palnick 16.11.05, 16:45 Skromny Palnick z okolic Cięciny w dniu dzisiejszym ma urodziny A kalendarz jest srogi i młodości wręcz wrogi. Chyba jednak lepsze są imieniny. "Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku: ciągle się zmienia." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palnick Re: no to 100 lat 16.11.05, 18:35 andrzejg napisał: > liczba stała > > A. ----------- Dzięki. Wypiję Twoje sto lat Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Raz do roku... 16.11.05, 18:29 Skromny Palnick z okolic Cięciny napisał : "Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku: ciągle się zmienia." voila.pl/0wna1/index.php?mid=1&f=4 100 lat Palnicku ! No, chyba, że masz koło osiemdziesiątki....wówczas 120. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 16.11.05, 18:39 ewa8a napisała: > Skromny Palnick z okolic Cięciny napisał : > > "Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku: ciągle się zmienia." ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Raz do roku... 16.11.05, 18:43 Urodziny? W listopadzie?? a tam już grudzień jadzie i spieszy się by nieść Palnickowi taką wieść: gdy tylko ten rok się skończy zaraz następny się przyłączy I oby ich było jak najwięcej, tych roków, życzę najgoręcej, ja, Ada, co do rymu dziś gada, bo w Urodziny tak jakoś wypada. a. Wszystkiego Najlepszego, Palnicku a. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 16.11.05, 20:35 ada08 napisała: > Urodziny? W listopadzie?? > a tam już grudzień jadzie > i spieszy się by nieść > Palnickowi taką wieść: > > gdy tylko ten rok się skończy > zaraz następny się przyłączy > > I oby ich było jak najwięcej, > tych roków, życzę najgoręcej, > ja, Ada, co do rymu dziś gada, > bo w Urodziny tak jakoś wypada. > > > > a. -------- Ano właśnie w listopadzie kiedy mrok się wkoło kładzie Kiedy kłębią się skorpiony jam był kiedyś urodzony Dziękuję Ado serdecznie > > Wszystkiego Najlepszego, Palnicku > a. > Odpowiedz Link Zgłoś
v_2 Re: Raz do roku... 16.11.05, 19:56 Wszystkiego najlepszego... www.bluesbenders.com/mp3/happy%20birthday%20rock%20n%20roll.mp3 - Nic z bliska nie wygląda tak dobrze jak wyglądało z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 16.11.05, 22:04 v_2 napisał: > Wszystkiego najlepszego... --------- Dzięki serdeczne. Ten kawałek, to Elvis? Nie moge sie dokopać do informacji. -------- > Nic z bliska nie wygląda tak dobrze jak wyglądało z daleka... ------ Nic tak nie przekonuje o słusznosci tej uwagi, jak codzienny poranny kontakt z lustrem Pozdrawiam serdecznie, P. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Raz do roku... 16.11.05, 20:00 Wsjewa haroszjewa ja Wam żełaju z dnjom Waszjewo rażdjenia! K sażaljenju djeń rażdjenja tołka raz w gadu! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 16.11.05, 21:00 marianna.rokita napisała: > Wsjewa haroszjewa ja Wam żełaju z dnjom Waszjewo rażdjenia! > K sażaljenju djeń rażdjenja tołka raz w gadu! ------- Bolszoje spasiba darogaja Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Palnick! 16.11.05, 22:07 hymen napisał: > Starzejesz się! Najlepszego... -------- Nie da się ukryć Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Palnicku :D 16.11.05, 20:47 palnick napisał: > Skromny Palnick z okolic Cięciny > w dniu dzisiejszym ma urodziny > A kalendarz jest srogi > i młodości wręcz wrogi. > Chyba jednak lepsze są imieniny. > > "Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku: ciągle się zmienia." Nawet kiedy WIEK Ci trzaśnie, niechaj płomnień Twój nie zgaśnie. Wszystkiego dobrego! czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Palnicku :D 16.11.05, 22:08 owca_czarna napisała: > Nawet kiedy WIEK Ci trzaśnie, niechaj płomnień Twój nie zgaśnie. > > Wszystkiego dobrego! > > czarna_owca ------- Dziękuję Owieczko. Bedę starał się byc na gazie > Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle Specjalna dedykacja :) 16.11.05, 20:48 Urodziny utrudziny: Dzień w którym świat sie wzbogacił Dzięki naszej dziwnej postaci, Mamy z nim love-hate relacje Z wiadomych przyczyn i racji Dzień w którym Chronos mozolny Po piętach nam depcze namolnie Dzień ktory rodzina i przyjaciele Chcą celebrować jak mszę w kościele A nam się oczy pocą Świetlistą kosmiczna nocą W ten dzień robaka zalać trzeba Zbliża on nas do piekła lub nieba Do czyśćca ewentualnie Po ludzku bosko banalnie Smutno, nieznosnie punktualnie) ------ Drogi Palniczku, skorpionie plomienny, w tym specjalnym Twoiom dniu zycze Ci doskonalego zdrowia oraz spelnienia wszystkich marzen (no, chocby w przywoitym procencie), i milego nastroju, mimo wszystko). Happy birthday to You, E) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Specjalna dedykacja :) 16.11.05, 23:41 aurora.we.mgle napisała: > Urodziny utrudziny: > > Dzień w którym świat sie wzbogacił > Dzięki naszej dziwnej postaci, > Mamy z nim love-hate relacje > Z wiadomych przyczyn i racji > Dzień w którym Chronos mozolny > Po piętach nam depcze namolnie > Dzień ktory rodzina i przyjaciele > Chcą celebrować jak mszę w kościele > A nam się oczy pocą > Świetlistą kosmiczna nocą > W ten dzień robaka zalać trzeba > Zbliża on nas do piekła lub nieba > Do czyśćca ewentualnie > Po ludzku bosko banalnie > Smutno, nieznosnie punktualnie) > ------ > Drogi Palniczku, skorpionie plomienny, ----- Dzięki Emily Znamy się miła, zielonooka choć nie z poziomu snu, szlafroka Szampana z Panią nie pijałem i w oczy Twoje nie wglądałem Ale Twe serce oraz dusza zaskakująco mnie porusza I wielokrotnie mam wrażenie, że już zetknęło nas wcielenie - dawniejsze wprawdzie i minione ale gdzieś w głębi przyczajone odzywające się nieśmiało Widać, że jeszcze mamy mało zaprzeszłych rozmów i wydarzeń wymiany myśli, uczuć, wrażeń Znaków Ci jednak dać nie mogę takich co mogą wskazać drogę do rozwikłania zagadkowej skłonności mej do forumowej kobiety tak nietuzinkowej --------- > w tym specjalnym Twoiom dniu zycze Ci doskonalego zdrowia oraz spelnienia > wszystkich marzen (no, chocby w przywoitym procencie), i milego nastroju, mimo wszystko). > Happy birthday to You, > E) ------ Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle Re: Specjalna dedykacja :) 17.11.05, 00:21 Palniczku, Ja tez mam podobne odczucia kosmiczno-duchowo-karamiczne, ze nasze dusze znaja sie od zawsze, czyli od c. 3,5 miliarda lat - od poczatkow istnienia zycia na tym padolku). It means - life is forever, w skali ziemskiej ma sie rozumiec. Obcowanie dusz, atomow, molekul, kwarkow we wszelkich mozliwych konfiguracjach jest wiecznoscia, wiec nie ma sie co przejmowac tym, ze wredny Chronos nam po pietach ..... I nie musisz mi dawac specjalnych znakow - moja dusza Cie zna i rozpoznaje Twoje Palnickowe ciepelko) Jeszcze raz cieplutkie urodzinowe serdecznosci, szampan za Twoje zdrowie do 125 lat (w obecnej skorze) oraz za boska wiecznosc istnienia w objeciach Gai: Emily Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Specjalna dedykacja :) 17.11.05, 09:43 Tobie też 125 lat w obecnym kształcie i weieczności w kosmosie Serdeczności, P. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Raz do roku... 16.11.05, 20:52 Ponieważ każdy powód jest dobry, wypiłem Twoje nieustające czymś takim: www.bridgeofallan.co.uk/assets/images/Glencoe-Pump-Clip.jpg słuchając przy tym czegoś takiego: www.azlyrics.com/lyrics/jethrotull/bungleinthejungle.html przy czym szczególnie ujął mnie fragment: "I'll write on your tombstone, ``I thank you for dinner.'' This game that we animals play is a winner." I chyba nawet wsadzę sobie go w to na dole, no, to pod kreską, gdzie się umieszcza twórczość tzw. literacką w celu promowania swojej osoby. Ponieważ to urodziny, no to Duży rośnij! W siłę! I niech Ci się żyje dostatnio, a nawet jeszcze dostatniej! Wszystkiego i Pomyślności! Zdrowie Twoje będzie dziś pite jeszcze kilkakrotnie. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 16.11.05, 23:23 jaceq napisał: > > Ponieważ każdy powód jest dobry, wypiłem Twoje nieustające czymś takim: -------- Podziwiam gusta smakowe -------- Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Raz do roku... 16.11.05, 23:41 w Skiroławkach...ktoś jeszcze pamięta ten szlagier Nienackiego? ...ale urodziny też są tylko raz do roku) najlepszego Solenizancie! I nie gaś palnika. Trzeba grzać, grzać, grzać) J. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 16.11.05, 23:44 januszcz napisał: > w Skiroławkach...ktoś jeszcze pamięta ten szlagier Nienackiego? ------------ Ach, żeby tam być..... --------- > ...ale urodziny też są tylko raz do roku) > > najlepszego Solenizancie! > I nie gaś palnika. Trzeba grzać, grzać, grzać) > > J. ----------- Nie zgaszę! Bo trzeba grzać,grzać,grzać ))))))))))))))))) Dziękuję Janusz! Pozdrowionka, P. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Raz do roku... 17.11.05, 00:15 Wszystkiego najlepszego Choć 14 minut po czasie..... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Raz do roku... 17.11.05, 01:25 marychna31 napisała: > Wszystkiego najlepszego > > Choć 14 minut po czasie..... --------- Serdeczne dzięki! Na miłe słowo nigdy nie jest za późno Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Dla marychny31... 17.11.05, 02:28 Już za 147 dni będziesz mogła zanucić to co napisała Agnieszka Osiecka: Kołysanka dla okruszka Królu mój, ty śpij, ty śpij, a ja, królu mój, nie będę dzisiaj spał. Kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę, kiedyś tam, kiedyś tam, ale dziś jesteś mały jak okruszek, który los rzucił nam. Królu mój, ty śpij, ty śpij, a ja, królu mój, nie będę dzisiaj spał. Kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach, kiedyś tam, kiedyś tam, ale dziś jesteś mały jak muszelka, którą los rzucił nam. Wszystkiego najlepszego...musisz (musicie) więcej spać P. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_lock Zdrowia..... 17.11.05, 07:25 i pomyślności.Trzymaj tak dalej do 120 lat.Z życzeniami B.L. Polecam(tak na marginesie)artykuł z "National Geographic"-11.2005 "Sekrety długiego życia"! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Zdrowia..... 17.11.05, 07:38 blanka_lock napisała: > i pomyślności.Trzymaj tak dalej do 120 lat.Z życzeniami B.L. > > Polecam(tak na marginesie)artykuł z "National Geographic"-11.2005 > "Sekrety długiego życia"! ---------- Dziękuję serdecznie. Przeczytam P. > Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle Jeszcze przesylka dla solenizanta Palnicka-Ikara:) 17.11.05, 00:31 www.varian.net/dreamweavn/neverending/impossible.html Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Jeszcze przesylka dla solenizanta Palnicka-Ik 17.11.05, 01:24 Piękne..... Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle tu MP3, moze trzeba nacisnac na nutke i sluchac:)) 17.11.05, 02:20 www.reelclassics.com/Audio_Video/Music9m/manoflamancha_otoole_impossibledream.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick A że urodziny to święto - przepis na ciasto :) 17.11.05, 09:46 Najlepsze Na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe Składniki: - kostka masła - 2 szklanki cukru - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka soli - 4 jajka - 1 szklanka suszonych owoców - 1 szklanka orzechów - sok cytrynowy - proszek do pieczenia - 3-4 szklanki dobrej whisky Sposób przygotowania - proszę robić dokładnie to co ja: Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra..... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba... By być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz operację. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubijaj dalej. W miedzyszasie zprawdź czy whisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej szklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba. Wszuś do miski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnowy. Fymijeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz f domu, osmaruj piesyk masłem i wyklej siasto na plache piesyka, ustaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaś... Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_lock Re: A że urodziny to święto - przepis na ciasto : 17.11.05, 09:53 O cholera! Będę piec,ale tak około 21O. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle ciasto Palnicka zrobilam i zjadlam spora porcje 17.11.05, 23:03 teraz zamiast wnetrznoasci mam sieczke, od tych zmielonych szklanek z orzechami, ale moze dociagne do 125 lat w stanie sieczkowanej organicznej materii. reszte zostawilam dla gosci, bo z bliznimi cza siem dzielic Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Życzenia specjalne 17.11.05, 23:59 Życzę Ci Palnicku, abyś żył jak najdłużej. Warto!!! Kaznodzieja wygłasza niedzielne kazanie na temat przebaczenia. Po płomiennej przemowie pyta zgromadzonych: - Ilu z was, bracia, przebaczy swoim wrogom? Połowa wiernych podnosi ręce do góry. Niezadowolony kaznodzieja kontynuuje kazanie. Mija 20 minut i znowu pyta: - Ilu z was, bracia, przebaczy swoim wrogom? Tym razem zgłasza się jakieś 80%. Kaznodzieja jeszcze zawiedziony wraca do kazania. Mija kolejne 30 minut. Kaznodzieja znowu pyta: - Ilu z was, bracia, przebaczy swoim wrogom? Ponieważ wszyscy już myślą o obiedzie, wszyscy podnoszą ręce do góry. Wszyscy z wyjątkiem staruszka z drugiego rzędu. Kaznodzieja pyta: - Dlaczego pan nie chce przebaczyć wrogom? - Nie mam żadnych. - Jakie to niezwykłe! Ile pan ma lat? - 99. - Niech pan wyjdzie na środek i powie wszystkim jak to możliwe, żeby w takim sędziwym wieku nie mieć żadnych wrogów. Staruszek nieśmiało wychodzi na środek, bierze mikrofon i mówi: - Po prostu przeżyłem wszystkich sku..synów! Odpowiedz Link Zgłoś