Gość: Arek IP: *.abo.wanadoo.fr 23.09.01, 20:49 Samoobrona w sejmie, Polska do XIX wieku, a my????, ratuj sie kto moze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Carmina 47 drogowych zadymiarzy w sejmie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:30 To jakis cyrk, nie do wiary! Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: 47 drogowych zadymiarzy w sejmie 23.09.01, 21:38 To juz nie cyrk Carmino - wyglada juz za powaznie. Zamiast blokowania drog bronami - blokowanie pracy Parlamentu - jaki by on nie byl. Do tego doloz LRP. PSL-owi do kogo bedzie blizej? Teraz rzeczywiscie nadzieja w SLD - tego sie nie spodziewalem. Czy centrum w postaci PO i moze PiSu cos moze zdzialac? A moze samo przyklei sie koniunkturalnie do ktorejs ze stron? pozdrawiam vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Re: 47 drogowych zadymiarzy w sejmie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:45 civic_vtec napisał(a): > To juz nie cyrk Carmino - wyglada juz za powaznie. > Zamiast blokowania drog bronami - blokowanie pracy Parlamentu - jaki by on nie > byl. Do tego doloz LRP. PSL-owi do kogo bedzie blizej? > Teraz rzeczywiscie nadzieja w SLD - tego sie nie spodziewalem. > > Czy centrum w postaci PO i moze PiSu cos moze zdzialac? A moze samo przyklei > sie koniunkturalnie do ktorejs ze stron? > > pozdrawiam > > vtec Vitku, nigdy nie spodziewałabym się po sobie, ze cokolwiek mogłoby spowodować,ze trzymałabym za SLD. Jednak Lepper to sprawił. Podobnie, wybrałabym Kwasa, gdyby kontrkandydatem był Tymiński. To wszystko dużo mówi o naszym społeczeństwie i jego świadomości. Pozdro civicu. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Carmino 23.09.01, 21:50 Nieodgadnione sa zamysly Opatrznosci 4 lata przed nami - bez reprezentacji w Parlamencie. Bo czy PO i PiS moga ja zastapic? Przynajmniej godnie, bo o skutecznosci nawet nie marze. pozdr / vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmino Vitku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:58 civic_vtec napisał(a): > Nieodgadnione sa zamysly Opatrznosci > > 4 lata przed nami - bez reprezentacji w Parlamencie. Bo czy PO i PiS moga ja > zastapic? Przynajmniej godnie, bo o skutecznosci nawet nie marze. > > pozdr / vtec Miejmy nadzieję, że będą w stanie. Pozdro nocne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama57 Re: wsi spokojna-civic 23.09.01, 22:03 Mówisz o wsi,że spokojna?Oj, nie byłabym tego taka pewna.Ale może i Lepper ucywilizuje się choć trochę.Oby tylko nie poczuł,że "chłop potęgą jest i basta"Osobiście mam taki azyl,do którego jak najbardziej stosują się słowa o"wsi spokojnej..."Ale nie zdradzę szczegółów,zbyt wielu byłoby chętnych do "cywilizowania" Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: wsi spokojna-mama 23.09.01, 22:11 Wiesz mamo, kazdy ma taki azyl (moze prawie kazdy i prawie taki spokojny). Zaprasza sie tam tylko najblizszych i sprawdzonych przyjaciol - a nie trabi po forum. Na co komu zlot oszolomow? Co do Leppera obawiam sie, ze czlowiek, ktory juz drwil sobie z wymiaru sprawiedliwosci majac w rece immunitet poselski bedzie mial ten wymiar w bardzo intymnym miejscu. I to mi sie bardzo niepodoba. Jezeli dolozyc do tego sytuacje na swiecie (a spokojnie nie jest) i poziom zainteresowania p. AL polityka zagraniczna to mozna sie obawiac prob rozgrywania dla wlasnych celow zaangazowania Polski w wydarzenia swiatowe. A to nie podoba mi sie jeszcze bardziej. Dziekuje za Twoja umiejetnosc wyszukiwania drog w tym (...) vtec Odpowiedz Link Zgłoś
mama57 Re: wsi spokojna-mama 23.09.01, 22:18 Zgadzam się z Twoją diagnozą co do Leppera,po prostu staram się mimo wszystko znależć jaśniejsze strony tej sytuacji.Poza tym może jednak będzie(Lepper) troche za słaby,aby nam zszargać dobre imię?Parlament to jednak inne miejsce,niż przejscie graniczne w Swiecku,stąd moja nadzieja na ucywilizowanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Sejm spokojny i wesoly - do Mamy 23.09.01, 22:25 Oj mamo, mamo. Zdaje sie, ze wiekiem niewiele sie roznimy ale naiwnoscia troche bardziej (a ja tez naiwny, oj naiwny). Dotad przygladalismy sie tylko jak w innych parlamentach poslowie do rekoczynow sie brali, a nasi dobrzy i spokojni tylko lzyli sie najwyzej. Jakie to mile czasy byly... Precedensy w II Rzeczypospolitej sie znajda. Bylo juz kiedys w modzie noszenie do sali sejmowej lasek solidnych i tzw. antypek. A potem byl Marszalek. Czy ktos go dzis moze zastapic? vtec Odpowiedz Link Zgłoś
mama57 Re: Sejm spokojny i wesoly - do civic 23.09.01, 22:46 Marszałka drugiego prawdopodobnie długo nie będzie,co do naiwności(politycznej miałeś na myśli mam nadzieję)już chyba z niej się nie wyleczę.Ale skąd domniemanie na temat mojego wieku? Oj,nie sugeruj się prostymi poszlakami. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Sejm spokojny i wesoly - do Mamy 23.09.01, 22:50 No i wyszla ta moja naiwnosc - bo 57 wzialem za rocznik. Jak dla Mamy - wiek akurat - bo odpowiednio dostojny, ale i mlodosci sporo. Lat jednak kobietom nie zwyklem liczyc Klaniam sie na dobranoc vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Wsi spokojna, wsi wesola - do Carminy i Vitka IP: *.abo.wanadoo.fr 23.09.01, 22:25 Carmina pisala o spoleczenstwie, ale jakie ma ono byc skoro klasa polityczna jest taka jaka jest, jest jego odbiciem.Niestety jestesmy spoleczenstwem nie wyksztalconym. Kwiat nasz zginal na wojnach, a reszta wyjechala. Zostalo sie pospolstwo, ktore od wewnatrz rozwalilo AWS i zabralo glosy UW na rzecz PiS i LPR. Pisaliscie o mniejszym zle - SLD, przypomne Wam slowa pewnej postaci z ostatniej historii PZPR - M Rakowskiego : "I tak kiedys wrocimy do wladzy, moze nie jutro, ale wrocimy i to na dlugo." A pozatym bardzo dobrze, coraz bardziej pasujemy do Europy socjaldemagogow, z prawica, ktorej tak naprawde nie ma i z mutantami narodowo - chlopskimi. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Carmina IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 23:14 Gość portalu: Arek napisał(a): > Carmina pisala o spoleczenstwie, ale jakie ma ono byc skoro klasa polityczna > jest taka jaka jest, jest jego odbiciem.Niestety jestesmy spoleczenstwem nie > wyksztalconym. Kwiat nasz zginal na wojnach, a reszta wyjechala. Zostalo sie > pospolstwo, ktore od wewnatrz rozwalilo AWS i zabralo glosy UW na rzecz PiS i > LPR. Pisaliscie o mniejszym zle - SLD, przypomne Wam slowa pewnej postaci z > ostatniej historii PZPR - M Rakowskiego : "I tak kiedys wrocimy do wladzy, moze > > nie jutro, ale wrocimy i to na dlugo." > A pozatym bardzo dobrze, coraz bardziej pasujemy do Europy socjaldemagogow, z > prawica, ktorej tak naprawde nie ma i z mutantami narodowo - chlopskimi. > Pozdrowienia Arku, to wszystko niestety smutna, smutna racja. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś