mredu 02.10.12, 08:52 Wpisujcie tu zajęcia dodatkowe jakie są u Was w przedszkolu, czy są płatne czy nie+ miasto. Z góry dziękuję! A może w gdzieś już zakazano zajęć dodatkowych taj jak u Nas. Co zrobiliście? Szukamy jakiegoś pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 09:15 Poza podstawą programową odbywa się: rytmika, gimnastyka korekcyjna, taniec - 25 zeta za miesiąc, angielski - 26 zeta i logopeda - 40 zeta. Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 09:19 A możesz wyjaśnić, o co chodzi z tym "zakazaniem zajęć dodatkowych"? Bo jakieś to zaskakujące. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:14 W jednej z dzielnic Warszawy ogranicza się zajęcia dodatkowe. Podejrzewam że jest to ciche rozporządzenie gminy... niby po to żeby wyrównywać szanse dzieci bo nie wszystkie chodzą na zajęcia dodatkowe Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 cd 02.10.12, 10:16 u nas w przedszkolu są tylko rytmika, angielski i korektywa. My mamy zebranei w przyszłym tyg więc zobaczymy jakie będzie oficjalne stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:39 A moze po prostu nie ma sal? Tak niestety jest w przedszkolu mojego dziecka - i to jest nie do przeskoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:51 może faktycznie, u nas też zabrano salkę gimnastyczną w której odbywały się zajęcia i przerobiono na dodatkowy oddział żeby przyjąc grupę dzieci więcej. Mamy szerokie hole i zajęcia dodatkowe ruchowe odbywają się na holu, w sąsiednim przedszkolu nie ma takiej możliwości bo korytarze są wąskie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 11:05 nie wiem jak w innych przedszkolach ale u nas nic się nie zmieniło, sal tyle samo, nowych grup nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 17:24 Dzięki. I następnym razem pisz z jednego nicka, bo się zdziwiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:22 U nas też rozważano bo: zajęcia muszą się odbywać poza podstawą programową a z kolei jak dziecko jest w przedszkolu tylko na podstawie do 14(w moim mieście podstawa 9-14) a zajęcia zaczynają się powiedzmy o 15 to robił się problem, bo rodzic był zmuszany do zapłacenia za dwie dodatkowe godziny(14-15.30)za przedszkole i podwieczorek który był po 14 żeby dziecko mogło uczestniczyć w zajęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
mojemieszkanie24 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 13:07 u nas jest: taniec, szachy, angielski- każdy płatny 25 zl za miesiac czyli 4 zajęcia Rytmika jest rano- bezpłatna Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 14:16 Ale o co ci chodzi? Chcaiałabyś, żeby płatne zajęcia dodatkowe odbywały się podczas godzin przeznaczonych na podstawę programową? A kiedy miałaby być realizowana podstawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 14:28 Hmm...mi o nic nie chodzi i nie wiem skąd sobie ubzdurałaś, że jest inaczej....nie napisałam ani słowa o tym, że chcę aby zajęcia odbywały się w czasie podstawy...napisałam tylko powód dla którego rozważano rezygnację z zajęć dodatkowych w przedszkolu u moich dzieci, bo o to właśnie pytała bj. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_krakow Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 16:59 Myślę, że chodzi o to: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12508323,Przedszkola_juz_nie_dziela_na_biednych_i_bogatych.html Odpowiadając na pytanie autorki: u nas w przedszkolu jest rytmika (70 zł./semestr), tańce (55 zł./semestr) i język angielski (160 zł./semestr). Do tego mamy warsztaty ceramiczne raz w miesiącu - 16 zł./zajęcia. Poza ceramiką wszystko odbywa się po 13-stej, tj. po podstawie programowej. Odpowiedz Link Zgłoś
25marzka25 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 22.09.13, 17:01 to chyba jakis stary watek. W konstanicnie-jeziorna(pod warszawa) pozostały zajęcia dodatkowe płatne,które odbywają sie po podstawie programowej czyli po 13.Angielski,gimnastyka muzgu,umuzykalnienie_taniec towarzyski.Rytmika jest opłacana z rady rodziców i wszystkie dzieci chodza Odpowiedz Link Zgłoś