Dodaj do ulubionych

Owca, wylaz!

25.05.05, 13:52
uzywasz firefoxa, tak?
Obserwuj wątek
    • hymen Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:01
      Patience, znowu coś Ci prycięło, że Pompony wzywasz z foxem?
      • lososie_w_wisle Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:03
        najwyrazniej hihi
      • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:10
        Dzialalnosc experymentatorska.
    • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:05
      patience napisała:

> uzywasz firefoxa, tak?

Tak, a co?

czarna_owca
      • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:08
        A po angielsku nadajesz? jak nie, to nie szkodzi. robimy test. Idz na strone
        urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=members
        i se zaloz konto
        • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:11
          patience napisała:

> A po angielsku nadajesz? jak nie, to nie szkodzi. robimy test. Idz na strone
          > <a
          href="urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=members"
          target="_blank">urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=members</a>
          > i se zaloz konto
          >

Jestem w jakimś URLeksie i co dalej?

czarna_owca
          • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:14
            YESSSSS

To terra tutaj
            urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=about

W prawym dolnym rogu sa communities nowe, i tam jest planeta terra z twoim
            fragmentem kubisia puchatka, nakliknij na to, a jak sie otworzy strona, to u
            gory bedzie link "join" to tez nakliknij
            • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:19
              patience napisała:

> YESSSSS
              >
              > To terra tutaj
              > <a
              href="urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=about"
              target="_blank">urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=about</a>
              >
              > W prawym dolnym rogu sa communities nowe, i tam jest planeta terra z twoim
              > fragmentem kubisia puchatka, nakliknij na to, a jak sie otworzy strona, to u
              > gory bedzie link "join" to tez nakliknij
              >

hehehe, mam ale link "join" nie łączy z niczym sad
              • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:20
                Jak to nie laczy? a co zrobilo sie jak nacisnelas?
                • allegro.con.brio Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:21
                  patience napisała:

> Jak to nie laczy? a co zrobilo sie jak nacisnelas?

Nie miała naciskać tylko nakliknąć. Bądź precyzyjna i nie wprowadzaj ludzi w
                  błąd, Helgo.
                  • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:22
                    Cicho! tojessss experyment
                • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:22
                  A nacisnij na MyAccount na gorze strony
                  • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:24
                    patience napisała:

> A nacisnij na MyAccount na gorze strony

adresy www się otworzyły a mozliwością komentarza stron
                    • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:27
                      YESSSSSSSSSSS
                      to teraz jak zaladujesz rozszerzenie, to bedziesz mogla odwiedzajac jakas strone
                      w internecie zostawic na niej swoje uwagi, a jak ja tam wleze, to je przeczytam.
                      Mozna pisac dla wszystkich, dla kumpli albo tylko dla siebie
                • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:22
                  patience napisała:

> Jak to nie laczy? a co zrobilo sie jak nacisnelas?
                  >

przeładowało sie tylko logo "HotLog" te na dole strony , tj zniknęło i pojawiło
                  się na nowo.
                  • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:25
                    A to moze dlatego ze nie masz zaladowanego rozszerzenia? hmmmm a konto
                    zalozylas. No to w takim razie zaladuj rozszerzenie dla firexoxa z tej strony:
                    urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=download

po zainstalowaniu rozszerzenia trzeba zrestartowac przegladarke bo nie zadziala.
                    Nie pozalujeszsmile))
                    • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:42
                      patience napisała:

> A to moze dlatego ze nie masz zaladowanego rozszerzenia? hmmmm a konto
                      > zalozylas. No to w takim razie zaladuj rozszerzenie dla firexoxa z tej strony:
                      > <a
                      href="urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=download"
                      target="_blank">urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=download</a>
                      >
                      > po zainstalowaniu rozszerzenia trzeba zrestartowac przegladarke bo nie zadziala
                      > .
                      > Nie pozalujeszsmile))
                      >

Patience załadowałam i tak samo, poczekaj jeszcze trochę ........
                      • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:47
                        ok. widze ze do innych grup sie ludzie podolaczali czyli to jest mozliwe... Tu
                        jest jeszcze taka opcja ze ja moge dodawac i zapraszac osoby, moze mi powiedz
                        pod jakim nikiem zalozylas tam konto?
                        • owca_czarna Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:52
                          patience napisała:

> ok. widze ze do innych grup sie ludzie podolaczali czyli to jest mozliwe... Tu
                          > jest jeszcze taka opcja ze ja moge dodawac i zapraszac osoby, moze mi powiedz
                          > pod jakim nikiem zalozylas tam konto?

owca_czarna smile

U mnie już też działa smile) Teraz patrzę jak zjeść to mało co nieco smile)
                          • patience Re: Owca, wylaz! 25.05.05, 14:54
                            hehe GOOD PSZERWA
        • babariba666 ładny portal to jest... 25.05.05, 15:03
          ...a anjciekawsze, że po angielsku lub ROSYJSKU chce gadać z uzytkownikiem
          • patience Re: ładny portal to jest... 25.05.05, 15:10
            Rpsyjski bo rosjanin to wymyslil. Ruch OPEN SOURCE
            • babariba666 mnie ruskoj jazyk 'nie mieszajet'... 25.05.05, 15:32
              ...klawiatury 'nie chwatajet'. No tolko poka...
              • patience Re: mnie ruskoj jazyk 'nie mieszajet'... 25.05.05, 15:38
                to jest potega open source... na pewno pokaza sie kolejne jezyki, to jest
                dopiero poczatek serwisu, do pisania po polsku musisz miec na razie ustawiona
                klawiature na angielski, ale mozesz najpierw sobie po rosyjsku sie zapoznac o co
                chodzi. To jest fantastyczne, zostawiasz notatke na stronie i za pol roku ktos
                ja znajdzie... inna epoka, nie? Uzytkownicy tez moga tworzyc zasoby sieci.
                Napisze na ten temat notke chyba, bo sie troche nazbieralo tych ciekawych serwisow
                • patience A w ogole to wszystkich zapraszam na Planete Terre 25.05.05, 15:40
                  Jest i zawsze bedzie otwarta dla wszystkich, a im wiecej ludzi tym wiecej
                  ciekawych notatek na roznych stronach bedzie mozna znalezc
          • owca_czarna Rasyjskij come back! n/t 25.05.05, 15:13
            babariba666 napisał:

> ...a anjciekawsze, że po angielsku lub ROSYJSKU chce gadać z uzytkownikiem
            • patience Re: Rasyjskij come back! n/t 25.05.05, 15:17
              Tam dzisiaj jakas ludnosc z Bialorusi zalozyla sobie wspolnote od sieci domowych
            • patience Owca, sprobuj jeszcze rez sie dopisac 25.05.05, 15:24
              Zauwazylam ze serwer dziala z opoznieniem, tj, tj to chwile trwa zanim nowy user
              moze zaczac normalnie funkcjonowac. Jeszcze raz ta strona:
              urlex.activeunit.com/community_27.html
              i kliknij na join.

A ten pasek nawigacyjny URLexa tez trzeba uruchomic, wklikujesz za pomoca
              wcisniecia "Enable" i podania swojego loginu i hasla. Wtedy ci sie uruchomi. Jak
              bedziesz zapisana do Terry to powinnas zobaczyc przy "Community" cyferki (0/1)
              przy wejsciu na dowolna strone portalu gazeta.pl

pierwsza cyfra oznacza, ze do tej strony na ktorej jestes nie ma doczepionych
              zadnych komentarzy, a druga, ze na portalu jest gdzies zawieszony 1 komentarz. A
              jak klikniesz na community to sie otworzy okienko i tam juz jest wszystko jasne
              i intuicyjne
              • patience Re: Owca, jestes dopisana! 25.05.05, 15:46
                A przy twoim niku sie pokazalo jakies "M" z pytaniem czy klikac to kliknelam i
                sie okazalo ze zostalas moderatorem. Nie mam pojecia co to znaczy?
                wink
                • patience WOW WIDZEM DOPISANE/nt 25.05.05, 15:52

• owca_czarna Re: WOW WIDZEM DOPISANE/nt 25.05.05, 15:57
                    patience napisała:

>
                    wiesz co zrobiłaś? Mogę tu wykasować wszystko , bo mam dostęp do [Delete] smile)

czarna_owca
                    • patience Re: WOW WIDZEM DOPISANE/nt 25.05.05, 16:01
                      hehe znienacka dostalas POWER ale skad moglam wiedziec ze power jest na litere
                      m? A zreszta czemu nie? Owca z zebamismile)))))
              • owca_czarna Re: Owca, sprobuj jeszcze rez sie dopisac 25.05.05, 15:52
                patience napisała:

> Zauwazylam ze serwer dziala z opoznieniem, tj, tj to chwile trwa zanim nowy use
                > r
                > moze zaczac normalnie funkcjonowac. Jeszcze raz ta strona:
                > urlex.activeunit.com/community_27.html
                > i kliknij na join.
                >
                > A ten pasek nawigacyjny URLexa tez trzeba uruchomic, wklikujesz za pomoca
                > wcisniecia "Enable" i podania swojego loginu i hasla. Wtedy ci sie uruchomi. Ja
                > k
                > bedziesz zapisana do Terry to powinnas zobaczyc przy "Community" cyferki (0/1)
                > przy wejsciu na dowolna strone portalu gazeta.pl
                >
                > pierwsza cyfra oznacza, ze do tej strony na ktorej jestes nie ma doczepionych
                > zadnych komentarzy, a druga, ze na portalu jest gdzies zawieszony 1 komentarz.
                > A
                > jak klikniesz na community to sie otworzy okienko i tam juz jest wszystko jasne
                > i intuicyjne
                >

Zapomniałam, że tam nie można używać polskich liter smile) Sprawdzam resztę. Podoba
                mi się tosmile
                • patience To bedzie HICIOR h\jak sie rozniesie po sieci/nt 25.05.05, 15:56

• owca_czarna Re: To bedzie HICIOR h\jak sie rozniesie po sieci 25.05.05, 16:02
                    patience napisała:

>
                    Można tego moderatora usunąć?

czarna_owca
                    • pacyniarz Nie, zostalas moderatorem dozywotnio :)) /nt 25.05.05, 20:24

• owca_czarna Re: Nie, zostalas moderatorem dozywotnio :)) /nt 25.05.05, 20:39
                        pacyniarz napisał:

>
                        >
                      • owca_czarna Re: :)))))))))))))))))))))) kawał 25.05.05, 20:49
                        Uciekł mi poprzedni post ,

> pacyniarzu masz tu kawał, długi ale później długo człowiek się śmieje
                        smile)))))))))))

Pewien mężczyzna wrócił z pracy do domu w kiepskim nastroju.
                        Wkurzony, że on ciężko pracuje, a żona zostaje w domu, czując się
                        niedoceniany tak oto zakończył swą wieczorną modlitwę:
                        "Panie Boże, codziennie idę do pracy, haruję ciężko przez 8 godzin,
                        podczas gdy moja żona siedzi sobie w domu. Chciałbym, by poznała przez co
                        muszę przechodzić codziennie. Gdybyś mógł sprawić, by choć przez jeden
                        dzień stała się mną..."

Bóg, w swej nieskończonej mądrości, spełnił życzenie mężczyzny.
                        Następnego dnia oczywiście mężczyzna obudził się jako kobieta.
                        Wstał wcześnie rano, zrobił śniadanie dla swego męża.
                        Potem obudził dzieci, przygotował im ubranie do szkoły, dał śniadanie,
                        spakował do tornistrów drugie śniadanie i zawiózł dzieci do szkoły.
                        Następnie wrócił do domu, spakował brudne rzeczy i zawiózł do pralni. Po
                        drodze wstąpił do banku, by założyć lokatę. Z banku zaszedł do sklepu
                        zrobić zakupy.

Wrócił do domu, zostawił zakupy i wyszedł opłacić rachunki oraz
                        uzupełnić debet.
                        Wrócił do domu, umył kuwete i zmienił żwirek kotu, potem wykąpał psa.
                        Zorientował się, że minęła 13.00. Szybko pościelił łóżka, zrobił pranie,
                        poodkurzał, powycierał kurze z mebli i zmył podłoge w kuchni.
                        Odpalił auto w pośpiechu, by zdążyć odebrać dzieci ze szkoły i pokłócił
                        się z nimi w drodze do domu. Ugotował mleko, postawił ciastka i odrobił z
                        dzieciakami zadania domowe. Potem zabrał się za prasowanie. O 16.30 obrał
                        ziemniaki, umył warzywa na sałatkę, przygotował schabowe i wyłuskał
                        fasolkę na obiadokolację. Po kolacji sprzątnął w kuchni, włączył zmywarkę
                        do naczyń, rozwiesił pranie, wykapał dzieci i położył je spać.

Po 21.00 był tak wyczerpany, że pomimo, iż nie skończył wszystkiego co
                        miał do zrobienia, poszedł do łóżka.
                        W łóżku partner już czekał by się z nim kochać. Zniósł wszystko bez
                        słowa skargi i usnął zmęczony.
                        Następnego dnia, od razu jak tylko się zbudził, klęknął przy łóżku i
                        powiedział:

"Panie Boże, nie wiem, czemu właściwie tak pomyślałem. Myliłem
                        się, zazdroszcząc żonie, że marnuje w domu całe dnie. Przywróć nas, Panie,
                        do naszych dawnych postaci..."

A Bóg, w swej nieskończonej mądrości odpowiedział:

"Synu, widzę, że była to dla Ciebie dobra lekcja. Bardzo chętnie
                        przywrócę was do waszych dawnych postaci. Niestety będziesz musiał na to
                        poczekać jeszcze 9 miesięcy. Ubiegłej nocy zaszedłeś w ciążę..."

hahhahahahaha smile

czarna_owca
                        • pacyniarz Zemsta jest slodka, krotko mowiac :) nt 25.05.05, 20:56

• patience What is URLex 25.05.05, 14:50
      What is URLex
      With URLex system you are able to leave a comment regarding any internet link on
      any site. The comments are available either only to you and your friends, or
      anyone visiting the site. You now have an opportunity of expressing your
      thoughts regarding any information placed on the internet. The system enables
      you to leave notes on the pages and sustain the conversation on a selected
      topic. You can enter communities, or create your own, exchange links there. You
      can restrict the access to your comments by creating a closed community and
      providing access to the information by issuing special invitation.

The ways of applying URLex

Personal bookmark manager

URLex Personal bookmark manager provides you with constant access to your link
      archive from any computer, even if URLex software is not installed there. In
      this case you can simply enter the system site using your login/password. You
      can leave any information on any page. It will be available only to you
      (warning: it is not recommended to leave the following information: credit card
      data, passwords and other information affecting your security).

Personal notes

Leave a comment "for yourself" on any page and you will never forget your
      thoughts on a particular issue. You can conduct search by notes, view them in
      calendar. All of this can be done in your personal section on the site.

News

Get up-to-date information by receiving links from your friends, colleagues and
      people who simply share your interests. Arrange communities and share current news.

Research and learning

URLex is an ideal system for gathering and sorting information in the internet.
      Create your own database on the topic of your interest. Use the categories for
      links arrangement

Work

If your work is connected with internet, you can fins a lot of opportunities of
      applying URLex. Create a closed community, invite your colleagues to discuss
      different info - it will be available only to those whom you trust.

Hobbies and interests

Create a new community for link exchange with the like. Discuss and evaluate the
      received information.

Entertainment

You can simply learn something new and interesting by getting the links from
      your friends or communities. Create your own community and make it a diary,
      posting the most interesting facts that might be of value not only to you.
      For web-masters

Create your own community and publish it on your web-site. Allow your visitors
      to add web-resources with comments.

Where to begin
      First of all, register at URLex.
      urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=members
      Then, download and install the software to add notes to web-pages.
      urlex.activeunit.com/index.php?pd=&md=application&inst=&action=download
    • t0g Owieczko: 26.05.05, 10:05
      Ponoc jestes Linuxiara?

Ja sobie ostatnio w ramach autoprezentu na zblizajacy sie Dzien Ojca zakupilem
      taki rozgaleznik do kablowego modemu, ktory umozliwia podlaczenie kilku
      komputerow na raz, przez kabel albo i bez. No i tak, dla picu wylacznie,
      postawilem w domu obok siebie na stole trzy komputery, z ktorych jeden biegal
      pod Windowsami, drugi pod Linuxem, a trzeci to byl Mak. No w w kazdym wlaczylem
      internet i - cholercia! - wszystkie trzy na raz dzialaly. Na wszystkich trzech
      mialem Forum! Kurcze, do czego nas ta technika doprowadza....
      • owca_czarna Re: Owieczko: 26.05.05, 11:28
        t0g napisał:

> Ponoc jestes Linuxiara?

Tomku, gdyby to przeczytał mój MISZCZUNIU, który wdrażał mnie w tajniki
        instalacji Javy i rozwiązywał miliony innych problemów, to oczami wyobraźni
        widzę, jak roftluje po podłodze
        <rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl> nie zwracajac uwagi nawet, że
        jest brudna. A teraz możesz być juz pewien, że Linux, skoro wytrzymywał i
        dalej wytrzymuje moje eksperymenty!!!! jest bardzo stabilnym systemem wink) Żebyś
        wiedział ile razy wyrzucal mi czerwoną kartkę z ostrzeżeniem "Uwaga!" A poza
        tym, hmmm jakby Ci powiedzieć wink trzeba było mieć nauczyciela niebiańskiego
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin:

pozdrówki

czarna_owca smile))))))))))
        • t0g Re: Owieczko: ja pracowalem w Unixie.... 26.05.05, 15:10
          ...zanim jeszcze zaistnial DOS, nie mowiac o Windowsach!

Wiec o zaletach systemu nie trza mnie przekonywac. W pracy mam Linux na 7 maszynach, Windowsy na
          2.
          • owca_czarna Re: Owieczko: ja pracowalem w Unixie.... 26.05.05, 17:54
            t0g napisał:

> ...zanim jeszcze zaistnial DOS, nie mowiac o Windowsach!
            >
            > Wiec o zaletach systemu nie trza mnie przekonywac. W pracy mam Linux na 7 maszy
            > nach, Windowsy na
            > 2.
            >

Tomku !!! ależ ja Ciebie nie przekonuję smile))) Tylko zobrazowałam jaka ze mnie
            linuksiara. Ale przyznaję z ręka na sercu, gdyby nie forum linux, to musiałabym
            z przytupem wracać do Windowsa....... hehehe "lewego" Windowsa, a tego nie
            chciałam robić. big_grin big_grin: D

pozdr

czarna_owca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka