Dodaj do ulubionych

special dla eva8a i pauli : Czajkowski Adagio

20.11.05, 18:06
Tchaikovsky/Pletnex Adagio from Sleeping Beauty (wspaniałe)..
www.piano-e-competition.com/contestantbios02/midifiles/victoria/victoria08.mid
Obserwuj wątek
    • ewa8a Re: special dla eva8a i pauli : Czajkowski Adagio 20.11.05, 18:38
      Na przekór Adzie.

> Denerwowały mnie też jego "popisy" muzyczne, bo kocham muzykę. A abprall miał
      jakąś "listę przebojów z filharmonii", trochę Verdiego (koniecznie Nabucco),
      trochę Szopena, trochę Wagnera, coś tam Beethovena, no i oczywiście Błękitna
      rapsodia... Te utwory abprall tu zamieszczał, a ten i ów oraz ta i owa nie
      posiadali się z zachwytu i chyba czuli się okropnie kulturalni w tym zachwycie,
      i że tak się "znają" na muzyce.
      Na szczęście ta lista chyba się skończyła, bo jakoś ostatnio abprall nie
      zawiesza tu muzyki.

Ha, ha, malkontentka z tej Ady coraz większa. Jestem pokoleniem, wychowanym na
      rocku, więc autentycznie rozpływam się w zachwycie, choć z innego powodu niż
      Adzie się wydaje.
      A Nabucco autentycznie nie cierpię.
      • patience Re: special dla eva8a i pauli : Czajkowski Adagio 20.11.05, 18:44
        > A Nabucco autentycznie nie cierpię.

A ja uwielbiam. Mam taki gust niewytworny, ze az sie zaopatrzylam w kilka plyt z
        roznymi realizacjami.
      • pauline.kaczanow Re: special dla eva8a i pauli : Czajkowski Adagio 20.11.05, 19:45
        Nabucco jest tak wyswiechtane,ze az straszne juz. Gdy zapytac "zawce" a jakiej
        to opery slucha ...zawsze wyjdzie,ze Nabucco...Poza tym, jest ostatnio w jakies
        radiowej reklamie, nawet niezle zrobionej...ale.... no ale...
        U mnie dzisiaj : Casta Diva - Bellini wykonaniu Marii Callas. I wszystkie Ave
        Maria w roznych wykonaniach i Gounoda i Schuberta.
        Byla genialna Montserrat Caballe. ( naprawde ma na imie inaczej, ale nazwala
        sie Montserrat na pamiatke jakiegos hiszpanskiego wzgorza, gdzie mieci sie wg.
        niej cudowny obraz Maryji, bo ponoc tam doznala uzdrowienia). Jest najlepszym
        sopranem ostatnich czasow. Z bardzo ciemna i gleboka barwa.Wizualnie no coz....
        Trzeba sie zapatrzec w głos...
        Dalej Kiri te Kanawa. Ta to..... ciagnie!!!

Wagnera nie slucham. A jesli to sporadycznie.Chyba,ze pod batuta Herberta von
        Karajana.A Chopin? Ktorz by nie kochal jego koncertow.

Jesli chcesz Ewa przesle Ci Casta Diva w wykonaniu Marii Callas.

• pauline.kaczanow A stormbirdowi serdeczne dzieki za Czajkowskiego 20.11.05, 19:48
      No to daj Burzowy Ptaszku wspaniala Blekitna Rapsodie jeszcze raz. USA jak
      widac tez ma genialnych kompozytorow.Od czasow Gershwina nie jest juz to
      przywilej Europy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka