pauline_kaczanow 06.10.02, 16:07 Popieram apel Gazety Wyborczej. Powinni drukowac czesciej. Pozdrawiam bialoruską opozycje i chce wiecej opozycyjnych kabaretow. Np. Kontrabandysty, Matka Boska Ostrobramska, Bolek dy Lolek.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuhanka Re: Łukaszenka 09.10.02, 11:28 Kochanie, pomyliłaś. To były piosenki z "Narodnoho albumu" Ale procz z Łukaszenkoj! Jakem Tatarka o korzeniach z Grodzieńszczyzny (oczywiście spolonizowana, to mój ojciec urodził się w Grodnie, ja na Pomorzu) - która przez Łukaszenkę nie może pojechać w strony ojczyste, bo nie uzyska wizy za swoje dawniejsze demonstracje pod ambasadą białoruską i podpisywanie różnych protestów A tak bym chciała odnaleźć to i owo na temat rodu...No, ale muszę poczekać, aż Łukaszenka pojdziot won! A Łukaszenkę dobrze portretuje taka piosenka z "Narodnoho albumu": "Usim pryvitanje, zawut' mienia Juzik ja chaczu żyt' u Sovietskim Sojuzie Ja prosty chlopiec, ja chlopiec ź vioski, na piłaramie piłuju ja doszki" itd....Na pewno Łukaszenka chciałby powrotu CCCP, a zachowuje się jak nieokrzesany prostak, który dorwał się do władzy... Odpowiedz Link Zgłoś