Dodaj do ulubionych

Chyba w końcu wyślemy śpiwory do USA ...

02.09.05, 18:16
Oferty pomocy

Szef dyplomacji Unii Europejskiej powiedział, że kraje Unii gotowe są
przekazać Stanom Zjednoczonym wszelką pomoc, której ten kraj potrzebuje po
huraganie.

Javier Solana dodał, że dotyczy to także ropy naftowej.

Żywioł spowodował wstrzymanie amerykańskiej produkcji ropy w Zatoce
Meksykańskiej.

Wcześniej brytyjski szef dyplomacji mówił jednak, ze nie jest w tej chwili
rozważane uruchomienie europejskich rezerw paliwowych.

Również sekretarz Generalny ONZ zaproponował USA pomoc.

Z ofertą wsparcia wystąpiły też pojedyncze kraje - od bogatych Niemiec i
Japonii, aż do biednych - jak Honduras czy Wenezuela.

Obserwuj wątek
    • mr_watchman Re: Chyba w końcu wyślemy śpiwory do USA ... 02.09.05, 18:28
      Nareszcie spełniło się twoje marzenie - amerykańskie miasto spotkał kataklizm.
      Socjalizm górą, prawda tow. WC?
      • 123i321 pomoc biednych krajow najbardziej potrzebna 02.09.05, 18:49
        jest amerykanskim miliarderom.
      • v.ci Jesteś żałosny 02.09.05, 18:59
        Cieszyłoby mnie być może podtpopienie Białego domu lub rancha Busha w
        Teksasie , a nie tragieda biednych Afroamerykanów .
        • piq Jesteś żałosny jeszcze bardziej 02.09.05, 20:21
          O ile wiem, Luizjana, Alabama czy Floryda to nie są enklawy Murzynów
          amerykańskich, których nazwałeś z właściwą dla politpoprawnego lewactwa
          hipokryzją "Afroamerykanami". Martwi cię zatem, cyt.: "tragiedia biednych
          Afroamerykanów" (pisownia oryg.), a nie tragedia wszystkich ludzi, którym
          żywioł zabrał życie, zdrowie czy majątek. Jakże to lewicowo słuszne: ludżmi
          jest tylko arbitralnie wybrana grupa, której przypisuje się miano "ludu".
          Reszta pod stienku. Brawo, ideowy dziedzicu dzierżyńskiego. I firera takoż,
          jako że wykazaliście się, kamerad, oczywistym rasizmem.

Ot, nic nadzwyczajnego. CtrlV (vel v.ci) - zwykły lewicowiec, ani lepszy, ani
          gorszy od innych. Zło banalne.
          • v.ci Piq jesteś cienki jak przysłowiowa d... węża 02.09.05, 21:38
            Odsetek Afroamerykanów w w/w stanach :

Floryda 13,6 %
            Alabama 25,3 % ( 5. miejsce w USA )
            Luizjana 30,8 % ( 2. ! )
            Missisipi 35,6 % ( 1. ! )

źrodło : Andrzej Maryański "Narodowości świata" , s. 150

No widzisz , piq , mialem tylko po dwóch semestrach ekonomii ( i - dla
            ścislości - dwóch semsestrach finansów , ale nie piszę o czymś o czym nie mam
            zielonego pojęcia . Tobie radzę czynić podobnie . Po co się kompromitować ?

Otóż , w przeciwieństwie do prawicy , lewica zawsze traktowała wszystkich
            jednakowo . Bez względu na pochodzenie i kolor skóry . To na naszych
            sztandarach był zawsze równość , a nie WŁASNOŚĆ .
            Tragedia Białych Amerykanów wbudza we mnie takie same uczucia . Współczucie .
            Zwykłe , apolityczne , ludzkie współczucie .

PS Powyższe dane może potwierdzić Kol. Felusiak z USA .

Coś się ostatnio nie odzywa . Mam nadzieję , że nic mu się nie stało ? Felusiak
            odezwij sie !
            • wikul Re: Piq jesteś cienki jak przysłowiowa d... węża 02.09.05, 21:54
              Czy to twoje słowa ?

"Cieszyłoby mnie być może podtpopienie Białego domu lub rancha Busha w
              Teksasie , a nie tragieda biednych Afroamerykanów."

To co kombinujesz. Przecież wyraźnie piszesz że żal ci biednych Afroamerykanów
              (tfu, co za słowo). O innych wspominasz dopiero później, po zreflektowaniu się.
            • sz0k Re: Piq jesteś cienki jak przysłowiowa d... węża 02.09.05, 22:22
              > ale nie piszę o czymś o czym nie mam
              > zielonego pojęcia

> Otóż , w przeciwieństwie do prawicy , lewica zawsze traktowała wszystkich
              > jednakowo . Bez względu na pochodzenie i kolor skóry . To na naszych
              > sztandarach był zawsze równość , a nie WŁASNOŚĆ .

Czy Ty kpisz czy o droge pytasz?
            • piq właśnie odtrąbiłeś tryumfalnie własną klęskę,... 02.09.05, 22:37
              ...towarzyszu CtrlV.

v.ci napisał:

> Odsetek Afroamerykanów w w/w stanach :
              >
              > Floryda 13,6 %
              > Alabama 25,3 % ( 5. miejsce w USA )
              > Luizjana 30,8 % ( 2. ! )
              > Missisipi 35,6 % ( 1. ! )

Przypominam, biedaczku, że napisałem ni mniej ni więcej:

"O ile wiem, Luizjana, Alabama czy Floryda to nie są enklawy Murzynów
              amerykańskich, których nazwałeś z właściwą dla politpoprawnego lewactwa
              hipokryzją "Afroamerykanami". "

Co w pełni potwierdzają twoje dane statystyczne. Hahahahaha
              Do których podpinasz, keynesisto po dwóch semestrach ekonomii zakonczonych
              egzaminem z oceną dobrą, stwierdzenie, że:
              > miałem tylko po dwóch semestrach ekonomii ( i - dla
              > ścislości - dwóch semsestrach finansów , ale nie piszę o czymś o czym nie mam
              > zielonego pojęcia. Tobie radzę czynić podobnie . Po co się kompromitować ?

które jako żywo nie wiem co znaczy.

Natomiast zapędzasz się na tereny intelektualnie przez ciebie nigdy nie
              eksplorowane, pisząc naiwnie:

> Otóż , w przeciwieństwie do prawicy , lewica zawsze traktowała wszystkich
              > jednakowo . Bez względu na pochodzenie i kolor skóry . To na naszych
              > sztandarach był zawsze równość , a nie WŁASNOŚĆ .

Mógłbym się rzucić na bezbronną ofiarę CtrlV wykorzystując przykłady ze Związku
              Radzieckiego, Kuby czy Chin. Oraz traktowanie własności w imię równości. Ale
              odmówię sobie pójścia na łatwiznę. Za to zacytuję niezmiernie cywilizowanego
              Bertolda Brechta, który wygłosił następujące zdanie o ofiarach komunizmu w
              zsrs: "Jeżeli są niewinni, tym bardziej zasługują na śmierć". Kulturalny pan i
              dobry pisarz - lewicowiec. Kulturalny pan i lewicowiec - jak ty, towarzyszu
              CtrlV.
              Który to CtrlV ratuje się poniewczasie, widząc, że ujawnił swoje komunistyczno-
              doktrynerskie ciągoty:

> Tragedia Białych Amerykanów wbudza we mnie takie same uczucia . Współczucie .
              > Zwykłe , apolityczne , ludzkie współczucie .

To miło, że odczuliście "Zwykłe , apolityczne , ludzkie współczucie"
              przynajmniej teraz, po wskazaniu wam, że cierpi nie tylko "Afroamerykanin",
              który jest dla was mityczną "klasą wyzyskiwaną", ale i milioner "wyzyskujący
              masy", który właśnie pływa po brudnej wodzie na mahoniowym blacie swojego
              biurka i wierzgając nogami usiłuje odgonić aligatory i jadowite węże wymyte
              przez falę z bagien Luizjany.

> Cieszyłoby mnie być może podtpopienie Białego domu lub rancha Busha w
              > Teksasie , a nie tragieda biednych Afroamerykanów .

> Tragedia Białych Amerykanów wbudza we mnie takie same uczucia .

Zaiste, zupełny brak uprzedzeń rasowych, towarzyszu CtrlV. Zupełny.
              • v.ci Motasz się 03.09.05, 00:05
                Wiem doskonale co miałeś na myśli . W/w stany ( zwłaszcza Floryda ) kojarzą Ci
                się z W.A.S.P.-ami ( ew. Żydami ) , a nie z Afroamerykanami ( lub Murzynami jak
                wolisz ) . Gdybym ja napisał coś niezgodnego z prawdą , zaraz rzuciłaby się na
                mnie czereda znawców Ameryki , a Mr Felusiak protekcjonalnie wypunktowałby moje
                nieścisłości .

ZSRR ? ChRL ? Masz sporo racji . Z Kubą to niezbyt dobry przyklad , choć
                faktycznie - nie da się ukryć , że Castro nie jest Czarny ... Wskaż mi jednak
                przykłady dyskryminacji mniejszości rasowych np. w o wiele bliższej mi
                Szwecji . Będę zobowizany .

• piq Biedactwo ty lewe,... 03.09.05, 14:07
                  ...zwrot "Luizjana, Alabama czy Floryda to nie są enklawy Murzynów
                  amerykańskich" jest jasny - znaczy, że nie mieszkają w nich sami Murzyni. Nie
                  wiesz w ogóle, co ja miałem na myśli, albo wiesz, ale uciekasz w jakieś
                  bredzenie, żeby pokryć słowotokiem swoją wpadkę. Ja nie jestem idiotą, żebym
                  kojarzył jakikolwiek stan w usa z waspami czy żydami: tam jest jakiś taki...,
                  ktoś mi powiedział że jest..., gdzieś wyczytałem..., że tam jest jakiś taki...
                  MIX. Czy to jest fajne? dobre to jest?
                  No dobra, koniec z cytatami komerszialsowymi, w każdym razie nie zdobyłbym się
                  na takie uogólnienie, bo nie jestem aż tak durny.

Teraz rozprawię się z dalszą częścią twojego wywodu:

ty -
                  "Otóż , w przeciwieństwie do prawicy , lewica zawsze traktowała wszystkich
                  jednakowo . Bez względu na pochodzenie i kolor skóry . To na naszych
                  sztandarach był zawsze równość , a nie WŁASNOŚĆ ."

ja -
                  "Mógłbym się rzucić na bezbronną ofiarę CtrlV wykorzystując przykłady ze
                  Związku
                  Radzieckiego, Kuby czy Chin. Oraz traktowanie własności w imię równości. Ale
                  odmówię sobie pójścia na łatwiznę."

ty -
                  > ZSRR ? ChRL ? Masz sporo racji . Z Kubą to niezbyt dobry przyklad , choć
                  > faktycznie - nie da się ukryć , że Castro nie jest Czarny ... Wskaż mi jednak
                  > przykłady dyskryminacji mniejszości rasowych np. w o wiele bliższej mi
                  > Szwecji .

To teraz ja: z twojej własnej wypowiedzi z cyklu "lewica zawsze" umknęło nie
                  mnie, lecz tobie, towarzyszu, napomknienie o pochodzeniu. Oszczędziłem was nie
                  idąc na łatwizne niszczenia was napomknieniami o praktykach bezbożnej
                  lewicowości w ww. krajach - postanowiłem raczej pokazać wam sposób lewicowego
                  myślenia na przykładzie chluby europejskiej literatury. Kto czyta ze
                  zrozumieniem, ten rozumie. Zatem wskazywanie przykładów w Szwecji jest nie na
                  temat, drogi towarzyszu - tym bardziej, że od bezwzględnego wzorca lewicowości
                  jest ona dość odległa.

Wracając zatem do naszych baranów: żałowaliście tylko czarnych w swojej
                  pierwszej wypowiedzi, olewając ewidentnie białe. Teraz dopiero usiłujecie się
                  wytłumaczyć z tego faux pas, które wyniknęło w sposób oczywisty z waszego
                  antyamerykańskiego zacietrzewienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka