Gość: superktoś IP: 195.117.130.* 06.08.02, 16:38 Kolejny głos rozpaczy z MON. Przyglądajcie się jak machina zmiażdży człowieka który neguje istnienie prywatnego folwarku. To są układy nie do przerwania. Wiadomo kasa i pozycja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jas5 Re: Ratujcie płk Chwastka! 06.08.02, 19:50 Kto z was jeszcze sądzi że jest tego wart? sold Odpowiedz Link Zgłoś
jas5 Re: Ratujcie płk Chwastka! 06.08.02, 19:53 Pamiętacie protest chorążych z Warmi. Jak to się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Ratujcie płk Chwastka! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 20:11 Nie strzelać jak to jest po angielsku? 100 procent gienerałów ni chu-chu ale samocód ,kierowca.polowanie 10 000 pln miesęznie to tak!!! Kurwa pod stienku i po kłopocie! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Ratunek jest w szpitalu psychiatrycznym 06.08.02, 19:55 Takie "stawianie się do dyspozycji prezydenta" oraz propozycja zwoływania jakiejś "konferencji mężów zaufania jednostek wojskowych" dowodzi jakiegoś zgłupienia. "Rady Delegatów Żołnierskich" powstawały wprawdzie w latach 1917 (w Rosji) i 1918 (w armii niemieckiej), ale wtedy NAJPIERW powstawały a POTEM wymuszały ich uznanie. Była to oczywiście rewolucja. Otóż p. pułkownik jeżeli chce robić rewolucję, to robi to głupio a jeżeli chce wywołać działania legalne - jeszcze bardziej głupio. Ciekawe jak taki dureń doszedł do tak wysokiego stanowiska ? Może to po prostu objaw choroby psychicznej ? Dobrze, że Polska nie ma broni atomowej. W jego dyspozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
jas5 Re: Ratunek jest w szpitalu psychiatrycznym 06.08.02, 20:04 "stawianie się do dyspozycji prezydenta" to nic innego jak prośba o pomoc ze strony konstytuc. zwierzchnika SZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: Ratunek jest w szpitalu psychiatrycznym IP: *.26-151.libero.it 07.08.02, 10:00 Gdybyś miał pojęcie o wojsku wiedział byś że instytucja mężów zaufania istnieje oficjalnie. Żołnierze nie mogą występować grupowo bo to jest bunt, ale indywidualnie mogą na zebraniach np. kadry oficerskiej wskazać swojego reprezentanta króry w ich interesie będzie prezentował nastroje i problemy nękające kadrę zawodową. Nie widzę nic dziwnego w tym, że Prezydent może zaprosić takich ludzi do siebie i wysłuchać ich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ratujcie płk Chwastka! IP: *.gis.net 06.08.02, 21:17 Jesli ten Chwastek stawia sie do dyspozycji tego "prezydenta",mto powinien byc natychmiast wyslany do Tworek. Pojebalo sie chlopu.Prosze o zropzumienie.Zyjemy w ciezkich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIMAK ludzie co wy? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.08.02, 09:45 Uważam , ze wypowiedx Indris jest do teraz najbardziej wyważona, ja jednak mam swoje zdanie też na ten tema. Samo nazwisko tego pana wskazuje , ze jest on nic nie wart. To , że polityka wkracza w wojsko nie jst niczym nowym / tylko zależy na ile/ - tak było , jest i będzie...ten kto chce by było inaczej jest poprostu głupcem. Dla mnie ten chwast jest bez honoru...o przepraszam on ma CHONOR. Dziwna jest ta jego moralność. Kiedy jego kolesie rządzili i uprawiali politykę ( może jeszcze większą) w tym samym miejscu ...to było O.K ( jak innych wypieprzano to nie protestował, służalczo pochylając kark!)...i teraz siedział też cicho, tylko dowiedział się , że chcą go wywalić i...nagle odzyskał swoją moralność... To wszystko. Dla mnie taki oficer powinien sobie strzelić naganem w pusty łeb...bo honoru to on za grosz nie ma. LIMAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: ludzie co wy? IP: *.esaars.dk 07.08.02, 09:48 Gość portalu: KAMIENICA NERKOWA napisał(a): > To wszystko. Dla mnie taki oficer powinien sobie strzelić naganem w pusty > łeb...bo honoru to on za grosz nie ma. > ŚLIMAK z tym naganem to wylazłeś z własnej skorupki i ją przeskoczyłeś z zawiązanymi czułkami i bez czerwonych skarpetek 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: Ratujcie płk Chwastka! IP: *.26-151.libero.it 07.08.02, 10:07 Z tym negowaniem to chyba w drugą stronę miało być? O ile dobrze zrozumiałem to on potwierdza istnienie układów a nie je neguje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIMAK Re: Ratujcie płk Chwastka! IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.08.02, 10:14 Gość portalu: Tak napisał(a): > Z tym negowaniem to chyba w drugą stronę miało być? O ile dobrze zrozumiałem to > > on potwierdza istnienie układów a nie je neguje?? ...a co mu tak późno zebrało się na protest?...wczesniej jak jego kolesie rzadzili też tak było i nie protestował. ... a czy pamiętasz jeszcze sprawe dowódcy gromu i psychola z rozrusznikiem , zwanego bibliotekarz...aktualnie gościa na specjalnej rencie przyznanej ostatnim rzutem na taśme przez nijakiego docenta karola - dotychczas jeszcze nie zlustrowanego....GDZIE wtedy był ten chwast ? Honor i kasa / walka o koryto/ to dwie różne rzeczy. LIMAK Odpowiedz Link Zgłoś
kokabura A moze przewrot Majowy.. bis w sierpiu? 07.08.02, 12:16 Pilsudzki pokazal co mozna zrobic z niewydolnym parlamentem, g.. wartym rzadem.. ja mysle ze jak za bardzo naciska armie.. (postawia na krawedzi nedzy i ukladow nie do przebicia) to sie moze skonczyc podobnie... obiad drawski, chorazowie, kilka miesiecy temu odeszlo kilku oficerow z tej jednostki zniecheconych brakiem perspektyw.. obiecywano wiele.. a teraz ciagle slysza ze peineidzy brak.. to poco podpisywac porozumienia miedzynarodowe zmuszajace nas do nowych wydatkow na armie.. po ch.. nam NATO jak nas na samoloty niestac.. armia w starych szmatach lazi.. a zeby spelnic warunki standaryzacji latwiej jest zlikwidowac niz przebudowac... poco nam armia ktora nas nie obroni.. moze armia jest tylko potrzebna do dzialania w strukturach NATO.. wiec nie dziwcie sie ze ludzie dla ktorych wojsko jest calym zyciem nagle z niedowierzaniem patrza jak odbiera im sie przyszlosc... wychowywano ich w poczuciu obowiazku i w tradycji oreza polskiego.. a tutaj okazuje sie ze nasza armia to mit... wiec moze w ostatnim odruchu rozpaczy.. jakis pucz? tym w wawie niezle by cisnienie podnioslo.. Ja mysle ze teraz po wystapieniu plk Chwastka zaczna sie czystki w armi na calego.. wszystkich "zbulwersowanych" restrukturyzacja armii dotknie ona w pierwszej kolejnosci.. jako "czystka" - zostana same kumple i kolecie w generalskich portkach.. ch.. nie wosjko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIMAK Re: A moze przewrot Majowy.. bis w sierpiu? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.08.02, 12:19 kokabura napisał: > Pilsudzki pokazal co mozna zrobic z niewydolnym parlamentem, g.. wartym > rzadem.. ja mysle ze jak za bardzo naciska armie.. (postawia na krawedzi nedzy > i ukladow nie do przebicia) to sie moze skonczyc podobnie... obiad drawski, > chorazowie, kilka miesiecy temu odeszlo kilku oficerow z tej jednostki > zniecheconych brakiem perspektyw.. obiecywano wiele.. a teraz ciagle slysza ze > > peineidzy brak.. to poco podpisywac porozumienia miedzynarodowe zmuszajace nas > do nowych wydatkow na armie.. po ch.. nam NATO jak nas na samoloty niestac.. > armia w starych szmatach lazi.. a zeby spelnic warunki standaryzacji latwiej > jest zlikwidowac niz przebudowac... poco nam armia ktora nas nie obroni.. moze > armia jest tylko potrzebna do dzialania w strukturach NATO.. wiec nie dziwcie > sie ze ludzie dla ktorych wojsko jest calym zyciem nagle z niedowierzaniem > patrza jak odbiera im sie przyszlosc... wychowywano ich w poczuciu obowiazku i > w tradycji oreza polskiego.. a tutaj okazuje sie ze nasza armia to mit... wiec > moze w ostatnim odruchu rozpaczy.. jakis pucz? tym w wawie niezle by cisnienie > podnioslo.. Ja mysle ze teraz po wystapieniu plk Chwastka zaczna sie czystki w > armi na calego.. wszystkich "zbulwersowanych" restrukturyzacja armii dotknie > ona w pierwszej kolejnosci.. jako "czystka" - zostana same kumple i kolecie w > generalskich portkach.. ch.. nie wosjko... ...oj, żeby ta czystka dotkęła ciebie- tu na forum...może bym nie umarł ze śmiechu czytjąc twoje wypowiedzi... LIMAK Odpowiedz Link Zgłoś