marianna.rokita 26.10.05, 11:10 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2986328.html Bezsensowna propozycja.To mnozenie bytow i stolkow na koszt podatnika. Rokita i PO nie maja o czym gadac.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hymen Re: Podzielic MSWiA? 26.10.05, 11:14 Ambicje zwykle nie idą w parze z rozsądkiem. Przecież wiesz o tym )))) Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Dlaczego nie piszecie szczerze tego co myslic 26.10.05, 11:18 Szczerze odpowiem zatem. Podstawą tego sporu są sprawy ambicjonalne. W podtekście być może podszyte strachem. Tak sądzę ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ______________________Zmienie tylko kolejność zdań 26.10.05, 11:22 > W podtekście być może są sprawy ambicjonalne. > Podstawą tego sporu są sprawy podszyte strachem. > Tak sądzę ale mogę się mylić. Szczerze odpowiem potem. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: ______________________Zmienie tylko kolejność 26.10.05, 11:26 Zmieniłeś nie tylko kolejność ale i sens. Tego się nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________TO SIĘ ROBI aby odwinąć zamotane zdania! 26.10.05, 11:40 Namotane zdania nie mają sensu - bo nie są klarowne! Odmotałem, zebyscie wiedzieli jak naprawdę myślicie! Nie mysl, ze po kilku latach dysput, gdy mnie tu poniżano i to w czasie gdy ja nikogo nie obrażałem, nikomu nie odbierałem szacunku, ani godności, każdego uszanowałem a w zamian za obronę polskości przed szaklowanie...sam wiesz! - nie nauczy łe się odczytywać zamotanych zdań? Chłopie! Ktos umie przegrywać a ktos nie! Ja przez 60 przegrywałem! Ale nie motałem zdań! Ze niby mi się tylko wydaje... to tak jakby... Poczytaj Dachsa! Tez mota! Hannnah dobra a Kurski nie! Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Myślę, że nie zrozumiałeś. 26.10.05, 11:45 Problem tkwi w dodaniu słów: Szczerze odpowiem potem. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Tak bywa w życiu. I pytanie do PO i PiS. 26.10.05, 12:06 Znaczy się do tutejszych orędowników obu koalicjantów. Czy IPN mógły sobie funkcjonować na podobnych zasadach jak biblioteki publiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Dlaczego nie piszecie szczerze tego co myslic 26.10.05, 11:24 Mysle , że sie nie mylisz. Ktoś sie boi otwarcia archiwów IPN, tak jak to od dawna proponuje PO. Kontrola nad teczkami mało ma wspólnego z rozliczaniem, natomiast dużo z - nazwijmy to delikatnie - wpływaniem na postępowanie ludzi. PiS, które już udowodniło, że potrafi szperaniem po archiwach zapewniac sobie korzyści nie chce tej mozliwości wypuścić z rąk. Dlatego: OTWORZYĆ ARCHIWA. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Dlaczego nie piszecie szczerze tego co myslic 26.10.05, 11:43 dachs napisał: > Mysle , że sie nie mylisz. Ktoś sie boi otwarcia archiwów IPN, tak jak to od > dawna proponuje PO. > Kontrola nad teczkami mało ma wspólnego z rozliczaniem, natomiast dużo z - > nazwijmy to delikatnie - wpływaniem na postępowanie ludzi. > PiS, które już udowodniło, że potrafi szperaniem po archiwach zapewniac sobie > korzyści nie chce tej mozliwości wypuścić z rąk. > Dlatego: OTWORZYĆ ARCHIWA. Problem w tym, że ani PO ani PiS nie dają jasnej propozycji w jaki sposób te teczki rozwiązać. Dlatego tak swobodnie możesz sobie snuć swoje dywagacje. Wolę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ________________Dlaczego MEDIA znów jak 68 KŁAMIĄ? 26.10.05, 11:48 Widziałm jeden z kilku GŁÓWNYCH punktów PROGRAMU PiS nawet krótko mignął w TVP: "UJAWNIĆ ARCHIWA IPN - bez spraw intymnych" DLA CZEGO JA NIE MAM DOSTĘPU A DZIENNIKARZYNA KTÓRA MNI WYCINA NA KRAJU MA? i historyk? KTO I JAK UZNAJE "poszkodowanego"? WPROWADZIŁEŚ MNIE W BŁĄD czy sam jestes wprowadzany w BŁĄD PRZEZ SWOICH? Tyle razy mnie pytałęś tylko o to! Jak Ag o Samoobronę? Czy ja wybierałęm SAMOOBRONĘ? CZY JA JESTEM PRZECIW OTWARCIU IPN? CZY ja KŁAMIĘ I MANIPULUJĘ CZY WY? ??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dachs napisał: > Mysle , że sie nie mylisz. Ktoś sie boi otwarcia archiwów IPN, tak jak to od > dawna proponuje PO. > Kontrola nad teczkami mało ma wspólnego z rozliczaniem, natomiast dużo z - > nazwijmy to delikatnie - wpływaniem na postępowanie ludzi. > PiS, które już udowodniło, że potrafi szperaniem po archiwach zapewniac sobie > korzyści nie chce tej mozliwości wypuścić z rąk. > Dlatego: OTWORZYĆ ARCHIWA. > Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: ________________Dlaczego MEDIA znów jak 68 KŁ 26.10.05, 14:00 zach0 napisał: > DLA CZEGO JA NIE MAM DOSTĘPU A DZIENNIKARZYNA KTÓRA MNI WYCINA NA KRAJU > MA? i historyk? KTO I JAK UZNAJE "poszkodowanego"? Właśnie. Uważam, że powinieneś mieć dostęp tak jak każdy i Tusk mówił o tym publicznie w jednej z pierwszych debat telewizyjnych. Ządał pełnego dostępu, a Kaczyński tylko ograniczonego. To było w tej debacie, kiedy wymachiwał dwoma kartkami z teczki Tuska / ż e niby co z Tuska za dysydent, a Tusk spytał go czy można sie spodziewac teczki Jarosława. Od czerwca biedny Jarosław nie mógł jej dostać. Ty wierzysz w to, że starający sie o urząd premiera polityk jest rzeczywiście w tej sprawie skazany na dobrą wolę urzednika z IPN? > WPROWADZIŁEŚ MNIE W BŁĄD czy sam jestes wprowadzany w BŁĄD PRZEZ SWOICH? Ja Cię nie wprowadziłem w błąd. W bład wprowadził Cie Twój Prezydent. > "UJAWNIĆ ARCHIWA IPN - bez spraw intymnych" Rozczulająca troska u kogoś, kto wystepuje otwarcie przeciw zboczeńcom i twierdzi SLUSZNIE, że są oni bardziej podatni na szantaż. Dla mnie jest to zwykła hipokryzja i oznaka, że akta IPN będa nadal tak używane wedle uznania. Nie widzę tu różnicy w stosunku do III-ciej RP > CZY JA JESTEM PRZECIW OTWARCIU IPN? Wiem, że nie. Dlatego nie rozumiem Twojego dzisiejeszego zachwytu. > CZY ja KŁAMIĘ I MANIPULUJĘ CZY WY? Narazie manipuluje Kaczor. Jedni się daja na to łapac inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Mnie się podoba, pierwszy to wymyśliłem :) 26.10.05, 11:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30243058&a=30972153 Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __Mnie się to nie podoba, żeby przegrany dyktował! 26.10.05, 11:32 "Jedyne odpowiedzialne rozwiązanie to wejście na zasadzie partnera faktycznie silniejszego." To byłoby zabawne gdyby nie było takie wredne i poniżające Polaków! Podobnie jakt to w kontekście natychmiastowego wykluczenia Kusrskiego ze sztabu i z PiSu, choc to Tusk skłamał a nie Kurski: "Otóż mam zaszczyt wyjaśnić Ci, że w kraju pomiędzy Tatrami i Bałtykiem, Odrą, a Bugiem żyja potomkowie Niemców, Czechów, Słowaków, Ukraińców, Łemków, Hucułów, Bojków, Rusinów, Białorusinów i Litwinów. Wszyscy na swoich rdzennych etnicznie terenach. Wielka Rzeczpospolita przysporzyła nam jeszcze potomków Ormian, Tatarów, Siedmiogrodzian, Szwedów, Holendrów, Włochów, którzy przyjeżdżali tu zwabieni potęgą i wolnościa nie mających sobie równych w Europie. Wszystkim tym ludziom Kaczyński dał swoim postępowaniem do zrozumienia, że mają się pilnować, bo w razie czego na każdego znajdzie się Kurski. Poparli go żywo Ci, co jeszcze nie wiedzą, że mają trefnego dziadka albo babcię." #: Taaaaaa.... Niektórzy w "tym kraju" to nacjonaliści, faszyści, rasiści i nienawidzący innych, kołtuńscy, nie znający nawet swoich dziadków ani ich przynależności ogarnięci ksenofobia do Polaków FANATYCY WSZYSTKIEGO CO NIEPOLSKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita PO wygra ten spor chyba... 26.10.05, 11:37 Tak sadze....Tak mniemam.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a pamiętacie Krzywoustego? 26.10.05, 11:45 dachs napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30243058&a=30972153 To moze i Polskę podzielmy na dzielnice? A. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: a pamiętacie Krzywoustego? 26.10.05, 11:50 A moze Andrzeju na ulice?Rozparcelowac i kazdej ulicy dac stolek a na nim ministra.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg kotka?:) 26.10.05, 11:56 a do czego jest powołane MSWiA A--->administracji SW---->spraw wewnętrznych Widzaiłes mapke i jak ładnie rozłozyły sie głosy według starych granic? Po cholercie dzielić? Jeżeli tak, to podzielmy kraj - mądre toto jest? Głupie jak niedoszła prezydentowa. A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: kotka?:) 26.10.05, 12:06 andrzejg napisał: >> Widzaiłes mapke i jak ładnie rozłozyły sie głosy według starych granic? > Po cholercie dzielić? > Jeżeli tak, to podzielmy kraj - mądre toto jest? > Głupie jak niedoszła prezydentowa. > > A. To nie TAK!!!!! Nie dziel wg pisamczych DURNYCH analiz! Tam gdzie 51 na 49 to nie 100 do 0! Nawt 69 do 31 bo skrzywdzonych w każdej POŁOWIE Polski BYŁABY PRAWIE POŁOWA! _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ _______________A TAK JUŻ JEST TERAZ!_______________________ I dlatego Kaczyński tą "WIĘKSZĄ POŁOWĄ" WYGRAŁ! Rozumiesz/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: kotka?:) 26.10.05, 12:11 szach0 napisał: > > To nie TAK!!!!! Nie dziel wg pisamczych DURNYCH analiz! > Tam gdzie 51 na 49 to nie 100 do 0! > Nawt 69 do 31 bo skrzywdzonych w każdej POŁOWIE Polski BYŁABY PRAWIE POŁOWA! O psiakostka to sie nie da , bo przecież na przesiedlenia nikt nie póldzie Czyli Haszu Przyznaj Durny to pomysł PiSu A. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Jaki pomysł? zdechłego kota obracasz? 26.10.05, 12:33 Kotki to dopiero wyleza z norki.... Rasowe piekne samice.... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Post piękny o bezp kota- dlaczego durna wyci 26.10.05, 12:36 bo kotka byla nierasowa DDDDDD Ruch dla kotek rasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Jaki pomysł? zdechłego kota obracasz?Jeszcze żyje 26.10.05, 12:46 Ano taki Haszu,ze PiS wystapił z propozycja podziału MSWiA Czyż nie chcieli oni wiekszej władzy centralnej? Prezydenta z dekretami? Cóż sie stało? Po cholerę tak zabiegaja o wzgledy PO? A. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Jaki pomysł? zdechłego kota obracasz?Jeszcze 26.10.05, 12:48 Hmmm ciekawe jaka maja karte przetargowa Juan Maria Rakita, moj podszywek, nowym ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jaki pomysł? zdechłego kota obracasz?Jeszcze 26.10.05, 12:56 chyba tylko obawy PiS o kompletna klape A. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Jaki pomysł? zdechłego kota obracasz?Jeszcze 26.10.05, 13:06 Tak chodzi o OBAWE. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Jaki pomysł? zdechłego kota obracasz?Jeszcze 26.10.05, 13:12 ps.Taki waleczek.Nic nie podziela. Odpowiedz Link Zgłoś