Dodaj do ulubionych

Czy warto wracac do Polski

IP: 62.25.252.* 21.06.01, 21:23
Przez 60 lat z gora, tulam sie po swiecie, teraz na starosc, co raz bardziej
jest mi teskno za naszym krajem ukochanym, za Polska. Tam bym chcial zakonczyc
swoja wedrowke. Czy warto?? moze ktos poradzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: noico Re: Mimo wszystko warto IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.06.01, 21:32
      Wracaj Julek. Polska jest Twoim domem, polowa kraju juz nie nasza, ale "Jeszcze
      Polska nie umarla".
    • Gość: Maverick Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 21.06.01, 21:59
      Nie wiem . Beda chcieli ciebie okrasc, jak nie rodzina to pracownicy banku.
      Zaduzo tam lewuskow politycznych i fizycznych.Zbyt malo etyki pracy i
      uczciwosci. Co bys powiedzial na zbodowanie enklawy dla ludzi z zagranicy, z
      security gates i prywatna policja wlasnymi sklepami gdzies w poblizu gor, aby
      bylo latwo podrozowac na poludnie w czasie zim etc.
      • Gość: NKWDzist Re: Czy warto wracac do Polski - Enklawa IP: 200.38.247.* 21.06.01, 22:06
        Spala was a na policji powiedza, ze przypadkowo rzucili kiepa i nic in mie
        zrobia... Polska to bezprawie
        • Gość: Vist Re: Czy warto wracac do Polski - Enklawa IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:41
          Gość portalu: NKWDzist napisał(a):

> Spala was a na policji powiedza, ze przypadkowo rzucili kiepa i nic in mie
          > zrobia... Polska to bezprawie

Co ty człowieku piszesz ??

Jak my tu w 40 milionów mieszkamy ?

Palą nas i okradają ? Chyba Ci na tej emigracji już .... smile))

Może Ci sie zdaje, że jestes bogaty ?

Kolego mamy tu już setki tysięcy bogatszych od Ciebie.

V.
          • Gość: NKWDzist Re: Czy warto wracac do Polski - Enklawa IP: 200.38.247.* 22.06.01, 04:24
            Mam dom w Polsce ale pracuje za granica. Nigdy nie napisalem ze jestem
            najbogatszy czlowiekiem w Polsce ani wcale, ze jestem bogaty ale:
            samochod mam podobno ekskluzywny (VW Golf) i skradzione z niego kolpaki w
            pierwszym tygodniu. Pozniej skradziono radio a ostatnio w czasie nieobecnosci
            okradziono mi dom.
            Czyzbym przypadek. Nie sasadow tez okradli.
            Holota zamiast wziac sie do roboty woli krasc i stac pod sklepem i pic piwo
            • Gość: scan Re: Czy warto wracac do Polski - Enklawa-Nie warto! IP: *.home.net.pl 22.06.01, 04:35
              Gość portalu: NKWDzist napisał(a):

> Mam dom w Polsce ale pracuje za granica. Nigdy nie
              napisalem ze jestem
              > najbogatszy czlowiekiem w Polsce ani wcale, ze jestem
              bogaty ale:
              > samochod mam podobno ekskluzywny (VW Golf) i
              skradzione z niego kolpaki w
              > pierwszym tygodniu. Pozniej skradziono radio a
              ostatnio w czasie nieobecnosci
              > okradziono mi dom.
              > Czyzbym przypadek. Nie sasadow tez okradli.
              > Holota zamiast wziac sie do roboty woli krasc i stac
              pod sklepem i pic piwo

Witam NKWD

No i masz problem.Bo to jest tak, że golf jest marnym
              autem i dlatego go nie kradną. Jakbyś miał Ferrari
              Testarossa to by ci go sprzed Buckingham Palace w
              obecności gwardii królowej Elzbiety II gwizdnęli.
              Pewnie wiesz, ale konwencja każe pisać inaczej, że
              kradną wszędzie i piją wszędzie. Natomiast jest wyjście -
              czy nie lepiej zostac tam, gdzie jesteś i nie będa cię
              okradać? A może jest tak, że tutaj nie bardzo sobie
              dawałeś radę i musiałeś pojechać za gastarbeitera.
              Jak to jest?
              Pozdrawiam
              Scan

• luzer Re: Maverick - ty nie wracaj, siedź w Teksasie ad mortem defecatam!!! 22.06.01, 00:46
        • Gość: MWP Re: Maverick - ty nie wracaj, siedź w Teksasie ad mortem defecatam!!! IP: *.warman.com.pl 22.06.01, 01:08
          Jurek, ja wyjechałem z Polski z rodziną jak miałem zaledwie 4 lata. Wrociłem w
          wieku 19 lat i rozpocząłem tu samodzielne życie. Nie żaluje tej decyzji, i nie
          wyobrażam sobię, żebym kiedykolwiek mial jej żałowac.

Borykamy sie z ekonomiczna spuscizna 50 lat kradziezy w imieniu Państwa i
          ustroju, celowej demoralizacji i oglupiania spoleczeństwa. Skutki odczuwamy
          wszyscy - przerośnięta i źle działająca biurokracja, wysokie podatki, nie
          najlepsze świadczenia publiczne, brak poczucia odpowiedzialności za wspólne
          dobra ...

Jednak nie zamieniłbym się miejscami z jakimkolwiek Amerykaninem, Francuzem,
          Australyjczykim czy Japończykiem. Pomimo wszystkich problemów, w Polsce po
          prostu czuję się jak w domu. O to przeciez chyba chodzi...
          • luzer Re: Maverick - ty nie wracaj, siedź w Teksasie ad mortem defecatam!!! 22.06.01, 01:16
            Gość portalu: MWP napisał(a):

> Pomimo wszystkich problemów, w Polsce po prostu czuję się jak w domu. O to
            > przeciez chyba chodzi...

No, przecież!... Nic dodać, nic ująć!
            Pozdrawiam serdecznie!

• Gość: Maverick Re: Maverick - ty nie wracaj, siedź w Teksasie ad mortem defecatam!!! IP: *.houston-25-30rs.tx.dial-access.att.net 22.06.01, 01:31
            Moj dom jest tam gdzie ja jestem i wszedzie czuje sie wspaniale. Poprostu
            musisz byc kosmopolita,i wszedZie bedzie sie tobie podobalo. W Polsce zarobek
            4000 - 6000 zlotych jest uwazany za dobry, jak nie wspanialy. I to dobrze ze
            teraz fachowcy sa wynagradzami. Jednak wiekszosc dorobila sie kradnac i
            okradajac innych. Wlasnych pomyslow raczej malo.Esport powaznie szwankuje,
            wszyscy nastawieni na szybkie wzbogacenie, malo biznesow na dlugo terminowe
            zdobycie rynkow. Mimo lewusow sprawy maja sie lepiej. Jak dlugo wlsciciele
            biznesow maja wiecej do gadania jak lewusy to jest nadzieja.
      • Gość: scan Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.home.net.pl 22.06.01, 02:05
        Gość portalu: Maverick napisał(a):

> Nie wiem . Beda chcieli ciebie okrasc, jak nie rodzina to pracownicy banku.
        > Zaduzo tam lewuskow politycznych i fizycznych.Zbyt malo etyki pracy i
        > uczciwosci. Co bys powiedzial na zbodowanie enklawy dla ludzi z zagranicy, z
        > security gates i prywatna policja wlasnymi sklepami gdzies w poblizu gor, aby
        > bylo latwo podrozowac na poludnie w czasie zim etc.

Witam, gwiazdo filmowa

Skąd u ciebie ta manierka "lewusek, lewusków" itd. To jakoś tak w latach 50,60-
        tych sie używało. Teraz to u nasz, pżepraszam za wyrarzenie
        to się wali prosto z mostu:kurwów, chujów, żydów, pedałów itd. Musisz przejść
        krótki kurs WKPPB. Ponadto - tu naród ciemny, jak piszesz "seciuryty cos tam" to
        napisz obok po naszemu. A i korzysc bedzie, bo nasi cos zapamientajo i zrozumio.
        I jak bedzie do ciebie do chiuston taki jechał to jak go imigrejszyn spyta "mosz
        kielbasa" to on odpowie dumnie "no".
        A mam pytanie, bo ty nie "lewusek fizyczny" jak piszesz - to ty w rakietach w
        Chiuston robisz, czy sparujesz moze z Andrew Golota?
        Ciekawy jestem bardzo.
        Kiseńki.
        Scan

• Gość: max enklawa z prywatna policja - i oto chodzi!!! IP: *.net.bialystok.pl 22.06.01, 06:24
        Pozdrowienia dla gospodarczego libertarianina!
        smile

Ps. ale moim zdaniem slowo "enklawy" powinno sie uzyc do "rajow" socjalistow (
        dobrowolnie sie opodatkowujach na soc. tak jak komunisci "robiacy " swoje
        komuny" ) ... " i zyli sobie w enklawach - resztki fanow marksa odizolowami
        dobrowolnie do NORMALNEGO swiata " tylko dobrowolnie dla SOCJALISTY jest nie do
        przyjecia ...
    • Gość: Bra Czy pasujesz do Polski? IP: *.csc.dk 22.06.01, 00:00
      Czy pasujesz do Polski

Odpowiedz czy wracac czy nie jest prosta. Zastanow sie tylko czy pasujesz do
      Polski:

Czy jestes katolikiem i powstaniowo-kleskowym patriota typu Bog, Honor i
      Ojczyzna? Czy slowo tolerancja jest ci obce? Czy w samochodzie masz co najmniej
      dwie matki boskie przyklejowne do deski rozdzielczej a do lusterka przywieszony
      rozaniec? Czy uwazasz, ze Polska powinna odzyskac kresy wschodnie? Czy masz
      duze slomiaste wasy i uwazasz, ze kobiety sa glupie i najlepiej czuja sie przy
      kuchni albo pralce? Czy w niedziale jadasz zawsze rosol na obiad? Czy
      nienawidzisz zydow a gdy w nocy masz koszmary to sa to zazwyczaj krzyzacy lub
      wojna i hitlerowcy? Czy miales w ciagu ostatniego roku widzenie jakiejs postac
      biblijnej (najlepiej swietej panienki) albo doswiadczyles cudu lub laski
      boskiej? Czy uwazasz ze wkrotce nastapi koniec swiata a cala ludzkosc zginie
      ukarana za swoja bezboznosc i tylko Polska bedzie cudownie ocalona za swoje
      cierpienia i wiare?

Jesli odpowiedziales na te pytania "tak" to pakuj sie jak najszybciej i
      przyjezdzaj do

Polski bo znalazles swowj raj!
    • Gość: Allfred Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 22.06.01, 00:00
      Widzisz Julek jakie masz perspektywy, NKWDzista nawet chce sie Toba zaopiekowac
      • jurek1 Re: Czy warto wracac do Polski 22.06.01, 00:00
        Ci z NKWD to potrafili zaopiekować się Polakami wracającymi z tułaczki, nawet
        mieszkania załatwiali od ręki (najczęściej na Łubiance, a potem w sanatorium na
        Wyspach Sołowieckich). Dobrze mu życzysz.

Pozdrawiam
        • Gość: Ober Dlaczego nie wracam do Polski IP: 216.172.6.* 24.06.01, 00:00
          Bo by sie koledzy ze mnie smiali....
          • jurek1 Dlatego nie wracasz do Polski 24.06.01, 00:00
            Bo jesteś wolnym człowiekiem i możesz być gdzie chcesz, a jak będziesz naprawdę
            chciał wrócić to olejesz kolegów.

Pozdrawiam
    • jurek1 Re: Czy warto wracac do Polski 22.06.01, 00:00
      Powiem krótko, mieszkam tu, pracuję i nie narzekam. Wiele rzeczy mnie wkurza
      okrutnie, ale nie zamieniłbym tego kraju na inny.
      Wybrać musisz sam.
      Ja uważam, że warto.
      Z Twojego postu wynika, że chciałbyś wrócić i odpocząć po pracowitym życiu.
      Tym bardziej warto.

Pozdrawiam
      • Gość: mariusz maverick- jestes kompletnym dnem .... IP: *.tnt2.san-francisco3.ca.da.uu.net 22.06.01, 00:00
        sluchaj cienki dupku,przyjechales do US tydzien temu, robisz $5.50 /godz noszac
        material do naprawy dachu , mr. Texas kopie cie w twoja zasrana dupe za kazdym
        razem kiedy przechodzisz obok niego. Jak pisalem wczoraj - dzieki Bogu ,ze nie
        mieszkasz juz w Polsce - jednego glupka i chama mniej. Co mnie zadziwia , to
        fakt,ze masz recepte na wszystko, ublizasz wszystkim - moze darmowa konsultacja
        (nie masz ubezpieczenia?) zglos sie do General Hospital (nie moga odmowic
        pomocy). Uwazajac sie za anty lewicowca musze stwierdzic, ze jestes kompletnym
        zaprzeczeniem wszystkiego o co kiedys wielu ludzi walczylo w Polsce,zeby byla
        lepsza i piekniejsza. Po latach na obczyznie (jak juz wielokrotnie zaznaczalem)
        jest to zakatek najblizszy mojemu sercu i wielu innych Polakow (za wyjatkiem
        ciebie baranie).Panie i Panowie nie reagujcie na tego typa, naprawde nie
        wszyscy poza Polska sa jak "it".mariusz
        • luzer Re: maverick- jestes kompletnym dnem .... 22.06.01, 00:00
          Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Panie i Panowie nie reagujcie na tego typa, naprawde nie
          > wszyscy poza Polska sa jak "it".mariusz

Jak "it" - dobrze powiedziane.
          Pozdrawiam Cię, Mariuszu.

• Gość: jerry44 Re: maverick- jestes kompletnym dnem .... Do Luzera i Mariusza IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
            luzer napisał(a):

> Gość portalu: mariusz napisał(a):
            >
            > > Panie i Panowie nie reagujcie na tego typa, naprawde nie
            > > wszyscy poza Polska sa jak "it".mariusz
            >
            > Jak "it" - dobrze powiedziane.
            > Pozdrawiam Cię, Mariuszu.

Dobry Wieczór smile
            Nareszcie Ktoś z USA kto zna realia.
            Jak pisałem że to od azbestu to nikt nie wierzył.
            A to takie proste - pylica , niedotlenienie mozgu , kaszana w synapsach
            urojenia paranoiczne - ostatnio coś bełkotał o sieci marketów , znaczy że ma.
            Mariusz może odnajdziesz jego rodzine - to sie daje leczyć smile
            Pozdrawiam , jerry
        • jurek1 Do Mariusza 22.06.01, 00:00
          Myślę, że nie znajdzie się tu nikt rozsądny kto będzie twerdził, że wszyscy
          Polacy w Stanach są tacy jak (pozwolisz, że nie będę wymieniał imienia). To
          jest przypadek kliniczny i tak jak napisał potrzebna jest dla niego zamknięta
          enklawa z policją i silnymi pielęgniarzami.

Mariusz udowodniłeś, że wszędzie są normalni ludzie i świry, chociaż sądzę, że
          spotka Cię za to straszna kara i zostaniesz wkrótce ochrzczony lewusem, jak
          większość z nas na tym forum.

Wiele rzeczy mi się w Stanach nie podobało, wiele przeniósłbym do Polski,
          niestety wiele rozwiązań jest nie do zastosowania w Polsce ale wielkością tego
          kraju jest tolerowanie każdego pojeba choćby nie wiadomo jak miał narąbane pod
          sufitem dopóki nie łamie prawa.

Pozdrawiam
        • Gość: max Re: maverick- jestes kompletnym dnem .... IP: *.net.bialystok.pl 22.06.01, 00:00
          robisz $5.50 /godz noszac
          material do naprawy dachu

a gdzie?smile chetnie sie zgłosze!
          • luzer Re: maverick- jestes kompletnym dnem .... 22.06.01, 00:00
            Gość portalu: max napisał(a):

> robisz $5.50 /godz noszac
            > material do naprawy dachu
            >
            >
            >
            > a gdzie?smile chetnie sie zgłosze!

Z Białegostoku będziesz miał kawałek...

• Gość: Maverick Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.houston-25-30rs.tx.dial-access.att.net 22.06.01, 02:10
      Widac ze zabola ciebie glowka, i pojac nie mozesz ze lewusostwo, polityczne i
      fizyczne to wstyd. Tak jak krasc i z dupy spasc. A twoj j. polski to naprawde
      elokwentny, krasomowczy bedziesz liderem lewuskow .Masz dar komunikowania sie i
      przekazywania mysli oraz inspiracji czyzbys byl czerwonym magisterkiem? Napewno
      jestes wielbicielem SLD.
      • Gość: scan Re: Maverick, Goralu - wracaj do hal (fabrycznych?) IP: *.home.net.pl 22.06.01, 02:22

> Widac ze zabola ciebie glowka, i pojac nie mozesz ze lewusostwo, polityczne i
        > fizyczne to wstyd. Tak jak krasc i z dupy spasc. A twoj j. polski to naprawde
        > elokwentny, krasomowczy bedziesz liderem lewuskow .Masz dar komunikowania sie i
        >
        > przekazywania mysli oraz inspiracji czyzbys byl czerwonym magisterkiem? Napewno
        >
        > jestes wielbicielem SLD.

Jednak zabolało. Ilez inwektyw w jednym majlu a nic ad rem.Podziwiam
        cię.Jakkolwiek jeśli zrozumiałeś me ukryte intencje to dobrze i poczytuje sobie
        to za zaszczyt.Jest do przemyślenia - nazywają to "prowokacją intelektualną",
        jakkolwiek prościej narąbać drew, wypić wiski w bar, dać w morda. Ale myśleć
        trzeba też.(nie sterotypami)Choć jesteś ciekawszy od tego anty-żydowkiego
        towarzystwa, ale dlatego,że świeży jezdeś. Potem się znudzisz wszystkim.To
        normalna cena braku oryginalności.
        Scan
        P.S. Czy mógłbyś mi wyjaśnic termin " lewuskostwo umysłowe"?

• Gość: Maverick Re: Maverick, Goralu - wracaj do hal (fabrycznych?) IP: *.houston-25-30rs.tx.dial-access.att.net 22.06.01, 02:59
          Sacn jak skonczysz to spusc wode bo smierdzi i wez prysznic.
    • Gość: Maverick Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.houston-25-30rs.tx.dial-access.att.net 22.06.01, 03:01
      Hale fabryczne to lewuski zniszczyly poniewaz sie nie oplaca pracowac wystarczy
      wierzyc w SLD i bedzie dobrze. Kawal roku...
      • Gość: scan Re: Chłopcze od krów - Czy warto wracac do Polski IP: *.home.net.pl 22.06.01, 03:34

> Hale fabryczne to lewuski zniszczyly poniewaz sie nie oplaca pracowac wystarczy
        >
        > wierzyc w SLD i bedzie dobrze. Kawal roku...

Ostatniej twej głebokiej myśli nie rozumiem, ale czyż Polack może się równać z
        kałbojem?
        Baj dze łej - ty w myśl nowej ustawy masz chyba prawo głosu?

• Gość: Maverick Re: Chłopcze od krów - Czy warto wracac do Polski IP: *.houston-25-30rs.tx.dial-access.att.net 22.06.01, 03:36
          i juz chyba nigdy niezrozumiesz.
          • Gość: scan Re: Chłopcze od krów - Czy warto wracac do Polski IP: *.home.net.pl 22.06.01, 03:54

> i juz chyba nigdy niezrozumiesz.

Nie z czasownikami zawsze osobno!. Widzisz, ile sie dzis nauczyłeś!
            Zwijam ten wątek na dziś, u nas, w kraju lewusków 4 rano,trzeba sie wyspać do 12
            a potem po zapomogę do Urzędu pracy i coś ukraść. Prawda?.
            Ty też idź spać, bo rano udój, a i Ewę też chciałeś doić - prawda? Więc nabieraj
            sił i do jutra.
            Pozdrawiam.

• Gość: Aldo Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.cambr1.on.wave.home.com 22.06.01, 04:30

> Hale fabryczne to lewuski zniszczyly poniewaz sie nie oplaca pracowac wystarczy
        >
        > wierzyc w SLD i bedzie dobrze. Kawal roku...

Masz plusa , Maverick , ze nie zanieczyszczasz Polski swoja osoba (tylko jakies
        tam Stany ). Dzieki Ci za to . Ale ta Twoja fizyczna i iracjonalna zarazem
        nienawisc to od czego ? Nawet w zakrysti nie wszyscy tak mysla .
    • Gość: Paul Re: Czy warto wracac do Polski - Nie! IP: 203.202.95.* 22.06.01, 08:29
      Jak mozesz, to nie wracaj - nie ma po co. Nie lepiej co najwyzej odwiedzac?
      Chyba, oczywiscie, ze mieszkasz w jakiejs dziczy jeszcze wiekszej niz Polska.
      Ale mimo wszystko nie zamykaj za soba drzwi, bo po miesiacu moze sie okazac, ze
      na wakacje to moze, ale na stale to sie w Polszcze mieszkac nie da.
    • natt Re: Czy warto wracac do Polski 22.06.01, 08:31
      To zalezy czego sie spodziewasz. ale na wszelki wypadek, nie pal za soba
      wszystkich mostow do miejsca w ktorym mieszkasz teraz.
    • Gość: maurycy Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 08:58
      Wróciłem po ponad dwudziestu latach w UK i jestm zadowolony. Prowadzę drobny
      biznes - wysoce wyspecjalizowany i dochodowy. Wróciłem na swoje stare śmieci.
      Piwo jest dobre. Koledzy są OK. Ludzie są przychylni, okolice piękne i
      piękniejące z każdym dniem. Jeżeli powiodło Ci się na obczyźnie, to znaczy, że
      łebski z Ciebie facet i dasz sobie radę w Polsce, gdzie możliwości są o wiele
      większe, chociaż czasami przypomina to dziki zachód. Nie słuchaj tych co plują
      na własną ojczyznę.
      Nigdy nie ukradziono mi samochodu, nikt nie zachował
      sie wobec mnie niewłaściwie. Trzeba się troche przyzwyczaić, bo Polacy są
      zadziorami i każdy chce się wzbogacić po półwieczu rządów komuny. Wszystko
      jednak zależy od środowiska, do ktorego powrócisz.

Najważniejsze to nie daj się wciągnąc w żadne spółki. Jeżeli chcesz coś robić
      to
      rób to sam.

Z poważaniem,

Maurycy

Jelenia Góra, Polska - poprzednio Henley-on-Thames i Reading UK

--------------------------------------------------------------------------------
    • Gość: alek Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.dialup.tiscalinet.it 22.06.01, 09:53
      To nie jest kwestia czy warto. Zastanow sie gdzie ci bedzie lepiej i tam
      zostan. Nie drecz innych swoimi problemami. Ludzie wracaja do Polski
      najczesciej z przyczyn praktycznych i prozaicznych i nie ma co dorabiac do tego
      ideologii.
    • Gość: Zbych Jasne, ze warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      Ale czy warto? No pewnie, ze warto! ...
      Cała Polska stoi przed wami z otwartymi na oscierz drzwiami, gotowa witac was
      chlebem i sola.

Jak malo czego nasz kraj potrzebuje dzisiaj waszej pomocy.
      Jesli tylko mozecie, wracajcie.
      Wracajcie i kupujcie dzialki w Sudetach i na pogorzu, poki nie wykupili ich
      jeszcze Niemcy. Lokujcie pieniadze w polska ziemie, zebyscie mieli do czego
      wracac. To wasz patriotyczny obowiazek.
      Dzisiaj państwo sprzedaje (także Polonii) 1ha dzialki za cene nie
      przekraczajacą 1000 dolarow.
      Niemcy wykupia je na pniu po wlaczeniu nas do Unii.
      Nas na to po prostu w większosci nie stac, bo ledwo wiazemy koniec z koncem. Te
      nieliczne pare procent, ktorym się dobrze powodzi, pobudowało się juz gdzies w
      gorach i wiecej w ziemie nie wloza.
      Jesli kupicie taka dzialke, to mozecie zamieszkac na niej nawet za kilka lat,
      gdy sie na niej pobudujecie.
      Okaze sie wtedy, ze mieszkacie w Unii, a na dodatek na pieknych, nie skazonych
      polskich terenach, z czysta, czesto dziewicza przyroda.

W otwartym polskim krajobrazie (poza miastem) niewiele się zmieniło od
      dziesięcioleci.

Nie bójcie się. Polska, to nie Ukraina. Dzis to spokojny kraj, który czeka na
      was z otwaretymi ramionami.

Pozdrawiam was serdecznie i zapraszam do kraju ojcow,
      Zbyszko

P.S.Nie sluchajcie Mavericka - to znany na tym Forum malkontent z Florydy,
      ktory chyba od lat nie byl w Polsce.
      • Gość: SF Re: Jasne, ze warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 203.202.90.* 24.06.01, 00:00
        Gość portalu: Zbych napisał(a):

> Ale czy warto? No pewnie, ze warto! ...
        > Cała Polska stoi przed wami z otwartymi na oscierz drzwiami, gotowa witac was
        > chlebem i sola.
        >
        > Jak malo czego nasz kraj potrzebuje dzisiaj waszej pomocy.
        > Jesli tylko mozecie, wracajcie.
        > Wracajcie i kupujcie dzialki w Sudetach i na pogorzu, poki nie wykupili ich
        > jeszcze Niemcy. Lokujcie pieniadze w polska ziemie, zebyscie mieli do czego
        > wracac. To wasz patriotyczny obowiazek.
        > Dzisiaj państwo sprzedaje (także Polonii) 1ha dzialki za cene nie
        > przekraczajacą 1000 dolarow.
        > Niemcy wykupia je na pniu po wlaczeniu nas do Unii.
        > Nas na to po prostu w większosci nie stac, bo ledwo wiazemy koniec z koncem. Te
        >
        > nieliczne pare procent, ktorym się dobrze powodzi, pobudowało się juz gdzies w
        > gorach i wiecej w ziemie nie wloza.
        > Jesli kupicie taka dzialke, to mozecie zamieszkac na niej nawet za kilka lat,
        > gdy sie na niej pobudujecie.
        > Okaze sie wtedy, ze mieszkacie w Unii, a na dodatek na pieknych, nie skazonych
        > polskich terenach, z czysta, czesto dziewicza przyroda.
        >
        > W otwartym polskim krajobrazie (poza miastem) niewiele się zmieniło od
        > dziesięcioleci.
        >
        > Nie bójcie się. Polska, to nie Ukraina. Dzis to spokojny kraj, który czeka na
        > was z otwaretymi ramionami.
        >
        > Pozdrawiam was serdecznie i zapraszam do kraju ojcow,
        > Zbyszko
        >
        > P.S.Nie sluchajcie Mavericka - to znany na tym Forum malkontent z Florydy,
        > ktory chyba od lat nie byl w Polsce.

Twoj post wyglada mi na czysta chec dania upustu frustracji. Wyczuwam w nim
        ironie. Ale gdyby nie brac poprawki na ogolny ton tego forum i przyjac go w
        sposob doslowny, to... No wlasnie, ja jako nowicjusz na tym forum, zdecydowalam
        przyjac go doslownie. Co Ty na to? Ja tez chce wracac i wlasnie sprzedaje moj dom
        w Australii, zeby kupic cos w Polsce. Wiem - to moja decyzja i ja za nia
        odpowiadam,nawet gdy sugeruje sie dyskusja na forum. To co dla was panowie, jest
        okazja do zabawy dla mnie np. jest powaznym zyciowym problemem. Moze zatem dobrze
        byloby gdyby na uczciwie i prosto zadane pytanie odpowiadano podobnie z prostota.
        ( wbrew przekonania niektorych uczestnikow tego forum prostota nie jest
        wcale "be" i nie zaprzecza posiadania inteligencji, dowodzi natomiast szacunku
        dla rozmowcy) A Zatem (Panie?) Zbychu jak to jest z ta panska opinia nt. powrotu??
        Wyglup tylko??

pozdrawiam
        Pierwsza naiwna
        (i chce nia zostac)
        • Gość: ? Re: Jasne, ze warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.15.tuwien.teleweb.at 24.06.01, 00:00
          Gość portalu: SF napisał(a):

> Gość portalu: Zbych napisał(a):
          >
          > > Ale czy warto? No pewnie, ze warto! ...
          > > Cała Polska stoi przed wami z otwartymi na oscierz drzwiami, gotowa witac
          > was
          > > chlebem i sola.
          > >
          > > Jak malo czego nasz kraj potrzebuje dzisiaj waszej pomocy.
          > > Jesli tylko mozecie, wracajcie.
          > > Wracajcie i kupujcie dzialki w Sudetach i na pogorzu, poki nie wykupili ic
          > h
          > > jeszcze Niemcy. Lokujcie pieniadze w polska ziemie, zebyscie mieli do czeg
          > o
          > > wracac. To wasz patriotyczny obowiazek.
          > > Dzisiaj państwo sprzedaje (także Polonii) 1ha dzialki za cene nie
          > > przekraczajacą 1000 dolarow.
          > > Niemcy wykupia je na pniu po wlaczeniu nas do Unii.
          > > Nas na to po prostu w większosci nie stac, bo ledwo wiazemy koniec z konce
          > m. Te
          > >
          > > nieliczne pare procent, ktorym się dobrze powodzi, pobudowało się juz gdzi
          > es w
          > > gorach i wiecej w ziemie nie wloza.
          > > Jesli kupicie taka dzialke, to mozecie zamieszkac na niej nawet za kilka l
          > at,
          > > gdy sie na niej pobudujecie.
          > > Okaze sie wtedy, ze mieszkacie w Unii, a na dodatek na pieknych, nie skazo
          > nych
          > > polskich terenach, z czysta, czesto dziewicza przyroda.
          > >
          > > W otwartym polskim krajobrazie (poza miastem) niewiele się zmieniło od
          > > dziesięcioleci.
          > >
          > > Nie bójcie się. Polska, to nie Ukraina. Dzis to spokojny kraj, który czeka
          > na
          > > was z otwaretymi ramionami.
          > >
          > > Pozdrawiam was serdecznie i zapraszam do kraju ojcow,
          > > Zbyszko
          > >
          > > P.S.Nie sluchajcie Mavericka - to znany na tym Forum malkontent z Florydy,
          >
          > > ktory chyba od lat nie byl w Polsce.
          >
          > Twoj post wyglada mi na czysta chec dania upustu frustracji. Wyczuwam w nim
          > ironie. Ale gdyby nie brac poprawki na ogolny ton tego forum i przyjac go w
          > sposob doslowny, to... No wlasnie, ja jako nowicjusz na tym forum, zdecydowalam
          >
          > przyjac go doslownie. Co Ty na to? Ja tez chce wracac i wlasnie sprzedaje moj d
          > om
          > w Australii, zeby kupic cos w Polsce. Wiem - to moja decyzja i ja za nia
          > odpowiadam,nawet gdy sugeruje sie dyskusja na forum. To co dla was panowie, jes
          > t
          > okazja do zabawy dla mnie np. jest powaznym zyciowym problemem. Moze zatem dobr
          > ze
          > byloby gdyby na uczciwie i prosto zadane pytanie odpowiadano podobnie z prostot
          > a.
          > ( wbrew przekonania niektorych uczestnikow tego forum prostota nie jest
          > wcale "be" i nie zaprzecza posiadania inteligencji, dowodzi natomiast szacunku
          > dla rozmowcy) A Zatem (Panie?) Zbychu jak to jest z ta panska opinia nt. powrot
          > u??
          > Wyglup tylko??
          >
          > pozdrawiam
          > Pierwsza naiwna
          > (i chce nia zostac)
          Z punktu widzenia patrioty moglbym powiedziec wracaj.
          Z logicznego punktu widzenia- zastanow sie mocno.
          Wielu patriotow zginelo za ten kraj,a teraz z boku patrzac zastanawiam sie po co?
          Mieszkam w Polsce i za granica.Spokoj ducha mam tylko za granica,gdy nie
          docieraja do mnie wiadomosci z Polski.W polsce spokoj uzyskuje jezeli nie
          wychylam sie z wlasnej posesji.Ale gdy zajrze do gazet ,spokoj pryska widzac jak
          beztrosko dyletanci,tupeciarze i oszusci rozwalaja panstwo niweczac to za co
          gineli patrioci.Najtragiczniejsze jest jednak to ze nie widze nadzieji na zmiane.
          Na forum konkretow nie dowiesz sie.Sa to dysputy popisujacych sie swoja
          blyskotliwoscia mam nadzeje mlodych uczestnikow.
          Pozdrawiam wszystkich z podobnymi rozterkami-bo rowniez je znam.

• miriamfirst Re: Czy warto wracac do Polski 24.06.01, 00:00
      Przyjedź do Polski na kilka tygodni, rozejrzyj się, i sam wyciągnij wnioski.
      Pozdrawiam i życzę ukojenia. Szczerze. Miriam
    • Gość: PolAm Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.215.154.172.Dial1.Washington1.Level3.net 24.06.01, 00:00
      Gość portalu: Julek napisał(a):

> Przez 60 lat z gora, tulam sie po swiecie, teraz na starosc, co raz bardziej
      > jest mi teskno za naszym krajem ukochanym, za Polska. Tam bym chcial zakonczyc
      > swoja wedrowke. Czy warto?? moze ktos poradzi. Pozdrawiam

Warto i nie warto!
      Jezeli masz lub widzisz jakas misje do spelnienia to wracaj,
      bo po 60 latach to bedzie frajda.

Jezeli chcesz spedzic reszte zycia tanio, rozrywkowo,
      i w cieple to wybierz inny kraj.

Ja polecam New Utopia
      http://www.new-utopia.com/

• miriamfirst Re: Do BRA 24.06.01, 00:00
      Fantastyczny jest Twoj list. Śmieliśmy sie z przyjaciólmi Polakami bardzo
      długo. Nie chodzi o to, że ja tak dokładnie uważam - ale bardzo fajnie to
      napisales/as. Super. List z wicem. Pozdrawiam mocno - Miriam
      • Gość: Ober Re: Do BRA IP: 216.172.6.* 24.06.01, 00:00

Jest to jeden z tych listow gdzie Bra robi sobie wentylowanie.
        I co ulzylo? 3x dziennie atakuj innych ktorzy tak jak ja widza ze kazdy
        nastepny dzien zycia jest cudem....

Doswiadczylem duzo cudow. Wracam do Polski....

miriamfirst napisał(a):

> Fantastyczny jest Twoj list. Śmieliśmy sie z przyjaciólmi Polakami bardzo
        > długo. Nie chodzi o to, że ja tak dokładnie uważam - ale bardzo fajnie to
        > napisales/as. Super. List z wicem. Pozdrawiam mocno - Miriam

• Gość: miriam Re: Do OBER IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
          I co zdanie mianowicie, to odkrycie, mianowicie.
          Otóż bynajmniej. Komu miało ulżyć? Czy Tobie? To
          fajnie. To ja się cieszę. Jaki ty jestes Ober - Dulski
          czy jak? Może jakiś germanski ober? Miriam
    • Gość: V.C. Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      POCZEKAJ AZ SLD I UNIA PRACY WYGRAJA WYBORY.
    • Gość: zyx Swietny test Rorschacha. Gratuluje! IP: *.rdu.bellsouth.net 24.06.01, 00:00
      Test Rorschacha, czy zadza osobistej wiedzy?
      Cokolwiek by toba , Julek , nie motywowalo, to wyszedl swietny test projekcyjny typu Rorschach Test.
      test projekcyjny, to taki w ktorym odpisujacy , mimo braku dostatecznej ilosci danych , probuja
      odpowiedziec na pytanie.
      Z reguly w takiej sytuacji, wg teorii psychoanalitycznej, odpowiedzi mowia o stanie psychicznym
      odpowiadajacego na pytania.
      Jesli szukasz odpowiedzi ktora Ci pomoze wybrac, to moze sformuluj pytania bardziej operatywne? Np. o
      warunki mieszkaniowe, ceny, statystyki przestepst, itp.

> Przez 60 lat z gora, tulam sie po swiecie, teraz na starosc, co raz bardziej
      > jest mi teskno za naszym krajem ukochanym, za Polska. Tam bym chcial zakonczyc
      > swoja wedrowke. Czy warto?? moze ktos poradzi. Pozdrawiam

• Gość: jegomosc Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.almda1.sfba.home.com 24.06.01, 00:00

> Przez 60 lat z gora, tulam sie po swiecie, teraz na
      starosc, co raz bardziej
      > jest mi teskno za naszym krajem ukochanym, za Polska.
      Tam bym chcial zakonczyc
      > swoja wedrowke. Czy warto?? moze ktos poradzi.
      Pozdrawiam

Warto i jeszcze raz warto, Julek. Moim marzeniem jest
      tez wrocic kiedys do Domu czyli do Polski. W tej chwili
      jest to niemozliwe, ale zyje taka nadzieja...
      Piszesz: "za naszym krajem ukochanym", a wiesz co Julek,
      wielu mieszka w Polsce ludzi ktorym takie slowa nie
      przeszly by przez gardlo - gdyby tak oni zechcieli
      zamienic sie z Toba miejscem zamieszkania...
  • Gość: jerry44 Re: Maverick - ty nie wracaj, siedź w Teksasie ad mortem defecatam!!! IP: 195.117.204.* 22.06.01, 00:00
    luzer napisał(a): w obcym języku

Witaj Luzer
    Ty jemu nie pisz trudnych słów smile
    Ty mu napisz "do usranej śmierci " jak należy ,bo nie zrozumie.
    Zresztą czy facet w ogóle cokolwiek przyswaja ?
    Czasami mam wrażenie , że gada do wyczerpania zasilania .

Pozdrowionka , jerry

• jurek1 Luzer! Co się z Tobą stało? 22.06.01, 00:00
    Dwa dni mnie w Polsce nie było i widzę, że znowu się coś porobiło na forum.
    Znowu od cholery antyżydowskich wątków. Chyba niektórym lato zupełnie na
    czajnik podziałało.

Ale już zupełnie się nie spodziewałem, że Ty Luzer wdasz się w polemikę z
    najbardziej antypolskim skurwielem jakiego historia tego forum widziała.
    Jak to zobaczyłem to mi szczęka opadła. Przecież to zwykły kosmopolita ziejący
    nienawiścią do Polski, chcący zapomnieć, że wyjechał do Stanów za pieniądze
    tatusia, wysoko postawionego funkcjonariusza partyjnego jak się komunizm walił.

Jedno co dobrze napisałeś to niech tam sobie siedzi do śmierci.

Skoro Polska mu się nie podoba to po cholerę przyjeżdża.

Zatrudniam u siebie 14 osób, ale temu palantowi nawet petów nie pozwoliłbym
    zbierać z placu, a interesy to wolałbym chyba z diabłem robić niż z kims takim.

Pozdrawiam
    • Gość: PolAm Re: Luzer! Co się z Tobą stało? IP: *.215.154.172.Dial1.Washington1.Level3.net 24.06.01, 00:00
      jurek1 napisał(a):

> Dwa dni mnie w Polsce nie było i widzę, że znowu się coś porobiło na forum.
      > Znowu od cholery antyżydowskich wątków. Chyba niektórym lato zupełnie na
      > czajnik podziałało.
      >
      > Ale już zupełnie się nie spodziewałem, że Ty Luzer wdasz się w polemikę z
      > najbardziej antypolskim skurwielem jakiego historia tego forum widziała.
      > Jak to zobaczyłem to mi szczęka opadła. Przecież to zwykły kosmopolita ziejący
      > nienawiścią do Polski, chcący zapomnieć, że wyjechał do Stanów za pieniądze
      > tatusia, wysoko postawionego funkcjonariusza partyjnego jak się komunizm walił.
      >
      > Jedno co dobrze napisałeś to niech tam sobie siedzi do śmierci.
      >
      > Skoro Polska mu się nie podoba to po cholerę przyjeżdża.
      >
      > Zatrudniam u siebie 14 osób, ale temu palantowi nawet petów nie pozwoliłbym
      > zbierać z placu, a interesy to wolałbym chyba z diabłem robić niż z kims takim
      > .
      >
      > Pozdrawiam

Co za nowosc, nie moze byc na forum ktos kto widzi inaczej?
      To tacy jak ty popieprzyli w glowach normalnym Polakom i pomogli
      doprowadzic do systacji, ze ludzie leca w ramiona "socjalistow".
      To ty jestes antypolski poniewaz oburzasz sie na krytyke ktora moze
      nie jest tak bardzo obiektywna ale dobra do zastanowienia.
      Jest w tej krytyce duzo goryczy do postawy wielu obywateli polskich.
      Jezeli to jest kompletna nieprawda to udowodnij. Moj przyjaciel ciagle
      infomuje mnie, bezpieczenstwo w Polsce pogarsza sie, coraz wiecej lobuzow
      i na drogach ludzie gina jak muchy, a korupcja to tak duza, ze Polska jest
      w czolowce swiatowej, jak tu wracac???????

• Gość: maverick Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.houston-18-19rs.tx.dial-access.att.net 22.06.01, 00:00
    Rozsadna rada, zycze wiecej zadowolenia i sukcesow.
    Ja mysle ze byloby nawet swietnym interesem zbudowanie enklawy dla ludzi
    starszych ponad 60 lat , ktorzy chca swa starosc spedzic w Polsce, ciekawy
    jestem czy by to wyszlo?? Z wielomilionowej rzeszy emigrantow napewno
    znalazloby sie 15 - 20 tysiecy, taka enklawa musialaby miec wlasny kort
    golfowy, korty tennisowe, baseny sauny etc. Domki do kupienia jak tez do
    wynajecia, nawet takie mozliwosci jak mieszkanie tam tylko 6 m-cy lub krocej.
    Co mysliecie, okoliczna ludnosc moglaby pracowac jako , troszczacy sie o kort
    golfowy,
    • Gość: maurycy Re: Do Ma ------ cokolwiek on jest, bo zaczyna mówic OK IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
      Wiesz, że cię uwielbiam. Daj się na wqstrzymanie
    • Gość: PolAm Re: Czy warto wracac do Polski IP: *.215.154.172.Dial1.Washington1.Level3.net 24.06.01, 00:00
      Panie pradz cos ciekawszego po obejzeniu
      http://www.new-utopia.com/
      po co do Polski jak mozna do raju!

PS
      Przeczytaj moja obrone presentacji twoich idei (Luzera i innego)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka