz o co chodzi tylko udajesz .To była taka ,,przerzutni
                                  > a" ja
                                  > > k by powiedział geniusz Popowa .
                                  >
                                  > Rzucenie na szalę autorytetu Popowa zmusza mnie do sromotnej kapitulacji.
                                  Ja skapitulowałem juz wtedy , kiedy to idywidułum zostało prezydentem .
                                  >
                                  > > > W ciągu najbliższego roku staniesz się biedniejszy,
                                  > > Tego nie lubie .
                                  >
                                  > Niestety, nie bedziesz miał na to wpływu, nawet jeśli zagłosujesz na UPR.
                                  Postaram się temu zapobiec -właśnie otwieram piwiarnie / pub/
                                  >
                                  > > ograniczysz wydatki,
                                  > > Tego też .
                                  >
                                  > Konsekwencja powyższego...
                                  A ja jednak ją otworzę .
                                  >
                                  > >> choć nadal będziesz wisiał godzinami na Internecie;
                                  > > To lubię .
                                  >
                                  > Zadowoleni ludzie żyją dłużej.
                                  Tak też myślałem !>
                                  > > w okolicach maja poczujesz, że
                                  > > > coraz częściej (mimo wszystko) masz dobry humor
                                  > > Humor dobry / U mnie to stan ciągły !
                                  >
                                  > Będziesz miał nieco zepsuty zaciskaniem pasa (a tego przecież nie lubisz), ale
                                  > właśnie w maju humor odzyskasz!
                                  Cieszę się , że to w maju - kocham wiosnę !
                                  >
                                  > > > ; latem wygrasz w totka sporo pieniędzy,
                                  > > Pod koniec wiosny zacznę grac w totka.
                                  >
                                  > Słusznie, zapobiegliwa postawa.
                                  Ale trzymam Cię za słowo , jeżeli chodzi o wygraną / większą !!!!/
                                  >
                                  > > ale uważaj na przejściach dla pieszych - słyszę pisk opon i głuche
                                  > > > uderzenie.
                                  > > To nie miłe , ale czy można się tego ustrzec ?
                                  >
                                  > Oczywiście. Jak wygrasz tę kasę w lotto i będziesz wracał do domu, to nie wpatr
                                  > uj
                                  > się cielęcym wzrokiem w czek, tylko rozglądaj na boki.
                                  Zamówię sobię taksówkę , albo poproszę swegio kierowce , żeby mnie zawiózł .
                                  >
                                  > > > Poczekajmy do wyborów.
                                  > > A co UPR startuje w wyborach ?
                                  >
                                  > Startuje, z ostatnich miejsc na listach PO do sejmu
                                  To Po startuje , a nie UPR !Jestem ciągle REALNY.
                                  oraz jako samodzielny komit
                                  > et
                                  > do Senatu (z wyjątkiem JKM, który jest w bloku Senat 2001).
                                  Cenię JKM . Ale pozostali to jak to g..o przylepione do burty ,. Co , nie stac
                                  ich na samodzielność ?!
                                  >
                                  > > Jeśli się dostaną to jako wasale PO . By nie być obraźliwym , a dobrze
                                  > > zrozumianym - wasal to takie ,, gówno przylepione do statku , które krzycz
                                  > y , ,
                                  > > , zobaczcie jak pieknie płynę ".
                                  >
                                  > Błędne skojarzenie. PO to trampolina.
                                  To już lepiej i logiczniej.Ale łapy tak i tak będą śmierdziały gó..em . Toż to
                                  JKM mówił , że nie tylko PZPR ponosi winę , ale także jego wasale .>
                                  > > Plujesz na AWS i UW , a jednocześnie godzisz się na to,by na klęczkach się
                                  > prze
                                  > > d nimi korzyc / Płażyński - AWs , Tusk - UW . Podac więcej przykładów ?!/
                                  > .
                                  > > Oj , Luka . Analityk , a brak logiki .
                                  >
                                  > Jak mawiał towarzysz Lenin: "Kupimy od kapitalistów sznurek, na którym ich
                                  > następnie powiesimy".
                                  Cenię Cię za tą mądrość , ale czy Cię czsami nie zdradzą włani przywódcy .
                                  Będziesz taka współczesna Joanna Darc .
                                  > Domagałeś się skuteczności od UPR - czyż nie jest to właśnie pragmatyczne
                                  > podejście?
                                  Jest to podejście pragmatyczne , ale to jeden jedyny raz .
                                  >
                                  > > Połowa sukcesu to za mało . Chyba nie krzykniesz trzymając samą kierownicę
                                  > w
                                  > > ręcę - ,, ludzie mam samochód "
                                  > > > .
                                  >
                                  > Ta połowa to zakończona sukcesem gra wstępna. Zadowoleni bedą chcieli dalszego
                                  > ciągu.
                                  Luka , zbereźniku - nie myl polityki z seksem .
                                  >
                                  > > Mnie Ziemkiewicz nie interesuje . / nawet go nie znam . Taka to znakomitoś
                                  > ć !/.
                                  >
                                  > Twoja niewiedza nie świadczy źle o Ziemkiewiczu, ale o Tobie - tak samo jakby
                                  > ktoś powiedział "Herbert? Nie słyszałem; cóż to za znakomitość?".
                                  Lenina i Stalina , nie czytywałem i wcale źle na tym nie wyszedłem . A Wołodja i
                                  Ziutek Soso, wcale dzięki temu nie stali się genialniejsi .
                                  >
                                  > > To Wy poszliście do PO na klęczkach . Do Po w której znaleźli się typowi z
                                  > drajc
                                  > > y AWS , UW ...To z Waszej strony już nie zdrada - TO KARŁOWATOŚĆ .
                                  >
                                  > Ojej, a cały czas perorujesz o skuteczności w polityce i uświęcaniu celów przez
                                  >
                                  > środki. Widzisz - jednak często sobie przeczysz.
                                  REALIA . Przebywanie i współudział w sitwie / to Twoje słowa / , stawia Was na
                                  równi z tymi złodziejami / znów Twoje słowa ?
                                  >
                                  > > Ja / JA / nikogo nie poprę . JA / ja / zagłosuję przeciwko prawicy , a
                                  > > szczególnie przeciwko AWS .
                                  >
                                  > Zatem będzie to głos na "nie". Na złość mamie odmrożę sobie uszy.
                                  REALNIE . Ten głos będzie na tak dla SLD.Założę sobie nauszniki .>
                                  > > - uśmiechniętego od ucha do ucha człowieka w czerwonym krawacie,
                                  > > obiecującym złote góry, czy jąkającego się paralityka,
                                  > > > straszącego hasłem "chcącemu nie dzieje się krzywda"?
                                  >
                                  > To proste: głupcy głosują na szwindlarzy,
                                  Brak logiki . To ty Luka głosując na przedstawicieli UPR , którzy znajduja się
                                  jako wasale na listach PO , poprzesz szwindlarzy / casus Tuska , Płaż
                                  • Gość: luka Re: do JA IP: 213.77.91.* 07.09.01, 14:01

> Janek S. - już nie jest posłem , aktualnie kandyduje z listy PO . Kiedyś z nim
                                    > pracowałem .

Wiem, że nie jest, to zwrot grzecznościowy - powiesz do Balcerowicza "panie były
                                    wiceministrze"?

> O ile pamiętam , latarnik umarł w samotności - jeżeli o to chodzi to zgoda .

Akurat nie o takiego latarnika mi chodziło...

> Oj , oj , oj - a jednak megaloman . Zobacz ja jestem całkiem chłodny i nie
                                    > spocony . A Pani Maii - nie znam - czy to też źle o mnie świadczy ?

Nadinterpretujesz teraz moje słowa. Nie porównywałem Cię do innych, a innych nie
                                    oceniałem. Zauważyłeś skrót "np."?

> Nie ! To zwykły REALIZM ., bez konieczności używania dodatku w stylu Unia
                                    > Polityki...

Ale na to, że wolę SM od JKM byś nie wpadł...

> Postaram się temu zapobiec -właśnie otwieram piwiarnie / pub/

Wow! Hiper! Super! Extra! Cool! Mega!

> A ja jednak ją otworzę .

Mam nadzieję, popieram prywatną inicjatywę...

> Cieszę się , że to w maju - kocham wiosnę !

Właśnie dlatego!

> Ale trzymam Cię za słowo , jeżeli chodzi o wygraną / większą !!!!/

A ja Ciebie, że dasz szansę szczęściu - kupuj losy!

> Zamówię sobię taksówkę , albo poproszę swegio kierowce , żeby mnie zawiózł .

No widzisz! Przyszłość nie jest zdeterminowana!

> To już lepiej i logiczniej.Ale łapy tak i tak będą śmierdziały gó..em . Toż to
                                    > JKM mówił , że nie tylko PZPR ponosi winę , ale także jego wasale .>

Będą śmierdziały, jeżeli faktycznie będą wasalami. Ale mam nadzieję, że
                                    natychmiast utworzą własny klub.

> Cenię Cię za tą mądrość , ale czy Cię czsami nie zdradzą włani przywódcy .
                                    > Będziesz taka współczesna Joanna Darc .

Na razie mają u mnie otwarty kredyt zaufania.

> Jest to podejście pragmatyczne , ale to jeden jedyny raz .

"Nigdy nie mów nigdy", Jamesie...

> Luka , zbereźniku - nie myl polityki z seksem .

Dla wielu to równie ekscytująca podnieta.

> Lenina i Stalina , nie czytywałem i wcale źle na tym nie wyszedłem . A Wołodja
                                    > i Ziutek Soso, wcale dzięki temu nie stali się genialniejsi .

Pisaliśmy o byciu znanym, a nie o czytelnictwie. A czytanie tow.tow. Lenina i
                                    Stalina to nie taki głupi pomysł - toż to bogactwo antykomunistycznej retoryki!

> REALIA . Przebywanie i współudział w sitwie / to Twoje słowa / , stawia Was na
                                    > równi z tymi złodziejami / znów Twoje słowa ?

Cóż to za współudział? Nawet Ty określiłeś ich jako "przylepione gówno". Ukradli
                                    już jakieś publiczne pieniądze?

> REALNIE . Ten głos będzie na tak dla SLD.Założę sobie nauszniki .>

Niekonsekwencja, chyba że lata 1993-1997 to wg Ciebie okres prosperity i
                                    budowania wolnorynkowego państwa.

Dalej coś urwało.
    • Gość: JA Re: Niech sobie Olechowski pogada z Leperem - to jego poziom.. IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 07:29
      Pamiętam jak miernota Krzaklewski chciał gadać z Prezydentem Kwaśniewskim ,
      teraz miernota Olechowski i na dodatek TAJNY WSPÓŁPRACOWNIK chcę rozmawiać z
      Przew. Millerem - tak nisko Miller nie upadł by rozmawiać ze szpiclem !!!!
    • Gość: karol Re: Miller boi się debaty IP: 212.160.238.* 04.09.01, 07:55
      Do niejakiego "Ja" Miernota to ty jesteś, bo umiesz na razie tylko ubliżać.
      Nawet nie napisałeś CZYIM był "tajnym współpracownikiem" . Miller upadł jeszcze
      niżej niz tobie się wydaje. Nie potrafił odpowiedziec dwa dni temu Monice
      Olejnik ilu członków liczy Trybunał Stanu. Widać, że z Millera "tęgi i mądry"
      polityk a z ciebie kompletny prymityw. Jak czegoś nie wiesz to nie pisz
      głupstw......
      • Gość: JA Re: czy fajnie by było gdybym napisał :- ,, Drogi karolu" IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 09:10
        Gość portalu: karol napisał(a):

> Do niejakiego "Ja" Miernota to ty jesteś, bo umiesz na razie tylko ubliżać.
        > Nawet nie napisałeś CZYIM był "tajnym współpracownikiem" . Miller upadł jeszcze
        >
        > niżej niz tobie się wydaje. Nie potrafił odpowiedziec dwa dni temu Monice
        > Olejnik ilu członków liczy Trybunał Stanu. Widać, że z Millera "tęgi i mądry"
        > polityk a z ciebie kompletny prymityw. Jak czegoś nie wiesz to nie pisz
        > głupstw......

Drogi Karolu
        Minimum kultury potrzeba , aby pisząc do kogoś zwracać się do niego z dużej
        litery-ale to minimum trzeba mieć !
        Karolciu , pokaz mi gdzie i komu ubliżyłem w tym poście ?! Nie będę Cie uczył
        najnowocześniejszej historii , to kochany Twoja sprawa - ale faktem jest , że
        Olechowski był szpiclem , czego i On nie kryje- a Ty nagle stałeś się jego
        bezinteresownym obrońcą ...głupota jednak nie zna granic .
        Życzę każdej partii politycznej by szefował jej taki prymityw jak Miller i by te
        partie osiągały pod przywódca takich prymitywów takie wyniki wyborcze / sondaż
        50% /.
        Cieszę się , że na forum objawił sie taki geniusz jak Ty , Karolciu .
        Nie pozdrawiam , ale życzę zdrowia .
        Prymityw JA

• krzysztof.r.m Re: Do JA 04.09.01, 10:40
          Szanowny Panie JA,
          skonstatowac zes Pan Panem nietrudno , wynika to wszak z formy Panskich
          wypowiedzi. Wypowiedzi o ktorych sam Pan powiadasz iz zawieraja minimum
          wymaganych przez normy kulturowe elementow, aby moc je okreslac mianem
          nalezytego poziomu. Sam Pan tez wspominasz o tym iz nie podejmiesz sie
          nauczania jak mowisz " najnowoczesniejszej historii" bos to nie Ty do tego
          powolany.
          I mysle, ze cale szczescie. Naturalnie rozumiec sie staram skrot myslowy
          zawarty w owej " Najnowoczesniejszej" i domniemywam, ze chodzi Panu o historie
          ostatnia, no powiedzmy najnowsza. Forma uzyta przez Pana wydaje sie byc
          subtelnoscia jezykowa , ktora wolna jest od precyzji, a ta w odniesieniu do
          historii jest wymogiem wielkiej wagi.
          Jest to wiec wyrazny przyczynek do tego , aby zgodzic sie z Panska niechecia do
          wykladania wlasnie historii.
          Nastepnym tez waznym elementem Panskiej jednak niedoskonalosci w tej materii,
          zdaje sie byc pamiec wybiorcza, o zbytnich zapedach wolnych od obiektywizmu.
          Coz to takiego?
          Otoz laskawy Panie, jesli tak gladko uzywa Pan pejoratywnych okreslen w
          odniesieniu do politykow wysokich ( tu wskazuje jedynie na wzrost), to moze
          nalezaloby aby przypomnial Pan czym w owym czasie zajmowali sie politycy niscy
          (i tu wskazuje nie wzrost jedynie).
          Mimo iz moze Pan odniesc wrazenie , ze zawiera moje pytanie jakies slady
          napastliwosci, a to nic bardziej blednego. Jesli Pan tak laskaw, to niechze Pan
          w pamieci poszuka i sam sobie na kilka watpliwosci odpowie.
          Zapewniam iz ja na Panskie odpowiedzi nie czekam.
          Lacze serdeczne pozdrowienia, a jesli Panskim zdaniem uchybilem czemukolwiek
          lub komukolwiek z uprzejmoscia przepraszam.
          Seneka Mlodszy powiedzial :TAKA JEST POTEGA PRAWDY , ZE BRONI SIE SAMA SWA
          PRZEJRZYSTOSCIA
          Pozdrawiam raz jeszcze i Pana i pozostalych forumowiczow
          krm
          • Gość: JA Re: Do JA IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 12:11
            krzysztof.r.m napisał(a):

> Szanowny Panie JA,
            > skonstatowac zes Pan Panem nietrudno , wynika to wszak z formy Panskich
            > wypowiedzi. Wypowiedzi o ktorych sam Pan powiadasz iz zawieraja minimum
            > wymaganych przez normy kulturowe elementow, aby moc je okreslac mianem
            > nalezytego poziomu. Sam Pan tez wspominasz o tym iz nie podejmiesz sie
            > nauczania jak mowisz " najnowoczesniejszej historii" bos to nie Ty do tego
            > powolany.
            > I mysle, ze cale szczescie. Naturalnie rozumiec sie staram skrot myslowy
            > zawarty w owej " Najnowoczesniejszej" i domniemywam, ze chodzi Panu o historie
            > ostatnia, no powiedzmy najnowsza. Forma uzyta przez Pana wydaje sie byc
            > subtelnoscia jezykowa , ktora wolna jest od precyzji, a ta w odniesieniu do
            > historii jest wymogiem wielkiej wagi.
            > Jest to wiec wyrazny przyczynek do tego , aby zgodzic sie z Panska niechecia do
            >
            > wykladania wlasnie historii.
            > Nastepnym tez waznym elementem Panskiej jednak niedoskonalosci w tej materii,
            > zdaje sie byc pamiec wybiorcza, o zbytnich zapedach wolnych od obiektywizmu.
            > Coz to takiego?
            > Otoz laskawy Panie, jesli tak gladko uzywa Pan pejoratywnych okreslen w
            > odniesieniu do politykow wysokich ( tu wskazuje jedynie na wzrost), to moze
            > nalezaloby aby przypomnial Pan czym w owym czasie zajmowali sie politycy niscy
            > (i tu wskazuje nie wzrost jedynie).
            > Mimo iz moze Pan odniesc wrazenie , ze zawiera moje pytanie jakies slady
            > napastliwosci, a to nic bardziej blednego. Jesli Pan tak laskaw, to niechze Pan
            >
            > w pamieci poszuka i sam sobie na kilka watpliwosci odpowie.
            > Zapewniam iz ja na Panskie odpowiedzi nie czekam.
            > Lacze serdeczne pozdrowienia, a jesli Panskim zdaniem uchybilem czemukolwiek
            > lub komukolwiek z uprzejmoscia przepraszam.
            > Seneka Mlodszy powiedzial :TAKA JEST POTEGA PRAWDY , ZE BRONI SIE SAMA SWA
            > PRZEJRZYSTOSCIA
            > Pozdrawiam raz jeszcze i Pana i pozostalych forumowiczow
            > krm

Wielce Szanowny Panie Krzyysztofie.
            Z wielkim ukontentowaniem ,przeczytałem Pańska korespondencje kierowaną
            prawdopodobnie do mnie . Rzeczywiście szacunek do siebie , zawsze wyraża się w
            szacunku do swojego adwersarza.
            I wszystko byłoby dobrze / bo i duże literki zachowane /. SAM PAN PISZESZ , że
            subtelności maja wielką wagę w dyskusyji , to i JA to dostrzega .
            WIDZISZ PAN jaka to bestyja z tego JA .
            A teraz po chłopsku .
            Drogi Panie . To sam P. Olechowski stwierdził , ze był TAJNYM WSPÓŁPRACOWNIKIEM w
            okresie kiedy był członkiem PZPR . Właśnie tą jego wypowiedź zaliczyłem do
            nowoczesnej historii . WIDZISZ PAN polityka to tez historia .
            Ja też się nie palę do rozmowy z Panem , ale grzeczność wymagała postawienia
            kropki nad i , skoro tak trudno było zrozumiec o co mi chodzi .
            Łącząc serdeczne wyrazy szacunku dla Pana i pozostałych forumowiczów , pozostaje
            w przekonaniu , że moja odpowiedź nie wpłynęła na zbytnie uwłaczenie Pańskiej
            godności , szczególnie wtedy kiedy taki kiep jak ja / JA / miał czelność zdobyć
            się na ,, Pańskie odpowiedzi " na które Pan nie czekałeś .
            JA
            • krzysztof.r.m Re: Do JA 04.09.01, 13:41
              Szanowny Panie JA,
              nie trzeba sie az tak niecierpliwic. Nie trzeba powtorzen. Jesli cos jest
              dostatecznie trafne wystarczy raz. Nie uwierze, ze Pan az tylu staran doklada
              ze wzgledu na mnie. Nie "prawdopodobnie" ale wlasnie do Pana kierowalem swoje
              poprzednie uwagi. I wybaczy Pan, ale w swoim zadufaniu zapewne, bylem przekonany
              ze slusznie sadze o wiekszym Panskim upodobaniu dla czasu minionego. Uznalem,
              ze historia to Panska mocna strona. No coz, blednie. Okazuje sie , ze to
              POLITYKA. Nie docenilem widac prostego, jak Pan raczy o Sobie pisac czleka. Bo
              to niby Pan prosty czlowiek, ale po ziemi stapa pewnie i mocno. Gratuluje
              wyboru opcji. Gratuluje umiejetnosci interpretacyjnych w znalezieniu wspolnego
              rodowodu dla wspominanych politykow. Tym bardziej dziwi mnie jednak niepodjecie
              przez jednego z nich propozycji spotkania. Z Panskiego punktu widzenia, jak
              mniemam, to tak jakby koledzy z klasy, no powiedzmy z jednej szkoly, z jednej
              harcerskiej druzyny,
              z jednej organizacji mlodziezowej, z korzeniami wspolnymi tkwiacymi w mogile
              nieboszczki rozwiazanej przez Mieczyslawa.F.R...
              Czy tak Panie JA? Wiem, oczywiscie potem parokrotnie ten mniejszy bral udzial w
              liftingach, zmianach makijazu i ona juz odradzala sie jako coraz bardziej , jak
              to mowiono - z ludzka twarza, albo ze tak , ale wypaczenia nie...
              Czy tak Panie JA?
              Otoz Pania JA, fanatyzm to cos czego ja nie lubie. Zwyczajnie nie
              przepadam.Powiem Panu, ze nawet cieszy mnie Panskie oswiadczenie, ze do rozmowy
              ze mna Pan sie nie pali. Problem polega raczej na tym, ze Pan slowa nie
              dotrzyma.
              Mimo ugrzecznionego jezyka bedzie Pan usilowal wywolac sytuacje w ktorej do
              takiej wymiany zdan mogloby dojsc. Nie ze wzgledu na zainteresowanie jaki bylby
              jej rezultat, i czy naprawde merytoryczna wartosc Panskich argumentow jest
              duza. Pan sobie stawia zupelnie inne zadania.
              Jesliby jednak tak sie stalo i do takiej wymiany zdan by doszlo, mam nadzieje,
              ze nie bedzie Pan sobie nadmiernie folgowal jak to miewa miejsce i na co
              zwracaja uwage Panscy interlokutorzy.
              Zas co do rozmowcow, mysle ze tych Panu nie zabraknie. Zycze aby byli sposrod
              tych 50%. Oczywiscie tych dobrych...
              Zycze udanego popoludnia i wieczoru, pozdrawiam
              krm
          • Gość: JA Re: Do JA IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 12:13

> Szanowny Panie JA,
            > skonstatowac zes Pan Panem nietrudno , wynika to wszak z formy Panskich
            > wypowiedzi. Wypowiedzi o ktorych sam Pan powiadasz iz zawieraja minimum
            > wymaganych przez normy kulturowe elementow, aby moc je okreslac mianem
            > nalezytego poziomu. Sam Pan tez wspominasz o tym iz nie podejmiesz sie
            > nauczania jak mowisz " najnowoczesniejszej historii" bos to nie Ty do tego
            > powolany.
            > I mysle, ze cale szczescie. Naturalnie rozumiec sie staram skrot myslowy
            > zawarty w owej " Najnowoczesniejszej" i domniemywam, ze chodzi Panu o historie
            > ostatnia, no powiedzmy najnowsza. Forma uzyta przez Pana wydaje sie byc
            > subtelnoscia jezykowa , ktora wolna jest od precyzji, a ta w odniesieniu do
            > historii jest wymogiem wielkiej wagi.
            > Jest to wiec wyrazny przyczynek do tego , aby zgodzic sie z Panska niechecia do
            >
            > wykladania wlasnie historii.
            > Nastepnym tez waznym elementem Panskiej jednak niedoskonalosci w tej materii,
            > zdaje sie byc pamiec wybiorcza, o zbytnich zapedach wolnych od obiektywizmu.
            > Coz to takiego?
            > Otoz laskawy Panie, jesli tak gladko uzywa Pan pejoratywnych okreslen w
            > odniesieniu do politykow wysokich ( tu wskazuje jedynie na wzrost), to moze
            > nalezaloby aby przypomnial Pan czym w owym czasie zajmowali sie politycy niscy
            > (i tu wskazuje nie wzrost jedynie).
            > Mimo iz moze Pan odniesc wrazenie , ze zawiera moje pytanie jakies slady
            > napastliwosci, a to nic bardziej blednego. Jesli Pan tak laskaw, to niechze Pan
            >
            > w pamieci poszuka i sam sobie na kilka watpliwosci odpowie.
            > Zapewniam iz ja na Panskie odpowiedzi nie czekam.
            > Lacze serdeczne pozdrowienia, a jesli Panskim zdaniem uchybilem czemukolwiek
            > lub komukolwiek z uprzejmoscia przepraszam.
            > Seneka Mlodszy powiedzial :TAKA JEST POTEGA PRAWDY , ZE BRONI SIE SAMA SWA
            > PRZEJRZYSTOSCIA
            > Pozdrawiam raz jeszcze i Pana i pozostalych forumowiczow
            > krm

Wielce Szanowny Panie Krzyysztofie.
            Z wielkim ukontentowaniem ,przeczytałem Pańska korespondencje kierowaną
            prawdopodobnie do mnie . Rzeczywiście szacunek do siebie , zawsze wyraża się w
            szacunku do swojego adwersarza.
            I wszystko byłoby dobrze / bo i duże literki zachowane /. SAM PAN PISZESZ , że
            subtelności maja wielką wagę w dyskusyji , to i JA to dostrzega .
            WIDZISZ PAN jaka to bestyja z tego JA .
            A teraz po chłopsku .
            Drogi Panie . To sam P. Olechowski stwierdził , ze był TAJNYM WSPÓŁPRACOWNIKIEM w
            okresie kiedy był członkiem PZPR . Właśnie tą jego wypowiedź zaliczyłem do
            nowoczesnej historii . WIDZISZ PAN polityka to tez historia .
            Ja też się nie palę do rozmowy z Panem , ale grzeczność wymagała postawienia
            kropki nad i , skoro tak trudno było zrozumiec o co mi chodzi .
            Łącząc serdeczne wyrazy szacunku dla Pana i pozostałych forumowiczów , pozostaje
            w przekonaniu , że moja odpowiedź nie wpłynęła na zbytnie uwłaczenie Pańskiej
            godności , szczególnie wtedy kiedy taki kiep jak ja / JA / miał czelność zdobyć
            się na ,, Pańskie odpowiedzi " na które Pan nie czekałeś .
            JA
        • Gość: Kasia Re: Miller boi się debaty IP: *.is.pan.pl 04.09.01, 10:40
          Oj, panowie, ale żeście się zacietrzewili! i o kogo? O Millera, Olechowskiego?
          Wasze osobiste zaangażowanie jest niezdrowe - prowadzi do niepotrzebnych
          antagonizmów.
          Pomyślcie - Olechowski zaproponował debatę, Miller odrzucił ją w sposób jaki
          robią to pewni swego zwycięzcy. Pierwszy ma głupią minę, bo prawdopodobnie nie
          spodziewał się odrzucenia, drugi ma jeszcze głupszą, bo pomysł debaty poparł
          prezydent. Swoją drogą komu to spotkanie by przeszkadzało? Kto mógłby na tym
          najwięcej stracić?
          Pozdrawiam.
          • Gość: bykk Re: do JA czyli TY lub KOŃ Kocyby IP: *.chello.pl 04.09.01, 12:09
            JA,piszesz,że tylko mądry może mądrze pisać,że nie ubliżasz?
            A na tym wątku napisałeś:obleśna głupia dziewczyna(Carmina),mylisz politykę
            z DUPĄ(Jędruś,ale nie wiem dlaczego On),to jest właśnie Twoje mądre pisanie?
            Skocz lepiej na KONIA Kocyby i pocwałuj ucałować Twojego przykurcza l.m.
            pozdrawiam mimo
          • Gość: bykk Re: do JA czyli TY lub KOŃ Kocyby IP: *.chello.pl 04.09.01, 12:10
            pozdrawiam mimo
          • Gość: Janusz2 Re: Miller boi się debaty IP: 194.92.234.* 04.09.01, 12:14
            Dlaczego sądzisz, że Olechowski nie spodziewał się odrzucenia debaty przez
            Millera i "teraz ma głupią minę"? Wydaje mi się , że samo zaproponowanie debaty
            było świetnym posunięciem. Jeżeli Miller propozycję by przyjął, wiadomo, że
            byłby stroną przegraną w debacie. Nieprzyjęcie propozycji to także dla niego
            strata punktów, ponieważ stosowanie uników zawsze jest negatywnie postrzegane
            przez tzw. "opinię".
            Posuniecie Olechowskiego jest w tej sytuacji mistrzowskie.
            Zresztą na pewno obaj mają doradców od PR. Tylko, że doradcy świetnie wiedzą co
            jest wart kazdy z nich i do tego dostosowują swoje działania.
          • Gość: bykk Re: do JA czyli TY lub KOŃ Kocyby IP: *.chello.pl 04.09.01, 12:20
            pozdrawiam mimo
        • Gość: Jędrek JA ubliża wszystkim IP: *.optimus.waw.pl 04.09.01, 23:10

> Gość portalu: karol napisał(a):
          >
          > > Do niejakiego "Ja" Miernota to ty jesteś, bo umiesz na razie tylko ubliża
          > ć.
          > Drogi Karolu
          > Minimum kultury potrzeba , aby pisząc do kogoś zwracać się do niego z dużej
          > litery-ale to minimum trzeba mieć !
          > Karolciu , pokaz mi gdzie i komu ubliżyłem w tym poście ?! > Prymityw JA

J : Ubliżasz koleś - ( piszę do JA-jca) wszystkim do których się zwracasz . Twoje
          inwektywy to wszystko co masz do powiedzenia . Jak nie możesz obronić
          merytorycznie tchórza Millera który trzęsie porami przed debatą z Olechowskim to
          zostaje nic innego tylko trochę obrzucić błotem głosicieli niewygodnych prawd.
          Ten kto otworzył ten wątek oczekiwał merytorycznej dyskusji ale jak tchórzostwo
          Millera nie da się obronić w żaden sposób pozostaje próba dyskredytacji
          przeciwników - taktyka bardzo czytelna i przy okazji żałosna.
          Spróbuj się zatrudnić się u szmaciarza Urbana - tam mógłbyś do woli opluwać
          wszystkich nie-czerwonych ,tam twoje miejsce . A przy okazji przed opuszczeniem
          wc-tu po załatwieniu potrzeby fizjologicznej powąchaj przed spłukaniem zawartość -
          - tak "pachną" twoje inwektywy.

• Gość: leon Miller i Olechowski to jedna czerwona sitwa IP: 207.129.53.* 04.09.01, 12:24
      Dowód:
      Miller:
      - nie trzeba dowodów
      Olechowski:
      - przy okrągłym stole ekspert komunistów
      - agent WSI (i SB, do czego się nie przyznał)
      - najbardziej pamiętam jedną jego wypowiedź: "do NATO tylko z Rosją"
      Tak to po mistrzowsku zostało zorganizowane, że w opozycji do SLD występują
      takie same ćwoki i udają prawicowców. Oto czołówka PO: czerwony agent
      Olechowski, lewak Tusk (tak, lewak, nieważne, że liberał) i idiota Płażyński.
      • Gość: JA Re: Pięknie to Leon wypunktowałeś - nic dodac nic ująć ! IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 13:44
        Gość portalu: leon napisał(a):

> Dowód:
        > Miller:
        > - nie trzeba dowodów
        > Olechowski:
        > - przy okrągłym stole ekspert komunistów
        > - agent WSI (i SB, do czego się nie przyznał)
        > - najbardziej pamiętam jedną jego wypowiedź: "do NATO tylko z Rosją"
        > Tak to po mistrzowsku zostało zorganizowane, że w opozycji do SLD występują
        > takie same ćwoki i udają prawicowców. Oto czołówka PO: czerwony agent
        > Olechowski, lewak Tusk (tak, lewak, nieważne, że liberał) i idiota Płażyński.

Uważam komentarz za zbyteczny
        JA
        • Gość: rafal do JA... co nic dodać nie potrafi... ;-))) IP: 157.25.121.* 04.09.01, 15:28

> > Dowód:
          > > Miller:
          > > - nie trzeba dowodów
          > > Olechowski:
          > > - przy okrągłym stole ekspert komunistów
          > > - agent WSI (i SB, do czego się nie przyznał)
          > > - najbardziej pamiętam jedną jego wypowiedź: "do NATO tylko z Rosją"
          > > Tak to po mistrzowsku zostało zorganizowane, że w opozycji do SLD występuj
          > ą
          > > takie same ćwoki i udają prawicowców. Oto czołówka PO: czerwony agent
          > > Olechowski, lewak Tusk (tak, lewak, nieważne, że liberał) i idiota Płażyńs
          > ki.
          >
          > Uważam komentarz za zbyteczny
          > JA

i tak byś nic nie dodał bo nie potrafisz... poza pustosłowiem, biciem piany i
          podniecaniem się postami innych mądrzejszych, nic jeszcze w tym wątku nie
          napisałeś kolego złoty...
          na mój post odpisałeś rymowanką, więc i ja pokuszę się o wzbogacenie języka:
          "wiesz dlaczego dzwon głośny?
          bo w środku jest PUSTY!"

przemyśl to sobie i nie rzucaj się tak w tym wątku skoro nie masz nic do
          powiedzeniawink))) pozdrawiam serdecznie
          • Gość: JA Re: do JA... co nic dodać nie potrafi... ;-))) IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 05.09.01, 07:17

>
            > > > Dowód:
            > > > Miller:
            > > > - nie trzeba dowodów
            > > > Olechowski:
            > > > - przy okrągłym stole ekspert komunistów
            > > > - agent WSI (i SB, do czego się nie przyznał)
            > > > - najbardziej pamiętam jedną jego wypowiedź: "do NATO tylko z Rosją"
            > > > Tak to po mistrzowsku zostało zorganizowane, że w opozycji do SLD wys
            > tępuj
            > > ą
            > > > takie same ćwoki i udają prawicowców. Oto czołówka PO: czerwony agent
            >
            > > > Olechowski, lewak Tusk (tak, lewak, nieważne, że liberał) i idiota Pł
            > ażyńs
            > > ki.
            > >
            > > Uważam komentarz za zbyteczny
            > > JA
            >
            > i tak byś nic nie dodał bo nie potrafisz... poza pustosłowiem, biciem piany i
            > podniecaniem się postami innych mądrzejszych, nic jeszcze w tym wątku nie
            > napisałeś kolego złoty...
            > na mój post odpisałeś rymowanką, więc i ja pokuszę się o wzbogacenie języka:
            > "wiesz dlaczego dzwon głośny?
            > bo w środku jest PUSTY!"
            >
            > przemyśl to sobie i nie rzucaj się tak w tym wątku skoro nie masz nic do
            > powiedzeniawink))) pozdrawiam serdecznie

Rafałku .

\Po pierwsze - to nie rymowanka - aby cos zrymować trzeba najpierw wiedzieć co to
            rym . Ale staraj się !
            Po drugie - nie jestem Twoim kolegom , i to na dodatek złotym !
            Ciebie też pozdrawiam , boś chłopie młode i rozwojowe . Oby w dobrym kierunku .
            JA

• Gość: rafał Re: do JA... co nic dodać nie potrafi... ;-))) IP: 157.25.121.* 05.09.01, 14:29
              > Rafałku .
              >
              > \Po pierwsze - to nie rymowanka - aby cos zrymować trzeba najpierw wiedzieć co
              > to
              > rym . Ale staraj się !
              > Po drugie - nie jestem Twoim kolegom , i to na dodatek złotym !
              > Ciebie też pozdrawiam , boś chłopie młode i rozwojowe . Oby w dobrym kierunku .
              > JA
              >

widzę, że TwoJA odpowiedź ściśle trzyma się meritum dyskusji, czyli rejterady
              Millera... nie sposób zauważyć ogromu rzeczowych argumentów i konkluzji...
              ... "kolegom" moim w rzeczy samej nie Jesteś - KOLEGĄ zostać możesz prędzej wink))
              więc zachęcam do dyskusji...

również pozdrawiam życząc rozwoju... intelektualnego
    • Gość: JA Re: do bykka . IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 04.09.01, 13:58
      A jednak Cie lubię, mimo złych początków .
      Prawdą jest , że i głupi na forum może pisać , małpa też , jeżeli tylko ma
      komputer ...jednak dyskusja nie bezwiednym polega na uderzaniu w klawiaturę .
      Jeżeli chodzi o Jędrusia , czy tez o Carminę to poziom wypowiedzi dostosowałem
      do ich poziomu umysłowego .
      Zgodzisz sie ze mną , że debata to nie wybory miss piękności jak chciałby
      Jędrek / Olechowski śliczny , a Miller niski i stary /, chyba , że Jędrek kocha
      inaczej i swioja miłość do Olechowskiego chciał zasygnalizować na forum.Ale to
      nie ten portal!
      Jeżeli chodzi o Carmin - rzeczywiście powinienem sie nie zniżać i nie
      powinienem dawać ,żadnego komentaża - przepraszam .
      Jeżeli głupota tych dwojga / i nie tylko /, ma być wizytóqwką forum , to ja
      przepraszam , wychodzę w stylu angielskim !
      • Gość: Lupo Debata jednak przypomina wybory miss IP: 194.92.234.* 04.09.01, 15:06
        > Zgodzisz sie ze mną , że debata to nie wybory miss piękności jak chciałby
        > Jędrek / Olechowski śliczny , a Miller niski i stary /

Oj mylisz się bardzo. Debata telewizyjna (jak i cała kampania wyborcza)
        przypomina wybory miss piękności. Wygrywają najlepiej się prezentujący, umiejacy
        najbardziej gładko powiedzieć cos tam do publiki (i tak 70% nie zrozumie treści
        tego przekazu (taki jest wynik badań!!!), a głosować pójdą na tego, kto wywarł
        najlepsze wrażenie, bo, np. miał lepiej dobrany krawat do garnituru).
        Pamietasz jak obecnie nam panujacy Pan Prezydent odchudził się o wiele, wiele
        kilogramów przed pierwszymi wyborami? Przecież dla przyjemności tego nie zrobił,
        tym bardziej, że od razu po wyborach wrócił do swojej naturalnej postaci.
        • Gość: wer Re: Debata jednak przypomina wybory miss IP: 217.97.163.* 04.09.01, 15:59
          Na miejscu Milera też bym się nie zgodził na taką debatę
          po pierwsze Olechowski pracował już w reklamie i jest aktorem telewizyjnym,
          profesjonalistą
          po drugie Olechowski jest bardziej telewizyjny: przystojniejszy, wyższy,
          bardziej elokwentny. Jak pokazują światowe statystyki te właśnie cechy a nie
          merytoryczna dyskusja decydują o sympatii wyborców w trakcie takich
          publicznych debat.
          po trzecie Miler będzie na pewno szefem rządu i nie może tyle naobiecywać co
          Olechowski, który na peno rządzić nie będdzie
          po czwarte po co Miler ma promować najbardziej niebezpiecznego z posród
          licznych konkurentów (dlaczego debata nie z Kalinowskim?)
          Polityka to sztuka skuteczności. Miler jeszcze raz zdał egzamin jako polityk,
          gdyż zna swoje mocne i słabe strony i potrafi podejmować decyzje które prowadzą
          go do celu.
          Gdyby kiedyś Wałęsa był trochę bardziej samokrytyczny to inaczej by wygladała
          scena polityczna w dzisiejszej Polsce.
      • Gość: piotrq Re: do JA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 21:49

> Prawdą jest , że i głupi na forum może pisać , małpa też , jeżeli tylko ma
        > komputer ...jednak dyskusja nie bezwiednym polega na uderzaniu w klawiaturę .

JA odkryl wlasnie cos, co wczesniej nie przyszlo mu do glowy... Ale chyba nie
        wyciagnie wnioskow.

> Jeżeli chodzi o Jędrusia , czy tez o Carminę to poziom wypowiedzi dostosowałem
        > do ich poziomu umysłowego .

Jezeli JA usilowal dostosowac poziom swojej wypowiedzi do poziomu Carminy i
        Jedrusia. to czynil to patrzac z dolu - i dlatego nie doszacowal. To przeciez
        strasznie wysoko!!!

> Zgodzisz sie ze mną , że debata to nie wybory miss piękności jak chciałby
        > Jędrek / Olechowski śliczny , a Miller niski i stary /, chyba , że Jędrek kocha
        >
        > inaczej i swioja miłość do Olechowskiego chciał zasygnalizować na forum.Ale to
        > nie ten portal!
        > Jeżeli chodzi o Carmin - rzeczywiście powinienem sie nie zniżać i nie
        > powinienem dawać ,żadnego komentaża - przepraszam .
        > Jeżeli głupota tych dwojga / i nie tylko /, ma być wizytóqwką forum , to ja
        > przepraszam , wychodzę w stylu angielskim !

Wyjdz JA w dowolnym stylu. Mysle ze powinienes to uczynic crawlem (jezeli znasz
        angielski, to powinienes wiedziec co "crawls").

Reasumuje: twoje poglady to twoja sprawa. Ale jestes bezczelny i zle wychowany.
        Bez pozdrowien

PS. Na szczescie twoja glupota mam nadzieje nie stanie sie wizytowka forum

• Gość: JA ReFORUM STAŁO SIĘ WIZYTÓWKĄ GŁUPOTY - dzięki piotrq IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 05.09.01, 07:12
          Gość portalu: piotrq napisał(a):

>
          > > PS. Na szczescie twoja glupota mam nadzieje nie stanie sie wizytowka forum
          >

Mogłeś milczeć ...to i forum nie straciłoby poziomu - witaj w klubie Jędrka i
          Carminy. Ukłony dla twojego lekarza ...facet ma zdrowie - przecież twój przypadek
          jest beznadziejny !
          • sceptyk Re: ReFORUM STAŁO SIĘ WIZYTÓWKĄ GŁUPOTY - dzięki piotrq 05.09.01, 12:42
            Tekst, powiedzialbym, srednio dowcipny. Przynajmniej w moich kregach. Natomiast
            chcialbym zwrocic uwage, ze lekarze zyja z leczenia ludzi i jakby nikt nie
            chorowal albo wszyscy by natychmiast zdrowieli to lekarze by umarli z glodu.
            Nie widze wiec sensu w Twym oswiadczeniu, ze jesli lekarz leczy kogos dlugo to
            jest dla niego niekorzystne. Jest dokladnie na odwrot.
            • Gość: JA Re: ReFORUM STAŁO SIĘ WIZYTÓWKĄ GŁUPOTY - dzięki piotrq IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 05.09.01, 13:57
              Nie każdy posiada sceptyczne poczucie humoru - zresztą ten typ człowieka jest
              już na wymarciu . Ostatnie egzemplarze zachowały się prawdopodobnie w pewnych
              polskich kręgach . Podtrzymanie tego gatunku jest już sprawą badaczy
              folkloru ...Ja się do tego nie mieszam .
    • sceptyk Re: do Carminy 04.09.01, 22:24
      Carmino, widze, ze jakis dupek probuje Cie obrazic. Robi to w dodatku topornie,
      nieudacznik polemiczny.
      To co napisalas popieram, bo napisalas trafnie i w dodatku drwiaco, w paru
      slowach, a to sie wszakze liczy! Trzymaj sie.

sceptyk (nie majacy czasu na wiecej - czytania i pisania)
    • Gość: Ryszard Re: Miller boi się debaty? IP: *.abo.wanadoo.fr 04.09.01, 23:28
      Jutro zaloze partie z tesciowa, zona i dwoma kumplami. Pojutrze - by przydac
      sobie waznosci wyzwe na debate Millera... Jest takie stare powiedzenie:
      przyczepilo sie g...o do statku i krzyknelo plyniemy!
      pzdr.R
      • Gość: JA Re: nic dodac , nic ująć ! IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 05.09.01, 07:23
        Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> Jutro zaloze partie z tesciowa, zona i dwoma kumplami. Pojutrze - by przydac
        > sobie waznosci wyzwe na debate Millera... Jest takie stare powiedzenie:
        > przyczepilo sie g...o do statku i krzyknelo plyniemy!
        > pzdr.R

Ryszardzie.

Więcej takich trafnych wypowiedzi , a nawet dureń nie będzie chciał byc
        sceptykiem .
        Tak krótko bo nie mam czasu na czytanie i pisanie .
        JA
        • sceptyk Re: nic dodac , nic ująć ! 05.09.01, 12:34
          Niechec do sceptycznego podejscia do rzeczywistosci rowna sie niecheci do
          samodzielnego myslenia. Przypadek wcale nie rzadki.
          • Gość: JA Re: nic dodac , nic ująć ! IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 05.09.01, 13:48
            Przepraszam za pomyłke . Od dzisiaj kazdy duren będzie miał sceptyczne
            podejście do rzeczywistości .
            Rzucam hasło :- ,, Durnie wszystkich krajów łączcie się , w sceptycznym
            podejściu do rzeczywistości "
            • sceptyk Re: nic dodac , nic ująć ! 05.09.01, 16:49

> Przepraszam za pomyłke . Od dzisiaj kazdy duren będzie miał sceptyczne
              > podejście do rzeczywistości .
              --------------------------------

Moglbys rozwinac te mysl? Nie bardzo rozumiem dlaczego kazdy duren ma miec
              sceptyczne, czyli krytyczne podejscie do rzeczywistosci. Moim zdaniem durnie nie
              mysla krytycznie, a jedynie niektorym sie wydaje. Nie chce nic sugerowac, ale
              odczuwam wrazenie, ze jestes jednym z nich. Moge sie jednak mylic.
              • Gość: piotrq Sceptyku, nie rozmawiaj z tym... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 21:48
                ... cyckiem, on nalezy do rodzaju, ktory trzeba omijac szerokim lukiem
                zatykajac nos. Jezeli ktos w ten sposob obraza kobiete (patrz jego post do
                Carminy), to niegodzien jest dyskusji - raczej godzien jest wybatozenia. Byc
                moze na tym polega naprawde tak chetnie deklarowana szczegolna przychylnosc SLD
                dla niewiast.

Pozdrawiam
                • Gość: Sin Re: Sceptyku, nie rozmawiaj z tym... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 22:14
                  Sceptyku , Piotrqu, ciężkie czasy idą! Czy damy sobie radę z tą nawałnicą z
                  obcej nam planety ? Czy nie pozostanie wycie do Księżyca nad naszą bezradnością
                  wobec coraz pewniejszych siebie mutantów? Na naszych oczach ginie cywilizacja ,
                  której nie umiemy uratować.
              • Gość: JA Re: nic dodac , nic ująć - tylko do Sceptyka ! IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 06.09.01, 07:06
                Trudno ! Aby coś rozumieć , trzeba posiadać rozum . Nigdy nie miałem wpływu na
                rozwój , lub zanik pewnych cZęści które powinny wchodzic w skład anatomii
                istot które zwią się ludźmi . Ty takiego problemu nie posiadasz - Tobą jak sam
                pisałeś zajmą się etnografii- toc to gatunek wymierający !
                JA
                Ps.
                Piotrq nie odpowiem wprost .Zły to zwyczaj rozmawiać z NICZYM !
                • sceptyk Re: do Ja - slow pare na temat polszczyzny 06.09.01, 14:54

Tobą jak sam pisałeś zajmą się etnografii- toc to gatunek wymierający !
                  ------------------------------------------

Nie pisalem nigdy, a w kazdym razie sobie nie przypominam, abym pisal o tym kto
                  mna bedzie sie zajmowal. Natomiast chcialbym zwrocic Ci uwage, ze jesli by to
                  miala byc galaz wiedzy - to nalezalo polskie zdanie sformulowac nastepujaco: Toba
                  zajmie sie etnografia (a nie - ''zajma sie etnografii''). Natomiast jesli miales na
                  mysli ludzi specjalizujacych sie w tej dziedzinie wiedzy to oni zwa sie
                  etnografowie. A zatem polskie zdanie nalezaloby sformulowac nastepujaco: Toba
                  zajma sie etnografowie (a nie - ''zajma sie etnografii'').

Odmiana rzeczownika etnografia, etnograf jest stosunkowo prostym zabiegiem dla
                  osob umiejacych poslugiwac sie polszczyzna. W podobny sposob odmienia sie caly
                  szereg innych wyrazow, tak ze jak opanujesz ten przypadek to bedziesz mogl
                  zabierac glos rowniez w innych kwestiach. Sadze, ze jest to wiedza jaka uzyskuje
                  sie w szkole podstawowej, a utrwala w ponadpodstawowej, wlaczajac w to rozne
                  technika i zawodowki.

Na zakonczenie chcialbym Ci wyjasnic, ze do zadan etnografow nie nalezy akurat
                  badanie wygasajacych gatunkow. Oni badaja rozne grupy etniczne.

Oczekuje dalszych listow od Ciebie. Chyba ze wezmiesz krotka przerwe na
                  podciagniecie swej wiedzy i umiejetnosci poslugiwania sie Twym ojczystym jezykiem.
                  • Gość: bykk Re: do Sceptyka IP: *.chello.pl 06.09.01, 16:03
                    Sceptyk,daj se siana,szkoda klawiatury.
                    pozdrawiam
                  • Gość: JA Re: do sceptyka na temat logiki IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 07.09.01, 08:16
                    Poziom , swojej wypowiedzi starałem sie dostosowac do Twojego poziomu
                    intelektualnego . No , cóz nie przewidziałem , ze mama kupiła Ci na imieniny
                    leksykon i książkę z j. polskiego .
                    W moim imieniu podziękuj swojej mamie . Ta mądra kobieta wie , że zapóźnienia
                    syna koniecznie trzeba nadrobic .
                    Od dzisiaj będę sie starał traktować Cie , jako tego który już jedną nogą
                    zszedł z drzewa .
                    • sceptyk Re: do Ja - lepiej, klopoty z interpunkcja 07.09.01, 12:02
                      Ten tekst jest juz lepszy. Ciagle masz jednak klopoty z interpunkcja
                      (przecinki). Niestety, nie mam czasu na dalsze korespondencyjne nauczanie Cie,
                      masz zbyt duze zalglosci. A wiec za rada mego Kolegi bykka

daje se siana
                      i zegnam Wacpana

sceptyk
    • jacek#jw A po cholerę mi ta debata? 06.09.01, 16:26
      Żebym musiał przełaczać kanały?
    • Gość: NZS Re: Miller boi się debaty IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.09.01, 21:34
      W latach 1981 - 1989 jak pamietam Miller się nikogo nie bał a najmniej
      studentów, którym w TV groził i mówił, że im wpierdoli. Szkoda, że wielu z Was
      o tym nie wie lub nie pamięta. On z demokracją nie ma nic wspólnego. I nie miał
      rzecz jasna.
      • Gość: bykk Re: do NZS IP: *.chello.pl 06.09.01, 23:02
        Oczywiście,że pamiętam jego wypowiedzi.
        Dlatego chciałbym zobaczyć co ma takiego do powiedzenia miller w rozmowie
        na żywo,bez swoich Gemba-rowskich,Kwiatków-skich i Słwińskich.
        To ciekawe.
        pozdrawiam
        • Gość: piotrq i jeszcze bez tego gladkiego piskorza i kretacza Tobera IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 23:07
          • Gość: nie JA Re: a czy bykk i piotrq sa w stanie samodzielnie cokolwiek zrozumieć ? IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 07.09.01, 08:25
            • Gość: Lechu A co to za chuje oglądały TV za komuny ? IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 07.09.01, 19:53
              Nic dziwnego, że łykają teraz TV z agitką AWSP.
              • Gość: piotrq Re: A co to za chuje oglądały TV za komuny ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 20:29
                serdeczne gratulacje za umiejetnosc poprawnego napisania slowa "chuj" w twoim
                jakze waznym poscie smile)))
    • Gość: piotrq ostatnio przyszly premier... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 20:27
      ..., ktory nie chcial debaty merytorycznej, wyparl sie konkretow gospodarczych
      ujawnionych przez M. Belke Financial Timesowi i w ten sposob zrobil mu sliczne
      kuku. Oprocz tego zaczyna pogrywac sobie w ciulki tym czesciej, im bardziej
      jest pewien poparcia w wyborach. Na pytanie dziennikarza, czy TVP nie pomaga za
      bardzo SLD, odpowiedzial, ze sa przeciez inne telewizje i opinia publiczna jak
      chce, to se moze tam ogladnac cos innego.

No coz, czegoz innego mozna oczekiwac od tarzyszy...
      • Gość: Tytus Re: Miler debaty sie nie boi , on jej nie potrzeboje przy 50% glosow IP: *.ti.telenor.net 07.09.01, 23:47
        • krzysztof.r.m Re: Miler debaty sie nie boi , on jej nie potrzeboje przy 50% glosow 07.09.01, 23:59
          Czyzbys zacny Tytusie sugerowal, ze Twoj idol jest minimalista?
          Piecdziesiat procent, to polowa. A ta druga polowa? Ci niezdecydowani,
          oni juz nie sa przedmiotem zainteresowania Pana M.i jego ugrupowania?
          50-50 to zaledwie remis, i to remis przewidywany, a nie dokonany.
          Mam wrazenie,ze jest jednak pewnym nietaktem, niestosownoscia swiecic
          triumf jeszcze przed ogloszeniem wynikow. Ba, na dlugo przed rozgrywka, ze
          uzyje terminologii prawie sportowej. Na ten remis tez bym nie stawial,
          bo jak uczy doswiadczenie tego typu faworyci zawodza. Tym bardziej, ze choc
          profesjonalisci to juz oldboje.
          Z pozdrowieniami
          krm
        • Gość: jędrek debata ma być dla wyborców ....czy was to naprawdę nie interesuje ? IP: *.optimus.waw.pl 08.09.01, 10:45
          ..i dlatego g... mnie obchodzi który polityk potrzebuje debaty a który nie ,
          Oni mają obowiązek debatować nie dla siebie , tylko dlatego że są wybory i to
          MY ,naród mamy wybierać i to nam się ta debata należy,żywa nie zakłamana
          dyskusja między tymi którzy mają decydować o żywotnych dla nas wszystkich
          sprawach przez najbliższe 4 lata.
          Na razie mamy spreparowany , ocenzurowany przekaz w różnego
          rodzaju "wiadomościach" czy "faktach" . Ja chcę zobaczyć co ma do powiedzenia
          na żywo , w konfrontacji ze swoim przeciwnikiem politycznym jeden czy drugi
          gość w odpowiedzi na niewygodne pytania ,których normalnie nikt im nie zadaje
          ( szczególnie w dyspozycyjnej tvp )
          I żadne słupki duże czy małe nie usprawiedliwiają tchórzostwa tych którzy boją
          się takiej debaty ( mówiąc po imieniu : L.Millera )
          To nam wyborcom taka debata po prostu należy się.
          • sceptyk Re: debata ma być dla wyborców ....czy was to naprawdę nie interesuje 08.09.01, 12:46
            Racja. Popieram. Nie nos dla tabakiery, ale tabakiera...
            • Gość: Wer Re: debata ma być dla wyborców ....czy was to naprawdę nie interesuje IP: 217.97.163.* 08.09.01, 13:29
              Po co wam telewizyjna debata- przecież wy i tak już wybraliście!(a może się
              mylę?).
              • Gość: piotrq Re: debata ma być dla wyborców ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 18:25
                SLD jest pewnie podobna w tym wzgledzie do swojej bezposredniej poprzedniczki
                PZPR, ktora znajac wynik wyborow (pow. 90%) zawsze miala wyborcow w dupie.
                Teraz roznica jest tylko taka, ze sondaze pokazuja, jak bedzie. Wiec coz sie
                dziwic, ze Miller wypial sie na wyborcow i opinie publiczna.

W kazdym demokratycznycm naprawde kraju polityk odmawiajacy debaty publicznej
                bylby spalony. No ale niestety demokracja to nie tylko wolne wybory i
                konstytucja, to takze formacja umyslowa i swiadomosc obywatelska spoleczenstwa,
                a to w Polsce musi sie jeszcze uczyc swoich praw. Wiec opinia publiczna
                przechodzi obojetnie obok wypietej dupy tarzysza Millera, a nawet ja popiera.
                • Gość: Wer Re: debata ma być dla wyborców ... IP: 217.97.163.* 09.09.01, 12:02

No ale niestety demokracja ... to takze formacja umyslowa i swiadomosc
                  obywatelska spoleczenstwa,
                  >
                  > a to w Polsce musi sie jeszcze uczyc swoich praw. Wiec opinia publiczna
                  > przechodzi obojetnie obok wypietej dupy tarzysza Millera, a nawet ja popiera.

No i ta wypowiedź dotyka sedna sprawy- polskie społeczeństwo po prostu nie
                  dorosło do demokracji...
                  Już kiedyś słyszeliśmy taką tezę. Ale nigdy nie spodziewałem się jej usłyszeć od
                  ludzi mieniacych się obrońcami demokracji.

• Gość: piotrq Re: od obroncow demokracji IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 20:01
                    Dla jasnosci - nie uwazam, ze spoleczenstwo nie zasluguje na demokracje. Uwazam
                    tylko, ze bedzie sie praw i regul demokracji dlugo uczyc - z kilku powodow, do
                    ktorych zaliczam: rozwalone za peerelu wiezi na szczeblu najnizszym, lokalnym,
                    od ktorych demokracja sie zaczyna; wiara w "magiczne" rozwiazania ekonomiczne -
                    np. nieswiadomosc, ze podniesienie cen skupu zywca wraca wkrotce w postaci
                    wyzszych cen wedlin; niedostatek wolnosci i swobod obywatelskich w Polsce, co
                    sprawia, ze ludzie nie bardzo maja jak sie demokracji uczyc; to samo w
                    istniejacej sytuacji zawlaszczenia zycia politycznego i spolecznego przez
                    partie polityczne - co wyklucza udzial w rzadzeniu, a nawet w wyborach
                    kogokolwiek spoza ukladu partyjnego; a wreszcie niski poziom wyksztalcenia.

Uwazam jednoczesnie, ze demokracji nie da sie uczyc bez demokracji - nie ma
                    niczego takiego jak "wstep do demokracji" - demokracja w postaci
                    demokratycznych instytucji musi istniec, zeby ludzie w koncu odkryli jej zalety
                    i wady, a takze swoje w niej prawa i obowiazki, czego oczekiwac dla siebie, ale
                    i co sa winni panstwu i spoleczenstwu.

Mysle, ze po tym wyjasnieniu Twoj zarzut staje sie nieaktualny.

pozdrawiam
                • Gość: jajacek Re: debata ma być dla wyborców ... PIOTRQ IP: *.kabel.telenet.be 09.09.01, 12:26
                  STEK BZDUR

> SLD jest pewnie podobna w tym wzgledzie do swojej bezposredniej poprzedniczki
                  > PZPR, ktora znajac wynik wyborow (pow. 90%) zawsze miala wyborcow w dupie.
                  > Teraz roznica jest tylko taka, ze sondaze pokazuja, jak bedzie. Wiec coz sie
                  > dziwic, ze Miller wypial sie na wyborcow i opinie publiczna.
                  > Tego nie ma co kometowac sadpogielo chlopa)
                  > W kazdym demokratycznycm naprawde kraju polityk odmawiajacy debaty publicznej
                  > bylby spalony. No ale niestety demokracja to nie tylko wolne wybory i
                  > konstytucja, to takze formacja umyslowa i swiadomosc obywatelska spoleczenstwa,
                  > (Spoleczenstwo nie zaprosilo Millera do debaty tylko Olechowski a PO to nie
                  PARTIA)
                  > a to w Polsce musi sie jeszcze uczyc swoich praw. Wiec opinia publiczna
                  > przechodzi obojetnie obok wypietej dupy tarzysza Millera, a nawet ja popiera.

Widac jak malo orjetojesz sie co dzieje sie na swiecie.
                  Takie debaty to specjalnosc USA a i tam odmawiaja i nie sa spaleni !
                  Najpierw jak bedziesz uczyl demokracji to przejzyj jakies materjaly,bo to oczym
                  piszesz to twoja prywatna wizja demokracji!!
                  • krzysztof.r.m Re: debata ma być dla wyborców ... jajacek 09.09.01, 13:15
                    Takze i takie prawo, do owej prywatnej wizji ta demokracja daje.
                    O coz wiec kopie kruszyc?
                    Jeden uwaza, ze to mizeria polityczna i wskrzeszanie dzialaczy,
                    drugi twierdzi, ze to stek bzdur. Obydwaj maja prawo tak myslec i mowic.
                    Problem lezy w tym czy potrafia ze soba o tym rozmawiac bez obrzucania sie
                    wyzwiskami, bez inwektyw i bez radykalnych ocen. Powodzenia
                    krm
                    • Gość: Wrocek Re: debata ma być dla wyborców ... jajacek IP: 217.97.163.* 09.09.01, 17:12

> Problem lezy w tym czy potrafia ze soba o tym rozmawiac bez obrzucania sie
                      > wyzwiskami, bez inwektyw i bez radykalnych ocen. Powodzenia
                      > krm

Problem leży w tym, że niektórzy szukają na siłę argumentów, które by
                      potwierdziły brak zdolności nowej lewicy( a może nawet moralnego prawa?) do
                      budowania demokratycznego państwa.
                      Odnotujmy kolejne pudło przeciwników Millera.

• Gość: jajacek Re: debata ma być dla wyborców ... jajacek IP: *.kabel.telenet.be 09.09.01, 18:42
                        Nie chcialem tu stawac ani za Olechowskim ani za Millerem .
                        Drazni mie czasem jak ludzie podpieraja sie i pisza ze cos jest powszechnie
                        przyjetym zwyczajem w krajach demokratycznych a to nie prawda.
                        Tak samo jak nie raz slyszalem jak jakas ustawa jest niezbedna ,dla integracji
                        z UE a ja mieszkam w tej UE i pierwsze slysze o takiej regulacji ,ktora tu nie
                        egzyctoje.
                        Polska czasem chce byc bardziej Europejska niz UE smile)))
                        Pozdrawiam
                        PS.
                        W
                        Wracajac do debaty ,to obaj panowie maja doradcow medjalnych.
                        Pomyslcie teraz surprisedlechowski -wysoki postawny,podoba sie kobietka,szczera twarz
                        itp.
                        Miller:niski raczej,drwiacy usmiech ,zlosliwe choc trafne riposty itp
                        Kto wzbudzi sympatje jesli tych dwoch panow nie jest radykalami a roznia ich
                        raczej szczegoly techniczne .
                        Przy tak duzej przewadze -w tej chwili SLD52% PO 13% to nonsens jesli Miller
                        poszedl by na to.
          • Gość: jędrek kampania bez debat - nie ciasto lecz niestrawny zakalec . IP: *.optimus.waw.pl 09.09.01, 21:28
            na razie ta kampania jest bezbarwna , prawie wszystko przesądzone ,my wyborcy
            jesteśmy karmieni niestrawną papką w postaci klipów wyborczych i ogólnikowych
            programów o których ich twórcy zapomną 24 września.
            Ciekawy to cały jarmark próżności byłby gdyby były debaty Przypomnijcie sobie
            takie debaty jak Wałęsa - Miodowicz czy Wałęsa - Kwas.Było o czym mówić i co
            komentować prze dłuższy czas , atak to szkoda gadać.
            Jak miller się boi to olech powinien wyzwać kalinowskiego ( mają podobne
            poparcie ) albo kaczor vs. bugaj ( obecnie psl )
            jak tvp by nie chciała to w tvn lub w polsacie.
            • wojcd Re: kampania bez debat - nie ciasto lecz niestrawny zakalec . 09.09.01, 21:47
              Bardzo dobry pomysł - debaty innych.
              Wojciech
    • Gość: Seneka Re: Bo nic nie ma do powiedzenia!!! A wie, że i tak wygra!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 11:02
      • krzysztof.r.m Re: do Seneki 09.09.01, 11:41
        A Tys Seneka starszy czy mlodszy?
        Bez podtekstu pytam.Ot , tak zwyczajnie chce wiedziec.
        Pozdrawiam bez wzgledu na to ktorys
        krm
    • Gość: lechu Re: Miller boi się debaty IP: 212.244.82.* 09.09.01, 21:36
      Nie można debatować z bankrutami politycznymi
    • Gość: blin Re: Olechowski niech ,,se" pogada z Buzkiem lub innym idiotą . IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 10.09.01, 07:09

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka