Dodaj do ulubionych

Ciekawe czy pacjętce jest do twarzy w moherze n/t

11.11.05, 13:56
Obserwuj wątek
    • patience Re: Ciekawe czy pacjętce jest do twarzy w moherze 11.11.05, 14:11
      IV RP tojetosmile)
      • karlin Patience 11.11.05, 21:10
        Ja już dawno temu prorokowałem, że będziesz zgrabnie ćwiczyć kaczy krok
        paradny, ale że będziesz nim śmigać jak Struś Pędziwiatr, to nie sądziłem.

smile

Pozdrawiam i jeśli zadowolenie szczere, podzielam.
    • abstrakt2003 Ona napewno gdzieś tu jest :) 11.11.05, 14:18
      forum.emiasto.com.pl/files/PMB.JPG
      • jaceq Re: Ona napewno gdzieś tu jest :) 11.11.05, 14:26

Ta druga z prawej, w pierwszym rzędzie - to V kolumna: Moherowy Kapelusz. wink
        • patience I tak nie zamordujecie mojego entuzjazmu 11.11.05, 14:36
          dla IV RP.
          • abstrakt2003 Nie musimy. 11.11.05, 14:40
            Bracia zrobią to za nas zrobi to za nas! Wcześniej niż się tego spodziewasz!
            • patience Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 14:49
              Cala V Kolumna plonie entuzjazmem dla IV RP i jest gotowa w czynie spolecznym
              oraz plonac ze szczescia rozslawiac imie IV RP po morzach i oceanach swiata.
              Kacynski moze na starcie miec duzo lobbystow po caluym swiecie. A wystarczylo
              tak niewiele, wystarczylo tylko oficjalnie zdekomunizowac Gomulke. III RP nie
              bylo na to stac przez 15 lat. A teraz z zainteresowaniem czekamy na ciag dalszy
              dekomunizacji, lustracji oraz otwierania archiwow. Nareszcie poczulam wolnosc,
              ot co.
              • haszszachmat grupa PO + SLD nie pierwszy raz się łaczyła gdy 11.11.05, 15:46
                trzeba było chowac pod dywan teczki, zbrodnie komuny,
                - przekrętów w 95% prywatyzacji - do 1 mln to kradzież a powyżej
                > 1 mln to "prywatyzacja"...

PO dopuściła się

...Potwornego Oszustwa

- najpierw sondażami zakłamanymi o 26% (8%wygranej nad Tukiem + 18% jakie
                dawano mu ponad Kaczora)
                - póżniej torpedowaniem negocjacji i wreszcie zwalaniem winy na PiS
                a cały czas straszeniem sądami doraźnymi, bolszewickimi trójkami,
                stosami, Rydzekiem Lepperem i... moherem starszych przyzwoitych
                i patriotycznych pań.

Przez 16 lat czerwoni różowi wychowali sobie Marianny Rokity
                które jak Tusk straszą rządem sanacji "powtórką Olszewskiego"
                którego obalili Tusk na spółkę z Rokitą - tem okrzyknięty przedwcześnie
                premierem wtedy zgłosił wniosek o odwołanie rządu po "nocnej zmianie"!
                Rządu Olszewskiego, który wynegocjował NATO EWG wyjście wojsk radzieckich i
                dopilnował by Wałesa z Wachowskim i Dzrycimskim nie pozostawili baz radzieckich
                jako...spólek handlowych!

Karawan PYCHY odwiózł TARGOWICę - kolejną hydrę UD po UW - PO w niebyt
                polityczny!
                • patience Re: grupa PO + SLD nie pierwszy raz się łaczyła 11.11.05, 15:48
                  Niespodziewana zmiana miejsc. Swiat jest piekny. Wszystkiego najlepszego z
                  okazji Swieta Niepodleglosci.
                  smile
                • wikul Re: grupa PO + SLD nie pierwszy raz się łaczyła 11.11.05, 21:06
                  Przestań bredzić. Zapomniałeś że piszesz o naszych "drogich przyjaciłach z PO" ?
              • jaceq Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 18:14

> tak niewiele, wystarczylo tylko oficjalnie zdekomunizowac Gomulke.

To bardzo pięknie, ale mam wrażenie, że raczej nikogo poza Tobą to nie
                interesuje. Przykro mi z tego powodu. Zresztą to dzieło jeszcze Trzeciej Rzepy,
                a nie tej Kaczej.
                • patience Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 18:35
                  Ano, jakos nie zauwazylam w III RP szczegolnej troski o standardy demokratyczne.
                  Elita III RP miala dla nich takie poszanowanie, ze konstytucje Polska zmienila
                  jako przedostatnia, po nas byla tylko albania. Za to o wlasne kieszenie oraz
                  honor ludzi honoru umieli dbac bardzo pieczolowicie. Nie ma o czym mowic, bardzo
                  dobrze, ze tamta epoka odchodzi w niebyt.
                  • januszcz Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 18:50
                    patience napisała:

> Ano, jakos nie zauwazylam w III RP szczegolnej troski o standardy
                    demokratyczne
                    > .
                    > Elita III RP miala dla nich takie poszanowanie, ze konstytucje Polska zmienila
                    > jako przedostatnia, po nas byla tylko albania. Za to o wlasne kieszenie oraz
                    > honor ludzi honoru umieli dbac bardzo pieczolowicie. Nie ma o czym mowic,
                    bardz
                    > o
                    > dobrze, ze tamta epoka odchodzi w niebyt.

==============
                    Złe zastąpić gorszym... to może doprowadzić do tego, że nie epoka odejdzie w
                    niebyt a państwo. Nie wygląda to dobrze kiedy za politykę się biorą wespół w
                    zespół Kaczory z Lepperem. Coś mi się wydaje, że Bóg pozostanie na ich prośby
                    głuchysmile)

J.
                  • jaceq Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 19:06

> nie zauwazylam w III RP szczegolnej troski o standardy demokratyczne

Trudno powiedzieć, by tę akurat konkretną sprawę akurat IV RP mogła jako sukces
                    zapisać na swój szczot. Brak po temu podstaw. A jak nie 4-ta, to wychodzi, że
                    jednak 3-cia.
                    A "stardardy demokratyczne" III RP, aczkolwiek idealne nie były, jak dla mnie
                    mogły ujść. Owszem, od czasu do czasu jakiś Kaczor zakazał jakiejś parady,
                    jakiś Wasserman nadużył władzy dla prywaty, jakiś Kurski oszczekał kogoś do
                    mikrofonu, ale generalnie - mogło być. Uszło.
                    Teraz (przypuszczam) dopiero się "zacznie". Agencja Korupcjonistów - na każde
                    skinienie PiSdzielców będzie definiować co jest korupcją, a co nie jest (wedle
                    potrzeb Jedynej Siły Przewodniej, wyrażonych usty jej Przedstawiciela - Leppera
                    i pobłogosławionych imprimatur Jarosława, oczywiście). "Wieczny" (wbrew prawu
                    zresztą) przewodniczący specsłużbokomisji. Ale to nic. Przeżyliśmy potop
                    szwedzki, przeżyliśmy radziecki, przeżyjemy i lepperokaczy.

• patience Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 19:19
                      A nie. Wlasnie dlatego III RP upadla, ze rzadzil nia sojusz Koalicji Strachu z
                      szmalcownikami. Bez jaj z ta propaganda POwska. Dekomunizacja Czlowieka Honoru
                      jest zasluga Ludzo Honoru? Noway... dopiero jak im zeby poprochnialy, to zmiany
                      staly sie mozliwe. A poza tym rzady III RP trwaly nie 5 minut a 15 lat. Mieli
                      bardzo duzo czasu na zademonstrowanie wyborcom co kochaja najbardziej oraz czego
                      sie boja. Na przyklad te ich slogany antypopulistyczne jak sie maja do proby,
                      zreszta nieudanej, wyprowadzenia studentow w walce o stolki? Nie populizm to
                      przypadkiem? Lepper im sie nie podoba, a czy Lepper kiedykolwiek sie posunal do
                      kwestionowania wynikow demokratycznych wyborow? PO to skrzyzowanie leseferyzmu z
                      populizmem, ot co. Sa ugrupowaniem niebezpiecznych populistow przekonanych, ze
                      ich wola wladzy jest wazniejsza niz poszanowanie wyborow. I to ludzie wiedza,
                      polecam np. wpis w tym blogu:

fanaberia-qurrr.blog.onet.pl/2,ID52401633,index.html
                      • jaceq IV RP: 11.11.05, 19:51

bi.gazeta.pl/im/7/2995/z2995657G.jpg

Pytań brak.

patience napisała:
                        > Kaczor ma na starcie olbrzymi plus

Trzyma na zdjęciu tego "plusa" w rękach
                • patience Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 19:30
                  jaceq napisał:

> To bardzo pięknie, ale mam wrażenie, że raczej nikogo poza Tobą to nie
                  > interesuje. Przykro mi z tego powodu.

A to nieslusznie ci przykro, bo jednak nie tylko ja sie ciesze. Porownaj np.
                  ten watek z forum swiat:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=31693816
                  z tym moim wpisem w blogu:
                  terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?614729

Nie tylko ja sie ciesze, ze zyje w tej czesci Europy. A Europa bedzie odkrywac
                  Polske na nowo. Ma co odkrywac. I podobnie jak Krystian, serdecznie zycze
                  europejskim projektodawcom, zeby ich projekt przetrwal 400 lat. Poza tym nie
                  rozumiem dlaczego zwolennikom PO tak padlo na glowe, ze usiluja gasic dume ludzi
                  z wlasnego panstwa. Czy to takie zle, ze mamy sie czym pochwalic?

wink)
                  • jaceq Re: Kaczor ma na starcie olbrzymi plus 11.11.05, 21:02

Przeczytałem. I co z tego? Poza tym, że nie widzę najmniejszego związku, że
                    kol. Krystian nie uważa Leppera za przestępcę (wolno mu? wolno.), że
                    zainteresowania jak nie widziałem, tak nie widzę, to się zastanawiam, dlaczego
                    by decyzja NSA miała być w swoim charakterze kacza, czyli
                    czwartorzeczpospolitowa. A może się NSA wystraszył zapowiedzi kaczych
                    pretorianów "uuuch! jak my tam wpadniemy, to wyczyścimy tę stajnię Augiasza!"?
                    W takim razie to niedobrze, bo orzeczenie NSA, jako podjęte pod presją jest
                    niesuwerenne i jako takie może być kwestionowane. Na szczęście dla bardzo wielu
                    osób decyzje władzi prlowskiej o pozbawieniu kogoś obywatelstwa nigdy nie miały
                    znaczenia.

Wcale bym się zresztą nie zdziwił, gdyby po kaczej czystce w składzie NSA organ
                    ten uznał, że trzeba "posprzątać" po poprzednikach i decyzję znowu uchylił.
                    Tych "sprzątaczy"-"naprawiaczy" stać nie na takie numery. Była "falandyzacja"
                    prawa, czas, by naród poznał, czym będzie "lepperyzacja". Znowu "Wersal się
                    skończy".
          • wikul Re: I tak nie zamordujecie mojego entuzjazmu 11.11.05, 21:03
            patience napisała:

> dla IV RP.

Nawet jak nie będzie zgody na "Paradę równości" ?
            • januszcz Re: I tak nie zamordujecie mojego entuzjazmu 11.11.05, 21:07
              wikul napisał:

> patience napisała:
              >
              > > dla IV RP.
              >
              >
              >
              > Nawet jak nie będzie zgody na "Paradę równości" ?
              ================
              Wikul, to na pewno Ty?!

wink)

J.
              • wikul Re: I tak nie zamordujecie mojego entuzjazmu 11.11.05, 21:10
                januszcz napisał:

> wikul napisał:
                >
                > > patience napisała:
                > >
                > > > dla IV RP.
                > >
                > >
                > >
                > > Nawet jak nie będzie zgody na "Paradę równości" ?
                > ================
                > Wikul, to na pewno Ty?!
                >
                > wink)
                >
                > J.

A skąd watpliwosci ?
            • patience Re: I tak nie zamordujecie mojego entuzjazmu 11.11.05, 22:26
              oczywiscie ze sie bede wyklocac i nie tylko o gejow, mam inne poglady niz
              kaczory. ale co z tego? Identyfikuje sie z IV RP i w odroznieniu od PO wcale
              nie uwazam, ze im gorzej, tym lepiej. Moze kiedys sie bede klocic z PISem o
              konstytucje, ale dzisiaj ich wspieram przeciwko hamulcowym z III RP. I bede sie
              bardzo cieszyc, jesli im wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka