bloodysunday99 20.04.05, 09:42 Jesli w biblii pisze ze jest tylko jeden bog, dlaczego katolicy uwazaja jezusa za boga, a modla sie do maryi i wojtyly (i czasami do boga)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.nutka1 Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 09:45 bloodysunday99 napisała: > Jesli w biblii pisze ze jest tylko jeden bog, dlaczego katolicy uwazaja jezusa > za boga, a modla sie do maryi i wojtyly (i czasami do boga)? > takie proste pytanie to do katechety/ki na pierwszej katechezie zadaj Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 09:52 d.nutka1 napisała: > takie proste pytanie to do katechety/ki na pierwszej katechezie zadaj A co? Tu na Aqua katolikow nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 10:03 bloodysunday99 napisała: > d.nutka1 napisała: > > > takie proste pytanie to do katechety/ki na pierwszej katechezie zadaj > > A co? Tu na Aqua katolikow nie ma? > pewnie boją się przejść weryfikację wiedzy na temat swojej wiary Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 10:24 And finally I asked the delicate question that resulted in silent treatment from the usually loud Catholic majority... Powiedzcie mi: Kto jest Waszym Bogiem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 10:29 bloodysunday99 napisała: > And finally I asked the delicate question that resulted in silent treatment fro > m > the usually loud Catholic majority... > > Powiedzcie mi: Kto jest Waszym Bogiem?????? > jesli już JEsteśmy na etapie prostych pytań, to JA wsółcześnie postawiłabym raczej pytanie: kto lub co jest TWoim Bogiem. przeczeż pytanie "WAszym" od razu sugeruje kontrę pomiędzy JA a inną zbiorowością mi OBcą Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 10:34 bloodysunday99 napisała: > And finally I asked the delicate question that resulted in silent treatment fro > m > the usually loud Catholic majority... > At this hour? Are you really surprised?! People have not yet got fully liberated from the embraces of the good god Morpheus.... Give them more time... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Juz ci mowilem - zmien ksywke. 20.04.05, 11:31 Nie jestem katolikiem, jestem anglikaninem i...Anglikiem. I wiem, za CO kazdy Irlandczyk dalby ci zdrowo po mordzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Juz ci mowilem - zmien ksywke. 20.04.05, 21:12 kropekuk napisał: > jestem anglikaninem i...Anglikiem. I wiem, za CO kazdy > Irlandczyk dalby ci zdrowo po mordzie! Z ciebie anglik jak z koziej dupy wyrzutnia rakietowa. Gdzie jestes? W Slupsku? Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Juz ci mowilem - zmien ksywke. 20.04.05, 21:31 Czy w Klewkach?? Hahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Would you ever hump off, fella ? 20.04.05, 21:36 Nb. twoj angielski smierdzi Yank-sanitary tank Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Would you ever hump off, fella ? 20.04.05, 21:46 kropekuk napisał: > Nb. twoj angielski smierdzi Yank-sanitary tank You're totally wrong, twat-boy! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I'm only slagging you, gobdaw... 20.04.05, 21:52 Nie znasz slangu dublinskiego, nie wladasz zadnym ze slangow poludnia Anglii... Six counties? Walia? Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: I'm only slagging you, gobdaw... 20.04.05, 21:57 kropekuk napisał: > Nie znasz slangu dublinskiego, nie wladasz zadnym ze slangow poludnia Anglii... > Six counties? Walia? > Ty chyba raczej tez nie, prostaczku... Znalazles sobie net-dictionary? www.loughman.dna.ie/general/4mymofo.html Jestes cienki jak Bolka trampki! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 18:37 bloodysunday99 napisała: > Jesli w biblii pisze.. Jest napisane. _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 18:48 bloodysunday99 napisała: > Jesli w biblii pisze ze jest tylko jeden bog, Jest napisane. > dlaczego katolicy uwazaja jezusa > za boga, a modla sie do maryi i wojtyly (i czasami do boga)? Nie ma świętego 'Wojtyły'. Świętych proszą jedynie o modlitwę do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 18:52 Nie widzisz, ze to rzadkie zjawisko pt. prowokator-idiota? A tak poza tym mam cicha nadzieje, ze ...Irlandczycy za calaksztalt zdrowo mu kiedys morde skuja Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Jeszcze jedno proste pytanie 20.04.05, 18:56 kropekuk napisał: > Nie widzisz, ze to rzadkie zjawisko pt. prowokator-idiota? > A tak poza tym mam cicha nadzieje, ze ...Irlandczycy za calaksztalt zdrowo mu > kiedys morde skuja Może on ten nick ma w 'dobrej wierze'. Wtedy to będzie tylko idiota Irlandczykiem z całą pewnością nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: Heheh! 20.04.05, 21:08 Kropekuk, tu gdzie ja mieszkam to za byle gowno daja po mordzie jedynie araby i zapici polacy. Irlandczycy sa moim zdaniem za bardzo cywilizowani aby spuszczac lanie za nicka. Wiesz tyle co zjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk You're a right eejit... 20.04.05, 21:16 Za Bloody Sunday moga. I za katolicyzm. Uwierz mi lepiej na slowo - babcia z Dublina. Slan! Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: You're a right eejit... 20.04.05, 21:30 Well, I persume that not all Irishmen are catho-activists, as I also persume that not all of them give a rats ass for what happened that very day. Cheers mate... Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Allegro con: Don Allegro, co Waśc na to: 20.04.05, 18:58 Nowy papież, mówią, nie bierze do buzi, tylko do ręki. No i co Waśc na to, Świętoszku, schizmatyku, żywa ilustracjo powiedzenia "plus catholique que le Pape"? Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Allegro con: Don Allegro, co Waśc na to: 20.04.05, 19:01 t0g napisał: > Nowy papież, mówią, nie bierze do buzi, tylko do ręki. No i co Waśc na to, > Świętoszku, schizmatyku, żywa ilustracjo powiedzenia "plus catholique que le Pa > pe"? Kiedy nie przemawia ex cathedra - może się mylić i popełniać błędy. Też jest człowiekiem. Na ten przykład, taki Św. Piotr samego Chrystusa wyparł się trzy razy - i to publicznie. Ja pokładam nadzieję w tym człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Allegro con: Don Allegro, co Waśc na to: 20.04.05, 19:11 allegro.con.brio napisał: > t0g napisał: > > > Nowy papież, mówią, nie bierze do buzi, tylko do ręki. No i co Waśc na to > , > > Świętoszku, schizmatyku, żywa ilustracjo powiedzenia "plus catholique que > le Pa > > pe"? > > Kiedy nie przemawia ex cathedra - może się mylić i popełniać błędy. Dziekuję za natychmistowe potwierdzenie mojej diagnozy: "Allegro plus catholique que le Pape". Aż tak szybkiego potwierdzenia się nie spodziewałem, muszę przyznać! Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Allegro con: Don Allegro, co Waśc na to: 20.04.05, 19:12 t0g napisał: > Dziekuję za natychmistowe potwierdzenie mojej diagnozy: "Allegro plus catholiqu > e > que le Pape". Aż tak szybkiego potwierdzenia się nie spodziewałem, muszę przyzn > ać! Proszę uprzejmie. Gdybyś był w pobliżu, dostałbyś ode mnie jeszcze landrynka. Odpowiedz Link Zgłoś