Dodaj do ulubionych

Zajęci dodatkowe- prośba

02.10.12, 08:52
Wpisujcie tu zajęcia dodatkowe jakie są u Was w przedszkolu, czy są płatne czy nie+ miasto. Z góry dziękuję! A może w gdzieś już zakazano zajęć dodatkowych taj jak u Nas. Co zrobiliście? Szukamy jakiegoś pomysłu.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 09:15
      Poza podstawą programową odbywa się: rytmika, gimnastyka korekcyjna, taniec - 25 zeta za miesiąc, angielski - 26 zeta i logopeda - 40 zeta. Szczecin.
    • bj32 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 09:19
      A możesz wyjaśnić, o co chodzi z tym "zakazaniem zajęć dodatkowych"? Bo jakieś to zaskakujące.
      • karolinka251 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:14
        W jednej z dzielnic Warszawy ogranicza się zajęcia dodatkowe. Podejrzewam że jest to ciche rozporządzenie gminy... niby po to żeby wyrównywać szanse dzieci bo nie wszystkie chodzą na zajęcia dodatkowe
        • karolinka251 cd 02.10.12, 10:16
          u nas w przedszkolu są tylko rytmika, angielski i korektywa. My mamy zebranei w przyszłym tyg więc zobaczymy jakie będzie oficjalne stanowisko
        • bbkk Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:39
          A moze po prostu nie ma sal?
          Tak niestety jest w przedszkolu mojego dziecka - i to jest nie do przeskoczenia sad
          • slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:51
            może faktycznie, u nas też zabrano salkę gimnastyczną w której odbywały się zajęcia i przerobiono na dodatkowy oddział żeby przyjąc grupę dzieci więcej. Mamy szerokie hole i zajęcia dodatkowe ruchowe odbywają się na holu, w sąsiednim przedszkolu nie ma takiej możliwości bo korytarze są wąskie.
            • karolinka251 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 11:05
              nie wiem jak w innych przedszkolach ale u nas nic się nie zmieniło, sal tyle samo, nowych grup nie ma.
              • bj32 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 17:24
                Dzięki. I następnym razem pisz z jednego nicka, bo się zdziwiłam...
      • slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 10:22
        U nas też rozważano bo: zajęcia muszą się odbywać poza podstawą programową a z kolei jak dziecko jest w przedszkolu tylko na podstawie do 14(w moim mieście podstawa 9-14) a zajęcia zaczynają się powiedzmy o 15 to robił się problem, bo rodzic był zmuszany do zapłacenia za dwie dodatkowe godziny(14-15.30)za przedszkole i podwieczorek który był po 14 żeby dziecko mogło uczestniczyć w zajęciach.
        • mojemieszkanie24 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 13:07
          u nas jest: taniec, szachy, angielski- każdy płatny 25 zl za miesiac czyli 4 zajęcia
          Rytmika jest rano- bezpłatna
        • klubgogo Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 14:16
          Ale o co ci chodzi? Chcaiałabyś, żeby płatne zajęcia dodatkowe odbywały się podczas godzin przeznaczonych na podstawę programową? A kiedy miałaby być realizowana podstawa ?
          • slonko1335 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 14:28
            Hmm...mi o nic nie chodzi i nie wiem skąd sobie ubzdurałaś, że jest inaczej....nie napisałam ani słowa o tym, że chcę aby zajęcia odbywały się w czasie podstawy...napisałam tylko powód dla którego rozważano rezygnację z zajęć dodatkowych w przedszkolu u moich dzieci, bo o to właśnie pytała bj.
      • magda_krakow Re: Zajęci dodatkowe- prośba 02.10.12, 16:59
        Myślę, że chodzi o to:
        katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12508323,Przedszkola_juz_nie_dziela_na_biednych_i_bogatych.html

Odpowiadając na pytanie autorki: u nas w przedszkolu jest rytmika (70 zł./semestr), tańce (55 zł./semestr) i język angielski (160 zł./semestr).
        Do tego mamy warsztaty ceramiczne raz w miesiącu - 16 zł./zajęcia.
        Poza ceramiką wszystko odbywa się po 13-stej, tj. po podstawie programowej.
        • 25marzka25 Re: Zajęci dodatkowe- prośba 22.09.13, 17:01
          to chyba jakis stary watek.
          W konstanicnie-jeziorna(pod warszawa) pozostały zajęcia dodatkowe płatne,które odbywają sie po podstawie programowej czyli po 13.Angielski,gimnastyka muzgu,umuzykalnienie_taniec towarzyski.Rytmika jest opłacana z rady rodziców i wszystkie dzieci chodza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka